🎤حقّ زیارت | قطعهای از سخنان استاد مهدی طیّب در جلسات این هفتۀ اهل ولاء - سهشنبه ۱۴۰۳/۰۷/۱۷
◽️ تبریک میلاد سیّدالکریم حضرت عبدالعظیم حسنی علیهالسّلام
◽️زیارت مَزور با زیارت مَزار متفاوت است.
◽️زیارت مَزار همین تشرّف به حرم اهلبیت علیهمالسّلام، بوسیدن و طواف حرم و امثال آن است.
◽️زیارت مَزور خودِ آن بزرگوار را دیدن و زیارت کردن است.
◽️یکی از معانی ادا کردن حقّ زیارت و قدم اوّل در آن، همین زیارتِ خودِ امامِ مُفترضالطّاعه است.
◽️یکی از خاصیتهای زیارت این است که زائر به رَنگ مَزور در میآید...
🌹 حُسن تو سِرِّ عاشقی را بر ملا کرد
بر طرّه زلف کمندت اقتدا کرد
شکر آن خدا را که ز لطف بی مثالش
روز ازل با تو دلم را آشنا کرد
دلدادگی دلداده ات شد، شوق پر زد
عشق آمد و بر تو سلامی دلربا کرد
جانم فدای پیر میخانه که سرمست
ما را به عشق روی ماهت مبتلا کرد
من بنده ای سرگشته بودم که نگاهت
دل را اسیر بارگاه سامرا کرد
دیدارِ سُرِّ مَن رَأی رشک بهشت است
باران ز شوق دیدنت اشک بهشت است
زیبا گل سوسن که رشک نسترن شد
جلوه نمود و رونق دشت و دمن شد
روی زمین تا آسمان بی کرانه
در هر کران دائم ز حُسن او سخن شد
در خانه قلب همه جانانه جا کرد
هر جا که مِهرش بود بر دل ها وطن کرد
ذکر حدیثش قدسیان را مست می کرد
در حلقه خاتم عقیقی از یمن شد
وقتی که دنیا آمد و بُرد از همه دل
نام دل آرا و خدایی اش حَسَن شد
حُسن حَسن، مهر حسین و مرتضی داشت
او یک تنه حُسن تمام انبیا داشت
او آمد و آغاز عشق و دلبری شد
گویا دوباره موسم پیغمبری شد
تاب تماشایش ندارد دیده شب
بر او هجوم از خصم با ناباوری شد
در لشکری، محبوب را محصور کردند
غافل از آن که نام خوبش عسکری شد
با رمز یا زهرا دل از دل دادگان بُرد
آغاز دلداریِ یار حیدری شد
در سامرایش سائلان صف ها کشیدند
درگاه او درگاه حاتم پروری شد
ما هم گدایان ره دلدار هستیم
در انتظار وصل روی یار هستیم
هر کس که شوق سامرا دارد بیاید
هر که به دل عشق خدا دارد بیاید
هر کس به قلبش شوق دیدار زیارت
از بارگاه سامرا دارد بیاید
مهر امام عسکری در سینه ماست
هر کس که قلبی با صفا دارد بیاید
شوق مدینه تا ابد داریم در سر
هر که دلی درد آشنا دارد بیاید
این بانگ زیبای خدا از آسمان هاست
هر کس هوای کربلا دارد بیاید
ختم کلام عاشقان ذکر حسین است
عشق خدای آسمان ذکر حسین است
🌹 میلاد امام حسن عسکری علیهالسّلام مبارک باد!
4_5775915059528077065.mp3
6.88M
🎧 #پادكست، داستانی از معجزات امام حسن عسکری علیهالسّلام
⌛️ مدت: ۷ دقیقه و ۹ ثانیه
◼️ يا فاطِمَةُ اشْفَعِی لِی فِی الْجَنَّةِ؛ فَاِنَّ لَكِ عِنْدَ اللهِ شَأناً مِنَ الشَّأنِ
در سالروز رحلت جانگداز دخت بزرگوار موسیبنجعفر علیهالسلام، خواهر یگانهی معصومهی امام رضا علیهالسلام و عمّهی دردانهی امام جواد علیهالسلام، حضرت فاطمهی معصومه سلاماللهعلیها قرار گرفتهایم.
