متن کامل نامه حضرت امام خمینی(قدس سره) به گورباچف
ویژه سفرنامهٴ توحید؛ به مناسبت سالگرد ابلاغ پیام امام(ره) به گورباچف
پایگاه اطلاع رسانی اسراء
news.esra.ir
https://b2n.ir/b58663
💠 سفرنامه نور توحید در ظلمت الحاد
🔸 پایگاه اطلاع رسانی اسراء: در تاریخ 13 دی 1367 نامه معروف و تاریخی #امام_خمینی (ره) خطاب به #گورباچف آخرین رئیس جمهور شوروی در زمینه مرگ کمونیسم و ضرورت پرهیز از اتکاء به غرب انتشار یافت.
👇👇👇👇👇
💠 سفرنامه نور توحید در ظلمت الحاد
🔸 پایگاه اطلاع رسانی اسراء: در تاریخ 13 دی 1367 نامه معروف و تاریخی #امام_خمینی (ره) خطاب به #گورباچف آخرین رئیس جمهور شوروی در زمینه مرگ کمونیسم و ضرورت پرهیز از اتکاء به غرب انتشار یافت. این نامه توسط هیئتی عالی رتبه که در رأس آن، یک عالم دینی آگاه به مسائل سیاسی و مذهبی یعنی #حضرت_آیت_الله_جوادی_آملی قرار داشت، به گورباچف ابلاغ و برای وی تبیین و تشریح گردید.
➖ نکات لازم الاجرا در ابلاغ پیام
برای ابلاغ پیام امام (قدّس سرّه) تأکید شده بود که هیأت اعزامی چند مطلب را رعایت کند:
1. پوشیده داشتن محتوای پیام تا زمان ابلاغ آن
2. رعایت ادب و احترام
3. اثر نپذیرفتن از عظمت کاخ کرملین و رهبر اتحاد جماهیر سوسیالیستی شوروی
4. خواندن پیام برای شخص #گورباچف
➖ ورود به مسکو و ابلاغ پیام
کار قرائت پیام و ترجمهٴ آن، یک ساعت به طول انجامید و در این مدّت، گورباچُف در #کمال_ادب گوش می داد و تنها در دو جای پیام، رنگ چهره اش تغییر کرد و صورتش سرخ شد؛ یک مورد آن در قسمتی از پیام بود که امام می فرماید: دیگر کمونیست را باید #در_موزه_های_تاریخی جهان بنگریم و...
➖ واکنش #گورباچف و پاسخ هیأت ایران
گورباچف: ما هم دارای مکتب، ایده و فکری هستیم، و سپس با شوخی و خنده گفت: معلوم می شود حضرت امام از ایدئولوژی ما خوشش نمی آید...
🔸 آیت الله جوادی آملی در پاسخ به گورباچف: سخن این #رهبر_الهی این است که مرگ پایان کار نیست، بلکه شما هستید و ابدیّت اندیشه، افعال و اوصافتان که باید به فکر آن ها باشید. شما گمان می کنید که مرگ مساوی با نابودی است؛ اما رهبران الهی می گویند که مرگ #حیات_جدید است.
ویژه سفرنامهٴ توحید؛ به مناسبت سالگرد ابلاغ پیام امام(ره) به گورباچف
منبع: پایگاه اطلاع رسانی اسراء
news.esra.ir
https://b2n.ir/t93618
#سفرنامه_توحید
#آيت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 علم فطری
🔹 چه کسی است که نفهمد که عدل خوب است و ظلم بد است؟ سوگند یاد کرد: ﴿وَ نَفْسٍ وَ ما سَوَّاها﴾؛ قسم به جان آدمی و قسم به کسی که انسان را #مستوی_الخلقه خلق کرد! یک وقت است کسی بدنش سالم نیست، عیب ندارد، چون به هر حال جانش سالم است. معنای مستوی الخلقه بودن چیست؟ ﴿وَ نَفْسٍ وَ ما سَوَّاها﴾، این «فاء»، فای فصیحیه است؛ یعنی تسویه روح را تفسیر می کند. روح، مستوی الخلقه است یعنی چه؟ روح که دست و پا ندارد، بدن دست و پا دارد که یا مستوی الخلقه است یا نیست؛ اما روح، مستوی الخلقه است یعنی چه؟ فرمود من روح را مستوی خلق کردم، #بی_عیب خلق کردم، بی نقص خلق کردم؛ فرمود: ﴿وَ نَفْسٍ وَ ما سَوَّاها﴾، این «فاء» تفسیر می کند: ﴿فَأَلْهَمَهَا فُجُورَهَا وَتَقْوَاهَا﴾؛ یعنی به او گفتم چه بد است چه خوب است.
