✨ شرح صلوات شعبانیّه✨
🎤 با بيان شيوا و دلنشين استاد مهدي طیّب
⏱ مدّت:٣٠ دقيقه
👌 بسيار زيبا و شنيدني👇👇👇
http://ahlevela.ir/mp3-sort/mabahese-ebadi-va-aamale-mostahabbi/moraghebate-mahe-shaaban/03%20Salavat%20SHabaniye.mp3
#صلوات_شعبانیه #ماه_شعبان
💠 مروری بر برخی از مضامین مناجات شعبانیه (١٠)
«إِلَهِي قَدْ جُرْتُ عَلَي نَفْسِي فِي النَّظَرِ لَهَا فَلَهَا الْوَيْلُ إِنْ لَمْ تَغْفِرْ لَهَا»
🔹 خدایا من در اثر بی توجهی به خویش، به خود ظلم و ستم کردم، در اوج غفلت غوطه ور بودم و توجّه داشتم که چه بلایی بر سر خودم می آورم و چگونه خود را تباه و نابود می کنم! من متهم هستم؛ آمده ام و دارم به جرمم اعتراف می کنم:
🔹 «إِلَهِي قَدْ جُرْتُ عَلَي نَفْسِي فِي النَّظَرِ لَهَا»؛ خودم را نابود کردم خدایا! وای بر من اگر تو مرا نبخشی: « فَلَهَا الْوَيْلُ إِنْ لَمْ تَغْفِرْ لَهَا».
🔹👌 تنها چیزی که می تواند این تباهی را که من نسبت به خویش روا داشتم جبران کند، بخشش و غفران توست.
🔹 اگر تو مرا مشمول غفران و بخشش خود قرار دهی، خرابکاری ها و بی توجهی هایم و بی اعتناییم به این که چه دارد بر سرم می آید، همه قابل ترمیم و جبران خواهد بود؛
⁉️ اما اگر تو مرا نبخشی، من چه خاکی بر سرم کنم؟! وای بر من اگر مرا نبخشی؛ فَلَهَا الْوَيْلُ إِنْ لَمْ تَغْفِرْ لَهَا.
« إِلَهِي لَمْ يَزَلْ بِرُّكَ عَلَيَّ أَيَّامَ حَيَاتِي فَلاَ تَقْطَعْ بِرَّكَ عَنِّي فِي مَمَاتِي»
🔹 خدایا! وقتی به گذشتۀ زندگیم می نگرم، می بینم یک آن و یک لحظه نبود که تو مرا مشمول محبت ها، الطاف، عطایا و عنایاتت قرار نداده باشی!
🔹 در تمام عمرم در الطاف و مهربانی های تو غوطه ور بودم. «لم یزل: در طول عمر دنیویم تا به امروز، همواره و پیوسته خوبی های تو به سوی من سرازیر بوده است.
🔹 حال که اینگونه است، «فلا تقطع برّک عنّی فی مماتی»: خدایا! بعد از مرگم هم خوبی های خودت را از من دریغ نکن. من همان بنده ی محتاجم. تو که در دنیا در حقّ من اینهمه محبت و عنایت کردی، در آخرت هم با من همانگونه رفتار کن که در دنیا رفتار کردی. مرا از خوبی ها و احسان و الطافت محروم نکن.
🔹👌حرف هایی را که در این مناجات می زنیم، باید باور داشته باشیم. اینها تعارف نیست که با خدا می کنیم.
⁉️ باید برگردیم و گذشته ی زندگیمان را یک بار مرور کنیم؛ ببینیم خدا از لطف و عنایت با ما چه کرده است؟ چه کرده از احسان و عطایا؟! آیا لحظه ای بود که خدا به ما احسان و لطف نکند؟
⬅️ به این باور برسیم و آنگاه با این یقین به خدا بگوییم: «الهی لم یزل برّک علیّ ایّام حیاتی»: خدایا نگاه کردم؛ از لحظه ی تولّدم، نه، از زمانی که در رحم مادر بودم تا همین الان، یک لحظه هم مرا از محبت و عنایات خودت محروم نخواسته ای.
