انسان در تمدن مهدوی و حکومت جهانی.pdf
2.92M
🟢 انسان در تمدن مهدوی و حکومت جهانی
▼ برگرفتهاز: کتاب ناجی جهان
▼ نویسنده: حسن صفرزاده
▼ تعداد صفحات: ۸
▼ نسخه مناسب: موبایل
▼ تهیهشدهدر: ظهور۵۹
⎙ دریافت عکسنوشته
⎙ دریافت پــــــادکست
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
#پیدیاف_مهدوی (۲۱۱)
👇🏻صفحات ما در فضای مجازی 👇🏻
تلگرام/ایتا/اینستاگرام/روبیکا/گروه
🟢 انسان در تمدن مهدوی و حکومت جهانی
✍🏻 تمام رنجهای بشر بخاطر بیخردی و بیایمانی است، بیخردی و بیایمانی بشر را هم با خود و هم با طبیعت درگیر کرده و مشکلات طبیعی را صدچندان بر گرده او افکنده و او را به فلاکت کشانده است. امروز ضعف عقل بشر را به بدبختی و بیچارگی و ضعف ایمان بشر را به انحطاط کشانده است، در نتیجه...
⎙ دریافت PDF
⎙ دریافت پــادکست
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
#عکس_نوشت (۲۲۴)
👇🏻صفحات ما در فضای مجازی👇🏻
تلگرام/ایتا/اینستاگرام/روبیکا/گروه
چقدر سخته در نبود امامزمان ارواحنافداه شب نیمه شعبان رو بخوایم جشن بگیریم.
آخه مگه میشه به معنای واقعی کلمه شاد باشیم؟!
ظهور حضرت قائم تجلی توحید با دولت اسم الباطن.pdf
10.51M
🟢 ظهور حضرت قائم تجلی توحید با دولت اسم الباطن
▼ برگرفتهاز: نشریه انوار معرفت
▼ نویسندگان:
محمدرضا عابدینی، ابراهیم پورعلی
▼ تعداد صفحات: ۶۳
▼ نسخه مناسب: موبایل
▼ تهیهشدهدر: ظهور۵۹
⎙ دریافت پــــــادکست
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
#پیدیاف_مهدوی (۲۱۲)
#مقاله_مهدوی
👇🏻صفحات ما در فضای مجازی 👇🏻
تلگرام/ایتا/اینستاگرام/روبیکا/گروه
🟢 ۳. ظهور، رجعت و قیامت، سه مرتبه يک حقيقت
▼ علامه طباطبایی در تفسير آية ۲۱۰ سوره بقره با سه دسته از روایات مواجه مـیشود. گـروهی از روايات ائمة اهل بيت، اين آية شريفه را به روز قيامت، و گروهي دیگر به روز رجعت تفسير کـردهاند؛ حـال آنـکه گروه سوم از روایات، آن را به ظهور حضرت مهدى تفسير نمودهاند. علامه بیان میکند: نظیر ایـن سـه گونه تفسیر، مختص به این آیه نیست. علامه در پاسخ به روش حل ایـن مـسئله بـیان میکند: اين نيست، مگر به خاطر وحدت و سنخيتى كه در اين سه معنا هست؛ و چون مردم نفهميدهاند كه قـرآن كريم دربـارة روز قیامت چه فرموده لذا دربارة اين روايات دچار اختلاف شدهاند: بعضى بهكلى آنها را - با اينـكه شـايد از پانـصد روايت تجاوز كند - طرح كردهاند؛ و بعضى ديگر دست به تأويل و توجيه آنها زدهاند؛ با اينكه ظـهور آنـها روشـن است؛ و بعضى ديگر كه حد متوسط و راه ميانه را رفتهاند، تنها به نقل آنها اكتـفا نـموده، از بحث پيرامون آنها خوددارى نمودهاند.
