هدایت شده از 🌹تلاوت روزانه یک صفحه قرآن، هدیه به شهیدان آن روز🌹
313-menshavi-tah.mp3
7.05M
تلاوت تحقیق استاد منشاوی ص۳۱۳
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
هدایت شده از 🌹تلاوت روزانه یک صفحه قرآن، هدیه به شهیدان آن روز🌹
313_parhizgar.mp3
865.4K
📖صفحه ۳۱۳
👤️استاد #شهریار_پرهیزگار
#تحلیل_تلاوت :
سوره طه آیات ۱۳ تا ۳۷ مقام سه گاه
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
هدایت شده از 🌹تلاوت روزانه یک صفحه قرآن، هدیه به شهیدان آن روز🌹
313_menshavi.mp3
930.4K
📖صفحه ۳۱۳
👤️استاد #محمد_صدیق_منشاوی
#تحلیل_تلاوت :
سوره طه آیات ۱۳ تا ۱۶ مقام رست
سوره طه آیات ۱۷ تا ۳۷ مقام بیات
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
هدایت شده از 🌹تلاوت روزانه یک صفحه قرآن، هدیه به شهیدان آن روز🌹
#ترجمهی_سورهی_مبارکهی_طه
و من اينك تو را به رسالت برگزيدم، پس به آنچه به تو وحى مىشود گوش بسپار. (13)
همانا منم خداوند كه معبودى جز من شايسته پرستش نيست، پس مرا عبادت كن و براى آنكه به ياد من باشى نماز را برپا دار. (14)
رستاخيز حتما آمدنى است. نزديك است آن را چنان نهان كنم كه هيچ خبرى از آن ندهم.
آرى، رستاخيز بر پا خواهد شد، تا هر كسى در برابر هركار نيك و بدى كه براى آن تلاش مىكند سزا داده شود. (15)
پس مبادا آنكس كه به سبب پيروى از هواى نفس خود به قيامت ايمان نياوردهاست، تو را از ايمان به آن و از ياد كردن آن باز دارد كه تباه مىشوى. (16)
و اى موسى: آنچه در دست راست توست چيست؟ (17)
موسى گفت: اين عصاى من است كه بر آن تكيه مىكنم و به وسيله آن براى گوسفندانم برگ درختان را فرومىريزم، و نيازهاى ديگرى نيز به آن دارم. (18)
خدا گفت: اى موسى، آن را بينداز. (19)
پس موسى عصايش را بيفكند كه ناگهان آن عصا مارى شد كه به سرعت مىخزيد. (20)
خدا گفت: آن را بگير و مترس، به زودى آن را به حالت نخستينش باز مىگردانيم. (21)
و دستت را زير بغل خود ببر، وقتى بيرون مىآيد، بىهيچ بيماريى سفيد و درخشان خواهد بود، كه اين معجزه ديگرى بر رسالت توست. (22)
هدف اين است كه پارهاى از نشانهها و معجزات بزرگ خويش را به تو نشان دهيم. (23)
به سوى فرعون برو كه او سركشى كردهاست. (24)
موسى گفت: پروردگارا، سينهام را برايم گشاده ساز تا بتوانم كلام تو را به خوبى دريافت كنم و دشوارىهاى رسالت را تحمّل نمايم. (25)
و كارم را براى من آسان گردان. (26)
و گره از زبانم بگشاى تا رسا سخن بگويم. (27)
كه در اين صورت سخنم را درمىيابند. (28)
و از خانوادهام ياورى برايم قرار ده، (29)
هارون برادرم را. (30)
پشتم را به حمايت او استوار كن. (31)
و او را در ابلاغ وحى و رسالت شريك من گردان، (32)
تا تو را بسيار (در هر مجلسى) تسبيح گوييم، (33)
و تو را بسيار (در هرمجتمعى) به يگانگى ياد كنيم. (34)
قطعا تو به حال ما بينايى، و مىدانى كه ما همواره پرستشگر و تسبيحكننده تو بودهايم. (35)
خدا گفت: اى موسى، خواستهات به تو داده شد. (36)
و همانا پيش از اين نيز بارى ديگر به تو نعمتى بزرگ عطا كرديم. (37)
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
