کانال اهل ولاء
💠#حديث ۳٢١۵ بنا به نقل، امام باقر عليه السّلام فرمودند: روزه و حج آرامبخش دلهاست. 🔅 اَلصّيامُ وَ
💠#حديث ۳٢١۶
بنا به نقل، امام صادق عليه السّلام فرمودند: احسان و نیکى کامل نباشد، مگر با سه خصلت: شتاب در آن، کم شمردن بسیار آن و منّت ننهادن بر آن.
🔅 لا یَتـِمُّ المَعروفُ اِلا بِثَلاثِ خِصـالٍ: تَعجیلِه وَ تقلیلِ کَثیرِه وَ تَرکِ الامتِنانِ بِه.
تحف العقول، ص ٣٢٣
@ahlevela_channel
🕋 خانم جوانی که از دولاب برای اوّلین بار به مکّه مشرّف شده بود و شنیده بود که در اوّلین نظری که حاجی به کعبه میاندازد، هر چه آرزو کند بر آورده میشود، به محض اینکه نگاهش به کعبه افتاده بود، به خدا عرض کرده بود خدایا من این دعاهایی را که دیگران میخوانند بلد نیستم، خدایا من خودت را میخواهم. بعد که این خانم به خود آمده بود، روی حیای زنانه فکر کرده بود حرف بدی زده است، لذا تب کرد و چند روز در کاروان بستری بود. من هم به عیادتش رفتم. او که حسن ظنّی به من داشت، داستانش را برایم تعریف کرد. من هم به لطف خدا به او حالی کردم که تو بهترین خواسته را مطرح کردهای و چیز بدی نگفتهای. او که آرام آرام پی برد خدا چه خواستهی ارزشمندی را به زبانش جاری کرده است، کم کم حالش خوب شد. گاهی اوقات خدا بی آنکه متوجّه باشیم، دعاهای بزرگی را بر زبانمان جاری میکند و بعد هم بلافاصله اجابت میکند.
🌱 مرحوم حاج اسماعیل دولابی🌱
📙 مصباح الهدی
تٱلیف استاد مهدی طیّب
@ahlevela_channel
💠 اصلاحطلبی، امر به معروف و نهی از منکر - (۲۶)
⚪️ جنبههای اختصاصی امر به معروف - ۱
امر به معروف، در اصل باید غیرزبانی باشد. این اوّلين و مهمترين نكته است.
ائمّه عليهمالسّلام فرمودند:
كُونُوا دُعاةَ النّاسِ بِغَيْرِ أَلْسِنَتِكُمْ:
بدون استفاده از زبان، مردم را دعوت كنيد.
همانطور كه گفتیم، انسان وقتی كسی را دوست داشته باشد، طبيعتاً تحتتأثير او قرار میگيرد، به رنگ و شكل او در میآيد و از رفتارهای او تبعيّت میكند.
معمولاً همه این تجربه را دارند که وقتی یک معلّم، یک استاد یا یک سخنران، مورد علاقه و محبّت انسان قرار میگیرد، بدون اينكه شخص خودش متوجّه شود، كمكم تكيه كلامهای او در گفتارش ظاهر میشود؛ لحن صحبت او و سبک استدلالهای او شبيه كسی میشود كه به او علاقهمند شده است.
اينكه عرفا میگويند عشق اكسير اعظم است، از همينجاست. وقتی شخص، عاشق يک انسان كامل شود، اين عشق، مثل اكسير و كيميا به مس وجود او میخورد و او را كامل میكند؛ يعنی او را به رنگ آن انسان كامل در میآورد.
خدا بسياری از مقاصدش را بدون كلام گفته است. این حدیث، هم از اميرالمؤمنين عليهالسّلام و هم از حضرت زهرا سلاماللهعليها نقل شده است که فرمودند: فِعْلُهُ قَوْل: كارهای خدا، حرفهای خداست؛ يعنی خدا با كارش با انسان حرف میزند. همهی كارهايی كه در زندگی، خدا با ما میكند، از طریق آنها با ما حرف میزند.
اگر دلی را رنجاندی، كسی دلت را میرنجاند؛ اگر حقّی را پايمال كردی، كسی حقّت را پايمال میكند؛ دلی را شاد كردی، جای دیگر میبينی يكی از مشكلاتت حل شده است.
كَما تَدِينُ تُدان
به هر شیوه رفتار كنی، به همان شیوه با تو رفتار خواهد شد. خدا با همین شیوه با تو حرف میزند. همهی ذرّات عالم، فعل الهی هستند و فِعلُهُ قَولٌ.
همانطور كه خدا با كارهايش به ما معرفت میآموزد و حقايق را به ما میفهماند و ما را رشد میدهد، ما هم همينگونه باشيم. ديگران را با اعمال خوب و زيبايمان، و با محبّت كردن، امر به معروف كنيم.
حاج آقای دولابی رحمة الله عليه میفرمودند: لقمان حكيم که از دنيا رفت، جنازهاش را شستند و آماده بود که برایش نماز ميّت بخوانند و دفنش كنند. دو نفر از شاگردانش در آنجا با هم قدم میزدند. يكی از آنها به ديگری گفت: لقمان در زمان حیاتش به ما موعظههای ارزشمندی كرد؛ ولی موعظهای كه الآن میكند، هرگز نكرده بود.
لقمان فراوان به ما میگفت در برابر ارادهی خدا تسليم و پذیرا باشيد؛ امّا الآن كه جنازهاش روی زمين است، ببين چگونه تسليم است! هيچ خودنمايی، سليقه و نظريّهای ندارد. زمان حیاتش با حرفهايش به ما درس میداد و الآن با عمل به ما درس میدهد.
حسن اين نوع امر به معروف، اين است كه ابراز مخالفت و لجاجت، جنجال، جناحبندی و امثال آن در پی ندارد؛ در حالی که در امر به معروف با زبان و گفتار، زمينهی بروز مخالفت وجود دارد.
ادامه دارد ....
استاد مهدی طیّب
#اصلاح_طلبی
#امر_به_معروف
@ahlevela_channel
post 11.1.mp3
3.32M
💠 اصلاحطلبی، امر به معروف و نهی از منکر - (۱۷)
⚪️ جنبههای اختصاصی امر به معروف - ۱
امر به معروف، در اصل باید غیرزبانی باشد. این اوّلين و مهمترين نكته است.
همانطور كه خدا با كارهايش به ما معرفت میآموزد و حقايق را به ما میفهماند و ما را رشد میدهد، ما هم همينگونه باشيم. ديگران را با اعمال خوب و زيبايمان، و با محبّت كردن، امر به معروف كنيم.
حسن اين نوع امر به معروف، اين است كه ابراز مخالفت و لجاجت، جنجال، جناحبندی و امثال آن در پی ندارد؛ در حالی که در امر به معروف با زبان و گفتار، زمينهی بروز مخالفت وجود دارد.
🎤 استاد مهدی طیّب
#اصلاح_طلبی
#امر_به_معروف
@ahlevela_channel
🕋 باطن مناسک حج - بخش چهارم
▫️در غروب روز عرفه، حاجی از وادی عرفات حرکت میکند و به سرزمین مشعرالحرام وارد میشود؛ که سرزمین شعور است؛ سرزمین فهم و درک و آگاهی است.
▫️سرزمین مشعر هم سرزمین عجیبی است. مشعر یعنی وادی شعور، وادی فهم.
▫️حاجی حقایق جدیدی را بالاتر از آنچه در وادی معرفت به شناخت آنها نائل شد، در وادی مشعر به شعور آنها میرسد؛ اسم دیگر این سرزمین، وادی مُزدلفه است. مُزدلفه از اِزدلاف میآید؛ به معنی نزدیکی؛ یعنی وادی نزدیک شدن به حضرت حقّ است. این حاجی، این قاصد، این سالک الی الله، یک گام به خدای متعال نزدیکتر شد.
▫️حاجیها شبانه در همان تاریکی، به جمع کردن سنگریزهها مشغول میشوند، برای نبردی که در پیش دارند. در واقع برای مبارزهای که در پیش روی آنهاست، سلاح تهیه میکنند.
