مواجهه بنیادین با آسیبهای اجتماعی.mp3
15.25M
🎤 احمدحسین شریفی
🔴 موضوع سخنرانی: مواجهه بنیادین با آسیبهای اجتماعی
🔷دومین همایش ملی مواجهه با آسیبهای اجتماعی از دیدگاه اسلام
🔸تاریخ: ۲۶/ ۱۰/ ۱۴۰۰
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
✍ احمدحسین شریفی
یکی از «خوشیهای اصیل»، خوشیهای ناشی از «خوب کردن حال دیگران» است.
#اخلاق
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
5.56M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#علامه_حسنزاده آملی:
امیر المومنین کسانی را که آرم نبوت را دستاویز اغراض و شهوات دنیوی میکنند، نفرین کرده است.
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
🔴تقدّس گل در سیره و سخن معصومان(ع)
🖊احمدحسین شریفی
🔶در سبک زندگی پیامبر اکرم(ص) و اهل بیت(ع) و همچنین در سخنان آنان میتوان شواهد و قرائنی یافت که نشان از حرمت و تقدسی است که آن رهبران معصوم برای گل و گیاهان خوشبو قائل بودند. پیامبر اکرم(ص) به مسلمانان توصیه میکرد:
🌹«إِذَا أُتِيَ أَحَدُكُمْ بِرَيْحَانٍ فَلْيَشَمَّهُ وَ لْيَضَعْهُ عَلَى عَيْنَيْهِ فَإِنَّهُ مِنَ الْجَنَّةِ وَ إِذَا أُتِيَ أَحَدُكُمْ بِهِ فَلَا يَرُدَّهُ؛ وقتی گلی خوشبو به شما دادند، نه تنها آن را رد نکنید بلکه آن را ببویید و بر چشمان خود بگذارید چرا که گل از (نعمتها و مواهب) بهشت است»
🔶وقتی گلی به امام هادی(ع) تقدیم میشد آن را میبویید و میبوسید و بر چشم خود میگذاشت و صلوات میفرستاد. و به شاگردان و شیعیان خود نیز چنین رفتاری را توصیه میکرد و میفرمود این نوع مواجهه با گلها ثواب و پاداش معنوی ارزشمندی هم دارد. یکی از یاران آن حضرت میگوید، نزد امام هادی(ع) بودم که کودکی از کودکان خانوادة ایشان به نزد آن حضرت آمد و گلی را به ایشان داد. ایشان آن گل را گرفتند و بوسیدند و بر روی چشمانشان گذاردند، سپس آن را به من دادند و فرمودند:
🌹«هر کس گل یا گیاهی خوشبو را بدست آورد و آن را ببوسد و بر چشمان خود نهد و بر محمد و آلش درود فرستد خداوند متعال به اندازه ذرات ماسهی یک تپهی بزرگ برای او حسنه و خوبی مینویسد و به همان اندازه از گناهانش پاک میکند.» (کافی، ج۶، ص۵۲۵)
#اخلاق
#محیط_زیست
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
🔴احسان زاینده
🖊احمدحسین شریفی
🔶#احسان در حق دیگران دو نوع است:
🔹گاهی به این صورت است که بدون هیچ چشمداشتی و صرفاً از سر نیکخواهی، بخشی از دارایی خود به آنان میبخشیم؛ این نوع احسان کاری بزرگ و بسیار ارزشمند است؛ اما خدمتی ماندگار و زاینده نیست. مقطعی و گذرا است. حتی ممکن است در یک نگاه کلان نتوان آن را خدمتی واقعی به احسانشونده تلقی کرد. زیرا ممکن است حس انتظار خدمت از دیگران را در او تقویت کند.
