❇️⭕️ ایرانیان باستان و آناهیتا...(۶)
✅ #عمارت_شمس_العماره در #کاخ_گلستان تهران نیز از ساختمانهایی است که عکس آن در #استخری که در مقابل آن ساخته بودند منعکس میشد. این استخر پس از مدتی پر شده و به جای آن درختکاری شده است.
✅ یکی دیگر از خلاقیتهایی که ایرانیان برای به جلوه درآوردن زیباییهای هرچه بیشتر آبها انجام میدادند. بناکردن #ساختمان در #وسط_دریاچههای_طبیعی در #نقاط_کوهستانی و یا #استخرها و #دریاچهها است که نمونهی آن را می توان در ساختمانی که در وسط #دریاچه_عباس_آباد_بهشهر ساخته شده است؛ دید.
✅ #استخر_شاه_گلی_تبریز یا #استخر_شاهی نیز نمونهای از این کار هاست. از آثار معماری و هنری ایران همچنین میتوان به #ساختن_پلهای_مهم و زیبا، به روی #رودخانهها اشاره کرد که در واقع جلوههای رودی را که از زیر آن می گذرد دوچندان می کند. یکی از زیباترین پلها در #دورهی_صفویه روی رودخانهی #زاینده_رود ساخته شده، #سی_و_سه_پل است.
✅ علاوه بر این، #معماری_آب در #صنایع_دستی_ایرانی نیز نمود یافته است. به طوریکه در ارزندهترین هنر دستی ایران یعنی #فرش هم آب #چشمهسارها، #حوضها و #رودخانهها نقشآفرین شدهاند.
✅ همچنین در کمتر #مینیاتور_ایرانی است که نقش #جویباری_زیبا و یا #حوضی که مرغان در آن به آب تنی و بازی مشغولاند، نمایش داده نشده باشد و نیز بر #کتیبهها و #دیوار_کاخها نیز هر جا مجلسی را رقم زدهاند #آب، #آبنما و#نهر_جوی و #جویبار خودنمایی کرده و هنر دیرپای ایران را به رخ تماشاگر میکشد.
ادامه دارد...
منبع: عصر ایران
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️⚠️ بمب ساعتی فرونشست در تهران...
✅ مطالعات #سازمان_زمینشناسی نشان میدهد که در #غرب، #جنوب و بهویژه #مناطق_حاشیهای_تهران نرخ #فرونشست به #علت_برداشت_بیرویه از #منابع_آب_زیرزمینی در حال افزایش است.
منبع: تجارتنیوز
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
8.68M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❇️⭕️📹 ببینید | مجموعه موشن کلیپ «آمریکا محور شرارت های دنیا»
✅ قسمت سوم | پیروز میدان، #شهید_سلیمانی
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ ایرانیان باستان و آناهیتا...(۷)
✅ #آب در #فرهنگ_ملی_ایران دارای #اعتباری_ویژه بوده است. #ایرانیان از #دوران_باستان_آب را #مظهر_پاکیزگی می دانستند و این در #نوشتههای_مذهبی و براساس #روایات_دینی_اوستایی مورد تأکید بوده و در #شاهنامهی_فردوسی نیز مورد اشاره بوده است.
✅ از مهمترین #دستورات_زرتشت؛ #دوری_از_گناه و #پرهیز_از_دروغ، #خودداری_از_آلوده_کردن_عناصر_اربعه موثر بر زندگی بشر که #آب، #باد، #خاک و #آتش هستند؛ بوده است. #ایجاد_آبادانی و #کاشت_درخت، #خشکاندن_مردابها، #از_بین_بردن_حیوانات_موذی، #حفر_قنات و #چاه برای کشاورزی بوده است. از #تقدس_آب نزد #ایرانیان همین بس که « #میهن» و « #زادگاه» را « #آب_و_خاک» می نامند.
✅ از جمله مواردی که در #شاهنامه به آئینهای استفاده از #آب در #پاکی و #پاکیزگی در #امور_دینی اشاره شده است میتوان به این مورد اشاره کرد؛ هنگامی که #کیخسرو و #کیکاووس قصد رفتن و #زیارت_آذرگشسب؛ در #آذربایجان را دارند تا پس از #راز_و_نیاز_با_خداوند_بزرگ به دنبال یافتن #افراسیاب بروند، میبینیم که آنها باید در #هنگام_ورود_به_آتشکده، #دست_و_پا و #سر_و_تن خود را #بشویند تا پاک شوند و بعد داخل آتشکده روند.
