هدایت شده از پیامهای قرآنی
بسم الله الرحمن الرحیم
🌼🌸🌼موضوع: نیکی کنید به...🌼🌸🌼
وَٱعْبُدُواْ ٱللَّهَ وَلَا تُشْرِكُواْ بِهِۦ شَئًْاۖ وَبِٱلْوَٰلِدَيْنِ إِحْسَٰنًا
وَبِذِي ٱلْقُرْبَىٰ وَٱلْيَتَٰمَىٰ وَٱلْمَسَٰكِينِ وَٱلْجَارِ ذِي ٱلْقُرْبَىٰ وَٱلْجَارِ ٱلْجُنُبِ وَٱلصَّاحِبِ بِٱلْجَنۢبِ وَٱبْنِ ٱلسَّبِيلِ وَمَا مَلَكَتْ أَيْمَٰنُكُمْۗ إِنَّ ٱللَّهَ لَا يُحِبُّ مَن كَانَ مُخْتَالًا فَخُورًا ٣٦
و خدا را بپرستید و چیزی را با او شریک و همارز نگیرید و به پدر و مادر نیکی کنید و (همچنین) به خویشاوندان و یتیمان و بیچارگان و همسایهی نزدیک و همسایهی دور و دوستِ همصحبت و درراه مانده و بردگان؛ همانا خداوند انسان خودخواه و فخرفروش را دوست ندارد.
سورهی مبارکهی نساء، آیهی 36
اعْبُدوا: عبادت کنید، بپرستید؛ لاتُشْرِکوا: شریک نگیرید، مشرک نشوید؛ بِ: را، برای؛ هِ: او؛ شَیْئاً: چیزی؛ الْوالِدَیْنِ: والدین، پدر و مادر؛ إِحْساناً: نیکی، احسان؛ ذی: صاحب، دارای؛ الْقُرْبیٰ: خویشاوندی، نزدیکی؛ الْیَتامیٰ: یتیمان؛ الْمَساکینَ: درماندگان، بیچارگان؛ الْجارِ: همسایه؛ الْجُنُبِ: دور؛ الصّاحِبِ: رفیق، همصحبت؛ الْجَنْبِ: کنار، مجاور؛ ابْنِ: فرزند، پسر؛ السَّبیلِ: راه؛ ابْنِ السَّبیلِ: در راه مانده؛ ما: آنچه؛ مَلَکَتْ: مالک شدید؛ أَیْمانُ: دستهای راست؛ کُمْ: شما؛ إِنَّ: همانا؛ لایُحِبُّ: دوست ندارد؛ مَنْ: هر کس، کسی که؛ کان: بود؛ مُخْتالاً: خیالزده، متکبر، مغرور؛ فَخوراً: فخرفروش، به خود نازنده.
طرح ضحی(تعمیق فرهنگ و معارف اجتماعی قرآن)
https://www.instagram.com/quranicmessages
نظر، پیشنهاد، انتقاد:
@yazdanibakhsh
به نام خدا
✅#یادداشت ✅#سوادرسانه
🗒 موضوع: جنگ در اوکراین
🔵 رسانهها، جنگ را پلید و بد توصیف میکنند؛ چرا که جنگ، کشتار انسانهای بیگناه و تخریب زیرساختهای کشور هدف و آسیب به خانه و زندگی و کسب و کار مردم را موجب خواهد شد؛ با احتمال زیاد، فقیران، زیر فشار جنگ فقیرتر و ثروتمندان و انبارداران و زرسالاران، پولدارتر خواهند شد؛ گرچه جنگ برای ثروتمندان هم عواقب و خساراتی خواهد داشت.
🔵 این درست است؛ اما جنگ دو روی دیگر هم دارد؛ اکنون بیش از شش سال از جنگ یمن و حملات بیوقفهی عربستان به یمن میگذرد و در این مدت، یک بار هم به خاطر ندارم که کسی در نه در عرصهی بینالمللی، که در مدرسهی محل کار من، برای مردم مظلوم یمن یا زشتیهای جنگ یا مرگ کودکان و... بحث کند یا از کسی نظر بخواهد؛ حتی یک بار. چرا؟ چون رسانههایی که دوستان ما استفاده میکنند، از شبکههای خبری تلگرامی و شبکههای خبری تلویزیونی و ماهوارهای، در این باره نگرانی ندارند. اما دیروز، زیر فشار سنگین دوستان بودم که موضع من را در بارهی جنگ اوکراین بدانند. چرا؟ معلوم است؛ رسانههایی که دوستان استفاده میکنند، به شدت، برای این موضوع، نگران هستند و این نگرانی را به جامعهی هدف خود، تزریق میکنند. البته، حملهی روسیه(به عنوان یکی از سران جبههی باطل) به اوکراین(به عنوان یکی از عملههای جبههی باطل مقابل) محکوم و مطرود است.
