آموزههای این دعا به شرح ذیل است:
حمد و سپاس خدا به دلیل عیبپوشی خطاها و بخشش کژرویهای بندگان
گناه دروازه ورود به درههای تباهی و نابودی
خدا پناهگاه واقعی انسان
نجات از عذاب الهی به وسیله توحید
فرار و گریز از کیفر و عذاب خدا به سوی رحمتش
عنایت ویژه خدا به بندگان صالح
ریشهکنی یأس و ناامیدی در پرتو آموزههای اسلام
خدا برطرف کننده حوادث ناگوار
پناه بر خدا از شرّ دشمنانی با شمشیرهای کشیده
آگاهی خدا به دشمنیهای دشمنان
نجات از شر دشمنان ونقشههایشان در سایه رحمت خداوند
یاری رساندن خدا به مؤمنان پیش از درخواست از او
پناه بردن بهخدا از ریاکاری و چاپلوسی بعضی از دشمنان
گرفتار شدن دشمنان در دامهایی که برای مؤمنان پهن میکنند.
گرفتاری حسودان در اندوه و غصه بهخاطر دشمنی با مؤمنان
در امان بودن از ترس و ستم دیگران با قرار گرفتن در پناه رحمت خدا
تحقق گمانهای نیک بهخدا و جبران فقر و نداری توسط خدا
اعتراف به کوتاهی در وظایف بندگی با فراونی نعمتهای الهی
نافرمانی بندگان با وجود فراوانی مواهب و الطاف الهی
سپاس خدا بهخاطر تعجیل نکردن در عذاب بندگان
اقرار به خطا از مصادیق ادب در عبودیت خدا
خودآگاهی عامل نجات از هلاکت
مأیوس شدن عامل بروز ناهنجاریها
لزوم دشمنشناسی
اقرار به فراوانی نعمتها و کوتاهی شکر
تقرب به خدا و پناه بردن از شر دشمنان در پرتو مقام حضرت محمد(ص) و ولایت حضرت علی(ع)
درخواست راه رسیدن به خشنودی پروردگار در پرتو رحمت و توفیق[۲]
وَ كَانَ مِنْ دُعَائِهِ عَلَيْهِ السَّلَامُ فِي دِفَاعِ كَيْدِ الْأَعْدَاءِ ، وَ رَدَّ بَأْسِهِمْ
دعاى آن حضرت است در دفع نيرنگ دشمنان و برگرداندن اذيت و آزار آنان
﴿1﴾ إِلَهِي هَدَيْتَنِي فَلَهَوْتُ ،
(1) خدای من! راهنماییام کردی، ولی به کارهای پوچ و بیهوده پرداختم
♦️و وَعَظْتَ فَقَسَوْتُ ،
و پندم دادی، اما سنگدل شدم
♦️و أَبْلَيْتَ الْجَمِيلَ فَعَصَيْتُ
و نعمت زیبا عطایم کردی،
،♦️ ثمَّ عَرَفْتُ مَا أَصْدَرْتَ إِذْ عَرَّفْتَنِيهِ ،
به نافرمانی گراییدم. چون هدایت و نعمت و عطایت را به من شناساندی و من به توفیقت آنها را شناختم
♦️فاسْتَغْفَرْتُ فَأَقَلْتَ ،
و به زشتی گناهانی که در کنار این همه مواهب انجام دادم، آگاه شدم؛
♦️فعُدْتُ فَسَتَرْتَ ، فَلَكَ إِلَهِي الْحَمْدُ .
از حضرتت درخواست آمرزش کردم و تو مرا آمرزیدی و عذرم را پذیرفتی؛ باز به گناه برگشتم و تو گناهم را پوشاندی و رسوایم نکردی. خدای من! تو را سپاس.
📚همراه با نهجالبلاغه وصحیفه
@a_fatemi24
┄┄┅═✧❁🌹💎🌹❁✧═┅
✅ اوقات خود را هـدر ندهيد!
