هدایت شده از تسنا
#کلام_علما
💠آیت الله فاطمی نیا: شنیده ام از مرحوم آیت الله شیخ حسنعلی نخودکی اصفهانی سوال کردند: چگونه به این مقام رسیده اید؟ فرمود: [گره گشایی از کار مَردم.]
✅کانال سبک زندگی👇
https://eitaa.com/joinchat/1979252750C33ed740bf9
هدایت شده از حاصل تربیتی جمع
گاهی حتی جمع شدن و دیدار کردن، خستگی ها را می برد و وسوسه ها را می شکند. حضور و ملاقاتِ حتی بدون گفت و گو و داد و ستد، سازنده و آرام بخش است. مرحوم استاد علی صفایی
هدایت شده از پایگاه خبری علوم انسانی مفتاح
❇️ بررسی روایت «أَحْبِبْ أَخَاكَ الْمُسْلِمَ»/ روایت هم دال بر وجوب و هم دال بر مستحب مؤکد دارد
💯 آیتالله علیرضا اعرافی در درس خارج «فقه روابط اجتماعی» عنوان کرد؛
🔻 بررسی روایت «أَحْبِبْ أَخَاكَ الْمُسْلِمَ»
✅ احتمال اولش این است که بگوییم دال بر وجوب است احتمال دوم اینکه سیاقش عمدتاً امور مستحبی است و ظهور احبب را از وجوب برمیدارد و مستحب مؤکد میشود.
✅ این حب ظهور در امر قلبی دارد. کیفیت نفسانیه دارد. این احتمال اول و راجح در حب است. البته احتمال ضعیف هم احتمال دارد باشد که اظهار محبت باشد که خلاف ظاهر است.
✅ در روایت مسلم دارد نه مؤمن. در مؤمن چند احتمال بود که بنا بر بعضی احتمالات میشد تعمیم به عموم جامعه اسلامی داد اما در مسلم شامل همه مسلمانان میشود.
✅ مسلم یک معنای خاص هم دارد. اسلمت وجهی اما در روایات مسلم به معنای مشترک بین همه فرق و مذاهب به کار میرود. لذا حق مستحب مؤکد حب عام است شامل همه مسلمانان میشود.
📖 متن کامل در:
🌐 http://meftaah.com/?p=15087
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ
#جامعه_و_فرهنگ
#درس_خارج
#قم
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
هدایت شده از پایگاه خبری علوم انسانی مفتاح
💢 تأملی در سیره سیاسی اجتماعی جوادالائمه/ امامجواد(ع)؛ مظهر بخشش
📌 حجتالاسلام عبدالکریم پاکنیا، استاد سطح عالی حوزه علمیه قم در گفتوگویی عنوان کرد:
📚 اساساً ائمه اطهار (ع) از هر نظر برای ما الگو به شمار میروند چراکه همه آن بزرگواران تربیتیافته مکتب وحی هستند؛ و عالیترین رفتار را در زندگی داشتند.
📚 امام جواد(ع) در طول حیات کوتاه اما پر برکت خود، در عرصههای مختلفی الگوست؛ از جمله آنها میتوان به مساله نرمخویی و مهربانی با دیگران اشاره داشت که حضرت به این ویژگی شهرت داشتند، همچنین دوری از تندی و خشونت که امام جواد(ع) همواره بر آن تاکید میکردند. مساله مهم دیگر که درس مهمی برای حیات این دوران است، دیدگاه آن امام همام به مساله(عفو و بخشش) است.
📚 یکی از روشهای امام جواد(ع) در مواجهه با مخالفان، تربیت شاگردان زبردستی بود که هرکدام در مناظره و مباحثه افراد برجستهای به شمار میرفتند؛ از جمله آن شخصیتهای درخشان میتوان به «علی بن مهزیار اهوازی»، «احمد بن ابی نصر بزنطی»، «محمد بن اسماعیل»، «حسین بن سعید اهوازی» اشاره داشت.
