هدایت شده از عالَم سیاست || داود مدرسی یان
🔴 در تعجبم از کسانی که افزایش حقوق و دستمزد #کارگران را عامل تورم میدانند اما افزایش نرخ #ارز را عامل تورم نمیدانند!
از طرفی، آزادسازی قیمتها را تبلیغ میکنند و کنترل قیمتها را سرکوب و اقتصاد دستوری مینامند اما در مقابل بر کنترل و #سرکوب_دستمزد_کارگران تاکید دارند!
🔹این همان تفاوت نگاه مکتبی در اقتصاد است. در لیبرالیسم، سرمایه ارزش بالاتری نسبت به کار و کارگر و انسان دارد. اساساً کار و کارگر در لیبرالیسم اصالت ندارد بلکه سود و سرمایه اصالت دارد. کارگر به اندازه کالا ارزش ندارد. دستمزد او باید سرکوب شود اما کالا روز بروز افزایش پیدا میکند.
🔸لیبرالیسم فحش نیست که برخی ناراحت میشوند. لیبرالیسم یک دین و مکتب است. وقتی شما دستورالعملهایش را تبلیغ و اجرا میکنی، پس لیبرال هستی! البته برخی به این دین افتخار هم میکنند.
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
احمد نبویان
💢ماهیت دوگانه بازار ارز در ایران / چرایی لزوم حذف #بازار_آزاد_ارز 🔹هر کس که در خصوص بازار ارز در ای
🔹 «چرا شما به دلار حاکمیّت میدهید؟ چرا برای ریال، رقیب را تقویت میکنید؟ یکی از وظایف عمدهی ما این است که ما رقیب ریال را در داخل تقویت نکنیم» | امام خامنهای
👈مهمترین و فوریترین اقدام برای «تقویت ریال» در کشور، قراردادن آن در جایگاه بایسته خود یعنی «تنها معیار ارزشگذاری و یگانه وسیله مبادله» است
و این امر محقق نخواهد شد مگر با حذف بازارهای کذایی رقبای ریال، یعنی شبهپولهایی مانند ارز خارجی و طلای غیرزینتی که در سالهای اخیر به معیار ارزشگذاری کالاها در کشور تبدیل شده و به مرور در حال جایگزینی ریال، بعنوان وسیله مبادله هستند!
تا زمانی که #مدیریت_تقاضا در بازار ارز (حذف تقاضاهای ناموجه) صورت نگیرد، #مدیریت_عرضه (بخوانید ارزپاشی و طلاپاشی) به نتیجه مطلوب و پایدار نخواهد رسید و تنها اتلاف منابع حیاتی اقتصادی کشور را در پی خواهد داشت؛
#حذف_بازار_آزاد_ارز_و_طلا
✍ احمد نبویان
🔗@ahmad_nabavian
هدایت شده از حکمرانی اقتصادی|محمد طاهر رحیمی
⚠️ ۸۰ همت کسری بودجه؛ عاقبت عقبنشینی مقابل هوچیگری سیگنالفروشهای بورسی
‼️عقبنشینی دولت از مصوبه اردیبهشتماه پیرامون نرخ خوراک مقابل هوچیگری سیگنالفروشها و کانالداران بورس، ۴۰ همت استقراض تا آبانماه به دولت تحمیل کردهاست.
🔖 کاش درک شود که رشد شاخص بازار سهام با «تحمیل خسارت به اقتصاد کلان کشور و سلب ابزارهای توسعه متوازن از دولت» پایدار نخواهد بود مگر به کام سفتهبازان.
‼️ «دو خسارت سنگین» دیگر نیز حاصل این عقبنشینی بود:
1⃣ بازتر شدنِ باب فشارهای بیشتر هوچیگران به دولت برای ذبح سایر مصالح اقتصادی یک ملت به پای بورس
2⃣ بازتر شدن دست صنایع و تراستیهایشان برای احتکار ارزهای صادراتی کشور، چون هزینههایشان روی نرخ خوراک و سوخت عملا حدود ۳۰٪ نسبت به نرخ ۷۰۰۰ تومان اولیه کمتر میشود بنابراین حاشیه سودشان فراتر از حدِ غیرعادیِ پیشین خواهد رفت.
