💠 امانِ امت
🔹 ذات اقدس الهی فرمود وجود مبارك پیغمبر خصیصه ای دارد كه الآن بخشی از آن خصیصه ها به وسیله ائمه (علیهم السلام) ثابت شده است و امروز به #وجود_مبارك_ولی_عصر زنده است. فرمود دو چیز در امّت اسلامی رافع عذاب است: یكی #استغفار_مردم, یكی #وجود_نورانی_حضرت: ﴿وَمَا كَانَ اللّهُ لِیعَذِّبَهُمْ وَأَنْتَ فِیهِمْ وَمَا كَانَ اللّهُ مُعَذِّبَهُمْ وَهُمْ یسْتَغْفِرُونَ﴾. همین مطلب قرآنی را در نهج البلاغه وجود مبارك حضرت امیر به این صورت فرمود که خدای سبحان دو امان دارد: یكی #استغفار، یكی هم #وجود_مبارك_پیامبر، بعد فرمود مردم! وجود مبارك پیامبر را به حسب ظاهر از دست دادید، استغفار را از دست ندهید.
🔹 اگر ذوات مقدس اهل بیت (علیهم السلام) از بخشی از جهات, نظیر وجود مبارك رسول گرامی (صلّی الله علیه و آله و سلّم) هستند، ما چه می دانیم، شاید به وسیله آن ذوات مقدس آن عذاب استئصال و #عذاب_عمومی را بر می دارد؛ البته عذاب مقطعی هست. آنجایی كه فرمود: ﴿وَمَا كَانَ اللّهُ لِیعَذِّبَهُمْ وَأَنْتَ فِیهِمْ﴾ یعنی عذابی نظیر عذاب اُمم قبلی كه عذاب استئصال باشد، وگرنه عذاب مقطعی آمده جاهای شخصی عذاب آمده؛ اما عذابی كه امت را زیر و رو كند نیامده است. وجود مبارك پیغمبر (صلّی الله علیه و آله و سلّم) كه #رحمة_للعالمین است این اثر را دارد، امروز هم ممكن است #وجود_مبارك_حضرت_ولی_عصر این اثر را داشته باشد.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سوره مبارکه عنکبوت جلسه 10
تاریخ: 1391/09/25
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 مفاتیح الحیات
#شماره281
#فصل_دهم
#مسافرت
#آداب_سفر
🔸 در فقه الرضا (علیه السلام) آمده است كه: هرگاه قصد سفر حج كردی خاندانت را گردآور و دو ركعت نماز بگزار و خدا را تمجید كن و بر پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) درود فرست و دستانت را به دعا بلند كن و بگو: «اللَّهُمَّ إِنِّى أَسْتَوْدِعُكَ الْیوْمَ دِینِى وَ نَفْسِى وَ مَالِى وَ أَهْلِى وَ وُلْدِى وَ جَمِیعَ جِیرَانِى وَ إِخْوَانِنَا الْمُؤْمِنِینَ الشَّاهِدَ مِنَّا وَ الْغَائِبَ عَنَّا؛ خدایا! من امروز دین و جان و مال و خاندان و فرزندان و همه همسایگان و برادران موٴمن حاضر و غایب را به تو می سپارم».[1]
امام صادق (علیه السلام) مي فرمايد: سفرت را با صدقه آغاز كن و آية الكرسي بخوان.[2]
[1] . إِذَا أَرَدْتَ الْخُرُوجَ إِلَی الْحَجِّ ... وَ اجْمَعْ أَهْلَكَ وَ صَلِّ رَكْعَتَینِ وَ مَجِّدِ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ وَ صَلِّ عَلَی النَّبِىِّص وَ ارْفَعْ یدَیكَ إِلَی اللَّهِ تَعَالَی وَ قُلِ: ... (فقه الرضا ع، ص215؛ مستدرك الوسائل، ج8، ص121).
