‼️ شستشوی دهان برای روزهدار
⁉️سوال:
آیا گرداندن آب در دهان با اطمینان به اینکه آب فرو نمیرود، روزه را باطل میکند؟ اگر بیاختیار آب وارد حلق شود، روزه چه حکمی دارد؟
✅ جواب:
روزه را باطل نمیکند ولی اگر بیاختیار فرو رود، بنا بر احتیاط باید قضای آن روز را بگیرد؛ مگر این که در حال وضو برای نماز واجب، مضمضه کند که در این صورت روزه، صحیح است و قضا ندارد.
#شستشوی_دهان_برای_روزهدار
🆔@ahkam_sharei_ahkamyar
⁉️سوال:
من با اینکه میدونستم خوردن غذا یا استمنا روزه رو باطل میکنه، گاهی این کارها رو انجام میدادم؛ اما نمیدونستم که علاوه بر قضا، كفاره هم گردنم میاد. الآن چه کنم؟
🔹 همه مراجع: علاوه بر قضاى روزهها، كفاره هم گردنتون اومده و ندونستن حکم كفاره، باعث ازبینرفتنش نمیشه.
♦️نکته: کفاره جریمهایه که بهخاطر شکستن یا نگرفتن عمدی روزه باید انجام بدیم و شامل دو ماه روزه یا سیرکردن شصت فقیر و یا هر دوی اینهاست.
#استمنا_و_کفاره_روزه
🆔@ahkam_sharei_ahkamyar
29.69M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⁉️سؤال:
زنی که شاغل است و درآمد دارد ، واجب است فطریه پرداخت کند؟
#فطریه
#احکام_روزه
💠کانال احکام به زبان ساده
https://eitaa.com/joinchat/582484250Cef7c0527aa
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⁉️سوال:
بر کسانی که فقیر هستند زکات فطره واجب نیست منظور از فقیر چه کسی هست؟
✅پاسخ حجت الاسلام وحید پور
💠کانال احکام به زبان ساده
https://eitaa.com/joinchat/582484250Cef7c0527aa
‼️ پرداخت زکات فطره قبل از حلول ماه شوّال
⁉️ سؤال:
با توجه به امکان پرداخت فطریه از طریق درگاه پرداخت اینترنتی وجوهات شرعی در پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری، آیا می توان پیش از حلول ماه شوّال (غروب شب عید فطر) اقدام به واریز آن نمود؟
✅ جواب:
چون به صورت امانت دریافت شده و پس از حلول ماه شوّال، در موردش مصرف می شود، مانعی ندارد؛ البته پرداخت کننده پس از حلول ماه شوّال، نیت کند که آن امانت، به عنوان زکات فطره باشد.
◾️دفتر مقام معظم رهبری
@Leader_ahkam
#پرداخت_زکات_فطره
🆔@ahkam_sharei_ahkamyar
‼️ قوت غالب در فطریه
⁉️ سؤال:
کسی که در طول سال، بیشتر برنج استفاده می کند تا نان، آیا باید سه کیلو برنج یا مبلغ آن را برای فطریه بدهد؟
✅ جواب:
فطریه اگر از گندم، جو، خرما، برنج و مانند اینها یا پول هر کدام داده شود، کفایت می کند و منحصر به قوت غالب شخص نیست.
🆔@ahkam_sharei_ahkamyar
‼️پیدا شدن زکات فطره گم شده
⁉️سؤال:
زکات فطرهای را کنار گذاشته بودم که پرداخت نمایم اما گم شد، به همین جهت مجدداً پرداخت نمودم و پس از پرداخت، مبلغ کنار گذاشته شده پیدا شد، آیا در این مال میتوان تصرف نمود؟
✅جواب:
نمیتوانید در این مال تصرف کنید، باید مال پیدا شده را به عنوان زکات بپردازید ولی اگر عین مالی را که قبلاً به عنوان زکات پرداخت نمودید موجود باشد میتوانید پس بگیرید.
◾️منبع:
بخش استفتائات پایگاه اطلاعرسانی دفتر آیتالله خامنهای.
🆔@ahkam_sharei_ahkamyar
‼️فطریه و توان مالی
🔹فتوای آیات عظام (خامنه ای، سیستانی و مکارم): کسی که توان مالی ندارد و فقیر شرعی محسوب می شود، فطریه دادن (زکات فطره) بر او واجب نیست؛ بلکه مستحب است.
🔸 کسی که فقیر است، می تواند به قصد فطره، مبلغ فطره را بین افراد تحت سرپرستی خود (همسر و فرزند) دست گردان کند (یعنی هر کدام به قصد فطره مبلغی به فرد دیگر بدهد و او هم به دیگری) و بهتر است در آخر آن را به کسی بدهد که از خودشان نیست (این کار واجب نیست).
⚠️ توجه: کسی که بر او فطره دادن واجب است (فقیر نیست)، نمی تواند فطره را به پدر و مادر یا فرزند فقیرش بدهد؛ زیرا فرزند در صورت توانایی مالی باید مخارج (نفقه) واجب پدر و مادر را بپردازد.
🔹 فقیر شرعی: به کسی می گویند که نمی تواند مخارج سال خود و خانواده (کسانی که تحت تکفل و سرپرستی او هستند) را در حد متعارف تامین کند.
◾️منابع:
استفتا از مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی، توضیح المسائل جامع آیت الله سیستانی، جلد دو، مسئله١٠٣۶ و ١٠٩١، توضیح المسائل آیت الله مکارم، مسئله ١۶٩٣ و ١٩٨
🆔@ahkam_sharei_ahkamyar