💠💫صلوات شعبانيه 💫💠
✨اللهُمَّ صَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ
شَجَرَةِ النُّبوَّةِ وَمَوضِعِ الرِّسالَةِ وَمُختَلَفِ المَلائِكَةِ وَمَعدِنِ العِلمِ وَأهلِ بَيتِ الوَحيِ،
✨ اللهُمَّ صَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ
الفُلكِ الجاريَةِ في اللُّجَجِ الغامرّة يأمَنُ مَن رَكِبَها وَيَغرَقُ مَن تَرَكَها المُتَقَدِّمُ لَهُم مارِقٌ وَالمُتَأخِرُ عَنهُم زاهِقٌ وَاللازِمُ لَهُم لاحِقٌ
✨ اللهُمَّ صَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ
الكَهفِ الحَصينِ وَغيا ثِ المُضطَرِّ المُستَكينِ وَمَلجَأ الهارِبينَ وَعِصمَةِ المُعتَصِمينَ،
✨ اللهُمَّ صَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ
صَلاةً كَثيرَةً تَكونُ لَهُم رِضاً وَلِحَقِّ مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ أداءً وَقَضاءً بِحَولٍ مِنكَ وَقوَّةٍ يا رَبَّ العالَمينَ،
✨ اللهُمَّ صَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ الطَيِّبينَ الأبرارِ الأخيارِ الَّذينَ أوجَبتَ حُقوقَهُم وَفَرَضتَ طاعَتَهُم وَوِلايَتَهُم،
✅✨ اللهُمَّ صَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ
وَاعمُر قَلبي بِطاعَتِكَ وَلا تُخزِني بِمَعصيَتِكَ وَارزُقني مواساةَ مَن قَتَّرتَ عَلَيهِ مِن رِزقِكَ بِما وَسَّعتَ عَلَيَّ مِن فَضلِكَ وَنَشَرتَ عَلَيَّ مِن عَدلِكَ وَأحيَيتَني تَحتَ ظِلِّكَ،
✨و هذا شَهرُ نَبيِّكَ سَيِّدِ رُسُلِكَ شَعبانُ الَّذي حَفَفتَهُ مِنكَ بِالرَّحمَةِ وَالرِّضوانِ الَّذي كانَ رَسولُ اللهِ (صلّى الله عليه و آله) يَدأبُ في صيامِهِ وَقيامِهِ في لياليهِ وَأيامِهِ بُخوعاً لَكَ في إكرامِهِ وَإعظامِهِ إلى مَحَلِّ حِمامِه ؛
✨ اللهُمَّ فَأعِنَّا عَلى الاستِنانِ بِسُنَّتِهِ فيهِ وَنَيلِ الشَّفاعَةِ لَدَيهِ، اللهُمَّ وَاجعَلهُ لي شَفيعاً مُشَفَّعاً وَطَريقاً إلَيكَ مَهيَعاً وَاجعَلني لَهُ مُتَّبِعاً حَتى ألقاكَ يَومَ القيامة عَنّي راضياً وَعَن ذُنوبي غاضياً قَد أوجَبتَ لي مِنكَ الرَّحمَةَ وَالرِّضوانَ وَأنزَلتَني دارَ القَرارِ وَمَحَلَّ الأخيارِ.
💠💠💠💠💠 #صلوات_شعبانيه
@ahlevela
🎤 شرح فراز ششم از صلوات شعبانيه: ↙️↙️↙️
عرفان ناب
@ahlevela
💠 مروری بر برخی از مضامین مناجات شعبانیه (2)
🔹«فَقَدْ هَرَبْتُ اِلَيْكَ» 🔹
خدایا من به سوی تو گریختم؛ من از نفسم، از خودم فرار کردم؛ از شیطان فرار کردم؛ از دنیا و جلوهگریهایش فرار کردم؛ از خدعههای شیطان به سوی تو فرار کردم. خدایا از هرچه غیر توست، به سوی تو فرار کردم. همه چیز را پشت سر گذاشتم، از همه چیز جز تو بیزار و گریزان و هراسانم.
🔹«وَ وَقَفْتُ بَيْنَ يَدَيْكَ» 🔹
خدایا ببین از همه چیز فرار کرده ام و آمده ام در پیشگاه تو ایستاده ام؛ پیش روی تو ایستاده ام.
