#پروندهویژهاربعینمدرسهآفاق
#دکترحسین_کچوئیان:
🌖 #اربعین، از جنس تجربه هائی است که گوئی پای خدا را در تاریخ باز میکند.
⭐️⭐️⭐️
➕روشن است که در حادثه راهپیمایی اربعین، اتفاق نامعمول و غریبی واقع شده و ذهن، تشنه فهم آن است. علیرغم اینکه حس ما میگوید رخداد بزرگی است ولی خیلی نتوانستیم به لحاظ مفهومی به آن نزدیک شویم و ببینیم این بزرگی و اهمیت از چه باب است. سؤالات مختلفی حول این رخداد و حادثه قابل طرح است که به نظر میرسد برخی از این سؤالات پاسخ ندارد یا اگر پاسخی داشته باشد خیلی قابل قبول نیست.
➕تصور بنده این است که اربعین یک صحنه و یک زمان و مکان غیر ایندنیایی و امکانی برای تجربه آن معنای متعالی است. یعنی یک نیروی غیرسکولارزدایی کنندهای پیدا کردیم. میدانید که در عصر موجود که دائماً جهان دنیایی میشود و قلمروهای دینی از بین میرود و خورده میشود و رنگ و بوی قدسی از بین میرود، وجود این منابع قدسی کننده برای مواجهه با موجی که در آن هستیم خیلی اساسی است.
➕اینکه چرا خداوند فضایی را باز میکند یا میبندد و چرا این امکان را میدهد یا نمیدهد را ما نمیتوانیم بفهمیم. ولی این را میفهمیم که تجربهای مانند اربعین که اتفاق میافتد از جنس تجربههایی است که گویی پای خدا را در تاریخ باز میکند. یعنی بعد از مدتهایی که خداوند از این عالم رخت بربسته و امکان ظهور خدا در این عالم به امکنه و ازمنه خاصی محدود شده، ما با یک موج مجددی از این ظهور و بروز مواجه هستیم و آنچه که در اعمال و افعال انسانها میبینیم نشانهای از چنین بروز و ظهور است.
⭐️⭐️⭐️
#مدرسهدرسگفتارآفاق
مرجعآموزشآزادعلومانسانےواسلامے
https://eitaa.com/afaghehekmat/328
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#دکترکچوئیان:
➕/📽 اربعین، از جنس تجربه هائی است که گوئی پای خدا را در تاریخ باز میکند
🔻دسترسی به #فیلم کامل
http://yon.ir/haL1L
⭐️⭐️⭐️
#مدرسهدرسگفتارآفاق
https://eitaa.com/afaghehekmat/329
#پروندهویژهاربعینمدرسهآفاق
#دکترشجاعیزند:
❓چرا جامعه شناسی ما پدیده ای مانند اربعین را نمی بیند؟
❓ملاکهای انتخاب موضوع از سوی جامعهشناسان ایرانی چیست؟
⭐️⭐️⭐️
بگذاريد چند مشخصه از ملاکهاي رايج و غالب در اين باب را عرض کنم و شما قضاوت نماييد که تا چه حد رايج و تا چه حد صائب است:
🤔هر چه پديدههای اجتماعی جامعه ايران گستردهتر و عمومیتر باشد؛ بيشتر مغفول میماند و هر چه محدودتر و خاصتر و کوچکتر، بيشتر مورد توجه قرار میگيرد. توجيه ايشان هم بعضاً اين است که وظيفه دارند تا صدای اقليت خاموش را به بقيه جامعه برسانند.
🤔آن دوستان جامعهشناسی که در حوزه جامعهشناسی دین کار میکنند، پدیدههايی مثل زيارتها و حضور در اماکن مقدسه مثل جمکران را نمیبینند؛ پدیدهای مثل اربعین و عاشورا را نمیبینند؛ پدیده هیئات مذهبی را با این گستردگی نمیبینند؛ پدیده محرم و صفر و ماه رمضان و اجتماعات و محافل مذهبی را نمیبینند؛ اما ادیان نوپدید و بسیار سیال و ناپايدار و ناچیز را در جامعه میبینند و درشت ميبينند و تخقيقات متعددی هم روی آن انجام میدهند. شما تشخیص دهید و داوری نماييد که ملاک ايشان در انتخاب موضوعات چیست و ارزشهایی که پشت این انتخابها نشسته است، به کدام سو مایل است.