↩️ این دختر بزرگوار امام کاظم علیهالسلام شخصیّت بسیار والا و عظیمالقدری است. شاید در بین فرزندان ائمّه علیهمالسلام که امام معصوم نبودند، تعداد کمی داشته باشیم که تا این مرتبهی بلند کمال راه یافته باشند. غیر از فرزندان امیرالمؤمنین علیهمالسلام، مثل زینب کبری سلاماللهعلیها و اباالفضلالعبّاس علیهالسلام و فرزندان اباعبداللهالحسین علیهالسلام، مثل علی اکبر اباعبدالله، در بین امامزادگان شاید شخصیّتی به والایی و عظمت حضرت معصومه سلاماللهعلیها شناخته نشده باشد.
↩️ این دُخت بزرگوار، از امام هفتم و مادر بزرگوارشان نجمه خاتون، در اوّل ذیقعدهی سال ۱۷۳ هجری قمری قدم به این عالم خاک گذاشتند و عمر شریف آن بزرگوار مثل جدّهی بزرگوارشان حضرت زهرا سلاماللهعلیها عمر کوتاهی بود؛ درنگ زیادی در این عالم نکردند؛ حدّاکثر زمانی که نقل شده است بیستوهشت سال است. آن حضرت در دهم ربیع الثّانی، در سال ۲۰۱ هجری قمری این عالم را غریبانه ترک کردند.
↩️ امام کاظم علیهالسلام فرزندان زیادی دارند. شاید یکی از علّتهای آن هم این باشد که دستگاه اختناق عبّاسی و حکومت ستمگر هارونی کمر به مَعدوم کردن نسل پیامبر صلیاللهعلیهوآلهوسلم بسته بود و بههمینخاطر تعداد زیادی از امامزادگان به دست این سفّاکان به شهادت رسیدند. برای اینکه سُلالهی پاک رسولالله صلیاللهعلیهوآلهوسلم باقی بماند، امام کاظم علیهالسلام فرزندان زیادی داشتند. بنابه نقلی حضرت نوزده پسر و هجده دختر دارند که غالب آنها در دوران جوانی توسّط حکومت هارونی به شهادت رسیدند.
↩️ امام کاظم علیهالسلام دو فرزند از نجمه خاتون علیهالسلام دارند؛ بقیهی فرزندان از همسران دیگرشان است. یکی از آنها علیّبنموسیالرّضا علیهالسلام، امام هشتم و دیگری فاطمهی معصومه سلاماللهعلیها است. این خواهر و برادر تنیاند؛ حضرت معصومه خواهر تنی امام رضا علیهالسلام است.
↩️ امام کاظم علیهالسلام به خاطر ارادت و دلباختگی به جدّهی بزرگوارشان حضرت زهرا سلاماللهعلیها نام چهار نفر از دخترانشان را فاطمه گذاشتند. یکی از آنان حضرت فاطمهی معصومه سلاماللهعلیها هستند که به فاطمهی کبری ملقّب بودند و مرقد شریفشان در شهر قم قبلهگاه دلدادگان اهلبیت علیهمالسلام است. فرزند دیگری به نام فاطمهی صغری سلاماللهعلیها که مرقد این بانوی بزرگوار در شهر باکو، پایتخت کشور آذربایجان است. دُخت دیگری به نام فاطمه داشتند؛ که مرقد شریف ایشان در شهر اصفهان به نام سِتی فاطمه است. کسانیکه اصفهانی هستند، با مرقد ایشان آشنا هستند. امام کاظم علیهالسلام دختر دیگری به نام فاطمه دارند؛ که مرقد این بانوی بزرگوار هم در شهر رشت قرار دارد و ظاهراً آنجا با نام خواهرِ امام معروف است؛ ولی بعد از امام رضا علیهالسلام حساب حضرت معصومه سلاماللهعلیها از دیگر فرزندان امام کاظم علیهالسلام کاملاً متمایز و جداست. این بانوی بزرگوار که اختلاف سنّ ایشان با برادر بزرگوارشان حضرت رضا علیهالسلام بیستوپنج سال است، جایگاه والایی پیش پدر دارند.