▫️نزدیکیهای صبح، نماز صبح را میخوانند و به مرز انتهایی سرزمین مشعر که اسم آن وادی مُحَسَّر است، میآیند. وادی مُحَسَّر، در واقع مثل خطّ آغاز حمله است.
▫️همۀ حاجیها آنجا منتظر میایستند تا تیغ آفتاب بزند. همین که آفتاب زد، از وادی مُحسَّر وارد سرزمین منا میشوند.
▫️وادی مُحسَّر، نقطۀ انتظار است. حقیقت آن، حقیقت انتظار سالک است. یعنی سالک بعد از اینکه در وادی معرفت حضور پیدا کرد و به نقص و کاستی خود اعتراف کرد و توبه کرد؛ و به سرزمین مشعر آمد و به شعور رسید و به نزدیکی رسید و نزدیکی خودش با حضرت حق را درک کرد و برای مبارزۀ نهایی با آنچه غیر خداست سلاح برگرفت، حالا در وادی مُحسَّر، به انتظار فرج میایستد؛ یعنی حالا آنجا باید منتظر بایستد تا آفتاب بزند. حقیقت این آفتاب هم، آفتاب ولایت است که میتابد و اذن ورود به سرزمین عشق، یعنی سرزمین منا صادر میشود.
▫️سرزمین منا، سرزمین آرزوهاست؛ سرزمین عشق، احساس و عاطفه است. انسان، از وادی معرفت و شعور که عبور و دوران انتظار را طی کرد، به سرزمین عشق و احساس و آرزو و منا میرسد. سرزمین بزرگ و مقدّسی است این سرزمین!
▫️حاجیها در آغاز روز عید قربان که وارد سرزمین منا میشوند، اوّل میروند جمرۀ عقبه را رمی میکنند؛ در واقع، از سه جلوهای که از شیطان در آنجا هست، جلوۀ بزرگتر را روز اوّل، روز عید قربان، رمی میکنند. رمی هم در واقع یک مبارزه است. حاجی سلاحهایی را که از سرزمین شعور و آگاهی، از سرزمین قرب و نزدیکی با خودش آورده، در اینجا استفاده میکند؛ به سمت آنچه غیر خداست، حمله ور میشود و با شیطان به مَصاف مشغول میگردد و هفت سنگ به آن میزند.
▫️این عدد هفت، رمز مهمّی است؛ هم در طواف خانۀخدا این عدد هفت را میبینیم، هم در سعی بین صفا و مروه و هم در تعداد سنگریزههایی که به جمرهها زده میشود. رمز این عدد هفت هم، رمز خاصّی است.
▫️سه جمره وجود دارد؛ یعنی سه جلوه از شیطان. اگر به معنای باطنی و عرفانیش بگوییم، یک جلوه در جسم و عالم مادّه، یک جلوه در نفس و عالم خیال یا عالم مثال، و یک جلوه در روح و عالم عقل. اینها سه جلوۀ شیطان در مراتب مختلف وجود است که حاجی به مبارزه و جنگ با آنها میرود.
▫️این سه جلوه را از منظر اجتماعی هم میشود تعیین کرد: نمودهای قدرتهای اهریمنی در عالم، چه قدرتهای شیطانیِ اقتصادی که به زرشان متّکی هستند؛ چه نیروهای نظامی اهریمنی که به سلاح و به زورشان متّکی هستند؛ و چه نیروهای فرهنگی اهریمنی که به ابزارهای تبلیغاتی و به مبارزات فرهنگی و تزویرهایشان متّکی هستند. علی ای حال، حاجی این سه جلوۀ ابلیس در زندگی را مورد حمله قرار میدهد.
▫️البتّه روز اوّل، همان جمرۀ عقبه که جلوۀ بزرگتر ابلیس است، آن تجلّی اصلی ابلیس را مورد حمله قرار میدهد. در این هفت سنگ هم رازهایی هست. شاید هفت دری را که شیطان از آنها به سمت انسان حرکت میکند، مورد حمله قرار میدهد؛ همان هفت دری که درهای دوزخ است. لَها سَبعَهُ اَبوابٍ: برای دوزخ، هفت در است.
▫️آن هفت سنگی که حاجی میزند، در واقع گویا این هفت در را مورد حمله قرار میدهد. اینکه این هفت در دوزخ چیست، تعبیرهای مختلفی برای آن وجود دارد. به یک تعبیر، حواس پنج گانۀ ما به علاوۀ شهوت و غضب است؛ یعنی قوّۀ بینایی، قوّۀ شنوایی، قوّۀ چشایی، قوّۀ بویایی، قوّۀ بساوایی و لامسه، این پنج حس به علاوه شهوت و غضب؛ میشود هفت در دوزخ. به یک معنا، اینها را مورد حمله قرار میدهد.
▫️این عدد هفت، معانی دیگری هم دارد. شاید هفت مرتبۀ وجود انسان است؛ چون وجود انسان، هفت مرتبه دارد؛ یعنی در تمام مراتب وجود خودش، ابلیس را مورد حمله قرار میدهد؛ هم در ظاهرش، هم در باطنش، هم در قلبش، هم در روحش، هم در سرّش، هم در خفی، هم در اخفا. این هفت مرتبۀ وجود انسان است. این هفت سنگی که میزند، شاید به این معناست که در همۀ مراتب هستی خودم، با آنچه غیر خداست، جنگیدم و مبارزه کردم.
▫️حاجی سپس به قربانگاه میآید برای قربانی.
ادامه دارد....
استاد مهدی طیّب
۸۴/۱۰/۲۲
@ahlevela_channel
💠 زیارتنامۀ امام محمّد باقر علیه السّلام
«اَلسَّـلامُ عَلَیْکَ أَیُّهَا الْباقِرُ بِعِلْمِ اللّهِ، اَلسَّـلامُ عَلَیْکَ أَیُّهَا الْفاحِصُ عَنْ دِینِ اللّهِ،
«سلام بر تو اى شکافندۀ علم الهى، سلام بر تو اى تحقیق کنندۀ دین الهى،
اَلسَّـلامُ عَلَیْکَ أَیُّهَا الْمُبَیِّنُ لِحُکمِ اللّهِ، اَلسَّـلامُ عَلَیْکَ أَیُّهَا القائِمُ بِقِسْطِ اللّهِ،
سلام بر تو اى تبیین کنندۀ حکم خدا، سلام بر تو اى قائم به قسط و عدل الهى،
اَلسَّـلامُ عَلَیْکَ أَیُّهَا النّاصِحُ لِعِبادِ اللّهِ، اَلسَّـلامُ عَلَیْکَ أَیُّهَا الدّاعِی إلَى اللّهِ،
سلام بر تو اى پنددهندۀ بندگان خدا، سلام بر تو اى فراخوان مردم بهسوى خدا،
اَلسَّـلامُ عَلَیْکَ أَیُّهَا الدَّلِیلُ عَلَى اللّهِ، اَلسَّـلامُ عَلَیْکَ أَیُّهَا الحَبْلُ المَتِینُ،
سلام بر تو اى راهنماى بهسوى خدا، سلام بر تو اى ریسمان (واسطه) استوار،
اَلسَّـلامُ عَلَیْکَ أَیُّهَا الْفَضْلُ المُبِینُ، اَلسَّـلامُ عَلَیْکَ أَیُّهَا النُّورُ السّاطِعُ،
سلام بر تو اى فضیلت آشکارا، سلام بر تو اى نور درخشان،
اَلسَّـلامُ عَلَیْکَ أَیُّهَا الْبَدْرُ الْــلاّمِعُ، اَلسَّـلامُ عَلَیْکَ أَیُّهَا الحَقُّ الاَبَلَجُ،