🛑 فلذا یکی از کانالهای موثر بر «کاهش کسری بودجه و کنترل نوسانات ارزی» با این عقبنشینی خسارتبار دولت بسته میشود.
🔖 جالب و تاسفبار اینجاست که سال ۱۴۰۱ سیگنالفروشان بورسی هوچیگری میکنند که قیمت ۴ هاب بینالمللی(متغیرهای فرمول تعیین نرخ خوراک)رشد کرده پس فرمول باید حذف یا سقفگذاری شود و دولت قبول میکند؛ سال۱۴۰۲ هم هوچیگری میکنند که فرمول باید احیا شود بازهم دولت قبول میکند.
🔖 با این حجم هنگفت و فاجعهبار از رانتهای ارزی و مالیاتی و سایر تسهیلاتی که سرازیر شدهاست به سمت خامفروشی و نیمهخامفروشی عملا دیگر ابزاری برای دولت در جهت حکمرانی صنایع بزرگکشور و توسعه ارزش افزوده وجود نخواهد داشت.
@Economics_Finance
دیروز میگفتن: «چرا بلیط هواپیما رو ارزون کردید که اتوبوسسوارها، هواپیما سوار شوند»
پس #گرون_کنید
امروز میگن «بنزین ارزان برای هواپیماها، خلاف #عدالت است»
پس #گرون_کنید
بعضیا کلا برای حل مشکلات ادعایی، هیچ راهکاری غیر از #گران_کن ندارن
✍ احمد نبویان
🔗@ahmad_nabavian
برام جالبه،
چطور متوجه نیستن که دولت بزرگترین مصرفکننده در اقتصاد امروزه و گرانکردن خدمات، بسرعت منجر به افزایش هزینههای دولت و در نتیجه #کسری_بودجه میشه
همون کسری بودجه که رهبری اون رو #ام_الخبائث میدونن
فکر نمیکنم لازم به توضیح باشه که درامد حاصل از افزایش قیمت مواد اولیه همیشه خیلی کمتر از افزایش قیمت محصول نهایی خواهد بود؛ لذا دلخوش کردن به افزایش قیمت مواد خام، بدلیل افزایش هزینههایی که برای تهیه محصولات نهایی به دولت تحمیل میشه، خیال خامی بیش نیست!
در موضوع افزایش قیمت بنزین هواپیما هم که با عناوین ظاهرفریب و اسلاممال شدهی #عدالت و حمایت از حقوق مستضعفان، اینروزها وایرال شده موضوع همینه
جدای از اینکه افزایش قیمت بنزین هواپیما، برای همیشه استفاده از این وسیله نقلیه را برای اکثر مردم به رویا تبدیل میکنه، از اونجاییکه بخش زیادی از مسافرتهای هوایی توسط کارکنان دولتی و نظامی برای انجام ماموریتهای اداری انجام میشه، قطعاً موجب افزایش هزینههای دولت خواهد بود و عامل کسری بودجه
و صد البته کسری بودجه موجب خلقپول، افزایش تورم و نرخ ارز میشود و افزایش تورم هم موجب افزایش سود بالاتر برای سرمایهداران و خامفروشان!
به همین زیبایی
به نام مردم، به کام ثروتمندان
✍ احمد نبویان
🔗@ahmad_nabavian
هدایت شده از اسلام تمدّنی | ابوالفضل انصاری
✍ ا. انصاری زاده
اینهمه گوش فلک را کر کردند که برویم واردات کنیم تا بازار رقابتی شود.. تا ایران خودرو و سایپا خون مردم را در شیشه نکنند
آخر سر هم، خود ایران خودرو و سایپا بروند خودرو وارد کنند.. آنهم با قیمت ۱ میلیارد و ۵۰۰ میلیون
خب اگه قرار بود رقابت بوجود بیاد، همین کار رو که پارس خودرو و مدیران خودرو هم داشتند میکردند😂
چند درصد مردم ایران میتوانند خودروی ۱ونیم میلیاردی بخرند؟
#مافیای_واردات
#فریب_بزرگ
@tahliltamadoni
رسانه رسمی بانک مرکزی:
دلار برای مشتری به کف ۴۹ هزارتومان رسید و احتمالا بزودی به ۴۷ هزار تومان برسد
🔹علت دستوپا زدنهای رسانهای و اظهارات بظاهر علمی و عدالتطلبانهی عدهای برای ایجاد یک #شوک در بازار به هر نحو ممکن(افزایش قیمت بنزین خودرو، بنزین هواپیما، حذف ارز ۲۸۵۰۰ و ...) را باید در امثال اخبار فوق در کاهش قیمت دلار و طلا و ... جستجو کرد!
