کانال اهل ولاء
💠#حديث ١٢٠١ حضرت اميرالمؤمنين علی عليه السّلام فرمودند: شيعيان ما كسانیاند كه در راه ولايت ما بذل و
💠#حديث ١٢٠٢
امام صادق عليه السّلام فرمودند: عمل اندک و بادوام که بر پایه یقین باشد، در نزد خداوند از عمل زیاد که بدون یقین باشد برتر است.
🔅اِنَّ العَملَ القَلیلَ الدّائمَ عَلَی الیَقینِ اَفضَلُ عِنداللهِ منَ العَمَلِ الکثیرِ عَلی غَیرِ یَقینٍ.
وسائل الشیعه، ج ١٥، ص ٢٠٢
@ahlevela_channel
☀️ خواب و مکاشفه و مشاهده، هم خوب دارد و هم بد، گاهی هست و گاهی هم نیست؛ امّا معاینه همهاش خوب است و همیشگی و دائمی است، چون مال دل و جان و جانان است. در معاینه، صاحبخانه آمده و در دل ساکن شده است.
☀️ مکاشفه و مشاهده گاهی هست، گاهی نیست؛ گاهی قشنگ است، گاهی زشت است. امّا معاینه همیشگی است و تماماً قشنگ است. معاینه عینالیقین است. در حدیث اولواالالباب، حضرت صادق علیه السّلام فرمود: عَایَنَ رَبَّهُ فِی قَلبِهِ: پروردگارش را در دل خویش بالمعاینه دید. وقتی شخص به معاینه برسد، خدا وارد قلبش میشود و دیگر از آن بیرون نمیرود. حقّالیقین بالاتر است و مخصوص انبیای مرسل است.
🌱 مرحوم حاج اسماعیل دولابی 🌱
📙 مصباح الهدی
تٱلیف استاد مهدی طیّب
#مسیر_سلوک_الی_الله
@ahlevela_channel
22.8M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎬 مشاهده، شهادت، شهود
⭐️ از نظر قضائی، شهادت کسی پذیرفته است که شخصاً مشاهده کرده باشد. اگر کسی بگوید من شنیدم که فردی فلان کار را انجام داد، شهادتش را نمیپذیرند. حضرت امیر علیه السّلام فرمود: فاصلهی بین حقّ و باطل چهار انگشت است، یعنی فاصلهی بین چشم و گوش؛ بین دیدم و شنیدم. در شهادتهایی هم که در اذان و اقامه و تشهّد نماز میدهیم، شهادتی ارزش دارد که مبتنی بر مشاهده و دیدن باشد.
🎤 استاد مهدی طیّب
#شرح_مصباحالهدی
@ahlevela_channel
کانال اهل ولاء
💠#حديث ١٢٠٢ امام صادق عليه السّلام فرمودند: عمل اندک و بادوام که بر پایه یقین باشد، در نزد خداوند ا
💠#حديث ١٢٠٣
حضرت محمّد صلّی الله عليه و آله و سلّم فرمودند: نيّت مؤمن بهتر از عمل او، و نيّت كافر بدتر از عمل اوست و هر كس مطابق نيّت خود عمل میكند.
🔅نيَّةُ الْمُؤمِنِ خَيْرٌ مِنْ عَمَلِهِ وَ نيَّةُ الْكافِرِ شَرُّ مِنْ عَمَلِهِ وَ كُلُّ عامِلٍ يَعْمَلُ عَلى نيَّتِهِ.
كافى(ط-الاسلامیه)، ج ٢، ص ٨٤
@ahlevela_channel
☀️ بعضیها سالک مجذوبند، یعنی با عبادت و کارهای خیر و... کاری میکنند که جذبهی الهی به آنها میخورد: فَمَن کانَ یَرجُو لِقَاءَ رَبِّهِ فَلیَعمَل عَمَلاً صَالِحاً: پس کسی که خواهان دیدار پروردگارش میباشد، باید عمل شایسته انجام دهد.