هدایت شده از 🌹تلاوت روزانه یک صفحه قرآن، هدیه به شهیدان آن روز🌹
🌷 نکته تفسیری صفحه۳۱۳🌷
ابزار رهبری:
پس از آنکه حضرت موسی از سوی خدا مأمور شد که به سوی فرعونِ طغیانگر برود و او را از کفر و ستم بازدارد و بنی اسرائیل را از چنگال او برهاند، آن حضرت نه تنها از چنین مأموریّت سختی نترسید، بلکه با آغوش باز از آن استقبال کرد؛ البتّه با درک عمیق و بینش وسیع خود، وسایلِ پیروزی در این مأموریت را از خدا چنین تقاضا کرد:
1ـ صبر و استقامت (رَبِّ اشرَح لیّْ صَدری): بدون شک نخستین وسیله ی پیروزی، روح بزرگ و عقل تواناست که بدون صبر و استقامت زیاد به دست نمی آید. رهبر موفّق، کسی است که در برابر سختی ها مضطرب و پریشان نشود و با صبر و حوصله ی فراوان، تصمیم درست و منطقی بگیرد. از این رو در روایتی از امیر مؤمنان علی ميخوانيم: «ابزار رياست، صبر و تحمّل زیاد است.»
2ـ هموار شدن راه (وَ يَسِّر لي اَمري): دومين تقاضاي موسي از خدا اين بود که این مأموریتِ دشوار را در نظر او آسان کند.
نکته ی جالب توجّه این است که موسی از خدا نخواست که مشکلاتِ راه را برطرف کند؛ زیرا می دانست که وظیفه ی او از اوّل تا به آخر، با سختی ها و مشکلات آمیخته است؛ بلکه او از خدا خواست که سختی ها را در چشم او کوچک و راه رسالتش را در نظرش هموار کند؛ زیرا مهم تر از اینکه در جهانِ خارج چه اتّفاقی می افتد، این است که حوادث و مشکلات در نظر انسان چگونه باشد. بسیاری از اوقات، مشکلات کوچک در چشم افرادِ سست اراده، بزرگ و کمرشکن می نماید، و به عکس، مشکلات بزرگ در چشم افراد قویدل، خوار و کوچک است.
3ـ سخن گفتن روان و شیوا (وَ احلُل عُقدَةً مِن لِسانی): یکی از ابزار مهم رهبری، سخن گفتن شیواست. تاریخ به خوبی گواهی می دهد که رهبران بزرگ، معمولاً افراد سخنور و خوشگفتاری بوده اند؛ و بر مخاطبان خود به خوبی اثر می گذاشته اند. پیشوایان دین ما همچون امیرالمؤمنین علی نیز سخنورترین افرادِ زمان خود بوده اند. همچنین سخنرانی های شجاعانه و بی مانند حضرت زهرا و حضرت زینب در حضور فرمانروایان ستمگرِ عصرشان برای همیشه در تاریخ ثبت شده است.
4ـ داشتن یاور و جانشین شایسته (وَاجعَل لیّْ وَزیرًا ...): آخرین تقاضایی که این آیات از قول حضرت موسی نقل می کند، داشتن یاور و جانشین شایسته است؛ چراکه هیچ رهبری بدون داشتن یاور امین، درست کار، فهمیده و شجاع نمی تواند وظیفه ی رهبری جامعه را به درستی انجام دهد؛ یاوری که در حضور رهبر، او را در وظایفش یاری کند، و در نبود او، راهش را به دقّت ادامه دهد. به همین سبب، حضرت موسی از خدا خواست که برادر بزرگ ترش هارون را یاور و جانشین او قرار دهد. در روایات می خوانیم که پیامبر گرامی اسلام نیز برای انجام وظیفه ی رسالتش، آنچه را که موسی خواسته بود، از خدا تقاضا کرد و سپس فرمود: «خدایا، برای من یاوری از خاندانم قرار ده؛ برادرم علی را. خدایا، پشتم را با او گرم کن و او را در عمل به وظایفم شرکت ده...»
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
هدایت شده از نهجالبلاغهآقـاامیرالمؤمنیـن
خطبه 083-خطبه غراء
(از خطبه های شگفت آور امام علیه السّلام كه به آن خطبه «غرّا» گویند.)