🔸 آیت الله فاطمی نیا(ره) :
از ابتدای صبح ڪه بيدار ميشود ،
دنبال اين است كه ببيند فلان مسئول چه گفت؟
فلان كس چه كرد؟
فلان روزنامه و سايت چه نوشت!؟
رها كنيد! اوقات خود را هدر ندهيد!
هر چقدر كه خود را مشغول اين امور بي فايده كنيد ،
در عبادات حضور قلب نخواهيد داشت!
جوانان عزيز ،
روزانه زماني را به كسب معارف ديني اختصاص دهيد ،
با نهج البلاغه مولايمان اميرالمومنين(عليه السلام) انس بگيريد ؛ ادعيه ي صحيفه ي سجاديه را با تامل مطالعه بفرماييد!
اينها مملوء از معارف عميق است.
حيف است كه يك شيعه با معارف اهل بيت(عليهم السلام) مانوس نباشد ؛
خسران محض است.
🌸🍃﷽🍃🌸
[نهج البلاغه صبحی صالح، ص536؛ نهج البلاغه محمد دشتی، ص712، حکمت352.]
🔹زیاد خود را اسیر آنها مکن امام علیه السلام در این گفتار حکیمانه براى جلوگیرى از حرص حریصان ودنیاپرستى دنیاپرستان که علاقه شدیدى به زن و فرزند خویش دارند به یکى از یاران خود چنین فرمود:
🔹«بیشترین دلمشغولى خود را به خانواده و فرزندان (وتأمین زندگى آنها) اختصاص مده، زیرا اگر آنها از دوستان خدا باشند خدا دوستان خود را تنها نمى گذارد و اگر از دشمنان خدا هستند چرا همّ خود را صرف دشمنان خدا مى کنى؟!»؛
🔸(لاَ تَجْعَلَنَّ أَکْثَرَ شُغْلِکَ بِأَهْلِکَ وَوَلَدِکَ: فَإِنْ یَکُنْ أَهْلُکَ وَوَلَدُکَ أَوْلِیَاءَ اللّهِ، فَإِنَّ آللّهَ لاَ یُضِیعُ أَوْلِیَاءَهُ، وَإِنْ یَکُونُوا أَعْدَاءَ اللّهِ، فَمَا هَمُّکَ وَشُغْلُکَ بِأَعْدَاءِ اللّهِ؟!).
🔹بعید نیست مخاطب امام علیه السلام فردى باشد که پیوسته به دنبال گردآورى مال وثروت و تأمین زندگى امروز و فرداى فرزندان خود بوده و به وظایف دیگر خویش اهمیتى نمى داده است،
🔹 لذا امام علیه السلام با این تقسیم دوگانه اى که بیان فرموده او را از این کار بازمىدارد و به او توصیه مى کند که بیش از #حد در این راه تلاش مکن و به فکر خویشتن و زندگى سراى دیگر نیز باش.
🔺افراط و تفریط زمان پیامبر و اعراض بعضی از خانواده و ازدواج
إنَّ ثَلاثَ نِسوَةٍ أتَينَ رَسولَ اللّهصلي الله عليه و آله فَقالَت إحداهُنَّ: إنَّ زَوجي لا يَأكُلُ اللَّحمَ، وقالَتِ الاُخری: إنَّ زَوجي لا يَشُمُّ الطّيبَ، وقالَتِ الاُخری: إنَّ زَوجي لا يَقرَبُ النِّساءَ. فَخَرَجَ رَسولُ اللّهصلي الله عليه و آله يَجُرُّ رِداءَهُ حَتّی صَعِدَ المِنبَرَ، فَحَمِدَ اللّه َ وأثنی عَلَيهِ، ثُمَّ قالَ: ما بالُ أقوامٍ مِن أصحابي لا يَأكُلونَ اللَّحمَ ولا يَشُمّونَ الطّيبَ ولا يَأتونَ النِّساءَ ! أما إنّي آكُلُ اللَّحمَ وأشُمُّ الطّيبَ وآتِي النِّساءَ، فَمَن رَغِبَ عَن سُنَّتي فَلَيسَ مِنّي.