[2] . افْتَتِحْ سَفَرَكَ بِالصَّدَقَةِ وَ اقْرَأْ آيَةَ الْكُرْسِىِّ... (الكافى، ج4، ص283).
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#هر_روز_با_مفاتیح_الحیات
📚 مفاتیح الحیات ص 196.
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 سالِ سالکان
🔹 این ماه شعبان که گفتند:
#ماه_شعبان منه از دست قدح کاین خورشید ٭٭٭ از نظر تا شب عید رمضان خواهد شد
برای اینکه طبق بعضی از روایات، ماه مبارک رمضان را گفتند: «غُرَّةُ الشُّهُور»،یک؛ «رَأسُ السَّنَة»، دو. در روایات ما #اول_سال را، «رأس سنه» را ماه مبارک رمضان می دانند و گاهی هم می گویند: «غُرَّةُ الشُّهُور»؛ یعنی اگر دوازده ماه داریم، پیشانی این دوازده ماه، ماه مبارک رمضان است؛ اگر 365 روز داریم، پیشانی آنها اول ماه مبارک رمضان است؛ «رَأسُ السَّنَة» است، یک؛ «غُرَّةُ الشُّهُور» است، دو.
🔹 طبق این دو تعبیر افرادی مثل ابن طاوس ها و اینها برنامه هایشان را از ماه مبارک رمضان شروع می کنند تا به ماه شعبان؛ ماه مبارک رمضان را #اول_سال قرار می دهند و در ماه شعبان که #آخر_سال است، خیلی تلاش و کوشش می کنند که همه دیونشان را بدهند. این دعای معروفی هم که هست: «اَللَّهُمَّ إِنْ لَمْ تَكُنْ غَفَرْتَ لَنَا فِیمَا مَضَی مِنْ شَعْبَانَ فَاغْفِرْ لَنَا فِیمَا بَقِی مِنْهُ» همین است. مثل اینکه کسی که آخر سال می خواهد حساب بکند تمام تلاش و کوشش خود را می کند تا ببیند چقدر بدهکار است. اینها در #ماه_شعبان خیلی تلاش می کنند که وظیفه ای از اینها نماند؛ اینها آخر سالشان ماه شعبان است، لذا سعی می کنند آخر سال تمام حساب ها را بررسی کنند.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سوره مبارکه مدثر جلسه 6
تاریخ: 1398/02/04
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 اثر جدید #کتاب_الربا منتشر شد.
📚 « کتاب الربا الجزء الأول »
#آثار_جدید
🏷 خرید اینترنتی:
https://nashresra.ir/
b2n.ir/e67199
📞دفتر فروش آثار: 02537842461
#آيت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 مصداق بارز وجه الله
🔸 انسان کامل مانند سیدالشهداء (علیه السلام) تمام کارهای خود را برای #وجه_الله انجام می دهد و هیچ سپاس و ثنایی از کسی توقع ندارد؛ کسی که تمام همّت او وجه الله باشد، از #مصادیق_بارز_وجه_الله خواهد بود.
📚 سروش هدایت، ج1ص236
#آيت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra
انسان در ماه شعبان شایستگی آنرا دارد که هم مهمان خدا شده و هم مهماندار او گردد!
پایگاه اطلاع رسانی اسراء: ماه شعبان را باید ماهی آراستۀ به اخلاق نبوی نفسیر نمود، ماهی که در روایات صراحتاّ به نبیّ مکرم اسلام تعلق دارد. صاحب تفسیر تسنیم حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی در جلسات مختلفی به فضیلت این ماه فرخنده اشاره داشته تا اندیشه و انگیزه در نهاد انسان سالک تبلور پیدا نموده و راه پیش رو را به زیبایی طی کند.
🔸 این دعاهای ماه رجب و شعبان برای آن است که انسان را هم شایسته کند که #مهمان خدا بشود هم شایسته کند که #مهماندار خدا بشود؛در این معامله سود کلا برای انسان است چون گاهی خدای سبحان مبایعه می کند خرید و فروش می کند و با انسان گفتگو دارد چه اینکه در #مناجات_شعبانیه همین است.
