🟥⁉️ آیا امام حسین علیهالسّلام از آغاز میدانستند به شهادت میرسند (بخش نهم)
◻️آنچه بحث را با آن شروع کردیم این بود که اگر یزید برای بیعت گرفتن سراغ امام حسین علیهالسّلام نمیرفت، یقیناً امام حسین علیهالسّلام برای مبارزه با ظلم و فساد و بیدینی یزید، سراغ او میرفتند. اگر یزید دست از امام حسین علیهالسّلام برمیداشت، یقیناً امام حسین علیهالسّلام دستبردار یزید نبودند.
◻️گفتیم حرکت امام در رابطه با پدیدهی حکومت یزید، یک حرکت فعّال است، نه یک حرکت منفعل که منتظر بمانند از او بیعت بخواهند. دو سال به مرگ معاویه مانده بود که امام حسین علیهالسّلام در سفر حجّی که مشرّف شدند، در مِنا دو کار بسیار بزرگ کردند. چون از همان موقع معاویه شروع کرده بود به زمینهسازی برای بیعت گرفتن برای یزید، بهعنوان ولیعهد خودش. امام حسین علیهالسّلام یک تجمّع از روشنفکران، صاحبان اندیشه، صاحبان قلم و صاحبان سخن، در مِنا تشکیل دادند؛ آنان را در خیمهی خودشان جمع کردند و یک سخنرانی عجیب ایراد فرمودند. سالهای قبل آن سخنرانی را از تحفالعقول خوانده و ترجمه کردهام.
◻️حضرت در آن سخنرانی چنان به این روشنفکران میتازند؛ روشنفکرانِ خودفروختهی دنیاپرستی که با جیره و مواجبی که از حکومت اموی و دستگاه ظلم معاویه میگیرند، دهانها را بستهاند و وظیفهی امر به معروف و نهی از منکر را ترک کردهاند و به ابزار توجیه حکومت ظالم و ستمگر اموی تبدیل شدهاند. و حضرت در همان سخنرانی نهضت خویش را اعلام میکنند. هنوز معاویه زنده است؛ امّا امام در همان سخنرانی بیان میکنند که نهضتی را در پیش خواهیم گرفت که نهضت مبارزه برای رسیدن به قدرت و ثروت نیست. اللَّهُمَّ اِنَّكَ تَعْلَمُ اَنَّهُ لَمْ يَكُنِ الَّذِی كانَ مِنّا تَنافُساً فِی سُلْطانٍ، وَ لاَ الْتِماسَ شَیءٍ مِنْ فُضُولِ الْحُطامِ، وَ لـٰكِنْ لِنُرِىَ الْمَعالِمَ مِنْ دِينِكَ، وَ نُظْهِرَ الْاِصْلاحَ فِی بِلادِكَ. از نهضت سخن میگویند! از قیامی سخن میگویند که برای قدرتطلبی نیست؛ رقابت بر سر سلطنت و قدرت نیست. این قیام دنیاطلبی نیست که بخواهیم به قدرت برسیم و زراندوزی کنیم. هدف ما اقامهی دین خداست. هدف ما اصلاحطلبی است؛ مبارزهی با ظلم است؛ در امنیّت قرار گرفتن مظلومان است؛ بر پا شدن حدود و احکام الهی است.
◻️با این اوصاف چگونه میتوان گفت امام حسین علیهالسّلام منفعل بودند و بعد از اینکه یزید از امام بیعت خواست، ایشان تصمیم گرفتند این حرکت را انجام دهند. از دست استاندار مدینه فرار کردند؛ به مکّه رفتند؛ آنجا هم دیدند نمیشود فرار کرد ولذا به کوفه رفتند. یا بگوییم نامههای کوفیان سبب حرکت حضرت شد. کدام نامه؟ هنوز دو سال به مرگ معاویه مانده که حضرت از نهضتشان سخن میگویند.
◻️دومین گزارشی را که از سفر حجّ امام و سخنرانی ایشان در مِنا هست و در کتابهای متعدّدی نقل شده، برایتان میخوانم. امام حسین علیهالسّلام یاران و بستگانشان از بنیهاشم را و همهی صحابه و چهرههای شاخص تابعین را که در آن سال به حج مشرّف بودند، در چادر و خیمهای جمع کردند. بنا به نقل روایت، این جمعیّت بیش از هزار نفر بودند. حضرت سخنانی برای آنان ایراد فرمودند که اگر عزیزان علاقهمند بودند، به بحارالانوار مرحوم مجلسی مراجعه کنند.