📚 از راههای ارتباطی امام جواد(ع) با جامعه و شیعیان شبکه «وکالت» بود، با توجه به اینکه حضرت مداوما تحت نظر حکومت وقت قرار داشت در نتیجه با محدودیتهای فراوانی مواجه بود و آن حضرت از طریق نصب وکلا و نمایندگان، شبکه ارتباطی وکالت را حفظ کرد و به شکل محرمانه، پیامها را به آنان ابلاغ میفرمود.
📖 متن کامل در:
🌐 http://meftaah.com/?p=15380
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#تاریخ_و_سیره
#گفتگو
#قم
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
هدایت شده از پایگاه خبری علوم انسانی مفتاح
📌 #سخن_نگاشت/ تشکیلات قوی شیعیان ویژگی دوران امام جواد علیهالسلام
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
هدایت شده از حاصل تربیتی جمع
#علامه_طهرانی(ره) :
💐 مرحوم علامه (طباطبایی)یک مطلبی را گاه گاهی به ماخیلی محرمانه و خلاصه می گفتند:
┓ ✨🕊✨🕊✨ دنبال آن رفیقی باش که به جای تعریف ، دردهایت را بگوید و بیاید و روی آنها دست بگذارد!
┗━✨🕊✨
هدایت شده از حاصل تربیتی جمع
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
زيبا ترين فيلمي كه تا بحال براي كار گروهي ديدم👏👏😂
هم افزایی ایجاد یک کل است که بیشتر از مجموع ساده قطعات آن است..
سینرژی یا همافزایی را میتوان در طبیعت مشاهده کرد. حرکات دسته جمعی و V شکل غازهای وحشی نمونه بارزی از سینرژی است یا مسابقات دوچرخهسواری تیمی که دوچرخهسواران هر تیم پشتسر هم در یک خط راست حرکت میکنند و مداوم جای نفر اول تعویض میشود تا شکافتن هوا در کل گروه انجام شود و بازده یا راندمان کل تیم بالا رود.
کارکرد جمع دو یا چند نفر که برای رسیدن به هدفی مشترک، یکدیگر را یاری میدهند، همواره بیش از مجموع کارکرد تکتک آنهاست.
جالب این که نتایج این هم افزایی آنقدر روشن است که غازها و کودکان هم از آن بهره مندند!
⚡️نمیدانم چرا وقتی کودکان ریشدار یا چادری شدند باید برای جمع شدن و کار جمعی و برکاتش برایشان استدلال فلسفی کرد؟! 😉
هدایت شده از حاصل تربیتی جمع
💎حدیث روز
اگر شيعيان ما - که خداوند آنها را به طاعت و بندگی خويش موفق بدارد - در وفاي به عهد و پيمان الهی اتحاد و اتفاق می داشتند و عهد و پيمان را محترم می شمردند ، سعادت ديدار ما به تأخير نمی افتاد و زودتر به سعادت ديدار ما نائل می شدند .
(الإحتجاج للطبرسی ، ج 2 ، ص 499 )
#حدیث
هدایت شده از حاصل تربیتی جمع
🌺🍃🌾
🍃💐
🌾
🔔 مراقبه در همنشینیهای حقیقی و مجازی
🔖 داود رقی، از اصحاب امام صادق علیه السلام، از ایشان نقل میکند که فرمودند:
انْظُرْ إِلَى كُلِّ مَنْ لَا يُفِيدُكَ مَنْفَعَةً فِي دِينِكَ فَلَا تَعْتَدَّنَّ بِهِ وَ لَا تَرْغَبَنَّ فِي صُحْبَتِهِ فَإِنَّ كُلَّ مَا سِوَى اللَّهِ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى مُضْمَحِلٌّ وَخِيمٌ عَاقِبَتُهُ.
بنگر که هر کس در دینت سودی به تو نمیرساند، هرگز به او توجه مکن و میلی به همنشینی با او نداشته باش، که همانا هر چیزی غیر خداوند تبارک و تعالی، نابودشدنی است و عاقبتی سنگین و ناگوار دارد.
📖 قرب الإسناد، ص51.
#فاصله_گذاری_اجتماعی
هدایت شده از حاصل تربیتی جمع
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
هدایت شده از حاصل تربیتی جمع
📢امام على عليه السلام:
برخورد خوب بر استحکام برادری می افزاید.