🔸 اما خدا مهمان ما باشد یعنی چه؟ ما چه داریم که او را مهمان کنیم یک و چه وقت او مهمان ما میشود دو؟! این در حدیث قدسی آمده است که «انا عند المنکسرة قلوبهم» یعنی خدای سبحان مهمان دل های شکسته است و آن انکسار را آن فقر را آن خضوع را آن خشوع را آن بندگی خالص را خدا می پذیرد این «انا عند المنکسرة قلوبهم» جزء مصادیق مهمان شدن خدا نسبت به دل ها است.
🔹 منبع:
news.esra.ir
🔹 مطالعه بیشتر:
https://b2n.ir/k73529
#آيت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 مجرای كوثر رسالت و مصداق خیر كثیر
🔸 خصیصه امام حسین (علیهالسلام) در بین اختران سپهر عصمت و طهارت این است كه #مجرای_كوثر_رسالت و #خیر_كثیر نبوّت و ولایت و امامت است، زیرا كوثر كه به معنای عطای كثیر الهی است و بشارت آن از سوره كوثر استنباط می شود، دارای مصادیق فراوان علمی و عینی است، لیكن به شهادت ذیل آن كه دشمنِ عنود، رسول گرامی را اَبْتَر می داند و همین ذیل در مقام تحدید است، دارای مفهوم خواهد بود.
🔸 منطوق آیه، اَبْتر و منقطع النسل بودن دشمن لَدُودِ پیامبر گرامی اسلام است و مفهوم آن، متّصل النسل بودن رسول گرامی است، و مقصود از دوام نسل، صرف تداوم نسب شناسنامه ای نیست، چون اگر فرزند پیامبری نظیر پسر نوح یا فردی عادی و بی تفاوت باشد، آن پیامبر از جهت ولایت و مقام معنوی عقیم و اَبْتر است، هرچند از نظر شناسنامه وَلود و صاحب نسل باشد.
🔸 خلاصه #هویت_امام_حسین_علیه_السلام را می توان چنین ترسیم كرد:
آن حضرت #همتای_قرآنی است كه نه تنها وَریثِ صُحُف گذشته است، بلكه مُهَیمِنِ بر آنها است.
#وارث_همه انبیا و اولیایی است كه مأمور نهضت الهی بوده اند؛ لذا هنگام خروج از مدینه آیه ای را تلاوت كرد كه یادآور خروج حضرت كلیمِ خدا از مصر بود، و زمان ورود به مكّه آیه ای را قرائت كرد كه تذكره ورود حضرت موسی (علیه السلام) به مَدْین بود، و در بین راه #كربلا جریان شهادت حضرت یحیی و بریدن سر او را به خاطر می آورد و پیوند ویژه با خاتم پیامبران داشت كه در مقطعِ #هبوط_نبوت، مستحق لَقَب عزّتْ آفرینِ «أنا من حسین» بود و در مقطع #صعود_امامت، شایسته وصفِ افتخارآورِ «حسینٌ منّی» می شد.
