7.41M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎬دنیا طلبی حتما منجر به ناکامی میشود ....
🎙️حجت الاسلام #کاشانی
از مطالب برزخ و قیامت و آخرت و تجربه های پس از مرگ در کانال زندگی بعد از مرگ
https://eitaa.com/joinchat/4042326142C04e6938c99
استفاده می شود
آیدی ادمین
@valayat
ارسال لینک گروه:
https://eitaa.com/joinchat/3499425974C6b90c8c12b
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬هر کاری دارین به خدا بگین
🎙️آیت الله #مجتهدی(ره)
🔻از مطالب برزخ و قیامت و آخرت و تجربه های پس از مرگ در کانال زندگی بعد از مرگ
https://eitaa.com/joinchat/4042326142C04e6938c99
استفاده می شود
آیدی ادمین
@valayat
ارسال لینک گروه:
https://eitaa.com/joinchat/3499425974C6b90c8c12b
یاد مرگ.mp3
3.23M
🎧یاد مرگ
🎙️آیت الله #تقوایی
از مطالب برزخ و قیامت و آخرت و تجربه های پس از مرگ در کانال زندگی بعد از مرگ
https://eitaa.com/joinchat/4042326142C04e6938c99
استفاده می شود
آیدی ادمین
@valayat
ارسال لینک گروه:
https://eitaa.com/joinchat/3499425974C6b90c8c12b
🔶موضوع :
لحظه تشرف به محضر ائمه اطهار (ع)
🔶حضور ائمه (ع) بر بالین محتضر
🔹امام صادق (ع) فرمود :
شديدترين زمان سختی که بر مخالفان امامت است و البته بهترین زمان رسيدن شما شیعیان به آرزوی خود است زماني است كه ؛ جان به حلقوم ميرسد و به انسان گفته ميشود ؛ به مقابل خود نگاه كن و ببين جلو شما رسول الله و امام علي وفاطمه زهرا است ...
متن حدیث ؛
عَنْ عَبْدِ الْحَمِيدِ الطَّائِيِّ قَالَ قَالَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ (ع ):
إِنَّ أَشَدَّ مَا يَكُونُ عَدُوُّكُمْ كَرَاهَةً لِهَذَا الْأَمْرِ إِلَى أَنْ بَلَغَتْ نَفْسُهُ هَذِهِ وَ أَوْمَأَ بِيَدِهِ إِلَى حَلْقِهِ وَ أَشَدَّ مَا يَكُونُ أَحَدُكُمْ اغْتِبَاطاً بِهَذَا الْأَمْرِ إِذَا بَلَغَتْ نَفْسُهُ إِلَى هَذِهِ وَ أَوْمَأَ بِيَدِهِ إِلَى حَلْقِهِ فَيَنْقَطِعُ عَنْهُ أَهْوَالُ الدُّنْيَا وَ مَا كَانَ يُحَاذِرُ فِيهَا وَ يُقَالُ أَمَامَكَ رَسُولُ اللَّهِ ص وَ عَلِيٌّ وَ فَاطِمَةُ ع ثُمَّ قَالَ أَمَّا فَاطِمَةُ فَلَا تَذْكُرْهَا . (المحاسن ج۱/۲۸۰)
✅قصه حضور امامان (علیهم السلام) بر بالین محتضر چیست ؟
🔹۱) این حضور بازگشتش به صفای باطن آن محتضر و ارتباط آن شخص در زمان حیاتش با ائمه (ع) است.
🔹۲) این حضور ، "حضور جسمی" نیست که مقید به زمان و مکان باشد بلکه "حضور نوری" است که از هر درب بسته ای و در هر کجای عالَم میتواند اتفاق بیافتد.
🔹۳) این حضور بر بالین محتضر ؛ از "باب تمثل" است . و تمثل یعنی آنچه یک فردی در خود ذخیره کرده در جلوی چشمان او به حضور و شهود و وجود می رسد.
🔹۴) برای حضور ائمه (ع) در وقت احتضار باید سالهای سال آنان را به جان خود دعوت کرد و با آن ذوات نورانی اُنس داشت تا در آن لحظه بتوان به خدمتشان تشرف یافت .
