هدایت شده از احمد نبویان
🔻نقدی بر مواضع اقتصادی دکتر #قالیباف (۳) / واردات #خودرو
▪️آقای قالیباف در قسمتی از گفتگوی اقتصادی خود از قیمتگذاری دستوری خودروی داخلی گلایه میکند (یعنی خودروی داخلی بصورت دستوری پایینتر از قیمت واقعی فروخته میشود و این امر عامل تضعیف تولید است، پس باید گرانتر شود)
▪️در جای دیگر اما ایشان، قیمت خودرو داخلی را ۴ برابر خودروهای منطقه توصیف میکند (یعنی خودرو گران است و باید ارزان شود)
▪️در این زمینه چند سوال به ذهن متبادر میشود:
اول اینکه بالاخره از نگاه ایشان خودروی داخلی گران است یا ارزان؟
دوم اینکه دقیقاً در کجای منطقه، خودرویی با حداقل کیفیت خودروهای ایرانی ولی قیمت یکچهارم یافت میشود؟ بفرمایند ما هم برویم بخریم!
▪️حدود یکسال پیش بود که ایشان در جایگاه رییس قوه مقننه با ترسیم در باغ سبز در خصوص واردات خودرو، فرموده بودند «خودروی خارجی با کیفیت و قیمت ۵ هزار دلار وارد خواهیم کرد» و این سخن این تلقی غلط را در اذهان مردم تقویت کرد که خودروساز داخلی در حال فروش خودرو به چند برابر قیمت واقعی به ملت است. در همان زمان اما دلسوزان هشدار دادند که این حرف دقیق نیست و خودروی باکیفیتی در حد خودروهای داخلی، قیمتی حدود ۱۰ تا ۱۵ هزار دلار خواهد داشت و عملاً هم دیدیم همه خودروهای وارداتی با قیمتی بیش از یک میلیارد تومان وارد کشور شدند.
🔻ظاهراً نیاز به تغییر مشاوران جناب قالیباف در زمینه خودرو بسیار جدی است تا بیش از این از اعتبار و آبرو و جایگاه حقیقی و حقوقی ایشان برای پر کردن جیب مافیای واردات هزینه نشود!
💠 احمد نبویان
🔗@ahmad_nabavian
هدایت شده از مکشوفات🇮🇷🇵🇸
🔴این حرفها کذب است
ایران جز کشورهای با دولت بزرگ نیست!
🔸دیشب آقای دانشجعفری، در مقام کارشناس میزگرد اقتصادی #انتخابات_۱۴۰۳، یک گزارهی کذب ایدئولوژیک عجیب را از سیمای ملّی اعلام کردند.
🔹 ایشان گفتند بر مبنای شاخص نسبت هزینههای دولت به تولید ناخالص ملّی، ایران با نسبت ۲۲ درصد یکی از بزرگترین دولتهای جهان را دارد.
🔸 این کذب محض است. بر مبنای دادههایی که صندوق بینالمللی پول که کعبهی آمال حضرات است، ایران جزء ده کشوری در دنیاست که کوچکترین اندازهی دولت را دارد.
🔹طبق دادههای صندوق بینالمللی پول در سال ۲۰۲۲، این نسبت ۱۲.۲۷ درصد بوده و اگر طبق ادعای جناب دانش جعفری تا ۲۰۲۴ این نسبت به ۲۲ درصد هم رسیده باشد، باز دولت در ایران جزء کوچکترینهاست.
🔸از این رو، ادعای آقای دانشجعفری جز در راستای دولتزدایی در ایران نیست. چه رسد به اینکه دولت نقش ستادی، نظارتی و حمایتی قدرتمندی داشته باشد.
🔹آقای #قالیباف هم قاطعانه به کارشناسان مربوطه اطمینان دادند که روند دولتزدایی را انتها پیش خواهند برد.
🔸نکتهی جالب توجه دیگر این است که مشاوران آقای #قالیباف به ویژه مجید شاکری که ظاهرا بسیار به جزئینگری و دیدن پیچش مو اهتمام میورزند، در مقابل این گزارهی کذب و افسانهی دولت بزرگ در ایران سکوت کردند و کارشناس مربوطه را مورد نقد قرار ندادند.
✍پریسا نصرآبادی
این نشانهها ترسناکاند.
#نئولیبرالهای_ریشو
#نئولیبرالهای_اصولگرا
#دولت_پاسبان_سرمایه_داری
@MakshufatEita
هدایت شده از افرا (اقتصاد فردای روشن ایران)
18.87M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
«نامزدهای انتخاباتی و فریب بزرگ واردات خودرو برای رایآوری!»
بدانیم که چرا ادعای نامزدهای انتخاباتی درباره مخالفت خودروسازان داخلی و مافیای خودرو با واردات یک دروغ بزرگ است!