🔹اما گاهی به این صورت است که فرد نیکوکار تلاش میکند ثروتها و داراییهای نهفته در وجود افراد را آشکار کند؛ نیروهای خفته در او را بیدار کند. این نوع احسان، احسانی ماندگار و جوشان و زاینده است. این همان نوع احسانی است که پیامبران الهی در حق مردمان کردهاند. #امیر_مؤمنان درباره فلسفه #بعثت پیامبران میفرماید:
فبَعَثَ فيهِم رُسُلَهُ و واتَرَ إلَيهِم أنبياءهُ؛ لِيَستَأدُوهُم مِيثاقَ فِطرَتِهِ، و يُذَكِّروهُم مَنسِيَّ نِعمَتِهِ، و يَحتَجُّوا علَيهِم بالتَّبليغِ، و يُثيروا لَهُم دَفائنَ العُقولِ، و يُرُوهُم آياتِ المَقدِرَةِ.
پس [خداوند] رسولان خود را در ميان آنان برانگيخت و پيامبرانش را پياپى سوى ايشان فرستاد، تا از آنان بخواهند عهد الهى را كه در فطرتشان نهاده است، بگزارند و نعمت فراموش شده او را به يادشان آورند و با رساندن پيام الهى حجّت را بر آنان تمام كنند و گنجينههاى خردهايشان را بيرون آورند و نشانههاى قدرت [خدا] را به آنها نشان دهند.
#اخلاق
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
16.28M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴دعوت عملی به اسلام
🔷وقتی پایبندی عملی به یک آموزه اسلامی، مهندس آمریکایی را مسلمان میکند.
🌹امام صادق (ع) میفرماید:
کونوا دعاة للناس بغير السنتكم؛ ليروا منكم الورع و الاجتهاد و الخير فان ذلك داعية.
🔷با تشکر از دوست عزیزم جناب سید روحالله موسوی بابت ترجمه و زیرنویس این کلیپ
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
🔴مقام معنوی حضرت زهرا در کلام بزرگان عرفان و معنویت
💐مرحوم آيتا... شاهآبادي، استاد عرفان امام خميني(ره) درباره عظمت حضرت زهرا(س) میگفت:
«مقام قرب پروردگار محقق نمیشود مگر از طريق خانم حضرت زهرا (س).»
💐امام خمینی(ره) میفرمود:
«فاطمه يك زن معمولى نبوده است؛ يك زن روحانى، يك زن ملكوتى، يك انسان به تمام معنا انسان، تمام نسخه انسانيت، تمام حقيقت زن، تمام حقيقت انسان. ... تمام هويت هاى كمالى كه در انسان متصور است و در زن تصور دارد- تمام- در اين زن است. زنى كه اگر مرد بود، نبى بود؛ زنى كه اگر مرد بود، به جاى رسول اللَّه بود. ... از مرتبه طبيعت شروع كرده است، حركت كرده است؛ حركت معنوى؛ با قدرت الهى، با دست غيبى، با تربيت رسول اللَّه- صلى اللَّه عليه و آله و سلم- مراحل را طى كرده است تا رسيده است به مرتبهاى كه دست همه از او كوتاه است.» (صحيفه امام، ج7، ص: 337 )
💐آیتالله مصباح یزدی(ره) میفرمود:
«ما که نمیشناسیم خانمی بهتر از حضرت زهرا (سلام الله علیها) در عالم آفریده شده باشد. خانمی که خدای متعال به عبادتش بر همه فرشتگان مباهات کند: «يَا مَلَائِكَتِي انْظُرُوا إِلَى أَمَتِي فَاطِمَةَ؛» (ای فرشتگان من! به بندهام فاطمه بنگرید!)»
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
🔴«تضاد» و «جریان فیض»
🖊احمدحسین شریفی
🔶در یک رباعی منسوب به #خیام نیشابوری چنین میخوانیم که:
اجزای پیالهای كه در هم پیوست
بشكستن آن روا نمیدارد مست
چندین قد سرو نازنین و سر و دست
از بهر چه ساخت وز برای چه شكست
این رباعی از خیام باشد یا از هر کس دیگری نشان از ناآگاهی سراینده آن نسبت به فلسفه نقصها و تضادها و آسیبهاست. سراینده این اشعار نظام عالم را همچون کوزهای میبیند که کوزهگر آن را با زحمتهای بسیار میسازد، و بعد آن را بدون هیچ دلیلی میشکند! معلوم است که کاری عبث و غیرحکیمانه است. از نگاه این شاعر، «ساختن» و «سوختن» و «حیاتبخشیدن» و «میراندن» ناسازگارند.