حُسنُ اللِّقاءِ يَزيدُ في تأكُّدِ الإخاءِ
غررالحكم حدیث 4827
#برادری #اجتماع_قلبها
🌺🌺
🌴
هدایت شده از حاصل تربیتی جمع
حرف های من و خدا_5.mp3
6.91M
#حرفهای_من_و_خدا ۵
یا مؤمن ✨
اهل ایمان؛ مؤمنند؛
اگر؛ محل امنیت دیگران باشند...
هدایت شده از حاصل تربیتی جمع
🥀🔅🕊🌺🔅🕊 🥀🔅🕊🌺🔅🕊
🌺امیرالمومنین امام علی علیه السلام :👇
مومن، آینه مومن است؛ زیرا به فکر اوست و نیازش را برطرف می سازد و حالش را نکو می گرداند.
📚 تحف العقول ص173
🥀🔅🕊🌺🔅🕊 🥀🔅🕊🌺🔅🕊
هدایت شده از حاصل تربیتی جمع
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎧 #حاج_قاسم مشکل مالی پیدا کرده بود. پور جعفری از یک طریقی این مسئله را متوجه شد.
بی سر و صدا و دور از چشم حاج قاسم موضوع را به سردار #قاآنی گفت. سردار قاآنی هم به معاون مالی اداری دستور داد یکی از ماموریتهای حاجی را حساب کنند و پولش را به حساب او بریزد. تا حاج قاسم این را فهمید اول پول را برگرداند و بعد هر سه را توبیخ کرد. با تشر گفت شما اشتباه میکنید در زندگی شخصی من دخالت میکنید به شما ارتباطی ندارد که من مشکل مالی دارم یا نه..☝️
🆘 @Roshangari_ir
هدایت شده از حاصل تربیتی جمع
🔅 #امام_سجاد_علیه_السلام :
🔸 « حَقُّ أهلِ مِلَّتِكَ إضمارُ السَّلامَةِ وَالرَّحمَةِ لَهُم ، وَالرِّفقُ بِمُسيئِهِم، وتَأَلُّفُهُم، وَاستِصلاحُهُم، وشُكرُ مُحسِنِهِم، وكَفُّ الأَذى عَنهُم.»
🔹«حقّ همكيشان تو اين است كه سلامتى آنان را در دل آرزو كنى و با خطاكاران مهربانى و مدارا كنى و دلهايشان را بهدست آورى و در اصلاحشان بكوشى و از نيكوكارشان سپاسگزارى كنى و به آنان آزار نرسانى.»
📚 كتاب من لا يحضره الفقيه: ج ٢ ص ٦٢٥ ح ٣٢١٤
هدایت شده از حاصل تربیتی جمع
و لو أن أشياعنا وفقهم اللّه لطاعته على اجتماع من القلوب في الوفاء بالعهد عليهم لما تأخر عنهم اليمن بلقائنا و لتعجلت لهم السعادة بمشاهدتنا على حقّ المعرفة و صدقها منهم بنا، فما يحبسنا عنهم الا ما يتصل بنا مما نكرهه و لا نؤثره منهم و اللّه المستعان و هو حسبنا و نعم الوكيل و صلواته على سيدنا البشير النذير محمّد و آله الطاهرين و سلّم و كتب في غرة شوال من سنة اثني عشرة و اربعمائة.
تهذيب الأحكام (تحقيق خرسان)، مقدمةج1، ص: 40
هدایت شده از حاصل تربیتی جمع
✍پیامبر اکرم (ص):
مسلمانان با هم برادرند و هیچکس
بر دیگری برتری ندارد، جز به تقوی.
📚کنزالعمال، ج۱، ص۱۴۹
💠: @momenane🌷
هدایت شده از حاصل تربیتی جمع
✨﷽✨
❤️ رفیق کامل کیست؟
✍️امام جعفر صادق علیه السلام فرمود: کسی کـه تمام شرایط را داشته باشد رفیق کامل است و الا به همان اندازه درجه دوستی او کم میشود، و اگر هیـچ یک از آنها را نداشت اساساً نام دوست نمی توان بر او گذاشت.