سلام بر تو اى ماه تابان، سلام بر تو اى حقّ روشن،
اَلسَّـلامُ عَلَیْکَ اَیُّهَا السِّراجُ الاَسْرَجُ، اَلسَّـلامُ عَلَیْکَ اَیُّهَا النَّجْمُ الاَزْهَرُ،
سلام بر تو اى چراغ فروزان، سلام بر تو اى ستارۀ تابناک،
اَلسَّـلامُ عَلَیْکَ اَیُّهَا الکَوْکَبُ الاَبْهَرُ، اَلسَّـلامُ عَلَیْکَ أَیُّهَا المُنَزَّهُ عَنِ المُعْضَلاتِ،
سلام بر تو اى اختر نورافشان، سلام بر تو اى منزّه از درماندگى،
اَلسَّـلامُ عَلَیْکَ أَیُّهَا المَعْصُومُ مِنَ الزَّلّاتِ، اَلسَّـلامُ عَلَیْکَ أَیُّهَا الزَّکِیُّ فِی الْحَسَبِ،
سلام بر تو اى مصون از لغزشها، سلام بر تو اى پاکیزه حَسَب،
اَلسَّـلامُ عَلَیْکَ أَیُّهَا الرَّفِیعُ فِی النَّسَبِ، اَلسَّـلامُ عَلَیْکَ اَیُّهَا القَصْرُ المَشِیدُ،
سلام بر تو اى والا نَسَب، سلام بر تو اى کاخ فرازمند،
اَلسَّـلامُ عَلَیْکَ یا حُجَّةَ اللّهِ عَلى خَلْقِهِ أَجْمَعِینَ، أَشْهَدُ یا مَوْلای أَنَّکَ قَدْ صَدَعْتَ
سلام بر تو اى حجّت الهى بر همۀ خلق، گواهى مىدهم اى مولایم که تو حق را بهخوبى
بِالْحَقِّ صَدْعاً، وبَقَرْتَ العِلْمَ بَقْراً، ونَثَرْتَهُ نَثْراً، لَمْتَاْخُذْکَ فِی اللّهِ لَوْمَةُ لائِم،
آشکار ساختى و علم را بهحقیقت شکافتى و آن را منتشر ساختى و در راه خدا از سرزنش سرزنشگران نهراسیدى
وَکُنْتَ لِدِینِ اللّهِ مُکاتِماً، وَقَضیْتَ ما کانَ عَلَیْکَ، وَأَخْرَجْتَ أَوْلِیاءَکَ مِنْ وَلایَةِ غَیْرِ اللّهِ
و اسرار دین الهى را پنهان داشتى و وظیفهات را به انجام رساندى، و دوستانت را از ولایت غیرخدا
اِلى وِلایَةِ اللّهِ، وَأَمَرْتَ بِطاعَةِ اللّهِ، وَنَهَیْتَ عَنْ مَعْصِیَةِ اللّهِ، حَتّى قَبَضَکَ اللّهُ
به ولایت خدا سوق دادى، و به اطاعت الهى دستور و از معصیتش نهى نمودى تا آنگاه که خداوند تو را
إِلى رِضْوانِهِ، وَذَهَبَ بِکَ إِلى دارِ کَرامَتِهِ، وَإِلى مَسَاکِنِ أَصْفِیائِهِ، وَمُـجاوَرَةِ أَوْلِیائِهِ،
بهسوى روضۀ رضوان و سراى کرامت و جایگاه برگزیدگان و جوار اولیائش برد،
اَلسَّـلامُ عَلَیْکَ وَرَحْمَةُ اللّهِ وَبَرَکاتُهُ»
سلام و رحمت و برکات الهى برتو»
@ahlevela_channel
ziyarat-emam-bagher-as.mp3
6.47M
💠 زیارتنامۀ امام محمّد باقر علیه السّلام
اَلسَّـلامُ عَلَیْکَ أَیُّهَا الْباقِرُ بِعِلْمِ اللّهِ، اَلسَّـلامُ عَلَیْکَ أَیُّهَا الْفاحِصُ عَنْ دِینِ اللّهِ، اَلسَّـلامُ عَلَیْکَ أَیُّهَا الْمُبَیِّنُ لِحُکمِ اللّهِ، اَلسَّـلامُ عَلَیْکَ أَیُّهَا القائِمُ بِقِسْطِ اللّهِ، اَلسَّـلامُ عَلَیْکَ أَیُّهَا النّاصِحُ لِعِبادِ اللّهِ، اَلسَّـلامُ عَلَیْکَ أَیُّهَا الدّاعِی إلَى اللّهِ، اَلسَّـلامُ عَلَیْکَ أَیُّهَا الدَّلِیلُ عَلَى اللّهِ، اَلسَّـلامُ عَلَیْکَ أَیُّهَا الحَبْلُ المَتِینُ، اَلسَّـلامُ عَلَیْکَ أَیُّهَا الْفَضْلُ المُبِینُ، اَلسَّـلامُ عَلَیْکَ أَیُّهَا النُّورُ السّاطِعُ ........
@ahlevela_channel
کانال اهل ولاء
💠#حديث ۳٢١۶ بنا به نقل، امام صادق عليه السّلام فرمودند: احسان و نیکى کامل نباشد، مگر با سه خصلت: شتا
💠#حديث ۳٢١۷
بنا به نقل، امام صادق عليه السّلام فرمودند: شما را سفارش مىكنم به دعا كردن، زيرا با هيچ چيز به مانند دعا به خدا نزديک نمىشويد و دعا كردن براى هيچ امر كوچكى را، به خاطر كوچک بودنش رها نكنيد، زيرا حاجتهاى كوچک نيز به دست همان كسى است كه حاجتهاى بزرگ به دست اوست.
🔅 عَلَيْكُمْ بِالدُّعَاءِ فَإِنَّكُمْ لَا تَقَرَّبُونَ بِمِثْلِهِ وَ لَا تَتْرُكُوا صَغِيرَةً لِصِغَرِهَا أَنْ تَدْعُوا بِهَا إِنَّ صَاحِبَ الصِّغَارِ هُوَ صَاحِبُ الْكِبَارِ.
كافي، ج ٢، ص ٤٦٧
@ahlevela_channel
🕋 در طواف کعبه و سعی بین صفا و مروه اگر تو را هل دادند و چند قدم جلو رفتی، باید برگردی و با ارادهی خودت مجدّداً بروی. در راه خدا با تحریک و فشار دیگران نباید راه رفت؛ با خواست خود باید طی طریق کرد.
🌱 مرحوم حاج اسماعیل دولابی🌱
📙 مصباح الهدی
تٱلیف استاد مهدی طیّب
@ahlevela_channel
🌿 توصیۀ بزرگان سیر و سلوک در چهلّه نشینی
▫️ روزهای دوشنبه و چهارشنبه سورۀ تکاثر را چهل بار بخوانید.
#چهلهنشینی
@ahlevela_channel
salavat_emam_bagher.mp3
494.4K
💠 صلوات بر امام محمّد باقر علیهالسّلام
اللّٰهُمَّ صَلِّ عَلَىٰ مُحَمَّدِ بْنِ عَلِيٍّ باقِرِ الْعِلْمِ، وَ إِمامِ الْهُدىٰ، وَقائِدِ أَهْلِ التَّقْوىٰ، وَالْمُنْتَجَبِ مِنْ عِبادِكَ. اللّٰهُمَّ وَكَما جَعَلْتَهُ عَلَماً لِعِبادِكَ، وَمَناراً لِبِلادِكَ، وَمُسْتَوْدَعاً لِحِكْمَتِكَ، وَمُتَرْجِماً لِوَحْيِكَ، وَأَمَرْتَ بِطاعَتِهِ، وَحَذَّرْتَ مِنْ مَعْصِيَتِهِ، فَصَلِّ عَلَيْهِ يَا رَبِّ أَفْضَلَ مَا صَلَّيْتَ عَلَىٰ أَحَدٍ مِنْ ذُرِّيَّةِ أَنْبِيائِكَ وَأَصْفِيائِكَ وَرُسُلِكَ وَأُمَنائِكَ يَا رَبَّ الْعالَمِينَ.
خدایا درود فرست بر محمّد بن علی، شکافندۀ دانش و پیشوای هدایت و رهبر اهل تقوا و برگزیده از بندگانت. خدایا چنانکه او را قرار دادی برای بندگانت نشانه و برای کشورهایت مشعل نور و محلّ سپردن حکمتت و تفسیرکنندۀ وحیات و به فرمان بردن از او فرمان دادی و از نافرمانیاش برحذر داشتی، پس بر او درود فرست، ای پروردگار برترین درودی که بر یکی از فرزندان پیامبرانت و برگزیدگانت و رسولانت و امینهایت فرستادی، ای پروردگار جهانیان.