امام صادق علیه السلام: سه زن نزد پیامبر خدا آمدند. یكی از آنها گفت: شوهرم گوشت نمی خورد. دیگری گفت: شوهرم بوی خوش نمی بوید. سومی گفت: شوهرم به زنان نزدیك نمی شود. پیامبر خدا، رداكشان بیرون رفت و بر منبر شد و حمد و ثنای الهی به جای آورد و سپس فرمود: «عدّه ای از یاران مرا چه شده است كه گوشت نمی خورند و عطر نمی بویند و به زنان نزدیك نمی شوند؟! بدانید كه من، خود، گوشت می خورم و عطر می بویم و پیش زنان می روم. پس، هركه از سنّت من روی گردانَد، از من نیست».
الكافی: ج 5 ص 496 ح 5، بحار الأنوار: ج 22 ص 124 ح 94 وراجع كنز العمّال: ج 3 ص 670 ح 8415.
🔹روشن است که از دو حال بیرون نیست: یا زن و فرزند انسان از دوستان خدا هستند و تکیه بر لطف پروردگار دارند و خدا هم آنها را محروم نمى سازد.
🔹 قرآن مجید مى فرماید: «(أَلَیْسَ اللهُ بِکَافٍ عَبْدَهُ)؛ آیا خداوند براى (نجات و دفاع از) بندهاش کافى نیست؟!».
🔹در جاى دیگر مى فرماید: «(وَمَنْ یَتَّقِ اللهَ یَجْعَلْ لَّهُ مَخْرَجآ * وَیَرْزُقْهُ مِنْ حَیْثُ لاَ یَحْتَسِبُ وَمَنْ یَتَوَکَّلْ عَلَى اللهِ فَهُوَ حَسْبُهُ)؛ و هرکس تقواى الهى پیشه کند، خداوند راه نجاتى براى او فراهم مى کند، و او را از جایى که گمان ندارد روزى مى دهد؛ و هرکس بر خدا توکّل کند، کفایت امرش را خواهد کرد (و کارش را سامان مى بخشد)».
🔺 اگر همسر و فرزند انسان در صف دشمنان خدا باشند چرا انسان تمام وقت وفکر خود را صرف تأمین زندگى آینده آنها کند؟
انما اموالکم و اولادکم فتنه
🔹متأسفانه بسیارند کسانى که به سبب عواطف افراطى حتى وسایل و ابزار گناه فرزندان خود را فراهم مىسازند و از این طریق در گناه آنها شریک مى شوند واز آن بدتر اینکه گاه این عواطف افراطى سبب مى شود که در کسب مال نیز ملاحظه حلال و حرام نکنند و از هر راه ممکن به جمع مال بپردازند.
🔹 در اینگونه موارد اگر فرزند، صالح باشد و خبر از کار پدر نداشته باشد تصرفات او بعد از مرگ پدر در آن اموال شرعآ مجاز است؛
لذتش را او مى برد وعقوبتش را پدر مى کشد.
🔺بیشترین حسرت قیامت
إنَّ اعظَمَ الحَسَرَاتِ یَومَ القیامَةِ حَسرَةُ رَجُل کَسَبَ مالاً فی غَیرِ طاعَةِ اللهِ فوَرِثَهُ رَجُلٌ فانفَقَهُ فی طاعَةِ اللهِ سُبحانَهُ فَدَخَلَ بِهِ الجَنّة وَ دَخَلَ الاوَّلُ بِهِ النّارَ.
بزرگترین حسرتها در روز قیامت، حسرت خوردن مردی است که مالی را به ناروا گردآورده و آن را شخصی به ارث برد که در اطاعت خدای سبحان بخشش کرده، و با آن وارد بهشت شود، و گردآورنده اولی وارد جهنم گردد.