📚 پیام به همایش بین المللی ریاضی در سال عزّت و افتخار حسینی (علیهالسلام)
شهریور 1381
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 راهِ صلاح
🔸 مطلب مهّمی كه سالار شهیدان #حسین_بن_علی_بن_ابی_طالب به ما فرمود این است كه هرگز هدف، وسیله را توجیه نمی كند؛ یعنی نمی توان گفت ما چون می خواهیم به فلان مقصد برسیم، از هر راهی می توانیم كمك بگیریم! از هر راهی كسی شروع كرد، به آن مقصد حق نمی رسد؛ هر راهی، مقصد و هدف خاصی را تعقیب می كند [كه] به آن میرسد نه به آن مقصد اصیل. این بیان نورانی را وجود مبارك #سالار_شهیدان فرمود كه «مَنْ حَاوَلَ أَمْراً بِمَعْصِیةِ اللهِ كَانَ أَفْوَتَ لِمَا یرْجُو وَ أَسْرَعَ لِمَجِیءِ مَا یحْذَرُ»؛ اگر كسی بخواهد از راه گناه به مقصدی برسد زودتر از دیگران به چاه می افتد، چون گناه كژراهه است و راه نیست، وقتی راه نبود چگونه به هدف می رسد؟! فرمود هرگز هدف، وسیله را توجیه نمی كند؛ هرگز هدف خوب به انسان اجازه نمی دهد كه از هر وسیله ای استفاده كند.
🔸 هر راهی انسان را به آن مقصد نمی رساند، #صراط_مستقیم است كه انسان را به آن مقصد والا می رساند و لاغیر! این معنا را قرآن كریم به این صورت تبیین كرد فرمود: ﴿فَأَینَ تَذْهَبُونَ﴾ كجا می روید؟! همین معنا را وجود مبارك امیرمؤمنان علی بن ابی طالب (سلام الله علیه) آن طوری كه در نهج البلاغه آمده تبیین كرد، فرمود: «فَأَینَ یتَاهُ بِکُمْ»؛ شما را به كجا می برند؛ مگر نمیخواهید به سلامت برسید، چرا راه عیبناك را طی می كنید؟! مگر نمیخواهید به كمال برسید، چرا در #مسیر_ناقص قدم می نهید؟! «فَأَینَ یتَاهُ بِکُمْ».
آن ﴿فَأَینَ تَذْهَبُونَ﴾ قرآن به صورت «فَأَینَ یتَاهُ بِکُمْ» نهجالبلاغه در آمد و این دو تعبیر قرآن و نهج البلاغه به صورت «مَنْ حَاوَلَ أَمْراً بِمَعْصِیةِ اللهِ كَانَ أَفْوَتَ لِمَا یرْجُو وَ أَسْرَعَ لِمَجِیءِ مَا یحْذَرُ» سالار شهیدان در آمده است.
#سالروز_ولادت_امام_حسین_علیه_السلام
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سخنرانی عمومی
تاریخ: 1384/11/14
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 الگوی حریّت
🔸 انسان کامل معصوم چونان حسین بن علی (علیهم السلام) نه تنها از هر بندی آزاد و از هر رسم جاهلی و رسوب وهمی رهاست، بلکه #الگوی_حریت از جهل علمی و آزادگی از جهالت عملی است و چون آزادی کالای گرانبهاست، هر چیزی نمی تواند هزینه آن گردد. تنها سر است که در این مسیر باید قدم شود تا با پا نهادن بر آن بتوان لایق حریّت شد.
📚 سروش هدایت، ج1ص239
#روز_پاسدار
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra
دومین کنگره ملی حکمت سیاسی متعالیه به همت پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در قم برگزار می شود
🔹 به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اسراء: دومین کنگره ملی #حکمت_سیاسی_متعالیه به همت پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم روز سه شنبه با پخش پیام تصویری #آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی آغاز می گردد. همچنین حجت الاسلام و المسلمین استاد مرتضی جوادی آملی سخنرانی خواهند نمود.
🔹 این کنگره ملی به همراه کمیسیون های تخصصی و سخنرانی اساتید حوزه و دانشگاه در محل پژوهشگاه علو و فرهنگ اسلامی واقع در قم، پردیسان، پژوهشگاه علو و فرهنگ اسلامی، تالار شهید سلیمانی در روزهای سه شنبه تا پنجشنبه جاری برگزار می شود.
علاقه مندان می توانند به صورت زنده از لینک dte.bz/cptconf مباحث را دنبال نمایند.