@ahlevela_channel
💠 اصلاحطلبی، امر به معروف و نهی از منکر - (۲۷)
⚪️ جنبههای اختصاصی امر به معروف - ۲
شیوهی دیگر امر به معروف، با سخن و زبان است. در امر به معروف زبانی، چند قيد مهم وجود دارد:
۱. محترمانه باشد.
۲. متواضعانه باشد.
وقتی میخواهيم کسی را امر به معروف كنيم، از موضع بالا به او نگاه نکنیم و تحکّمآمیز و متکبّرانه با او سخن نگوییم؛ بلكه از پايين با او حرف بزنیم؛ مثل كودكی كه با بزرگتر خود حرف میزند؛ یا مثل شاگردی كه با معلّم خود صحبت میکند.
از او سؤال كنیم؛ بگوییم به نظر تو اين کار از آن یکی بهتر نيست؟ اين خیلی فرق دارد با اينكه با تحکّم به او بگوييم اين كار بهتر از آن كار است.
۳. محبّتآميز باشد.
۴. منطقی و خردپذير باشد.
سطح علمی و فهم او را در نظر بگيریم و با منطق متناسب با انديشهی او با او سخن بگوییم.
۵. با ادبيّات مناسب او، با او صحبت كنیم. اگر جوان است، از ادبيّات جوانان استفاده كنیم. اگر پير است، ادبيّات پيران را به كار بگيریم. اگر دانشگاهی است، ادبيّات دانشگاهیها را؛ اگر حوزوی است، ادبيات حوزویها را؛ اگر فرد عامی كوچه و بازار است، با ادبيّات کوچه و بازار با او حرف بزنیم.
۶. ابتدا غيرمستقيم، بعد مستقيم. مثلاً بهجای اينكه بگوييم تو اين كار خوب را بكن، بگوییم فلانجا كسی را ديدم که اين كار را میكرد. چقدر جالب بود!
قرآن با نقل قصّه، در واقع از همین شیوهی بیان غیرمستقیم استفاده کرده است. میفرمايد قوم هود، قوم شعيب، قوم صالح، قوم نوح اين كارها را كردند، اينطور شدند و ... . بدون این مقدّمات نفرموده شما اينطور باشيد.
البتّه در امر به معروف، اوّل از بیان غيرمستقيم استفاده میشود و اگر لازم شد، میتوان كمكم بیان مستقيم هم به کار برد.
بهطور کلّی، در امر به معروف و نهی از منكر زبانی بايد مخاطبشناسی دقيقی كرد. بايد زبان، سطح فكر و معلومات و حالات روحی مخاطب را شناخت، تا بتوان مؤثّر صحبت كرد.
قرآن هم فرمود: اُدْعُ إِلىٰ سَبِيلِ رَبِّكَ بِالْحِكْمَةِ وَ الْمَوْعِظَةِ الْحَسَنَةِ وَ جادِلْهُمْ بِالَّتِی هِیَ أَحْسَنُ
ادامه دارد ....
استاد مهدی طیّب
#اصلاح_طلبی
#امر_به_معروف
@ahlevela_channel
post 11.2.mp3
2.48M
💠 اصلاحطلبی، امر به معروف و نهی از منکر - (۱۸)
⚪️ جنبههای اختصاصی امر به معروف - ٢
در امر به معروف زبانی، چند قيد مهم وجود دارد:
۱. محترمانه باشد.
۲. متواضعانه باشد.
۳. محبّتآميز باشد.
۴. منطقی و خردپذير باشد.
۵. با ادبيّات مناسب او، با او صحبت كنیم.
۶. ابتدا غيرمستقيم، بعد مستقيم صحبت کنیم..
🎤 استاد مهدی طیّب
#اصلاح_طلبی
#امر_به_معروف
@ahlevela_channel
🕋 باطن مناسک حج - بخش پنجم
▫️حاجی سپس به قربانگاه میآید برای قربانی. این قربانی برای رهایی از حیوانیّت و طبیعت و نفس است. بعد از مبارزهای که کرد، باید به قربانگاه بیاید و جنبههای طبیعی و نفسانی و حیوانی خودش را سر ببُرد.
▫️مستحبّ است که حاجی اگر ذبح بلد است، خودش گوسفند را سر ببرد؛ و اگر هم ذبح بلد نیست، مستحبّ است دستش را روی دست کسی بگذارد که دارد این ذبح را از طرف او انجام میدهد؛ تا از این طریق در این کار، همراهی کند.
▫️این عمل یعنی با دست خودم، نفس خودم را سر میبرم. و این در خود رازی دارد؛ یعنی در سلوک، به هیچ کس تکیه نکن! خودت باید کار خودت را بکنی؛ هیچ کس نمیتواند برای تو کاری کند؛ به هیچ کس چشم ندوز!
▫️این خودت هستی که باید تیغ را برداری و سر نفس خودت را ببری. به این قطب و به آن پیر، به این مرشد و به آن مراد و امثال اینها، امید نبند! آخر کار، باید خودت کار خودت را بکنی. هیچ کس کار ما را نمیکند. لذا گفتهاند حاجی خودش باید گوسفند قربانی را سر ببرد. نفست را سر ببُر، تا دلت زنده شود. اگر میخواهی قلبت زنده شود، دلت زنده شود، باید نفست را سر ببری.
▫️گفتیم که سرزمین مِنا، سرزمین عشق و آرزوست؛ و عاشق، طالبِ قرب و نزدیکی است؛ و تنها راه تقرّب، قربان شدن است. اگر کسی میخواهد به قرب راه پیدا کند، باید قربانی شود. برای رسیدن به قرب، راه دیگری نیست. در واقع راه وصول، قطع تعلّق از غیر است. از هرچه غیر اوست، باید برید.
ز هرچه غیر یار استغفر الله
▪️از هرچه غیر اوست، باید بُرید. وقتی تعلّق از غیر را بریدی و هرچه غیر دوست بود را فدای دوست کردی، آن موقع، آمادۀ وصالی؛ هرچه غیر اوست را.
▫️لذا قرآن، هم به جهاد با اموال دعوت کرد و هم به جهاد با اَنفُس. گفت اوّل بیا با اموالت جهاد کن.
▫️اموال فقط پول نیست؛ پول هم هست. یعنی هم پولت را بده؛ هم آبرویت را. آبرویت هم مال توست. هم پُست و مقامت را بده، آن هم مال توست؛ هم راحتی و رفاهت را بده، آن هم مال توست؛ هم سلامتیت را بده، آن هم مال توست؛ هم جانت را بده، آن هم مال توست. اینها همه، تازه جهاد با اموال است. حتّی آنجا که جان هم داری میدهی، جهاد با اموال است؛ اینها همه مال توست. اوّل باید جهادِ با اموال کرد. اگر میخواهد به وصول، راه پیدا کند و واصل شود، باید اوّل جهادِ با اموال کند؛ باید بتواند اینها را فدا کند؛ باید بتواند بگذرد؛ باید بتواند عبور کند.
▫️اگر هنوز گیر است، بداند که راهی به مقصد و مقصود ندارد. اگر هنوز گیر مال و مقامش است، گرفتار شهرت و آبرویش است، مثلاً نگران است که نکند آبرویم برود، هنوز خیلی راه دارد تا به مقصد برسد. تازه وقتی برای دادن اینها آماده شد، و وقتی لازم شد اینها را داد، جهاد با اموال را انجام داده است.
▫️مرحلۀ بزرگتر، جهادِ با نفس است. همان طور که گفتم، وقتی که گوسفند را در سرزمین منا سر میبُرد، در واقع دارد نفس خودش را سر میبُرد؛ منیّت خودش را، انّیّت و انانیّت خودش را دارد سر میبرد؛ چون گاهی اوقات انسانها به خاطر منیّتشان، به خاطر انانیّتشان حاضرند جانشان را هم بدهند.
▫️منیّت و انانیّت از جان بزرگتر است. این است که باید جهادِ با نفس هم بکنند. اوّل، جهاد با اموال، بعد هم جهاد با نفس. و تا وقتی که این تعلّقات و دلبستگیها هست، راهی به مقصد نیست؛ بیهوده خودمان را معطّل کردهایم.
