✅رنگ سبز: رؤیت هلال با چشم عادی حتی در هوای غبارآلود و ابری
✅رنگ صورتی: هلال ماه با کمک ابزار نجومی پیدا شده، سپس با چشم رؤیت میشود.
✅رنگ آبی: فقط با ابزار نجومی هلال ماه مشاهده میشود و چشم عادی نمیتواند ماه را ببینید.
✅رنگ سفید: هلال ماه با هیچ ابزار نجومی مشاهده نخواهد شد، اما طلوع میکند.
✅رنگ قرمز: ماه در این مناطق طلوع نمیکند و بنابراین، مشاهده نخواهد شد.
✅کشور ایران، با رنگ بنفش مشخص شده است
یادداشتهای آقامعلم
✅رنگ سبز: رؤیت هلال با چشم عادی حتی در هوای غبارآلود و ابری ✅رنگ صورتی: هلال ماه با کمک ابزار نجومی
به نام خدا
✅#یادداشت ✅#دین ✅#پاسخ_به_شبهه
🗒 موضوع: رؤیت هلال ماه؛ علت اختلاف دیدگاهها
🔵 هر سال، بر سر مشاهدهی هلال ماه رمضان و ماه شوال و آغاز و پایان ماه مبارک رمضان، اختلاف نظرهایی هست که گاه کارشناسی و اغلب، بیمنطق و بدون اطلاع از مبانی علمی و نجومی و فقهی رؤیت هلال است.
🔵 از نظر نجومی، طلوع یا عدم طلوع ماه، حتی برای رمضان صد سال آینده، به راحتی قابل محاسبه است؛ پس مشکل کجاست؟ اینجا: «طلوع ماه» و «امکان رؤیت هلال» دو بحث جداگانه است؛ از آن مهمتر، رؤیت هلال خود به شرایطی وابسته است؛ هوای صاف یا ابری یا غبارآلود و داشتن یا نداشتن ابزار(مثل دوربین نجومی یا تلسکوپ) یا در اصطلاح با چشم مسلح یا چشم غیر مسلح.
آنچه منجمان به کمک محاسبات یا با استفاده از نرمافزارها پیشبینی میکنند، طلوع کردن یا طلوع نکردن ماه پس از غروب خورشید است؛ اما آنچه فقها بر اساس آن به آغاز یا پایان رمضان حکم میکنند، مشاهدهی هلال است، که به شرایط جوی و مسلح بودن یا نبودن چشم بستگی دارد، نه پیشگویی منجمان.
🔵 از سویی، بر خلاف نظر بیشتر مردم که تصور میکنند بلند بودن هلال ماه در یک شب، نشانهای است برای حلول ماه در شب پیش، در رسالهی توضیحالمسائل امام خمینی(ره) آمده است: « مسأله 1733 :بلند بودن ماه یا دیر غروب کردن آن، دلیل نمیشود که شب پیش، شب اول ماه بوده است».
مسألهی بعدی، اختلاف آغاز و پایان ماه رمضان در ایران و کشوری چون عربستان است که افق آنها به هم نزدیک میباشد(طول جغرافیایی ارومیه و ریاض، در یک محدوده است). چرایی ماجرا به نحوهی اعلام عید در دو کشور برمیگردد که واکاوی و پژوهش را در این باره، به خوانندگان عزیز وامیگذارم و فقط این ویدئو را به عنوان شاهد، به محضرتان تقدیم میکنم.
https://cdn.mashreghnews.ir/d/2022/05/02/0/3469285.m4v
🔵 نقشهی کامل رایانهای امکان رؤیت هلال از نظر نجومی برای آغاز و پایان رمضان امسال(1443)، در «یادداشتهای آقامعلم» آمده است.
رنگ سبز: رؤیت هلال با چشم عادی حتی در هوای غبارآلود و ابری
رنگ صورتی: هلال ماه با کمک ابزار نجومی پیدا شده، سپس با چشم رؤیت میشود.
رنگ آبی: فقط با ابزار نجومی هلال ماه مشاهده میشود و چشم عادی نمیتواند ماه را ببینید.
رنگ سفید: هلال ماه با هیچ ابزار نجومی مشاهده نخواهد شد، اما طلوع میکند.
رنگ قرمز: ماه در این مناطق طلوع نمیکند و بنابراین، مشاهده نخواهد شد.