🔹اینجا بیشتر توضیح دادهام، سیاستهای نیمبند و ضدتعدیل بانک مرکزی در حال نتیجه دادن است و استمرار آن باعث تشدید کاهش قیمتها در بازار خواهد شد
🔸لذا #کاسبان_گرانی با تمام توان به میدان آمدهاند ...
🔹الحمدلله دولت(خاصه بانک مرکزی و سازمان برنامه) در برابر فشارهای بظاهر علمی این جریان سیریناپذیر مقاومت کرده است، انشاءالله مجلس هم در آخرین آزمون اقتصادی خود (بودجه۱۴۰۳) تسلیم اینان نگردد!
✍ احمد نبویان
🔗@ahmad_nabavian
هدایت شده از محمدجواد توکلی- یادداشتهای اقتصادی
جناب آقای رائفی پور تحت تاثیر گفتمان غالب، یک اشتباه تحلیلی اساسی دارند. ایشان فکر میکنند اگر بنزین را گران کنیم، خلق نقدینگی متوقف میشود، این گونه نیست، اتفاقا افزایش قیمت بنزین با افزایش تورم و افزایش هزینه تولید و مصرف، نقدینه خواهی را افزایش می دهد. بگذریم از اینکه ادعاهای مطرح شده در مورد ناترازی تولید-مصرف بنزین و تامین هزینه واردات از محل خلق پول همه محل تامل است.
✍️ توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
آنچه دولت در حال اجراست، سیاست تثبیت نیست؛ تکرار خطای گذشته است. تثبیت این نیست که دولت وارد رقابت با جریان صاحب ارز برای کاهش قیمت شود. آنها نرخ را بالا بکشند، دولت با پاشیدن ذخایر بانک مرکزی به بازار با نرخ پائینتر، نرخ شکنی کند.
کشور امروز محتاج احیای اقتدار دولت است.
@syjebraily
احمد نبویان
آنچه دولت در حال اجراست، سیاست تثبیت نیست؛ تکرار خطای گذشته است. تثبیت این نیست که دولت وارد رقابت ب
دقیقا برای مدیریت صحیح نرخ ارز در کشور، نیاز به حذف کامل بازار آزاد ارز داریم و اجرای کامل پیمانسپاری صددرصد
وگرنه علیرغم مقاومت دولت در برابر افزایش نرخ ارز، در نهایت این رانتخواران حاکم بر بازار آزاد خواهند بود که نرخ آزاد ارز را بالاتر برده و دولت بالاخره ناچار به افزایش نرخ ارز رسمی خواهد شد
بیشتر بخوانید:
ماهیت دوگانه بازار ارز در ایران
💠 احمد نبویان
🔗@ahmad_nabavian
اثرات افزایش نرخ تسعیر (نرخ قیمتگذاری دلاری مواد اولیه تولید داخل) در چندماه گذشته، هر روز از یکجای اقتصاد کشور بیرون میزند
دوستان خوشنیت و خوشباور که ما میگفتند به #تورم_انتظاری دامن نزنید، الان چه پاسخی برای ملت دارند؟
جالب است که قیمت گذاری #دستوری و بر مبنای نرخ دلار بر روی مواد خام و نیمه خام هیچگاه مورد اعتراض رسانههای جریان اصلی قرار نمیگیرد و ستوده هم میشود،
اما تلاش (البته عبث و بیمعنای) امثال سازمان حمایت برای مقابله با گرانی محصول نهایی را بدلیل دستوری بودن، تقبیح میکنند!
