🔰جلسه نهم (آیه 13 تا 15 سوره ابراهیم )
⭕️گونه شناسی برنامه های دشمن در مبارزه با توحید و فرجام شناسی آن
❇️و قالَ الَّذينَ كَفَرُوا لِرُسُلِهِمْ لَنُخْرِجَنَّكُمْ مِنْ أَرْضِنا أَوْ لَتَعُودُنَّ في مِلَّتِنا فَأَوْحى إِلَيْهِمْ رَبُّهُمْ لَنُهْلِكَنَّ الظَّالِمينَ.
❇️و كسانى كه كافر شدند، به پيامبرانشان گفتند: بىترديد، شما و پيروانتان را از سرزمين خود بيرون مىكنيم مگر اينكه به آيين ما درآييد. پس پروردگارشان به آنان وحى كرد كه حتما ستمكاران را نابود خواهيم كرد.
❇️و لَنُسْكِنَنَّكُمُ الْأَرْضَ مِنْ بَعْدِهِمْ ذلِكَ لِمَنْ خافَ مَقامي وَ خافَ وَعيدِ.
❇️و شما را پس از آنان در همان سرزمين سكونت خواهيم داد. اين وعده براى كسى است كه از مقام من بيم داشته و از تهديد من ترسيده است.
❇️و اسْتَفْتَحُوا وَ خابَ كُلُّ جَبَّارٍ عَنيدٍ.
❇️ و پيامبران چنان از ستم كافران به ستوه آمدند كه از خدا طلب يارى كردند و خدا هم آنان را يارى كرد و هر زورگوى ستيزهگرى از نجات خود نوميد شد و به هلاكت رسيد.
📌رفتارهای تبلیغی:
1. آیه را به برنامه های #دشمنان_کنونی انقلاب اسلامی تطبیق بدهید.
2. به اهمیت دعا برای فرج امام زمان (عج) و ظهور حضرت به عنوان حکومت جهانی که بر همه دشمنان غلبه میکند، اشاره کنید.
💢این آیات به دو برنامه مهم دشمن در برابر رهبران الهی و دستورات دینی اشاره کرده و سپس قانون نابودى ستمگران و پيروزى رسولان الهى و شرايط آن را ذکر میکند.
⭕️برنامه های دشمنان در برابر رهبران الهی
دشمن که عاری از باورهای توحیدی و اخلاق فاضله انسانی است، برای رسیدن به هدف خود و نابودی اسلام از ابزارهای گوناگونی برای رسیدن به هدف خود استفاده می نماید، در این آیات به دو مورد پرداخته است.
1. تهدید (لَنُخْرِجَنَّكُمْ مِنْ أَرْضِنا)
هنگامى كه ضعف استدلال كافران روشن مىشد، به تهديد و خشونت متوسل مىشدند.
تهدید همراه شدت و تأکید با انحصارگرایی در داشته ها از ابزارهای دشمن است. مانند تهدید به جنگ و حمله، جنگ هشت ساله رژیم بعث بر علیه ایران، سرنگونی هواپیما ی مسافربری، داعش، فتنه ۸۸، طالبان، جنگ سعودی علیه یمن و... .
تهدیدهای روانی، فرهنگی، سیاسی و غیره نیز میتوان بر شمرد.
2. ارتداد و واپسگرایی اعتقادی (لَتَعُودُنَّ في مِلَّتِنا)
دشمن تلاش میکند فکر نیروهای انقلابی را بزند. لذا در ایجاد واپسگرایی و انحراف اعتقادی و فکری و تربیت نیروهای ضد دین با ایجاد شبهه تمام تلاش خود را می نماید.
شبهاتی نسبت به دین، روزه، نماز، اهل بیت علیهم السلام، انقلاب اسلامی، روحانیت، مرجعیت، عاشورا و... از مصادیق آن است.
📌قانون الهی و فرجام دشمنان
در برابر برنامه های دشمنان، اين قانون و سنّت الهى بيان شده كه ارادهى خدا بر آن است كه در طول تاريخِ مبارزات پيامبران با كافران، پيروزى از آنِ پيامبران باشد و كافران ستمكار نابود شوند.