↩️ لقب #معصومه را هم حضرت رضا علیهالسلام به ایشان دادهاند؛ امّا امروز لقب دیگری هم در مورد حضرت معصومه سلاماللهعلیها مشهور است و ایشان را به #کریمه_ی_اهل_بیت علیهمالسلام میشناسند. کریم اهلبیت امام مجتبی علیهالسلام و کریمهی اهلبیت حضرت معصومه سلاماللهعلیها هستند.
↩️ کرامات و عظمت فوق العادهی این بانوی بزرگوار اسلام خارج از وصف است و معجزات عظیمی که از آن حضرت مشاهده شده، حیرتانگیز است. بزرگانی در حرم حضرت معصومه سلاماللهعلیها توفیق تَشَرُّف به محضر حضرت ولیّ عصر اَرواحُنافِداه را داشتهاند؛ حتّی بنا به نقل بزرگی، یکی از بزرگان در حرم حضرت معصومه سلاماللهعلیها خدمت حضرت بقیّةالله اَرواحُنافِداه میرسد و مشاهده میکند که حضرت حجّت اَرواحُنافِداه نشستهاند و صورت مبارک خودشان را روی سنگهای پای ضریح گذاشتهاند و به محضر عمّهی بزرگوارشان اظهار محبّت و ارادت میکنند.
ادامه دارد...
#حضرت_معصومه
#دهم_ربیع_الثانی
◼️ يا فاطِمَةُ اشْفَعِی لِی فِی الْجَنَّةِ؛ فَاِنَّ لَكِ عِنْدَ اللهِ شَأناً مِنَ الشَّأنِ
✔️ اوّلاً شما بدانید از میان امامزادگان شاید غیر از حضرت معصومه سلاماللهعلیها کسی را نداشته باشیم که زیارت مأثوری داشته باشد؛ یعنی امام معصوم برای او زیارتنامه و متن زیارتی بیان کرده باشند. زیارتی از حضرت علیاکبر علیهالسلام، ضمن زیارت حضرت اباعبدالله علیهالسلام نقل شده است، ولی من یادم نمیآید زیارت مستقلّی به این شکل داشته باشیم.
↩️ در متن زیارت حضرت معصومه سلاماللهعلیها نکتهی لطیفی است که بزرگی به آن اشاره کردهاند و آن اینکه بر خلاف همهی زیارتنامههای ائمّهی دیگر علیهمالسلام که وقتی سلام میکنیم، از انبیا، از حضرت آدم علیهالسلام شروع میکنیم و سلام میدهیم: «اَلسَّلامُ عَلىٰ آدَمَ صَفْوَةِ اللهِ؛ اَلسَّلامُ عَلىٰ نُوحٍ نَبِیِّ اللهِ؛ اَلسَّلامُ عَلىٰ اِبْراهِيمَ خَلِيلِ اللهِ؛ اَلسَّلامُ عَلىٰ مُوسىٰ كَلِيمِ اللهِ؛ اَلسَّلامُ عَلىٰ عِيسىٰ رُوحِ اللهِ» [زیارتنامه حضرت معصومه سلاماللهعلیها به صورت دیگری است.]