◻️حضرت آنجا به صحابه و تابعین و بنیهاشم که در خیمه جمع شدند، میفرمایند: اِسْمَعُوا مَقالَتِی وَ اكْتُمُوا قَوْلِی: حرفهای مرا خوب گوش کنید و سخن مرا هم کتمان کنید و بپوشانید؛ نگذارید به گوش دستگاه حکومت برسد. ثُمَّ ارْجِعُوا اِلىٰ اَمْصارِكُمْ وَ قَبائِلِكُمْ مَنْ اَمِنْتُمْ مِنَ النّاسِ وَ وَثِقْتُمْ بِهِ فَادْعُوهُمْ اِلىٰ ما تَعْلَمُونَ: بعد که حجّ تمام شد به شهر و قبیلههای خودتان برگردید و به کسانی که امین میدانید و مورد اعتماد شما هستند و میدانید که خبر این نهضتی را که داریم برنامهریزی میکنیم لو نمیدهند، برسانید. (دو سال قبل از مرگ معاویه!) فَاِنِّی اَخافُ اَنْ يَنْدَرِسَ هٰذَا الْحَقُّ وَ يَذْهَبَ: چرا که منِ اباعبدالله خوف این را دارم که حق کلاًّ مندرس شود و دین خدا از بین برود. بعد فرمودند: «وَ اللّٰهُ مُتِمُّ نُورِهِ وَ لَوْ كَرِهَ الْكافِرُونَ»: و خدا نور خودش را تکمیل خواهد کرد؛ ولو کافران کراهت داشته باشند و نپسندند.
◻️ دو سال قبل از مرگ معاویه این ماجرا رخ داده. چطور میتوانیم بگوییم حرکت امام حسین علیهالسّلام یک حرکت انفعالی بود و بعد از اینکه یزید امام را توسط استاندار مدینه زیر فشار قرار داد که از امام حسین علیهالسّلام بیعت بگیرد، حضرت به فکر افتادند که حرکتی انجام دهند؟
📑 سلسله مباحث اصلاحطلبی، امر به معروف و نهی از منکر
🔻بخش سیزدهم (۲)
🛑 آثار و نتایج ترک امر به معروف و نهی از منکر
❇️ گفتیم اوّلين اثر و نتیجهی ترک امر به معروف و نهی از منکر، واژگوني ارزشها در جامعه است.
❇️ دومین نتیجه، دشمني و خشم خدا نسبتبه تاركان امر به معروف و نهي از منكر است.
پيغمبراكرم صلّیاللهعلیهوآله فرمودند: إِنَّ اللّٰهَ تَبارَكَ وَ تَعالىٰ لَيُبْغِضُ الْمُؤْمِنَ الضَّعِيفَ الَّذِی لا زَبْرَ لَهُ [لا دِينَ لَهُ]؛ وَ قالَ هُوَ الَّذِی لا يَنْهىٰ عَنِ الْمُنْكَرِ:
❇️ خداي تبارك و تعالي دشمن میدارد آن مؤمن ضعيفي را كه عقل درست و حسابي ندارد (یا دين درست و حسابي ندارد.) خشم خدا متوجّه چنین مؤمنی است.
❇️ آنگاه حضرت فرمودند: ميدانيد مقصودم چيست؟
مقصودم مؤمني است كه نهي از منكر نميكند.
پس دومين پيامد، خشم و غضب الهي است.
❇️ سومین اثر، سلب بركات است.
پيغمبراكرم صلّیاللهعلیهوآله فرمودند: لايَزالُ النّاسُ بِخَيْرٍ ما أَمَرُوا بِالْمَعْرُوفِ وَ نَهَوْا عَنِ الْمُنْكَرِ وَ تَعاوَنُوا عَلَى الْبِرِّ فَإِذا لَمْ يَفْعَلُوا ذٰلِكَ نُزِعَتْ عَنْهُمُ الْبَرَكَاتُ:
❇️ همواره وضع مردم خوب خواهد بود تا زماني كه امر به معروف و نهي از منكر كنند و در كارهاي نيك با هم معاونت و همياري كنند. امّا هنگامي كه اين كار را ترك كنند، همهي بركات از زندگي آنها سلب ميشود.
🖌 استاد مهدی طیّب حفظهالله
❗️ ادامه دارد ...
🔴🔳 در دستگاه امام حسین علیه السّلام حتّی ریا هم ممدوح است....
حاج محمد اسماعیل دولابی: در دستگاه امام حسین علیه السّلام حتّی ریا هم ممدوح است. اگر جلوی روی مردم برای #امام_حسین علیه السّلام مالت را بدهی یا سینه بزنی، خوب است. اصحاب که به میدان میرفتند، رجز میخواندند و خودشان را معرفی میکردند. تظاهر در دستگاه #امام_حسین علیه السّلام جزا دارد. البته بهتر است کار خود را به خدا و #امام_حسین علیه السّلام نشان بدهی و بگویی خدایا ببین من دارم این کار را میکنم، حسین جان ببین من دارم این کار را میکنم.