🤔هرچه پدیدههای اجتماعی ایران، آسیبیتر باشد، بیشتر مورد توجه قرار میگیرد. کمتر تحقیقی را در حوزه جامعهشناسی میتوان سراغ داد که دربارةه بخشهای مثبت جامعه ايران باشد و يا ظرفیتها و تواناییها و بضاعتهای معطل مانده این جامعه را مورد توجه قرار داده باشد.
⭐️⭐️⭐️
#مدرسهدرسگفتارآفاق
#مرجعآموزشآزادعلومانسانےواسلامے
https://eitaa.com/afaghehekmat/336
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#دکترشجاعیزند:
❓/📽 چرا جامعه شناسی ما پدیده ای مثل اربعین را نمی بیند؟
🔻دسترسی به #فیلم کامل
http://yon.ir/haL1L
⭐️⭐️⭐️
#مدرسهدرسگفتارآفاق
https://eitaa.com/afaghehekmat/338
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
انقلاب اگر نظام دانايى خود را توليد نكند، شكست میخورد
اگر عاقلانه تأمل نشود، نه از تاک نشان مانَد، نه از تاکنشان...
🔻شوكران چهاردهم با دكتر حميد پارسانيا،
رئيس سابق دانشگاه باقرالعلوم، متفكر و نظریهپرداز فلسفه علوم اجتماعى
📺 دوشنبه، ساعت ٢١، شبكه چهار سيما
⭐️⭐️⭐️
#مدرسهدرسگفتارآفاق
مرجعآموزشآزادعلومانسانیواسلامی
@afaghehekmat
afaghehekmat.ir
🏴🏴🏴
🏴#بیستوهشتمصفر ، سالروز رحلت و شهادت پیامبر اکرم و امام حسن مجتبی(علیهما السلام) تسلیت باد.
#مدرسهدرسگفتارآفاق
https://eitaa.com/afaghehekmat
مدرسه درسگفتار آفاق
🏴🏴🏴 https://eitaa.com/afaghehekmat
.. #اللهمصلعلیعلیبنموسیالرضاالمرتضی..
🏴🏴شهادت امام رضا(ع) تسلیت باد ....
🍂🍂🍂🍂🍂
➕/ #اینراعلیبنموسیالرضاانجامداده...
》وقتی که حضرت [رضا(ع)] به امامت رسیدند، دوستان و نزدیکان و علاقهمندان حضرت میگفتند که: علیّبنموسی در این فضا چه کار میتواند انجام بدهد - این فضای شدّت اختناقِ هارونی که در روایت دارد که میگفتند: وَ سَیفُ هارونَ تَقطُرُ دَما؛ خون میچکد از شمشیر هارون - این جوان در این شرایط، در ادامهی جهاد امامان شیعه و در مسئولیّت عظیمی که برعهدهاش است، میخواهد چه بکند؟ این اولِ امامت علیّبنموسیالرّضا (علیهالسّلام) است.
》بعد از این نوزده سال یا بیست سال که پایان دوران امامت و شهادت علیّبنموسیالرّضا است، وقتی شما نگاه میکنید، میبینید که همان تفکّر ولایت اهلبیت و پیوستگی به خاندان پیغمبر آنچنان گسترشی در دنیای اسلام پیدا کرده که دستگاه ظالم و دیکتاتور بنیعبّاس از مواجههی با آن عاجز است؛ این را علیّبنموسیالرّضا انجام داده.
》این حرکت امام رضا (علیهالسّلام) است؛ تا بالاخره مأمون طیّ همان قضایایی که شنیدهاید و تکرار شده است و میدانید، احساس میکند که ناچار است علیّبنموسیالرّضا (علیهالسّلام) را - که با نیّتهای خاصّ خودش، آن بزرگوار را از مدینه کشانده بود، آورده بود، به خود نزدیک کرده بود و قصد کشتن آن بزرگوار را هم نداشت - برخلاف آنچه تدبیر کرده بود، به شهادت برساند. کار قضاء الهی و ارادهی الهی و تدبیر الهی - که پارهی تن پیغمبر در این نقطهی دوردست از مدینه مدفون بشود که خود این یک تدبیر الهی است، یک مهندسی الهی است - به وسیلهی دشمنان اهلبیت انجام بگیرد.