«وَ وَقَفْتُ بَيْنَ يَدَيْكَ» همان احساس حضور در محضر حقّ متعال است که انسان احساس کند در پیشگاه پروردگار است؛ در محضر خدای متعال است. این حسّ حضور حسّ بسیار بزرگی است که مناجاتگر ماه شعبان در آغاز این مناجات دارد آن را اظهار می کند. حالا با چه حالی ایستادهام پیش تو؟:
🔹«مُسْتَكِيناً لَكَ» 🔹
خدایا در حالی پیش تو ایستادهام که دیگر از پا افتادهام؛ دیگر درهم شکستهام؛ دیگر تاب برپا ایستادن ندارم؛ دیگر زمینگیرم؛ دیگر هیچ قوه و طاقتی برای من باقی نمانده است. هر چه تقلا داشتم، کردم و به هیچ جا نرسیدم.
🔹«مُتَضَرِّعاً اِلَيْكَ»🔹
با حال تضرع و زاری به در خانهی تو آمدهام؛ گریان و نالان به در خانهی تو آمده ام و این زاری و این ناله های جگرسوز و این اشک های روان، گواه و شاهد صدق مناجاتگر ماه شعبان است.
‼️ نمی شود کسی مدّعی عرفان و آرزومندی دیدار حقّ متعال باشد و اهل اشک و آه و گریه و سوز و گداز نباشد. این گواه عاشق صادق است، و الّا ادّعای عشق و محبّت زیاد می شود کرد. به قول آن شاعر:
و کلٌّ یدّعی وصلاً بلیلی و لیلی لا تقرّ لهم بذاکا
خیلی ها ادعای وصال لیلا را میکنند، اما لیلا این را نمی پذیرد و تایید نمی کند. این فقط ادّعاست!
اذا جرت الدّموع علی الخدودی تبیّن من بکی ممّن تباکی
وقتی که قطره های اشک از چشم ها بر روی گونه ها جاری شد، آن موقع کسی که به دروغ خودش را به قیافه ی گریه کننده درآورده با گریه کننده ی راستین از هم متمایز میشوند؛ لذا اشک و آه و سوز و گداز نشانهی صدق سالک الی الله است.
🎤 در محضر استاد مهدي طیب 90/04/16
@ahlevela
#مراقبات_عبادی
#ماه_شعبان
#مناجات_شعبانیه
💠 شعبان ماه تَحلیه است؛ یعنی بعد از تخلیه ماه رجب که وجود خود را از آنچه غیرخدایی، ناستوده و ناپسند است، خالی کردیم؛ در ماه شَعبانُ المعظم وجود خود را به آنچه خدایی و زیبنده یک مؤمن است، زینت میکنیم و زیور میبندیم. پیغمبراکرم صلي الله و عليه و آله فرمودند: ماه رجب ماه خدا و «شَعْبانُ شَهْرِي» ماه شعبان، ماه من رسولالله است. «اَلشَّهْرُ شَهْرِي وَ الْعَبْدُ عَبْدِي». فرمودند: «شَعْبانُ شَهْرِي، رَحِمَ اللهُ مَنْ اَعانَنِي عَلیٰ شَهْرِی» رحمت خدا بر کسی که در ماه من رسولالله، مرا در تحقّق اهدافی که به دنبال آن هستم، یاری کند. در چه هدفی رسولالله را یاری کنیم؟ در ساختن خودمان. پیامبر صلي الله و عليه و آله آمدهاند ما را بسازند. ما ایشان را یاری کنیم در سازندگی که بناست نسبت به ما داشته باشند.
استاد مهدي طيب
@ahlevela
💠مروری بر برخی از مضامین مناجات شعبانیه (3)
🔹«راجِياً لِما لَدَيْكَ ثَوَابِی [تَرَانِي]»🔹
با حالی آمده ام که حال امید است؛ نه حال یأس. خدایا به تو امید دارم. درست است که از پا افتاده ام و دیگر رمقی در خودم نمی بینم؛ امّا #امید به تو دارم و مأیوس نیستم؛ منتهی امیدم به آن چیزهایی که پیش خودم است نیست؛ امیدم به آن چیزهایی است که پیش تو است.
🔹 به عبادتم، به نمازم، به روزهام، به ذکرم، به خلوتم امید ندارم. خدایا از همه ی اینها مأیوسم. راجیا لما لدیک به کرم تو، به فضل تو، به رحمت تو، به مهربانی تو، به جود و سخاوت تو، به اینها #امید دارم. مأیوس نیستم؛ با امید به در خانه ات آمده ام. این همان نکته ی مهمی است که سالک الی الله باید به آن توجّه داشته باشد.
