#آموزش_ترجمه
#هر_روز_یک_کلمه_از_قرآن_کریم
#کلمةُ_الیَوم
#رَقَم238
🍒 نَحس 🍒
نَحس : شؤم.لَیس فیه خیر.
یَوم نَحس :یَوم شَؤم . یَوم لَم يُصادف فیهِ خَیر.
رِیح نَحس :رِیح قاسیه ذات غُبار.
نَحس :روزهای نَحس به معنى روزهاى نحس و شوم .یا روزهاى پر گرد و غبار. یا روزهاى بسیار سرد.
📖 فَأَرسَلْنَا عَلَیهِم رِيحاََ صَرصَراََ فِي أَيَّامٍ نَحِسَاتٍ لَنُذِيقَهُم عَذَابَ الْخِزيِ فِي الْحَيَاةِ الدُّنيَا وَلَعَذَابُ الْآخِرَةِ أَخزَىٰ وَهُم لَا يُنصَرُونَ /فصّلت:۱۶
سرانجام تند بادى هول انگیز و سرد در روزهایى شوم و پر غبار بر آنها فرستادیم تا عذاب خوارکننده را در زندگى دنیا به آنها بچشانیم. و به یقین عذاب آخرت خوارکننده تر است، و (از هیچ سو) یارى نمى شوند.
👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇
نَحس در اصل به معنى سرخى شدیدى است که گاه در افق ظاهر مى شود همچون شعله ی آتش بى دودى است که در زبان عربی آن را نحاس مى گویند. سپس این واژه به هر چیز شوم در مقابل سعد(مبارک) اطلاق شده است.
#استاد_عبدالکاظم_چلداوی
https://eitaa.com/ahlalquran
╰┅┅❀🍃🏴🍃❀┅┅╯
هدایت شده از علی قاسمی
#حفظ_موضوعی۱۸
معرفت و شناخت خداوند
#صفات_الهی
رابطهی #عدل_الهی_و_بلاها
حتمی بودن امتحان و ابتلائات برای همه مردم
#آیه
أَحَسِبَ ٱلنَّاسُ أَن يُترَكُوٓاْ أَن يَقُولُوٓاْ ءَامَنَّا وَهُم لَا يُفتَنُونَ(٢)
وَلَقَد فَتَنَّا ٱلَّذِينَ مِن قَبلِهِم فَلَيَعلَمَنَّ ٱللَّهُ ٱلَّذِينَ صَدَقُواْ وَلَيَعلَمَنَّ ٱلكَاذِبِينَ(٣)
سوره عنکبوت
#ترجمه
آيا مردم گمان كرده اند، همين كه بگويند: ايمان آورديم، رها مى شوند و آنان [به وسيله جان، مال، اولاد و حوادث] مورد آزمايش قرار نمى گيرند؟
در حالى كه يقيناً كسانى را كه پيش از آنان بودند، آزمايش كرده ايم [پس اينان هم بى ترديد آزمايش مى شوند]، و بى ترديد خدا كسانى را كه [در ادعاى ايمان] راست گفته اند مى شناسد، و قطعاً دروغگويان را نيز مى شناسد.
🍃🌼🍃
#تفسیر در پیام بعدی...
https://eitaa.com/aqquran
هدایت شده از علی قاسمی
ادامه #حفظ_موضوعی۱۸
تفسیر
خدای متعال در این آیات به ذكر اين حقيقت مىپردازد كه امتحان يك سنت هميشگى و جاودانى الهى است، امتحان مخصوص شما جمعيت مسلمانان نيست، سنتى است كه در تمام امتهاى پيشين جارى بوده است.
🌼 مىفرمايد:" ما كسانى را كه قبل از آنها بودند آزمايش كرديم " ( وَ لَقَدْ فَتَنَّا اَلَّذِينَ مِنْ قَبْلِهِمْ ). آنها را نيز در كورههاى سخت امتحان افكنديم، آنها نيز همچون شما در فشار دشمنان بيرحم و جاهل و بيخبر و متعصب و لجوج قرار داشتند، هميشه ميدان امتحان باز بوده و گروهى در اين ميدان شركت داشتهاند.