برایتان ماجرای این سلام ها را بگویم که یعنی چه؟ به کسی که نیست سلام نمیکنند. این سلامها به این معناست که همهی انبیا به حرم حضرت معصومه سلاماللهعلیها آمدهاند و دور ضریح مطهّر آن بزرگوار حلقه زدهاند و چون حضور آنها را در آنجا احساس میکنید، به آنها سلام میکنید. بعد هم پیامبر صلیاللهعلیهوآلهوسلّم مخاطب میشوند: «اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يا رَسولَاللهِ». پیغمبر صلیاللهعلیهوآلهوسلّم را آنجا میبینید و خدمت حضرت مستقیماً سلام میکنید. پیامبراکرم صلیاللهعلیهوآلهوسلّم هم به زیارت حضرت معصومه سلاماللهعلیها آمدهاند. بعد به امیرالمؤمنین علیهالسلام سلام میکنید. بعد به حسنین علیهماالسلام سلام میکنید، بعد به حضرت فاطمهیزهرا سلاماللهعلیها سلام میکنید. در زیارت سایر ائمّه علیهمالسلام به این شکل است؛
↩️ امّا در زیارت حضرت فاطمهیمعصومه سلاماللهعلیها قبل از اینکه شما به ائمّه علیهمالسلام، سلام کنید، به فاطمهی زهرا و حضرت خدیجه سلاماللهعلیها سلام میکنید: «اَلسَّلامُ عَلَيْكِ يا بِنْتَ فاطِمَةَ وَ خَدِيجَةَ»
سلام بر تو ای دختر بزرگوار فاطمهی زهرا سلاماللهعلیها و خدیجهیکبری سلاماللهعلیها بعد میگویید: «اَلسَّلامُ عَلَيْكِ يا بِنْتَ اَمِيرِ الْمُؤْمِنِينَ». این لطافت خاصّی دارد؛ نشان میدهد رابطهی ویژهای بین این بانوی بزرگوار، با آن دو بانوی بزرگوار صدر اسلام، به ویژه #فاطمهیزهرا سلاماللهعلیها وجود دارد. این بانوی بزرگوار نایب مَناب فاطمهی زهرا هستند.
↩️ و به همین علّت فرمودند: هر وقت خواستید قبر جدّهی ما فاطمهیزهرا سلاماللهعلیها را زیارت کنید، به #قم بروید و قبر فاطمهی معصومه سلاماللهعلیها را زیارت کنید. لذا هر وقت وارد حرم حضرت معصومه سلاماللهعلیها میشوید، قبل از اینکه به حضرت معصومه سلاماللهعلیها سلام کنید، به خود حضرت زهرا سلاماللهعلیها سلام کنید. این ضریح را، ضریح حضرت زهرا سلاماللهعلیها بدانید و اوّل، خدمت آن حضرت سلام کنید. امیدوارم خدا گوشهای دل را باز کند و جواب سلام را هم با گوش دلتان، از زبان خودِ حضرت زهرا سلام اللهعلیها بشنوید.
↩️ در متن زیارت، این نکته را عرض میکردم، درخواستی که ما بعد از عرض ادب و ارادت، از حضرت معصومه سلاماللهعلیها میکنیم، این است: «يا فاطِمَةُ اشْفَعِی لِی فِی الْجَنَّةِ؛ فَاِنَّ لَكِ عِنْدَ اللهِ شَأناً مِنَ الشَّأنِ»؛ ای فاطمهی معصومه! ای دختر بزرگوار موسیبنجعفر! ای دختر ولیّخدا! ای خواهر ولیّ خدا! ای عمّهی ولیّ خدا! برای من در بهشت شفاعت کن! «اِشْفَعِی لِی فِی الْجَنَّةِ». نمی گویید مرا شفاعت کن برای این که بهشت بروم؛ می گویید داخل خود بهشت مرا شفاعت کن. این دو تا حرف است؛ یک وقت می گویید شفاعت کن من بهشت بروم؛ ولی یک وقت می گویید: «اِشْفَعِی لِی فِی الْجَنَّةِ»؛ در داخل بهشت مرا شفاعت کن.
⁉️ داخل بهشت برای چه شفاعت کن؟ شفاعتها برای این است که فرد وارد بهشت شود، وقتی وارد بهشت شد، دیگر شفاعت برای چه؟ این یک شفاعت خاصّه است. بنابر نظر برخی از بزرگان اهل معرفت این شفاعت، شفاعت برای توفیق رسیدن به محضر پیامبر و ائمّه صلواتاللهعلیهماَجمعین است. حضرت معصومه سلاماللهعلیها هستند که میتوانند واسطه و شفیع شوند که وقتی دوستان اهلبیت علیهمالسلام وارد بهشت شدند، بتوانند به محضر پیامبراکرم و ائمّهی هدی و فاطمهیزهرا صلواتاللهعلیهماَجمعین نائل شوند.
(بخش دوم) ادامه دارد...