🔹 هیچ کس نیست در این هفت میلیارد افرادی که روی زمین اند که نداند #عدل چیز خوبی است ظلم چیز بدی است، سرقت چیز بدی است اختلاس چیز بدی است. آن جزئیات را انسان یاد می گیرد؛ ولی خطوط کلّی را بلد است. این را به عنوان #مکتب به ما آموخت، اجرائیات هم که هست_ به هر حال بشر زندگی می خواهد _ و آن داور، #نفس_لوامه است که هیچ رشوه قبول نمی کند!
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 درس اخلاق
تاریخ: 1397/06/02
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 مفاتیح الحیات
#شماره222
#فصل_ششم
#خوردن_و_آشامیدن
#برخی_آداب_سفره
🔸 در حدیث آمده است كه هركس كم بخورد بدنش سالم باشد و قلبش صفا یابد و هركس بیشتر بخورد بدنش بیمار و قلبش سخت گردد.[1]
امام باقر (علیه السلام) می فرماید: نزد خدا چیزی مبغوض تر از شكم پر نیست.[2]
[1] . مَنْ قَلَّ طَعَامُهُ صَحَّ بَدَنُهُ وَ صَفَا قَلْبُهُ وَ مَنْ كَثُرَ طَعامُهُ سَقِمَ بَدَنُهُ وَ قَسَا قَلْبُه (الدعوات، ص77ـ78).
[2] . مَا مِنْ شَیءٍ أَبْغَضَ إِلَی اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ مِنْ بَطْنٍ مَمْلُوءٍ (الكافى، ج6، ص270).
.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#هر_روز_با_مفاتیح_الحیات
📚 مفاتیح الحیات ص 166.
🆔 @a_javadiamoli_esra
مقام حضرت زهرا سلام الله علیها.mp3
2.91M
💠 روز دوم ماه #جمادی_الثانی 1443
▫️ مقام حضرت زهرا سلام الله علیها
#آيت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 مقام حضرت زهرا سلام الله علیها
▫️ وجود مبارك صدیقه كبرا (سلام الله علیها) یك سلسله مقاماتی دارد كه واقعاً مقدور ما نیست كه بفهمیم. مرحوم كلینی (رضوان الله علیه) در همان جلد اول كافی نقل می كند كه بعد از رحلت وجود مبارك پیغمبر (صلّی الله علیه و آله و سلّم) در این مدت جبرئیل می آمد آن #معارف_الهی را بیان می كرد، حوادث آینده را تشریح میكرد و بازگو می كرد و صدیقه كبرا (سلام الله علیها) اینها را می شنید، بعد به حضرت امیر (سلام الله علیه) املا می كرد و علی بن ابی طالب (سلام الله علیه) آنها را یادداشت می كرد، شد #مصحف_فاطمه.
▫️ اگر خدا به حضرت ابراهیم یا برخی انبیای دیگر صُحف داد، به وجود مبارك صدیقه كبرا هم صحیفه عطا كرده است؛ منتها شریعت نیست، اخبار غیبی هست، علوم و معارف الهی هست و مانند آن، آنها واقع مقدور ما نیست كه جبرئیل می آید یعنی چه، چگونه تنزّل می كند، این چه وحی ای است كه بر غیر نبی می آید، چه وحی ای است كه بر غیر امام می آید، این چه وحی ای است كه بر #حجت_خدا بر #معصومه_كبرا می آید!
▫️ وجود مبارك حضرت فاطمه (سلام الله علیها) #حجة_الله است، برای اینكه اگر پیغمبر حجّت است نه برای اینكه پیغمبر است، برای این است كه معصوم است و اگر امام حجّت است، نه برای اینکه امام است، برای این است كه معصوم است؛ اگر كسی معصوم بود، قول و فعل و تقریر او می شود حجّت. حالا امامت یك مقام برتر است، نبوّت یك مقام برتر است، ولی حجیت قول، دائر مدار عصمت است؛ یعنی این #انسان_كامل معصوم است هیچ چیزی نمی گوید مگر به دستور خدا، خب چنین كسی فعل او و قول او و تقریر او می شود حجّت.