❗️ نکند هیچ سالکی اتّکال و اعتماد خودش را به طاعت و عبادت و خلوت و ریاضت و مراقبات و امثال این حرف های خودش ببندد و خدای ناکرده به اینها تکیه کند!
🔹 در آن حدیث قدسی دیدید خدای متعال چگونه هشدار داد که نکند بندگان من به اعمالی که برای من انجام می دهند اعتماد و اتکا بکنند! نکند به آنها دل ببندند! که اگر من بخواهم از بندگانم حساب بکشم حتی انبیای الهی نمی توانند از پس حساب بربیایند. نکند کسی به عمل و تقوا و طاعت خودش اتکا کند!
تکیه بر تقوا و دانش در طریقت کافری است
راهرو گر صد هنر دارد توکّل بایدش
باید اتّکالش به خدا باشد؛ لذا «راجِياً لِما لَدَيْكَ» اتکال و اعتمادم، مایه ی امیدم، منشأ امیدم آن چیزهایی است که پیش تو است، نه چیزهایی که پیش خودم است. خدایا از هر چه پیش خودم است مایوس شده ام.
🔹 نسخه بدل«ثوابی» «ترانی» است. «راجِياً لِما لَدَيْكَ تَرَانِی» خدایا تو داری من را می بینی که در چه حالی ام؛ می بینی چگونهام؛ می بینی بعد از یک عمر تقلا کردن نتوانسته ام یک میلی متر جلو بیایم؛ حال من را می بینی خدایا؛ داری می بینی من با چه حالی به در خانه ات آمده ام؛ از نفس افتادهام خدایا؛ همهی تقلاهایم را کردهام و به هیچ جا نرسیدهام.
🎤 در محضر استاد مهدي طیب 90/04/16
@ahlevela
#مناجات_شعبانیه
💠 امام صادق علیه السّلام به مداومت شیعیان بر خواندن #دعای_معرفت در دوران غیبت تاکید فرموده اند و توصیّه شده است شیعیان بعد از نمازهای واجب، خواندن آن را ترک نکنند. در این دعا معرفتی طلب میشود که بدون آن #هدایت امکانپذیر نیست.
✨ اللَّهُمَّ عَرِّفْنِی نَفْسَکَ فَإِنَّکَ إِنْ لَمْ تُعَرِّفْنِی نَفْسَکَ لَمْ أَعْرِفْ رَسُولَکَ
✨ اللَّهُمَّ عَرِّفْنِی رَسُولَکَ فَإِنَّکَ إِنْ لَمْ تُعَرِّفْنِی رَسُولَکَ لَمْ أَعْرِفْ حُجَّتَکَ
✨ اللَّهُمَّ عَرِّفْنِی حُجَّتَکَ فَإِنَّکَ إِنْ لَمْ تُعَرِّفْنِی حُجَّتَکَ ضَلَلْتُ عَنْ دِینِی.
💫 خداوندا!خودت را به من بشناسان که اگر خودت را به من نشناسانی پیامبرت را نخواهم شناخت.
💫 خداوندا! پیامبرت را به من بشناسان که اگر پیامبرت را به من نشناسانی حجّت تو را نخواهم شناخت.
💫 خداوندا! حجّت خود را به من بشناسان که اگر حجّت خود را به من نشناسانی در دین خود گمراه خواهم شد.
◀️ از مضمون این دعا میتوان نتیجه گرفت شرط گمراه نشدن در دین شناخت امام زمان ارواحنافداه است.
📗 پيشگفتار از كتاب #جان_جهان
✍استاد مهدي طيب
☑️ @ahlevela
عرفان ناب
💠مروری بر برخی از مضامین مناجات شعبانیه (٤)
🔹« وَ ما اُرِيدُ اَنْ أُبْدِئََ بِهِ مِنْ مَنْطِقِي وَ اَتَفَوَّهَ بِهِ مِنْ طَلِبَتِي وَ اَرْجُوهُ لِعاقبتی»
خدایا آن چیزهایی که الان می خواهم در قالب این مناجات برایت بگویم و از تو درخواست کنم و برای آخرت و عاقبت کارم به آنها امید بسته ام بر تو مخفی نیست. خدایا تو همه را می دانی.