بزرگترین ذینفع واردات خودرو، شرکتهای تولیدی و مونتاژکاران داخلی هستند و واردات برای آنان بیش از تولید و مونتاژ سودآور است اما فقط مشکلات مردم در صنعت خودرو را بیشتر میکند.
بیشترین حجم واردات خودرو در سال ۱۴۰۲ مربوط به شرکت سایپا با ۲۵٪ واردات بوده است آن وقت میگویند میخواهیم با واردات، باعث رقابتی کردن بازار خودرو شویم!!
بیش از ۱۰هزار میلیارد تومان صرف واردات خودروهای میلیاردی شد که میتوانستیم با این مبلغ ۲ تا ۴برابر خودروی داخلی باکیفیت مناسب و در سطح قدرت خرید مردم ایران تولید نماییم.
میانگین قیمت خودروهای وارداتی قبل از تعرفه گمرکی و سود واردکننده و سایر هزینهها بیش از ۱میلیارد تومان بوده است که این قیمت هیچ تناسبی با ۹۰٪ تقاضای خودرو توسط مردم ندارد.
سیاست جایگزینی واردات به تولید با استیضاح وزیر صمت باعث شد رشد تولید خودرو و روند نزولی تورم خرید وسایل نقلیه از شهریورماه متوقف و افت تولید همزمان با رشد تورم خرید وسایل نقلیه اتفاق بیافتد.
در این بازه زمانی، تولید ۱۰خودروی اصلی کشور از جمله سمند، تیبا و.. که متناسب با قدرت خرید مردم بود، متوقف گردیده است.
واردات خودرو در شرایط فعلی، هیچ پاسخی برای تامین نیاز مردم در زمینه دسترسی به خودروی باکیفیت ۲۰۰ تا ۴۰۰میلیون تومانی نخواهد داشت.
✍سیدامیرحسین حسینی🇮🇷
✅به افرا بپیوندید:
@afra_eco
«برنده فعلی انتخابات!»
در هفته اول رقابتهای انتخاباتی، پیروز فعلی این کارزار با اختلاف جریان لیبرال اقتصادی و پروپاگاندای رسانهای آن است.
جریانی که به راحتی زمین بازی و گفتمان نامزدهای انتخاباتی را تعیین و مسائل خود مثل واردات، گرانسازی انرژی و افزایش قیمت ارز را جایگزین مسائل اصلی کشور مثل مردمیسازی، تولید، افزایش ارزش پول ملی و خودکفایی نموده است.
اشتباه راهبردی نامزدها که عمدتا توسط مشاورین نامناسب تغذیه میشود، آن است که میخواهند با استفاده از این ادبیات رایج رسانههای لیبرالی، سبد رای قشر خاکستری را جذب نمایند درحالیکه هم چوب را میخورند و هم پیاز را و در عین اینکه سبد رای جامعه انقلابی را از خود دور میکند، مورد هجو و تمسخر و تخریب جریان مقابل نیز قرار میگیرد.
✍سیدامیرحسین حسینی🇮🇷
✅به افرا بپیوندید:
@afra_eco
«وعده سر خرمن!»
کل قصه واردات خودرو و اثبات نادرستی وعدههای وارداتی را در این عکس میتوانید ببینید.
از ادعای آقای قالیباف که ضمانت تحقق وعده واردات خودرویش را کارنامه خود میدانست تا آقای زاکانی که بزرگترین افتخار خود را واردات چند عدد تاکسی برقی عنوان میدارد تا آقای قاضیزاده هاشمی که میگوید دیگر نباید خودرو تولید کرد، همه وعده سر خرمن بوده که بارها نادرستی آن اثبات شده است.
شهرداری میگوید خودروهای وارداتی برای تاکسی برقی، لوکس هستند و طبق قانون، ۸۰٪ کرایه آنان هم گرانتر هستند.
ما که از ابتدا میگفتیم این قانون فقط برای طبقه مرفه است و نه تنها گرهای از مشکلات مردم باز نمیکند بلکه آثار تورمی و زیان رفاهی عمومی نیز برای مردم دارد!!
رهبری هم ناظر به این مواضع از مسئولین درباره اولویت بخشی به واردات به جای تولید، لفظ خیانت و جنایت را استفاده فرمودند..
رای من به کسی خواهد بود که به مطالبه رهبری مبنی بر حمایت «متعصبانه» از تولید ملی اصرار بورزد.
توضیحات کامل درباره واردات خودرو
✍سیدامیرحسین حسینی🇮🇷
✅به افرا بپیوندید:
@afra_eco
هدایت شده از KHAMENEI.IR
20.51M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 نماهنگ | در نزدیکی خدا
💗 بیانات رهبر انقلاب درباره استفاده از #روز_عرفه
💻 Farsi.Khamenei.ir
هدایت شده از اندیشکده قصد
◀️اندیشکده قصد و انتخابات چهاردهم▶️
🔻«اندیشکده قصد» از بدو تأسیس، تکلیف خود را تولید اندیشه و ترویج اقتصاد اسلامی و اقتصاد مقاومتی تعریف کرده است.
