✅ حکم #وطن_فرزند
✳️ سوال : وظیفه فرزند در انتخاب وطن و یا #اعراض از #وطن و یا در #سفر چیست؟
✳️ #رهبر معظم انقلاب : در انتخاب وطن و اعراض از آن، اگر در تصمیم گیری و زندگی مستقل نباشند، یعنی بر حسب طبیعت و ارتکازشان تابع اراده پدر باشند، در اعراض از وطن سابق و اتخاذ وطن جدید که پدر با آن ها برای زندگی دائمی به آن جا رفته است، تابع وی خواهند بود.
✳️ اگر در #سفر #تابع_پدر ولو قهراً باشند، قصد پدر برای پیمودن مسافت در صورت اطلاع آنان از آن کافی است.
🔻توضیح ؛ در #وطن_قبلی_پدر
۱- اگر فرزندان در آنجا به دنیا آمده باشند و چند سالی رشد و نمو کرده باشند و پدر از آنجا اعراض نکرده باشد و فرزندان هم مستقل نباشند وطن آنها هم خواهد بود.
۲- اگر پدر از وطن قبلی که وطن همه آنهاست اعراض کرده باشد و فرزندان هم مستقل نیستند آنجا دیگر وطن هیچکدام آنها نخواهد بود.
۳- اما اگر فرزندان در وطن پدر به دنیا نیامده باشند و آنجا زندگی نکرده باشند وطن آنها حساب نمی شود ولو پدر از وطن خود اعراض هم نکرده باشد.
🔻در #وطن_فعلی_پدر که الان با هم زندگی میکنند،
الف)اگر فرزندان کوچکند و مستقل نیستند وطن آنها هم هست.
ب) اگر مستقل هستند ودر تمام امورات زندگی خودشان مستقلا تصمیم می گیرند، 👇👇
1) آن فرزندان همانجا به دنیا آمده اند و بزرگ شده اند که هنوز وطن آنهاست.
2) اگر در وطن فعلی پدر آنها به دنیا نیامده اند و تازه به اینجا آمده اند بستگی به قصد خود فرزندان دارد که آنجا را برای زندگی انتخاب کنند یا نه.
🔻در #وطن_آینده_پدر فرزندان اگر مستقل نیستند تابع پدر هستند اگر پدر آنجا را وطن جدید انتخاب کرده وطن آنها هم خواهد بود. والا مستقلا به تکلیف خودشان عمل می کنند.
🔹منبع :
https://b2n.ir/12354 تبعیت
https://b2n.ir/02899 وطن
❤️ @ahkamerouz احکام روز
✅ چند #استفتاء از دفتر مقام معظم
#رهبری.
✳️ ۱- دو قطعه زمین از مرحوم پدرم به ارث برده ام که چند سال در اختیارم است الان سال خمسی می خواهم برای خودم تعیین کنم آیا خمس این زمین را هم باید بدهم؟
✳️ ۲- هیئت مدیره مجتمع مسکونی طلاب برای جلوگیری از تضییع حقوق ساکنین مجتمع و عقب نیافتادن حقوق نگهبان مجتمع برای تشویق ساکنین اقدام به تصویب مصوبه ای نموده داند که در آن ذکر شده که اگر کسی شارژ ماهیانه را در مدت مذکور نپردازد برای جبران خسارت حقوق دیگران از ساکنین وجهی را پرداخت نمایندبه عنوان جریمه لطفا حکم شرعی آن را بیان فرمایید.
✳️ ۳- نظر مبارک درباره بازار شبکه ای چیست؟
✳️ ۴- حکم دف و نی زدن چیست؟
✳️ ۵- آیا پولی که برای رهن منزل بوده وحالا به دستم رسیده خمس دارد؟
✳️ ۶- اگر مستاجر به صاحبخانه بگوید مبلغ اجاره را کمتر کن در مقابل آن پول قرض الحسنه نزد شما می گذارم آیا اشکال شرعی دارد؟
✳️ ۷- آیا زن باردار وشیرده صرف اینکه روزه اش را خورده باید کفاره بدهد یا خیر؟
❤️@ahkamerouz احکام روز
جواب سوالات را لطفا در پست زیر ملاحظه بفرمایید.👇👇👇👇👇👇👇
✅ احکام بانوان معیار #بهم_خوردن_عادت حیض.
✳️ سوال: چنانچه #عادت زن بهم بخورد و #بی_نظمی در #حیض دیدن او پیش آید وظیفه او چیست؟
1_ اگر بر #خلاف_عادت_قبلی خود #خون ببیند ولی یکبار این اتفاق افتاده همیشه مثلا یکم تا پنجم خون می دید حالا پنجم تا دهم خون دیده،
🍃آیت الله #وحید، #زنجانی، و #رهبر نظری ندارند.
🍃 باقی #مراجع : با یکبار بی نظمی عادت بهم نمی خورد.
