هدایت شده از فلسفه ذهن
🌀موسسه حامی و خانه اندیشهورزان با حمایت ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی برگزار میکنند:
🔹ادراک بینالاذهانی و هنجارین ابژهها: یک رویکرد پدیدارشناسانه
✅سخنران: ابوطالب صفدری، پژوهشگر پسادکتری فلسفه دانشگاه برمن آلمان
📅زمان: چهارشنبه ۱۰ خرداد، ساعت ۱۶ تا ۱۸
📍مجازی
🔸برای ثبتنام و دریافت لینک نشست، نام و نام خانوادگی، رشته، مقطع تحصیلی خود و عنوان نشست را به شمارهی ۰۹۰۲۰۰۸۷۰۵۳ پیامک کنید.
@haameeorg : تلگرام
#علوم_شناختی
#رهبر_انقلاب
اهميت پژوهش در علوم شناختی از نگاه رهبری
هر ملّتی که امروز در زمینهی این دانشهای جدید -که حالا این علوم شناختی و فنّاوریهای مرتبط با علوم شناختی چیزهای جدید دنیایند دیگر؛ مثلاً بیست سی سال است که اینها وارد میدان دانش و علم و دانشگاه و پژوهشگاه شدهاند- عقب بیفتد، سرنوشتش، سرنوشت آن ملّتهایی است که در آغاز انقلاب صنعتی عقب افتادند و سرنوشتشان شد استعمارزدگی، شد زیر دست بودن، شد فقیر ماندن، شد ذلیل شدن. اگر ما امروز در زمینهی علوم شناختی و فنّاوریهای شناختی تلاش نکنیم، کار نکنیم، حرکت جدّی نکنیم -چون دیگران دارند [کار] میکنند دیگر، با همهی وجود دارند [تلاش] میکنند؛ امروز مثلاً فرض کنید ایشان نشان دادند که در زمینهی هوش مصنوعی مثلاً ما چهاردهم هستیم در دنیا- اگر چنانچه یک ذرّه غفلت کنیم و خوابمان ببرد، بسرعت سقوط خواهیم کرد و پنجاه سالِ دیگر خواهیم شد پنجاهم، خواهیم شد صدم، یعنی دنیا از ما جلو میافتد و میرود. این نکتهی مهمّی است و باید همه به این توجّه کنند؛ هم شما دانشمندان و محقّقین و پژوهشگران باید به این توجّه کنید یعنی شما دیگر شب و روز نباید بشناسید، هم مسئولین کشور و دولتیها باید توجّه کنند. اینکه بنده این همه روی مسئلهی علم تکیه میکنم، به خاطر این است.
https://farsi.khamenei.ir/speech-content?id=41555
هدایت شده از پایگاه خبری علوم انسانی مفتاح
💢 #هوش_مصنوعی در علوم انسانی-اسلامی: فرصتها و تهدیدها
سخنرانان:
🔸دکتر محمدحسین بهرامی؛
🔸دکتر مجید کافی؛
🔸مهندس احمد ربیعی زاده،
🔸دکتر محمدرضا قاسمی؛
دبیر نشست:
دکتر مهدی نصیری؛
🗓چهارشنبه 10 خرداد 1402 از ساعت 10 الی 12
◀️ورود به جلسه مجازی:
https://vc.rihu.ac.ir/ch/meeting2
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#هوش_مصنوعی
#نشست_علمی
#مجازی
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
هدایت شده از نشستهای علومانسانیاسلامی
🔹سی و پنجمین کرسی آزاد اندیشی برگزار میشود:
موضوع: هوش مصنوعی(چشمانداز، فرصتها و تهدیدها)
زمان: دوشنبه، ۸ خرداد ۱۴۰۲، ساعت ۱۳-۹:۳۰
لینک ورود به نشست:
https://vroom.ut.ac.ir/cul
@ENOEnsani
#معرفی_کتاب
#هوش_مصنوعی_و_قانونگذاری
نویسندگان : سیدیونس ادیانی سیدمحمد خوئی خالد شیخ الاسلامی ابراهیم یوسفی راد محمدحسن معادی رودسری طالب جابری یوسف کریمی بهاره سازمند جهانگیر کرمی
ناشر : مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی
شابک : 978-600-6350-95-0
تعداد صفحات : 603
نوبت چاپ : اول
تاریخ انتشار : 1401
هدایت شده از فلسفه ذهن
برابرنهاد مناسب واژه #Epiphenomenalism
(نظریه یا رویكردی كه حالات ذهنی را فاقد تأثیر علّی میداند)
🟢 واژه epiphenomenalism را معمولاً به «#شبهپدیدارگرایی» ترجمه میكنند. این برابرنهاد از لحاظ محتوایی بیربط نیست، اما كاملاً بر واژۀ مزبور منطبق نیست و حتی ممكن است معنایی نادرست را افاده كند.