🔵 اما در دین اسلام، جنگ همیشه پلید نیست؛ اگر جنگ، برای دفاع از کیان مسلمانان(اعتقادی یا جغرافیایی) باشد، جنگ، نامش به «جهاد» تغییر میکند و مقدس میشود. آنچنان که جنگ با داعش، جنگ با حکومت بعث عراق، جنگ با نظامیان متجاوز انگلستان در تنگستان، ساقط کردن هواپیما و پهپاد جاسوسی آمریکایی، موشکباران مقر حزب دموکرات عراق و گروهک پژاک، گرچه همه تلخ بودند و هزینه داشتند، لابد و ناچار هم بودند و باید انجام میشدند. هیچ کس «عبدالرسول زرین» را به دلیل کشتن دست کم هفتصد نفر از اعضای حزب بعث عراق با روش تکتیراندازی، محکوم نخواهد کرد؛ بلکه به او افتخار هم خواهیم کرد. مبارزه با قاچاقچیان مواد مخدر و تروریستهای بمبگذار و اعدام یا حبس آنان و دستگیری و اعدام «عبدالمالک ریگی» هم به همین دلایل، گرچه تلخ و پرهزینه است، گریزی هم از آن نیست.
🔵 اکنون، میدان جنگ نظامی در اوکراین گسترده است؛ اما میدان جنگ رسانهای در سراسر جهان، و به ویژه برای مخاطب ایرانی، گستردهتر است؛ از اوکراینیها، تبلیغ شجاعت رئیسجمهور با لباس نظامی در هنگام بازدید از نمایشگاه تسلیحات نظامی و جا زدن آن به حضور میدانی او در میدان نبرد؛ و جا زدن دختر فلسطینی به جای دختر شجاع اوکراینی بعید نیست؛ اما برای ما، باید جنگ در یمن و فلسطین و عراق و افغانستان و...، دست کم به اندازهی جنگ اوکراین، مهم باشد و خبرهای آن را پیگیری کنیم و برای آن نگران باشیم.
🔵 نگذاریم رسانههایی که مدیران آنان را نمیشناسیم(شبکههای تلگرامی و صفحههای اینستاگرامی) یا رسانههایی که مدیران آن را وزارت خارجهی آمریکا و انگلیس منصوب میکنند، جنگ را در اوکراین، بااهمیتتر از جنگ در یمن و عراق و سوریه و ... نشان دهند. همان کسانی که از آب گلآلود جنگ اوکراین، ماهیهایی بزرگ میگیرند: اسلحه میفروشند، محاصرهی روسیه را تنگ میکنند، ایران را در تنگنا قرار میدهند و مردن مردم حتی اروپا و گرسنگی و و آوارگی و رنجشان، برای آنان پشیزی ارزش ندارد، گرچه در تلویزیونهای خود، برای اوکراینیها، خون بگریند؛ خون مردم غرب آسیا و ایران و بیماران سرطانی و پروانهای را که به صراحت گفتهاند بیارزش است.
✅ارزیابیها، دیدگاهها، پیشنهادها:
🌐https://eitaa.com/yazdanibakhsh
🔰دیگر یادداشتها:
🌐https://eitaa.com/aghamoalem
اوقات شرعی شهر ورزنه در سال 1401 خورشیدی(کیفیت پایین، مناسب گوشی)
برای دریافت نسخه PDF یا تصویر با کیفیت بالا، به
https://eitaa.com/aghamoalem
مراجعه فرمایید.
اوقات شرعي شهر ورزنه.jpg
7.37M
اوقات شرعی شهر ورزنه در سال 1401 کیفیت بالا
✅ بسم الله الرحمن الرحیم
🌼موضوع: جابهجایی دوران سختی و رفاه، سنت الهی است🌼
🔵 ومَآ أَرْسَلْنَا فِي قَرْيَةٍ مِّن نَّبِيٍّ إِلَّآ أَخَذْنَآ أَهْلَهَا بِٱلْبَأْسَآءِ وَٱلضَّرَّآءِ لَعَلَّهُمْ يَضَّرَّعُونَ ٤
ثُمَّ بَدَّلْنَا مَكَانَ ٱلسَّيِّئَةِ ٱلْحَسَنَةَ حَتَّىٰ عَفَواْ
وَّقَالُواْ قَدْ مَسَّ ءَابَآءَنَا ٱلضَّرَّآءُ وَٱلسَّرَّآءُ فَأَخَذْنَٰهُم بَغْتَةً وَهُمْ لَا يَشْعُرُونَ ٩٥
🔴 و ما در هیچ دیاری پیامبری نفرستادیم، مگر ساکنان آن را با سختی و تنگنا و بیماری گرفتار کردیم، شاید تضرع و زاری کنند؛ سپس محنتها و رنجها را با خوبی و خوشی جایگزین کردیم، تا آن که وضعشان خوب شد و گفتند: «اجداد ما را نیز (از گردش روزگار، دوران) بیچارگی و رفاه میرسید»؛ پس ناگهان آنان را گرفتار کردیم در حالی که غافل بودند.