اعضای این اندیشکده از آغاز فعالیت خود یکی از بزرگترین موانع در مسیر تکوین و تحقق دانش اقتصاد اسلامی و اقتصاد مقاومتی را شبکه شناسنامه دار مدافع لیبرالیسم در ایران و نظریات شبه علمی پمپاژ شده توسط این شبکه در فضای دانشگاهی و سیاستگذاری کشور دانسته است.
از این رو از همان ابتدا به افشای این نظریات و مقابله نظری و رسانه ای با این شبکه اقدام کردند.
🔺از سوی دیگر عدم آشنایی مجموعه های انقلابی با این جریان موجب شده است که نظریات و پیشنهادات مخرب آنها در ناخودآگاه برخی از مجموعه های انقلابی نیز به عنوان گزاره های علمی صادق پذیرفته شود. از این رو علیرغم عدم میل به تعارض با این مجموعه ها، اندیشکده گاه ناچار از نقد این مجموعه ها نیز بوده است.
به گمان ما مسیر پالایش انقلاب اسلامی از تفکرات لیبرال که از ابتدای انقلاب آغاز شده است با سرعت مناسبی در سالهای اخیر در حال طی شدن است و ما نیز تلاش کردهایم سهمی هرچند اندک در این فرایند داشته باشیم.
🔻از سوی دیگر در زمانهایی که خطر جریانات لیبرال به حداقل رسیده است، اندیشکده به حمایت گفتمان های انقلابی منبعث از تفکرات اقتصاد اسلامی و اقتصاد مقاومتی پرداخته است که انتخابات مجلس اخیر گواهی بر این امر میباشد.
🔺اما در انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم، دریافتیم که لیبرالهای شناسنامهدار علی رغم همه ناکارآمدیها و ضرباتی که در دهههای اخیر بر اقتصاد کشور وارد کردند، تمایل شدیدی به بازسازی شبکه اجتماعی خود دارند.
لذا در این مقطع حساس، خود را متمرکز بر آگاه کردن جامعه نسبت به ناکارآمدی های این جریان کردهایم.
🔅امیدواریم در یک هفته آینده، جریان انقلابی با یک تفاهم و اجماع عظیم، راه را برای انتخاب آسان و کارآمد توسط مردم ایران فراهم کنند و در مناظرات خوش بدرخشند و مردم را نسبت به ماهیت جریان غربگرا آگاه تر کنند تا راهی که توسط #شهید_جمهور آغاز شد با سرعت بیشتری ادامه پیدا کند.
✅پس اندیشکده قصد "در این مقطع زمانی" خود را مدافع جریان انقلاب در مقابل ادعاهای پوشالی جریان غربگرا می داند و در رقابتهای درونی جریان انقلابی ورود نمیکند.
💠 اندیشکده قصد
💡@qasdna_ir
هدایت شده از شهید بهشتی | بهشتیُم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
﷽| شناساندن چهرههای عوضی، در هر موضعی و در هر سنگر و در هرجا و در هر نقش که هستند، از هر نوع افشاگریِ مؤثر خودداری نکنید. بشناسید و بشناسانید چهرههای عوضی را.
📚سید محمد حسینی بهشتی، شناخت از دیدگاه قرآن، ص۵۴ / تشکیلات بهشتی، ص۴۵۲
#بهشتیم_تی_وی
@beheshtium_ir
سوالات میزگرد اقتصادی به قدری ضعیف، طولانی، کلی و بیربط هستند که اجازه شنیدن یک پاسخ منسجم و کاربردی از برنامه اقتصادی نامزدها را نمیدهد.
از همه بدتر آل اسحاق رییس سابق اتاق بازرگانی است..
✍سیدامیرحسین حسینی🇮🇷
✅به افرا بپیوندید:
@afra_eco
هدایت شده از اقتصاد فرهنگی
میزگرد اقتصادی دکتر جلیلی را دیدم
بزرگترین ضعفش سه نفری بودند که انتخاب شده بودند برای پرسش!
یکی می پرسد: پنج مشکل و موضوع بازرگانی در ایران را نام ببرید و الزاماتش را بگویید در دو دقیقه!!! (آل اسحاق) من بودم جواب میدادم شما و اتاق بازرگانی ضربدر پنج!
یکی می گوید (بحرینی) چرا رئیس جمهور به بانک مرکزی گفته حقوق کارمندان را بده! انگار حقوق کارمندان چیزی است که دل بخواهی است که بدهند یا ندهند!