🔹 حال که اینگونه است، تو که به من اینهمه عنایت و احسان کردی، مگر من در گذشته استحقاق اینهمه خوبی و احسان تو را داشتم؟ پس بیا در آینده و بعد از مرگم هم عنایات و الطاف خودت را از من دریغ نکن.
🎤 در محضر استاد مهدی طیب 90/04/16
@ahlevela
#مراقبات_عبادی
#ماه_شعبان
#مناجات_شعبانیه
💠 انسان كامل قطب عالم امكان و قلب جهان خلقت
دومين دليل اعتقاد عارفان به وجود حضرت مهدي ارواحنافداه اين است كه #انسان_كامل قطب عالم امكان است. به تعبيري مي توان گفت از ديدگاه عارفان تمامي عالم به يك انسان مي ماند. چنانكه گفته اند؛ ( جهان انسان شد و انسان جهاني) درواقع عالم كبير و عالم صغير و به تعبير ديگر انسان كبير و انسان صغير همانند يكديگرند. هرآنچه در عالم خارج و آفاق وجود دارد يك جا در انسان جمع است و اين دو مطابق همند و همه مراتب وجود و عوالم، اعمّ از جبروت، ملكوت و ناسوت، در وجود انسان نمونه اي دارد. از اين رو عارفي كه تمام جهان خلقت را به منزله يك انسان مي داند، انسان كامل را قلب اين پيكر انسانيِ گسترده مي بيند. انسان كامل در كلّ جهان خلقت به منزله دل در وجود يك انسان است و همان طور كه دل كانون وجود انسان است، انسان كامل نيز قطب و كانون جهان آفرينش است؛ همان گونه كه انسان بدون قلب وجود ندارد، عالم بدون انسان كامل نيز قابل تصوّر نيست؛ و همان طور كه انساني با چند دل وجود ندارد، در انسان كبير هم كه عالم خلقت است بيش از يك انسان كامل نمي تواند وجود داشته باشد. انسان كامل منحصر به فرد است و قلب عالم امكان يكي است. عالم دو قطب ندارد. حتّي زماني كه چند تن از اءمّه معصومين صلوات الله عليهم اجمعين در كنار يكديگر زندگي مي كرده اند، در زمان واحد تنها يكي از ايشان مي توانست قطب عالم امكان و قلب هستي باشد. امروز قلب عالم هستي وجود مقدّس حضرت مهدي اواحنافداه است.
📔 #جان_جهان، صفحه ٧٢ و ٧٣
@ahlevela
✨شرح صلوات شعبانيه ( بخش اول)
💠 اللهم صل علی محمد و آل محمد شجره نبوه و موضع الرساله و مختلف الملائكه و معدن العلم و اهل البیت الوحی،
سلام و درود الهی را می طلبیم برای پیامبر و خاندانش که شجره نبوت هستند اینها درخت پیامبری و نبوت اند. همه انبیا بر این درخت شاخه هایی بودند و میوه ها و گلهایی بودند؛ اصل درخت، پیامبر و خاندان اوست؛ جایگاه قرار گرفتن رسالت است. اگر الله یعلم حیث یجعل الرساله (یا الله اعلم حیث یجعل رساله). آنجایی که خدا با علم بیکران خود مناسب ترین جایگاه برای قرار دادن رسالت تشخیص داد، این خاندان بود. و مختلف الملائكه، پیامبر و خاندانش محل آمد و شد ملائكه الله ، و معدن علم و مهبط وحی، فرودگاه وحی هستند.