شناخت صفات الهی
ستایش خداوندی را سزاست، كه به قدرت، والا و برتر، و با عطا و بخشش نعمتها به پدیدهها نزدیك است. اوست بخشنده تمام نعمتها، و دفع كننده تمام بلاها و گرفتاریها. او را میستایم در برابر مهربانیها و نعمتهای فراگیرش. به او ایمان میآورم چون مبدأ هستی و آغاز كننده خلقت آشكار است. از او هدایت میطلبم چون راهنمای نزدیك است، و از او یاری میطلبم كه توانا و پیروز است، و به او توكّل میكنم چون تنها یاور و كفایت كننده است. و گواهی میدهم كه محمّد صلّی اللّه علیه و آله و سلّم بنده و فرستاده اوست. او را فرستاده تا فرمانهای خدا را اجرا كند و بر مردم حجّت را تمام كرده، آنها را در برابر اعمال ناروا بترساند.
2 سفارش به پرهیزكاری
سفارش میكنم شما بندگان خدا را به تقوای الهی، كه برای بیداری شما مثلهای پند آموز آورده، و سر آمد زندگانی شما را معیّن فرمود، و لباسهای رنگارنگ بر شما پوشانده، و زندگی پر وسعت به شما بخشیده، و با حسابگری دقیق خود، بر شما مسلّط است. در برابر كارهای نیكو، به شما پاداش میدهد، و با نعمتهای گسترده و بخششهای بیحساب، شما را گرامی داشته است، و با اعزام پیامبران و دستورات روشن، از مخالفت با فرمانش شما را بر حذر داشته است. تعداد شما را میداند، و چند روزی جهت آزمایش و عبرت برای شما مقرّر داشته،
كه در این دنیا آزمایش میگردید، و برابر اعمال خود محاسبه میشوید.
3 دنیا شناسی
آب دنیای حرام همواره تیره، و گل آلود است. منظرهای دل فریب و سر انجامی خطرناك دارد. فریبنده و زیباست اما دوامی ندارد. نوری است در حال غروب كردن، سایهای است نابود شدنی، ستونی است در حال خراب شدن، آن هنگام كه نفرت دارندگان به آن دل بستند و بیگانگان به آن اطمینان كردند، چونان اسب چموش پاها را بلند كرده، سوار را بر زمین میكوبد، و با دامهای خود آنها را گرفتار میكند، و تیرهای خود را به سوی آنان، پرتاب مینماید، طناب مرگ به گردن انسان میافكند، به سوی گور تنگ و جایگاه وحشتناك میكشاند تا در قبر، محل زندگی خویش، بهشت یا دوزخ را بنگرد، و پاداش اعمال خود را مشاهده كند. و همچنان آیندگان به دنبال رفتگان خود گام مینهند، نه مرگ از نابودی انسان دست میكشد و نه مردم از گناه فاصله میگیرند كه تا پایان زندگی و سر منزل فنا و نیستی آزادانه به پیش میتازند.
4 وصف رستاخیز
تا آنجا كه امور زندگانی پیاپی بگذرد، و روزگاران سپری شود، و رستاخیز بر پا گردد، در آن زمان، انسانها را از شكاف گورها، و لانههای پرندگان، و خانه درندگان، و میدانهای جنگ، بیرون میآورد كه با شتاب به سوی فرمان پروردگار میروند، و به صورت دستههایی خاموش، وصفهای آرام و ایستاده حاضر میشوند، چشم بیننده خدا آنها را مینگرد، و صدای فرشتگان به گوش آنها میرسد. لباس نیاز و فروتنی پوشیده درهای حیله و فریب بسته شده و آرزوها قطع گردیده است. دلها آرام، صداها آهسته، عرق از گونهها چنان جاری است كه امكان حرف زدن نمیباشد، اضطراب و وحشت همه را فرا گرفته، بانگی رعد آسا و گوش خراش، همه را لرزانده، به سوی پیشگاه عدالت، برای دریافت كیفر و پاداش میكشاند.