#مکتب_گرانکن
✍ احمد نبویان
🔗@ahmad_nabavian
هدایت شده از هنر حکمرانی و توسعه || محمد حق شناس
✍ محمد حق شناس:
فساد اقتصادی و ارزی از زمانی در ایران شعله ور شده است که کنترل و نظارت دولتی تنها بر مردم عادی اعمال شده و صاحبان قدرت و ثروت خود را مبرا از هر نظارت و کنترلی دیده اند!
در شرایطی که نرخ ارز به دلیل وجود تحریم و محدودیت های مختلف تبدیل به اهرم فشار اقتصادی به کشور شده است و لازم است تمام ابزارهای کنترلی در رابطه با آن به کار بسته شود و ضمن تثبیت نرخ ارز مانع خروج سرمایه از کشور شوند عده ای هنوز برای سیاست اجرا نشده ادعای ناممکن بودن می کنند!
از آن ها باید پرسید که چگونه عقب افتادن چند #قسط ناچیز مردم به سرعت قابل کنترل و رسیدگی است و به صورت سیستمی از حساب ضامن آن ها برداشت شده و حساب وام گیرنده مسدود می شود اما #پیمان_سپاری_ارزی با حدود ۳۰ تا ۴۰ هزار تاجر امکان پیاده سازی در کشور ندارد و غیرقابل نظارت و کنترل است؟!
معلوم است که این ناممکن بودن #بهانه و توجیهی است برای آزاد گذاشتن راه خروج سرمایه و عدم بازگرداندن #ارز حاصل از #صادرات کالاها و الا عملیاتی کردن این کار به سهولت و به شکل سیستمی ممکن و قابل انجام است!
🔹با انتشار و ارسال مطالب به سایرین، ما را در افرایش آگاهی عمومی یاری دهید👇
https://eitaa.com/hokmraniirani
🔹پشتپرده پیشگوییهای تورمیِ «فنر»بافان نرخ ارز
اینکه میگفتند و میگویند:
«در پاییز ابرتورم خواهیم داشت،
در زمستان جهش تورمی خواهیم داشت،
بعد از انتخابات دیگر قطعاً فنر ارز در خواهد رفت و ...»
بیش از آنکه پیشبینی یا سیگنالدهی برای خرید دلار باشد، ایجاد یکنوع دلگرمی و قوت قلب برای احتکارکنندگان خردهپای ارز و طلا و خودرو و مسکن و ... است که بدلیل ثبات نسبی ایجاد شده در بازار ارز، متضرر شدهاند و هر لحظه ممکن است با ترس از ضرر بیشتر، کالاهای احتکاری خود را به بازار عرضه کرده و موجبات کاهش شدید قیمتها و ضرر کلان برای ابردلالان و خامفروشان را فراهم کنند!
#کاسبان_گرانی اینروزها خیلی نگرانند و دربدر دنبال راهی برای ایجاد یک شوک در اقتصاد کشور میگردند تا پیشگوییهای منفعتطلبانه خود را به واقعیت تبدیل کنند؛
#افزایش_قیمت_بنزین
#حذف_ارز_۲۸۵۰۰
✍ احمد نبویان
🔗@ahmad_nabavian
هدایت شده از حسن عباسی
رائفیپور:
«اساسا صنعت خودرو از منظر اقتصادی برای ایران مقرون به صرفه نیست»
امام خامنهای:
«این درست نیست که ما به دلائل گوناگونی که غالباً هم دلائل واهی است، دروازه را به روی واردات باز کنیم. من بارها به مسئولین - مسئولین گوناگون در بخشهای مختلف دولتی - گفتم: اگر فلسفهی شما، منطق شما برای افزایش واردات و تسهیل وارداتِ ساختههای صنعتی این است که میگوئید کیفیت مصنوعات داخلی باید بالا برود، خب فشار را روی این بخش بگذارید. سیاستهائی وجود دارد که میشود وادار کرد، مجبور کرد تولیدکنندهی داخلی را به اینکه کیفیت را ارتقاء بدهد. بدترین گزینه برای بالا بردن کیفیت داخلی این است که ما راه را برای مصنوعات خارجی باز کنیم؛ این، بدترین گزینه است. گزینههای بهتری وجود دارد برای اینکه ما کیفیت را بالا ببریم.»