كفّار، زمين را منطقهى قدرتنمايى خود مىدانند، غافل از آن كه حكومت زمين به دست انبيا و مؤمنان مىرسد. در برابر تهديد كفار: «لَنُخْرِجَنَّكُمْ مِنْ أَرْضِنا» وعده خداوند: «لَنُسْكِنَنَّكُمُ الْأَرْضَ» است.
فرجام مکتب باطل، نابودی آنها در دنیا توسط خداست. همانند سپاه ابرهه، یزید، پهلوی و... و در آخرت گرفتار آتش خواهند شد.
📌در اين آيه دو شرط روانشناختى براى پيروزى بر ستمكاران بيان شده است
1. ترس از مقام خدا
2. ترس از تهديدهاى خدا
اين ترس بسيار سازنده است و از گناه و ستم باز مىدارد؛ چون اگر اين دو شرط تحقق نيابد، ممكن است انسان خود در صف ستمكاران داخل شود و مستحق نابودى گردد.
اما اگر اين دو شرط تحقق يابد، انسان مراقب اعمال خويش بوده، به وظايف دينى خود عمل مىكند و مؤمن و دادگر مىشود و از غير از خدا نمىترسد و بدين ترتيب زمينهى پيروزى خود را در اجتماع فراهم مىسازد.
منظور از «ترس»:
از اين آيه و آيات مشابه استفاده مىشود كه اگر ترس در مورد خدا مطرح مىشود، ترس از مقام اوست كه در حقيقت ترس از اعمال خود ماست، و گرنه خود خدا موجودى دوستداشتنى و محبوب مؤمنان است.
📌منظور از «مقام خدا»:
1. موقعيتِ حسابرسى و داورىِ خدا در هنگام محاسبهى اعمال انسانها.
2. قيام خدا براى نظارت و مراقبت شديد بر اعمال انسانها كه سبب ترس و احساس مسئوليت مىشود.
3. قيام خدا براى اجراى عدالت و احقاق حق.
https://eitaa.com/fatemi52/234
نهج البلاغه و صحیفه سجادیه
🔰جلسه نهم (آیه 13 تا 15 سوره ابراهیم ) ⭕️گونه شناسی برنامه های دشمن در مبارزه با توحید و فرجام شن
تفسیر ۱۳ و۱۴ بر اساس تفسیر نور
🌸🍃🌸🍃
❇️جلسه دهم ( سوره ابراهیم آیه ۱۸)
⭕️فرجام تلاش و پیشرفت بدون #ایمان👇👇
🌸🍃🌸🍃
🌺بسم الله الرحمن الرحیم-
❇️جلسه دهم ( سوره ابراهیم آیه ۱۸)
⭕️فرجام تلاش و پیشرفت بدون #ایمان
🔰مثَلُ الَّذينَ كَفَرُوا بِرَبِّهِمْ أَعْمالُهُمْ كَرَمادٍ اشْتَدَّتْ بِهِ الرِّيحُ في يَوْمٍ عاصِفٍ لا يَقْدِرُونَ مِمَّا كَسَبُوا عَلى شَيْءٍ ذلِكَ هُوَ الضَّلالُ الْبَعيدُ.
🔰كسانى كه به پروردگارشان كافر شدهاند، اعمالشان در مثل به #خاكسترى مىماند كه در روزى طوفانى تندبادى بر آن بوزد كه بر اندكى هم از آنچه فراهم آوردهاند دست نمىتوانند يافت. اين است آن گمراهىاى كه از حق فاصلهاى دور و دراز دارد.
✍️رفتارهای تبلیغی:
1. به سابقه 42 سال دشمنی آمریکا با ایران و بی ثمر بودن این دشمنی ها اشاره کنید.
2. به اوضاع آشفته کشور آمریکا و دیگر کشورهای اروپایی (به ویژه اوضاع یک سال اخیر) اشاره کرده و نشانه های افول آمریکا را ذکر کنید.