🔶 سورهی مبارکهی اعراف، آیات 94 و 95
🔍ماأَرْسَلْنا: نفرستادیم؛ فی: در؛ قَرْیَةٍ: شهر، روستا؛ مِنْ: از؛ نَبِیٍّ: پیامبری؛ إِلّا: مگر؛ أَخَذْنا: گرفتیم؛ أَهْلَ: اهل؛ ها: او؛ بِ: با؛ الْبَأْساءَ: آسیبهای روحی و غیر جسمی، تهیدستی، تنگدستی؛ الضَّرّاءِ: آسیبهای جسمی و مالی، بدبختی، ضرر، بیچارگی؛ لَعَلَّ: باشد که، شاید؛ هُمْ: ایشان؛ یَضَّرَّعونَ: گریه و زاری میکنند، ذلت به خرج میدهند؛ ثُمَّ: سپس؛ بَدَّلْنا: تبدیل کردیم، جایگزین کردیم؛ مَکانَ: جای؛ السَّیِّئَةِ: بدی؛ الْحَسَنَةَ: نیکی؛ حَتّیٰ: تا؛ عَفَوْا: زیاد شدند، دارایی و نفراتشان افزون شد؛ قالوا: گفتند؛ قَدْ: به تحقیق؛ مَسَّ: رسید، تماس گرفت، برخورد؛ ءاباءَ: پدران، اجداد؛ السَّرّاءُ: رفاه، ناز و نعمت؛ بَغْتَةً: ناگهانی؛ لایَشْعُرونَ: درنمییابند، نمیفهمند.
طرح ضحی(تعمیق فرهنگ و معارف اجتماعی قرآن)
🌐https://www.instagram.com/quranicmessages
نظر، پیشنهاد، انتقاد:
🗒@yazdanibakhsh
به نام خدا
✅#یادداشت ✅#فرهنگ_شهروندی
🗒 موضوع: بازنشر #یادداشت «ترقهبازی» به مناسبت چهارشنبه سوری
🔵 در تعالیم غربی، مفهومی وجود دارد به نام «حقوق بشر» یا Human Rights.
در تعالیم دینی، مفهومی داریم به نام «حق الناس» که بنا به نقل علمای اسلام، خداوند از «حق الله» مانند نماز و روزه و ... در صورت توبه و عهد قطعی برای پیشگیری از تکرار گناه، میگذرد؛ البته جبران حق الله هم در جای خود(مثل قضا کردن نماز و روزه و دادن کفاره بابت روزههای فوت شده و...)؛ اما «حق الناس» بدون جبران و جلب رضایت «ناس» یا مردم یا همان «بشر»، قابل بخشش و گذشت نیست. حقالناس، خود بخشی دارد به نام «حقوق عامه» که در واقع همان «حقوق بشر» است، به زبان دینی.
در خصوص حقوق عامه، میتوان موارد زیادی را برشمرد؛ از جمله حق آرامش و آسایش؛ که در عروسیها و شبهای چهارشنبهسوری با زدن ترقه، از مردم سلب میشود؛ معضلی بزرگ که هم اسباب مزاحمت برای مردم و بویژه بیماران و کهنسالان است و هم اسباب ترس و وحشت برای کودکان و خردسالان و نوزادان و هم اسباب سودهای کلان اقتصادی برای تولیدکنندگان و توزیعکنندگان آن، و البته اسباب تفریح و سرگرمی برای عدهی کمی که شاید مدعی عقل و فرهنگ و تمدن و تجدد باشند و حتی ممکن است نویسندهی این چند سطر را به تحجر و بسته بودن بودن فکر متهم کنند؛ افرادی که برای دو رکعتی بودن نماز صبح، به دنبال دلیلی علمی آن هم بر اساس علوم تجربی هستند، اما یک بار، فقط یک بار از خود نپرسیدهاند، برای زدن ترقه و ایجاد این حجم از سر و صدا و خطر، کدام دلیل علمی، دینی، روانشناختی یا هر دلیل دیگری را بهانهای برای این کار میکنند!
شاید نتوان وقتی ترقه بوفور در فروشگاههای سطح شهر به فروش میرسد، از جوانان و نوجوانان توقع داشت شور و نشاط جوانی را به کناری بگذارند و عاقلانه و متمدنانه، به عواقب کار خود بیندیشند؛ اما میتوان از فروشندگان عزیز انتظار داشت از سود این کالای خطرآفرین و دردسرساز، چشمپوشی کنند. همچنین از رئیس محترم دادگاه و نیروی محترم انتظامی میخواهیم در برابر این جرم مشهود(فروش ترقه) واکنشی در خور جرم، نشان دهند و با عوامل پیدا و پنهان توزیع ترقه در بخش، برخورد کنند؛ البته نه قهرآمیز، بلکه برخوردی ارشادی و فرهنگی و اگر برخورد ارشادی، نتیجه نداد، به سراغ برخورد قهرآمیز بروند.