۱۳۸۹/۰۱/۰۹
📎 @hassanabbasi1374
هدایت شده از اقتصاد فرهنگی
میگن مسکن ارزان و فولاد ارزان و پتروشیمی ارزان و خودرو ارزان و بنزین ارزان و برق ارزان و گاز ارزان و آب ارزان و گندم ارزان و نان ارزان و ارز ارزان و... باعث تورم است
😂😂😂😂😂
اینها رو گرون کنیم که تورم بیاد پایین!!!
#استحمار_نئولیبرالیسم
#مکتب_گرانکن
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷
💠 @h_abasifar
▪️دولتی که وزیر کارش افزایش حداقل حقوق «به اندازه تورم» را به نفع کارگران نمیداند، معاون وزیر بهداشتش تعرفههای پزشکی را ناکافی دانسته و خواستار افزایش آن «بیش از تورم» میشود!
▪️ظاهراً فقط افزایش حقوق حداقلی کارمندان و کارگران، #عامل_تورم است اما افزایش درآمد پزشکان نهتنها باعث تورم نمیشود بلکه برای لطافت پوست هم خیلی مفید است!
▪️جالبتر اینکه از همان حداقل حقوق کارگر، بلافاصله مالیات کسر میشود، اما فرار مالیاتی توسط برخی پزشکان امری معمول است که ظاهراً اراده جدیای برای برخورد با آن نیست
#تعارض_منافع
#ایران_بهشت_سرمایهداران
#بیچاره_کارگر
💠 احمد نبویان
🔗@ahmad_nabavian
هدایت شده از اندیشکده قصد
نقطه اشتراک نظریۀ تثبیت و نظریۀ تعدیل، انقباض پولی و مالی است؛ یعنی همان اتفاقی که برای اقتصاد امروز ایران سَمِ مهلک است. اندیشکدۀ قصد بارها این موضوع را تذکر داده است که راهکار کاهش تورم، رشد تولید است. لازمۀ این دو اتفاق مهم، سیاستهای معقول انبساطی توأم با محدودکردن خریدوفروش و مبادله و گردش سرمایه در ساختارهای سفتهبازی مثل بورس کالا، بانک خصوصی و بازار ارز است.
نقدینگی در موقعیت امروز ایران به نسبت تولید، به کمترین میزان خود رسیده و تکافوی فعالیتهای اقتصادی را نمیدهد. اصرار بر سیاستهای انقباضی، دولت را به کوچکترین مقیاس تاریخی رسانده و اقتدار و نظم بخشی را از نهاد دولت زدوده است. در چنین شرایطی رانتخواران هرچه از سیاست و قیمت را که برای منافعشان لازم است به اقتصاد تحمیل میکنند. در عین حال تلاش میکنند هر عاملی که اندک رفاهی برای مردم به همراه دارد، به نام مبارزه با رانت از بین ببرند. از جمله توزیع انفال میان مردم، بنزین و گاز ارزان، استفاده از نفت و گاز و قیر برای ساخت کالاهای عمومی و ...
لذا اندیشکدۀ قصد، سیاست اساسی برای پیشرفت اقتصادی کشور را اقتصاد مقاومتی میداند. سیاستی که تولید و صادرات را توأم با دانش و عدالت طراحی کرده است.
💠 اندیشکده قصد
💡@qasdna_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
خصوصیترین کشور دنیا را داریم...
و کوچکترین دولت دنیا را...
#ایران_بهشت_سرمایهداران
💠 احمد نبویان
🔗@ahmad_nabavian
از یکسو میگویند با #اقتصاد_دستوری و قیمتگذاری توسط دولت مخالفیم
از طرف دیگر هر روز برای دولت نسخه میپیچند که قیمت فلان چیز را باید گران کنی!
