☘️🌺☘️﷽
#ربا_در_رهن
❓براى رهن خونه چه كنيم تا دچار #ربا نشيم؟😩
📚 همه مراجع (بهجز سيستانى): راه درستش اینه كه از اول بهعنوان اجاره قرارداد ببندیم؛ یعنی قرار و قراداد اصلی قرارداد اجاره باشه. در واقع، صاحبخونه خونهش رو تا مدت مشخصی و با مبلغ معيّنى (اجارهبها) به مستأجر اجاره بده.
❓پس پول پیش چی میشه؟
👈 بعد از این که توافق کردن قرارداد اجاره بنویسن، صاحبخونه میتونه در ضمن این قرارداد و بهعنوان یکی از شروط قرارداد با مستأجر شرط کنه که خونهم رو بهت اجاره میدم؛ به شرطی که مثلاً صد میلیون بهعنوان قرض بهم بدی.
❌ اما اگه پول رو اول بهعنوان قرض به صاحبخونه بدیم؛ یعنی مثلاً صد میلیون به صاحبخونه بدیم، به شرط اینکه خونه رو به مبلغی كمتر از قيمت واقعی بهمون اجاره بده (هر یک میلیون 25 تا 30 هزار تومن از کرایه کم کنه)، این ربا و حرامه؛ چون در واقع قرارداد پایهای و اصلی که بسته شده، قرارداد قرض بوده و نه قرارداد اجاره (توضیح میدم، نگران نباشین).
⭕️ توضیح:
👈 اگه خونه یا مغازهای رو مثلاً ۲۰ میلیون یا کمتر یا بیشتر رهن کامل کنیم، حکم ربا و نزول رو داره و باطله❌
👈 اگه هم به جای ۲۰ میلیون، مثلاً بگیم ۱۰ میلیون با ماهی ۲۵۰هزار تومن، بازم حکم ربا و نزول رو داره و باطله❌
🔸 پول پیش و اجاره هم هرچی کم و زیاد بشه، فرقی نداره.🤷♂️
🚫 پس اینکه مثلاً در رهن کامل میگن هزار تومن اجاره هم قرار بدیم که شرعاً حرام نباشه، درست نیست و بازم رباست.🙅♂️
⬅️ چرا⁉️
👈 چون ربا یعنی یه مالی رو به کسی قرض بدی و بعد از مدتی، اصل اون مال رو با یهچیز_اضافه پس بگیری😣؛ مثلاً ۲۰ میلیون بدی و بعد از ۶ ماه ۲۳ میلیون پس بگیری.
❓خب! حالا ما خونه که اجاره یا رهن میکنیم، چه میکنیم؟🤓
🔴 میگیم ۲۰ میلیون بهت قرض میدم، سر سال ۲۰ میلیونم رو پس میگیرم با یه چیز اضافه. اون چیز اضافه، یک سال اقامت رایگان توی خونه شماست. این رباست دیگه!
🔴 یا ۱۰ میلیون به صاحبخونه قرض میدیم و سر سال همه اون ۱۰ میلیون رو پس میگیریم با یه چیز اضافه. اون اضافه اینه که ماهی ۲۵۰ هزار تومن از کرایهمون کم کنه. در واقع، انگار ماهی ۲۵۰ هزار تومن بهمون داده. این رباست دیگه!
✅ خب! تا اینجا فهمیدیم که قرض به شرط اجاره باطله.
⬅️ اما چه کنیم؟🧐👇
❌ رهن کامل رو که به هیچوجه نمیشه درست کرد و حتماً باید مبلغی بهعنوان اجاره وجود داشته باشه.
✌️ ولی در مورد حالتی که هم پول پیش میدیم و هم اجاره (مثلاً 10 میلیون با ماهی 250 هزار تومن)، برای درست و حلالشدنش باید اصل قرارداد رو قرارداد👈 اجاره 👉قرار بدیم.
👈 یعنی مثلاً صاحبخونه بگه: خونهم رو بهت میدم ماهی ۲۵۰هزار تومن اجاره؛ البته به شرطی که ۱۰ میلیون تومن هم توی این مدت بهم قرض بدی.
👈 قرارداد اجاره چون از قراردادهای لازمه، همراه اون میشه شرط دیگهای هم گذاشت و اون شرط هم لازمالوفا میشه؛ درست مثل قرارداد ازدواج👰 که یه قرارداد لازمه و مثلاً خانم میتونه سرکار رفتن یا زندگی در فلان شهر رو شرط ضمن عقد کنه تا لازمالوفا باشه.
⭕️ نکته: طبق نظر رهبری، با هزار تومن و دوهزار تومن اجاره، کار درست نمیشه؛ چون این فرار از رباست و باطل. در قرارداد اجاره باید اجارهبها مقدار متعارفی باشه؛ مثلاً ما خونهای رو با 100 هزار تومن اجاره و 500 میلیون تومن قرض اجاره کرده باشیم.