🔹یکی از موفقیتهای ظاهری اهل باطل تلاش های فراوان آنهاست. پیشرفتهای علمی، شهرسازی، صنعت، تکنولوژی، اداری و... که قابل مشاهده است.
🔹اما قرآن به نکته بسیار مهمی اشاره میکند. عمل انسان مانند جسم انسان است، اگر جسم دارای روح باشد زنده است ولی اگر روح نداشته باشد، جنازه ای است که علاوه بر عدم فایده، مضر هم هست، عمل اگر دارای روح ایمان باشد ارزشمند است اما اگر روح ایمان در آن نباشد مفید نخواهد بود؛ بلکه دارای ضرر و فساد است.
🔹خداوند بدىهاى مؤمنان را در شرايطى به نيكىها وحسنات تبديل مىكند، «يُبَدِّلُ اللَّهُ سَيِّئاتِهِمْ حَسَناتٍ» ولى اعمال بد كفّار، حسناتشان را نابود مىكند، «كَرَمادٍ اشْتَدَّتْ بِهِ الرِّيحُ» و در آيات ديگر آمده است: «حَبِطَتْ أَعْمالُهُمْ» يعنى اعمالشان محو مىشود.
🔹قرآن در آيات زيادى مسألهى پوچ شدن و بىثمر بودن اعمال #كفّار را مطرح كرده است: از جمله مىفرمايد: «وَ قَدِمْنا إِلى ما عَمِلُوا مِنْ عَمَلٍ فَجَعَلْناهُ هَباءً مَنْثُوراً» ما اعمال آنها را مىآوريم و پوچ مىكنيم.
🔰بی ثمر بودن برنامه های دشمنان
📌در این آیه به دو نکته اشاره شده:
1. کفر به رب
🔺یعنی زیر پا گذاشتن قوانین تشریعی و تلاش بر اساس قوانین و معیارهای بشری و سلیقه ای.
تلاش کفار غالبا یا همیشه بر خلاف قوانین تشریعی است. مانند ثروت اندوزی بر اساس استثمار و استعمار و تلاش در سود آوری. بر خلاف اسلام که دنبال تعدیل ثروت است.
🔻تلاش برای آرامش انسان بر اساس اومانیسم و #انسان محوری حتی جواز به آلودگی به گناه.
تلاش برای رسیدن به صنعت حتی ساخت بمب اتم و نابودی مردم هیروشیما.
2. تلاش آنها مانند #خاکستری است که در روز طوفانی، تندبادی بوزد و همه را نابود کند که قابل استفاده نیست.
نتیجه تلاش در غرب و مکاتب غیر ایمانی از همگسیختگی غرب در نظام #خانواده، اخلاق، بحران معنویت، جنگ سعودی و سکوت جامعه بین الملل، عجز در مقابل کرونا در عرصه پزشکی و... است.
🔴چرا اعمال آنها تشبيه به خاكستر در برابر باد شده؟
1. خاكستر مانند خاك و غبار موجود مفيدى نيست، بلكه باقيمانده يك مشت آتش است لذا اعمال آنها ممكن است ظاهرى داشته باشد اما فقط همان ظاهر است و محتوايى ندارد. در يك ظرف كوچك خاك ممكن است گل زيبايى برويد اما در ميان خروارها خاكستر حتى علف هرزهاى نخواهد روئيد!
2. در ميان ذرات خاكستر هيچ نوع چسبندگى و پيوند وجود ندارد و حتى با كمك آب نيز نمىتوان آنها را به هم پيوند داد. لذا دشمنان بر خلاف مؤمنان كه اعمالشان #منسجم و به هم پيوسته است، این انسجام و توحيد در عمل را ندارند.
3. این تشبیه را با عبارت «فِي يَوْمٍ عاصِفٍ» تاكيد مىكند. یعنی #خاكستر آن چنان پراكنده مىشود كه هر ذرهاى از ذراتش در نقطه دور دستى خواهد افتاد به طورى كه با هيچ قدرتى نمىتوان آن را جمع كرد.
🔵چرا اعمال آنها بىمحتوا است؟
🔹چون آن چيزى كه به عمل، شكل و محتوا مىدهد، نيت و انگيزه و #هدف و برنامه آن است.