✅ارزیابیها، دیدگاهها، پیشنهادها:
🌐https://eitaa.com/yazdanibakhsh
🔰دیگر یادداشتها:
🌐https://eitaa.com/aghamoalem
به نام خدا
✅#یادداشت ✅#فرهنگ_شهروندی
🗒 موضوع: تشکیل گروههای تبهکاری یا شبه تبهکاری در بین جوانان و نوجوانان
🔵 خبر شهادت یکی از عزیزان نیروی انتظامی، آن هم در حالی که میتوانست فرد تبهکار را با اسلحه زخمی کند یا بکشد، وجدان بسیاری از انسانهای آزاده را آزرد و قلبهای بسیاری را اندوهگین کرد.
🔵 اما این، تمام ماجرا نیست. کالبدشکافی ماجرا، به از بین رفتن اقتدار و ابهت نیروهای نظامی و انتظامی و حافظ امنیت با استفاده از امواج سهمگین رسانهای و تهمتهای ناجوانمردانه برمیگردد.
🔵 زنگ خطر تکرار این نوع حوادث، از هماکنون در شهر ما نیز به صدا درآمده است: مشکلی که برخی مدیران محترم مدارس متوسطهی پسرانه و معلمان عزیز به آن اذعان دارند: تشکیل گروههای کوچک تبهکاری و ایجاد سلسلهمراتب و یارگیری و عضوگیری. گرچه در آغاز، همه چیز به یک بازی کودکانه یا هوس جوانانه شباهت دارد، اگر با آن به روش فرهنگی(و البته نه قهری و خشونتبار) برخورد نشود، دیر یا زود نظیر این حوادث را در شهر خودمان هم خواهیم داشت.
🔵 اول به معلمان عزیز عرض میکنم که در برابر فرهنگ و تغییرات فرهنگی، همگی مسؤولیم و کشتیای که در آن نشستهایم، اگر غرق شود، همه را غرق خواهد کرد.
🔵 دوم به مسؤولان اجرایی و بالادستی شهرستان که برای اوقات فراغت خواهران و برادران دانشآموز، چارهای بیندیشید. اتلاف وقت نوجوانان ما در کنار کوچهها و خیابانها یا پای گوشیهای تلفن همراه، علاوه بر هدر رفت سرمایهی انسانی و نیروی جوانی، در آینده مشکلات زیادی را پیش روی مسؤولان خواهد گذاشت. اگر نمیتوانیم برای جوانان و نوجوانان، شغل ایجاد کنیم، دست کم فضای تفریح و گذران اوقات فراغت را برای آنان فراهم کنیم.
🔵 سوم به مسؤولان امنیتی و نظامی و انتظامی که تصور نکنید مماشات و اغماض، برای همهی جرایم، کارساز است؛ با برخی جرایم باید قاطع و سریع و روشن برخورد کرد؛ قبل از آن که این جرم مشهود، به رویهای ثابت و در برخی موارد، به فرهنگ تبدیل شود. چوب این اغماض را همهی جامعه از جمله خانوادههای همین مسؤولان خواهند خورد.
🔵 چهارم به مردم عزیز شهر! ریختن ابهت و از بین بردن اقتدار نیروهای انتظامی که باید امنیت و جان و مال و ناموس مردم را حفاظت کنند، پیش از آن که ضربهای به نظام یا خدشهای به دولت باشد، بلایی است که گریبانگیر ما و خانواده و مال و ثروت ما خواهد شد. مواظب باشیم کاری نکنیم این اقتدار، خدشهدار شود.
📝#محمدحسین_یزدانی_بخش
✅ارزیابیها، دیدگاهها، پیشنهادها:
🌐https://eitaa.com/yazdanibakhsh
🔰دیگر یادداشتها:
🌐https://eitaa.com/aghamoalem
هدایت شده از پیامهای قرآنی
✅ بسم الله الرحمن الرحیم
🌼موضوع: هنگامی که دشمن پیش میآید، به دشمن پشت نکنید🌼
🔵 يأَيُّهَا ٱلَّذِينَ ءَامَنُوٓاْ إِذَا لَقِيتُمُ ٱلَّذِينَ كَفَرُواْ زَحْفًا فَلَا تُوَلُّوهُمُ ٱلْأَدْبَارَ ١٥ وَمَن يُوَلِّهِمْ يَوْمَئِذٍ دُبُرَهُۥٓ إِلَّا مُتَحَرِّفًا لِّقِتَالٍ أَوْ مُتَحَيِّزًا إِلَىٰ فِئَةٍ فَقَدْ بَآءَ بِغَضَبٍ مِّنَ ٱللَّهِ وَمَأْوَىٰهُ جَهَنَّمُۖ وَبِئْسَ ٱلْمَصِيرُ ١٦
🔴 آی ای کسانی که ایمان آوردهاید! هرگاه با کافران در حال پیشروی برخورد کردید، پس به آنان پشت نکنید؛ و هر کس در چنین زمانی به آنان پشت کند، مگر برای رفتن به یک سو یا ملحق شدن به گروه دیگر، با خشم خداوند بازگشته، جایگاه او جهنم است؛ و چه بد جایگاهی است.