🍃 بايد هم، چنين باشد چرا كه در مقام ادعا هر كس مىتواند خود را برترين مؤمن، بالاترين مجاهد، و فداكارترين انسان معرفى كند، بايد وزن و قيمت و ارزش اين ادعاها از طريق آزمون روشن شود، بايد معلوم گردد تا چه اندازه نيات درونى و آمادگیهاى روحى با اين گفتهها هماهنگ يا ناهماهنگ است؟
آرى" بايد خدا بداند چه كسانى راست مىگويند، و چه كسانى دروغگو هستند" ( فَلَيَعْلَمَنَّ اَللّٰهُ اَلَّذِينَ صَدَقُوا وَ لَيَعْلَمَنَّ اَلْكٰاذِبِينَ ).
🔺بديهى است خدا همه اينها را مىداند، حتى قبل از خلقت انسانها، منظور از علم در اينجا همان تحقق عينى مسائل و وجود خارجى آنها است، و به تعبير ديگر ظهور آثار و شواهد عملى است، يعنى بايد علم خدا در باره اين گروه عملا در خارج پياده شود، و تحقق عينى يابد، و هر كس آنچه را در درون دارد بيرون ريزد، اين است معنى "علم" هنگامى كه در اينگونه موارد در مورد خداوند به كار مىرود. دليل اين مساله نيز روشن است زيرا نيات درونى و صفات باطنى تا در عمل انسان تحقق و عينيت پيدا نكند ثواب و جزا و كيفر مفهوم ندارد. آزمايش براى تحقق بخشيدن به نيات و صفات درونى است.
🔻 و به عبارت ديگر اين عالم همچون يك "دانشگاه" يا يك "مزرعه" است (اين تشبيهات در متون احاديث اسلامى وارد شده) برنامه اين است كه در دانشگاه استعدادها شكوفا گردد، لياقتها پرورش يابد، و آنچه در مرحله "قوه" است به "فعليت" برسد.
بايد در اين مزرعه نهاد بذرها ظاهر گردد، و از درون آنها جوانهها بيرون آيد، جوانهها سر از خاك بردارند، پرورش يابند، نهال كوچكى شوند و سرانجام درختى تنومند و بارور، و اين امور هرگز بدون آزمايش و امتحان ممكن نيست.
و از اينجا مىفهميم كه آزمايشهاى الهى نه براى شناخت افراد است، بلكه براى پرورش و شكوفايى استعدادها است.
🔻🔻بنا بر اين اگر ما آزمايش مىكنيم براى كشف مجهولى است، اما اگر خداوند آزمايش مىكند براى كشف مجهول نيست كه علمش به همه چيز احاطه دارد بلكه براى پرورش استعدادها و به فعليت رسانيدن قوهها است.
✅نكته:
👈 آزمونها در چهرههاى مختلف گرچه بيان عموميت امتحان براى تمام اقوام و جمعيتها، اثر سازنده بسيار قابل ملاحظهاى براى مؤمنان مكه كه در آن روز در اقليت شديدى بودند داشت و توجه به اين واقعيت آنها را در مقابل دشمنان، سخت مقاوم و شكيبا مىكرد، ولى اين منحصر به مؤمنان مكه نبود بلكه هر گروه و جمعيتى به نوعى در اين سنت الهى شريك و سهيماند و امتحانات خداوند در چهرههاى گوناگون به سراغ آنها مىآيد.
👈گروهى در محيطهايى قرار مىگيرند كه از هر نظر آلوده است، وسوسههاى فساد از هر طرف آنها را احاطه مىكند، امتحان بزرگ آنها اين است كه در چنين جو و شرائطى همرنگ محيط نشوند و اصالت و پاكى خود را حفظ كنند.
👈گروهى در فشار محروميتها قرار مىگيرند، در حالى كه مىبينند اگر حاضر به معاوضه كردن سرمايههاى اصيل وجود خود باشند، فقر و محروميت به سرعت درهم مىشكند، اما به بهاى از دست دادن ايمان و تقوا و آزادگى و عزت و شرف، و همين آزمون آنها است.
👈گروهى ديگر بر عكس غرق در نعمت مىشوند و امكانات مادى از هر نظر در اختيارشان قرار مىگيرد، آيا در چنين شرائطى، قيام به وظيفه شكر نعمت مىكنند؟ يا غرق در غفلت و غرور و خودخواهى و خودبينى، غرق در لذات و شهوات و بيگانگى از جامعه و از خويشتن مىشوند؟!