✅ در ایران زمین #نیایشگاهها به علت توجه به #پاکیزگی در کنار #رودها، #چشمهها، #دریاچهها و #قناتها ساخته شده است تا #نیایشگران و #نمازگزاران پیش از آنکه به نیایشگاه وارد شوند، #زشتیها را #از_خود_دور_کنند و با شستن اندام و سر و تن و پوشیدن جامه پاکیزه آمادهی نیایش شوند.
ادامه دارد...
منبع: عصر ایران
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
هدایت شده از اندیشکده حکمرانی آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
⭕️ #حکمرانی_آب_Water_Governance
✅ حکمرانی آب به طیفی از سیستمهای #اجتماعی، #سیاسی، #اقتصادی و #اداری گفته می شود.
✅ که #منابع_آب و #سیستمهای_انتقال_آب را
✅ در سطوح مختلف جامعه #مدیریت و #توسعه میدهد.
✅ ازاین رو حکمرانی آب بیشتر در مورد #روش_های_تصمیمگیری است.
✅ مانند اینکه #چگونه، #توسط_چه_کسی و #تحت_چه_شرایطی این تصمیمات گرفته میشود.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
⭕️❇️ کاهش ۲ متری سطح آب دریای خزر طی ۳۰ سال در اظهار نظر مسئولین کشور (۲):
✅ جدا از #مسئله_تغییر_اقلیم و #کم_بارشی_های_گسترده، #گرم_شدن_زمین و سرعت بالای #تبخیر_آب (نوسان دوره ای در پسروی یا پیشروی)، باید نظری هم به #وضعیت_حقابه های دریاچه خزر داشت.
✅ #ورودی_آبهای_سطحی حدود #۷۴_تا_۸۵_درصد آب ورودی خزر را تامین میکند که طبق برآوردها، #رودخانه_ولگا در #روسیه با حدود #۲۵۰_میلیارد_مترمکعب از کل #۳۲۰_میلیارد_مترمکعب_آب_ورودی از طریق آبهای سطحی، حدود #۸۰_درصد_آب_ورودی_به_خزر را تامین میکند.
✅ بیش از #۱۳۰_رودخانه به #دریای_خزر میریزند و #رود_ولگا به تنهایی نزدیک به #۸۵_درصد_آب_دریای_خزر را تامین میکند که احداث #سدهای_جدید توسط #روسیه روی #رودخانه_قابل_کشتیرانی_ولگا موجب #کاهش_دبی_آب ورودی به دریای خزر و آغاز روند عقب نشینی آب در ساحل جنوبی آن شده است.
✅ رئیس سازمان محیط زیست: « #ورودیهای_دریای_خزر از سوی #کشورهای_همسایه_بسته_شده، مخصوصا #ورودی_رود_ولگا نیز بسته شده است. از طرفی میزان بارش در کل حوضه آبخیز دریای خزر کاهش یافته است.»
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
7.04M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❇️⭕️ جوان بااستعداد و شجاع...(۱)
✅ #آیت_الله_خامنهای در پادگان گلف اهواز #با_جوانی_آشنا_شد که #واحد_شناسایی_سپاه را #راه_اندازی_کرده_بود.
✅ #حسن_باقری سابقهی خبرنگاری داشت. توانسته بود واحد شناسایی در سپاه را راه اندازی کند: نقشهای بود و آن وقت میآمدند کالکها را روی آن نقشه نصب میکردند و تشریح میکردند که اینها چیه.
✅ یک وقت من دیدم #پسر_بچهای_بلند_شد. بالا آمد ایستاد و شروع کرد شرح دادن. به قدری قشنگ، به قدری دقیق اینجا یک پل است؛ زیرش این است اینجا این جوری است اینجا یک بلندی است. اینها نشان دهندهی هم #استعداد بود هم #شجاعت. چون این شناساییها از دور امکان ندارد #باید_آدم_برود_زمین_را_شناسایی_کند.
ادامه دارد...
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ ایرانیان باستان و آناهیتا...(۸)
✅ در #فارسی_کهن و #میانه؛ #طهارت و #شست_و_شو را « #پادیا»، یا « #پادیاوی» و نیز تشت آبی را که با آن شست وشو میکردند، « #پادیابدان» میگفتند. آنها، جایگاههایی را هم که برای شستوشو میساختند، « #پادیاو» مینامیدند.