🔶 سورهی مبارکهی أنفال، آیات 15 و 16
🔍یا: ای، یا؛ أَیُّها: ای، حرف منادا؛ الَّذینَ: کسانی که؛ ءامَنوا: ایمان آوردند؛ إِذا: هنگامی که؛ لَقیتُمْ: ملاقات کردید، برخورد کردید؛ کَفَروا: کافر شدند، کفر ورزیدند؛ زَحْفاً: غلتیدن و پیش رفتن، کنایه از لشکرکشی و پیشروی؛ فَ: پس، درنتیجه؛ لاتُوَلّوا: روی برنگردانید، پشت نکنید؛ هُمْ: ایشان؛ الْأَدْبارَ: پشتها، عقبها؛ یُوَلِّ: روی برمیگرداند، پشت میکند؛ یَوْمَئِذٍ: در آن هنگام، در آن روز؛ دُبُرَ: پشت؛ هُ: او؛ إِلّا: مگر؛ مُتَحَرِّفاً: در حال انحراف به یک سمت، در حال کشیدن به یک طرف؛ لِ: برای؛ قِتالٍ: جنگ، مبارزه؛ أَوْ: یا؛ مُتَحَیِّزاً: در حال جاگیری و پیوستن؛ إِلیٰ: به سوی؛ فِئَةٍ: گروهی؛ قَدْ: به تحقیق؛ باءَ: برگشت؛ بِ: را؛ غَضَبٍ: خشم، عصبانیت، غضب؛ مِنْ: از؛ مَأْویٰ: جایگاه، پناهگاه؛ جَهَنَّمَ: دوزخ، جهنم؛ بِئْسَ: چه بد؛ الْمَصیرَ: پایان کار، سرنوشت.
طرح ضحی(تعمیق فرهنگ و معارف اجتماعی قرآن)
🌐https://www.instagram.com/quranicmessages
نظر، پیشنهاد، انتقاد:
🗒@yazdanibakhsh
به نام خدا
✅#یادداشت ✅#دین ✅#پاسخ_به_شبهه
🗒 موضوع: بهتر است «دین» را با «انسانیت» جایگزین کنیم!
🔵 تهشو بگم آقای یزدانیبخش! من مطمئنم دین و خدا، اون چیزی نیست که این عالمان و مکارمان[منظورشان آیتالله مکارم شیرازی است] به ما میگن و کلا فرق داره و آخوند و مکارم و بقیه این آدمها دارن دروغ تحویل ما میدن تا خودشون خوش بگذرونن و در واقع جهنمی وجود نداره؛ اینارو ساختهاند تا ما با ترس زندگی کنیم تا خودشون در رفاه باشند و در کل این دنیا هیچ تبعیضی بین انسانها وجود ندارد؛ یهودی، مسلمان، سنی، شیعه، مسیحی، و هر دین دیگهای الکی هست این فرقها رو انسانهای به ظاهر متدین ایجاد کردند تو این دنیا. همه آدما باید در یک چهارچوب به نام انسانیت زندگی کنند؛ نماز و روزه و خمس و زکات، اینا هم همهاش چرت و پرته انسان که باشی به همه کمک میکنی حالا فرض کنید همه فقط کمی انسان باشند دیگه فقیر و درموندهای تو دنیا نمیمونه که شما بخواهید بهش خمس و زکات بدهید.
این، پرسش یکی دانشآموزان من است که آن را در چند بخش، پاسخ خواهیم داد.
پاسخ به این شبهه را در دو بخش در یادداشتهای آقامعلم بخوانید.