▼ برای آشکار شدن بیان ایشان باید گفته شود: قیامت قـطعاً، روز بـروز و ظهور توحید است، نه ایجاد توحید؛ یعنی معلوم میشود توحید و حقیقت وحـدانی حـضرت حق، از مبدائیت عالم تا منتهای عالم، در کـار اسـت و غـیر از خداوند، مؤثری در کار نیست. به عبارت دیـگر، در آن روز آشـکار میشود که خداوند در کار است؛ نه اینکه در آن روز خداوند دست به کار میشود و در ایـام دیـگر بیکار است و «هو القاهر» ( انـعام: ۱۸). ایـن نکته بـرای هـمه آشـکار میشود. همچنین «وَ تَقَطَّعَتْ بِهِمُ الْأَسْبابُ» (بـقره: ۱۶۶) بـرای همه آشکار میشود؛ یعنی اتکا بر اسباب و توجه به اسباب برداشته مـیشود دیـگر کسی در آن روز خورشید را تابان نمیبیند؛ یـعنی نور را از خورشید نمیبیند: «إِذَا الشـَّمْسُ كُوِّرَت» (تکویر: ۱)؛ زمین را بر پایة مـجموعه عـللی که قبلاً استوار میدید، نمیبیند: «وَ سُيِّرَتِ الْجِبالُ فَكانَتْ سَراباً» (نبأ: ۲۰)؛ رسوخ کوهها را بـر اسـاس آنچه تاكنون میدید که مـیخهای زمـیناند و جـلوی زلزله و پاشیدن زمین را گـرفتهاند و ایـن سکون را از کوه نمیبیند؛ بـلکه ایـن نگاه قبلی خود را سرابی بیش نمیداند: «كُلُّ شَيْءٍ هالِكٌ إِلاَّ وَجْهَهُ» (قصص: ۸۸) هالک مشتق است. مـشتق نـسبت به حال و گذشته حقیقت است؛ ولی قـطعاً نـسبت به آیـنده مـجاز اسـت: پس «کل شیء هالک» یـعنی همین الآن هالک است، نه سیهلک (در آینده هلاک خواهد شد).
▼ پس تمام حقایقی که در روز قیامت برای عـالَم اتـفاق میافتد، حقیقت این اتفاق در بروز و ظـهوری اسـت کـه در مـؤثر بـودن و ارتباط با خـدا ایـجاد میشو یعنی تمام سلسلة علل، حاجب بودنشان برداشته میشود. این تعینها و اسباب، در مرتبة اسم الظاهر مـانع دیـدن فـقر وجودی اشیا بودند؛ ولی در مرتبة اسم البـاطن، تـعینها و اسـباب، حـاجب از دیـدن فـقر وجودی اشیا نیستند؛ یعنی سلسلة علل، حاجب نمیشود؛ نه اینکه معدوم میشود. لذا یوم بودن و ظهور داشتن و آشکار شدن توحید، مشترک بین این سه روز است. علامه میفرمایند: ایـن سه روز، سه مرتبة یک حقیقتاند. در روز قیامت به تمام حقیقتش، بر مؤمن و کافر آشکار میشود. در روز رجعت، مرتبة رقیقهای از او، و در روز ظهور حضرت قائم هم مرتبه رقیقتری از رجعت آشکار میشود. قیامت و رجعت و ظهور حـضرت قـائم تغییر در نحوة ادراک است. حضرت امروز با ما همان نسبتی را دارد که در یومالظهور دارد؛ الا اینکه ما در آن موقع شهود میکنیم؛ چنانچه در قیامت هم، ما معیّت حضرت حق را شهود میکنیم. ایشان بـیان مـیدارند که اتحاد اين سه روز، بر حسب حقيقت تجلی توحید با دولت اسم الباطن، و اختلاف آنها از نظر مراتب ظهور اسم الباطن میباشد:
▼ روز رجعت، خود يكى از مراتب روز قـيامت اسـت؛ هرچند كه از نظر ظهور به روز قـيامت نـمىرسد؛ چون در روز رجعت، باز شرّ و فساد تا اندازهاى امكان دارد؛ بهخلاف روز قيامت كه ديگر اثرى از شر و فساد نمىماند؛ و باز به همين جهت، روز ظهور مهدى هم ملحق بـه روز رجـعت شده است؛ چون در آن روز هـم حـق به تمام معنا ظاهر مىشود؛ هرچند كه باز ظهور حق در آن روز، كمتر از ظهور در روز رجعت است؛ علامه سید حـیدر آملی هم در هنگامی که انواع دوازدهگانة قیامت را میشمارد، ظهور حضرت حـجت را قـیامتِ صـغرایِ صوریِ آفاقی میداند: «أمّا القيامة الصغرى الصوريّة بالنسبة إلى الآفاق؛ عند البعض فهي عبارة عن ظهور المهديّ( فـي آخـرالزمان...» (آملی، سيدحيدر، ۱۴۲۲ق، ج۳، ص۳۴۵).
⎙ جزئیات کامل + دریافت PDF مقاله
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
#متن_مهدوی (۸۶)
👇🏻صفحات ما در فضای مجازی👇🏻
تلگرام/ایتا/اینستاگرام/روبیکا/گروه