▪️تعلّق حجاب است و بی حاصلی
▪️چو پیوندها بگسلی واصلی
▫️هر وقت توانستی تعلّقها را بگسلی، آن موقع واصل خواهی بود.
▪️غلام همّت آنم که زیر چرخ کبود
▪️ز هرچه رنگ تعلق پذیرد آزاد است
▫️در واقع در قربانگاه، حاجی آزاد میشود؛ نفس خودش را سر میبُرد.
ادامه دارد....
استاد مهدی طیّب
۸۴/۱۰/۲۲
@ahlevela_channel
🌿 مراقبات روز هشتم ماه ذیالحجّه
▫️روز هشتم ماه ذیالحجّه روز ترویه است و روزهاش فضیلت دارد و روایت شده که کفاره شصت سال است. شیخ شهید نیز غسل این روز را مستحب دانسته است.
📔 مفاتیحالجنان
#مراقبات_ماه_ذیالحجه
@ahlevela_channel
4_5938362555297695313.mp3
2.28M
💎 هشتم ذیالحجّه - روز ترویه
▪️روز آب برداشتن حاجیان
▪️حركت امام حسين علیهالسّلام از مكّه به سوی كربلا (سال ٦٠ ه.ق)
▪️شهادت هانی بن عروه و .....
#مناسبات_ماه_ذیالحجه
@ahlevela_channel
🌿 مراقبات شب عرفه
▫️شب نهم ماه ذیالحجّه یعنی شب عرفه، برای عبادت و مناجات، شب بسیار عظیمالقدری است؛ شب مناجات اولیای خدا با حضرت حقّ است.
▫️در روایات داریم که توبه در شب نهم ماه ذیالحجّه مقبول است. اگر کسی میخواهد به درگاه الهی توبه کند؛ برگردد و با خدا آشتی کند؛ پیمان شکنیها را کنار بگذارد و با حضرت حقّ تجدید پیمان و عهد کند، در این شب، در به روی توبه کنندگان گشوده است.
▫️کسی که شب نهم ماه ذیالحجّه را به عبادت به سر برد، ثواب یکصد و هفتاد سال عبادت برای او ثبت میشود.
▫️به هر حال شب نهم ماه ذیالحجّه شب بزرگی است و اعمال و عبادات خاصّی دارد. اهل مراقبه، مراقبات این شب را از دست نمیدهند.
🌼 ۱- دعای خاصّی برای شب عرفه وجود دارد که مرحوم محدّث قمی در مفاتیحالجنان نقل کرده و دعای بسیار زیبایی است:
▪️اللَّهُمَّ يَا شَاهِدَ كُلِّ نَجْوَى وَ مَوْضِعَ كُلِّ شَكْوَى وَ عَالِمَ كُلِّ خَفِيَّةٍ وَ مُنْتَهَى كُلِّ حَاجَةٍ يَا مُبْتَدِئاً بِالنِّعَمِ عَلَى الْعِبَادِ يَا كَرِيمَ الْعَفْوِ يَا حَسَنَ التَّجَاوُزِ يَا جَوَادُ ....... (برای مطالعه متن کامل دعا به مفاتیحالجنان مراجعه فرمایید)
🌼 ۲- از دیگر اعمال این شب، هزار بار خواندن تسبیحات دهگانهای است که خواندن آن با آداب خاصّ خود در اعمال روز عرفه هم وارد شده است:
▪️سبْحَانَ الَّذِی فِي السَّمَاءِ عَرْشُهُ، سُبْحَانَ الَّذِی فِي الْأَرْضِ حُكْمُهُ، سُبْحَانَ الَّذِی فِی الْقُبُورِ قَضَاؤُهُ، سُبْحَانَ الَّذِی فِی الْبَحْرِ سَبِيلُهُ، سُبْحَانَ الَّذِی فِی النَّارِ سُلْطَانُهُ، سُبْحَانَ الَّذِی فِي الْجَنَّةِ رَحْمَتُهُ، سُبْحَانَ الَّذِی فِی الْقِيَامَةِ عَدْلُهُ، سُبْحَانَ الَّذِی رَفَعَ السَّمَاءَ، سُبْحَانَ الَّذِی بَسَطَ الْأَرْضَ، سُبْحَانَ الَّذِی لا مَلْجَأَ وَ لا مَنْجَى مِنْهُ إِلا إِلَيْهِ.
🌼 ۳- دعایی که در شب و روز جمعه وارد شده است:
▪️اللّهُمَّ مَنْ تَعَبَّاَ وَ تَهَيَّاَ.... (به مفاتیحالجنان مراجعه فرمایید)
در شب و روز عرفه نیز خوانده میشود؛ دعای زیبایی است؛ کوتاه و کمتر از یک صفحه است؛ ولی مضامین بسیار زیبایی دارد.
🌼 ۴- زیارت اباعبدالله الحسین علیه السّلام از برجستهترین اعمال شب عرفه یعنی شب نهم ماه ذیالحجّه است. گویا در شب نهم ماه ذیالحجّه، سالک الی الله با این زیارت، با امام حسین علیه السّلام که به سمت کوفه میروند، خداحافظی میکند؛ چون عرب هم موقع آغاز ملاقات و دیدار و هم در موقع جدا شدن، سلام میکند. این سلام دوّم به معنای همان خداحافظی ماست. بنابراین گویا سالکِ اهل مراقبه در شب نهم ماه ذیالحجّه، با امام حسین علیه السّلام وداع میکند و عرض میکند:
▪️السَّلامُ عَلَيْکَ يا اَبا عَبْدِالله....
▫️به هر حال شب بسیار فوقالعادهای است و امیدواریم خدای متعال توفیق بهره بردن از مواهب معنوی این شب را به همۀ ما عطا کند.
《استاد مهدی طیّب》
#مراقبات_ماه_ذیالحجه
@ahlevela_channel
کانال اهل ولاء
💠#حديث ۳٢١۷ بنا به نقل، امام صادق عليه السّلام فرمودند: شما را سفارش مىكنم به دعا كردن، زيرا با هيچ
💠#حديث ۳٢۱۸
بنا به نقل، حضرت اميرالمؤمنين علی عليه السّلام فرمودند: سه چیز از نشانههای یقین هستند: کوتاهی آرزو، اخلاص در عمل، بیرغبتی به دنیا.
🔅 یُستَدَلُّ عَلَی الیَقین بِقِصَر الأمَلِ وَ إخلاص العَمَل وَ الزُّهدِ فی الدُّنیا.
مستدرک الوسائل، ج ١١، ص ٢٠١
@ahlevela_channel
هدایت شده از دست امید
⭕️ اطلاعیه
💠 عن أبیالحسن موسی (علیهالسلام) قال: قال رسول الله (صلیالله علیه و آله) لامسلمة و قد قالت له یا رسول الله نحضر الأضحی ولیس عندی ما أضحی به فأستقرض واضحی؟ قال فاستقرضی فإنه دین مقضی
🌼 امسلمه به رسول خدا (صلیالله علیه و آله) عرض کرد: ای رسول خدا! عید قربان شده و نزد من چیزی نیست که قربانی کنم. آیا برای قربانی قرض کنم؟ پیامبر (صلیالله علیه و آله) فرمود: «قرض کن که وام آن پرداخت شدنی است.»
✅ به آگاهی میرسانیم خیریه «دست امید» در نظر دارد به مناسبت فرارسیدن عید سعید قربان و به نیت سلامتی وجود مقدس و مبارک قطب عالم امکان، یگانه منجی عالم بشریت حضرت ولیعصر (عجلالله تعالی فرجهالشریف) و تعجیل در فرج آن حضرت و همچنین دفع بلا از جامعه و شفای بیماران، گوسفند قربانی کند و طبق سنت سالهای گذشته، گوشت قربانی را بین خانوادههای نیازمند تحت پوشش توزیع کند.
از این رو افرادی که مایل به مشارکت در این امر خداپسندانه هستند میتوانند کمکهای خود را حداکثر تا روز «سهشنبه ششم تیرماه 1402» به شماره کارت زیر (بانک سرمایه به نام عباس ملکی) واریز کنند:
6396-0712-1126-4106
🔹 امید است نیکوکاران عزیز با مشارکت حداکثری، دیگر خیران را هم به این کار ترغیب و در آن سهیم کنند.
