💠
نشر معارف🔸 متأسفانه از غرب و شرق به این سرزمینها حمله كردند؛ این مغول ها چقدر كتاب ها را و چقدر علما را از بین بردند؛ بعضی ها نقل كردند که آن قدر كتاب های اسلامی را در دجله ریختند که تا مدتی رنگ این آب، رنگ مركّب بود! ما كم خسارت ندیدیم. الآن ما شب و روز شاكر نظام اسلامی باشیم _ كه اولین ثواب را #امام_راحل_و_شهدا می برند بعد دیگران _ كم است! اینها را این خون این قیام این نظام حفظ كرده است، وگرنه مگر این حرف ها، حرف هایی بود كه بشود عرضه كرد؟! الآن شما اگر یك مطلب علمی داشته باشید امروز اگر اینجا بگویید فردا در غرب هست یا در شرق هست. 🔸 این است كه اگر كسی بخواهد قدر این نظام را، قدر #شهدا را، #علما را، #مراجع را، مخصوصاً #امام را بداند باید در این علوم كار كند و خودش هم عمل بكند؛ جهان تشنه همین معارف است. اینها از بس آلودگی دیدند، دیگر خسته شدند؛ این اروپا كه الآن دم از دموكراسی می زند، برای این است كه از بس كشت خسته شد! فاصله ای بین جنگ جهانی اول و جنگ جهانی دوم نبود، هفتاد هشتاد میلیون نفر را اینها در مدت كوتاهی كشتند! اینكه می بینید الآن سازمان ملل دارند جوامع بین المللی دارند سخن از دموكراسی می زنند سخن از صلح می زنند، برای این است كه از بس آدم كشتند خسته شدند! الآن دست همه اینها روی ماشه بمب اتم است، اگر ـ خدای ناكرده ـ جنگ جهانی سوم و چهارم شروع بشود، هفتاد میلیون می شود هفتصد میلیون! تنها چیزی كه اینها را نجات می دهد قرآن و عترت است كه می فرمایند شما انسان هستید و انسان، #فرشته_منش زندگی می كند. #آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی 📚 سوره مبارکه لقمان جلسه 6 تاریخ: 1391/12/12 🌐 http://news.esra.ir 🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 معراج مؤمن
🔹 این معارفی را كه برای حضرت در جریان اسرا و معراج نقل كردند، آیا این از حوزه اسوه بودن و ائتسای ما و اسوه بودن او بیرون است یا هم ما باید ائتسا كنیم، اقتدا كنیم، ما هم باید #اسرا داشته باشیم؟
🔹 ... نمازی كه از معراج آمده ما را به معراج می برد! اگر ما بخواهیم به آن حضرت تأسی كنیم ائتسا كنیم راه ما همین است! حالا سیر زمینی كه مهم نیست، قسمت مهم همان #عروج_معنوی بود.
🔹 بعضی از بزرگان اهل معرفت می گویند اینهایی كه نماز می خوانند حواسشان پرت است و حضور قلب ندارند، چطور به خودشان اجازه می دهند بگویند «السَّلامُ عَلَیكُم ورَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكاتُهُ»؟!
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📩 استیکر #ارسالی از اعضا محترم کانال
🌺💌🌺💌🌺
📚 سوره مبارکه اسراء جلسه 8
تاریخ: 1386/09/07
🌐 http://news.esra.ir
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 مفاتیح الحیات
#شماره 477
#بخش_دوم
#تعامل_انسان_با_همنوعان
#فصل_یکم
#نیكی_به_خواهران_و_برادران
🔸 نیكی به برادر و خواهر رضاعی
امام صادق (ع) فرمود: خواهر رضاعی رسول خدا (ص) نزد آن حضرت آمد. پیامبر با نگاه به او شادمان گشت و روپوش خود را برای وی گسترد و او را بر آن نشانید. سپس با وی به گفت و گو پرداخت و در چهره اش لبخند می زد. سپس [خواهر رضاعی] رفت و برادرش آمد؛ ولی پیامبر رفتاری كه با خواهرش كرده بود با وی نكرد. از او پرسیده شد: ای رسول خدا! با خواهرش رفتاری كردی كه با وی نكردی، در حالی كه او یك مرد است. فرمود: چون نیكی این زن به پدر و مادرش بیش از این مرد بود.[1]
[1] . إِنَّ رَسُولَ اللَّهِص أَتَتْهُ أُخْتٌ لَهُ مِنَ الرَّضَاعَةِ، فَلَمَّا نَظَرَ إِلَیهَا سُرَّ بِهَا وَ بَسَطَ مِلْحَفَتَهُ لَهَا، فَأَجْلَسَهَا عَلَیهَا، ثُمَّ أَقْبَلَ یحَدِّثُهَا وَ یضْحَكُ فِى وَجْهِهَا، ثُمَّ قَامَتْ وَ ذَهَبَتْ وَ جَاءَ أَخُوهَا، فَلَمْ یصْنَعْ بِهِ مَا صَنَعَ بِهَا. فَقِیلَ لَهُ: یا رَسُولَ اللَّهِ! صَنَعْتَ بِأُخْتِهِ مَا لَمْ تَصْنَعْ بِهِ وَ هُوَ رَجُلٌ؟ فَقَالَ: لأَنَّهَا كَانَتْ أَبَرَّ بِوَالِدَیهَا مِنْهُ (الكافى، ج2، ص161).