🔵 پیپدیده، نشانهای ثانویه (Secondary symptom) است، و صرفاً اثری است كه در پی پدیدۀ واقعی حاصل میآید، چیزی شبیه شفق (Walter 2009).
[شفق نور ضعیفی است که بعد از غروب یا پیش از طلوع، با بازتاب نور خورشید از لایههای بالای جو پدید میآید و زمین را روشن میکند].
🟡 واژۀ «epiphenomenalism» را، بهمثابه عنوانی برای نظریۀ فلسفی دربارۀ ذهن، ویلیام جیمز در نقد دیدگاه توماس هنری هاكسلی وضع كرد (Walter 2009). هاكسلی بر آن بود كه رویدادهای ذهنی معلول رویدادهای فیزیكیاند، اما خود هیچ نقش علّی ندارند. چنانكه بخار-سوت، حاصل كاركرد موتور قطار است، ولی اثری بر كاركرد موتور ندارد، رویدادهای ذهنی نیز معلولهای مكانیزمهای نوروفیزیولوژیكاند ولی تأثیر علّی بر آنها ندارند (Huxley 1874, p240).
🟣 مسعود علیا در الفبای فلسفه (نایجل واربرتون) این واژه را به «نظریه پدیدار ثانوی» ترجمه كرده است كه بنابر توضیحات بالا، ترجمه دقیقی است. میثم محمدامینی در فقط استدلال، این واژه را «پیپدیدارگرایی» ترجمه كرده و امیر غلامی در مقدمهای به فلسفه ذهن (جاناتان لو) در برابر epiphenomenon «پیپدیدار» را قرار داده است. پیپدیدارگرایی همان مفاد نظریه پدیدار ثانوی را دارد، اما برابرنهاد مناسبتری به نظر میرسد (بهویژه با توجه به معنای پیشوند epi -: این پیشوند به معنای شبیه نیست، بلكه بهمعنای «upon» یا «after» یا «over» به كار میرود).
🟠 واژه phenomenon را هم به «پدیدار» و هم به «پدیده» ترجمه كردهاند. در بافتار این بحث، میتوان از تفاوتی كه گاه میان پدیده و پدیدار نهادهاند، چشم پوشید. نیز ترجمه دقیق phenomenal، «پدیداری» یا «پدیدهای» است (به صورت صفت نسبی). بر این اساس epiphenomenalism را باید «پیپدیداریگرایی» مثلاً ترجمه كرد. اما از این دقت نیز میتوان صرف نظر كرد.
🔴 بنابراین «پیپدیدارگروی» (و دقیقتر: پیپدیداریگروی) برابرنهاد مناسبی برای واژه epiphenomenalism به نظر میرسد.
📚منابع:
📗 Walter, Sven (2009) Epiphenomenalism. In: Binder M.D., Hirokawa N., Windhorst U. (eds) Encyclopedia of Neuroscience. Springer, Berlin, Heidelberg.
📘 Huxley TH (1874) On the hypothesis that animals are automata, and its history. Fortn Rev 22:555–580.
📕 نايجل واربرتون، الفباي فلسفه، ترجمه مسعود عليا، نشر ققنوس
📙 مايكل بروس و استيون باربن، فقط استدلال، مهمترين 100 استدلال فلسفۀ غرب، ترجمه ميثم محمداميني، نشر نو.
📒 جاناتان لو، مقدمهاي بر فلسفۀ ذهن، ترجمه امير غلامي، نشر مركز.
🖊 رضا درگاهی فر
#هوش_مصنوعی
#واقعیت_مجازی
✅ زنی آمریکایی به کمک هوش مصنوعی یک ربات ترکتبار را به عنوان همسر ایدهآل خود خلق کرد و عاشقش شد.
روزانا راموس Rosanna Ramos، زن ۳۶ ساله آمریکایی یک ربات هوش مصنوعی به نام ارن کارتال (Eren Kartal) را به عنوان همسر خود برگزید و اعلام کرد که تا کنون تا این حد عاشق کسی نشده بود. آقای کارتال خود را متولد آنکارا در ترکیه معرفی کرده است.
