کانال اهل ولاء
💠#حديث ۳٣٠٢ بنا به نقل، امام مهدي عليهالسّلام فرمودند: هر یک از شما باید به آنچه که او را به دوستى
💠#حديث ۳٣٠٣
بنا به نقل، امام مهدي عليهالسّلام فرمودند: خدا با ما است و نیازی به دیگران نداریم؛ و حقّ با ما است و هر که از ما روی گرداند باکی نداریم.
🔅 إنَّ اللهَ مَعَنا، فَلا فاقَهَ بِنا إلی غَیْرِهِ، وَالْحَقُّ مَعَنا فَلَنْ یُوحِشَنا مَنْ قَعَدَ عَنّا.
بحارالانوار، ج ٥٣، ص ١٩١
@ahlevela_channel
✔️ کسانی که سالها عَجِّل عَلی ظُهُورِکَ یا صاحِبَ الزَّمان میگفتند، چرا از ظهور مشکلات و نابسامانیها کلافهاند و تاب تحمّل آن را ندارند؟ اینها مقدّمهی ظهور است.
🔻عارف بالله مرحوم حاج اسماعیل دولابی🔻
🔸کسانی که سالها عَجِّل عَلی ظُهُورِکَ یا صاحِبَ الزَّمان میگفتند، چرا از ظهور مشکلات و نابسامانیها کلافهاند و تاب تحمّل آن را ندارند؟ اینها مقدّمهی ظهور است. پس یا دعای بر تعجیل ظهور حضرت را پس بگیرند یا دست از بیتابی و بیقراری بردارند و به آنچه هست تن بدهند.
🔸بعد از هر شلوغی، خلوتی متناسب با آن خواهد بود و هر چه شلوغی بیشتر باشد، خلوت بعد از آن بزرگتر است. در آخرالزّمان شلوغی خیلی زیاد است، به نحوی که یکفُرُ بَعضُهُم بِبَعضٍ وَ یَلعَنُ بَعضُهُم بَعضاً: گروهی گروه دیگر را تکفیر میکند و جمعی جمع دیگر را لعنت میکند.
🔺مصباح الهدی - تألیف استاد مهدی طیّب🔺
#امام_زمان_عجل_الله_تعالی_فرجه
@ahlevela_channel
🌸 ازدواج پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله و سلّم با حضرت خدیجه سلام الله علیها - دهم ربیعالاوّل
🌷 پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله و سلّم در بیست و پنج سالگی با خدیجه علیها السّلام ازدواج کردند، این بانوی بزرگ و عظیمی که با ایثاری که در حقّ پیغمبر کردند، حقّ عظیمی به گردن تک تک مسلمانان دارند؛ در شرایطی که از شخصیتهای برجسته و متموّل عرب بودند و همه ایشان را از ازدواج با این یتیم مکّه نهی میکردند؛ همهی فشارها و هجمههای تبلیغاتی را که زنان مشرک علیه ایشان راه انداخته بودند، متحمّل شدند و خودشان به رسولالله پیشنهاد ازدواج دادند. پیغمبر اکرم نیز پذیرفتند.
🌷 در شب این عروسی، خدیجه سلام الله علیها هنگامی که میخواهند وارد منزل شوند، به پیغمبر عرضه میدارند من وارد خانه نمیشوم، مگر اینکه پیش از آن، شما تمام ثروت و دارایی مرا به منزلهی هدیهی من بپذیری و اینگونه همهی هستی و دارایی خودشان را به پیغمبراکرم صلّی الله علیه و آله و سلّم اهدا میکنند؛ که این ثروت انبوه در راه اسلام هزینه شد.
🌷 آنطور که تاریخ نقل کرده است؛ در همان عامالحزن که خدیجه از دنیا رفتند، مسلمانها به شدّت در تنگنای تحریمهایی قرار داشتند که مشرکین بر آنها تحمیل کرده بودند و این زن ثروتمند و برجستهی مکّه با گرسنگی و سختی، در شرایطی که از گرسنگی رنج میکشیدند و به خودشان میپیچیدند، از این عالم رحلت کردند.