🔸اگر برنامه و انگيزه و هدف، سالم و ارزنده و قابل ملاحظه باشد خود عمل نيز چنين خواهد بود، ولى اگر برترين اعمال را با انگيزهاى پست انجام دهيم، آن عمل به كلى مسخ و بىمحتوا مىشود.
🔹مثلا برنامههايى تحت عنوان حقوق بشر در جهان غرب پيشنهاد مىشود، همين برنامه از ناحيه پيامبران نيز دنبال شده، اما محصول و محتوا و ثمره اين دو از زمين تا آسمان متفاوت است.
https://eitaa.com/fatemi52/241
مبلغ گرامی :
در راستای اطلاع از دیدگاه حضرتعالی درباره محتوای تفسیر سوره مبارکه ابراهیم و کیفی سازی مطالب، مستدعی است از طریق یکی از لینکهای ذیل وارد شده و یکبار در نظر سنجی شرکت فرمایید.
از اینکه قبول زحمت می فرمایید نهایت تشکر وسپاس را داریم.
https://EitaaBot.ir/poll/vwibk
https://EitaaBot.ir/poll/vwibk?eitaafly
🌸🍃🌸🍃
🌺بسم الله الرحمن الرحیم-
❇️جلسه دهم ( سوره ابراهیم آیه ۱۸) تفسیر نور👇👇
🔰مَثَلُ الَّذِینَ کَفَرُوا بِرَبِّهِمْ أَعْمالُهُمْ کَرَمادٍ اشْتَدَّتْ بِهِ الرِّیحُ فِی یَوْمٍ عاصِفٍ لا یَقْدِرُونَ مِمّا کَسَبُوا عَلی شَیْءٍ ذلِکَ هُوَ الضَّلالُ الْبَعِیدُ«18»
🔰مَثل(کارهای)کسانی که به پروردگارشان کفر ورزیدند،همچون خاکستری است که در روز طوفانی تندبادی بر آن بوزد،آنان بر حفظ ذره ای از آنچه بدست آورده اند، قادر نیستند.این،همان گمراهیِ دور و عمیق است.
✍️نکته ها:
❇️در آیات قبل،سخن از خسران و محرومیّت ستمگران لجوج بود، «وَ خابَ کُلُّ جَبّارٍ عَنِیدٍ» این آیه توضیح همان خسارت است.
❇️خداوند بدی های مؤمنان را در شرایطی به نیکی ها وحسنات تبدیل می کند، «یُبَدِّلُ اللّهُ سَیِّئاتِهِمْ حَسَناتٍ»[28]ولی اعمال بد کفّار،حسناتشان را نابود می کند، «کَرَمادٍ اشْتَدَّتْ بِهِ الرِّیحُ» و در آیات دیگر آمده است: «حَبِطَتْ أَعْمالُهُمْ»یعنی اعمالشان محو می شود.
❇️قرآن در آیات زیادی مسأله ی پوچ شدن و بی ثمر بودن اعمال کفّار را مطرح کرده است:از جمله می فرماید: «وَ قَدِمْنا إِلی ما عَمِلُوا مِنْ عَمَلٍ فَجَعَلْناهُ هَباءً مَنْثُوراً»ما اعمال آنها را می آوریم و پوچ می کنیم.و اگر درباره ی کفّار می خوانیم: «فَلا نُقِیمُ لَهُمْ یَوْمَ الْقِیامَهِ وَزْناً»در قیامت میزانی برای کفار به پا نمی کنیم،شاید اشاره به همین مطلب باشد.