اینها تصورشان از استقلال بانک مرکزی این است که اگر کشور و نظام هم نابود شد باز هم بانک مرکزی حق داشته باشد چشمش را ببندد! همانطور که مجید قاسمی رئیس بانک مرکزی در زمان جنگ به صراحت می گوید فرماندهان نظامی آمدند که برای جنگ ارز بگیرند اما به آنها ندادم!!!
یکی هم می پرسد: پول چاپ میکنید یا نه! و پاسخ بلی یا خیر می خواهد! فهم این اقتصاددان از اقتصاد همینقدر مضحک و فانتزی است. (دانش جعفری)
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷
💠 @h_abasifar
هدایت شده از اقتصاد فرهنگی
دانش جعفری: تعرفه واردات پایین اومد هپکو به مشکل خورد!
(حالا اینا طرفدار اقتصاد بازار آزاد هم هستن مثلا)
جلیلی: داداش تعرفه پایین بیاد 1800 دستگاه به 4 دستگاه نمیرسه تولیدش! بعد با اومدن شهید رئیسی برسه به 800 تا و سال دیگه به بیش از دو هزارتا!
این اقتصاددانان معمولا همینن!
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷
💠 @h_abasifar
هدایت شده از احمد نبویان
🔻طرح نو و جالب میزگردهای اقتصادی، با بدسلیقگی در انتخاب کارشناسان، ابتر ماند
میزگردهای اقتصادی که بسیار جالب هم طراحی شده بود، میتوانست در موشکافی دیدگاههای اقتصادی نامزدها بسیار مؤثرتر باشد، اگر بجای انتخاب هر سه کارشناس برنامه از اقتصاددانان جریان اصلی، از کارشناسان منتقد مانند دکتر یزدیزاده، دکتر غلامی، دکتر صمصامی و ... هم استفاده میشد تا هم سوالات متنوع و مختلف مطرح گردد و برخی اظهارات لیبرال مسلکانه نامزدها در بوته نقد قرار گیرد. جالب است که جناب بحرینی امشب بدرستی مطرح نمود که در خصوص مسأله قیمت ارز، دو دیدگاه متفاوت بین کارشناسان اقتصادی کشور وجود دارد اما هیچکس نپرسید چرا هر سه کارشناس برنامه حامی دیدگاه اول هستند و از گروه دوم کسی در جمع کارشناسان برنامه حضور ندارد.
میزگردهای اقتصادی برای نامزدهای اصلی انجام شد، اما هیچ سوال و بحثی درباره مردمیسازی اقتصاد، اصل ۴۳ قانون اساسی و وظیفه دولت در توانمندسازی مردم جهت فعالیت اقتصادی، نقش تعاونیها و چگونگی حمایت دولت از آنان، دیدگاه نامزدها در خصوص امر مکروه اجاره نفس و برنامه احتمالی آنان برای استقلال شغلی و اقتصادی مردم و ... مطرح نشد.
حیف شد، این ابتکار سیما میتوانست بسیار قویتر، غنیتر و راهگشاتر باشد.
💠 احمد نبویان
🔗@ahmad_nabavian
هدایت شده از اقتصاد فرهنگی
میزگرد اقتصادی دکتر جلیلی را دیدم
بزرگترین ضعفش سه نفری بودند که انتخاب شده بودند برای پرسش!
یکی می پرسد: پنج مشکل و موضوع بازرگانی در ایران را نام ببرید و الزاماتش را بگویید در دو دقیقه!!! (آل اسحاق) من بودم جواب میدادم شما و اتاق بازرگانی ضربدر پنج!
یکی می گوید (بحرینی) چرا رئیس جمهور به بانک مرکزی گفته حقوق کارمندان را بده! انگار حقوق کارمندان چیزی است که دل بخواهی است که بدهند یا ندهند!
اینها تصورشان از استقلال بانک مرکزی این است که اگر کشور و نظام هم نابود شد باز هم بانک مرکزی حق داشته باشد چشمش را ببندد! همانطور که مجید قاسمی رئیس بانک مرکزی در زمان جنگ به صراحت می گوید فرماندهان نظامی آمدند که برای جنگ ارز بگیرند اما به آنها ندادم!!!
یکی هم می پرسد: پول چاپ میکنید یا نه! و پاسخ بلی یا خیر می خواهد! فهم این اقتصاددان از اقتصاد همینقدر مضحک و فانتزی است. (دانش جعفری)
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷
💠 @h_abasifar
«رنگ رخسار خبر میدهد از سر درون!»
زبان بدن پزشکیان حاکی از اتفاقات خوبی نیست.
اگر تعمدا این رفتارهای زننده و پشت کردن به مسئولین در حال سخنرانی را انجام میدهد که باعث تاسف است و اگر غیرارادی این رفتارهای عجیب از او سر میزند که گویای فشار زیادی بر ایشان است که از توان و تحمل او خارج است.