💠 الهم صل علی محمد و آل محمد الفلک الجاریه فی اللجج الغامره
از خداوند می خواهیم که صلوات و درود بر پیامبر و خاندانش فرو فرستد، آنهایی که در دریای طوفانی و پر تلاطم این دنیا، کشتی نجاتند . این دنیا، دریای پر تلاطمی است كه امواج خروشانی دارد و از گردابهای این دنیا، كسي می تواند جان سالم به در ببرد که بر کشتی نجات پیامبر و خاندانش سوار شده باشد.
الفلک الجاریه فی اللجج الغامره یامن رکبها و یغرق من ترکها. هر که در دنیا سوار بر اين كشتي شد، از همه لغزشها، آلودگی ها و انحطاطها در امنیت و امان خواهد بود؛ و یغرق من ترکها: هر که این خاندان را ترک گفت غرق دریای گمراهی است.
اینها اصول اعتقادی ما هستند اما بعضی ها نسبت به مساله ولایت خیلی تفننی برخورد می کنند، و به عنوان اينكه چیز خوبی است آدم داشته باشد؛ اگر کسي هم نداشت آن چنان مهم نیست؛ در حالی که یامن من رکبها و یغرق من ترکها؛ می خواهد هر عارفی ،حکیمی، فیلسوفی، متکلمی، عابدی، زاهدی و يا هر سالکی باشد اگر اهل بیت پیامبر را ترک گفت ، غرق در دریای گمراهی است.
💠 یامن من رکبها ویغرق من ترکها المتقدم لهم مارق والمتاخر عنهم زاهق واللازم لهم لاحق، اینها معیارند هر کسي تند روی کند؛ بخواهد به گمان خودش از آنها عارف تر ، عابدتر، زاهدتر و مومن تر خودش را قرار بدهد و يا آنهایی که کندروی می کنند، همپای آنها راه نمی آیند کوتاه می آیند، مقصر و قاصرند. هر دوی آنها تباه شدند؛ هم آنهایی که تقدم جستند، ادعای فهم بیشتر از اهل بیت داشتند؛ ادعای کمالاتی، صلاحیت و شایستگی بیشتر از اهل بیت داشتند؛ اینها به خطا رفتند؛ هم آنهایی که در درک مقامات بلند اهل بیت علیهم السلام کوتاه آمدند، نتوانستند هضم کنند و اهل بیت را کوچک کردند؛ آنها را از کمالات و مقامات بلند الهی شان را خلع کردند؛ اهل بیت منهای آن مقامات را باور کردند؛ اینها هم به گمراهی رفتند. و اللازم لهم لا حق. آن کسی که ملازم آنها بود، گام در جای گام آنها نهاد؛ راه آنها رفت و به آنها اقتدا کرد. اوست که در سلوک به مقصد می رسد. لذا در سیر و سلوک خیلی باید دقت کرد این راه شاخصی دارد و کسی از آن شاخص منحرف شود خواه جلو، خواه عقب بماند، هر دو گمراهی است و به نتیجه نرسیدن، فهتدوا بعلمکم ، باید با آن شاخص انسان راه خودش مسیر خودش را تنظیم کند. این کشتی ها را دیدید در دریا چگونه با آن برج و فانوس دریایی مسیر خودشان را نتظیم می کنند یا هواپیماها با هدایت آن بر مراقبت خودشان را تنظیم می کنند که اگر این معیار را رها کنند آن کشتی غرق میشود یا به سخره ها می خورد یا به طوفانها مبتلا میشود و آن هواپیما سقوط خواهد کرد.المتقدم لهم مارق والمتاخر عنهم زاهق واللازم لهم لا حق، لذا در فهم دین در عمل به دین در هر دو می بایست این شاخص را مد نظر قرار داد و مسیر را با آن شاخص تنظیم کرد.