منبع: "نهج البلاغه، حکمت ۴۲۹"
🔸ادامه دارد
https://eitaa.com/a_fatemi24/652
🌸🍃﷽🍃🌸
🔺در حدیثى که علامه مجلسى؛ در بحارالانوار آورده مىخوانیم که یکى از دوستان امیرمومنان علیه السلام از او تقاضاى مالى کرد.
حضرت فرمود: بگذار سهم خود را از بیت المال دریافت دارم، با تو تقسیم مى کنم. عرض کرد: این مقدار براى من کافى نیست (و چون مرد دنیاپرستى بود و از بذل و بخشش بىحساب و کتاب معاویه خبر داشت) به سوى معاویه رفت.
معاویه مال فراوانى به او داد. او نامهاى براى امیرمومنان على علیه السلام نوشت و حضرت را از این ماجرا باخبر ساخت. (در واقع مى خواست بگوید: شما به تقاضاى من ترتیب اثر ندادید، دشمن شما انجام داد) امام علیه السلام در پاسخ نامه او چنین مرقوم فرمود: اما بعد از حمد و ثناى الهى، مالى که در دست توست پیش از آن دردست دیگران بوده و بعد از تو نیز به دست دیگران مى رسد.
چیزى نصیب تو مى شود که براى آخرت خود ذخیره کرده باشى. تو باید خود را بر نیازمندترین فرزندان خود مقدم دارى.
سپس فرمود:
«فَإِنَّمَا أَنْتَ جَامِعٌ لاَِحَدِ رَجُلَینِ إِمَّا رَجُلٍ عَمِلَ فِیهِ بِطَاعَةِ اللَّهِ فَسَعِدَ بِمَا شَقِیتَ وَإِمَّا رَجُلٍ عَمِلَ فِیهِ بِمَعْصِیةِ اللَّهِ فَشَقِى بِمَا جَمَعْتَ لَهُ وَلَیسَ مِنْ هَذَینِ أَحَدٌ بِأَهْلٍ أَنْ تُوْثِرَهُ عَلَى نَفْسِکَ...؛
زیرا تو براى یکى از دو کس اموال را جمع مى کنى (و بعد از خود مى گذارى) یا کسى که با آن به اطاعت خدا مى پردازد در این صورت او سعادتمند شده و تو محروم و بدبخت، و یا کسى است که با آن معصیت الهى مى کند و او با اموالى که تو جمع کردهاى شقاوتمند مى شود.
هیچیک از این دو صلاحیت ندارند که او را بر خود مقدم دارى...».
مفهوم این سخن این نیست که انسان به فکر تأمین زندگى همسر و فرزندان خود نباشد، بلکه این گفته ناظر به حال کسانى است که همه همّ و غم خود را صرف این کار مىکنند و از هر #طریقى که امکان داشته باشد به جمع مال و ذخیره کردن براى همسر و فرزند مىپردازند و چه
بسیارند کسانى که در اواخر عمر خود به اشتباه خویش پى مى برند و مى بینند فرزندان آنها اموالشان را میان خود تقسیم مى کنند و اعتنایى به پدر و نیازهاى او ندارند و گاهى دیده شده که پدر را از خانه خود نیز بیرون مىاندازند و در این حال سخت ترین شکنجه هاى روحى نصیب چنین کسانى مى شود که اموال را براى چنان کسانى جمع آورى کرده اند.
سه دوست( اقوام،اعمال ،ثروت)
در کتاب البیان و التبیین نوشته «جاحظ» چنین آمده است که «عبدالله عتبة بن مسعود» زمینى داشت که آن را به هشتاد هزار (دِرهم) فروخت (تا در کار خیرى مصرف کند). به او گفتند:
خوب بود بخشى از این مال را براى فرزندانت ذخیره مى کردى. او در پاسخ چنین گفت: من این مال را براى خودم نزد خداى متعال ذخیره کردم و خداى متعال را براى فرزندانم ذخیره قرار مى دهم.