🌷 به هرحال خدیجه سلام الله علیها نقش بسیار عظیمی در تاریخ اسلام دارند و پیغمبر اکرم صلّی الله علیه و آله و سلّم هم علاقهی فوقالعادهای به این همسر خودشان دارند. پیامبر تا زمانی که حضرت خدیجه زنده بودند، یعنی تا زمانی که به پنجاه سالگی رسیدند، همسر دیگری اختیار نکردند و با وجود خدیجه، زن دیگری برنگزیدند. همانطور که امیرالمؤمنین علیه السّلام تا زمانی که فاطمهی زهرا سلام الله علیها در حیات ظاهری بودند، همسر دیگری اختیار نکردند. این ویژگییی است که مختصّ این دو بانوی بزرگ است؛ که با وجود آنها همسر دیگری اختیار نشد.
🌷 بعدها که پیغمبر اکرم صلّی الله علیه و آله و سلّم همسران دیگری اختیار کردند، گاهی اوقات که به مناسبتی نامی از خدیجه علیها السّلام برده میشد؛ بعد از ده سال یا بیش از ده سال که از رحلت خدیجه گذشته بود، وقتی نام خدیجه برده میشد؛ بلافاصله اشک در چشمان پیامبر حلقه میزد و وقتی همسرانشان به ایشان میگفتند اکنون که خدیجه از دنیا رفته و خدا همسران جوانی نصیب شما کرده؛ پیغمبر صلّی الله علیه و آله و سلّم میفرمودند: شما را چه به خدیجه؟! اصلاً قابل مقایسه نیستید. خدیجه وقتی به همسری من درآمد که من در غربت و تنهایی بودم و اسلام هیچ حامییی نداشت. او همهی خطرات را به جان خرید و همهی دارایی و هستی خود را در راه اسلام ایثار کرد. شما روزی همسر من شدید، که من رهبر جامعهی اسلامی و فرمانروای سرزمین اسلامی بودم. اصلاً شما با خدیجه قابل مقایسه نیستید....
《 استاد مهدی طیّب
《 ۸۷/۰۶/۲۱
#مناسبات_ماه_ربیعالاول
@ahlevela_channel
💠 نیابت خاصّه در عصر غيبت صغری - بخش دوّم
از رحلت امام عسکری علیه السّلام در سال دویست و شصت هجری قمری تا آغاز دوران غیبت کبرای امام عصر ارواحنافداه که با از دنیا رفتن علیّ بن محمّد سَمُری، چهارمین نایب خاص آن حضرت مقارن است؛ حدوداً هفتاد سال است. در این مدّت چهار نایب به ترتیب نمایندگی حضرت حجّت علیه السلام را بر عهده داشتند و حضرت مهدی علیه السلام در جایی مُختفی و پنهان بودند و جز نوّاب خاص کسی از محلّ اقامت آن حضرت خبر نداشت. لذا کسی نمیتوانست آن حضرت را ببیند. در این دوران نوّاب خاص رابط بین حضرت با مردم بودند.
اوّلینِ آنها چنانکه گفتیم عثمان بن سعید بود که پیش از آن نایب امام عسکری علیه السّلام نیز بود. ظاهراً او مدّتی نایب امام هادی علیه السّلام هم بوده است. لذا وقتی امام عسکری علیه السّلام از دنیا رفتند، پیرمرد بود.
امام زمان علیه السلام او را به نیابت خویش منصوب فرمودند. ولی چون پیر بود، از آن پس عمر زیادی نکرد. از روزی که نیابت امام عصر ارواحنافداه را عهده دار شد، سه سال بیشتر زنده نبود. وقتی او از دنیا رفت، امام زمان علیه السّلام نیابتشان را به پسر او، محمّد بن عثمان سپردند.