📚 آيتالله سيستانى: اجاره به شرط قرض (همون راه بالا که همه مراجع گفتن اشکال نداره)، بنابر احتياط واجب، جايز نيست و همچنان ربوی است (آقای سیستانی هم چون احتیاط واجب داشتن، مقلدین ایشون میتونن در این مسئله به سایر مراجع رجوع و به همین روش عمل کنن).
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
📚فهرست احکام کاربردی
https://eitaa.com/ahkam31/910
✍️در ثواب نشر احکام شریک شوید
هدایت شده از تبیان گناباد
مارا در نذر خود شریک سازید
حال وهوای هیاتتان خوشتر از بهشت🏴
با چای روضه بودکه دل ها جلا گرفت🏴
🔺چای ممتاز قلمی
🔺چای اصیل ایرانی
🔺چای آسام و سیلان
🔺چای ارل گری عطر ملایم و عطر قوی
🔺خاکشیر تمیز و مستقیم قابل استفاده
🔺دانه چیا و دمنوش ریز میوه های قرمز برای تهیه شربت
جهت اطلاع از جزییات ارتباط بگیرید:
09356785402
@FTM201
هدایت شده از منبرک فاطمی
🖤بسم رب الحسین(ع)🖤
▪️آزادگان عالم در خیمه حسین (ع) اند
▫️طراحی انواع امور گرافیکی با مناسب ترین قیمت و بهترین کیفیت برای هیئاتی که توان مالی کافی ندارند طراحی با حداقل قیمت انجام میگیرد.
شماره تماس: ۰۹۳۳۶۱۷۳۹۹۵
آیدی ایتا ، روبیکا و تلگرام:
@ALGHADIR_M313
▪️نگار خانه الغدیر
هدایت شده از منبرک فاطمی
#محرم
▪️انواع محصولات محرمی
📩 محصولات فرهنگی شهدای گمنام
@shahidfatemishoping
🔸آیدی ثبت سفارش:
@mashhadi1368
🔸تلفن تماس جهت سفارش
۰۹۹۰۶۳۰۹۹۰۴
#محصولات_محرمی
أللَّھُمَ عـجِـلْ لِوَلیِڪْ ألْفَرَج
🔰 1. احكام عزادارى
🖌 امام خمينى رحمه الله: عزادارى براى سيدالشهداء از افضل قربات و مايه تقويت روح ايمان و شهامت اسلامى و ايثار و فداكارى و شجاعت در مسلمين است. (1)
🖌 عزادارى و اظهار حزن و اندوه براى اهلبيت عليهم السلام به ويژه امام حسين عليه السلام به خصوص در روز عاشورا و نيز گريهكردن براى آن حضرت استحباب دارد. و جزع و بىتابى در مصيبت آن حضرت استثنا شده است. (2)
❓پرسش: زنجيرزنى به بدن آن گونه كه برخى از شيعيان مىزنند چه حكمى دارد؟
✅ پاسخ: اگر به نحو متعارف و به گونهاى باشد كه از نظر عرف از مظاهر حزن و اندوه در عزادارى محسوب شود اشكال ندارد. (3)
❓پرسش: برهنه شدن مردان در حال سينه زدن و زنجير زدن در منظر زنان چگونه است؟
✅ پاسخ: بر زنان لازم است از نظر خوددارى كنند. (4)
مكارم: احتياط واجب آن است كه مردان از اين كار خوددارى كنند. (5)
بهجت: بنا بر احتياط واجب بايد بدن خود را از نامحرم بپوشاند. (6)
❓پرسش: آيا ريا كردن در شعائر و عزادارى امام حسين عليه السلام جايز است؟
✅ پاسخ: ريا در هر عبادتى حرام محسوب مىشود ولى تظاهر به عزادارى امام حسين عليه السلام و تعظيم شعائر دين به قصد قربت جايز بلكه مستحب است. (7)
مثل اين كه پرداختن صدقه آشكار قربة الى الله براى تشويق ديگران مستحب است.
------------------
1. استفتائات امام خمينى( ره)، ج 2، ص 28، س 71.
2. فرهنگ فقه، ج 3، ص 305 به نقل از التنقيح، ج 9، ص 235.
3. اجوبة الاستفتائات، آيةالله خامنهاى، س 1463.
4. جامع المسائل فاضل، ج 1، ص 619، س 2162.
5. استفتائات مكارم، ج 2، ص 376.
6. توضيحالمسائل بهجت، م 1937.
7. استفتائات جديد، مكارم، ج 1، ص 504، س 1638.