#دهم_ربیع_الثانی
◼️ يا فاطِمَةُ اشْفَعِی لِی فِی الْجَنَّةِ؛ فَاِنَّ لَكِ عِنْدَ اللهِ شَأناً مِنَ الشَّأنِ(٣)
🔹این بانوی بزرگوار شأن و جلالت فوقالعادهای دارند و تعظیم زیادی در طول تاریخ از جانب بزرگان شیعه [نسبتبه ایشان] شده است که این منزلت و جایگاه والای زن مؤمنه و عارفه و صالحه را نشان میدهد که چقدر بلند است! اگر کسی بخواهد جایگاه زن را در اسلام ببیند، بیاید و نگاه کند که مراجع عظام تقلید، با محاسن سفید و عظمتی که دارند، افتخار میکنند که خادم حرم حضرت معصومه سلاماللهعلیها باشند.
🔹 حضرت آیتاللهالعظمیمَرعَشینجفی رضیاللهعنه سِمَت خادمی افتخاری حرم حضرت معصومه سلاماللهعلیها را داشتند و در تمام عمر هم، تا وقتی که در قید حیات بودند و امکان حرکت داشتند، با آن سنّ بالا و کهولت، هر روز سحرها به زیارت حضرت معصومه سلاماللهعلیها میرفتند و نمیگذاشتند یک روز هم ترک شود.
🔹 بزرگانی هم که امروز هستند، مراجع بزرگ، به همین شکل، به محضر این بانوی بزرگوار، عرض کوچکی و ادب میکنند. شأن و منزلت زن در جهان اسلام را اینجا میتوان دید. البتّه منظور از زن، نه زنِ مطلق؛ بلکه زنِ پرورشیافته در مکتب قرآن و اهلبیت علیهمالسلام است؛ کما اینکه مرد هم اینطور مطلق، قابل تجلیل نیست.
🔹 شما میبینید که قرآن، انسان را به شدّت مذمّت میکند؛ انسان عَجول است؛ انسان هَلوع یعنی حریص است؛ انسان جَهول یعنی بسیار نادان است؛ انسان ظَلوم یعنی بسیار ستمکار است؛ انسان قَتور است؛ انسان کَفور یعنی ناسپاس است؛ انسان بخیل است و امثال اینگونه تعابیر چقدر در قرآن راجعبه انسان آمده است! آیا اینها به این معنی است که انسان در محضر قرآن، موجود پَست این گونهای است؟ نه، قرآن میگوید: انسان زمینهی طبیعیِ وجودش این گونه است؛ اگر به شکل خودرو بار بیاید و رشد کند، تحت تربیت و پرورش اولیای خدا و دین خدا قرار نگیرد، اگر مثل علف هرزه بروید، چنین موجودی خواهد شد؛ موجود عجول، حریص، ناسپاس، ستمکار، بسیار نادان، بسیار کفران پیشه، کَفور و امثال اینها؛ امّا اگر زیر دست باغبانهای الهی پرورش پیدا کند، گل زیبای انسانیّت شود، آن موقع موجودی میشود که «لَقَدْ كَرَّمْنابَنِی آدَمَ»؛ تاج «كَرَّمْنا» بر سرش گذاشته میشود؛ «فَضَّلْناهُمْ عَلىٰ كَثيرٍ مِمَّنْ خَلَقْنا تَفْضيلاً» میشود و خدا به خاطر آفرینش او به خویش تبریک میگوید: «فَتَبارَكَ اللهُ اَحْسَنُ الْخالِقينَ» و تعابیر بلندی که راجعبه انسان در قرآن وجود دارد.