محمّد بن عثمان تا پایان عمرش، چهل سال نایب امام زمان علیه السّلام بود. وقتی او از دنیا رفت، امتحان عجیبی اتّفاق افتاد! به خدا پناه میبریم. خدا انسان را از لغزش و انحراف حفظ کند. در آن زمان افراد برجستهیی بین شیعه بودند که احتمال میرفت یکی از آنها بعد از محمّد بن عثمان نایب امام زمان علیه السّلام بشود؛ یکی از این افراد برجسته، فردی به نام شلمغانی بود. شلمغانی شخص کوچکی نبود؛ فقیه و عالم بزرگ شیعه بود.
امّا وقتی امام عصر ارواحنافداه نیابتشان را به حسین بن روح نوبختی که ایرانی تبار بود، سپردند؛ در اثر جاه طلبی و قدرت طلبی، این امر بر شلمغانی گران آمد و پس از مدّتی او یکی از دشمنان امام زمان علیه السّلام شد و کار به جایی رسید که در توقیعی که از ناحیۀ حضرت مهدی ارواحنافداه صادر شد، امام زمان علیه السّلام او را لعن کردند.
ببینید چقدر جاهطلبی و قدرتطلبی خطرناک است؛ خدا انسان را به خودش وانگذارد که از کجا به کجا میافتد! { نمونههایی از چنین لغزشها پیشتر نیز در بین اصحاب سرشناس و برجستۀ امامان قبل علیهم السّلام رخ داده بود که ماجرای تمرّد نایبان امام کاظم علیه السّلام از پذیرش امامت حضرت رضا علیه السلام و ایجاد فرقۀ منحرف واقفیّه توسّط آنان از جملۀ آنهاست.}
ادامه دارد....
📔 جانِ جهان
تألیف استاد مهدی طیّب
#جان_جهان
@ahlevela_channel
کانال اهل ولاء
💠#حديث ۳٣٠٣ بنا به نقل، امام مهدي عليهالسّلام فرمودند: خدا با ما است و نیازی به دیگران نداریم؛ و حق
💠#حديث ۳٣٠٤
بنا به نقل، پيامبر اكرم صلّياللهعليهوآلهوسلّم فرمودند: به فرزندان خود احترام بگذارید و آنها را نیکو تربیت کنید تا مورد غفران پروردگار قرار گیرید.
🔅 أکْرِمُوا أوْلادَکُم وَأحْسِنُوا آدابَهُم یُغْفَرْ لَکُمْ.
بحارالانوار، ج ١٠٤، ص ٩٥
@ahlevela_channel
✔️ تا قامتِ حجّت خدا را نبینی، قیامتشناس نخواهی شد و از قیامت سر در نمیآوری.
🔻عارف بالله مرحوم حاج اسماعیل دولابی🔻
🔸تا قامتِ حجّت خدا را نبینی، قیامتشناس نخواهی شد و از قیامت سر در نمیآوری. حتّی یک روز قبل از قیامت هم که شده، حجّت خدا را ملاقات خواهی کرد.
🔸به بزرگی [مرحوم آیتالله محمّد جواد انصاری همدانی (ره)] گفتند: آیا امام زمان عجّل الله تعالی فرجه را میشود دید؟ ایشان فرمود: وقتی خدا را میشود دید، امام را که مخلوق خداست، چطور نمیشود دید؟
🔸ما میخواهیم چیزی ببینیم. چیز غیر از امام زمان علیه السّلام است. کسی که حضرت را دید و جمال حضرت را مشاهده کرد، دیگر نمیخواهد چیز ببیند.