2_ اگر دو مرحله خون ببیند که مثل هم نبودند و بر خلاف عادت قبلیش بود،
🍃 #سیستانی، #صافی، : عادت قبلی او بهم خورده و مضطربه است.
🍃 #امام، #مکارم، #رهبری، : در باقی بودن عادت قبل او محل تامل و اشکال است.( یعنی عادتش بهم خورده)
3_ اگر دو مرحله خون مثل هم ببیند بر خلاف عادت قبلیش 👇
🍃 طبق نظر همه #مراجع عادت قبلی او بهم خورده و عادت جدید پیدا کرده.
4_ اگر چند مرحله خون ببیند و هیچکدام مثل هم نباشند و بر خلاف عادت قبلی او باشد.👇
🍃 اینجا هم طبق نظر همه #مراجع عادت او بهم خورده.
🔹منابع ؛👇👇👇👇
مراجع https://b2n.ir/79156
سیستانی https://b2n.ir/98806
❤️ @ahkamerouz احکام روز
✅ #استفتاء از دفتر #رهبر معظم انقلاب در مورد #قرادادی بین کشاورزان و چگونگی نماز جماعت در جائی که امام و ماموم زن هستند و راج به کثیر السفر.
✳️ ۱- دو #کشاورز_معامله ای می کنند به این صورت که آقای زید دو میلیون پول به عمرو میدهد وآن را ملک او میکند که برای خودش باشد اما در مقابل این پول #آب_چاه و #زمین_کشاورزی و را مدت یکسال در اختیار آقای زید قرار دهد که زید در آن کشاورزی کند با همان آب و درآمدش برای خود زید باشد و بعد از یکسال آب و زمین را به عمرو که مالک است بر گرداند آیا این معامله از نظر شرعی طبق فتوای حضرت آقا صحیح است؟
✳️ ۲- اگر #امام و #ماموم هردو #زن باشند آیا واجب است امام جماعت و مامومین همه در یک صف هم ردیف همدیگر باشند یا #امام_جماعت_زن می تواند جلوتر از مامومین بایستد؟
✳️ ۳- نظر حضرت آقا راجع به #کثیر_السفر و معیار انتخاب #وطن دوم چیست؟
❤️ @ahlamerouz احکام روز
جواب سوالات در پست زیر👇👇👇👇
✅ #اقتدا در حال #رکوع و #نرسیدن به رکوع امام
✳️ سوال : اگر ماموم در حالی که امام در رکوع است اقتدا کند اما به مقدار ركوع خم شود و به ركوع امام نرسد آیا نمازش به طور #فرادي صحيح مي باشد و بايد آن را تمام نمايد، یا نماز او باطل است؟
✳️ #گلپايگاني، #صافي: #جماعت باطل است وليكن احتياط آن است كه سر از ركوع بردارد و آن را يك ركعت حساب نموده و نماز را فرادي تمام كند و بعد دوباره بخواند، اگر چه حكم به صحّت نماز بعيد نيست.
✳️ #رهبری : اگر مأموم به رکوع رفته، نمازش فرادا میشود و صحیح است و میتواند برای درک جماعت آن را به مستحبی تبدیل کند و اگر به رکوع نرفته، میتواند نیّت فرادا کند و میتواند صبر کند تا امام برای رکعت بعد برخیزد و آن را رکعت اول خود حساب کند؛ ولی اگر برخاستن امام به قدری طول بکشدکه نگویند این شخص نماز جماعتمیخواند، باید نیّت فرادا کند.
✳️ #سیستانی : می تواند نمازش را فرادی تمام کند و می تواند برای رسیدن به رکعت بعد نماز را قطع کند.
✳️ #مكارم : اگر موقعى كه امام در ركوع است به او اقتدا كند و به ركوع رود و به ركوع امام برسد نماز او صحيح است، خواه امام ذكر ركوع را گفته باشد يا نه و ركعت اوّل او حساب مىشود، امّا اگر به ركوع امام نرسد یا در این زمینه شک کند، نمازش را فرادى تمام كند و بنابراحتياط واجب اعاده نمايد. البته اگر پيش از آن كه به اندازه ركوع خم شود امام سر از ركوع بردارد، نيت فرادى کند و اعاده ندارد.
🔹سیستانی https://b2n.ir/25551
مکارم https://b2n.ir/19850
بقیه مراجع https://b2n.ir/49660
رهبری https://b2n.ir/1313
❤️ @ahkamerouz احکام روز
✅ چند #استفتاء از دفتر حضرت آیت الله #خامنه ای مدّظله العالی.
✳️ ۱-با توجه به اینکه #روزه روز #تاسوعا و #عاشورا #مذمت شده در روایات ولی امام (ره) فقط روز عاشورا را #مکروه می دانند در رساله خود، آیا می توانیم به عنوان حکم شرعی کراهت روز تاسوعا را هم نقل کنیم؟
✳️ ۲- اگر #مایع_نجس تبدیل به بخار شود بعد به صورت مایع روی بدن یا لباس انسان بریزد آیا این مایع نجس است یا نه؟ مثل بول که بخار شده روی سقف توالت تبدیل به شده به آب و چکه کند روی لباس.