#تناقض
💠 احمد نبویان
🔗@ahmad_nabavian
احمد نبویان
نقطه اشتراک نظریۀ تثبیت و نظریۀ تعدیل، انقباض پولی و مالی است؛ یعنی همان اتفاقی که برای اقتصاد امروز
#پیام_شما :
«سلام، وقتتان بخیر
اخیرا دیدم آقای ... در کانالشان یک مطلب به نقل از اندیشکده قصد گذاشته است مبنی بر اینکه سیاست تعدیل و حتی تثبیت ، هر دو سم مهلک برای اقتصاد هستند!!!
سیاست تعدیل را که بحمدالله مطلع هستیم و میدانیم که جزو توصیههای فریبکارانه نئولیبرالی و خسارتبار و تجویز شده از طرف صندوق بینالمللی پول و بانک جهانی بود و چه بلایی بر سر کشور آورد.
⚡️🧐اما سوال اساسی اینجاست که چرا سیاست تثبیت را زیر سوال برده و آن را سم مهلک قلمداد کردهاند؟!!!🧐🤔🤔
مگر سیاست تثبیت همان چیزی نیست که الآن مدتهاست دکتر جبرائیلی، دکتر رضا غلامی، دکتر صمصامی، و ... بر اهمیت و نقش مفید آن تاکید و اصرار دارند؟!!!»
✍ پاسخ :
سلام و روز بخیر
در این مورد به چند نکته توجه کنید:
▪️اولا آنچه در حال حاضر اجرا میشود، سیاست تثبیت مدنظر آقایان غلامی، صمصامی، جبراییلی و ... نیست. سیاست تثبیتی مدنظر ایشان بر مدیریت کامل «تقاضای ارز» از طریق اجرای پیمانسپاری صددرصد، حذف بازار آزاد و بیضابطه ارز و طلا، قیمتگذاری ریالی محصولات داخلی و النهایة تثبیت دلار بر روی یک نرخ مشخص و واقعی(نه چند نرخ) تأکید دارد که هرچند دولت و بانک مرکزی در این زمینهها تلاشهایی داشتهاند که نتایج مثبت آن را در ثبات نسبی نرخ ارز میبینیم اما با اجرای کامل این سیاست ها فاصله بسیار وجود دارد
▪️ثانیاً اینکه سیاست تثبیت نرخ ارز (هم آنچه در متون اقتصادی آمده و هم آنچه امروز توسط دولت اجرا میشود) بر مبنای کاهش رشد نقدینگی استوار است
که این امر هرچند در مورد خلق پول های بیضابطهی بانکهای خصوصی امری لازم و قطعی و راهگشا است، اما زمانی که منجر به سرکوب دستمزدها و کاهش سرمایه در گردش تولید شود به مثابه سمی برای تولید و موجبات رکود در اقتصاد کشور خواهد شد.
امری که امروزه بوضوح در کشور مشاهده میشود که به عنوان مقابله با تورم، از خلق و تزریق نقدینگی به بخش های مفید اقتصاد خودداری می شود
▪️به همین دلیل است که جناب جبراییلی و برخی دیگر از دوستان صریحا و چندباره از کمبود نقدینگی موجود در بازار گله کرده اند؛
در واقع میتوان گفت سیاست تثبیت بفرض هم که کامل اجرا شود، هرچند از تعدیل بهتر است اما به تنهایی موجبات رشد تولید را فراهم نخواهد کرد
و لازم است سیاستگذار در مقام حکمران مقتدر، افسار تولید نقدینگی را بدست گرفته و آنرا از اختیار بانکهای خصوصی و بخش های غیرمولد خارج کرده و بعنوان امری ملی، در جهت تقویت بخشهای مولد اقتصاد بکار گیرد.
💠 احمد نبویان
🔗@ahmad_nabavian
هدایت شده از اقتصاد کاربردی - رضا غلامی
چرا هم سیاست تثبیت نرخ ارز اجرا میشود، هم رشد نقدینگی کاهشی است، ولی قیمتها هنوز افزایشی هستند؟
چون، نرخ ارز تثبیت نشده، بلکه ایجاد نرخ های متعدد و افزایش وزن اقلام تأمین شده با نرخ های بالا، در حال بالا بردن نرخ ارز مؤثر در اقتصاد است.