🔺مصباح الهدی - تألیف استاد مهدی طیّب🔺
#امام_زمان_عجل_الله_تعالی_فرجه
@ahlevela_channel
05_nazariye_shi'e_dar_zamineye_hokoumat.mp3
19.91M
💎 نظریۀ شیعه در زمینۀ حکومت پس از پیامبر اسلام (ص) و نقد و بررسی ادلۀ آن
🔸وضع حکم، مقرّرات و صدور دستور؛ محدود کردن آزادیهای فردی و تصرّف در حقوق اشخاص است و این تصرف صرفاً به شرط مالکیت، مجاز و مشروع میشود. چون خدا خالق و مالک انسان است و بر او ولایت دارد؛ میتواند امر و نهی کند. امر و نهی و ولایت الهی، در قالب احکام شرع و دین مشخص شده است. برخی از احکام، احکام اجتماعی است؛ مثل احکام نظامی، احکام اقتصادی،... اجرا شدن این احکام مستلزم وجود حکومت در جامعه میباشد. پس لازمۀ اجرای احکام الهی تشکیل حکومت است
🔸شخصی که در رأس حکومت قرار میگیرد، چون خالق و مالک مردم نیست. تصرّف او در حقوق فردی اشخاص وقتی مشروع میشود که خدایی که حقّ ولایت بر مردم دارد به آن شخص اذن دهد
🔸ولایت خدا بالذّات و بالاصالة است و ولایت کسی که با اجازه حکمرانی میکند، ولایت بالتّبع و بالنیابة. میخواهیم بدانیم آن بشری که خدا بعد از رسول الله به او اذن حکومت داد چه کسی بود؟
☀️ شیعه به استناد عقل، آیات قرآن و احادیثی که خود اهل سنت نقل کردهاند معتقد است آن شخص علی بن ابیطالب (ع) است؛ به چند دلیل....
#امامت_و_ولایت
@ahlevela_channel
🌿 مراقبۀ روز دوازدهم ربیع الاوّل
🔅 این روز مطابق نظر مرحوم شیخ کلینی و مسعودی و همچنین نقل مشهور میان اهل سنّت، روز ولادت نبّی مکرّم اسلام صلّی الله علیه و آله و سلّم است.
🔅 مستحبّ است در این روز دو ركعت نماز خوانده شود بدین کیفیت:
▪️ركعت اوّل:
▫️ سوره «حمد» ۱ مرتبه
▫️سوره «کافرون» ۳ مرتبه
▪️رکعت دوّم:
▫️سوره «حمد» ۱ مرتبه
▫️سوره «توحيد» ۳ مرتبه
#مراقبات_ماه_ربیع_الاول
@ahlevela_channel
💠 نیابت خاصّه در عصر غيبت صغری - بخش سوّم
حسین بن روح مدّت بیست و پنج سال نیابت امام عصر ارواحنافداه را برعهده داشت و با رحلت او امام زمان علیه السّلام علی بن محمّد سَمُری را نایب خویش قرار دادند. او نیز پس از آن عمر زیادی نکرد و دو سال بیشتر زنده نبود.
در هفتۀ پایانی عمر او، توقیعی از جانب امام زمان علیه السّلام خطاب به او صادر شد و طیّ آن به او فرمودند ظرف چند روز آینده از دنیا خواهی رفت و با مرگ تو باب نیابت خاصّه مسدود میشود و تا ظهور کلّی، دیگر نایب خاصّی وجود نخواهد داشت و از این به بعد هر کس ادّعای مشاهده کرد، یعنی مدّعی شد مثل شما چهار نفر که نایب خاص من بودید و از مکانی که من در آن بودم باخبر بودید و هر وقت کاری داشتید، پیش من میآمدید؛ او هم چنین موقعیّتی دارد و هر وقت بخواهد میتواند پیش من بیاید و من را ببیند، او را تکذیب کنید؛ او دروغگوست و سخنِ گزافی میگوید.
از اين زمان عصر غيبت كبرای حضرت مهدی ارواحنافداه آغاز شد و آن حضرت نوّاب عام خویش را كه همان علما و فقهای صالح و وارستۀ شيعه هستند، مسؤول رسيدگی به امور شيعيان قرار دادند. اینگونه دوران نيابت عامّه فرا رسید.