📝#محمدحسین_یزدانی_بخش
✅ارزیابیها، دیدگاهها، پیشنهادها:
🌐https://eitaa.com/yazdanibakhsh
🔰دیگر یادداشتها:
🌐https://eitaa.com/aghamoalem
به نام خدا
✅#یادداشت ✅#دین ✅#پاسخ_به_شبهه
🗒 موضوع: بهتر است «دین» را با «انسانیت» جایگزین کنیم!(بخش اول)
🔵 از آخر شروع میکنیم: این که همه کمی انسان باشند، و دیگر فقیر و درماندهای نباشد که به او خمس بدهند، یکی از آرزوهای تمامی پیامبران الهی(علیهم السلام) بوده و یکی از وعدههای خداوند برای دوران پس از استقرار حکومت مهدوی و ظهور منجی است. حرف شما درست است؛ اما راه رسیدن به این انسانیت چیست؟ چه چیزهایی این انسانیت را تقویت میکند و چه چیزهایی این نوع انسانیت را تضعیف؟ برای رسیدن به انسانیت، باید چه کارهایی کرد و چه کارهایی نباید کرد؟ آیا (برای مثال) شراب و قمار، این انسانیت را تقویت میکنند یا تضعیف؛ یا شاید شراب و قمار، نسبت به این نوع انسانیت مورد نظر شما، خنثی و بیخاصیت هستند و کاری با آن ندارند؟
🔵 اصلا چه چیزهایی با «انسانیت» مورد نظر شما مطابقت دارد و چه چیزهایی با این انسانیت، در تضاد است؟ آیا طبق نظر هیتلر، کشتن افراد پیر و از کار افتاده که برای جامعه سودی ندارند، با اصول انسانیت مورد نظر شما سازگار است؟ همجنسبازی چطور؟ ارتباط با ناموس دیگران؟ رسیدن به سود به هر نحو ممکن؟ نظر ماکیاول را چگونه ارزیابی میکنید: «هدف، وسیله را مباح میکند»؟ آیا نظر معاویه را که برای رسیدن به قدرت و حکومت، میتوان هر کاری کرد، در انسانیت مورد نظر شما، صحیح است یا نه؟ ترور و کشتار دستهجمعی و بمب شیمیایی و اتمی چطور؟ نامردی و نارو زدن چطور؟
🔵 اگر انسانیت را، بهدرستی تعریف و تبیین نکنیم و ابزار لازم، یعنی حکومتی قوی برای اِعمال این تعریف نداشته باشیم، هر کس، با تفسیری از انسانیت که آن را درست میداند، به مردم ناتوان و ضعیفتر از خود، ظلم خواهد کرد. نمونهی آن، سوء استفاده از مفهوم آزادی و حقوق بشر و انتخابات در تمام دنیاست. حتی ممکن است کشوری مثل آمریکا به اسم آزادی و نجات بشریت، بر روی کشوری دیگر، بمب اتم بیندازد.
🔵 از همهی اینها که بگذریم، چقدر از اضافه درآمد افراد باید برای کمک به دیگران صرف شود؟ 10 درصد؟ 50 درصد؟ یک چهارم؟ یک پنجم؟ بیست درصد؟ (یک پنجم و بیست درصد در زبان عربی، خمس نامیده میشود!) اگر کفی برای کمک تعیین نشود، هرکسی میتواند بگوید، من بیش از وسع خودم کمک کردهام.
🔵 پرسش دیگر این است که چرا نه در ایران و نه در هیچ کجای جهان، این انسانیت نتوانسته فقر و بدبختی و بیچارگی و حاشیهنشینی و گرسنگی و بیخانمانی و... را حل کند؟ آیا مشکل از دین است؟ پس چرا در ترکیهی بیدین(لائیک)، در آمریکا و اروپای سکولار، در هند هزار فرقه و... این حجم از نابرابری و ظلم وجود دارد؟ در ایران اسلامی هم، همهی این مشکلات وجود دارد، در برخی حوزهها بیشتر و در برخی حوزهها، کمتر. پس، نه بیدینی، انسانیت(با هر تعریفی) میآورد، و نه هر دینداری، بر اساس آموزههای دین، حرکت میکند؛ و بر خلاف تصور شما دربارهی کمک به همنوع، اگر جامعهی دینی ما، خمس و زکات خود را پرداخت میکرد، از فقر و بدبختی، اثری نبود؛ نه با دادن شعار انسانیت و قارونصفتی.
📝#محمدحسین_یزدانی_بخش
✅ارزیابیها، دیدگاهها، پیشنهادها:
🌐https://eitaa.com/yazdanibakhsh
🔰دیگر یادداشتها:
🌐https://eitaa.com/aghamoalem
به نام خدا
✅#یادداشت ✅#دین ✅#پاسخ_به_شبهه
🗒 موضوع: بهتر است «دین» را با «انسانیت» جایگزین کنیم!(بخش دوم)
🔵 🔵 اما برای این که ببینید استدلال اول شما در بارهی دین و احکام، چقدر بیپایه و اساس است، مثال میزنم:
🔵 فرض کنید پدر یک دانشآموز بگوید: «فرزندم! فقط درس بخوان. مهم نیست چطوری. همین که درس بخوانی، برای پیشرفت تو کافی است. مدرسه و معلم و کلاس آموزشی هم، دکانی است که سودجویان باز کردهاند تا حقوق بگیرند و پولی به جیب بزنند. هر کس، راه خود را پیدا خواهد کرد؛ مهم این است که درس بخوانی.» در بارهی او چگونه قضاوت خواهید کرد؟ درست است که شاید برخی معلمان به وظیفهی خود عمل نمیکنند، ولی این دلیل نمیشود که کل کار معلمان را حقهبازی و کلک سوار کردن بدانیم؛ همچنین به این خاطر که برخی از روحانیون یا برخی از دینداران خطا میکنند، نمیتوان تمام دین و مذهب را تخطئه کرد و آن را نادرست شمرد. اگر قرار باشد به خاطر کار نادرست برخی از افراد، همه چیز را تکفیر کنیم و نادرست بدانیم، در بسیاری از جاها به مشکل برمیخوریم:
⁉️دانش هستهای را چون یک بار برای کشتار مردم هیروشیما و یک بار برای کشتار مردم ناکازاکی به کار رفته، باید کنار گذاشت.