📝#محمدحسین_یزدانی_بخش
✅ارزیابیها، دیدگاهها، پیشنهادها:
🌐https://eitaa.com/yazdanibakhsh
🔰دیگر یادداشتها:
🌐https://eitaa.com/aghamoalem
6.97M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
نحوه رؤیت هلال و اعلان آغاز و پایان ماههای قمری در عربستان سعودی به اعتراف کارشناسان خودشان
هدایت شده از پیامهای قرآنی
✅ بسم الله الرحمن الرحیم
🌼موضوع: کمفروشی ممنوع🌼
🔵 وَإِلَىٰ مَدْيَنَ أَخَاهُمْ شُعَيْبًاۚ قَالَ يَٰقَوْمِ ٱعْبُدُواْ ٱللَّهَ مَا لَكُم مِّنْ إِلَٰهٍ غَيْرُهُۥۖ قَدْ جَآءَتْكُم بَيِّنَةٌ مِّن رَّبِّكُمْۖ فَأَوْفُواْ ٱلْكَيْلَ وَٱلْمِيزَانَ وَلَا تَبْخَسُواْ ٱلنَّاسَ أَشْيَآءَهُمْ وَلَا تُفْسِدُواْ فِي ٱلْأَرْضِ بَعْدَ إِصْلَٰحِهَاۚ ذَٰلِكُمْ خَيْرٌ لَّكُمْ إِن كُنتُم مُّؤْمِنِينَ ٨٥ وَلَا تَقْعُدُواْ بِكُلِّ صِرَٰطٍ تُوعِدُونَ وَتَصُدُّونَ عَن سَبِيلِ ٱللَّهِ مَنْ ءَامَنَ بِهِۦ وَتَبْغُونَهَا عِوَجًاۚ وَٱذْكُرُوٓاْ إِذْ كُنتُمْ قَلِيلًا فَكَثَّرَكُمْۖ وَٱنظُرُواْ كَيْفَ كَانَ عَٰقِبَةُ ٱلْمُفْسِدِينَ ٨٦
🔴 به سوی مدین، برادرشان شعیب را [فرستادیم]؛ گفت: «ای قوم من! «الله» را بپرستید که جز او، خدای دیگری شما را شایسته نیست؛ شما را حجت آشکاری از پروردگارتان آمده است؛ پس پیمانه و وزن را تمام بدهید و کالاهای مردم را کم نگذارید و در زمین، پس از اصلاح آن، فساد و تبهکاری نکنید؛ اینها برای شما بهتر است، اگر مؤمن باشید؛ و بر سر هر راهی کمین نکنید که مردم را با وعده و وعید بترسانید و کسی را که به خدا ایمان آورده، از راه خدا بازدارید و در پی انحراف راه او باشید؛ و به یاد آرید وقتی را که کم بودید؛ پس او شما را فزونی داد و بنگرید که عاقبت تبهکاران چگونه شد؟»
🔶 سورهی مبارکهی اعراف، آیات 85 و 86
🔍إِلیٰ: به سوی؛ مَدْیَنَ: شهر مدین؛ أَخا: برادر؛ هُمْ: ایشان؛ شُعَیْباً: شعیب، یکی از پیامبران(ع)؛ قالَ: گفت؛ یا: ای؛ قَوْمِ: قوم، مردم؛ اعْبُدوا: عبادت کنید؛ ما: چه؛ لَ: برای؛ کُمْ: شما؛ مِنْ: از؛ إِلٰهٍ: خدا، الهه؛ غَیْرُ: جز؛ هُ: او؛ قَدْ: قطعا، به تحقیق؛ جاءَتْ: آمد؛ بَیِّنَةٌ: دلیل آشکار؛ فَ: پس، در نتیجه؛ أَوْفوا: تمام بدهید؛ الْکَیْلِ: پیمانه، ظرف سنجیدن حجم؛ الْمیزانَ: ترازو، سنجش وزن؛ لاتَبْخَسوا: کم نگذارید، ناقص ندهید؛ النّاسَ: مردم؛ أَشْیاءَ: چیزها؛ لاتُفْسِدوا: تبهکاری نکنید، فساد نکنید؛ الْأَرْضِ: زمین؛ بَعْدَ: پس؛ إِصْلاحِ: اصلاح، درست کردن؛ ذٰلِکُمْ: اینان؛ خَیْرٌ: بهتر؛ إِنْ: اگر؛ کُنْتُمْ: بودید؛ مُؤْمِنینَ: ایمانآورندگان؛ لاتَقْعُدوا: ننشینید؛ کُلِّ: هر، همه؛ صِراطٍ: راه؛ توعِدونَ: وعده میدهید؛ تَصُدّونَ: باز میدارید؛ عَنْ: از؛ سَبیلِ: راه؛ مَنْ: هر کس؛ ءامَنَ: ایمان آورد؛ تَبْغونَ: میخواهید؛ عِوَجاً: انحرافی، کج؛ اذْکُروا: یاد کنید؛ إِذْ: هنگامی که؛ قَلیلاً: اندک؛ کَثَّرَ: زیاد کرد، افزود؛ انْظُروا: بنگرید، نگاه کنید؛ کَیفْ: چگونه؛ عاقِبَةُ: سرانجام، عاقبت؛ الْمُفْسِدینَ: تبهکاران، مفسدان.