🔹 لینک پخش زنده:
https://el.esra.ir/ch/darseaakhlaghostadm.javadi
https://www.instagram.com/m_vaezjavadi
#آيت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 درختكاری در ردیف مقدّس ترین اعمال
🔸 اهتمام اسلام به #فضای_سبز، به ویژه خوشه یا شاخه مثمر، كاملاً از مطاوی رهنمودهای رهبران الهی در متون دینی مشهود است؛ به طوری كه گاهی كاشتن درخت، در ردیف بهترین و #مقدس_ترین_كارهای_خیر قرار می گیرد... .
👇👇👇👇
💠 درختكاری در ردیف مقدّس ترین اعمال
🔸 اهتمام اسلام به #فضای_سبز، به ویژه خوشه یا شاخه مثمر، كاملاً از مطاوی رهنمودهای رهبران الهی در متون دینی مشهود است؛ به طوری كه گاهی كاشتن درخت، در ردیف بهترین و #مقدس_ترین_كارهای_خیر قرار می گیرد؛ چنانكه از رسول اكرم مأثور است: «سَبْعٌ یجْری للِعَبْدِ أجَرُهُنَّ وَ هوَ فی قبرِهِ بعَدَ مَوتِهِ: مَنْ عَلَّمَ عِلْما، أوَ أجرَی نهَرا، أو حَفَرَ بِئرا، أو غَرَسَ نَخْلاً، أوَ بَنَی مَسجِدا، أو وَرَّثَ مُصْحَفا، أو ترَكَ وَلَدا یستَغفِرُ لَهُ بَعدَ مَوتِهِ».
🔸 در این حدیث شریف، درختكاری در كنار تعلیم دانش، ساختن مسجد، توریث قرآن یا كتاب علمی سودمند دیگر و ... واقع شد كه این مقارنه، كاشف از درجه بالای اهتمام اسلام به درختكاری است؛ لذا هم درباره #نگهداری درخت و #آبیاری آن دستور رسیده است و هم درباره #پرهیز_از_قطع آن. از حضرت رسول گرامی اسلام (صلّی الله علیه و آله و سلّم) مأثور است: «مَنْ سَقِی طَلْحَةً اَوْ سِدْرَةً فَكَاَنَّما سَقِی مُؤمِناً ظَمَأً»؛ یعنی هر كس درخت محتاج به آبیاری را (درخت سدر و مانند آن خصوصیتی ندارد) سیراب نماید، گویا انسانِ مؤمنِ تشنه را سیراب نمود.
📚 کتاب اسلام و محیط زیست ، ص 272
#روز_درختکاری
#آيت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 مفاتیح الحیات
#شماره283
#فصل_دهم
#مسافرت
#آداب_سفر
🔸 امام صادق (علیه السلام) می فرماید: رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) از اینكه مردی شبانه از سفر نزد خانواده اش بازگردد نهی فرمود، مگر اینكه پیشتر آنان را خبردار كند.[1]
امام صادق (علیه السلام) می فرماید: مسافر، روز شنبه مسافرت كند؛ حتی اگر سنگی در روز شنبه از كوهی فرو غلتد، خدا آن را به جایش بازگرداند.[2]
[1] . نَهَی رَسُولُ اللَّهِص أَنْ یطْرُقَ الرَّجُلُ أَهْلَهُ لَیلاً إِذَا جَاءَ مِنَ الْغَیبَةِ حَتَّی یؤْذِنَهُم (المحاسن، ج2، ص377).
[2] . مَنْ كَانَ مُسَافِراً فَلْیسَافِرْ یوْمَ السَّبْتِ، فَلَوْ أَنَّ حَجَراً زَالَ عَنْ جَبَلٍ فِى یوْمِ السَّبْتِ لَرَدَّهُ اللَّهُ إِلَی مَكَانِه... (الكافى، ج8، ص143).
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#هر_روز_با_مفاتیح_الحیات
📚 مفاتیح الحیات ص 197.