👈گروهى - همچون غرب و شرقزدههاى عصر ما - با كشورهايى روبرو مىشوند كه در عين دورى از خدا و فضيلت و اخلاق، از تمدن مادى خيرهكنندهاى بهرهمندند و رفاه اجتماعى قابل ملاحظهاى دارند، در اينجا جاذبه نيرومند مرموزى آنها را به سوى اين نوع زندگى مىكشاند كه به قيمت زير پا نهادن همه اصولى كه به آن اعتقاد دارند و به قيمت تن دادن به ذلت وابستگى چنان زندگى را براى خود و جامعه خويش فراهم سازند، اين نيز يك نوع آزمون است.
☝️مصيبتها، درد و رنجها، جنگ و نزاعها، قحطى و گرانى و تورم، حكومتهاى خودكامه، كه انسانها را به بردگى و اسارت خود دعوت مىكنند و آنها را به تسليم در برابر برنامههاى طاغوتى خود فرا مىخوانند،
هدایت شده از علی قاسمی
🍀 و بالاخره امواج نيرومند هواى نفس و شهوت، هر يك از اينها وسيله آزمايشى است بر سر راه بندگان خدا، و در همين صحنهها است كه ايمان و شخصيت و تقوى و پاكى و امانت و آزادگى افراد مشخص مىشود.
🪴اما براى پيروزى در اين آزمونهاى سخت، جز تلاش و كوشش مستمر و تكيه بر لطف خاص پروردگار راهى نيست. جالب اينكه در حديثى كه در اصول كافى از بعضى از معصومين در تفسير آيه أَ حَسِبَ اَلنّٰاسُ أَنْ يُتْرَكُوا أَنْ يَقُولُوا آمَنّٰا وَ هُمْ لاٰ يُفْتَنُونَ آمده چنين مىخوانيم:
يفتنون كما يفتن الذهب، ثم قال يخلصون كما يخلص الذهب!:
"آزمايش مىشوند همانگونه كه طلا در كوره آزمايش مىشود، و خالص مىشوند همانگونه كه فشار آتش ناخالصيهاى طلا را از بين مىبرد و آن را خالص مىكند" .
🌿 به هر حال عافيتطلبانى كه گمان مىكنند همين اندازه كه اظهار ايمان كنند در صف مؤمنان قرار مىگيرند و در اعلى عليين بهشت همنشين پيامبران و صديقين و شهداء خواهند بود، سخت در اشتباهند.
🌺به گفته امير مؤمنان على ع در نهجالبلاغه:
و الذى بعثه بالحق لتبلبلن بلبلة، و لتغربلن غربلة، و لتساطن سوط القدر، حتى يعود اسفلكم اعلاكم و اعلاكم اسفلكم:
💎 " سوگند به كسى كه پيامبر ص را به حق مبعوث كرده به شدت مورد آزمايش قرار مىگيريد، و غربال مىشويد، و همانند محتويات يك ديگ به هنگام جوشش، زير و رو خواهيد شد، آن چنان كه بالاى شما پائين و پائين بالا قرار خواهد گرفت"! .
⚖اين سخن را هنگامى مىگويد كه تازه مردم با او بيعت كردهاند و در انتظار اين هستند كه ببينند او با تقسيم اموال بيت المال و مقامها چه مىكند؟! آيا با همان معيارهاى گذشته و تبعيضها يا بر معيار تلخ عدالت محمدى؟!
#تفسیر_نمونه
https://eitaa.com/aqquran
7.87M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
.•🌼•.
#معجزات_قرآنی
#قسمت_هفدهم
✨ جزء پانزدهم سوره مبارکه کهف آیه ۱۵
💠فَضَرَبْنَا عَلَىٰ آذَانِهِمْ فِي الْكَهْفِ سِنِينَ عَدَدًا《۱۱》
💎پس ما (در آن غار از خواب) بر گوش و هوش آنها تا چند سالی پرده بیهوشی زدیم.
اندام فعال بدن در خواب
https://eitaa.com/ahlalquran
╰┅┅❀🍃🏴🍃❀┅┅╯
13.88M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴دوربین مخفی
یکی از ایرانیان ساکن لس آنجلس میره از ایرانیهای اونجا یک دلار قرض میخواد ؛ همهشون فرار میکنن
حالا همین کار رو توی اربعین آزمایش کردن
https://eitaa.com/ahlalquran
╰┅┅❀🍃🏴🍃❀┅┅╯