🔶افضلالدین کاشانی، معروف به #بابا_افضل کاشی (م۶۶۷ق)، شاعر و عارف قرن هفتم، در تقابل با چنین ایدهای میگوید: (بابا افضل، رباعیات، شماره۱۰)
تا گوهر جان در صدف تن پیوست
وز آب حیات گوهری صورت بست
گوهر چو تمام شد، صدف را بشكست
بر طرف كله گوشهی سلطان بنشست
سخن افضلالدین این است که هر شکستنی مغایر با ساختن نیست. برخی شکستنها برای تکامل است. شکستن صدف برای استخراج مروارید از درون آن است. یعنی وقتی یک قطره آب بیارزش برای مدتی در درون صدف میماند و به مروارید تبدیل میشود برای استخراج آن مروارید چارهای جز شکستن صدف نیست.
تضادها نه تنها موجب تعادل میان اضداد میشوند بلکه موجب رشد و تنوع هم میشوند. اساسا فرض «حرکت» بدون مانع ناممکن است. سرعت یا کندی حرکت وابسته به مانع و نیروی مقاومی است که در برابر آن هست.
اگر تضاد نبود، هیچ صورت جدیدی پدید نمیآمد؛ هیچ حرکتی رخ نمیداد. هیچ تنوعی در جهان شکل نمیگرفت. هیچ پیشرفت و تکاملی محقق نمیشد. همه چیز یکنواخت و ثابت و ساکن بود. جهان بیتضاد و بیتصادم بدترین نوع جهان ممکن است.
🔶و صدرالمتألهین شیرازی در دو عبارت مختصر اما بسیار پرمغز و پرمعنا، چه زیبا نقش تضاد و ضرورت آن را در نظام عالم بیان میکند:
«لولا التضاد ما صح حدوث الحادثات؛ اگر تضاد نبود هیچ پدیدهای محقق نمیشد.»
«لولا التضاد ما صح دوام الفیض عن المبدأ الجواد؛ اگر تضاد نبود، فیض و افاضهای از مبدأ جواد نمیبود.»
#ملاصدرا
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
🔴«نعمتشماری»
✍ احمدحسین شریفی
🔸یکی از راههای ایجاد تغییرات اساسی در همه ابعاد زندگی این است که روزانه بر بخشی از نعمتهاى زندگی خود تمرکز کنید و آنها را یادداشت کنید.
🔸اگر این کار را به مدت ۴۰ روز انجام دهید و هر روز فقط ۱۰ نعمت زندگی خود را یادداشت کنید بعد از ۴۰ روز ۴۰۰ نعمت را شمارش کردهاید. و آنگاه است که ذهنی «نعمتیاب» و «مثبتاندیش» پیدا میکنید و برکات مثبتاندیشی بیش از آن است که بتوان در این کوتاهنوشت، بیان کرد.
#مثبتاندیشی
#اخلاق
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
الشخصية العلمية و الأخلاقية العلامة مصباح اليزدي.mp3
8.99M
🎤 احمدحسین شریفی
🔴 موضوع سخنرانی: شخصیت علمی و اخلاقی علامه مصباح یزدی (سخنرانی به زبان عربی)
مکان: سوریه - دمشق - مجمع السیدة فاطمة الزهراء
تاریخ: ۶/ ۱۱/ ۱۴۰۰
#علامه_مصباح
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
8.26M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔷مبادا فراموش کنیم که مدیون چه کسانی هستیم
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 خطاهای نابودگر
🖊احمدحسین شریفی
گاهی لحظهای غفلت یا اشتباهی کوچک ممکن است زحمات چندین و چند ساله را هدر دهد.
قرآن کریم چهار نوبت تأکید کرده است که
«لا تَتَّبِعُوا خُطُواتِ الشَّيْطانِ إِنَّهُ لَكُمْ عَدُوٌّ مُبين»
یعنی شیطان هم که میخواهد آدمی را منحرف کند، از غفلتهای لحظهای استفاده میکند. «مراقب اشتباهات کوچک خود باشیم»
#اخلاق
@Ahmadhoseinsharifi
🌹