@ahlevela
#استغفار_هفتاد_بندی_امیرالمومنین_علیه_السلام
💠بند شصت و سه:
اللَّهُمَّ وَ أَسْتَغْفِرُکَ لِکُلِّ ذَنْبٍ اسْتَخْفَیْتُ لَهُ ضَوْءَ النَّهَارِ مِنْ عِبَادِکَ وَ بَارَزْتُ بِهِ فِی ظُلْمَهِ اللَّیْلِ جُرْأَهً مِنِّی عَلَیْکَ عَلَى أَنِّی أَعْلَمُ أَنَّ السِّرَّ عِنْدَکَ عَلَانِیَهٌ وَ أَنَّ الْخَفِیَّهَ عِنْدَکَ بَارِزَهٌ وَ أَنَّهُ لَنْ یَمْنَعَنِی مِنْکَ مَانِعٌ وَ لَا یَنْفَعُنِی عِنْدَکَ نَافِعٌ مِنْ مَالٍ وَ بَنِینٍ إِلَّا أَنْ أَتَیْتُکَ بِقَلْبٍ سَلِیمٍ فَصَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ اغْفِرْهُ لِی یَا خَیْرَ الْغَافِرِینَ.
✨بار خدایا ! از تو آمرزش میطلبم برای هر گناهی که در روشنایی روز، خود را از دید بندگانت پنهان کردم و در تاریکی شب، با جسارت در پیشگاهت آشکارا مرتکب آن شدم، با آنکه میدانستم سرّ پیش تو آشکار است و پنهان، نزد تو هویداست و اینکه هیچ مانعی از تو باز نمیدارد و چیزی از مال و اولاد پیش تو به من سودی نمیبخشد مگر این که با قلب سلیم نزد تو آیم؛ پس بر محمد و آل محمد درود فرست و این گونه گناهم را بیامرز ای بهترین آمرزندگان!
#استغفار
✅ @ahlevela
☄️روزهای پایانی ماه شعبان المعظّم را طی می کنیم، ماهی که سرشار از لطافت های ولایی و توحیدی است، ماهی که ماه عرفان و ماه ایمان است، ماه صلوات شعبانیه و مناجات شعبانیه.
☄ماهی که فرصت بسیار مغتنمی برای کسب استعداد و آمادگی برای ورود به میهمانی خدا بود و نمی دانیم واقعا با این ماه و این فرصت های گرانبها چه کردیم اهل ایمان در این روزهایی که می بینند ماه شعبان طی شد، اما آن گونه که باید از این ماه توشه برنداشتند دعایی می کنند.
☄این ماه فرصتی برای تطهیر و پاک شدن بود تا بر پاک وارد شویم؛ میهمان باید با صاحبخانه سنخیتی داشته باشد. این ماه موقعیتی بود که می توانست ما را تطهیر و پاک کند تا بر خدای پاک وارد بشویم.
☄وقتی که انسان نگاه می کند و می بیند نتوانست بهرۀ لازم را ببرد و غفلت فرصت را از کف او ربود، به استغاثه و التماس در درگاه خدا می رود و از خدا می خواهد که «اللّهم ان لم تکن غفرت لنا فی ما مضی من شعبان فاغفر لنا فی ما بقی منه» خدایا اگر در آنچه از ماه شعبان بر ما گذشت هنوز ما را نبخشیده ای و هنوز مشمول غفران و بخشش تو نشده ایم، در آنچه از این ماه باقی مانده ما را ببخش و نگذار ما با آلودگی های گناه و غفلت وارد ماه ضیافتت بشویم.
🎤استاد مهدي طيب _ جلسه ٦ مرداد ٩٠
#مراقبات_عبادی #ماه_شعبان
@ahlevela
💠 مراقبات روزهای پایانی ماه شعبان
🎤استادمهدی طیّب
مدّت: ٦ دقيقه
http://ahlevela.ir/mp3-sort/mabahese-ebadi-va-aamale-mostahabbi/moraghebate-mahe-shaaban/09%20moraghebate%20roozhaie%20paiani%20mahe%20shaban.mp3
#ماه_شعبان