یکى از شاعران فارسى زبان، کلام مولا را در این گفتار حکیمانه در شعرش چنین خلاصه کرده است : فرزند، بنده اى است خدا را غمش مخور تو کیستى که به ز خدا بنده پرورى گر صالح است گنج سعادت براى اوست
https://eitaa.com/a_fatemi24/652
📌گله شديد از دوستان سست عنصر!
══🎇══════ 🎇🎇 🎇
#نهج_البلاغه
▫️کَمْ أُدَارِيکُمْ کَمَا تُدَارَى الْبِکَارُ الْعَمِدَةُ، وَ الثِّيَابُ الْمُتَدَاعِيَةُ! کُلَّمَا حِيصَتْ مِنْ جَانِب تَهَتَّکَتْ مِنْ آخَرَ
🟤«چه قدر با شما مدارا کنم؟ همچون مدارا کردن با شتران تازه کار که از سنگينى بار، پشتشان مجروح مى شود، و يا همچون جامه کهنه و فرسوده اى که هرگاه گوشه اى از آن را بدوزند، از سوى ديگر پاره مى شود!»
✍️تشبيهات بالا، از تشبيهاتى است بسيار ظريف و دقيق و پرمعنا، که امام(عليه السلام) درباره اهل کوفه و گروهى از مردم عراق، بيان فرموده;آنها افرادى عافيت طلب و کوته فکر بودند، يا قدرت بر تحليل مسايل اجتماعى نداشتند و يا اگر داشتند براى اينکه خود را به زحمت نيندازند، بى تفاوت از کنار آن مى گذشتند. آرى، آنها بر اثر تن پرورى و عافيت طلبى و روحيه ضعيف و افکار پوسيده، مقاومت خود را از دست داده بودند. هنگامى که اين فرمانده بزرگ الهى از يک سو آنها را نظم و انضباط مى بخشيد، از سوى ديگر متلاشى مى شدند; چه مشکل و دردناک بود براى اين فرمانده شجاع و آگاه که با چنين گروهى سر و کار داشت; دائماً خون دل مى خورد و زجر مى کشيد، تدبيراتش خنثى مى گرديد و تيرهايش به سنگ مى خورد و يکى از دلايل بارز مظلوميت على عليه السلام گرفتارى در چنگال اين گروه بود.
📘#خطبه_69
══🎇══════ 🎇🎇 🎇
https://eitaa.com/a_fatemi24/1172
6.1M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#کلیپ_تصویری
🎙#مقام_معظم_رهبری
#نهج_البلاغه
🔴موضوع: بايستيد و مقاومت کنيد!
💢فعَاوِدُوا الْکَرَّ، وَاسْتَحْيُوا مِنَ الْفَرِّ، فَإِنَّهُ عَارٌ فِي الاَْعْقَابِ، وَ نَارٌ يَوْمَ الْحِسَابِ
💠 «پى در پى (بر دشمن) حمله کنيد و از فرار شرم نماييد! چه اينکه فرار از جهاد، ننگى است که در نسل هاى آينده شما نيز مى ماند و آتشى است که در روز حساب دامان شما را فرا مى گيرد!»
📘#خطبه ۶۶
#پیشنهاد_ویژه_دانلود 💐
🎋🍁🎋🍁🎋🍁
https://eitaa.com/a_fatemi24/1172
#شرح_حکمت ۱۴۴
❣️امیر المومنین _علیه السلام _می فرماید :
✨ینْزِلُ الصَّبْرُ عَلَى قَدْرِ الْمُصِیبَهِ، وَمَنْ ضَرَبَ یَدَهُ عَلَى فَخِذِهِ عِنْدَ مُصِیبَتِهِ حَبِطَ عَمَلُهُ
💠«صبر و شکیبایى به اندازه مصیبت نازل مى شود و کسى که دستش را (به عنوان بى تابى و ناشکرى) به هنگام مصیبت بر زانو زند اجر او ضایع مى گردد (و پاداشى در برابر مصیبت نخواهد داشت
✍️ شک نیست که در زندگى دنیا همیشه مشکلاتى بوده و خواهد بود. این طبیعت حیات دنیاست; ولى خداوندى که انسان را براى زندگى در این جهان آفریده نیروهایى در وجود او براى مقابله با مشکلات خلق کرده از جمله صبر و تحملى است که به انسان داده تا بتواند مصائب را برتابد.