📕 مصباح الهدی ص۳۰۷
🟥🔳 شرح فراز (۳ دقیقه): ↙️↙️↙️
🎤🎤 استاد مهدی طیب
☀️ امام زمان ارواحنافداه در #زيارت_ناحيه_مقدسه به جدّ بزرگوارشان سلام میکنند:
◾️«سَلامَ مَنْ قَلْبُهُ بِمُصابِكَ مَقْروحٌ»
سلام کسی که قلبش از مصیبت تو ای جدّ بزرگوار جریحه داراست.
◾️ «وَ دَمْعُهُ عِنْدَ ذِكْرِكَ مَسْفوحٌ»
و هنگامی که از تو یاد میکند، اشکش جاری است.
◾️ «سَلامَ الْمَفْجوعِ الْحَزِین الْوالِهِ الْمُسْتَكِينِ»
سلام کسی که از این مصیبتی که بر تو وارد شد، مصیبت زده است؛ اندوهگین و غمگین است؛ سرگشته و بیچاره شده است.
◾️ «سَلامَ مَنْ لَوْ كانَ مَعَكَ بِالطُّفوفِ لَوَقاكَ بِنَفْسِهِ حَدَّ السُّيوفِ وَ بَذَلَ حُشاشَتَهُ دونَكَ لِلْحُتوفِ وَ جاهَدَ بَيْنَ يَدَيْكَ وَ نَصَرَكَ عَلىٰ مَنْ بَغىٰ عَلَيْكَ وَ فَداكَ بِروحِهِ وَ جَسَدِهِ وَ مالِهِ وَ وَلَدِهِ»
سلام کسی بر تو باد که اگر آن روز در کربلا همراه تو بود، با جان خود در برابر تیزی تیغها و شمشیرها از تو حفاظت میکرد؛ و این نیمه جان ناقابل خود را در راه تو پیشکش میکرد؛ و برای حفظ تو به چنگال مرگ میفرستاد؛ و در پیشاروی تو جهاد میکرد؛ و در برابر کسانی که ستمگرانه علیه تو شورش کردند، به یاری تو میآمد؛ و جان خود، تن خود، مال خود، و فرزندان خود را، در راه تو قربان میکرد یا اباعبدالله.
◾️ «و روحُهُ لِروحِكَ فِداءٌ»
و جان خود را فدای جان تو میکرد.
◾️ «وَ اَهْلُهُ ِلاَهْلِكَ وِقاءٌ»
و خانوادهی خود را سِپَر خانواده تو میکرد ای اباعبدالله؛ سلام چنین امام زمانی بر تو باد.
◾️ « فَلَئِنْ اَخَّرَتْنِی الدُّهُورُ وَ عاقَنِی عَنْ نَصْرِكَ الْمَقْدُورُ وَ لَمْ اَكُنْ لِمَنْ حارَبَكَ مُحارِباً وَ لِمَنْ نَصَبَ لَكَ الْعَداوَةَ مُناصِباً فَلَاُنْدُبَنَّكَ صَباحاً وَ مَسَاءً وَ لَاَبْكِيَنَّ لَكَ بَدَلَ الدُّمُوعِ دَماً حَسْرَةً عَلَيْكَ وَ تَاَسُّفاً عَلىٰ ما دَهاكَ وَ تَلَهُّفاً حَتَّى اَمُوتَ بِلَوْعَةِ الْمُصابِ وَ غُصَّةِ الِاكْتِيَابِ»
ای جدّ بزرگوارم! اگر زمانه و روزگار مرا به تأخیر انداخت؛ و در کربلا نبودم تا جانم را قربان تو کنم؛ خانواده ام را سِپَر خانوادهی تو قرار دهم؛ و تقدیر الهی مرا از یاری تو باز داشت؛ من نبودم که به جنگ با کسانی که با تو جنگیدند، بروم؛ و با آن کسانی که با تو به دشمنی بر خواستند، دشمنی کنم؛ اگر در آن روز نبودم؛ امّا اکنون در عوض آن «فلَاُنْدُبَنَّكَ صَباحاً وَ مَساءً» هر صبح و شام بر تو گریه میکنم و میگریم.
◾️ «وَ لَاَبْكِيَنَّ لَكَ بَدَلَ الدُّموعِ دَماً»
و به جای اشک، در مصیبت تو، از روی حسرتی که بر تو دارم، و به خاطر سوز و تأسّفی که بر مصیبتهای عظیمی که بر تو وارد شد، به دل من وارد آمده است، خون میگریم. تا اینکه بالاخره در اثر این سوز، اینقدر میگریم، اینقدر میسوزم، تا منِ امام زمان عليه السلام در اثر این غصّه و مصیبت جان دهم؛ و جان به جان آفرین تقدیم کنم.