⁉️انتخابات و مردمسالاری را چون برخی به اسم مردمسالاری و با گرفتن رأی از مردم، مردمسواری میکنند، باید کنار گذاشت.
⁉️چون برخی از آزادی، نادرست استفاده میکنند، باید مردم را به شدت محدود کرد و استبداد و خودکامگی را با آزادی و مردمسالاری، جایگزین کرد.
⁉️چون برخی دین و مفاهیم دینی را نادرست اجرا یا بیان میکنند، باید دین را به طور کلی کنار گذاشت.
⁉️چون برخی از مدارک تحصیلی و دانشگاهی، نادرست بهره میبرند، باید دانشگاهها را تعطیل کنیم یا دانشگاه باشد، ولی به کسی مدرک ارائه نکند.
🔵 تمام استدلالهای بالا، چنان مسخره و فاقد مبانی عقلی است که هر کسی میتواند نادرستی آن را اثبات کند و به بحث و مجادله نیاز نیست.
📝#محمدحسین_یزدانی_بخش
✅ارزیابیها، دیدگاهها، پیشنهادها:
🌐https://eitaa.com/yazdanibakhsh
🔰دیگر یادداشتها:
🌐https://eitaa.com/aghamoalem
به نام خدا
✅#یادداشت ✅#فرهنگ_شهروندی
🗒 موضوع: سند 2030؛ جاری در لایههای پنهان آموزش و پرورش
🔵 این مطلب را یکی از دبیران آموزش و پرورش شاغل در ادارهی آموزش و پرورش منطقهی «نهراخر» برای درج در «یادداشتهای آقامعلم» ارسال کرده است:
🔵 در اوج رقابتهای انتخاباتی سال 1396، رهبر انقلاب اسلامی، در خصوص اجرای یک سند(برنامه) با نام خلاصهی2030 و نام کامل و زیبا و غلطانداز «دگرگون ساختن جهان ما: دستور کار 2030 برای توسعهی پایا» در دولت وقت، هشدار دادند. دولت، اعلام کرد که اجرای سند در دستور کار نبوده، اما هرگز لغو آن را ابلاغ یا اجرا نکرد.
🔵 متأسفانه این سند، در منطقه «نهراخر» هم، به صورت چراغ خاموش اجرا شد و برخی از مسؤولان هم در دفاع از آن سینه چاک دادند؛ البته بخشهایی از این سند که برای مثال به برابری آموزشی خانمها و آقایان در نظام آموزشی میپرداخت و از قضا به خوبی پس از انقلاب اسلامی اجرا شده بود، قابل دفاع بود؛ مشکل اما از آنجا شروع شد که به جای پرداختن به جنبههای مثبت سند، نواختن موسیقی و حرکات موزون در مدارس ابتدایی و گاه متوسطه به بهانهی «شادی و تفریح» تبلیغ و ترویج شد و خاطرم هست که وقتی به یکی از مسؤولان آموزش و پرورش به خاطر برگزاری بیش از حد جشن و آهنگ در مدرسهی دخترم اعتراض کردم، گفت: بگذار بچهها شاد باشند؛ همینها در خاطر بچهها میماند. درس ...(بخشی از پاسخ، حذف شده است). وقتی یک مسؤول ارشد آموزش و پرورش منطقه، به آموزش چنین نگاه کند، وای به حال آموزش و داد از پرورش. همین تفکرات بود که نمازخانه را به تالار ورزشی تبدیل کرد که هرگز از آن استفاده نشد و در سطح بالا، این اندیشه، به کاهش حجم ساعات علوم پایه و ضربه به رشتهی ریاضی-فیزیک به عنوان پایهی رشد فناوری و علمی در کشور و حذف احکام و واژههایی چون «جهاد» و «شهید» منجر شد و شد آنچه نباید میشد و جبران آن خیانتها، سالها زمان خواهد برد.
شاید با رفت و آمدهای مسؤولان، اجرای ظاهری سند 2030 لغو شود، اما فکرهای پوسیدهی غربزده و غربگرا، همچنان 2030 را اجرا خواهند کرد، مگر این که....
🔵 یادمان باشد، با برگزاری جشن و رقص و آهنگ به جای درس و بحث و مدرسه، نه میتوانیم فرزندانی دانشمند و فرهیخته و آگاه و زمانشناس داشته باشیم، نه فرزندانی متدین و اخلاقمدار و انسانگرا. فرزندان ما با عبور از سختیهای درس و آموزش و رعایت قوانین کلاس مثل سکوت و رعایت ساعت حضور و غیاب و کسب اجازه از معلم و ... میتوانند به شهروندانی قانونمدار و انسانیتگرا تبدیل شوند، نه با شعر و رقص(ببخشایید، منظور حرکات موزون بود) و آواز.