هرچه هست نشانههای بدی را همراه خود دارد.
✍سیدامیرحسین حسینی🇮🇷
✅به افرا بپیوندید:
@afra_eco
هدایت شده از دانشگاه امام صادق علیه السلام
◼️ انا لله و انا الیه راجعون
▪️جناب آقای دکتر عبدالملکی؛ عضو محترم هیئت علمی دانشکده معارف اسلامی و اقتصاد دانشگاه امام صادق علیهالسلام
▪️با نهایت تأسف و تأثر درگذشت پدر گرامیتان را تسلیت عرض مینمائیم و از درگاه خداوند متعال به حق این ایام و لیالی منصوب به امیرالمومنین علیه السلام و دهه ولایت و امامت علو درجات و حشر با اولیاء طاهرین را برای آن مرحومه و صبر جمیل و اجر جزیل برای شما و خانواده محترم مسئلت مینماییم.
➖️➖️➖️➖️➖️
💠دانشگاه امام صادق علیهالسلام
🆔️ @isu_ac_ir
سلام و احترام خدمت همراهان گرامی🌻
عید قربان مبارک🌷
✍تلاش میکنم تا تحلیل مناظره را به صورت همزمان در کانال منتشر نمایم.
نقد اول، به پرسش و پرسشگران است که صرفا از یک طیف خاص اقتصادی انتخاب شدند و برخی سوالات بسیار جهتدار است.در پرسش اول که موضوع رشد اقتصادی است، سوالات بسیار کلی و مبهم بودند و حاکی از عدم تسلط پرسشگران بر جزییات برنامه هفتم میباشد.
سوالات جهتدار طیف لیبرال اعم از علی مروی از حکمرانی شریف، نجفی عرب از اتاق بازرگانی، طهماسب مظاهری و پورمحمدی از مسئولین سابق اقتصادی به نفع تفکری خاص و در راستای مفاهیمی خاص از نقاط ضعف بود.
✍سیدامیرحسین حسینی🇮🇷
✅به افرا بپیوندید:
@afra_eco
هدایت شده از حسن عباسی
مجری همین اول برنامه خیالمون رو راحت کرد
متاسفانه «جهش تولید با مشارکت مردم» موضوع هیچکدام از مناظره ها نیست
قاضیزاده هاشمی:
شروع بدی با ادبیات ناترازی انرژی و تاکید بر سیاست گرانسازی انرژی داشت که خلاف برنامه هفتم میباشد و بستر تحقق رشد ۸درصدی را صرفا به سرمایه گذاری ۲۰۰ میلیارد دلاری دانست.
قالیباف :
موضع خوبی درباره لزوم افزایش دستمزد متناسب با تورم گرفت و بیشتر به کلیات گذشت.
پزشکیان:
تلاش برای نشان دادن تسلط خود بر برنامه را داشت و ادبیات ما نمیتوانیم و نمیشود را پر رنگ کرد که نشان از استفاده از مشاورینی است که بی رمقی و رخوت را در دولت روحانی رقم زدند.
جلیلی:
تذکر درست به پایبندی به قانون برنامه هفتم و عدم تشکیک در آن را داشت و تذکر درستی به عدم وابستگی صرف رشد اقتصادی به سرمایه و اتکا بر مدیریت سرمایه، فناوری، نیروی انسانی و.. داشت که مطلوب بود.
ادبیات ما میتوانیم در کلام او پررنگ بود.
زاکانی:
زاکانی با رویکرد و ادبیاتی جدید آغاز کرد که میتواند بیشترین سر و صدای مناظرات را رقم زده و ورق را برگرداند.
زاکانی گفت مشکل تحریم آمریکا نیست، تجویزهای اقتصادی آمریکاست.
استقلال اقتصادی و ثبات بخشی به اقتصاد بر اساس دلارزدایی از اقتصاد و تقویت ریال را دنبال میکند.
جهش تولید محصولمحور و دانش بنیان و با ارزش افزوده بالا را محور عمل قرار میدهد.
حاکمیت مردمسالاری دینی در اقتصاد را تحقق میبخشد.
خلق ثروت و توزیع عادلانه ثروت را دنبال میکند.
معتقد است مردم ریالی درآمد کسب میکنند و دلاری خرج میکنند و این بزرگترین ناترازی اقتصادی جیب مردم است.
پورمحمدی:
گره زدن رشد اقتصادی به تحریم و روابط خارجی و استفاده از ادبیات منسوخ زمان روحانی را دنبال کرد.
✍سیدامیرحسین حسینی🇮🇷
✅به افرا بپیوندید:
@afra_eco
دور دوم صحبت قاضیزاده و قالیباف به کلیات گذشت.