چنانکه گفتیم دوران غیبت صغرای امام زمان علیه السّلام قریب هفتاد سال است. بعضی از علمای شیعه پنج سالِ دوران زندگی امام زمان علیه السّلام در عصر پدر بزرگوارشان امام عسکری علیه السّلام را نیز جزء غیبت صغریٰ تلقّی کردهاند؛ چون در آن دوران امام عسکری علیه السّلام آن حضرت را به همه نشان نمیدادند؛ زیرا جان ایشان را خطر تهدید میکرد و حکومت با توّجه به خبرهایی که از طریق احادیث شنیده بود، که دوازدهمین امام شیعه ریشۀ حکومتهای جور را برمیکَند؛ به شدّت در پی از بین بردن دوازدهمین امام بود؛ لذا امام عسکری حضرت مهدی علیه السّلام را فقط به برجستگان از شیعه که مورد اعتماد خاصّ آن حضرت بودند، نشان میدادند.
بر این اساس بعضی از علمای شیعه قائلند آن پنج سال نیز جزء دوران غیبت صغری بهشمار میآید؛ لذا دوران غیبت صغری را هفتاد و پنج سال میدانند.
📔 جانِ جهان
تألیف استاد مهدی طیّب
#جان_جهان
@ahlevela_channel
کانال اهل ولاء
💠#حديث ۳٣٠٤ بنا به نقل، پيامبر اكرم صلّياللهعليهوآلهوسلّم فرمودند: به فرزندان خود احترام بگذارید
💠#حديث ۳٣٠٥
بنا به نقل، پيامبر اكرم صلّياللهعلیهوآلهوسلّم فرمودند: بنده با خوشاخلاقی به مقام روزهگیر شبزندهدار میرسد.
🔅 إنَّ العَبْدَ لَیُدْرِکُ بِحُسْنِ خُلْقِهِ دَرَجَةَ الصَّائِمِ القَائِم ِ.
بحارالانوار، ج ٧١، ص ٣٧٣
@ahlevela_channel
🎋🌺🍃🎉🌺🍃
🌺🍃🎉🌺
🍃🌺
🎉
🌸 پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله و سلّم فرمود: آفرین بر قومی که جهاد اصغرشان تمام شد و جهاد اکبرشان باقی مانده است. جهاد اکبر یعنی جهاد با سلاح اخلاق. جهاد اصغر دورهاش طی شد، با اخلاق باید کُرهی زمین را تسخیر کنیم.
🌸 جهاد اکبر مال اخلاقیات است؛ عفّت داشتن، زیاد حرف نزدن، غیبت نکردن و ... جهاد اکبر است.
🌸 اسلام برای اخلاق آمد. پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله و سلّم رسالت خود را تکمیل کرامتهای اخلاقی معرّفی میکند.
🌱 عارف بالله حاج اسماعیل دولابی
📙 مصباح الهدی
تألیف استاد مهدی طیّب
@ahlevela_channel
هدایت شده از کانال اهل ولاء
🌿 مراقبۀ روز دوازدهم ربیع الاوّل
🔅 این روز مطابق نظر مرحوم شیخ کلینی و مسعودی و همچنین نقل مشهور میان اهل سنّت، روز ولادت نبّی مکرّم اسلام صلّی الله علیه و آله و سلّم است.
🔅 مستحبّ است در این روز دو ركعت نماز خوانده شود بدین کیفیت:
▪️ركعت اوّل:
▫️ سوره «حمد» ۱ مرتبه
▫️سوره «کافرون» ۳ مرتبه
▪️رکعت دوّم:
▫️سوره «حمد» ۱ مرتبه
▫️سوره «توحيد» ۳ مرتبه
#مراقبات_ماه_ربیع_الاول
@ahlevela_channel