✍️پیام ها:
1-اعمال کفار،آتشی است که جز خاکستر چیزی به جای نمی گذارد. «کَرَمادٍ»
2-اعمال کفّار،شما را خیره و دلباخته نکند که پوچ و بی ثمر است. «کَرَمادٍ»
3-کافرِ سرمست،از توبه و نجات دور است. «الْبَعِیدُ»
4-کفر اعمال نیک را هم به باد می دهد. کَفَرُوا ... أَعْمالُهُمْ کَرَمادٍ
سلام
👈جهت فردا روز یازدهم
🔰شرح دعای روز یازدهم ماه مبارک رمضان👇
https://eitaa.com/fatemi5/2767
🔰#احکام_نماز
https://eitaa.com/fatemi5/2766
🔰جلسه یازدهم تفسیر سوره ابراهیم (آیه 19و20) افول جوامع #غیر-توحیدی
https://eitaa.com/fatemi5/2765
🔻معجزهی اخلاق🔻
✍ راجع به خصوصیات عربها قبل از اسلام، زیاد شنیدیم:👈 «زمان جاهلیّت».
🤔 امّا آیا تا حالا با خودمون فکر کردیم که:
⁉ چی شد که مردمِ اون زمان، با اون خصوصیات، عاشق پیامبر شدند؟؟
⁉ چه جوری اون مردم، جذب پیامبر شدند؟؟
⁉ اصلاً، پیامبر چه جوری تونست اسلام رو تو اون فضا توسعه بده، که امروز یه دین جهانی باشه؟؟
✔️ جواب یک کلمه است:
👈 اخلاقِ خوبِ پیامبر.
☝️ اصلاً یکی از معجزاتِ بزرگِ پیامبر، اخلاق و خوشرویی اون حضرت بوده.
🔚 تو این زمینه، یه آیه تو قرآن داریم، که دانستنش برای هر مسلمانی لازمه.
⚡️ قرآن خطاب به پیامبر اکرم (ص) میفرماید:
🕋 فَبِمٰا رَحْمَةٍ مِنَ اَللّٰهِ لِنْتَ لَهُمْ، وَ لَوْ کُنْتَ فَظًّا غَلِیظَ اَلْقَلْب،ِ لاَنْفَضُّوا مِنْ حَوْلِکَ (آل عمران/۱۵۹)
💢 ای پیامبر! این فضل و رحمت خدا بود که تو در برابر مردم نرم و مهربان شدی.
💢 و اگر خشن و تندخو و سنگدل بودی، مردم از اطراف تو پراکنده میشدند.
🔎 خیلی دقّت کنیم.
☝❌️ خدا با پیغمبر خودش هم تعارف نداره.
میفرماید: ای پیامبر❗️
☝ اگر تو هم میخواستی با مردم، با تندی و خشونت😠😡 برخورد کنی، هیچ کسی دور و برت جمع نمیشد.❌️
☝ این برخوردِ خوب،🙂 و اخلاق خوشِ تو بود که مردم رو جذب کرد.✅
⚠️ یعنی برخوردِ با مردم انقدر مهمه که، اگر پیامبر خدا (ص) هم میخواست با تندی با مردم برخورد کنه، کسی جذبش نمیشد.
ما که دیگه جای خود داریم.👌
📣📣... دونستن این آیه، برای ما که میخواهیم مردم رو به دین خدا دعوت کنیم فوقالعاده لازمه.
🔔 خصوصاً کسانی که فعالیتهای تبلیغی میکنند.👌
☝️ بدونیم که مردم با برخوردِ خوبِ ما به دینِ خدا علاقهمند میشن، نه با حرفهای ما.
✔️ با عملِ ما جذب میشن، نه با قولِ ما.
تو محل زندگیمون،🏡
محل کارمون،🏢
محل تحصیلمون👨🏫
و...
👌 هرجایی که هستیم، یه طوری برخورد کنیم، و یه طوری با مردم معاشرت کنیم، که همه رو عاشق اسلام کنیم.👏👏
✔️ هم خودمون رو قبول داشته باشند،🙂 هم دینمون رو.😎
نه اینکه اخلاقمون یه طوری باشه که، همسر و بچههامون هم قبولمون نداشته باشند، چه برسه به مردم.😔😕☹️
@fatemi24
اَللّهُــــمَّ_عَجـِّــل_لِوَلیِّــــکَ_الفَـــــرَج🎋
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✋
نقشه ی زندگی انسان، در یک آیه قرآن
🔹آیه ی ۱۷۷ سوره مبارکه بقره👆
👇
#منبرک_فاطمی
@fatemi52