پزشکیان صرفا مشغول سیاهنمایی و ارائه آمارهای غلط است و ما نمیتوانیم و نمیشود را همچنان دنبال میکند.
من واقعا متوجه نشدم چرا وقتی فکر میکند نمیتواند و نمیشود، نامزد رییس جمهوری شده است!
جلیلی:
از ظرفیت دانشگاهها، دانشآموختگان و.. باید برای تحقق رشد اقتصادی، کاهش نرخ بیکاری و سایر تکالیف قانون استفاده کرد.
علیرغم تحریم و فشار حداکثری، کشورهای دنیا برنامههای همکاری راهبردی با ایران بستند.
پیمان سپاری ارزی با ساز و کاری درست باید دنبال شود.
جلیلی بدون کنایه به دیگران، تبیین خوبی داشت و این روند مطلوب است.
زاکانی:
ما میتوانیم و این حرفهای ناامیدکننده شما را ناامید نکند.
اصل نقدینگی مفید است و مهم آن است که سرگردان نبوده و هدایت و تعیین تکلیف شود.
نسبت نقدینگی به تولید ناخالص، در ایران بسیار کمتر از سایر کشورهای پیشرفته است.
زاکانی حتما پدیده امشب مناظرات انتخاباتی است و در کنار جلیلی، شب موفقی را پشت سر میگذارد.
پورمحمدی:
میخواهد تصویر خود را به روحانی نزدیک کند و در این زمینه هم بسیار ناموفق است.
✍سیدامیرحسین حسینی🇮🇷
✅به افرا بپیوندید:
@afra_eco
دور سوم قاضیزاده شروع بدی داشت و روحیه خود را نسبت به بقیه باخته بود.
قاضیزاده میگوید بورس ابزار مردمیسازی اقتصاد است!!
جالب است که خود امام و رهبری و شهیدبهشتی سرجمع یکبار این واژه «بورس» را تازه برای یک جاهایی در بورس استعمال کردند و به هیچ عنوان آن را ابزاری مفید برای اقتصاد در مواضع خود نمیدانند!
مشاورین اقتصادی قاضیزاده بسیار خطرناکند.
قالیباف:
موضع خوبی درباره ارجحیت بهرهوری بر سرمایهگذاری گرفت اما فکر میکنم برداشت او از این ادبیات، گرانسازی انرژی و.. باشد.
مجدد سراغ وعدهها و مواضع اشتباه خودرویی خود برگشت که پاشنه آشیل او نیز هست.
پزشکیان:
مجددا به سیاهنمایی و کلیگویی گذشت.
حرفهای پزشکیان تقریبا با مرور مطالب زرد تلگرامی و اینستاگرامی صفحات سیاسی به متن مناظره تبدیل شده است.
من حس میکنم مناظره را با گفتگوی سرپایی در مترو درباره غر زدن پیرامون وضع ایران نسبت به جهان اشتباه گرفته است.
دریغ از یک کلمه برنامه، شعار یا حتی یک خط حرف حساب!!
جلیلی:
کنایه خوبی به پورمحمدی و دولت روحانی زد که چرا برنامه ششم به خاطر بیعملی دولت روحانی محقق نشد.
موضع خوبی درباره دوگانه غلط بخش خصوصی-دولتی گرفت که یک حرف فرعی بر مطالب اصلی در راستای تقویت تولید و پیشرفت کشور است.
سرمایه، اهلیت ایجاد نمیکند و فرقی با رانت و رابطه ندارد.
خلق پول بانک خصوصی باید جلوگیری شود.
زاکانی:
تعاونیها باید مورد دقت قرار میگیرند و جریان پول و کالا تحت اشراف قرار گیرد.
تحریم را باید در داخل خنثی و از توانمندسازی داخلی استفاده کرد.
علم اقتصاد درباره درست و غلطی حرفی ندارد و سیاستمدار است که باید بتواند تشخیص دهد.
پورمحمدی:
باز هم به کلیگویی گذشت و ابعاد ما نمیتوانیم تشریح گردید!
✍سیدامیرحسین حسینی🇮🇷
✅به افرا بپیوندید:
@afra_eco
هدایت شده از احمد نبویان
الحمدلله نامزدهای انقلابی تابحال هماهنگ و همراستا و بدون تخریب همدیگر عمل میکنند و پاسخهای خوبی به دو نامزد مقابل می دهند
هدایت شده از اقتصاد فرهنگی
اینکه نامزدهای جبهه انقلاب اجازه ندادن 5 به 1 بشه مناظره و دو قطبی ایجاد بشه عالی بود...