🔹۵) این "حضور" و یا این "تمثل" در صورتی اتفاق می افتد که آدمی از این نشأه و دنیا "انصراف" پیدا کند . یعنی ؛ همه توجهش به جهان دیگر مصروف شود .
اگر ما در زمان حیات و زندگی این مشاهدات و تمثلات را نداریم چون نفس ما در گیر این دنیاست و نمیتواند به آن سوی دیگر توجه نماید.
🔹۶) برای اهلش عرضه دارم که ؛ از "تمثل" که حضورِ مثالی ائمه (ع) است بالاترهم داریم ، و آن ؛ "ادراک عقلی" است .
ادراک عقلی دیدن ائمه اطهار (ع) با توجه و معرفت به مقامات آنان است .
و صدالبته به این فیض ، بسیار کمی از مومنان نیل پیدا کنند .
"هوالباقی و هو الکافی"
متن غزل جناب مولوی آنقدر زیباست که جای دارد با دقت بارها بخوانیم و بخوانید ..
به روز مرگ چو تابوت من روان باشد
گمان مبر که مرا درد اين جهان باشد
براي من مگري و مگو دريغ دريغ
به دوغ ديو درافتي دريغ آن باشد
جنازه ام چو ببيني مگو فراق فراق
مرا وصال و ملاقات آن زمان باشد
مرا به گور سپاري مگو وداع وداع
که گور پرده جمعيت جنان باشد
فروشدن چو بديدي برآمدن بنگر
غروب شمس و قمر را چرا زبان باشد
تو را غروب نمايد ولي شروق بود
لحد چو حبس نمايد خلاص جان باشد
کدام دانه فرورفت در زمين که نرست
چرا به دانه انسانت اين گمان باشد
کدام دلو فرورفت و پر برون نامد
ز چاه يوسف جان را چرا فغان باشد
دهان چوبستي ازاين سوي آنطرف بگشا
که هاي هوي تو در جو لامکان باشد
هوالودود
🔶موضوع : عمومیت و توسعه مرگ
🔹 یعقوب احمر گوید: خدمت امام صادق (ع) رسیدیم تا به ایشان درگذشت فرزندش اسماعیل تسلیت بگوییم. ایشان فرمود:
«خداوند عزّوجلّ، به پیامبرش (ص) خبر از مرگ او راداد و فرمود: "إِنَّکَ مَیِّتٌ وَ إِنَّهُم مَّیِّتُونَ" و نیز فرمود: هرکسی مرگ را میچشد. (آل عمران/۱۸۵).
سپس امام (ع)فرمود: «زمینیان همه میمیرند تا جایی که هیچکس به جا نمیماند؛ سپس آسمانیان همه میمیرند تا جایی که هیچکس بهجا نمیماند به جز فرشتهی مرگ و حاملان عرش و جبرئیل و میکائیل. آنگاه فرشتهی مرگ میآید و در برابر خداوند عزّوجلّ میایستد. خداوند به او میفرماید: «چه کسی زنده ماند»؟ - حال آنکه خود بهتر میداند - او عرض میکند: «پروردگارا! هیچکس بهجا نماند جز فرشتهی مرگ و حاملان عرش و جبرئیل و میکائیل». خداوند میفرماید: «به جبرئیل و میکائیل بگو: بمیرید». در آن هنگام فرشتگان عرض میکنند: «پروردگارا! آن دو، رسول و امین تو هستند»! خداوند میفرماید: «من بر هر نفسی که روح در آن است، حکم مرگ دادهام». سپس فرشتهی مرگ میآید و در برابر خداوند عزّوجلّ میایستد، خداوند به او میفرماید: «چه کسی زنده ماند»؟ - حال آنکه خود بهتر میداند - او عرض میکند: «پروردگارا! هیچکس به جا نماند جز فرشتهی مرگ و حاملان عرش». خداوند میفرماید: «به حاملان عرش بگو: بمیرید». سپس فرشتهی مرگ، افسرده و غمگین و سر به زیر میآید، خداوند به او میفرماید: «چه کسی زنده ماند»؟ او عرض میکند: «پرودگارا! هیچکس به جا نماند جز فرشتهی مرگ». خداوند میفرماید: «بمیر، ای فرشتهی مرگ»! پس او میمیرد... [کافی ۲۵۶/۳]
متن حدیث ؛
یَعْقُوبُ الْأَحْمَرُ قَالَ: دَخَلْنَا عَلَی أَبِیعَبْدِاللَّهِ (ع) نُعَزِّیهِ بِإِسْمَاعِیلَ فَتَرَحَّمَ عَلَیْهِ ثُمَّ قَالَ إِنَّ اللَّهَ عزّوجلّ نَعَی إِلَی نَبِیِّهِ (ص) نَفْسَهُ فَقَالَ إِنَّکَ مَیِّتٌ وَ إِنَّهُمْ مَیِّتُونَ .. فَقَالَ إِنَّهُ یَمُوتُ أَهْلُ الْأَرْضِ حَتَّی لَا یَبْقَی أَحَدٌ ..