✅طرح ضحی(تعمیق فرهنگ و معارف اجتماعی قرآن)
🌐https://www.instagram.com/quranicmessages
نظر، پیشنهاد، انتقاد:
🗒@yazdanibakhsh
به نام خدا
✅#یادداشت ✅#سواد_رسانه
🗒 موضوع: چرا ماکارونی گران شد؟
🔵 آقای یعقوبزاده، در پی طرح جدید دولت دربارهی تغییر شیوهی پرداخت یارانهها، با الفاظی سخیف و زشت، مسؤولان را نواخت و برای قشر آسیبپذیر که به علت افزایش قیمت کالاها و خدمات و به ویژه ماکارونی به زحمت افتادهاند، اشک و ناله سر داد.
من هم در زیر این مطلب، برای نخستین بار، از نظرات آقای یعقوبزاده دفاع و مطلب ایشان را پسندlike کردم.
🔵 عصر همان روز، یک خودرو لامبورگینی چند ده میلیاردی با سرعت زیادی از کنار خودرو پراید یکصد میلیونی من رد شد؛ دوستی که در خودرو من نشسته بود، گفت: «میشناسی؟» گفتم: «نه. علی دایی؟» گفت: «نه بابا! آقای یعقوبزادهی خودمان است». با تعجب گفتم: «آقای یعقوبزاده؟ همان که صبح برای فقرا اشک و آه میریخت؟ همان که بابت قیمت ماکارونی نگران بود؟» گفت: «آره».
🔵 فوری، خودم را به پشت رایانه رساندم و در تارنمای ثبت شرکتها، مشخصات آقای یعقوبزاده را جستجو کردم: مدیر عامل یک کارخانهی آرد؛ عضویت هیأت مدیرهی یک شرکت تولید ماکارونی بزرگ و 30% از سهام یک شرکت مشهور تولید بیسکویت و کیک، تنها بخشی از اطلاعات کشف شده از آقای یعقوبزاده بود. علاوه بر این در ماه گذشته، قبض آب و برق ویلای شخصی ایشان، آن هم به نرخ دولتی، به ترتیب 8 میلیون تومان و 32 میلیون تومان بود(مشغول ذمهاید اگر لحظهای بیندیشید که برای رسیدن به این اطلاعات، از ابزار نفوذHack استفاده کردهام).
بعد از این تحقیق، نگرانی آقای یعقوبزاده را برای گران شدن ماکارونی، از عمق وجود دریافتم.
🔵 افراد زیادی به خاطر طرح جدید دولت، نگران هستند؛ برخی از این نگرانیها مثل نگرانی مردم عادی بابت گرانی و تنگ شدن بیش از پیش معیشت، درست و به جا است؛ برخی نگرانیها در بین کارشناسان بابت تَبَعات اجرای طرح و نحوهی اجرای آن هم درست و به جا است؛ اما داد و فریادهای کسانی بیشتر بلند است که از قِبَل فروش آرد دولتی و ارز 4200 به آلاف و الوف رسیدهاند و اکنون، پیش از آن که برای مردم فقیر نگران باشند، برای منافع خود نگران هستند. ما مردم حق داریم نگران باشیم، و نگرانی خود را نیز ابراز میکنیم و در این بیان نگرانی یا اعلان اعتراض، آزادیم؛ اما در زمین خائنان کوچک و بزرگ داخلی از هر حزب و گروه، که با خط و خطبازی و جناحبندی امتیاز نانوایی و ارز ارزان گرفتهاند، بازی نمیکنیم؛ همانها که به خوراک گاو و گوسفند آن دامدار فقیر روستایی و حقابهی آن کشاورز مستمند ورزنهای و داروی آن بیمار سرطانی و از همه مهمتر، خالی شدن سفرهی بخش زیادی از مردم ایران زمین، رحم نکردند و حسابهای خود را از پول و جیبهای خود را از طلای آغشته به خون دل مردم، پر کردند.