✅ #پادیاو به طور معمول #چهار_دیواری_کوچکی بود که #جوی_آب یا #برکهای در میان و رختکنها و طاقنماهایی در پیرامونش داشته است، همین « #پادیاو» با همه ویژگی هایش #بعد_از_اسلام، در پیش و جلو در #مساجد و #زیارتگاه_ها، به نام #وضوخانه مورد استفاده قرار گرفت.
✅ #آتشکدهی_آذرگشسب_آذربایجان نیز که به نام « #آذرخسروان» و شاهنشاهان ایران معروف شد در #کنار_دریاچه یا #برکهای قرار دارد. این باورها و این #تقدس_آب در #نزد_ایرانیان بوده که #آب را #جزو_۴_عنصر_مقدس دانستهاند.
✅ حتی #ایرانیان_قبل_از_زرتشت، #عناصر_چهارگانه، یعنی #باد، #خاک، #آب و #آتش را #گرامی_میداشتند و آن را به وجود آورندهی گیتی و #گردانندهی_نظام_هستی میشمردهاند.
✅ باید دانست که این #توجه به #وجود_آب در کنار #آتشکدهها، نشانگر #اهتمام_ایرانیان به #نیایش_آب و الهه آن یعنی « #آناهیتا» در کنار #آتش است. در #آئینهای_کهن_ایران، #ناهید یا #ایزد_پاکی و #آب، #ستوده_شده است و سرچشمه آبهای پاک در #اوستا، مانند ایزدان دیگر نیایش شده است.
ادامه دارد...
منبع: عصر ایران
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
هدایت شده از اندیشکده حکمرانی آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
#حکمرانی_Governance
⭕️ ❇️ حکمرانی:
✅ فرایند #قاعده_گذاری،
✅ #اجرای قواعد،
✅ #بررسی، #نظارت و کاربست #بازخوردها
✅ با #اعمال_قدرت مشروع
✅ و به منظور #دستیابی_به_هدف مشترک
✅ برای همه #کنشگران و #ذینفعان
✅ در چارچوپ #ارزشها و #هنجارها
✅ در محیط یک #سازمان یا یک #کشور است.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ تکرار یک اَبرپروژه آبرسانی دیگر در خوزستان
✅ #طرح_آبرسانی_فدک برای #تامین_آب_شهرهای_شمال_شرق_خوزستان از #سد_کارون_۳، به منظور رفع نیاز #۷۲۰_هزار_نفر در منطقه کلید خورد.
✅ به گفته #وزیر_نیرو، تجربه افتتاح یک ساله #اَبرپروژه_آبرسانی_غدیر در سال گذشته قرار است در #طرح_فدک تکرار شود.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ هدر رفت آب در لولههای شهرهای ایران
✅ بر اساس #آمار_وزارت_نیرو میزان #آب_بدون_درآمد در #مناطق_شهری کشور بین #سالهای_۱۳۹۱_تا_۱۳۹۹ عدد #۲۵_درصد بوده در حال حاضر این میزان به #۲۷_درصد رسیده است.
✅ #آب_تولیدی در #مناطق_شهری ایران طی #سال_۱۴۰۱ نزدیک به #۷_میلیارد_معکب بوده که از این میزان حدود (۱/۹) #میلیارد_متر_مکعب آن #آب_بدون_درآمد بوده است.
✅ #میانگین_مصرف_روزانه_آب هر #شهرنشین_ایرانی_۲۰۳_لیتر است که با احتساب (۱/۹) #میلیارد_متر_مکعب_آب_بدون_درآمد این مقدار معادل #مصرف_یکسال_ ۲۵_میلیون_شهرنشین ایرانی است.
✅ آب بدون درآمد شامل :
۱_ #هدر_رفت_واقعی (نشت از شبکه توزیع و از انشعابات مشترکین).
۲_ #هدر_رفت_ظاهری (آب دزدی و خطای اندازهگیری).
۳_ #مصارف_مجاز_بدون_درآمد (مصارف فرآیندی در تاسیسات آب و فاضلاب، مصارف آتشنشانی و...) است.
منبع: نود اقتصادی، حمید رضا رمضانی
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❇️⭕️📹 روايت رهبر انقلاب از پيمودن یک #مسیر_۲۰_ساله در #ظرف_۲_سال توسط #شهيد_حسن_باقری از یک #سرباز_صفر در #سال_۱۳۵۹ تا یک #استراتژيست_نظامی در #سال_۱۳۶۱
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO