#معرفی_کتاب
📚التشيع و التحول في العصر الصفوي
✍ کالين ترنر
(مقدمهنويس): حبالله، حیدر
(مترجم): حسين علي عبدالساتر
💢کتاب حاضر ترجمه اثری است از کالین ترنر با نام:
Islam without allah? The rise of religious externalism in safavid iran
این نوشتار، پژوهشی است پیرامون مذهب تشیع در دوران صفویه که توسط حسین علی عبدالساتر به عربی ترجمه شده است.
✴️کتاب با دو مقدمه از شیخ حیدر حبالله و مترجم آغاز و مطالب در شش فصل، تنظیم شده است.
♻️نویسنده در ابتدا به بررسی دو مفهوم ایمان و اسلام پرداخته، سپس ضمن بحث پیرامون جایگاه دین در قرونوسطی در ایران و ظهور صفویان و چگونگی تحکیم قدرت دولت صفوی و ارتباط آن با تصوف و شیعه امامیه، در فصل چهارم، به بررسی شخصیت علمی و اجتماعی #علامه_مجلسی پرداخته می شود
🔹در این فصل به رابطه این عالم جلیل القدر با شاهان صفی و نقش او در گسترش تشیع در ایران، اختصاص به تفصیل سخن به میان می آید؛ بدین گونه که ابتدا به معرفی اجداد علامه محمدباقر مجلسی پرداخته شده و سپس به مسائل و مباحث زیر، پرداخته شده است: چگونگی رشد و بالندگی و دوران زندگی علامه مجلسی؛ مجلسی و منصب ملاباشی؛ تألیفات او ازجمله «بحارالانوار»؛ موضع مجلسی با مسئله تصوف؛ تفسیر وی از اصطلاح «علم» و «علماء» و ذریه و فرزندان او...
🆔 @ae_quran_tehran
💢💠💢💠💢💠
🔶🔶🔶
🔶🔶
🔶
📣 اطلاعیه📣
🔴 با سلام
به اطلاع میرساند مهلت انتخاب واحد آغاز شده است.
دانشجویان محترم، برای انتخاب واحد به سامانه گلستان مراجعه فرمایند.🔴
🔶
🔶🔶
🔶🔶🔶
4_5812179474157929381.pptx
565.1K
🎙مطالعات مستشرقان در حوزه حدیث شیعه
👤دکتر علی حسن نیا
💢اصفهان - 14 شهریور 97؛ مدرسه تابستانی کلام امامیه
🆔 @ae_quran_tehran
🏴 ✨🏴
⬛️ سلام به حسین و
به روضه های حسین(ع)
◾️◾️◾️سلام محرم
یه ساله که هر شب منتظرت بودم...
💢حلول ماه ماتم، ماه شهادت سالار شهیدان، اباعبدالله الحسین (ع) بر حضرت حجت (عج) و شیعیان حضرتش #تسلیت
أدب الحسين وحماسته
المؤلف: أحمد صابري الهمداني
عدد الصفحات: 233
http://alfeker.net/library.php?id=3214
کانال #تلگرامی انجمن علمی دانشکده علوم قرآنی تهران
انجمن علمی - دانشجویی
دانشکده علوم و فنون قرآن تهران
https://t.me/ae_quran_tehran
◾️عاشورا روز تعامل و تقابل دو جبهه
@al_milani
آیت الله میلانی:
💢شيعه اماميه هميشه مورد حمله بوده است و علماى ما در مسائل مختلف مدافع حريم تشيّع بوده اند. از مواردى كه همواره بهانه جويان به آن بهانه به مذهب ما تهاجم نموده اند، واقعه #كربلا و عاشوراى سيّدالشهداء عليه السلام است.
💠از همان محرم سال 61 هجرى كه اين ماجرا پيش آمد، ائمّه اطهار سلام اللّه عليهم و شيعيان اهل بيت به پيروى از رهبران خود همواره اين روز بزرگ را زنده نگه داشته اند.
⚫️ البته بنيان گذار مراسم عزادارى سيّدالشهداء عليه السلام خود رسول اللّه صلى اللّه عليه وآله بوده اند كه احاديث شيعى و سنّى در اين مسئله بيش از #حد_تواتر است.
💎در واقع، به همان ميزان كه ائمّه عليهم السلام و ديگر افراد خاندان رسالت كوشش كرده اند تا اين روز باقى بماند و به بقاى آن اهتمام ورزيده اند، دشمنان به گونه هاى مختلف كوشيده اند تا آثار اين حادثه از ميان برود و اين روز فراموش شود.
◾️بنابراين، روز عاشورا روز تعامل و تقابل دو جبهه شده است.
جبهه اى كه مى خواهد اين روز باقى بماند و جبهه ديگرى كه هدفش از بين بردن اين روز مهم و تاريخى است.
اين ويژگى (انكار و اثبات) بر عظمت و حساسيت روز عاشورا دلالت دارد.
🔸به راستى آن روزى كه حادثه عاشورا واقع شد، نه معاويه، نه يزيد، نه بنواميّه و هيچ كس ديگر فكر نمى كرد كه اين حادثه و نتايج آن به ضرر بنواميّه و پيروانشان و به پيروزى مكتب اهل بيت عليهم السلام بينجامد.
🆔 @ae_quran_tehran
💢امام حسین علیه السلام و عاشورا در آینه محصولات مرکز نور
معرفی محصولات مرتبط با امام حسین علیه السلام و عاشورا به مناسبت فرارسیدن ایام سوگواری سید و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام
به مناسبت فرارسیدن ایام سوگواری سید و سالار شهیدان امام حسین علیه السلام میتوان به برخی از تولیدات مرکز نور اشاره کرد:
⭕️• نرمافزار #مقتل_الحسین علیه السلام
مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی (نور)، در راستای تبیین ابعاد مختلف قیام نورانی اباعبدالله الحسین علیه السلام و پاسخگویی ضمنی به شبهات و سؤالات مطرحشده در این زمنیه و ایجاد بستری علمی از زاویه گردآوری منابع متقن و معتبر، نرمافزار مقتل الحسین علیه السلام را تولید و در اختیار پژوهشگران و عموم علاقهمندان قرار داده است. رویکرد اصلی این نرمافزار، عرضه متن کامل 101 عنوان کتاب از منابع مهم و معتبر در موضوع نهضت امام حسین علیه السلام و مقاتل نگاشته شده عربی و فارسی در این زمینه و حوادث مرتبط با واقعه عاشوراست که به مناسبت، مباحث مرتبطی از جمله تاریخ زندگانی و سیره امام حسین علیه السلام، اهلبیت و اصحاب آن حضرت، افراد مؤثر در قضیه عاشورا، مبحث عزاداری، زیارت، تحریفات عاشورا، موسوعهای از سخنان ایشان، قیامها و حوادث پس از آن، از جمله قیام توابین و قیام مختار نیز، ارائه شده است.
امکانات و قابلیتهای دیگر نرمافزار عبارتند از:
💠• بخش نگارخانه، شامل: حدود 50 مجلس مقتلخوانی، 26 زیارتنامه، 24 قطعه شعر درباره امام حسین علیه السلام و یاران حضرت، همراه با پخش صوتی، 118 تصویر مرتبط با موضوع برنامه، نقشه گویای مسیر حرکت کاروان امام حسین علیه السلام، 241 قطعه سخنرانی از واعظان و خطیبان برجسته، 601 قطعه مداحی از مداحان بنام
🔸• متن قرآن کریم با قابلیت جستوجو در آیات، به همراه ترجمه: فارسی، اردو و انگلیسی
• ارائه چند دوره لغتنامه معتبر با قابليت جستوجو و ارتباط با متن
• امکان دستهبندی و محدودکردن کتب بر اساس: منابع اختصاصی مقتل، منابع عمومی، تاریخ و سیره امام حسین علیه السلام، اصحاب و یاران امام حسین علیه السلام، زیارات، قیام کربلا و بازتابها، شعر و ادب عاشورا، پدیدآور و زبان (عربی و فارسی)
• استفاده از متون گزینشی و استخراج مقاتل از منابع تاریخ عمومی
• امکان جستوجو در محتوای سخنرانیهای صوتی برنامه
• قابلیت جستوجو در متن کتب، نمایهها، نقشهها و تصاویر
• دسترسی به ابزار پژوهنگار جهت یادداشتبرداری از کتب برنامه و ساماندهی آنها
• امکان ایجاد میز پژوهشی جهت انجام و ثبت پژوهشهای کاربر
• امکان بهروزرسانی برنامه و ارسال نظر توسط کاربر
⭕️• نرمافزار #سیره_معصومان علیهم السلام
این نرمافزار دارای متن کامل 445 عنوان کتاب از مهمترین منابع تاریخ اسلام و اهلبیت علیهم السلام به زبانهای فارسی، عربی و انگلیسی است که 43 عنوان کتاب تخصصی در 73 جلد درباره امام حسین علیه السلام و واقعه کربلا مانند: مسند الامام الحسین (ع)، حیاة الإمام الحسین (ع)، وقعة الطف لأبی مخنف، إبصار العین فی أنصار الحسین (ع) ، أدب الطف، فرهنگ عاشوراء، اللهوف علی قتلی الطفوف، نفس المهموم و... ارائه شده است.
اتصال 20938 فیش پژوهشی از 172 عنوان کتاب در 281 جلد به درختواره امام حسین (ع) در سرشاخههای: احوال شخصی، دوران خلفا، امامت، قیام، سیره، مناقب، پس از امام حسین (ع)، اصحاب و راویان، سالشمار، کتابشناسی، ارائه رخدادهای زمانی مرتبط با زندگانی امام حسین (ع) در گاهنامه به سه زمان شمسی، قمری و میلادی، ارائه نموداری و مشجر تبار امام حسین (ع) در بخش تبارنامه با قابلیت اتصال به متن، ارائه 24 زیارتنامه مخصوص امام حسین (ع) و 17 قطعه شعر زیبا در مدح ایشان با قابلیت پخش صوت در بخش نجوانامه، نمایش تصاویر زیبای قدیمی و جدید از کربلا، ارائه 8 آیه قرآن در شأن و منقبت امام حسین (ع) در بخش آینه وحی با قابلیت اتصال به متن از دیگر امکانات و قابلیتهای این نرمافزار است.
برای آشنایی با دیگر نرم افزار ها:
https://t.me/hamayesh1111/2962
https://t.me/hamayesh1111/2963
🆔 @ae_quran_tehran
#معرفی_کتاب
📚توضيح الأسناد المشكلة في الكتب الأربعة( أسناد الكافي)
✍سيد محمد جواد شبيرى
💢 این کتاب كاوشى است درباره سندهاى روايات كتاب #كافى، که با استفاده از كتب رجالى، در دو جلد تدوين و از سوى مؤسسه #دارالحديث منتشر شده است
💠 نويسنده در جلد اول بعد از مقدمه و چند تنبيه وارد متن كتاب شده كه حاوى توضيح سندهاى مشكل چهار جلد اول كتاب كافى است. در جلد دوم نيز بعد از يك تنبيه، سندهاى مشكل روايات جلدهاى پنج تا هشت كتاب كافى را مورد بررسى قرار داده است.
✴️بحث از سند حديث، داراى مراحل پنجگانه اى است كه باحثين از آن، هر كدام به مرحله اى از اين مراحل پرداخته اند. اين مراحل، عبارت اند از: مفاد سند و چگونگى سلسله راويان، احوال راويان و نقل قول درباره آنان( از قبيل: مدح و ستايش و مذمّت، توثيق و ضعف، صحّت مذهب و فساد آن)، تحريفات عارضه بر سند روايات( از قبيل: تصحيف، نقص و زيادى يا قلب)، تشخيص مشتركات و تعيين سند مورد نظر، جمع بين متعارضات و ايجاد وحدت بين عناوين آنها.
⭕️ به نظر مؤلف آنچه هدف كتب رجالى قديم بوده است، مرحله دوم يعنى بحث از احوال راويان است و در كتب متأخرين نيز بحث تمييز مشتركات از يكديگر آمده است؛ ولى درباره مرحله اول يعنى فهم مفاد سند حديث، هيچ كتاب مستقلى تصنيف نشده است؛ بنابراين كتاب حاضر به اين بحث اختصاص يافته است.
نويسنده با مشخص كردن سندهاى مشابه و تطبيق جاى جاى يك حديث در كتب حديثى و به كارگيرى قرينه هايى براى توضيح سندها، تأليف خود را سامان داده است.
♻️ منابعى كه وى در جمع آورى و تنظيم اين مجموعه از آنها استفاده كرده، عبارت است از:
1- شروح كتب اربعه، مانند:« مرآة العقول» و« ملاذ الأخيار» علّامه مجلسى( ره)
2- تعليقات مرحوم استاد شيخ على اكبر غفارى بر اسناد كتب اربعه، خصوصاً« تهذيب الاحكام» و« الاستبصار»
3-« معجم رجال الحديث» آية الله خويى( ره)
4-« ترتيب اسانيد الكافى» و« ترتيب اسانيد التهذيب» آية الله بروجردى و بهره گيرى از تعليقات ارزشمند ايشان در نقل سندها.
5- موضوعات قابل استفاده مورد بحث از كتاب شريف« وسائل الشيعه» مرحوم شيخ حرّ عاملى.
6- موارد موجود در لابه لاى كتاب« الاخبار الدخيله» مرحوم محقّق تُسترى.
7- تعليقات آيت الله شبيرى زنجانى در فهم اسناد روايات كتب اربعه، كه البته به صورت مستقل هم با عنوان« العماد فى توضيح الاسناد» تأليف شده است.
🆔 @ae_quran_tehran
⬛️💢⬛️💢⬛️💢⬛️💢
💠راهکار تبدیل تصویر یا pdf (اسکن شده) به متن فارسی و ورد💠
🔸برای اینکار نرم افزار هایی با نام OCR Scanning Tools وجود دارن که هدفشون تشخیص حروف در تصویر (Optical Character Recognition) و تبدیل اون به یک متن پیوسته است؛ اما بیشتر این نرم افزار ها یا از زبان فارسی پشتیبانی نمیکنن یا خروجی قابل قبولی بهمون نمیدن.🔸
گوگل با ابزار 🔹Google Docs🔹 امکانی فراهم کرده که شاید در وهله اول به چشم نیاد، اما پشتیبانی عالی از زبان فارسی داره و اینکار رو بخوبی برامون انجام میده، در ادامه روش کار توضیح میدم.
1⃣مرحله اول : آپلود تصاویر در Google Drive
گوگل درایو باز کنید، یک فولدر داخلش ایجاد کنید و تمام تصاویر یا فایل های اسکن شده خودتون رو آپلود کنید.
تصاویر سند بارگزاری شده!
📌نکته : اگر فایلتون PDF هست میتونید با استفاده از نرم افزار های خوندن PDF یا ابزار های آنلاین مثل این سایت خروجی JPG بگیرید.
2⃣مرحله دوم : باز کردن تصاویر در Google Docs
روی تصاویر کلیک راست کنید و از منو Open With -> Google Docs رو انتخاب کنید.
3⃣مرحله سوم : گرفتن خروجی متنی
شما به صفحه ای هدایت میشید که در بالای صفحه تصویر آپلود شده و در پایین متن قابل ویراش و جستجو آماده است.
حالا میتونید از منو File -> Download as خروجی مورد نظرتون (docx، txt و ... ) رو هم انتخاب و دانلود کنید.
و تمام!✅
کانال فراخوان ها و اطلاع رسانی های علوم قرآن و حدیث
لینک خبر
https://virgool.io/@mrashidi/persian-ocr-made-easy-aulili3tlhqa
🆔 @ae_quran_tehran
📚تسمية من قتل مع الحسين (عليه السلام)
✍الفضيل بن الزبير الكوفي الأسدي (من أصحاب الإمامين الباقر و الصادق عليهما السلام)
عدد الصفحات: 73
تحقيق: محمد رضا حسینی جلالی
ناشر: موسسة آل البیت علیهمالسلام لإحیاء التراث
⬛️تسمية من قتل مع الحسين (عليهالسلام) رسالهاى كوتاه از فضيل بن رسّان كوفى صحابى امام باقر و امام صادق (عليهما السلام) است كه در موضوع شهداى كربلا نوشته شده است.
💢هدف مؤلف فقط بيان نام شهداى كربلا و شهدای راه کربلاست و جز نام آنان و در مواردى نام قاتلان آنان، مطلبى درباره ايشان ذكر نكرده، مگر در يكى دو مورد كه از جمله على اصغر است و به توضيحى درباره ایشان مىپردازد.
✴️در پايان رساله هم مطالب كوتاهى درباره وقايع پس از شهادت امام حسين (ع) آورده است.
♻️فضيل در اين اثر از 107 نفر شهيد كربلا اعم از اهلبيت و اصحاب نام برده كه 20 نفر ايشان از اهلبيت هستند.
💠به اقتضاى كوتاه بودن كتاب، مؤلف از منابع و راويان خود ياد نكرده اما محقق كتاب به سند آن در مقدمه اشاره كرده است.
دانلود کتاب:
http://alfeker.net/library.php?id=4426
🆔 @ae_quran_tehran
⬛️💢⬛️💢⬛️💢⬛️💢
💠 جنگ بدر و کینه ای که خاموش نشد...
@ostadmaaref
♦️ برگرفته از کتاب زندگانی سیاسی امام علی علیه السلام، صص 27-28
❇️ در این جنگ هفتاد تن از جنگاوران قریش کشته شدند و ده ها تن از آنان نیز به اسارت در آمدند. و به تحقیق شیخ مفید رحمهم االله بیش از نیمی از این تعداد -یعنی بیش از سی و شش نفر- به دست علی علیه السلام کشته شدند. (1) از جمله کسانی که در جنگ بدر به دست علی علیه السلام به هلاکت رسیدند پدر و برادر و فرزند هند (همسر ابوسفیان) به نامهاي «ُعتبه»، «ولید» و «حنظله» می باشند. در نام هایی که علی علیه السلام در دوران خلافت خود به معاویه نوشت او را یادآور ساخت که:
« وَ عِنْدِي السَّيْفُ الَّذِي أَعْضَضْتُهُ بِجَدِّكَ وَ خَالِكَ وَ أَخِيكَ فِي مَقَامٍ وَاحِد».(2)
یعنی: «و نزد من است همان شمشیري که آن را در یک روز بر جد تو (عتبه) و دایی تو (ولید فرزند عتبه) و برادرت (حنظله) فرود آوردم».
💠 با توجه به این مطالب جنگ بدر چنان داغی بر دل خاندان ابوسفیان نهاد که حّتی پیروزي قریش در جنگ احد نیز نتوانست مرهم آن داغ به حساب آید. و تنها پس از فاجعه کربلا بود که یزید بن معاویه اشعاري سرود که در آن #شهادت_حسین_بن_علی علیه السلام و یارانش را انتقامی در برابر واقعه بدر اعلام نمود.
🔹 پانوشت:
1. ارشاد مفید/ 64.
2. نهج البلاغه صبحی صالح/ 631
🆔 @ae_quran_tehran
📜 #مقاله مطالعۀ تحلیلی سیر پژوهشهای غربی در حدیث امامیه
✍ دکتر علی حسننیا، دکتر علی راد ، دکتر سیدمحمد موسویمقدم
📚حدیث پژوهی، ش19، بهار و تابستان 1397.
#چکیده
شناخت ادوار تاریخی مطالعات و پژوهشهای انجامشده در حدیث امامیه از سوی خاورشناسان، مقدمهای است بر کشف نظریات، اندیشهها، رویکردها و نقاط عطف موجود در هر دوره. در برآیند توجهات، پژوهشها و نظریات ارائهشده در این باب، بهلحاظ گذار تاریخی و سیر تطوری آثار خاورشناسی، چهار دورۀ زمانی متصور است که بهطبع در هریک از ادوار میتوان همپوشانیها و تلاقیگاههایی یافت. همچنین، در هریک از اداور تاریخی، نقاطی بر پدیداری رویکردی نو در آن دوره وجود دارد. این نقاط مهم تاریخی، سرآغاز هر دوره به شمار میآیند و گاه با برآمدن یک پژوهش، گاه با ظهور یک خاورشناس و گاه با رخ دادن یک رویداد نقطهیابی میشوند. نوشتار حاضر بر آن است تا نقطههای عطف موجود در هر دوره را شناسایی کرده، بر آن اساس ابتدا و انتهای ادوار را برکاویم. شناساندن جریان غالب در هر دوره و ارائۀ تصویری روشن از تلاش مطالعاتی غربیان در باب حدیث امامیه از آغاز تاکنون، غایتی است که این پژوهش در پی آن است.
#واژگان_کلیدی: حدیثپژوهی، خاورشناسان، سیر تطوری، امامیه.
🆔 @ae_quran_tehran
⬛️💢⬛️💢⬛️💢⬛️
انجمن علمی دانشکده علوم قرآن تهران
چاپ مقاله جناب دکتر علی حسن نیا، استادیار دانشگاه شاهد، و از اساتید فعال و پژوهشگر دانشکده علوم و فنون قرآن تهران، در مجله #علمی_پژوهشی حدیث پژوهی را خدمت ایشان تبریک عرض مینماییم.
💢چاپ شماره جدید مجله #علمی_پژوهشی حدیث پژوهی💢
شماره 19، بهار و تابستان 1397.
📜واکاوی جایگاه ارزیابی متن روایات سبب نزول در میان روشهای مرسوم
محمدجمالالدین خوشخاضع، سید کاظم طباطبایی
📜نقد دیدگاه صالحی نجفآبادی در مورد روایات امام باقر (ع) در مجمع البیان
سیدرضا مؤدب، عبدالحسین هوشمند
📜پژوهشی نو در گونهشناسی مدالیل روایات تفسیری و فواید آن
رضا شکرانی، طاهره سادات سید ناری
📜نقد و بررسی آراء و روایات اهل سنّت دربارۀ ترتیب نزولی بودن مصحف امام علی
محدثه مقیمینژاد داورانی، محمدعلی تجری
📜نقد و بررسی قاعدۀ رجال نوادر الحکمه و سیر تاریخی آن
محمد صالحی عارف، محمدکاظم رحمانستایش
📜نقش زیدیه و خلفای عباسی در جعل و تحریفِ احادیث مهدویت با رویکردی به اندیشه و آثار علامه شهید مطهری
محمدتقی دیاری بیدگلی، مریم سادات سجادی
📜بازشناسی احادیث مختص شیعه از میان احادیث مشترک فریقین دربارۀ دجّال
نصرت نیلساز ، کاوس روحی برندق، سحر صدری
📜تحقیق در اسناد و متن حدیث «جف القلم بما هو کائن» با روش تحلیل محتوا
فتحیه فتاحیزاده ، حمیده بابازاده
📜جستاری در رویکردهای ابن غضائری به توثیق رجال همراه با واکاوی مفهوم غلو در اندیشۀ رجالی او
مهدی ایزدی
📜بررسی روش فقه الحدیثی شیخ صدوق در چینش هندسی روایات ثقلین
علی احمد ناصح ، زهرا معارف، محمدتقی دیاری بیدگلی
📜مطالعۀ تحلیلی سیر پژوهشهای غربی در حدیث امامیه
علی حسننیا، علی راد ، سید محمد موسویمقدم
📜بررسی اعتبار روایت «لیله الرغائب» و تحقیق در معنای رغائب
سید محمود طیب حسینی
جهت دسترسی به فایل مقالات:
http://s-hadith.kashanu.ac.ir/fa
🆔 @ae_quran_tehran
⬛️💢⬛️💢⬛️💢⬛️
📚بكاء النبي (ص) على الإمام الحسين (ع) و ذكر مقتله
✍المؤلف: محمود الجناحي، إبراهيم جواد
عدد الصفحات: 142
دانلود کتاب:
http://alfeker.net/library.php?id=4578
#معرفی_کتاب
📚وقعة الطف
✍ابومخنف، لوط بن یحیی
تحقیق: محمدهادی یوسفی غروی
💢وقعة الطف، کتابی است بازسازىشده از کتاب مفقود ابومخنف ازدى (متوفای 157 یا 158 ق) درباره واقعه کربلا که توسط نویسنده و محقق معاصر محمدهادی یوسفی غروی گردآوری شده است.
♻️این کتاب مهمترین کتابی است که موجب شهرت ابومخنف گردیده و شامل دقیقترین آگاهیها از واقعه کربلاست.
ظاهراً کاملترین متنی که اکنون از آن در دست داریم، در کتاب طبری درج شده است. باآنکه بهدقت نمیتوان گفت طبری تا چه اندازه در نقل کامل این اثر امانت به خرج داده است...
〽️مؤلف، کتاب را تقریبا هفتاد سال پس از واقعه عاشورا، یعنی در دهه یکصدوسی هجری نوشته است و ازآنرو که خود از اهالی کوفه مرکز اخبار فاجعه عاشورا بوده است، غالباً حوادث را با یک و یا حداکثر با دو واسطه نقل نموده است؛ از این رو مقتل وی که توسط شاگردش هشام بن محمد کلبی روایت شده است همواره منبعی مستند و موثق و اطمینانبخش محققین و مورخین اسلامی بوده و در کتب خویش از آن نقل میکردهاند...
💠محقق برای هرکدام از روات در کتاب ترجمهای مختصر و متناسب آورده است.
◾️در ابتدای مقدمه محقق، مطالبی درباره کربلا، آل مخنف، مؤلف کتاب (ابومخنف) و هشام کلبی آمده است
✴️مجموعه حوادث مقتل به شکلهای مختلف با مناطق جغرافیایی شام، مکه، مدینه، کوفه، بصره و سرانجام کربلا ارتباط دارد. لذا کتاب با مرگ معاویه در سال 60 هجری و اتفاقاتی که در پی آن در مدینه رخ میدهد آغاز میشود و نتیجه آن هجرت امام به مدینه است. جنبش شیعیان در کوفه و رفتن مسلم به آنجا و شهادت مسلم و هانی از دیگر مباحث کتاب است. از دیگر مطالب کتاب، هجرت امام از مکه بهسوی کوفه و وقایع کربلا و شهادت آن حضرت است.
💎محقق کتاب، جناب آقای یوسفی غروی، توضیحات زیادى را در پاورقىها بیان کرده و سلسله اسناد روایات را که در مقدمه بهتفصیل از آنها یاد کرده، در متن نیاورده و فقط در پاورقىها به آنها اشاره میکند؛ ایشان اسناد را از متن حذف و در پاورقی درج نموده و با توجه به زمان و مکان وقوع حوادث، اخبار طبری را دستهبندی و منظم نموده و کتاب را بهصورت یک گزارش هماهنگ و مرتب و منظم از نهضت امام حسین(ع) درآورده است.
🆔 @ae_quran_tehran
⬛️💢⬛️💢⬛️💢