🔹 این نکته را در نظر بگیرید! عین این ماجرا راجعبه زن جریان دارد. نکوهشهایی که از انسان در قرآن شده، به این معنا نیست که انسان ناگزیر از این است که این ویژگیهای بد را داشته باشد؛ بلکه می گوید: انسانی که تحت تربیت الهی قرار نگیرد، زمینههای طبیعی وجودش به گونهای است که وقتی به شکل وحشی و هرزه رشد میکند، تبدیل به چنین موجودی میشود؛
⬅️ در مورد زن هم همینطور است. اگر در روایات و احادیث از زن نکوهش میبینید، عین همین نکوهشهای قرآن راجعبه انسان است. یعنی اگر زن تحت تربیت مکاتب الهی قرار نگیرد، زیر دست باغبانهای خَبیر و توانای الهی پرورش پیدا نکند، تبدیل به چنین موجود پست و پلیدی میشود؛ امّا وقتی پرورش پیدا میکند، به موجود بسیار گرانبها و عظیمُالقدری تبدیل میشود.
🔹نمونههای اینها را در زنهای بزرگ اسلامی میبینیم؛ فاطمهی زهرا سلاماللهعلیها، خدیجهی کبری سلاماللهعلیها، زینب کبری سلاماللهعلیها و فاطمهی معصومه سلاماللهعلیها؛ همانطور که در زنهای بزرگ تاریخ انبیای گذشته میبینیم؛ مانند آسیه بنت مزاحم سلاماللهعلیها همسر فرعون، ساره و هاجر سلاماللهعلیهما، همسران حضرت ابراهیم، مادر حضرت موسی و مریم دختر عِمران مادر حضرت عیسی علیهمالسلام.
🔹 هنگامی که از زن سخن گفته میشود، باید دید کدام زن؛ همانطور که وقتی میگوییم انسان، باید دید کدام انسان؟
زن چنین منزلت والایی پیدا میکند که در برابر یک زن بیستوهشت ساله، مراجع تقلید عظیم تاریخ شیعه، با محاسن سفید و سنهای بالای هشتاد و نود سال، افتخار میکنند که بیایند جارو دست گیرند، حرم مطهّر ایشان را جارو زنند. بزرگترین شخصیّتهای علمی تاریخ، از حرم نورانی حضرت معصومه سلاماللهعلیها بهره بردند. فلاسفهی بزرگی مانند ملاّصدرا پناهندهی حرم فاطمهی معصومه سلاماللهعلیها است. فیض کاشانی، حکیم و عارف و فقیه و مفسّر و محدّث و اعجوبهی علم و معرفت، پناهندهی حرم حضرت معصومه سلاماللهعلیها است. مدرسهی فیضیّه را هم که معروف است، فیض کاشانی رضیاللهعنه ساخته است.
🔹این جایگاه و منزلت زنی است که در مکتب انبیای الهی، در مکتب پیامبر و اهلبیتعلیهمالسلام و در مکتب قرآن و عترت رشد میکند.
#دهم_ربیع_الثانی
@ahlevela
📔 لغزش های نظری و عملی در سلوک (۲۹)
۲۳ـ پروای از معصیت، حاکی از بیاعتمادی به رحمت الهی و شفاعت معصومین است. (قسمت اول)
🔹 برخی گروندگان به جریانات عرفانی با تکیه بر این که سعه رحمت الهی و گستره شفاعت شفیعان هیچ کس را محروم نمیگذارد و پروای از معصیت به خاطر تبعات تلخ و دشوار اخروی آن، حاکی از نوعی بیاعتمادی به رحمت پروردگار و شفاعت اولیای الهی است، لزوم مراعات ورع و تقوی را مورد تردید و نفی قرار میدهند.