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#هر_روز_با_مفاتیح_الحیات
📚 مفاتیح الحیات ص 295
مرکز بین المللی نشر اِسراء
🌐 https://nashresra.ir
🆔 @a_javadiamoli_esra
کانال رسمی وابسته به آیت الله العظمی جوادی آملی
دیدار اساتید گروه فلسفه دانشگاه ادیان و مذاهب با آیت الله العظمی جوادی آملی 🔹 به گزارش پایگاه اطلاع
لزوم بهره گیری از قرآن کریم برای درک مطالب عمیق فلسفی
🔹 پایگاه اطلاع رسانی اسراء: آیت الله العظمی جوادی آملی در دیدار جمعی از اساتید فلسفه دانشگاه ادیان و مذاهب بیان داشتند: در شرایط حاضر لازم است تا درباره اسلام و قرآن #بازشناختی_صورت_گیرد تا نسل امروز با آموزه های قرآنی و اسلامی بیشتر آشنا شوند.
🔹 ایشان بیان داشتند: ایران کشوری بزرگ با دانشمندانی بزرگ است که ما علاوه بر استفاده های علمی از این دانشمندان، #به_این_کشور_هم_افتخار_می_کنیم.
🔹 ایشان اظهار داشتند: سرّ اینکه فلسفه، راغب ندارد یا کم اند، اینها موضوعاتی هستند که باید اصلاح شود؛ اما شما که می خواهید در فلسفه اسلامی مطالعه و کار علمی انجام دهید دو نکته را در نظر داشته باشید: اول اینکه همیشه #قرآن را به عنوان #خطوط_کلی کار خود داشته باشید و حتماً یک دوره تفسیر المیزان را مطالعه و تدریس کنید، در قرآن حرف های تازه ای وجود دارد که در غرب و شرق عالم نیست و این مطالب عمیق تنها در قرآن کریم هست که می تواند #چراغ_راه شما باشد.
🔹 معظم له ادامه دادند: نکته دیگر اینکه #مطالعه_فلسفه_غرب را به عنوان یک امر لازم در دستور کار داشته باشید، اگر می خواهید خیلی از مباحث را درک و پاسخ خیلی از #شبهات_علمی داده شود، ناگزیر از مطالعه فلسفه غرب هستید.
🔹 ایشان لزوم ترجمه صحیح و دقیق کتاب های فلسفه غرب را نیز یاد آور شدند و بیان داشتند: مترجمین سعی کنند کتب فلسفه غرب خصوصاً اصطلاحات علمی آن را #مهربانانه و #واضح ترجمه کنند تا کسی که فلسفه اسلامی را خوانده است، بتواند شفاف بفهمد که مثلا کانت و دکارت چه می گوید!
🔹 معظم له خطر #شبهات_فکری در جامعه را یادآور شدند و اظهار داشتند: جنگ ها مانند جنگ های صلیبی و امثال آن، تنها دین را می تواند از زبان مردم بگیرد، اما آنچه دین را از روح و جان مردم می گیرد، شبهات فلسفی و فکری است!
🔹 آیت الله العظمی جوادی آملی ابراز داشتند: در فلسفه مادی گرایان غربی، اصل بر طبیعت است و می گویند طبیعت ما را می میراند! اما قرآن می فرماید: انسان #موجود_ابدی است، مرگ پوسیدن نیست، بلکه از پوست به در آمدن است، اینکه «موت» و «حیات» امر وجودی اند و خالق می خواهد، «احیا» و «اماته» نیز امر وجودی اند و مبدأ می خواهد و آن موجودی که خود ابدی و بی نهایت است، عهده دار این موارد است! این اندیشه در فلسفه غرب مطرح نیست، اما شما ناگزیرید برای اینکه بتوانید مقایسه کنید که آنها چه می گویند و اسلام چه می گوید، فلسفه غرب را خوب مطالعه کنید.
🔹 ایشان بیان داشتند: کسی که بلند اندیش است و ابدی، به دنبال بازی نیست بلکه به دنبال #اندوخته_ابدی برای خود است؛ همواره باید از خدا بخواهیم تا ما را به علم راستین که #ابدیت است، آگاه تر کند.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 دیدار جمعی از اساتید فلسفه دانشگاه ادیان و مذاهب با حضرت استاد
تاریخ: 1401/08/03
🌐 https://esra.ir
🆔 @a_javadiamoli_esra
هدایت شده از استاد مرتضی جوادی آملی
مکتب امام دارای اصول والای انسانی است که مورد احترام همه انسان های اهل خرد است/ لزوم رجوع به خبره در حل مسائل/زنان با حجاب مخالفتی ندارند، با اجبارهای نادرست مخالف هستند
🔹 پایگاه اطلاع رسانی اسراء: حجت الاسلام والمسلمین مرتضی جوادی آملی در گفتگو با جماران با اشاره به اینکه در اصول قانون اساسی همه آنچه را که بشر برای سعادت خودش نیاز دارد دیده شده است، بیان داشت: اصرار امام بر «وحدت و انسجام»، «حاکمیت ارزش های الهی و اسلامی» و «حضور همه در صحنه» بود... .
مشروح مصاحبه:
👇👇👇👇
🆔 @m_vaezjavadi