☀️ امّا بعضی مجذوب سالکند، یعنی اوّل جذبهی الهی به آنها خورده و آن جذبه آنها را به راه انداخته است. این دسته کلاسشان بالاتر است، زیرا هر کاری میکنند، از روی میل و رغبت است. آنها فاعل هستند؛ امّا بدون تحریک و تحریض، همچنان که خداوند از شدّت غنا و عزّت، فاعل بدون تحریک است.
🌱 مرحوم حاج اسماعیل دولابی 🌱
📙 مصباح الهدی
تٱلیف استاد مهدی طیّب
#مسیر_سلوک_الی_الله
@ahlevela_channel
salekemajzoob--majzoobesalek.mp3
2.18M
💎 تفاوت سالکِ مَجذوب و مَجذوبِ سالک
ای خوش آن جَذبه که ناگاه رسد
ناگهان بر دل آگاه رسد
▫️ کار از جذبه بر میآید، اما باید با سلوک و ...، زمینۀ دریافتِ جَذبه را فراهم کرد...
#شرح_مصباحالهدی
@ahlevela_channel
کانال اهل ولاء
💠#حديث ١٢٠٣ حضرت محمّد صلّی الله عليه و آله و سلّم فرمودند: نيّت مؤمن بهتر از عمل او، و نيّت كافر بد
💠#حديث ١٢٠٤
حضرت محمّد صلّی الله عليه و آله و سلّم فرمودند: هر كس خدای عزّوجلّ را اطاعت كند خدا را ياد كرده است، هر چند نماز خواندن و روزه گرفتن و قرآن خواندنش اندك باشد.
🔅مَن أَطاعَ اللّه عَزَّوَجَلَّ فَقَد ذَكَرَ اللّه وَإِن قَلَّت صَلاتُهُ وَصيامُهُ وَتِلاوَتُهُ لِلقُرآنِ.
بحارالانوار، ج ٧٧، ص ٨٦
@ahlevela_channel
☀️ فرد سادهای اطاقی ساخت و به نجّار مراجعه کرد و گفت: برای اطاقم دری بساز. نجّار گفت: باید اندازهی در را بگیری و بیاوری تا برایت در بسازم. فرد ساده رفت و با دو دستش فاصلهی چهارچوب در را اندازه گرفت و در حالی که دستهایش را به اندازهی چهارچوب از هم باز گرفته بود، در کوچه به راه افتاد و به مردم میگفت: به من تنه نزنید که اندازه و قوارهام به هم میخورد.
☀️ بعضی از افراد ساده برای راه خدا هم قواره و اندازهای مشخص کردهاند و فکر میکنند خدا فقط در قالب آن قواره میتواند افراد را به کمال و مقصد برساند و دائماً هم مواظبند که قوارهشان به هم نخورد، در حالی که راه خدا محدود به هیچ قوارهای نیست.
🌱 مرحوم حاج اسماعیل دولابی 🌱
📙 مصباح الهدی
تٱلیف استاد مهدی طیّب
#مسیر_سلوک_الی_الله
@ahlevela_channel
clip-sajdeh.mp3
1.23M
💎 سجده به مثابه یک عبادت مستقل
🔅 در شبانه روز بهخصوص در دل شب حداقل یک سجدۀ طولانی داشته باشید.
🔅 هرگاه در سیر و سلوک دچار قبضهای روحی شدید، از سجده بهره ببرید.
▫️استاد مهدی طیّب
@ahlevela_channel
کانال اهل ولاء
💠#حديث ١٢٠٤ حضرت محمّد صلّی الله عليه و آله و سلّم فرمودند: هر كس خدای عزّوجلّ را اطاعت كند خدا را ي
💠#حديث ١٢٠٥
امام صادق عليه السّلام فرمودند: هر دردی دوا و درمانی دارد. داروی گناه، طلب آمرزش و استغفار کردن است.
🔅لِكُلِّ داءٍ دَواءٌ وَ دَواءُ الذَّنبِ اَلاِستِغفارُ.