📝#محمدحسین_یزدانی_بخش
✅ارزیابیها، دیدگاهها، پیشنهادها:
🌐https://eitaa.com/yazdanibakhsh
🔰دیگر یادداشتها:
🌐https://eitaa.com/aghamoalem
اندکی تأمل...
⏳ #اندکی_تامل...
تفاوت فرهنگی دو جامعه
این دو تصویر آنقدر گویا هستند که نیاز به هیچ شرح بیشتری ندارد. اما نمیتوان از کنار این دو تصویر عجیب و پر از مفهوم به سادگی گذشت.
تصویر بالا کودکانی را در حال نواختن موسیقی نشان میدهد، اگر این موسیقی از نوع رپ و راک و ... یا به قول اسلام، موسیقی مطرب باشد، از آنان جانیانی میسازد که برای 5 دلار، حاضرند آدم بکشند.
و تصویر پایین بچههایی را نشان میدهد که در دست آنها بهجای قلم و دفتر تفنگ گذاشتهاند، تا دفاع از کشور و مردمشان را در برابر وحشیهای داعشی یا مطربان مستی که پشت هواپیما آنان را بمباران میکنند، بیاموزند.
انسان هایی ستمدیده و تحت ستم که جای نواختن یک موسیقی آرام یا گوش دادن به آن، مجبورند هر روز آهنگ گلوله و بمب و انفجار بشنوند...
البته این دو تصویر را میتوان به روشهای دیگری هم تفسیر کرد، و آنچنان که نویسنده ادعا میکند، گویا و بینیاز از شرح نیست...
مشکل نویسنده مطلب، یکبعدی نگری و آرماننگری است؛ وگرنه این همه جرم و جنایت در داخل کشورهای اروپایی که همه در مدارس خود موسیقی میآموزند، نباید وجود داشت...
بهتر است به جای نگاه یکبعدی، نگاهی جامع و چندبعدی داشته باشیم تا بتوانیم یک مسأله را از همهی جوانب بنگریم نه با ظاهر زیبای آن و چشمپوشی از جنبههای پنهان آن.
هدایت شده از پیامهای قرآنی
✅ بسم الله الرحمن الرحیم
🌼موضوع: اموال و داراییهای عمومی🌼
🔵يَسَْٔلُونَكَ عَنِ ٱلْأَنفَالِۖ قُلِ ٱلْأَنفَالُ لِلَّهِ وَٱلرَّسُولِۖ فَٱتَّقُواْ ٱللَّهَ وَأَصْلِحُواْ ذَاتَ بَيْنِكُمْۖ وَأَطِيعُواْ ٱللَّهَ وَرَسُولَهُۥٓ إِن كُنتُم مُّؤْمِنِينَ ١
🔴 از تو در بارهی «انفال» میپرسند؛ بگو: «انفال، متعلق به خدا و رسول است؛ پس در برابر خدا، پروا کنید و روابط میان خود را اصلاح کنید و از خدا و پیامبرش پیروی کنید، اگر از ایمانآورندگان هستید.
🔶 سورهی مبارکهی أنفال، آیهی 1
🔍 یَسْئَلونَ: میپرسند، سؤال میکنند؛ کَ: تو؛ عَنْ: از؛ الْأَنْفالَ: انفال، اضافههای هر چیز، داراییهای عمومی مثل جنگل و معدن و دریا و رودخانه و دره و کویر و ... که مالک آن، معین نیست؛ قُلْ: بگو؛ لِ: برای، مخصوص؛ الرَّسولِ: پیامبر؛ فَ: پس، درنتیجه؛ اتَّقوا: پروا کنید، تقوا پیشه کنید؛ أَصْلِحوا: اصلاح کنید، سازش دهید؛ ذاتَ: امور؛ بَیْنِ: میان، بین؛ أَطیعوا: اطاعت کنید، پیروی کنید؛ هُ: او؛ إِنْ: اگر؛ کُنْتُمْ: بودید؛ مُؤْمِنینَ: ایمانآورندگان، گروندگان.
✅طرح ضحی(تعمیق فرهنگ و معارف اجتماعی قرآن)
🌐https://www.instagram.com/quranicmessages
نظر، پیشنهاد، انتقاد:
🗒@yazdanibakhsh