▫️ اگر ما روایتی را از صدیقه كبرا (سلام الله علیها) داشته باشیم، بدون تردید طبق آن فتوا می دهیم؛ برای اینكه معصوم جز حق نمی گوید. قول امام حجّت است للعصمة، قول پیامبر حجّت است للعصمة و #قول_حضرت_صدیقه_كبرا هم حجّت است للعصمة. شما می بینید وجود مبارك حضرت امیر به قول حضرت زهرا استدلال می كند، می گوید فاطمه این چنین گفته است، گاهی هم ائمه (علیهم السلام) فرمایش آن حضرت را نقل می كردند.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 درس اخلاق
تاریخ: 1392/01/22
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 مفاتیح الحیات
#شماره223
#فصل_ششم
#خوردن_و_آشامیدن
#برخی_آداب_سفره
🔸 امام صادق (علیه السلام) می فرماید: خدا پرخوری را دشمن می دارد و افزودند: آدمیزاد برای ادامهٴ حیات به ناچار باید غذا بخورد، پس وقتی غذا می خورید یك سوم شكم را برای غذا و یك سوم را برای نوشیدنی و یك سوم را برای [راحت] نفس كشیدن قرار دهید و به سان خوكان خود را فربه نسازید.[1]
امام صادق (علیه السلام) می فرماید: موٴمن نباید مقهور شهوت و رسوای شکم شود.[2]
[1] . إِنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ یبْغِضُ كَثْرَةَ الأَكْلِ وَ قَالَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ لَیسَ لابْنِ آدَمَ بُدٌّ مِنْ أَكْلَةٍ یقِیمُ بِهَا صُلْبَهُ، فَإِذَا أَكَلَ أَحَدُكُمْ طَعَاماً فَلْیجْعَلْ ثُلُثَ بَطْنِهِ لِلطَّعَامِ وَ ثُلُثَ بَطْنِهِ لِلشَّرَابِ وَ ثُلُثَ بَطْنِهِ لِلنَّفَسِ وَ لا تَسَمَّنُوا تَسَمُّنَ الْخَنَازِیرِ لِلذَّبْحِ (الكافى، ج6، ص269).
[2] . الْمُؤْمِنُ لا یغْلِبُهُ فَرْجُهُ وَ لا یفْضَحُهُ بَطْنُهُ (تحف العقول، ص358).
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#هر_روز_با_مفاتیح_الحیات
📚 مفاتیح الحیات ص 166.
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 آیت الله العظمی جوادی آملی؛ جزء شخصیت های برتر جهان اسلام
🔹 مرکز سلطنتی مطالعات استراتژیک اسلامی، فهرست ۵۰۰ شخصیت برتر مسلمان سال ۲۰۲۲ را اعلام کرد و نام #آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی نیز جزء شخصیت های برتر این فهرست قرار دارد... .
👇👇👇👇👇
💠 آیت الله العظمی جوادی آملی؛ جزء شخصیت های برتر جهان اسلام
🔹 مرکز سلطنتی مطالعات استراتژیک اسلامی، فهرست ۵۰۰ شخصیت برتر مسلمان سال ۲۰۲۲ را اعلام کرد و نام #آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی نیز جزء شخصیت های برتر این فهرست قرار دارد.
🔹 به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اسراء: مرکز سلطنتی مطالعات استراتژیک اسلامی (المرکز الملکی للبحوث والدراسات الإسلامیة) یک نهاد تحقیقاتی مستقل وابسته به «مؤسسه سلطنتی آل البیت در خدمت اندیشه اسلامی» است. این مرکز، یک مؤسسه بینالمللی غیردولتی و مستقل اسلامی است که مقرّ آن در امان، پایتخت اردن می باشد.