اول اینکه ظاهر و باطنش یکی باشد. آنچه نسبت به تو ابـراز میدارد در دل نیز همان باشد.
دوم این که خوبی تو را خوبی خود بداند و بـدی تو را بدی خود ، آبروی تو را آبروی خود بداند
سوم اگر در وضع #مالی اش بهبودی حاصل شد و به ثروت دست یافت یا به مقـامی رسید رفتارش با تـو تغییر نکند؛
چهارم این که به اندازه توانایی وقدرتش از مساعدت و همراهی با تو #مضایقه نکند ؛ و پنجم تو را در روز گرفتاری وبدبختی بهدست فراموشی نسپارد وتنهایت نگذارد.
📚منبع: وسائل الشیعه،جلد ۱۲،صفحه۱۴۶
_______________
هدایت شده از حاصل تربیتی جمع
✅ تکافل، تعاون و عهده داری
🔸 استاد علی صفایی حائری(عین-صاد)
... هرکس به قدر خود ظرفیتی دارد و به اندازه ی ظرفیت خود می تواند آب بردارد...، می تواند یک استعداد را در نظر بگیرد و گرفتاری هایش را در نظر بگیرد.
اگر این روح در ما زنده شود؛ این روح تعاون و تکافل و عهده داری و کوشش در راه حوائج و گرفتاری ها، دیگر مرگی و کمبودی نخواهیم داشت.
... اگر هر کس، یک نفر یا بیشتر از این استعدادها را در نظر می گرفت و گرفتاری های آن ها را مرتفع می کرد، کارها به خوبی اصلاح می شد و نفراتی تهیه می شدند و این نفرات تهیه شده، باز به تهیه ی دیگران می پرداختند و همین طور افراد زیاد می گردند. هنگامی که افراد عقیم نبودند، تولید زیاد می شود.
مسائل تأمین و ازدواج و مسکن، به وسیله ی «تکافل و تعاون و سعی در حوائج» به خوبی حل می گردد. این درست است که من برای خودم نمی توانم گدایی کنم، اما برای گرفتارِ دیگر که ننگی نیست، حتی دستور هم هست. اگر همین عهده داری و تکافل در میان ما بود، کار به اینجا نمی کشید.
... مادام که زیربنای انفاق و ایثار در ما نباشد، چطور می توانیم به این مراحل دست یابیم؟! مادامی که در سطح غریزه هستیم و علاقه ی ما به خودمان از همان حب بقا و حب به ذات تجاوز نمی کند، کجا می توانیم به درد دیگری برسیم؟!
اگر من رشد کرده بودم و شناخت ها و معارفی به دست آورده بودم و از خودپرستی به خداپرستی رسیده بودم و از سطح غریزه رهیده بودم و ″علاقه ی من به خودم، به خاطر خدا و دستور او بود و رسیدگی به خودم از روی وظیفه بود″، در اینجا؛ در اینجایی که محتاج تر و گرفتارتر از من وجود دارد، می توانستم ایثار کنم و یا انفاق کنم و یا لااقل برایش کوشش کنم و در حوائجش سعی کنم و از افراد دیگر بدون آنکه نامش را ببرم و آبرویش را بریزم، برایش وجوهی جمع آوری نمایم.
... اگر روح ایثار و انفاق و قناعت و یا لااقل تکافل و عهده داری و سعی در حوائج و اهتمام به امور مسلمین در ما زنده می شد، بسیاری از مسائل تأمیناتی در همین سطحِ پایین حل می شد و به کمک فلان کس هم احتیاج نمی افتاد.
📚روحانیت_وحوزه ، ص 181- 187
هدایت شده از حاصل تربیتی جمع
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✨ویژه و دیدنی برای چندبار
🌱تو مکلف به یعلمون و یعرفون هستی, نه یؤمنون
🌱👌👈 خدا شاهده میشه کار کرد!
اگر یاد بگیریم
اگر در دستان کوچک ما شرکتها شکل بگیرند همین دستهای کوچک کارهای بزرگ و حاصلهای بسیاری خواهند داشت.(ثانیه آخر)
#استاد_علی_صفایی
هدایت شده از حاصل تربیتی جمع