📌 فإِنَّ اللَّهَ لَا يُضِيعُ أَجْرَ الْمُحْسِنِينَ ﴿سورۀ هود/ 115﴾ پس بهیقین خدا پاداش نیکوکاران را تباه نمیکند.
🔺 تذکر مهم: لطفاً از واریز وجه قربانی به کارتهای دیگر جداً خودداری کنید.
♦️@daste_omid
🕋 باور، یاور مؤمن است. به خدا و خوبان خدا خوشباور باشید. خوشباوری به آنها خوب است؛ ولو در اثر آن به ظاهر کلاه سرتان رفت، سجدهی شکر کنید. اَکثَرُ اَهلِ الجَنَّةِ البُلهُ: بیشتر اهل بهشت افراد ساده و زودباورند. کسانی که هر چه خدا به آنها میگوید توبه که کردید، گناهتان را آمرزیدهایم، باور نمیکنند، خود را از آمرزش الهی محروم میکنند و به بهشت راه ندارند. لذا در حدیث داریم تنها کسی از حجّاج که در روز عرفه در عرفات حضور دارد و بخشیده نمیشود، کسی است که شک کند که آیا من هم بخشیده شدهام.
🌱 مرحوم حاج اسماعیل دولابی🌱
📙 مصباح الهدی
تٱلیف استاد مهدی طیّب
@ahlevela_channel
💠 مراقبات روز عرفه
☀️ ۱- روزه (برای کسی که برای خواندن دعا و مناجات ضعف پیدا نکند)
☀️ ۲- غسل قبل از ظهر
☀️ ۳- زيارت حضرت سيدالشّهداء عليه السّلام كه برابر هزار حج و هزار عمره و هزار جهاد و بلكه افضل از اين است.
☀️ ۴- پس از آنکه نماز ظهر و عصر را با ركوع و سجود نيكو بجا آورد،
▪️دو ركعت نماز، زیر آسمان، بخواند:
▫️در ركعت اوّل سورۀ حمد و سورۀ توحيد
▫️در ركعت دوّم سورۀ حمد و سورۀ كافرون
و بعد از نماز گناهان خود را یک به یک مرور و به زبان اعتراف و استغفار کند.
▪️پس از آن چهار ركعت نماز بجا آورد:
▫️در هر ركعت پس از سورۀ حمد، پنجاه مرتبه سورۀ توحيد.
که همان نماز حضرت اميرالمؤمنين علی عليه السّلام است.
☀️ ۵- خواندن تسبیحات، تهلیلات و تکبیرات زیر:
▪️سبْحَانَ الَّذِی فِي السَّمَاءِ عَرْشُهُ، سُبْحَانَ الَّذِی فِي الْأَرْضِ حُكْمُهُ، سُبْحَانَ الَّذِی فِی الْقُبُورِ قَضَاؤُهُ، سُبْحَانَ الَّذِی فِی الْبَحْرِ سَبِيلُهُ، سُبْحَانَ الَّذِی فِی النَّارِ سُلْطَانُهُ، سُبْحَانَ الَّذِی فِي الْجَنَّةِ رَحْمَتُهُ، سُبْحَانَ الَّذِی فِی الْقِيَامَةِ عَدْلُهُ، سُبْحَانَ الَّذِی رَفَعَ السَّمَاءَ، سُبْحَانَ الَّذِی بَسَطَ الْأَرْضَ، سُبْحَانَ الَّذِی لا مَلْجَأَ وَ لا مَنْجَى مِنْهُ إِلا إِلَيْهِ.
▪️سبْحَانَ اللهِ وَ الْحَمْدُللهِ وَ لا إِلَهَ إِلا اللهُ وَ اللهُ أَكْبَرُ (صد مرتبه)
▪️سورۀ توحید، آیت الکرسی، صلوات بر محمّد و آل محمّد (هر کدام صد مرتبه)
▪️لا إِلَهَ إِلا اللهُ وَحْدَهُ لا شَرِيكَ لَهُ لَهُ الْمُلْكُ وَ لَهُ الْحَمْدُ يُحْيِی وَ يُمِيتُ وَ يُمِيتُ وَ يُحْيِی وَ هُوَ حَیٌّ لا يَمُوتُ بِيَدِهِ الْخَيْرُ وَ هُوَ عَلَى كُلِّ شَیْءٍ قَدِيرٌ (ده مرتبه)
▪️أسْتَغْفِرُ اللهُ الَّذِی لا إِلَهَ إِلا هُوَ الْحَیُّ الْقَيُّومُ وَ أَتُوبُ إِلَيْهِ (ده مرتبه)
اذکار زیر هرکدام ده مرتبه:
▪️يا اللّهُ
▪️يا رَحْمَنُ
▪️يا رَحِيمُ
▪️يا بَدِيعَ السَّمَاوَاتِ وَ الْأَرْضِ يَا ذَا الْجَلالِ وَ الْإِكْرَامِ
▪️يا حَيُّ يَا قَيُّومُ
▪️يا حَنَّانُ يَا مَنَّانُ
▪️يا لا إِلَهَ إِلا أَنْتَ
▪️آمِينَ
سپس بگوید:
▪️اللَّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُكَ يَا مَنْ هُوَ أَقْرَبُ إِلَیَّ مِنْ حَبْلِ الْوَرِيدِ يَا مَنْ يَحُولُ بَيْنَ الْمَرْءِ وَ قَلْبِهِ يَا مَنْ هُوَ بِالْمَنْظَرِ الْأَعْلَى وَ بِالْأُفُقِ الْمُبِينِ يَا مَنْ هُوَ الرَّحْمَنُ عَلَى الْعَرْشِ اسْتَوَى يَا مَنْ لَيْسَ كَمِثْلِهِ شَیْءٌ وَ هُوَ السَّمِيعُ الْبَصِيرُ أَسْأَلُكَ أَنْ تُصَلِّیَ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ
و حاجت خود را بخواهد كه به خواست خدا، برآورده خواهد شد.
☀️ ۶- خواندن صلواتى كه از امام صادق علیه السّلام روايت شده است:
▪️اللَّهُمَّ يَا أَجْوَدَ مَنْ أَعْطَى وَ يَا خَيْرَ مَنْ سُئِلَ وَ يَا أَرْحَمَ مَنِ اسْتُرْحِمَ اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ فِی الْأَوَّلِينَ وَ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ فِي الْآخِرِينَ وَ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ فِي الْمَلَإِ الْأَعْلَى وَ .... (به مفاتیحالجنان مراجعه فرمایید)
☀️ ۷- خواندن دعای امِّ داود
☀️ ۸- خواندن تسبیحی که در مفاتیح الجنان آمده است:
▪️سبْحَانَ اللهِ قَبْلَ كُلِّ أَحَدٍ وَ سُبْحَانَ اللهِ بَعْدَ كُلِّ أَحَدٍ وَ سُبْحَانَ اللهِ مَعَ كُلِّ أَحَدٍ وَ ... (به مفاتیحالجنان مراجعه فرمایید)
☀️ ۹- خواندن دعای:
▪️اللّهُمَّ مَنْ تَعَبَّاَ وَ تَهَيَّاَ.... (به مفاتیحالجنان مراجعه فرمایید)
☀️ ۱۰- خواندن دعای امام حسین علیه السّلام در روز عرفه
☀️ ۱۱- خواندن دعای امام سجّاد علیه السّلام در روز عرفه
☀️ ۱۲- خواندن زیارت سوّم جامعه
☀️ ۱۳- در آخر روز عرفه بخواند:
▪️يا رَبِّ اِنَّ ذُنُوبی لا تَضُرُّكَ، وَاِنَّ مَغْفِرَتَكَ لي لا تَنْقُصُكَ، فَاَعْطِنی ما لا يَنْقُصُكَ، وَاغْفِرْلی ما لايَضُرُّكَ
▫️پروردگارا، همانا گناهان من زيانى به تو نزند و محققاً آمرزش تو بر من نقصانى به تو نرساند، پس عطا كن به من آنچه را نقصانت نرساند و بيامرز برايم آنچه را زيانت نزند.