🔹 این مؤسسه از سال ۲۰۰۹ تا کنون هر ساله ۵۰۰ شخصیت برتر و مؤثر جهان اسلام را معرفی می کند و بنا بر اساسنامه این مؤسسه که در وب سایت رسمی آن منتشر شده است، هدف از انتشار این لیست کشف فرصت های تازه برای نخبگان جهان اسلام است و هر چهره مسلمانی که به هر شکلی تأثیر بیشتری بر کشور خود، جهان اسلام و یا جهان بشری بگذارد در این لیست ۵۰۰ نفره جای خواهد گرفت.
🔹 نام #آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی امسال نیز جزء شخصیت های برتر از طرف این مؤسسه اعلام شده است.
🔹 درباره آیت الله العظمی جوادی آملی آمده است:
«#آیت_الله_العظمی_آملی از متکلمان و مفسران برجسته قرآن کریم است. ایشان با انتشار بیش از 300 کتاب و مقاله، محققی پرکار است. شهرت او بیشتر به خاطر تفسیر قرآن و کتاب «تفسیر تسنیم» است که مورد تحسین همتایانش قرار گرفته است. آیت الله جوادی آملی در طول زندگی حرفه ای خود، با رهبری یک مأموریت دیپلماتیک در اتحاد جماهیر شوروی، به عنوان یک #چهره_بسیار_ملی_و_اجتماعی باقی مانده است»
لازم به ذکر است آیت الله العظمی جوادی آملی از سال 2009 تا کنون هر ساله، به عنوان یکی از شخصیت های برتر جهان اسلام به جامعه جهانی معرفی شده است.
#آيت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🏴 اندوه ابدی
▪️ «إِلاَّ أَنَّ فِی التَّأَسِّی لِی بِعَظِیمِ فُرْقَتِكَ وَ فَادِحِ مُصِیبَتِكَ مَوْضِعَ تَعَزٍّ» عرض كرد یا رسول الله! ما مصیبت سنگین تری را تحمل كردیم و آن رحلت شما بود، این مصیبت به عظمت آن مصیبت نیست ولی خصیصه ای دارد كه آن خصیصه را خود دخترتان به عرضتان می رساند... .
👇👇👇👇👇
🏴 اندوه ابدی
▪️ «إِلاَّ أَنَّ فِی التَّأَسِّی لِی بِعَظِیمِ فُرْقَتِكَ وَ فَادِحِ مُصِیبَتِكَ مَوْضِعَ تَعَزٍّ» عرض كرد یا رسول الله! ما مصیبت سنگین تری را تحمل كردیم و آن رحلت شما بود، این مصیبت به عظمت آن مصیبت نیست ولی خصیصه ای دارد كه آن خصیصه را خود دخترتان به عرضتان می رساند؛ آن خصیصه و آن حادثه تلخ را كه دختر شما به من نگفت شاید به شما هم نگوید ولی شما از او بخواهید كه بین در و دیوار چه گذشت. «فَلَقَدْ وَسَّدْتُكَ فِی مَلْحُودَةِ قَبْرِكَ وَ فَاضَتْ بَینَ نَحْرِی وَ صَدْرِی نَفْسُكَ» یا رسول الله! من مصیبت سنگینی را تحمل كردم سر مطهّر شما روی سینه من بود كه قبض روح شدید من اینها را تحمل كردم بالأخره #استقامت_كردم اما الآن در این مصیبت طاقتم كم شده است البته خواست خدا هر چه هست ما صابریم «إِنَّا لِلّهِ وإِنّا إِلَیهِ رَاجِعُونَ»! در قرآن كریم فرمود: ﴿وَبَشِّرِ الصَّابِرِینَ ٭ الَّذِینَ إِذَا أَصَابَتْهُمْ مُصِیبَةٌ قَالُوا إِنَّا لِلّهِ وإِنّا إِلَیهِ رَاجِعُونَ ٭ أُولئِكَ عَلَیهِمْ صَلَوَاتٌ مِن رَبِّهِمْ وَرَحْمَةٌ وَأُولئِكَ هُمُ الْمُهْتَدُونَ﴾ این #بشارت_الهی است ما مأمور به صبریم صبر می كنیم اما این جمله ها را هم عرض می كنم: «فَلَقَدِ اسْتُرْجِعَتِ الْوَدِیعَةُ وَ أُخِذَتِ الرَّهینَةُ».
