سختی روزه داری
❓سوال:
سلام طاعاتتون قبول،خاهرم امسال بعده افطاراینطورکه خودشون میگن بیشتره اوقات حالت تهوع داره بطوریکه عذرمیخام بالامیاره ایشون تیروییددارن ولی نوعش پرکاریاکم کارمطلع نیستم ومرجعشون مشخص نیست بنظره شماحکم روزه گرفتن یانگرفتنش چطوره؟(من گفتم اگرخیلی اذیت میشی وهمیشه بالامیاری وسلامتیت درخطره روزه نگیر)شمابفرمایید
✅پاسخ:
سلام علیکم
ببینید طبق فتوای همه مراجع، اگر روزه گرفتن برای کسی، خوف و ترس این رو بیاره که ضرر و مریضی در پی خواهد داشت، دیگه روزه گرفتن واجب نیست بلکه حتی میتونه حرام هم باشه.
حالا ایشون باید حتما به پزشک مراجعه کنند و مشخص بشه که روزه داری در این حالی که براشون پیش میاد تاثیر داره یا خدای ناخواسته مریضی دیگری دارند که روزه داری داره تشدیدش می کنه.
با مراجعه به پزشک مطمئنی که در امور دینی فرد مقید و معتقدی است، این وضعیت رو مشخص کنید که به چه شکل است.
اما در فتوای مقام معظم رهبری آیت الله خامنه ای، اگر کسی برای خودش هم یقین حاصل شود که روزه داری ضرر داشته یا خوف ضرر داشتن هست، نباید روزه بگیرد.
#احکام
#ماه_رمضان #رمضان
⚜️ @Ahkaam ⚜️
هدایت شده از قاصدک
20.15M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #کلیپ_تصویری
📌افطار و یاد سیدالشهدا
🎤 استاد بندانی نیشابوری
پیج رسمی استاد بندانی نیشابوری
⬇️⬇️⬇️⬇️
@moshabber
📌 #هیئت_امام_حسن_مجتبی علیه السلام
کربلائیهای مقیم قم(سادات حسنی)
@heiat_imamhasan
پرسش: آیا مرخصی گرفتن و تغییر شیفت کاری خود برای کسی که میخواهد در مشقت برای بازکردن روزه گرفتن نیفتد، واجب است یا اینکه میتواند از مرخصی و تغییر شیفت کاری خود استفاده نکند و روزه خودرا بخاطر مشقت نگیرد یا باز کند؟
پرسیده شده از: دفتر حضرت آقا
#آموزش_احکام
#نهضت_احکام_آموزی
⚜️ @Ahkaam ⚜️
8.89M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰صحبت های شنیدنی شهید آیت الله مطهری درباره هدف از ماه رمضان
✳️ وای اگر دهان جسم را از حلال ببندیم و دهان روح به حرام باز باشد: غیبت، تهمت، بدگویی و...
⚜️ @Ahkaam ⚜️
⁉️سوال
آیا در کفاره به جای دادن غذا می توان پول آن را به فقیر پرداخت کرد؟🧐
📚 پاسخ :
✍آیت الله خامنه ای:
پرداخت پول کافی نیست اما چنانچه فقیر مورد اعتماد و اطمینان باشد می توان پول طعام را به او پرداخت کنید و فقیر را در خرید طعام وکیل کنید تا فقیر پس از خرید آن را مالک شود یا مصرف نماید
✍آیت الله سیستانی:
پرداخت پول کافی نیست مگر اینکه صاحب کفاره فقیر را وکیل کند تا با پول کفاره طعام را از طرف صاحب کفاره خریداری کند و از طرف او آن را به عنوان کفاره به ملک خودش درآورد و آن را به عنوان کفاره قبول نماید و در صورتی که صاحب کفاره بری الذمه می شود که مشخص شود فقیر طبق وکالت عمل کرده است
✍آیت الله مکارم:
پرداخت پول به جای طعام کافی نیست مگر اینکه یقین داشته باشد که فقیر آن پول را صرف همان چیزی میکند که پولش را به فقیر داده مثلا اگر پول نان به فقیر داده یقین کند فقیر پول را صرف خرید نان می کند
#روزه
#پول_کفاره
#وکیل_کردن_فقیر
⚜️ @Ahkaam ⚜️
🔄 یادآوری
📚 احکام روزه طبق فتاوای حضرت آیة اللّه العظمی خامنه ای (مد ظله العالی)
💠 مواردی که قضا و کفاره عمد واجب است:
۱. هرگاه در ماه مبارک رمضان کارهایی که روزه را باطل میکند از روی عمد و اختیار و بدون عذر شرعی انجام شود، علاوه بر اینکه روزه باطل میشود و قضا دارد، کفارة عمد نیز بر انسان واجب میشود، چه بداند کفاره دارد و چه نداند.
۲. اگر کاری را که میداند حرام است ولی نمیداند روزه را باطل میکند انجام دهد، علاوه بر قضا، بنابر احتیاط واجب باید کفاره بدهد.
۳. اگر در ماه رمضان به گفتة کسی که میگوید مغرب شده و اعتمادی به گفتة او نیست، افطار کند، سپس متوجه شود مغرب نبوده، قضا و کفاره بر او واجب میشود.
#احکام_روزه #مبطلات_روزه
#ماه_رمضان
⚜️ @Ahkaam ⚜️
✍
احکام روزه اولی ها چیه؟ باید حتما روزه بگیرن؟
آیت الله خامنه ای:
اگر وضعیت مکلف به گونه ای است که به خاطر ضعف جسمانی یا طولانی بودن روز، روزه گرفتن به خودی خود ـ حتی با ترک فعالیت و مراعات تغذیه ـ سختی فوق العاده داشته باشد، در این صورت بنا بر احتیاط روزه بگیرد و وقتی به سختی فوق العاده افتاد، افطار کند و قضای آن را بگیرد؛ اما اگر سختی فوق العاده داشتن ادامۀ روزه به دلیل فعالیت مانند اشتغال به کار یا تحصیل و مطالعه باشد، در این صورت بنابر فتوا باید روزه بگیرد و هر گاه به سختی فوق العاده افتاد، افطار کند و قضای آن را بگیرد.
آیت الله مکارم:
دختران با تمام شدن نه سال قمري (8 سال و 8 ماه و 25 روز شمسي) بالغ میشوند، ولي چنانچه قادر بر انجام برخي از تکاليف مثل روزه نباشند، انجام آن براي آنها واجب نيست؛ و اگر تا ماه رمضان سال بعد قادر بر قضاي آنهم نباشند، قضا نيز ندارد، ولي براي هرروز بايد فقيري را سير کنند.
⚜️ @Ahkaam ⚜️