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷
💠 @h_abasifar
دور چهارم قاضیزاده:
درحالی به عدم موفقیت اجرای نسخهها و سیاستهای بانک جهانی و صندوق بینالمللی در کشورهای مختلف اشاره کرد که اصلیترین ایده او گرانسازی انرژی مبتنی بر ایده صندوق بینالمللی پول است!
کنایه خوبی به پزشکیان و پورمحمدی درباره اصرار آنان به ناتوانی خودشان داشت.
قالیباف:
به کلیاتی پیرامون انضباط مالی برای مهار تورم گذشت.
کلا خیلی ضعیف ظاهر شده است.
پزشکیان:
من نمیگم روش بانک جهانی را اجرا کنید ولی بگویید غیر از نسخهای که بانک جهانی برای اصلاحات اقتصادی میدهد کدام کشور موفق شده است!!
کنایه دروغی به عملکرد دولت سیزدهم در حوزه مسکن نسبت داد و تهمت اشتباهی به دکتر عبدالملکی زد که گفتگوی سال ۹۷ او را که در تحقق آن در زمان مسئولیت معاونت اشتغال کمیته امداد موفق بوده است را به عنوان وعده انتخاباتی دولت ارائه کرد که خب نسبت اشتباهی است.
مجدد با خودتحقیری و سیاهنمایی و ما خیلی بدیم صحبت خود را جمعبندی کرد.
جلیلی:
دستهبندی خوبی از دو نوع تفکر حاضر در مناظره در تمام نوبتهای خود انجام داده است که یک گروه پایبند به ما میتوانیم و تلاش میکنیم و گروه دیگر پایبند به ما نمیتوانیم و باید به خارج نگاه کنیم، هستند.
کنایه خوبی زد که آنهایی که ادعای استفاده از تجربیات جهانی دارند، از تجربیات تکیه آنها بر توانمندیهای داخلی استفاده نمایند.
مجدد بر فساد بانک خصوصی تاکید کرد.
زاکانی:
به کلیات و ارائه کارنامه گذشت و بر ما میتوانیم تاکید شد.
پورمحمدی:
اصرار بر ما نمیتوانیم و توجیه چرایی آن..
خستهکننده..
✍سیدامیرحسین حسینی🇮🇷
✅به افرا بپیوندید:
@afra_eco
دور پنجم قاضی زاده:
اشتباها وارد زمین بازی بورس برای پاسخدهی شد که زمین بازی او نیست.
پاسخ تبیینی خوبی درباره جادههای کشور، زیرساخت، مسکن ملی و.. خطاب به خودتحقیری پزشکیان داد.
اینجاست که جای خالی تایید صلاحیت یکی از اعضای اصلی دولت سیزدهم برای دفاع از دستاوردهای دولت شهید رییسی حس میشود.
قالیباف:
مجدد به کلیگویی و تکرار مکررات گذشت.
خیلی شب ضعیفی را پشت سر گذاشت.
پزشکیان:
در دور پنجم تقریبا حتی نتوانست یک جمله منسجم را بیان کند!!
پراکندهگویی و از هر دری سخن گفتن و سطح حرف هم از گفتگوهای مترویی پایینتر بود.
توقع داشتم مشاوران خوبی همراه داشته باشد که ظاهرا ندارد..
جلیلی:
تاکید جلیلی بر حاکمیت ریال برای مهار تورم، مطلوب است.
به نظر میرسد تخصصی حرف زدن جلیلی و عدم ترجمه آن به زبان عوام، کمی برای او ایجاد چالش خواهد کرد.
زاکانی:
ریشه تورم در کوتاه مدت نرخ ارز و در بلندمدت نقدینگی کنترلنشده است.
ایدهای هم درباره یارانه صرفهجویی انرژی بدون تغییر قیمت انرژی دادند که باید بعدا مفصل بررسی گردد.
پورمحمدی:
امتداد کلیگویی و حرفهای ضعیف زدن را باز هم شاهدیم.
بر اینکه باید ایده بازار آزاد لیبرال را بپذیریم هم جمعبندی جالب او بود.
✍سیدامیرحسین حسینی🇮🇷
✅به افرا بپیوندید:
@afra_eco
دور ششم قاضیزاده:
به برخی کلیات و روایت تجربیات مدیریتی در بنیاد شهید گذشت.
قالیباف:
به کلیات سپری شد و کمی هم دل به دل غرغرهای پزشکیان داد و خودتحقیری میکرد.
پزشکیان:
دل و قلوه دادن پزشکیان و قالیباف هم جالب است.
پزشکیان واقعا حوصله سر بر شده است و دلم برای مخاطبان و طرفدارانش میسوزد.
میترسم این ضعف جدی او باعث کاهش مشارکت در انتخابات شود.
جلیلی:
بخش مهمی از تورم کشور ناشی از قیمت ارز است و دولت وظیفه دارد بازار ارز را کنترل کند.
زاکانی:
باید ارزش پول ملی را بالا برد.