▪️ بعد عرض كرد: «أَمَّا حُزْنِی فَسَرْمَدٌ» من تا زنده ام محزون و غمگین هستم «وَ أَمَّا لَیلِی فَمُسَهَّدٌ» خوابی در شب برای من نمانده است «إلَی أَنْ یخْتَارَ اللَّهُ لِی دَارَكَ الَّتی أَنْتَ بِهَا مُقِیمٌ» مگر اینكه عمرم به سر آید و در جوار رحمت شما بیارمم. یا رسول الله! خواسته من این است: من #محرم_ترین_افراد نسبت به فاطمه (سلام الله علیها) بودم او به من نگفت به او چه گذشت به شما هم نمی گوید، شما بخواهید به طور عادی از او سؤال كنید او نمی گوید او را سؤال پیچ كنید! «وَ سَتُنَبِّئُكَ ابْنَتُكَ» به شما گزارش می دهد كه ظلمی كه بر آن حضرت شد ظلم یك نفر و ده نفر نبود، همه جمع شدند به فاطمه (سلام الله علیها) ظلم كردند: «وَ سَتُنَبِّئُكَ ابْنَتُكَ بتَضَافُرِ أُمَّتِكَ عَلَی هَضْمِهَا» همه تصمیم گرفتند فاطمه را از بین ببرند!
آپارات:
https://aparat.com/v/DR53d
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 درس اخلاق
تاریخ: 1392/01/22
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 اسوه انسان
▫️ ذات اقدس الهی در سوره مبارکه «تحریم» وقتی نام زنان را می برد و #زنان_برجسته را که ذکر می کند، نمی فرماید زن های برجسته نمونه زنان خوب هستند. ما سه تا واژه داریم که هر کدام معیار خاص خودش را دارد: زنان؛ مردان؛ مردم. وقتی گفتند زنان، یعنی جامعه زنان؛ وقتی گفتند مردان، یعنی جامعه مردان؛ وقتی گفتند مردم، اعم از زن و مرد است. مردم انقلاب کردند، مردم رأی دادند، مردم در نماز جمعه شرکت کردند، یعنی زن و مرد! قرآن در سوره «تحریم» وقتی می خواهد زن های نمونه را ذکر کند نمی فرماید آسیه یا مریم (سلام الله علیهما) نمونه زن های خوب هستند، نمونه زنان خوب هستند؛ می فرماید #نمونه_مردم_خوب، مریم است؛ نمونه مردم خوب، آسیه است: ﴿ضَرَبَ اللَّهُ مَثَلاً لِلَّذینَ آمَنُوا﴾ نه «للّاتی»! نمونه جامعه خوب، آسیه است؛ نمونه جامعه خوب، مریم است.
▫️ این برای این است که ذکورت و انوثت در روح راه ندارد؛ روح که مجرد است نه مذکر است نه مؤنث، لذا فرمود: ﴿ضَرَبَ اللَّهُ مَثَلاً لِلَّذینَ آمَنُوا امْرَأَتَ فِرْعَوْنَ﴾. مریم #نمونه_جامعه_خوب است، آسیه نمونه جامعه خوب است و برتر از همه صدیقه کبری (سلام الله علیها) نمونه جامعه خوب است؛ نه نمونه زن های خوب.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 درس اخلاق
تاریخ: 1397/11/11
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 مفاتیح الحیات
#شماره224
#فصل_ششم
#خوردن_و_آشامیدن
#سیره_پیامبر_در_خوردن_و_آشامیدن
🔸 امیرمؤمنان (علیه السلام) می فرماید: برای پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) غذایی آوردند. آن حضرت انگشت خود را در آن فرو برد و چون دید داغ است فرمود: بگذارید سرد شود كه بركتش بیشتر است؛ خدا غذای داغ به ما نداده است.[1]
[1] . عَنْ عَلِىِّ بْنِ أَبِىطَالِبٍ قَالَ أُتِىَ النَّبِىُّ بِطَعَامٍ، فَأَدْخَلَ إِصْبَعَهُ فِیهِ، فَإِذَا هُوَ حَارٌّ، فَقَالَ: دَعُوهُ حَتَّی یبْرُدَ، فَإِنَّهُ أَعْظَمُ بَرَكَةً وَ إِنَّ اللَّهَ تَعَالَی لَمْ یطْعِمْنَا الْحَارَّةَ (عیون اخبار الرضا، ج2، ص40).