⚫️ 🔴 شرح فرازهايي از #زيارت_ناحيه_مقدسه
↙️↙️↙️
🎙استاد مهدي طيب
⏱ مدت: ٣٨ دقيقه
17.47M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📑 سلسله مباحث اصلاحطلبی، امر به معروف و نهی از منکر
🔻بخش سیزدهم (۳)
🛑 آثار و نتایج ترک امر به معروف و نهی از منکر
✳️ چهارمين اثر ترك امر به معروف و نهي از منكر، مسلّط شدن اشرار و فجّار بر جامعهي اسلامي است.
✳️ گاهى اوقات ما گله مىکنيم که این چه مدیری است در جامعهی اسلامى؟ کجای او به مدیر مسلمان مىخورد؟! نه ظاهرش، نه باطنش، نه اندیشه و نه احساسش، نه زندگى شخصی و نه حركاتش، کجای او به مدیر مسلمان مىخورد؟! اسم اين نظام جمهورى اسلامى است! بعد چنین فردی شده وزير! شده رئيس دانشگاه يا رئيس فلان مؤسّسه! کجای او به حکومت اسلامی مىخورد؟!
✳️ میدانید چرا اینها در جامعهی ما حاکم شدند؟ ترك امر به معروف و نهى از منكر در جامعه، دليل روى كار آمدن چنين افرادى است.
✳️ پيغمبراكرم صلّیاللهعلیهوآله در ادامهی روایتی که در بند پیشین بیان شد، میفرمایند: وَ سُلِّطَ بَعْضُهُمْ عَلىٰ بَعْضٍ وَ لَمْ يَكُنْ لَهُمْ ناصِرٌ فِی الْأَرْضِ وَ لا فِی السَّماءِ:
اگر امر به معروف و نهي از منكر را ترك كنند، برخي از آنها بر برخي ديگر مسلّط ميشوند و هيچ ياوري براي مؤمنان، نه در زمين و نه در آسمان پيدا نخواهد شد!
✳️ حضرت در حديث ديگري فرمودند: لَتَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَ لَتَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنْكَرِ أَوْ يُسَلِّطَنَّ اَللّٰهُ عَلَيْكُمْ شِرَارَكُمْ فَيَدْعُو خِيَارُكُمْ فَلاَ يُسْتَجَابُ لَهُمْ:
يا امر به معروف و نهي از منكر ميكنيد، يا اگر نكرديد خدا اشرار شما را بر شما مسلّط ميكند. افراد شرّ و فاسد، حاكم و مدير و رئيس شما ميشوند! آنگاه خوبان شما هرچه دعا ميكنند که خدايا ما را از شرّ اينها نجات بده، اجابت نخواهد شد!
این سخن پیامبر است!
✳️ اميرالمؤمنين علیهالسّلام در وصاياي خود فرمودهاند: اَللّٰهَ اَللّٰهَ فِی الْجِهادِ بِأَمْوالِكُمْ وَ أَنْفُسِكُمْ وَ أَلْسِنَتِكُمْ فِی سَبِيلِ اَللّٰهِ لا تَتْـرُكُوا الْأَمْرَ بِالْمَعْرُوفِ وَ اَلنَّهْیَ عَنِ الْمُنْكَرِ فَيُوَلَّى عَلَيْكُمْ شْرارُكُمْ ثُمَّ تَدْعُونَ فَلا يُسْتَجابُ لَكُمْ:
✳️ خدا را در نظر بگيريد! خدا را در جهاد با داراييتان، و جهاد با جان و زبانتان در نظر بگيريد.
امر به معروف و نهي از منكر را ترك نكنيد كه در آن صورت شريران، ولايت، مديريّت، حاكميّت و رياست شما را بهدست خواهند گرفت. آنزمان هرچه دعا كنيد اجابت نميشود!
✳️ البتّه براي اين عبارت ثُمَّ تَدْعُونَ فَلا يُسْتَجابُ لَكُمْ، يك معناي ديگر هم قابل تصوّر است. اينكه خوبان شما سراغ همين مديران فاسد ميروند و هرچه صدایشان میزنند جواب نمیدهند! یعنی مؤمنين اينقدر حقير و ذليل ميشوند كه اين رؤسا ديگر آنها را تحويل نميگيرند و جوابشان را هم نميدهند. صدها نامه مینویسند و صدها بيانيّه صادر ميكنند، يك جواب هم نميگيرند!
🖌 استاد مهدی طیّب حفظهالله
❗️ ادامه دارد ...