5 وصف احوال بندگان خدا
بندگانی كه با دست قدرتمند خدا آفریده شدند، و بی اراده خویش پدید آمده، پرورش یافتند، سپس در گهواره گور آرمیده متلاشی میگردند.
و روزی به تنهایی سر از قبر بر میآورند، و برای گرفتن پاداش به دقت حساب رسی میگردند، در این چند روزه دنیا مهلت داده شدند تا در راه صحیح قدم بر دارند، راه نجات نشان داده شده تا رضایت خدا را بجویند، تاریكیهای شك و تردید از آنها برداشته شد، و آنها را آزاد گذاشتهاند تا برای مسابقه در نیكوكاریها، خود را آماده سازند، تا فكر و اندیشه خود را به كار گیرند و در شناخت نور الهی در زندگانی دنیا تلاش كنند.
6 مثلهای پند آموز (سمبلهای تقوی)
وه چه مثالهای بجا، و پندهای رسایی وجود دارد اگر در دلهای پاك بنشیند، و در گوشهای شنوا جای گیرد، و با اندیشههای مصمّم و عقلهای با تدبیر بر خورد كند. پس، از خدا چونان كسی پروا كنید كه سخن حق را شنید و فروتنی كرد، گناه كرد و اعتراف كرد، ترسید و به اعمال نیكو پرداخت، پرهیز كرد و پیش تاخت، یقین پیدا كرد و نیكوكار شد، پند داده شد و آن را به گوش جان خرید، او را ترساندند و نافرمانی نكرد، به او اخطار شد و به خدا روی آورد، پاسخ مثبت داد و نیایش و زاری كرد، بازگشت و توبه كرد، در پی راهنمایان الهی رفت و پیروی كرد، راه نشانش دادند و شناخت، شتابان به سوی حق حركت كرده و از نافرمانیها گریخت، سود طاعت را ذخیره كرد، و باطن را پاكیزه نگاه داشت، آخرت را آبادان و زاد و توشه برای روز حركت، هنگام حاجت و جایگاه نیازمندی، آماده ساخت، و آن را برای اقامتگاه خویش، پیشاپیش فرستاد. ای بندگان خدا ب
هدایت شده از نهجالبلاغهآقـاامیرالمؤمنیـن
رای هماهنگی با اهداف آفرینش خود، از خدا پروا كنید، و آن چنان كه شما را پرهیز داد از مخالفت و نافرمانی خدا بترسید، تا استحقاق وعدههای خدا را پیدا كنید، و از بیم روز قیامت بر كنار باشید.
7 راههای پند پذیری (راههای شناخت)
خدا گوشهایی برای پند گرفتن از شنیدنیها، و چشمهایی برای كنار زدن تاریكیها، به شما بخشیده است، و هر عضوی از بدن را اجزاء متناسب و هماهنگ عطا فرموده تا در تركیب ظاهری صورتها و دوران عمر با هم سازگار باشند، با بدنهایی كه منافع خود را تأمین میكنند، و قلبهایی كه روزی را به سراسر بدن با فشار میرسانند، و از نعمتهای شكوهمند خدا برخوردارند، و در برابر نعمتها شكر گزارند، و از سلامت خدادادی بهره مندند. مدّت زندگی هر یك از شماها را مقدّر فرمود، و از شما پوشیده داشت، و از آثار گذشتگان عبرتهای پند آموز برای شما ذخیره كرد، لذّتهایی كه از دنیا چشیدند، و خوشیها و زندگی راحتی كه پیش از مرگ داشتند، سر انجام دست مرگ گریبان آنها را گرفت و میان آنها و آرزوهایشان جدایی افكند: آنها كه در روز سلامت چیزی برای خود ذخیره نكردند، و در روزگاران خوش زندگی عبرت نگرفتند. آیا خوشیهای جوانی را جز ناتوانی پیری در انتظار است و آیا سلامت و تندرستی را جز حوادث بلا و بیماری در راه است و آیا آنان كه زندهاند جز فنا و نیستی را انتظار دارند با اینكه هنگام جدایی و تپش دلها نزدیك است كه سوزش درد را چشیده، و شربت غصّه را نوشیده، و فریاد یاری خواستن برداشته، و از فرزندان و خویشاوندان خود، در خواست كمك كرده است. آیا خویشاوندان میتوانند مرگ را از او دفع كنند و آیا گریه و زاری آنها نفعی برای او دارد
8 عبرت از مرگ
او را در سرزمین مردگان میگذارند، و در تنگنای قبر تنها خواهد ماند. حشرات درون زمین، پوستش را میشكافند، و خشت و خاك گور بدن او را میپوساند، تند بادهای سخت آثار او را نابود میكند، و گذشت شب و روز، نشانههای او را از میان بر میدارد، بدنها پس از آن همه طراوت متلاشی میگردند، و استخوانها بعد از آن همه سختی و مقاومت، پوسیده میشوند. و ارواح در گرو سنگینی بار گناهانند، و در آنجاست كه به اسرار پنهان یقین میكنند، امّا نه بر اعمال درستشان چیزی اضافه میشود و نه از اعمال زشت میتوانند توبه كنند. آیا شما فرزندان و پدران و خویشاوندان همان مردم نیستید كه بر جای پای آنها قدم گذاشتهاید و از راهی كه رفتند میروید و روش آنها را دنبال میكنید امّا افسوس كه دلها سخت شده، پند نمیپذیرد، و از رشد و كمال باز مانده، و راهی كه نباید برود میرود، گویا آنها هدف پندها و اندرزها نیستند و نجات و رستگاری را در به دست آوردن دنیا میدانند. بدانید كه باید از صراط عبور كنید، گذرگاهی كه عبور كردن از آن خطرناك است، با لغزشهای پرت كننده، و پرتگاههای وحشت زا، و ترسهای پیاپی.
9 معرّفی الگوی پرهیزگاری
از خدا چون خردمندان بترسید كه دل را به تفكّر مشغول داشته، و ترس از خدا بدنش را فرا گرفته، و شب زنده داری خواب از چشم او ربوده، و به امید ثواب، گرمی روز را با تشنگی گذارنده، با پارسایی شهوات را كشته، و نام خدا زبانش را همواره به حركت در آورده. ترس از خدا را برای ایمن ماندن در قیامت پیش فرستاده، از تمام راههای جز راه حق چشم پوشیده، و بهترین راهی كه انسان را به حق میرساند میپیماید. چیزی او را مغرور نساخته، و مشكلات و شبهات او را نابینا نمیسازد، مژده بهشت، و زندگی كردن در آسایش و نعمت سرای جاویدان و ایمنترین روزها، او را خشنود ساخته است. با بهترین روش از گذرگاه دنیا عبور كرده، توشه آخرت را پیش فرستاده، و از ترس قیامت در انجام اعمال صالح پیش قدم شده است، ایام زندگی را با شتاب در اطاعت پروردگار گذرانده، و در فراهم آوردن خشنودی خدا با رغبت تلاش كرده، از زشتیها فرار كرده، امروز رعایت زندگی فردا كرده، و هم اكنون آینده خود را دیده است. پس بهشت برای پاداش نیكوكاران سزاوار و جهنّم برای كیفر بدكاران مناسب است، و خدا برای انتقام گرفتن از ستمگران كفایت میكند، و قرآن برای حجّت آوردن و دشمنی كردن، كافی است.
10 هشدار از دشمنی شیطان
سفارش میكنم شما را به پروا داشتن از خدا، خدایی كه با ترساندنهای مكرّر، راه عذر را بر شما بست، و با دلیل و برهان روشن، حجت را تمام كرد، و شما را پرهیز داد از دشمنی شیطانی كه پنهان در سینهها راه مییابد، و آهسته در گوشها راز میگوید، گمراه و پست است، وعدههای دروغین داده، در آرزوی آنها به انتظار میگذارد، زشتیهای گناهان را زینت میدهد، گناهان بزرگ را كوچك میشمارد، و آرام آرام دوستان خود را فریب داده، راه رستگاری را بر روی در بند شدگانش میبندد، و در روز قیامت آنچه را كه زینت داده انكار میكند، و آنچه را كه آسان كرده، بزرگ میشمارد، و از آنچه كه پیروان خود را ایمن داشته بود سخت میترساند.
11 شگفتیهای آفرینش انسان
مگر انسان، همان ن
هدایت شده از نهجالبلاغهآقـاامیرالمؤمنیـن
طفه و خون نیم بند نیست كه خدا او را در تاریكیهای رحم و خلافهای تو در تو، پدید آورد تا به صورت چنین در آمد، سپس كودكی شیرخوار شد، بزرگتر و بزرگتر شده تا نوجوانی رسیده گردید، سپس او را دلی فراگیر، و زبانی گویا، و چشمی بینا عطا فرمود تا عبرتها را درك كند، و از بدیها بپرهیزد، و آنگاه كه جوانی در حد كمال رسید، و بر پای خویش استوار ماند، گردن كشی آغاز كرد، و روی از خدا گرداند، و در بیراهه گام نهاد، در هوا پرستی غرق شد، و برای به دست آوردن لذّتهای دنیا تلاش فراوان كرد، و سر مست شادمانی دنیا شد، هرگز نمیپندارد مصیبتی پیش آید و بر اساس تقوی فروتنی ندارد، ناگهان سرمست و مغرور در این آزمایش چند روزه، مرگ او را میرباید، او را كه در دل بد بختیها، اندكی زندگی كرده، و آنچه را كه از دست داده عوضی به دست نیاورده است، و آنچه از واجبات را كه ترك كرد، قضایش را بجا نیاورد، كه درد مرگ او را فراگرفت، روزها در حیرت و سرگردانی، و شبها با بیداری و نگرانی میگذراند.
12 عبرت از مرگ
هر روز به سختی درد میكشد، و هر شب رنج و بیماری به سراغش میرود، در میان برادری غم خوار، و پدری مهربان و ناله كنندهای بی طاقت و بر سینه كوبندهای گریان افتاده است. امّا او در حالت بیهوشی و سكرات مرگ، و غم و اندوه بسیار، و ناله دردناك، و درد جان كندن، با انتظاری رنج آور، دست به گریبان است. پس از مرگ او را مأیوس وار در كفن پیچانده، در حالی كه تسلیم و آرام است، بر میدارند، و بر تابوت میگذارند. خسته و لاغر به سفر آخرت میرود، كه فرزندان و برادران او را به دوش كشیده تا سر منزل غربت، آنجا كه دیگر او را نمیبینند، و آنجا كه جایگاه وحشت است، پیش میبرند. امّا هنگامی كه تشییع كنندگان بروند و مصیبت زندگان باز گردند، در گودال قبر نشانده، برای پرستش حیرت آور، و امتحان لغزشزا، زمزمه غم آلود دارد. و بزرگترین بلای آنجا، فرود آمدن در آتش سوزان دوزخ و بر افروختگی شعلهها و نعرههای آتش است، كه نه یك لحظه آرام گیرد تا استراحت كند، و نه آرامشی وجود دارد كه از درد او بكاهد، و نه قدرتی كه مانع كیفر او شود، نه مرگی كه او را از این همه ناراحتی برهاند، و نه خوابی كه اندوهش را بر طرف سازد، در میان انواع مرگها و ساعتها مجازات گوناگون گرفتار است. به خدا پناه میبریم.
13 پند آموزی از گذشتگان
ای بندگان خدا كجا هستند آنان كه سالیان طولانی در نعمتهای خدا عمر گذراندند تعلیمشان دادند و دریافتند، مهلتشان دادند و بیهوده روزگار گذراندند از آفات و بلاها دورشان داشتند اما فراموش كردند، زمانی طولانی آنها را مهلت دادند، نعمتهای فراوان بخشیدند، از عذاب دردناك پرهیزشان دادند، و وعدههایی بزرگ از بهشت جاویدان به آنها دادند. ای مردم از گناهانی كه شما را به هلاكت افكند، از عیبهایی كه خشم خدا را در پی دارد، بپرهیزید. دارندگان چشمهای بینا، و گوشهای شنوا، و سلامت و كالای دنیا آیا گریزگاهی هست یا رهایی و جای امنی، پناهگاهی و جای فراری هست آیا باز گشتی برای جبران وجود دارد نه چنین است پس كی باز میگردید به كدام سو میروید و به چه چیز مغرور میشوید همانا بهره هر كدام از شما زمین به اندازه طول و عرض قامت شماست، آنگونه كه خاك آلوده بر آن خفته باشد. ای بندگان خدا هم اكنون به اعمال نیكو پردازید، تا ریسمانهای مرگ بر گلوی شما سخت نشده، و روح شما برای كسب كمالات آزاد است، و بدنها راحت، و در حالتی قرار دارید كه میتوانید مشكلات یكدیگر را حل كنید. هنوز مهلت دارید، و جای تصمیم و توبه و باز گشت از گناه باقی مانده است. عمل كنید پیش از آن كه در شدّت تنگنای وحشت و ترس و نابودی قرار گیرید، پیش از آن كه مرگ در انتظار مانده، فرا رسد، و دست قدرتمند خدای توانا شما را برگیرد.