.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#هر_روز_با_مفاتیح_الحیات
📚 مفاتیح الحیات ص 167.
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 برترین مصلحت
🔹 یكی از بیانات نورانی صدیقه كبرا (سلام الله علیها) این است كه فرمود: «مَنْ أَصْعَدَ إِلَی اللَّهِ خَالِصَ عِبَادَتِهِ أَهْبَطَ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ لَهُ أَفْضَلَ مَصْلَحَتِه»؛ یعنی خود انسان است كه بالا می برد، خب تا خودش بالا نرود كه بالا نمی برد. اینكه در دین به ما گفتند به وسیله نماز به خدا نزدیك می شوید، خدا نه زمانی است نه زمینی، این قُربش چگونه است؟ می گوییم #قرب_معنوی است, قرب معنوی چیست؟ چه كسی نزدیك می شود؟ آن مسیر چیست؟ تا جان را نشناسیم و سیر جان را نشناسیم معنای «قربة الی الله» برای ما مشخص نیست! باید بدانیم روح ما مجرّد است و این روح, سیری دارد؛ تقرّب به طرف ذات اقدس الهی که منزّه از زمان و زمین است به داشتن روح مجرّدی است كه متكامل است به سمتی كه نه زمانی است نه زمینی. این یك تبیین علمی می خواهد.
🔹 فرمود شمایید كه عمل خالصتان را بالا می برید؛ یعنی خود روح بالا می رود عمل صالح را تقدیم می كند، آنگاه ذات اقدس الهی #بهترین_مصلحت او را به او عطا می كند و با او هابط می كند الی الارض. این نظام ما و این جامعه ما چنین چیزی می خواهد تا به صاحب اصلی اش كه ـ ان شاء الله ـ ظهور می كند تقدیم بشود.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 درس اخلاق
تاریخ: 1392/01/22
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 مفاتیح الحیات
#شماره225
#فصل_ششم
#خوردن_و_آشامیدن
#سیره_پیامبر_در_خوردن_و_آشامیدن
🔸 امام حسین (علیه السلام) می فرماید: هرگاه رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) غذایی می خورد میگفت: «اللَّهُمَّ بَارِكْ لَنَا فِیهِ وَ ارْزُقْنَا خَیراً مِنْهُ؛ خدایا! در آن برای ما بركت قرار ده و بهتر از آن را روزیمان فرما» و هرگاه شیری می نوشید می گفت: «اللَّهُمَّ بَارِكْ لَنَا فِیهِ وَ ارْزُقْنَا فِیه؛ خدایا! در آن برای ما بركت قرار ده و روزیمان را در آن قرار ده».[1]
[1] . كَانَ النَّبِىُّ إِذَا أَكَلَ طَعَاماً یقُولُ: ... وَ إِذَا أَكَلَ لَبَناً أَوْ شَرِبَهُ یقُولُ: ... (عیون اخبار الرضا ، ج2، ص39).
.#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#هر_روز_با_مفاتیح_الحیات
📚 مفاتیح الحیات ص 167.
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 آیت الله العظمی جوادی آملی:
🔹 قرآن كریم وقتی درباره #حجاب سخن می گوید می فرماید حجاب عبارت است از احترام گذاردن و #حرمت_قائل_شدن برای زن كه نامحرمان او را با دید حیوانی ننگرند.[1]
🔹 قرآن كریم همچنین جریان حجاب و عفاف را در تحت عنوان غیرت ذكر كرده است. غیرت از برجسته ترین فضایل اخلاقی است. آن كس كه خود را و هویت خویش را نشناخت، غیور نخواهد بود. آن كه تا حدودی از معرفت ناقص برخوردار است ولی به حریم دیگری تجاوز می كند، غیرتمند نیست. آن كس كه جلوی تجاوز بیگانه را نمی گیرد و بیگانه اگر وارد حریم او شود، برای او بی تفاوت است، او غیرتمند نیست.[2]
#سالروز_قیام_مسجد_گوهرشاد_علیه_كشف_حجاب
#غیرت
#خانواده
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
[1] کتاب زن در آینه جلال و جمال، ص438
[2 ] پیام به همایش حجاب و عفاف
تاریخ: 1391/06/18
🆔 @a_javadiamoli_esra