📚 احكام مناسبت ها، ص: 15
💢 حجة الاسلام محمود اکبری
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
📚فهرست احکام کاربردی
https://eitaa.com/ahkam31/910
✍️در ثواب نشر احکام شریک شوی
✋وقف
بسم الله الرحمن الرحیم.ضمن عرض تسلیت ایام .یکی از کارهایی که ثواب آن برای انسان بعد از فوت هم ادامه دارد، وقف کردن هست، که در این زمینه چند نکته رو خدمت شما خوبان یادآوری می کنم:
1. وقف یعنی مالی را برای یک جهت اختصاص دهیم تا در همان جهت از منافع آن مال استفاده شود مثل این که زمینی را برای حسینیه اختصاص دهیم تا در جهت ساخت بنای حسینیه استفاده شود. البته یکی از مواردی که برای وقف کردن مطلوب است وقف کردن اموال برای تبلیغ و ترویج دین است که وقف کنندگان به این جهت هم توجه ویژه ای داشته باشد.
2-به تصریح برخی از فقهاء از جمله امام خامنه ای حفظه الله انسان می تواند منزل یا ملکی را در زمان حیاتش وقف کند و تحویل هم بدهد ولی شرط کند تا زمانی که خودش یا همسرش زنده هست، از آن استفاده کنند. (تحریر کتاب وقف م25 امام خامنه ای سایت لیدر احکام وقف س137، مکارم م2309 رساله، بهجت م2152 رساله، فاضل جامع المسائل فارسی ج2 ص: 332 س70، تبریزی استفتاءات جدید ج1 ص 318 س1418)
3-اگر وسیله ای مثل دستگاه صوت یا دیگ و پایه، وقف مخصوص مسجد هست، یا کیفیت وقفش دقیقا مشخص نیست، بیرون بردن آن هر چند برای مدت کوتاهی از مکان وقفش جایز نیست اما اگر فردی وسیله را برای مسجد اینگونه وقف کرده که برای مسجد و هر کار خیری دیگری یا مثلا برای عزاداری در مسجد ویا هر مکانی دیگری وقف نموده است، در این صورت بیرون بردن برای استفاده در جهت وقف اشکالی ندارد.
📚فهرست احکام کاربردی
https://eitaa.com/ahkam31/910
✍️در ثواب نشر احکام شریک شوی
🏴فتاوای امام خامنه ای درباره مسائل محرم
🔴س 4342: آیا گرفتن پول برای روضهخوانی اشکال دارد؟
♦️ج: هر چند تعیین نرخ برای این کارها مناسب نیست، شایسته نیست. اما حالا بنده خدا منبری رفته مثلا یا مداحی داشته، مزدی میدهند ،وجهی میدهند پاکتی میدهند، گرفتن آنها اشکالی ندارد و پیشتر هم ما گفتیم که به هر حال مجالسی که برای عزای معصومین علیهمالسلام و اباعبدالله حسین علیهالسلام برپا میشود چه سخنران و چه روضهخوان یا به اصطلاح مداح، غرض اصلیاش این چیزها نباشد تا آن اجر و ثواب عزاداری اباعبدالله علیهالسلام - انشاالله محفوظ بماند و بهره مند باشند.
🏴گوش دادن به موسیقی غیر مبتذل در ایام عزاداری
🔴س 4345: آیا هر نوع شادی کردن هر چند با گوش دادن به سرود های شاد و موسیقی غیر مبتذل در ایام عزاداری اهل بیت معصومین (علیهم السلام) حرام است؟
♦️ج: شایسته نیست مؤمنان در ایام عزای اهل بیت علیهم السلام به شادی بپردازند و اگر به گونهای باشد که عرفاً توهین به حضرات معصومین علیهم السلام محسوب شود باید از آن اجتناب شود.
🏴برهنه شدن در سینه زنی
🔴س 4346: برهنه شدن در سینه زنی به شرط این که نامحرم نباشد اشکال دارد؟
♦️ج: شایسته است عزاداری به شیوه مرسوم و سنتی ـ که با لباس انجام می گرفته ـ برگزار گردد.
🏴تباکی در مراسم عزاداری
🔴س 4347: کسی که در مراسم عزاداری اهل بیت(علیهم السلام)نمی تواند گریه کند و اشکش هم جاری نمی شود ولی خود را به حالت گریه در می آورد (تباکی)، آیا این حالت از مصادیق دروغ و دورویی محسوب می شود؟
♦️ج: تباکی نسبت به کسی که محزون و ناراحت می باشد، دروغ و دورویی محسوب نمی شود
🏴آرایش کردن بانوان در ایام عزاداری
🔴س 4348: آیا آرایش کردن و ابرو برداشتن خانم ها و یا کوتاه کردن موی سر و صورت آقایان در ایام عزاداری و سوگواری اهل بیت علیهم السلام اشکال دارد؟
♦️ج: اگر به گونه ای باشد که هتک حرمت ایام عزاداری محسوب شود جایز نیست و در غیر این صورت، فی نفسه اشکال ندارد.
🍃🌹🍃
@fatemi222