🔵 البته آهنگ و موسیقی برای علاقهمندان به آن، در جای خود محفوظ، ولی محیط مدرسه، باید یک محیط آموزشی و فرهنگی باقی بماند و به هیچ نوع پلشتی و ناپاکی آلوده نشود. ورود آهنگ و موسیقی و آموزشهای خارج از محدودهی سنی دانشآموزان، موجب خواهد(به نظرم کلمهی «خواهد» اینجا اضافه باشد) شد در برخی آموزشگاهها رخ دهد، آنچه نباید رخ دهد(به علت انتشار عمومی مطلب، برخی قسمتها را با اشاره یا کنایه نوشتهام).
📝#محمدحسین_یزدانی_بخش
✅ارزیابیها، دیدگاهها، پیشنهادها:
🌐https://eitaa.com/yazdanibakhsh
🔰دیگر یادداشتها:
🌐https://eitaa.com/aghamoalem
هدایت شده از پیامهای قرآنی
✅ بسم الله الرحمن الرحیم
🌼موضوع: ایمان آوردن، کافی نیست؛ جهاد با جان و مال نیز لازم است🌼
🔵 إِنَّ ٱلَّذِينَ ءَامَنُواْ وَهَاجَرُواْ وَجَٰهَدُواْ بِأَمْوَٰلِهِمْ وَأَنفُسِهِمْ فِي سَبِيلِ ٱللَّهِ وَٱلَّذِينَ ءَاوَواْ وَّنَصَرُوٓاْ أُوْلَٰٓئِكَ بَعْضُهُمْ أَوْلِيَآءُ بَعْضٍۚ وَٱلَّذِينَ ءَامَنُواْ وَلَمْ يُهَاجِرُواْ مَا لَكُم مِّن وَلَٰيَتِهِم مِّن شَيْءٍ حَتَّىٰ يُهَاجِرُواْۚ وَإِنِ ٱسْتَنصَرُوكُمْ فِي ٱلدِّينِ فَعَلَيْكُمُ ٱلنَّصْرُ إِلَّا عَلَىٰ قَوْمِۢ بَيْنَكُمْ وَبَيْنَهُم مِّيثَٰقٌۗ وَٱللَّهُ بِمَا تَعْمَلُونَ بَصِيرٌ ٧٢
🔴 بیتردید کسانی که ایمان آوردند و هجرت، و در راه خدا با جان و مالشان جهاد کردند و آنان که (مهاجران) را پناه دادند و یاری نمودند، آنان دوست و حامی یکدیگرند؛ و کسانی که ایمان آوردند، و(لی) هجرت نکردند، برای شما دربارهی ایشان، هیچ دوستی و تعهدی نیست؛ مگر آن که هجرت کنند؛ ولی اگر در امر دین از شما کمک خواستند، بر شماست که آنان را یاری دهید، مگر بر ضد گروهی که میان شما و آنها، پیمانی هست، و خداوند به کارهایی که میکنید، بینا و آگاه است.
🔶 سورهی مبارکهی أنفال، آیهی 72
🔍إِنَّ: همانا؛ الَّذینَ: کسانی که؛ ءامَنوا: ایمان آوردند، گرویدند؛ هاجَروا: مهاجرت کردند؛ جاهَدوا: جهاد کردند، جنگیدند، تلاش کردند؛ بِ: با؛ أَمْوالِ: داراییها، اموال؛ هِمْ: ایشان؛ أَنْفُسِ: جانها، خودشان؛ فی: در؛ سَبیلِ: راه؛ ءاوَوْا: پناه دادند، جا دادند، مأوا دادند؛ نَصروا: یاری کردند؛ بَعْضُ: برخی؛ أَوْلِیاءُ: سرپرستان، دوستان، دارای ولایت؛ لَمْ یُهاجِروا: مهاجرت نکردند؛ ما: چه چیزی، نیست؛ لَ: برای؛ کُمْ: شما؛ مِنْ: از؛ وَلایَتِ: سرپرستی، دوستی، ولایت، تعهد، مسؤولیت؛ شَیْءٍ: چیزی؛ حَتّیٰ: تا؛ یُهاجروا: مهاجرت کنند؛ إِنْ: اگر؛ اسْتَنْصَروا: درخواست کمک کردند؛ الدّینِ: دین، آیین، حکومت؛ فَ: پس، درنتیجه؛ عَلیٰ: بر، ضد؛ النَّصْرَ: یاری، کمک؛ إِلّا: مگر؛ قَوْمٍ: گروهی، قومی؛ بَیْنَ: میان، بین؛ میثاقٌ: پیمان، معاهده؛ ما: آنچه؛ تَعمَلونَ: انجام میدهید؛ بَصیرٌ: بینا، آگاه.
طرح ضحی(تعمیق فرهنگ و معارف اجتماعی قرآن)
🌐https://www.instagram.com/quranicmessages
نظر، پیشنهاد، انتقاد:
🗒@yazdanibakhsh