#برگرفتهازکتابانسان۲۵۰ساله
⭐️⭐️⭐️
#مدرسهدرسگفتارآفاق
مرجع آموزش آزاد علوم انسانی و اسلامی
https://eitaa.com/afaghehekmat
مدرسهآفاق برگزار میکند:
➕/🔻درسگفتار مسألهمحور "آیندهایران"
1⃣ بازخوانی نهادی و معرفتی تحولات ۴ دهه گذشته ایران
2⃣ تحولات و وضعیت آینده ایران
⭐️⭐️⭐️
🔻در روزگار کنونی، پرسش از آینده ایران، گویی با نوعی یأس و ناامیدی همراه است. فارغ از واقعیت داشتن یا نداشتن وخامت اوضاع آینده ایران، آنچه باید بیش از همه نگرانش بود، تصور جامعه ایرانی از آینده است. تصور جامعه ما درباره آینده خود در حال آسیب دیدن است و رسانهها، سیاستمداران، دانشگاهیان و حوزویان و ...نقش مهمی در این زمینه داشته و دارند.
🔻جریان موسوم به روشنفکری و برخی جریانهای فکری سیاسی، همه چیز را با عینک شکافها و آسیبهای اجتماعی فراگیر و عمیق میبیند و تصویری که از آینده ایران ترسیم میکند، چندان روشن و امیدبخش نیست.
از سویی دیگر، برخی از شواهد و آمارها درباره وضعیت کنونی جامعه ایرانی نگرانکننده و دلهرهآور است.
🔻اما سؤال این است که واقعاً آینده چگونه خواهد بود؟ آیا شواهد کنونی به این معناست که آینده ایران به طور قطع، سیاه و یأسآلود است؟ آیا میتوان واقعیتهای اجتماعی را ندید و صرفاً با اتکا به گذشته شکوهمند ایران، آینده آن را هم تضمین شده و روشن تلقی کرد؟ چه دلیلی وجود دارد که به عبور از معضلات و رسیدن به ایران نوین اسلامی نیندیشیم؟ چقدر از تلاش رسانهها برای تزریق ناامیدی برای این است که ایران نتواند ظرفیتهای پیدا و پنهان تاریخی، فرهنگی و تمدنی خود را بروز و ظهور دهد؟
چارچوبهای نظری و تحلیلی گوناگون چه نگاه و نظری به آینده ایران دارند؟
🔻درسگفتار «آینده ایران»، مروری بر وضعیت کنونی ایران معاصر از زوایای مختلف و از منظر موضوعات گوناگون است.
مسئله اصلی مدرسه آفاق از سویی بررسی مسائل انضمامی ایران اسلامی پس از انقلاب است و از سویی دیگر دنبال کردن دغدغه تحول در علوم انسانی از طریق مواجه شدن با مسائل واقعی اجتماعی است.
🔻در دو سال گذشته که از شروع به کار مدرسه آفاق میگذرد، به دو موضوع مبنایی، یعنی «نسبت حوزه و تحول در علوم انسانی» و «رویکردشناسی فقه حکومتی» پرداختیم.
اما درسگفتار «آینده ایران»، رویکردی مسئلهمحور و انضمامی دارد. بازخوانی چهار دهه گذشته ایران در زمینه سیاست، فرهنگ، اقتصاد، شکافهای اجتماعی، دین و دینداری، حوزه و دانشگاه، علم و فناوری، رسانه و ... و بررسی افقهای پیشرو مسئله و دغدغه اصلی این مجموعه سخنرانی آموزشی است.
🔻در مدرسه آفاق حکمت بر این باور هستیم که باید به امیدها و افقهای روشن ایران در کنار بیمها و چالشهای آینده آن اندیشید؛ صعود یا فروپاشی ایران، مسئلهای سهل و ساده نیست و این درسگفتار تلاشی برای نشان دادن پیچیدگی این مسئله است.
🔻از اساتید مختلف حوزه و دانشگاه که هر یک در موضوع خود سالها تأمل داشتهاند دعوت کردهایم تا از منظر خود و با چارچوب تحلیلی خود درباره آینده ایران سخن بگویند. این درسگفتار فرصتی است تا طلاب عزیز و دانشجویان محترم مواجههای انضمامی با مسائل ایران داشته باشند و نوعی آموزش متفاوت را در محضر اساتید مختلف تجربه کنند.
🔰لینکثبتنام:
http://yon.ir/ayiran
⭐️⭐️⭐️
#مدرسهدرسگفتارآفاق
مرجعآموزشآزادعلومانسانیواسلامی
🆔 @afaghehekmat
🌐 afaghehekmat.ir
💥💥💥💥💥💥اطلاعیه💥💥💥💥💥💥
➕/🎁 #تخفیف_ویژه برای #ثبت_نام_گروهی در درسگفتار "آینده ایران"
⭐️⭐️⭐️
در درسگفتار "آینده ایران" این امکان فراهم گردیده تا مجموعه ها و مراکز علمی- پژوهشی و همچنین افرادی که قصد ثبت نام به صورت #گروهی دارند، از تخفیف #ویژه جهت ثبت نام در دوره بهره مند شوند.