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 سیدالشهداء (ع) از مصادیق بارز وجه الله
🔸 پایگاه اطلاع رسانی اسراء: به مناسبت فرارسیدن ماه مبارک شعبان و اعیاد شعبانیه به بازخوانی پیام حضرت علامه جوادی آملی به مناسبت اعیاد شعبانیه می پردازیم... .
▫️ #هویت_انسان بدون شهود سیرت و سنّتِ انسانِ کاملْ صَعْب است
▫️ تأسّی به امام معصوم مایه #جذب_کمال و پایه #رفع_نقص است
▫️ تنها راه رسیدن به هدف والا، پیمودن #راه_اطاعت خداست
▫️ حریّت از جهل علمی و آزادگی از جهالت عملی در #تأسی_از_امام معصوم (ع)
▫️ متقیّان و پرهیزکارانِ عادی، مرهون مبارزات #رادمردان_الاهی هستند
▫️ #توحید_خالص از لوث هر گونه دوگانگی منزّه است
▫️ برای رسیدن به #چشمه_بقا، جز عبور از دالان فنا مسیر دیگری نخواهد بود
👈 لینک مطلب:
http://news.esra.ir/
https://b2n.ir/h20096
#آيت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 بنده صالح خدا
🔸 در ذیل آیه كریمه (الحمد لله فاطر السّموات والأرض جاعل الملائكة رُسُلا ً أُولی أجنحةٍ مثنی وثلاث ورباع یزید فی الخلق ما یشاءُ إنّ الله علی كلّ شیءٍ قدیر) آمده است كه #جعفر_طیار (سلام الله علیه) وقتی دو دستش را در راه خدا داد، خدای سبحان به او دو بال مرحمت كرده كه «یطیر بِهِما فى الجنّة» وی با آن دو بال به همراه فرشتگان در بهشت، مشغول پرواز است.
🔸 فضیلت حشر با فرشتگان، كه هیچ لذتی بالاتر از آن نیست، در روایات برای #بنده_صالح_خدا، حضرت #ابوالفضل_العباس نیز گفته شده و اینگونه پاداش های غیبی، ظهور راز عبادت و اطاعت و بروز روح بندگی است.
📚 حكمت عبادات - صفحه 103
#سالروز_ولادت_حضرت_ابوالفضل_علیه_السلام
#روز_جانباز
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 رادمردان
🔸 این عزیزان و بزرگوارانی که شربت شهادت نوشیدند #برای_ما_حجت_هستند، ما نسبت به اینها خیلی احساس کوچکی می کنیم! من بارها این را برای دوستانم نقل کردم ظاهراً سال شصت بود که اوایل جنگ بود و شهدا را می آوردند در شهرهایشان و آن مجروحین را به آسایشگاه می بردند. یک روز ما به زیارت این مجروحین در آسایشگاه رفتیم، جوان ها را دیدم کم سن، قطع نخاع، غیر قابل علاج و #شاکر! قدری دور زدیم و قدری دعا کردیم، دیدم هیچ نمی توانم تحمل کنم! نه دعای ما اثر دارد که مستجاب الدعوه باشیم و نه قدرتی داریم که در شفای اینها کوشش کنیم، هیچ چاره نداشتیم، به سرعت دوری زدیم از آنجا آمدیم بیرون و رفتیم جایی و نشستیم و گریه کردیم و سبک شدیم و دیگر نرفتیم!
🔸 اینها #آقای_ما هستند، اینها #مدرک هستند، #حجت هستند! ما برویم برای چه؟ بگوییم و سفارش بکنیم؟ این که پیش تر از ما رفته و دیده! اینها #حجت_خدا هستند اینها را ما داریم!
#سالروز_ولادت_حضرت_ابوالفضل_علیه_السلام
#روز_جانباز
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 دیدار جمعی از اعضای موسسات قرآنی با حضرت استاد
تاریخ: 1398/08/18
🆔 @a_javadiamoli_esra