و همچنین بخواند:
▪️اللَّـهُمَّ لا تَحْرِمْنی خَيْرَ ما عِنْدَكَ لِشَرِّ ما عِنْدی، فَاِنْ اَنْتَ لَمْ تَرْحَمْنی بِتَعَبی وَنَصَبی، فَلاتَحْرِمْنی اَجْرَ الْمُصابِ عَلی مُصيبَتِهِ.
▫️خدايا محرومم مكن از آن خيرى كه نزد توست، بخاطر آن شرّى كه پيش من است، پس اگر تو به رنج و خستگیام رحم نمیكنى، پس محرومم مدار از پاداش مصيبت ديدهاى بر مصيبتش.
☀️ ۱۴- خواندن دعای عشرات نزدیک غروب آفتاب
⭐️ در صدر همۀ دعاها، دعای فرج مولایمان حضرت بقیه الله الاعظم ارواحنافداه که اگر اجابت شود، سایر دعاها هم داخل آن دعا اجابت میشود، انشاءالله.
#مراقبات_ماه_ذیالحجه
@ahlevela_channel
fogholadegi-zaman-dar-rooze-arafe.mp3
3.71M
💠 فوقالعادگیِ زمان در روز عرفه
☀️ زمان و مکان میتواند تأثیر تشدید کننده در آثار طاعات و عبادات برای انسان داشته باشد.
☀️ در روایات برای شب و روز جمعه آثار فوقالعادهای قائل هستند. یا در ساعات شبانه روز؛ ثلث آخر شب یا بینالطلوعین یا هنگام اذان، آثار ویژهای دارد، تأکید بر نماز اوّل وقت هم به همین علّت است.
☀️ چنین زمانها و مکانهایی به دو دسته تقسیم میشوند:
۱) زمانها و مکانهایی که تکویناً و از آغاز، چنین آثاری داشتهاند، یعنی از ابتدا دارای چنین انرژی و بار معنوی بودهاند، مانند کعبه و یا ماه ذیالحجّه
۲) زمانها و مکانهایی که به سبب یک حادثه یا پدیدۀ خاص از یک زمانی به بعد چنین آثاری پیدا کردهاند. مانند روز مبعث رسول خدا صلّی الله عليه و آله و سلّم که روز فوقالعادهای است و آثار و برکات عجیبی هم دارد، اما این روز از روز بعثت دارای چنین انرژی عظیم معنوی شده است. یا مرقد پیامبر صلوات الله علیه و آله و سلّم که از روز دفن ایشان دارای چنین انرژیِ فوقالعادۀ معنوی شد.
🌟 کسانی که اهل دیدِ باطنی هستند میبینند که روز عرفه، بخصوص از ظهر به بعد، فضای عالم چگونه است و چه فوقالعادگی خاصّی دارد و چه حیف است که انسان به کاری جز دعا و مناجات مشغول باشد .......
#مراقبات_ماه_ذیالحجه
@ahlevela_channel
🕋 باطن مناسک حج - بخش ششم
▫️همانطور که گفتم، ماجرای حج، تکرار تاریخ حضرت ابراهیم علیه السّلام است؛ و این قربانی هم، در واقع تجدید خاطرۀ ماجرای ذبح اسماعیل علیه السّلام است. قرآن این واقعه را زیبا بیان کرده است. این ماجرا در سورۀ صافّات، از آیۀ صد و یکم شروع میشود:
فَبَشَّرْنَاهُ بِغُلَامٍ حَلِيمٍ
ما حضرت ابراهیم علیه السّلام را به یک پسر سرشار از حلم و بردباری بشارت دادیم، که او حضرت اسماعیل علیه السّلام است.
فَلَمَّا بَلَغَ مَعَهُ السَّعْيَ قَالَ يَا بُنَيَّ إِنِّي أَرَى فِي الْمَنَامِ أَنِّي أَذْبَحُكَ فَانْظُرْ مَاذَا تَرَى
هنگامی که این فرزند، این پسر بزرگ شد و دیگر به گونهای بود که میتوانست همپای پدر، تلاش و سعی کند، حضرت ابراهیم به پسرش اسماعیل فرمود: ای پسرکم! من در عالم رؤيا میبینم که دارم تو را ذبح میکنم؛ تو را سر میبرم. نظر تو چیست؟ اینکه قرآن به أَرَى تَعبیر کرده، نشان میدهد که این رویا، مکرّر اتّفاق افتاده بوده است. نگفت رَاَيْتُ: دیدم؛ فرمود: أَرَى: میبینم.
قَالَ يَا أَبَتِ افْعَلْ مَا تُؤْمَرُ سَتَجِدُنِي إِنْ شَاءَ اللَّهُ مِنَ الصَّابِرِينَ
▫️حضرت اسماعیل به پدر عرض کرد: ای پدر! آنچه مأموریت یافتهای، عملی کن؛ انشاءالله مرا از صابران خواهی یافت. این روح تسلیم ابراهیم و اسماعیل علیهما السّلام، عجیب است؛ که در ادامه به آن اشاره میکنیم
▫️حضرت ابراهیم، دست حضرت اسماعیل را گرفت و به سرزمین منا آورد. بنا به آنچه در تواریخ نقل شده، حضرت اسماعیل خواهشهایی هم از پدر کرد. یکی از خواهشهایش این بود که چون ممکن است موقعی که مرا سر میبُری، من به طور طبیعی دست و پا بزنم و این دست و پا زدن من، عاطفۀ پدری تو را جریحه دار کند و اَجرِ ما کم شود، دست و پای مرا محکم ببند تا نتوانم دست و پا بزنم.
▫️شما میدانید؛ حتّی در ذبح گوسفند هم میگویند سر گوسفند را که بریدید، دست و پایش را رها کنید و بگذارید دست و پا بزند. اسماعیل گفت: دست و پای من را ببند تا من دست و پا نزنم؛ نکند با این دست و پا زدن، عاطفۀ پدریت تحریک شود.
▫️خواهش دوّم او هم این بود که ای پدر! موقعی که میخواهی سر مرا ببری، اگر چشمهایت به چشمهای من بیفتد، ممکن است باز عاطفهات تحریک شود و اَجر ما کم شود. موقع سر بریدن، پیشانی من را روی خاک بگذار؛ صورتم روی خاک باشد و در حالی که صورتم را نمیبینی، کارد را روی گلوی من بگذار و سر من را ببر.
▫️سوّمین خواستهاش هم آنگونه که در قصص انبیاء نقل شده است، این بود که اگر مادر من، هاجر از شنیدن خبر ذبح من بیقراری و بیتابی کرد، او را تحمّل کن؛ با او مدارا کن و از او گله نکن.
▫️قرآن میفرماید: فَلَمَّا أَسْلَمَا وَتَلَّهُ لِلْجَبِينِ: هنگامی که این پدر و پسر، هر دو تسلیم حضرت حقّ شدند و ارادۀ حضرت حقّ را پذیرفتند و پدر، پسر را به گونهای به زمین خواباند که جبین و پیشانی او بر خاک بود؛ یعنی برای بریدن سر فرزند آماده شد،
وَنَادَيْنَاهُ أَنْ يَا إِبْرَاهِيمُ قَدْ صَدَّقْتَ الرُّؤْيَا
▫️به ابراهیم ندا دادیم که ای ابراهیم! تو رؤیایی که دیده بودی را به درستی عملی کردی. قصد ما در واقع کشته شدن اسماعیل نبود؛ قصد ما، قطع تعلّق و دلبستگی تو از اسماعیل بود. تو این دلبستگی را باید قطع میکردی؛ و کردی.
▫️حاشیۀ این ماجرا در داستانها هست؛ که کارد را کِشید و نبرید. چندین بار کاردش را تیز کرد و نبرید. با ناراحتی کارد را به سنگی زد؛ سنگ از وسط شکافت و حضرت ابراهیم متعجّب شد. میگویند کارد به زبان آمد و گفت: خلیل من را امر به بریدن میکند و ربّ جلیل مرا امر به نبریدن میکند. علی ایُ حال، قرآن میفرماید: ندا دادیم ای ابراهیم! تو رؤیای خودت را به صداقت، به درستی و به حقیقت عملی کردی
إِنَّا كَذَلِكَ نَجْزِي الْمُحْسِنِينَ
▪️ما محسنان را اینگونه پاداش میدهیم؛ یعنی اگر کسی میخواهد به مرتبۀ احسان برسد، باید قطع تعلّق کند.