🎁تعداد افراد هر گروه:
۵ نفر >>>> %۳۰ تخفیف
⚠️برای برخورداری از این تخفیف، با شماره تلفن ۰۹۱۰۹۹۸۸۱۱۳ تماس گرفته و نام و تعداد افراد گروه را اعلام نمایید.
#لینکثبتنام:
http://yon.ir/ayiran
#اطلاعاتبیشتر:
https://eitaa.com/afaghehekmat
⭐️⭐️⭐️
#مدرسهدرسگفتارآفاق
مرجعآموزشآزادعلومانسانیواسلامی
🆔 @afaghehekmat
مدرسهآفاق برگزار میکند:
➕/🔻درسگفتار مسألهمحور #آیندهایران
درسگفتار «آینده ایران»، مروری است بر تحولات چهار دهه گذشته ایران و آیندهنگاری تحولات پیشرو در #پانزده حوزه مختلف.
#اقتصاد، #عدالتاجتماعی، #دینودینداری، #حوزهوروحانیت، #علومانسانی، #تعلیموتربیت، #علموفناوری، #کنشگریایراندرجهاناسلام و #نظامبینالملل، #رسانهوفضایمجازی و...
🔰#ثبتنام:
http://yon.ir/ayiran
⭐️⭐️⭐️
#مدرسهدرسگفتارآفاق
http://eitaa.com/joinchat/76218369Cabeb0422fa
مدرسه درسگفتار آفاق
مدرسهآفاق برگزار میکند: ➕/🔻درسگفتار مسألهمحور #آیندهایران درسگفتار «آینده ایران»، مروری است بر
این درسگفتار فرصتی است تا طلاب عزیز و دانشجویان محترم مواجههای انضمامی با مسائل ایران داشته باشند و نوعی آموزش متفاوت را در محضر اساتید مختلف تجربه کنند.
#اطلاعیه📢📢📢
به اطلاع می رساند با توجه به تمدید ثبت نام دوره علمی "آینده ایران" تا پایان هفته اول آذرماه، جلسه اول این دوره با حضور دکتر ابراهیم فیاض در روز پنج شنبه؛ ۸ آذرماه تشکیل خواهد شد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❓چارچوبهای نظری و تحلیلی گوناگون چه نگاه و نظری به آینده ایران دارند؟
❓آیا شواهد کنونی به این معناست که آینده ایران به طور قطع، سیاه و یأسآلود است؟
❓آیا میتوان واقعیتهای اجتماعی را ندید و صرفاً با اتکا به گذشته شکوهمند ایران، آینده آن را هم تضمین شده و روشن تلقی کرد؟
❓چه دلیلی وجود دارد که به عبور از معضلات و رسیدن به ایران نوین اسلامی نیندیشیم؟
🎴مروری بر این پرسشها در:
............ #درسگفتارآیندهِایران.............
🎴 #ثبتنامدردوره:
http://yon.ir/ayiran
⭐️⭐️⭐️
مدرسهدرسگفتارآفاق
مرجعآموزشآزادعلومانسانیواسلامی
@afaghehekmat
🔺🔺توجه 🔻🔺 توجه 🔻🔻
🔸به مناسبت سالروز میلاد رسول محبت و زیبایی و امام صداقت و دانایی، ثبتنام در درسگفتار "آیندهایران" با ۵۰ درصد تخفیف انجام می شود. عزیزان فقط تا پایان امروز فرصت دارند، با وارد کردن #کوپنتخفیف از این هدیه بهرهمند شوند.
🔰 #کوپنتخفیف: Ayande50
🔰 #لینکثبتنام:
http://yon.ir/ayiran
⭐️⭐️⭐️
#مدرسهدرسگفتارآفاق
مرجعآموزشآزادعلومانسانیواسلامی
🆔 @afaghehekmat
🌐 afaghehekmat.ir
مدرسهآفاق برگزار میکند:
➕/🔻نگاهی به گذشته و آینده ابرقدرتی ایران، #دکترابراهیمفیاض
در
🔰 #درسگفتارآیندهایران
درسگفتار «آینده ایران»، مروری است بر تحولات چهار دهه گذشته ایران و آیندهنگاری تحولات پیشرو در #پانزده حوزه مختلف.