کنایه خوبی به پزشکیان درباره انتساب مدیران ناکارآمد، بورس، کرونا و گران کردن بنزین آبان۹۸ زد که همان افراد الان در ستاد پزشکیان حضور دارند.
بنظرم بهترین کسی که توانست همزمان با ارائه ایده و برنامه، مناظره هم بکند و نامزدهای دیگر را به چالش کشیده و پاسخ آنان را بدهد، زاکانی بوده است.
پورمحمدی:
در این نوبت با ذکر برخی اهداف اقتصادی خود، کمی بهتر از نوبتهای قبل خودش صحبت کرد و بعد از اعتقاد راسخ خود به لیبرالیسم از مردمیسازی و تعاون و اقتصاد مقاومتی نام برد:)
کمی هم خود تحقیری نوبتهای گذشته خود را با چند شعار از توانمندی اقتصاد ایران، جبران کرد.
✍سیدامیرحسین حسینی🇮🇷
✅به افرا بپیوندید:
@afra_eco
دور آخر قاضیزاده:
رویکرد تبیینی قاضیزاده و غیرت او نسبت به دستاوردهای انقلاب اسلامی و کارنامه موفق دولت سیزدهم ستودنی است.
پاسخهای خوبی به ادعاهای نادرست پزشکیان داد و دفاع خوبی از عملکرد دولت شهید رییسی داشت.
قالیباف:
جمعبندی قالیباف، تقریبا تکرار تمام واژگانی بود که دفعات قبل هم از او شنیدیم.
پزشکیان:
بعد از چند تلاش ضعیف برای حمله به زاکانی و قالیباف، با تقلب از دست شعرخوانی هاشمیطبا در انتخاباتهای قبلی، انشای نوشته شده ضعیفی را با روخوانی ضعیفی، قرائت کرد.
خیلی ناامیدکنندست..
جلیلی:
جمعبندی ایشان تقریبا همان مطالب قبلی بود با این نقطه ضعف که طرح وان را مجددا مطرح کردند.
زاکانی:
بهرهبرداری خوبی از کنایههایی که به او نسبت دادند، داشت و حرفهای قبلی را تکرار کرد.
پورمحمدی:
ایشان هم مثل پزشکیان متنی را روخوانی کردند که همان کلیات سابق بود.
✍سیدامیرحسین حسینی🇮🇷
✅به افرا بپیوندید:
@afra_eco
«مناظره اول!»
قطعا جلیلی و زاکانی با اختلاف نسبت به سایرین بهتر ظاهر شدند و زاکانی را نیز میتوان پدیده مناظره امشب دانست.
زاکانی تقریبا تنها نامزدی بود که همزمان با ارائه گفتمان و برنامه، با دیگران مناظره کرد و به چالش کشید و به چالش کشیده شد.
پزشکیان و پورمحمدی هم بسیار ضعیف ظاهر شدند و چند نوبت اول با سیاهنمایی و خودتحقیری نسبت به خارج از کشور، فقط از نمیتوانیم و نمیشود و باید سراغ غرب را گرفت، دم میزدند تا جایی که کنایه بقیه نامزدها را هم به درستی به همراه داشت.
قالیباف خیلی خنثی و ضعیف ظاهر شد و گاهی نیز با دل و قلوه دادن به پزشکیان توی ذوق میزد.
قاضیزاده هاشمی نیز تقریبا در بخش جمعبندی خوب ظاهر شد و با غیرت خوبی نسبت به دستاوردهای انقلاب اسلامی و کارنامه موفق دولت سیزدهم، بحث خود را عنوان کرد.
در یک دستهبندی موضوعی؛
جلیلی و زاکانی در گفتمان ما میتوانیم،
پزشکیان و پورمحمدی در گفتمان نمیشود و سخت است و نمیتوانیم،
زاکانی و قاضیزاده هاشمی در دفاع از دستاوردهای انقلاب اسلامی و واکنش به سیاهنمایی نامزدها،
قالیباف و پورمحمدی و پزشکیان در ارائه تصویری ناامیدکننده و بحرانی از اقتصاد ایران،
کنشگری فعالانهتری داشتند.
از حواشی مناظره، میتوان به اخلاقی و مثبت بودن مناظره و رعایت احترام همگان همراه با حفظ حرمت دولت شهید رییسی، عدم حضور موثر جریانات فکری مختلف اقتصادی در میان پرسشگران اقتصادی و تمرکز بر جریان لیبرال اشاره کرد.
جمعبندی بنده از رتبهبندی نامزدها بصورت زیر است:
۱- زاکانی
۲- جلیلی
۳- قاضیزاده هاشمی
۴- پورمحمدی
۵- قالیباف
۶- پزشکیان
✍سیدامیرحسین حسینی🇮🇷