🔵نکته ها ؛
✅ ۱) مرگ ؛در برنامه هویت خلقت قرار گرفته و سنت لایتغیر خداست .
چون مرگ پشت سر گذاشتن مراحل تکامل است که خدا آن برتمام موجودات ضروری قرار داده.
✅ ۲)جناب فیض کاشانی گوید؛ از روایات استفاده میشود؛ نه تنها مرگ به حُکم ضرورت اُخروی است، بلکه جهاتی از ضرورت دنیوی را نیز بهمراه دارد.
درکافی به سند صحیح آمده ؛ امت پیامبری از پیامبران از او خواستند از خدا بخواهد "مرگ" از صفحه خلقت حذف شود و آن پیامبر از خدا خواست و چنین شد .. بعد از مدتی آنان دیدن با انبوهی از بیماری ها و مسئولیت در برابر والدین و پدربزرگ ها و بالاتر و بالاتر قرار گرفتند بگونه ای که توان رسیدگی به زندگی شخصی خود را از دست دادند.. باز امدند به حضور پیامبرشان و درخواست کردند شرایط به ما قبل برگردد.
✅ ۳) در اندیشه و شهود عارفان "قصه مرگ" بسیار شیرین و شنیدنی است . آنان با استفاده از منابع عرفانی دینی میگویند ؛ "مرگ" نه تنها نابودی نیست بلکه "کم" شدن هم نیست ، بلکه از نقص به کمال رفتن است وپیدایش نور بیشتر وبیشتر.
این نمونه درغزلیات عارف مولوی آمده:
تو را غروب نمايد ولي شروق بود
لحد چو حبس نمايد خلاص جان باشد
کدام دانه فرورفت در زمين که نرست
چرا به دانه انسانت اين گمان باشد
کدام دلو فرورفت و پر برون نامد
ز چاه يوسف جان را چرا فغان باشد
✅ ۴)جناب ملاصدرا گوید:
مرگ ضروری است چون نفس دردنیا در شرائط نقص است و باید تکمیل شود و این تکمیل در آن جهان خوشترو شریفتر است. دنیامانند رحم مادر برای فرزنداست که تا یک حدی؛کامل کننده جنین است اما نهایت کمال بدنی وقوای جنین در بیرون رحم مادر ، یعنی دنیا شکل میگیرد.پس وقتی آدمی به نهایت کمال دنیوی رسید سفرمرگ براساس یک اضطرارجبلّی آغاز میشود. مگر اینکه برای برخی ماندن شان در دنیا، اموری مانندتربیت نفوس رادرپی داشته باشد
✅ ۵) واقعا اگربنا باشد صورتی زیر خاک نرود کدام صورت و کدام بدن است ؟ آیا شما از پیامبر عزیز اسلام شخصیتی بالا و والاتر سراغ دارید ؟!
خوب درباره او خدا بصورت مستقیم و به خود او فرمود : " إِنَّکَ مَیِّتٌ وَ إِنَّهُمْ مَیِّتُونَ" شما هم میمری و بقیگان هم خواهد مُرد.
✅ ۶) در حدیث بالا خواندید که فرشتگان و حتا خود جناب ملک الموت هم طعم مرگ را خواهد چشید .. نکته قابل ذکر این است که فرشتگان چون فاقد جسم هستند و به اصطلاح از "مجردات" هستند ، مرگ درباره آنها معنای متفاوتی دارد و شاید به معنای "فنا" و یا بمعنای از مرحله ای در "صقع ربوبی" به مرحله ی دیگری رفتن باشد.