✳️ ۳- اگر در #عقد_دائم یا #موقت ایجاب را اول مرد بخواند وزن قبول رابعد بگویدیا ابتدا مرد قبول را بگوید بعد زن ایجاب را بخواند آیا چنین عقدی باطل است؟
✳️ ۴- #زنی که شوهر دارد و هنوز #طلاق نگرفته با #مرد دیگری #نزدیکی کند وبعد از ِطلاق گرفتن از شوهرش و تمام شدن #عده با همین مردی که زنا کرده #ازدواج کند آیا این مورد از موارد #حرمت_ابدی است که لازم شود این زن و مرد از یکدیگر جدا شوند.
ودر صورتی که #زن_عده دار با مردی نزدیکی کند بدون عقد آیا این مورد هم باعث #حرمت_ابدی می شود؟
✳️ ۵- اگر زنی که شوهرش او را طلاق داده و او در زمان عده با مرد دیگری صیغه موقت یا دائم خودشان را خواندند آیا این مورد از موارد حرمت ابدی است یا نه؟ در صورتی که علم به حرمت ابدی نداشته اند وظیفه چیست؟
✳️ ۶- آیا خواندن #سوره های #عزائم توسط #حائض و #نفساء با زبان نباید باشد یا با قلب هم نباید باشد که صرفا مرور و نگاه کردن به آیات را هم شامل می شود و حکم گوش کردن زن حائض به سور عزائم خصوصا آیه سجده دار چیست؟
❤️ @ahkamerouz احکام روز
جواب سوالات در پست زیر 👇👇👇👇
✅ معنای #استظهار و احکام آن.
✳️ استظهار یعنی ترک عبادت کردن به منظور مشخص شدن وظیفه واقعی زن.
✳️ استظهار وظیفه خانمهائی است که ؛
۱- خانم هایی که دارای عادت عددیه هستند و عدد آنها کمتر از ده روز است.
۲- خانمهایی که خون دیدن آنها از عدد عادت آنها می گذرد ولی از ده روز عبور نمی کند.
۳- خانمی که احتمال می دهد خون دیدن او از ده روز عبور می کند.
✳️ در اینکه مدت استظهار چند روز است ۴ نظر هست.
1_ #امام، #رهبری، #فاضل، #نوری، پی فرمایند؛ احتیاط واجب آن است که یک روز عبادت را ترک کند و می تواند تا روز دهم (نه اینکه تا ده روز)عبادت را ترک کند ولی بهتر است تا روز دهم جمع کند بین تروک حائض و اعمال استحاضه.
2_ #خوئی، #وحید، باید یک روز عبادت را ترک کند ولی مستحب است بعد از آن تا روز دهم جمع بین تروک حائض و مستحاضه کند.
3_ #سیستانی ؛ به احتیاط مستحب یک روز عبادت را ترک کند و می تواند تا ده روز عبادت را ادامه دهد.
4_ #مکارم؛ احتیاط واجب آن است که تا روز دهم عبادت را ترک کند.
🔻نکته: وقتی استظهار کرد و معلوم شد حیض بوده و قبل از ده روز تمام شد که حیض است و تکلیف خاصی ندارد.
🔻اگر بعد از استظهار فهمید حیض نبوده واز ده روز عبور کرد تا عادت حیض قبلی را حیض حساب کند اضافه بر آن را هم که عبادت نکرده گناه نکرده فقط قضا دارد.
🔹منبع :
همه https://b2n.ir/97117
سیستانی https://b2n.ir/98806
مکارم https://b2n.ir/37619
❤️ @ahkamerouz احکام روز
✅ چند #استفتاء از دفتر #رهبر معظم انقلاب.
✳️ ۱- در بعضی مناطق ایران مرسوم است که مرد و زن #نامحرم با هم #دست می دهندو اعتقاد دارند چون بدون #قصد_لذت است از نظر شرعی اشکال ندارد و همین زنها مقداری از #موی سرشان را بیرون می گذارند طبق رسومات خودشان و می گویند چون قصد لذتی در کار نیست آیا چنین کارهائی صحیح است و شرعا اشکال ندارد؟
✳️ ۲- آیا #نماز بر #فاقد_الطهورین واجب است یا #مستحب، #قضای آن چطور؟
✳️ ۳- شخصی می خواهد #جنسی را بخرد #نقد آن یک میلیون است و #اقساطی آن بیشتر می شود و شخص سومی به خریدار می گویدمن نقدا پول این جنس را می دهم و شما سودی را که بابت اقساطی می خواهی بدهی را به من بده آیا شرعا این معامله صحیح است؟
✳️ ۴- مدتی نماز را با اختلاف سی درجه از قبله می خواندم اشتباها آیا حالا باید قضا کنم؟
❤️ @ahkamerouz احکام روز
جواب سوالات در پست زیر👇👇👇👇