▫️مرتبۀ احسان را میدانید چه مرتبهای است. ظاهراً از پیغمبر اکرم صلّی الله علیه و آله و سلّم روایت شده است که مقام احسان این است که حالتی داشته باشی که گویا خدا را میبینی؛ و اگر هنوز به آنجا نرسیدهای که خدا را ببینی، لااقل حالی داشته باشی که احساس کنی خدا دارد تو را میبیند؛ یعنی خودت را در محضر و منظر الهی ببینی.
▫️مقام احسان، چنین مقامی است؛ مقامی است که انسان به شهود الهی نائل میشود. فرمود: ما این گونه به محسنان
پاداش میدهیم. پس راه رسیدن به مرتبۀ احسان، قطع تعلّق است؛ این است که انسان اسماعیل خودش را به قربانگاه ببرد. حال، اسماعیلِ هر کس، چیزی است؛ یعنی آن چیزی که بیشترین تعلّق و دلبستگی به آن وجود دارد.
ادامه دارد....
استاد مهدی طیّب
۸۴/۱۰/۲۲
@ahlevela_channel
4_5943045040312943973.mp3
1.07M
💎 مراقبات و دعای روز عرفه در حرم حضرت عبدالعظیم علیه السّلام
▫️خواندن دعای عرفه امام حسین علیه السّلام در حرم حضرت عبدالعظیم حسنی (ره) به نیابت از حرم اباعبدالله الحسین علیه السّلام
▫️روز اختصاصی دعا و مناجات و بینظیر در طول سال
▫️لحظهای از روز عرفه را از دست ندهید...
۸۶/۰۹/۲۹
@ahlevela_channel
هدایت شده از دست امید
📌 اطلاعیه فوری
🔸 به اطلاع نیکوکاران ارجمند میرسانیم به دلیل محدودیتهای جدید بانکی و تعیین سقف برای تعداد تراکنش کارت به کارت روزانه، دوستانی که برای واریز وجه قربانی با مشکل روبرو شدهاند میتوانند مبالغ مورد نظرشان را به شماره شبای زیر (بانک سرمایه) واریز کنند. همچنین مهلت واریز وجه تا ساعت 10 صبح روز پنجشنبه «هشتم تیر ماه» تمدید میشود.
IR060580101180000613144001
به نام آقای عباس ملکی
♦️@daste_omid
هدایت شده از کانال اهل ولاء
🌿 مراقبات شب عرفه
▫️شب نهم ماه ذیالحجّه یعنی شب عرفه، برای عبادت و مناجات، شب بسیار عظیمالقدری است؛ شب مناجات اولیای خدا با حضرت حقّ است.
▫️در روایات داریم که توبه در شب نهم ماه ذیالحجّه مقبول است. اگر کسی میخواهد به درگاه الهی توبه کند؛ برگردد و با خدا آشتی کند؛ پیمان شکنیها را کنار بگذارد و با حضرت حقّ تجدید پیمان و عهد کند، در این شب، در به روی توبه کنندگان گشوده است.
▫️کسی که شب نهم ماه ذیالحجّه را به عبادت به سر برد، ثواب یکصد و هفتاد سال عبادت برای او ثبت میشود.
▫️به هر حال شب نهم ماه ذیالحجّه شب بزرگی است و اعمال و عبادات خاصّی دارد. اهل مراقبه، مراقبات این شب را از دست نمیدهند.
🌼 ۱- دعای خاصّی برای شب عرفه وجود دارد که مرحوم محدّث قمی در مفاتیحالجنان نقل کرده و دعای بسیار زیبایی است:
▪️اللَّهُمَّ يَا شَاهِدَ كُلِّ نَجْوَى وَ مَوْضِعَ كُلِّ شَكْوَى وَ عَالِمَ كُلِّ خَفِيَّةٍ وَ مُنْتَهَى كُلِّ حَاجَةٍ يَا مُبْتَدِئاً بِالنِّعَمِ عَلَى الْعِبَادِ يَا كَرِيمَ الْعَفْوِ يَا حَسَنَ التَّجَاوُزِ يَا جَوَادُ ....... (برای مطالعه متن کامل دعا به مفاتیحالجنان مراجعه فرمایید)
🌼 ۲- از دیگر اعمال این شب، هزار بار خواندن تسبیحات دهگانهای است که خواندن آن با آداب خاصّ خود در اعمال روز عرفه هم وارد شده است:
▪️سبْحَانَ الَّذِی فِي السَّمَاءِ عَرْشُهُ، سُبْحَانَ الَّذِی فِي الْأَرْضِ حُكْمُهُ، سُبْحَانَ الَّذِی فِی الْقُبُورِ قَضَاؤُهُ، سُبْحَانَ الَّذِی فِی الْبَحْرِ سَبِيلُهُ، سُبْحَانَ الَّذِی فِی النَّارِ سُلْطَانُهُ، سُبْحَانَ الَّذِی فِي الْجَنَّةِ رَحْمَتُهُ، سُبْحَانَ الَّذِی فِی الْقِيَامَةِ عَدْلُهُ، سُبْحَانَ الَّذِی رَفَعَ السَّمَاءَ، سُبْحَانَ الَّذِی بَسَطَ الْأَرْضَ، سُبْحَانَ الَّذِی لا مَلْجَأَ وَ لا مَنْجَى مِنْهُ إِلا إِلَيْهِ.
🌼 ۳- دعایی که در شب و روز جمعه وارد شده است:
▪️اللّهُمَّ مَنْ تَعَبَّاَ وَ تَهَيَّاَ.... (به مفاتیحالجنان مراجعه فرمایید)
در شب و روز عرفه نیز خوانده میشود؛ دعای زیبایی است؛ کوتاه و کمتر از یک صفحه است؛ ولی مضامین بسیار زیبایی دارد.
🌼 ۴- زیارت اباعبدالله الحسین علیه السّلام از برجستهترین اعمال شب عرفه یعنی شب نهم ماه ذیالحجّه است. گویا در شب نهم ماه ذیالحجّه، سالک الی الله با این زیارت، با امام حسین علیه السّلام که به سمت کوفه میروند، خداحافظی میکند؛ چون عرب هم موقع آغاز ملاقات و دیدار و هم در موقع جدا شدن، سلام میکند. این سلام دوّم به معنای همان خداحافظی ماست. بنابراین گویا سالکِ اهل مراقبه در شب نهم ماه ذیالحجّه، با امام حسین علیه السّلام وداع میکند و عرض میکند:
▪️السَّلامُ عَلَيْکَ يا اَبا عَبْدِالله....
▫️به هر حال شب بسیار فوقالعادهای است و امیدواریم خدای متعال توفیق بهره بردن از مواهب معنوی این شب را به همۀ ما عطا کند.
《استاد مهدی طیّب》
#مراقبات_ماه_ذیالحجه
@ahlevela_channel
May 11
کانال اهل ولاء
💠#حديث ۳٢۱۸ بنا به نقل، حضرت اميرالمؤمنين علی عليه السّلام فرمودند: سه چیز از نشانههای یقین هستند:
💠#حديث ۳٢۱۹
بنا به نقل، پيامبر اكرم صلّي الله عليه و آله و سلّم فرمودند: هنگامى كه بندگان در پيشگاه خدا مىايستند، آواز دهندهاى ندا دهد: آن كس كه مزدش با خداست برخيزد و به بهشت رود. گفته مىشود: چه كسى مزدش با خداست؟ مىگويد: گذشت كنندگان از مردم.
🔅 إِذَا كَانَ يَوْمُ الْقِيَامَةِ نَادَى مُنَادٍ مَنْ كَانَ أَجْرُهُ عَلَى اللَّهِ فَلْيَدْخُلِ الْجَنَّةَ فَيُقَالُ مَنْ ذَا الَّذِي أَجْرُهُ عَلَى اللَّهِ فَيُقَالُ الْعَافُونَ عَنِ النَّاسِ.
بحارالانوار، ج ٦٤، ص ٢٦٦
@ahlevela_channel