این نتیجهگیری نیز خطا و نارواست؛ زیرا اوّلاً تنها انگیزه پرهیز از گناهان، ترس از تبعات اخروی معاصی نیست؛ بلکه طلب همجواری با اولیاء خدا در بهشت جاودان الهی و حیا ورزیدن و ادب نمودن از ارتکاب پلیدیهاومعاصی در محضر خدا و در منظر پیامبر و امامان علیهم السّلام انگیزههایی به مراتب قویتر برای اجتناب از گناهان است. اکنون که خداوند تا این پایه رئوف و رحیم است و اولیای او تا این مرتبه مهربان و پرلطفاند، آیا جا دارد که انسان به مخالفت با آنان برخیزد و در برابر اوامر آنها عصیان و سرکشی نماید؟
🔹 آیا سوء استفاده از لطف و بزرگواری و محبّت و عنایت خدا و اولیاء الهی سزاوار است؟ فرزندی که پدری مهربان و سرشار از لطف و بزرگواری دارد و مطمئن است که اگر نسبت به شخص والامقامی جسارت و بیادبی کند، پدر آبروی خود را گرو میگذارد و از آن شخصیّت والامقام عذرخواهی نموده و وساطت میکند تا از فرزند جسور و بیادب درگذرد و از تنبیه او صرف نظر کند؛ آیا سزاوار است که فرزند مزبور راضی باشد که چنین پدر مهربان و بزرگواری، به خاطر این که فرزندش مرتکب جسارت و بیادبی شده است، نزد آن شخص والامقام، شرمنده و ناگزیر از عذرخواهی شود؟ آیا به راستی جا دارد که امّت به اتّکای این که پیامبر اکرم و خاندان بزرگوارش علیهم السّلام نزد خداوند از آنها شفاعت و برای ایشان طلب مغفرت میکنند، خود را به معاصی آلوده کنند و موجبات شرمندگی و عذرخواهی آن بزرگواران را در پیشگاه خدا، به سبب بیادبی و جسارت امّت که به منزله فرزندان آن بزرگواران میباشند، فراهم آورند؟
❓آیا همان بزرگوارانی که به دوستان و شیعیانشان وعده شفاعت در قیامت دادند، کراراً به آنها نفرمودند نزد خدا و خلق، مایه سرافرازی و زینت ما باشید و سبب سرافکندگی و زشتی ما نباشید؟
❓آیا امام صادق علیه السّلام نفرمودند: علیکم بتقوی الله و الورع و الاجتهاد و صدق الحدیث و اداء الامانة و حسن الخلق (الجوار) و کونوا دعاة الی انفسکم بغیر السنتکم و کونوا زیناً و لاتکونوا شیناً و علیکم بطول السّجود و الرّکوع: بر شما باد به رعایت تقوای الهی و پرهیز از گناه و کوشش در طاعت و راستی در گفتار و ادای امانت و اخلاق (معاشرت) نیکو. و بدون زبانتان (با اعمالتان) دیگران را به سوی خود دعوت کنید و مایه آبرو و زینت (ما) باشید و سبب سرشکستگی و زشتی (ما) نباشید. و بر شما باد به سجده و رکوع طولانی.
❓ آیا آن حضرت نفرمودند: یا معشر الشّیعة انّکم قد نسبتم الینا. کونوا لنا زیناً و لاتکونوا شیناً. کونوا مثل اصحاب علیّ علیه السّلام فی النّاس، ان کان الرّجل منهم لیکون فی القبیلة فیکون امامهم و مؤذّنهم و صاحب اماناتهم و ودایعهم: ای گروه شیعیان، شما به ما منتسب میباشید. برای ما زینت و مایه سرافرازی باشید و سبب سرشکستگی و زشتی نباشید. بین مردم مثل یاران علی علیه السّلام باشید که اگر یکی از مردان آنها در قبیلهای میبود، امام جماعت و مؤذّن ایشان و کسی که امانتها و ودیعههای اهل قبیله به او سپرده میشد، او بود.
❓و نیز آیا آن حضرت نفرمودند: ایّاکم ان تعملوا عملاً یعیّرونا به؛ فانّ ولد السّوء یعیّر والده بعمله. کونوا لمن انقطعتم الیه زیناً و لاتکونوا شیناً: مبادا کاری کنید که ما را بدان سرزنش کنند. همانا فرزند بد، پدرش را به علّت عمل او سرزنش میکنند. برای کسی که به او دل دادهاید (امام خود) زینت و مایه آبرو باشید و عیب و ننگ نباشید.
❓ و آیا امام سجّاد علیه السّلام نفرمودند: احبّونا حبّ الاسلام، فما زال حبّکم لنا حتّی صار شیناً علینا: در قالب محبّت مورد تأیید اسلام به ما محبّت بورزید. امّا شما پیوسته به ما ابراز محبّت میکنید تا کار به جایی میرسد که مایه ننگ و سرشکستگی ما میشود.
استاد مهدی طیب، #سر_حق، ص۱۶۶-۱۶۴.