🔹 پس اگر خدا می داند چرا می خواهیم بگوییم؟ اینجا همان نکته های ظریفی است که قبلا در بحث دعا اشاره کردیم که دعاکنندگان بزرگ اصلا #دعا را بهانه ای برای گفتگوی با معشوق و سخن گفتن با محبوب قرار می دهند. هم عاشق، سخن گفتن با معشوق را دوست می دارد و هم معشوق دوست می دارد که عاشق با او سخن بگوید. یک طرفه نیست که بگوییم این عبد لذت می برد که با مولای خودش سخن بگوید، بله این هست، سخن گفتن با مولا خیلی لذت بخش است و لذا او هم دلش می خواهد صحبت با مولایش را دائما کش بدهد و تمام نکند؛ چندین بار به زبان های مختلف حرف هایش را تکرار می کند.
🔹نمونه اش را در داستان #حضرت_موسی بارها اشاره کرده ام که خدای متعال از او پرسید: « مَا تِلْكَ بِيَمِينِكَ يَا مُوسَى » (سوره ی طه، آیه ی 17) « ای موسی چه در دست داری؟» در دستش عصا بود، می توانست بگوید عصا. اما دیدید چگونه پاسخ گفت: هِيَ عَصَايَ أَتَوَكَّأُ عَلَيْهَا وَأَهُشُّ بِهَا عَلَى غَنَمِي وَلِيَ فِيهَا مَآرِبُ أُخْرَى (سوره ی طه، آیه ی 18) «این عصای من است، به آن تکیه می کنم، گوسفندهایم را با آن می رانم، برگ درختان را برایشان می ریزم تا بخورند، تازه خیلی کارهای دیگر هم با آن انجام می دهم» چرا این قدر کشش می دهد؟ چون لذت می برد، بهانهای برای حرف زدن با معشوق خود پیدا کرده است. لذا هم عبد از سخن گفتن با معشوق لذت می برد، هم مولا.
🔹 در عشق های ظاهری هم دیده ایم؛ همین عاشق و معشوق های عشق مجازی. اصلا مهم نیست راجع به چه چیز حرف می زنند، مهم این است که دلشان می خواهد با هم حرف بزنند. می گوید «حالت چطور است؟» جواب می دهد «الحمدلله خوبم» می گوید «حالا احوالت چطور است؟» احوالت چطور است همان حالت چطور است دیگر!!! این برای آن است که لذت می برد. لذا هم عبد از حرف زدن با مولا لذت می برد؛ در عین این که می داند خدا همۀ اینها را هم خبر دارد باز می گوید می خواهم برایت بگویم، می خواهم با تو حرف بزنم... مولا هم از حرف زدن عبد با او لذت می برد.
🔹روایات متعددی در این زمینه وجود دارد؛ در کتاب «ره توشه دیدار» روایات را در فصل دعا و توسل ذکر کرده ام. در مجموعه گفتارهای توحید افعالی در مبحث #دعا هم هست، روایات متعدد است که بنده ی مقربی از بندگان خدا دعا می کند و از خدا چیزی را درخواست می کند، فی المجلس خدا به ملائکه می گوید خواسته ی او را برآوردم، دعای او اجابت شد، اما این را که اجابت کردم به او ندهید، به خاطر این که دلم می خواهد او باز هم با من حرف بزند، باز هم از من درخواست کند، باز هم با من گفتگو کند، منِ خدا از صدای این بندۀ مناجات کننده و دعا کننده لذت می برم؛ من عاشق او هستم.
◀️ در هر حال مناجاتگر ماه شعبان می گوید خدایا همه چیزم را تو می دانی؛ ظاهر و باطنم را می دانی، گذشته و آینده و حالم را می دانی، نیازمندی ها و احتیاجاتم را می دانی، آنهایی را که الان می خواهم بگویم همه را تو می دانی، اما باز هم می خواهم بگویم خدایا، می خواهم با تو حرف بزنم.
🔹 روایت هم داریم که معصوم علیه السّلام فرمود: «گرچه خدا به نیازهای شما آگاه است، اما دوست می دارد شما نیازهایتان را به زبان به او بگویید.» همین به زبان گفتن آثار عجیبی دارد که دیگر الان فرصت بیان آن نیست.
🎤 در محضر استاد مهدي طیب 90/04/16
@ahlevela
#مناجات_شعبانیه