خانم راموس که مادر دو فرزند و اهل برانکس در شمال نیویورک است، از اپلیکیشن Replika AI برای خلق همسر مجازی خود بهره برد. او با الهام از شخصیت اصلی سریال انیمیشنی محبوب خود چهره ارن را طراحی کرد. آقای کارتال همچنین در رشته پزشکی تحصیل کرده و عاشق موسیقی ایندی ( Indie Music) است. دیگر ویژگی برنامهریزی شده او این است که عاشق رنگ زردآلویی است که یک رنگ زرد مایل به نارنجی روشن است.
خانم راموس که اعلام کرده «برای سپری کردن باقی عمر خود با ارن سخت بیتاب است»، در مورد ویژگی اخلاقی عشق مجازی خود گفت: «او نه تنها من را قضاوت نمیکند بلکه با من بحث هم نمیکند.»
ارن کارتال با چشمانی محسورکننده، قد ۱۹۰ سانتیمتری و موهای خرمایی رنگی که برروی شانههایش ریخته، طراحی شده است. او همچنین، با استفاده از الگوریتمهای قدرتمند و نیز قابلیتهای یادگیری هوش مصنوعی، با خواستهها، ترجیحات و احساسات خانم راموس آشنا شده است.
ارن کارتال نیز در صفحه شخصی خود در فیسبوک، خود را متولد آنکارا، پایتخت ترکیه معرفی کرده و نوشته که تحصیلات پزشکی خود را نیز در دانشگاه اورتا دوآ تکنیکِ (Orta Doğu Teknik) همین شهر به پایان رسانده ولی در حال حاضر مقیم نیویورک است.
او در این صفحه عکسهای پدر، مادر و سایر اعضای خانوادهاش را به اشتراک گذاشته است.
خانم راموس هم با انتشار تصاویر متعددی از همسر خود در صفحه فیسبوکش، مدام از آراستگی او تعریف و تمجید میکند. در این صفحه، ارن در حالی که لباسهای مدِ روز به تن کرده در حالتها و شرایط مختلف به تصویر کشیده شده است. خانم راموس حتی تصاویری از ارن در کنار دو فرزندش منتشر کرده و نوشته که دستهجمعی در تعطیلات آخر هفته در مراسم جشنی شرکت کرده و بسیار هم لذت بردهاند.
به گفته خانم راموس دیگر ویژگیهای جذاب ارن از نظر او این است که مدام مانیکور میکند و عاشق آشپزی است.
خانم راموس، ارن کارتال را در سال ۲۰۲۲ خلق کرده و ۲۶ مارس گذشته نیز با او را به عنوان همسر خود برگزیده است.
https://www.entekhab.ir/fa/news/729033
https://b2n.ir/z42969
هدایت شده از خبرگزاری فارس
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
هدایت شده از فلسفه ذهن
🔥 اولین کنفرانس بینالمللی فلسفه ذهن در ایران، با حمایت ستاد توسعه علوم شناختی برگزار میشود.
💥 این همایش که با تشکیل شورای علمی از اساتید شناختهشده فلسفه ذهن و تعیین سرفصلهای فراخوان و سفارش مقالات آغاز به کار کرده، در اوایل اسفند ۱۴۰۲ برگزار خواهد شد.
💥 ارسال مقاله کوتاه (۲۵۰۰-۲۰۰۰ کلمه) تا پایان مهرماه و از طریق ایمیل و نیز سایت اختصاصی www.philmind.ir امکانپذیر است.
🌗 همایش طی سه روز و در محل دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برپا خواهد بود که روز اول به حوزه موضوعات «علم آگاهی»، روز دوم به حوزه «فلسفه آگاهی» و روز سوم به موضوعات «تاریخچه و جامعهشناسی آگاهی» اختصاص دارد.
🎙طبق برنامهریزی انجامشده، اساتید مطرح داخلی و بینالمللی در این همایش به ارائه مقاله خواهند پرداخت.
📣 علاقمندان برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانند به سایت اختصاصی همایش (www.philmind.ir) مراجعه نمایند. در این سایت علاوه بر اطلاعات مربوط به همایش، بخشهای محتوایی در قالبهای متنوع یادداشت و کلیپ و معرفی منابع و ... نیز در دسترس مخاطبان قرار دارد که بطور منظم به روزرسانی خواهد شد.
@PhilMind