(وقتی كه امام این خطبه را ایراد فرمود، بدنها به لرزه در آمد، اشكها سرازیر و دلها ترسان شد، كه جمعی آن را غرّاء نامیدند)
@nahjolbalaghe5
هدایت شده از کانال مهدویت 🇮🇷🇵🇸
🏴گوشه ای از جنایات وهابیت در هشتم شوال المکرم ...
◾️در هشتم شوال سال ۱۳۴۴ چه گذشت:
▪️ ويرانى قبور ائمه بقيع عليهم السّلام .
▫️در اين روز در سال ۱۳۴۴ ه’ قبور ائمه بقيع عليهم السّلام و نيز قبر حضرت حمزه در احد به دست وهابيون تخريب شد.
🔴 وهابيّت علاوه بر قبور مطهّر ائمه معصومين عليهم السّلام، ديگر قبور را هم تخريب نمودند كه عبارتند از:
⭕ قبر منسوب به فاطمه زهرا سلام اللَّه عليها،
⭕ قبر مطهّر فاطمه بنت اسد سلام اللَّه عليها مادر أمير المؤمنين عليه السّلام،
⭕قبر مطهّر حضرت امّ البنين سلام اللَّه عليها،
⭕ قبر ابراهيم پسر پيامبر صلّى اللَّه عليه و آله،
⭕ قبر اسماعيل فرزند حضرت صادق عليه السّلام،
⭕ قبر دختران پيامبر صلّى اللَّه عليه و آله،
⭕ قبر حليمه سعديه مرضعه پيامبر صلّى اللَّه عليه و آله،
⭕ و قبور شهداى زمان پيامبر صلّى اللَّه عليه و آله.
وهابيّان در سال ۱۳۴۳ در مكه گنبدهاى قبر
⭕ حضرت عبدالمطلب،
⭕ ابى طالب،
⭕ خديجه،
⭕ و زادگاه پيامبر صلّى اللَّه عليه و آله و فاطمه زهرا سلام اللَّه عليها را با خاك يكسان كردند.
در جدّه نيز قبرحوا و ديگر قبور را تخريب كردند.
⭕ در مدينه گنبد منّور نبوى را به توپ بستند.
ولى از ترس مسلمانان قبر شريف را تخريب نكردند.
در شوال ۱۳۴۳ با تخريب قبور مطهّر ائمه بقيع عليهم السّلام ، اشياء نفيس و با ارزش آن قبور مطهّر را به يغما بردند.
⭕ قبر حضرت حمزه عليه السّلام و شهداى احد را با خاك يكسان كردند،
⭕ و گنبد و مرقد حضرت عبداللَّه و آمنه پدر و مادر پيامبر صلّى اللَّه عليه و آله،
⭕ قبر اسماعيل پسر حضرت صادق عليه السّلام و ديگر قبور را هم خراب كردند.
⭕در همان سال به كربلاى معلى حمله كردند، و ضريح مطهّر را كندند و جواهرات و اشياء نفيس حرم مطهّر را كه اكثراً از هداياى سلاطين و بسيار ارزشمند و گرانبها بود،غارت كردند.
⭕ و قريب به ۷۰۰۰ نفر از علماء، فضلا و سادات و مردم را كشتند.
⭕ سپس به سمت نجف رفتند كه موفق به غارت نشدند و شكست خورده برگشتند.
📗منبع: تقویم شیعه
🆔 @emame_zaman