ثواب الاعمال، ص ٣٦٥
@ahlevela_channel
☀️ شیعه در سیرش، دو روزش یکسان نیست و درجا نمیزند. حتّی اگر توی چاله هم بیفتد، نشانهی راه رفتن اوست و الاّ اگر حرکت نمیکرد که در چاله نمیافتاد. این به چاله افتادن هم لازمهی سیر اوست.
☀️ اگر جلو نرفتی، بدان در موقف هستی و خدا میداند این موقفها چقدر برای سالک مفید است. باید صبر کنی تا از آن رد شوی. استغفار کن تا از آن بگذری. امّا اگر داری میروی، صلوات بفرست.
🌱 مرحوم حاج اسماعیل دولابی 🌱
📙 مصباح الهدی
تٱلیف استاد مهدی طیّب
#مسیر_سلوک_الی_الله
@ahlevela_channel
💠 جهان در آستانهی ظهور و ضرورت كسب آمادگی - بخش نهم
▪️از دیدگاه عرفانی عالم بیرون و عالم درون دو نسخهی مطابق هم هستند و هر آنچه در عالم بیرون است، مطابقش در عالم درون هم وجود دارد. لذا در سیر باطنی نیز مشابه آنچه در مورد شرایط پیش از ظهور گفتیم وجود دارد.
▫️هوی و هوسها، تخیّلات، تردیدها و جلوههای مختلف نفس در درون انسان، قبل از ظهور باطنی گردوغبار برپا میکنند.
▪️سالک که زندگی آرامی داشت و به عبادت، کار و مطالعهاش میپرداخت، زندگیش ناگهان بههم میریزد. شرایط زندگی خانوادگیش آشفته میشود؛ در محلّ کار با مشکل روبهرو میشود؛ گاهی اوقات فقر میآيد؛ گاه تهمتی به او میزنند؛ گاهی آزار و اذیّتش میکنند و ... . علاوه بر این از درون نیز تردیدها، وسوسههای نفس، تمنّیّات و خطورات آزاردهنده و امثال اینها او را مورد هجوم قرار میدهند.
▫️در اینجاست که سالک نباید روحیّهی خود را ببازد و باید بداند که این همان گرد و غبار زیر پای فارسالحجازی است که سالهای سال در سیر باطنی خود در انتظار ظهور او بوده است.
▪️بايد پایمردی را حفظ کرد و صابر بود و عرصه را خالی نکرد و مأیوس نشد. در این صورت در آیندهاي بسیار نزدیک ورق برخواهد گشت و در جهان درون دولت مهدوی حاکم خواهد شد. ولیّ خدا بر وجود انسان حاکم میشود و در باطن همهی قوای درونی او تحت تصرّف و ولایت ولیّالله قرار میگیرد.
▫️لذا اگر در مسیر سلوک گرد و غباری در درون برخاست، سالک نباید خود را ببازد. بههمریختگی و آشفتگی درون، آخرین زور نفس امّاره است كه قبل از مرگ میزند.
▪️افرادی هم که زمان مرگشان فرا میرسد، اغلب اینگونهاند. محتضری که ساعتها بیهوش بوده است، اغلب در دقایق یا ساعات قبل از مرگش ناگهان حالت هوشیاری پیدا میکند و چشمهایش را کاملاً باز میکند و سخن میگوید و همهی اطرافیان او به گمان اینکه حال او بهتر شده، خوشحال میشوند؛ امّا این آخرین نمود حیات در اوست که درحال خودنمایی است.
▫️نفس انسان نیز اینگونه است و قبل آنکه از پا درآید، در درون انسان جولان فوقالعادهای از خود بروز میدهد و او را آشفته میکند و اگر کسی خبر نداشته باشد، مأیوس میشود و احساس میکند سیر و سلوک و تهذیب نفس او همه به باد رفته است.
▪️امّا کسی که خبر داشته باشد این گردوغبار مقدّمهی ظهور باطنی اوست، درمییابد که جای یأس و ناامیدی نیست.
ادامه دارد....
📔 جانِ جهان
تألیف استاد مهدی طیّب
#جان_جهان
@ahlevela_channel