آقای @mrfarzin_ir تا کی بازی میکنید؟
@DrRezaGholami
احمد نبویان
پکیج کامل #نئولیبرال ها برای نابودی تولید: ▪️افزایش هزینههای تولید با #قیمتگذاری_دلاری مواد اولیه
آثار مشهود و عینی سیاستهای انقباضی که موجب ممانعت از خلق و تزریق نقدینگی به بخشهای مولد اقتصاد و سرکوب دستمزدها گردیده است؛ آنچه عموم مردم میبینند و میفهمند اما سیاستگذار اقتصادی حاضر به پذیرش آن نیست: 👇
#پیام_شما
«سلام علیکم خدا قوت
در خصوص رشد تولید متاسفانه همه چی شده شعار،اصلا بازش نمیکنند. هر مسئولی فقط مثل طوطی تکرارش میکنه
و مجلس و دولت و... فردا با آمار بازی فقط میان میگن ای مردم ما در راستای حمایت از تولید و رشد تولید nهزار میلیارد به صاحبان کارخانه ها و شرکت ها(که در واقع صاحبان ثروت هستند)تسهیلات دادیم و... و اونها اولین کار که میکنند سرمایه رو میبرند خارج و عشق حال
مصرف کننده تو این رشد تولید چه نقشی داره؟؟؟
اصلا ما فرض کنیم هی تولید هی تولید و هی تولید کردیم وقتی کسی نیست آن کالا رو بخره ،ان تولید چه فایده ای داره؟
الان بجز مسکن و خودرو که رسما مافیا حاکم هست و انحصاری هست ومردم هیچ امیدی به دارا شدن این دو کالا ندارند که این فاجعه هست. تو بقیه کالا ها هم عرضه هست هم تقاضا ولی پولی نیست برای خرید😁😂😭 این رو قشنگه تو پیک های بازار مثل شب چله،نزدیک باز شدن مدارس، عید ،و همه روزهای سال میشه کامل لمس کرد
مواد اولیه ارزان چه نقشی داره، چقدر واقعا میتونه به تولید کمک کنه، که متاسفانه با قمارخانه بزرگ بورس و بورس کالا رسما به فنا رفته
واقعا اگر امکان داره راجع به مصرف کننده در رشد تولید هم کار کنید این شعار گنگ مونده واقعا با این چند فاز حقوق میشه کاری کرد که نصف تا سه چهارمش میره پای کرایه خونه»
✍ پ.ن:
جالب اینست که علیرغم سیاستهای انقباضی سختگیرانه، همچنان بانکهای خصوصی بعنوان موتور محرک بخشهای غیرمولد اقتصادی، اجازه خلق پول دارند!!!
💠 احمد نبویان
🔗@ahmad_nabavian
هدایت شده از اقتصاد فرهنگی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کسی که هنوز فرق #فساد و #تبعیض را نمی داند
و به بهانه مبارزه با فساد تبعیض را تجویز میکند حتی لیبرال هم نیست! فریب خورده لیبرالهاست...
بشنوید فرق فساد و تبعیض را از زبان
حجت الاسلام دکتر خاکی (رتبه یک دکتری اقتصاد دانشگاه تربیت مدرس و طلبه درس خارج حوزه علمیه قم)
قانونی شدن تبعیض یعنی همین کاری که فولادی ها و پتروشیمی ها و ... انجام می دهند
یعنی فساد را بهانه می کنند تا قیمت را بالا ببرند!
در حقیقت دولت می گوید یا من فساد میکنم و با فاسدین همکاری میکنم یا اجازه بدهید قیمت ها را بالا ببرم!
تبعیض یعنی بانک خصوصی
یعنی اتاق بازرگانی
یعنی به رسمیت شناختن بازار سیاه ارز
یعنی قانونی بودن سفته بازی
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷
💠 @h_abasifar