🔹گاه دیده ایم مادرى که فرزند عزیزش را در جوانى از دست مى دهد، لحظات اول چنان بى تابى مى کند که گویى مى خواهد جان به جان آفرین تسلیم نماید; اما ساعات یا ایامى مى گذرد، کم کم آرامش بر وجود او مسلط مى شود; گویى نیرویى از درون او مى جوشد و با آن مصیبت بزرگ به مبارزه بر مى خیزد و تدریجاً آن را مهار مى کند و هر قدر مصیبت سنگین تر باشد این نیروى مقاومت که نامش صبر و شکیبایى است قوى تر است.
🔹 البته افرادى هم پیدا مى شوند که بر خلاف این اصل کلى رشته صبر را از دست مى دهند; یا دست به خودکشى مى زنند و یا مرگ ناگهانى به زندگى آنها پایان مى دهد.
✔️این بیان امام علیه السلام در واقع مایه تسلى خاطر براى تمام مصیبت دیدگان است که وقتى با مصیبت روبرو مى شوند بى تابى نکنند و بدانند خدا صبر لازم را به آن ها مرحمت خواهد کرد.
═══✙❆♡❆✙═══
https://eitaa.com/a_fatemi24/1172
═══✙❆♡❆✙═══
🔴 چنگیزخان نتوانست بخارا را تسخیر کند، نامه ای نوشت که هرکس با ما باشد در امان است!
🔹اهل بخارا دو گروه شدند، یک گروه مقاومت کردند و گروه دیگر با او همراه شدند.
🔹چنگیزخان به آن ها نوشت: با همشهریانِ مخالف بجنگید و هر چه غنیمت
به دست آوردید از آنِ شما باشد و فرمانروایی شهر را به شما دهم.
🔹ساده لوحان و دنیا طلبان پذیرفتند و آتش جنگ بین این دو گروه مسلمان شعلهور شد و در نهایت، گروه مزدوران چنگیز خان پیروز شدند.
🔴🟠⚫️ ... اما شکست بزرگ آن بود که او دستور داد گروه پیروز خلع سلاح و سربریده شوند!
☑️ چنگیز گفت: اگر اینان وفا میداشتند، به خاطر ما بیگانگان، به برادرانشان خیانت نمی کردند!
🔹این عاقبت خودفروشان است.
🔹«ابن أثیر، الكامل فی التاريخ»
══🎇══════ 🎇🎇 🎇
https://eitaa.com/a_fatemi24/1172
🌸🍃﷽🍃🌸
✋ «منطق مقاومت»
۱ - واکنش طبیعی هر ملت آزاده
مقاومت واکنش طبیعی هر ملت آزاده و باشرفی در مقابل تهدید و زورگویی است.
۲ - عامل عقبنشینی دشمن
مقاومت برخلاف تسلیم، موجب عقب نشینی دشمن میشود.
۳ - بیشتر بودن هزینه سازش از هزینه مقاومت
مقاومت هزینه دارد اما هزینهی سازش و تسلیم، از هزینهی #مقاومت به مراتب بیشتر است.
۴ - وعدهی الهی بر پیروزی نهایی حق
وعدهی الهی در قرآن این است که طرفداران حق، ممکن است قربانی بدهند اما پیروز نهاییاند.
۵ - امرِ ممکن
مقاومت یک امر ممکن است درست نقطهی مقابل فکرِ غلط کسانی که میگویند مقاومت فایدهای ندارد.
🍃🌹🍃
@fatemi222