eitaa logo
نهج البلاغه و صحیفه سجادیه
640 دنبال‌کننده
191 عکس
34 ویدیو
5 فایل
📚حکمتهای نهج البلاغه ✔️هر روز یک حکمت بهمراه شرح انشالله https://eitaa.com/a_fatemi24/652 ✔️نکات قرآنی https://eitaa.com/a_fatemi24/660
مشاهده در ایتا
دانلود
نکته ها: مراد از«لسان قوم»در این آیه،تنها لغت و زبانِ مردم نیست،زیرا گاهی ممکن است گوینده ای با زبان مردم سخن بگوید ولی مردم حرف او را درست نفهمند،بلکه مراد آسان و قابل فهم گفتن است،به گونه ای که مردم پیام الهی را بفهمند،چنانکه در آیات دیگر می فرماید: «یَسَّرْناهُ بِلِسانِکَ»[3]ما قرآن را به زبان تو آسان کردیم.حضرت موسی نیز از خداوند می خواهد که گره از زبانش گشوده شود تا مردم کلامش را بفهمند. «وَ احْلُلْ عُقْدَهً مِنْ لِسانِی یَفْقَهُوا قَوْلِی»[4] مقصود از گمراه کردن خداوند،محروم کردن افراد لجوج از لطف خود است،والا اگر خداوند بنای گمراه کردن مستقیم کسی را داشت،نه کتابی می فرستاد و نه پیامبری.در آیات دیگر می خوانیم که خداوند ظالمان و فاسقان و مسرفان را گمراه می کند،یعنی انسان با گناه و ظلم،زمینه ی محروم شدن از هدایت را در خود فراهم می کند. بعضی از مفسران گفته اند:فاعل «یَشاءُ» مردم هستند نه خدا،یعنی خداوند گمراه می کند کسی را که خودش بخواهد گمراه شود و هدایت می کند کسی را که خودش بخواهد هدایت شود.نظیر آیه: کُلاًّ نُمِدُّ هؤُلاءِ وَ هَؤُلاءِ ..[5] گروهی را در راهی که بروند کمک می کنیم. تبلیغ پیامبر که با زبان قوم خود بوده با جهانی بودن دین منافاتی ندارد.زیرا محتوای پیام زبان خاصّی ندارد و با سفارش قرآن،باید گروهی با تفقه و هجرت مطالب دین را آموخته و به سایرین بیاموزند.
پیام ها: 1-پیامبران،با فرهنگ و زبان مردم زمان خود آشنا بوده و طبق فهم آنان تبلیغ می کردند. «بِلِسانِ قَوْمِهِ» 2-خداوند با مردم اتمام حجّت می کند. «بِلِسانِ قَوْمِهِ لِیُبَیِّنَ لَهُمْ» 3-رابطه ی رهبران دینی با مردم،عاطفی،صمیمی ومستقیم است. «بِلِسانِ قَوْمِهِ» 4-تبلیغ باید با شیوه ای ساده و صریح و روشن،و برای عموم قابل فهم باشد. «بِلِسانِ قَوْمِهِ» 5-هدایت و ضلالت خداوند بر اساس حکمت است. فَیُضِلُّ ... وَ یَهْدِی ... وَ هُوَ الْعَزِیزُ الْحَکِیمُ
متن جلسه دوم تفسیر سوره حضرت ابراهیم👇 https://eitaa.com/fatemi52/143 ادامه تفسیر👇
🔰اَللّهِ الَّذِی لَهُ ما فِی السَّماواتِ وَ ما فِی الْأَرْضِ وَ وَیْلٌ لِلْکافِرِینَ مِنْ عَذابٍ شَدِیدٍ«2» 🔰خداوندی که آنچه در آسمان ها و آنچه در زمین است برای اوست،پس وای بر کفّار از عذابی سخت. 👌پیام ها: 1-قانون و مکتبِ کسی قابل پیروی است که را آفرید و هستی از اوست «کِتابٌ أَنْزَلْناهُ - لَهُ ما فِی السَّماواتِ» 2-انکار خدایی که همه چیز از آنِ اوست،به او نمی زند،مایه کیفر کفّار است. «وَیْلٌ لِلْکافِرِینَ مِنْ عَذابٍ»
🔰اَلَّذِینَ یَسْتَحِبُّونَ الْحَیاهَ الدُّنْیا عَلَی الْآخِرَهِ وَ یَصُدُّونَ عَنْ سَبِیلِ اللّهِ وَ یَبْغُونَها عِوَجاً أُولئِکَ فِی ضَلالٍ بَعِیدٍ«3» 🔰(کفّار)کسانی هستند که زندگی دنیا را بر آخرت ترجیح می دهند و(مردم را)از راه خدا باز می دارند ومی خواهند آن را منحرف کنند،آنها در گمراهی عمیقی هستند. ✍️نکته ها: 📌بستن راه خدا به یک یا دو موردِ خاصّ منحصر نیست،بلکه ناروا،گناه علنی، ترویج ابزار فساد و غفلت آور،القای شبهه،ایجاد اختلاف، و فیلم های گمراه کننده، بد معرّفی کردن دین حقّ،معرّفی نااهلان به عنوان الگوی دین و ده ها نمونه ی دیگر از مصادیق بستن راه خداست. 📌کامیابی از دنیا جایز است،امّا ترجیح دنیا بر آخرت خطرناک است،زیرا دنیاگرایی مانع عبادت،انفاق،جهاد،کسب حلال،صداقت و انجام تکالیف شرعی می شود.
پیام ها: 1-دنیاگرایی،زمینه ی کفر،مبارزه با دین و ضلالت است. یَسْتَحِبُّونَ الْحَیاهَ الدُّنْیا ... وَ یَصُدُّونَ ... فِی ضَلالٍ بَعِیدٍ 2-سرچشمه ی گمراهی ها عملکرد خود انسان است. «یَسْتَحِبُّونَ ، یَصُدُّونَ ، یَبْغُونَها» 3-انسان اختیار دارد و می تواند راهی را بر راه دیگر ترجیح دهد و انتخاب کند. «یَسْتَحِبُّونَ» 4-کفّار سه مرحله را طی می کنند: اوّل خودشان با دنیاگرایی منحرف می شوند. «یَسْتَحِبُّونَ» آنگاه با اعمالشان دیگران را از راه باز می دارند. «یَصُدُّونَ» سپس با تمام توان مسیر حقّ طلبان را منحرف می کنند. «یَبْغُونَها» 5-روحیّه ی کفر،عامل انحراف طلبی است. وَیْلٌ لِلْکافِرِینَ ... یَبْغُونَها 6-گمراهی،درجات و مراحلی دارد و هر چه عمیق تر شود رجوع به حقّ مشکل تر می شود. «ضَلالٍ بَعِیدٍ»
🔰رفتارهاى تبلیغى: 1 . ویژگی های موجود در آیه را بر رفتارهای آمریكا تطبیق بدهید و نمونه هایی ذکر کنید. 2 . به سیستم تبلیغاتی دشمنان اشاره کرده و نقش آنها را در گمراه کردن مردم بیان کنید.