#اقتصاد، #عدالتاجتماعی، #دینودینداری، #حوزهوروحانیت، #علومانسانی، #تعلیموتربیت، #علموفناوری، #کنشگریایراندرجهاناسلام و #نظامبینالملل، #رسانهوفضایمجازی و...
🔰#ثبتنام:
http://yon.ir/ayiran
⭐️⭐️⭐️
#مدرسهدرسگفتارآفاق
http://eitaa.com/joinchat/76218369Cabeb0422fa
➕/🔻دورهعلمی #آیندهایران
#هفتهاول:
🔰نگاهی به گذشته و آینده ابرقدرتی ایران
#دکترابراهیمفیاض
🎴 #زمان: فردا(پنجشنبه)، ۸ آذرماه۹۷، ساعت ۱۴
🎴 #مکان: قم، چهارراه شهدا، ابتدای خیابان معلم، پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، طبقه ۴
⭐️⭐️⭐️
#مدرسهدرسگفتارآفاق
مرجعآموزشآزادعلومانسانیواسلامی
@afaghehekmat
afaghehekmat.ir
برخی تألیفات و یادداشتهای علمی دکتر #ابراهیمفیاض پیرامون مبانی معرفتی و الگوی مردمشناختی پیشرفت👇👇👇
#کتاب
🔰ایران آینده به سوی الگویی مردم شناختی برای ابرقدرتی ایران
#ابراهیمفیاض
این اثر در سال ۱۳۸۷ توسط پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات به چاپ رسیده است.
مدرسه درسگفتار آفاق
#کتاب 🔰ایران آینده به سوی الگویی مردم شناختی برای ابرقدرتی ایران #ابراهیمفیاض این اثر در سال ۱۳۸۷
🔻كتاب «ایران آینده به سوی الگویی مردمشناختی برای ابرقدرتی ایران» به دنبال یافتن الگویی مردمشناختی برای آینده ایران و مسیر پیشرفت آن است تا شاید افقی را برای علوم اجتماعی ایران و مردمشناسی برای آیندهنگری بگشاید.
🔻به اعتقاد نگارنده؛ ایران یک کشور مردمشناختی است، چرا که مردم آن خانوادهدوست و سنتمحور هستند و تاریخ گسترده و جغرافیای بیکران دارد که با مردمشناسی قابل مطالعه است. وجود اقوام متفاوت در ایران و زندگی مسالمتآمیز ادیان و عقاید متفاوت در ایران و باروری فرهنگ ایرانی در منطقه خاورمیانه، آسیا و اروپا، همه و همه مطالعه مردمشناسی ایران را میطلبد.
🔻نويسنده تأكيد ميكند «در اين كتاب سعی شده تا راهحلی ارائه شود تا بتوان برای آیندهنگری ایرانیان به الگویی مردمشناختی دست یافت که راه را برای ساختار دولتی و تصمیمگیری بگشاید.»
🔻وي همچنين بيان ميكند «تلاش شده روشی برای ایرانیسازی در حوزه علوم اجتماعی و فعال شدن مردمشناسی ارائه شود که ایران گذشته، حال و آینده را بهتر بشناساند.»
🔻کتاب حاضر در پانزده فصل و با عناوین «مفهوم آیندهنگری»، «مفهوم ابرقدرتی»، «تاریخشناسی ابرقدرتی ایران»، «جغرافیاشناسی ابرقدرتی ایران»، «طرح ابرقدرتی ایران با توجه به مذهب»، «آموزش و ابرقدرتی ایران»، «فلسفه ایران، مقدمه جهش ایرانی و ابرقدرتی آن»، «سیاستگذاری کلان معرفتی»، «چارچوب سیاستگذاری فرهنگی برای ابرقدرتی ایران»، «سیاستگذاری زبانی برای رسیدن به ابرقدرتی»، «سیاستگذاری فناورانه ایران برای ابرقدرتی»، «سیاستگذاری علوم انسانی در ایران»، «سیاستگذاری پزشکی ایران و ابرقدرتی ایران»، «سیاستگذاری رسانهای در ایران برای رسیدن به ابرقدرتی» و «سیاستگذاری قومی ـ ارتباطی در ایران» ساختاربندی شده است.
جزوه حکمت و پیشرفت_ابراهیم فیاض.docx
49.9K
مجموعه پیش رو مجموعه مقالات دکتر ابراهیم فیاض با موضوع نهایی حکمت و پیشرفت است.