🖊احمدحسین شریفی
🔶این بنده خدا، دنیایی از تصورات اشتباه درباره «دینداری» و «انسانیت» را در نوشته پشت ماشین خود به تصویر کشیده و کو به کو و شهر به شهر هم با خود منتقل میکند! و احتمالاً گمان میکند جملهای حکیمانه هم نوشته است.
🔶کافی بود برای این بنده خدا، فقط روایات با ترکیب «لا دین لمن لا ...» ترجمه میشد تا حقیقت اجتماعی و نمود بیرونی دین را میفهمید.
🔶صرفاً جهت اطلاع، ترجمه بخشی از این نوع روایات را متذکر میشوم:
کسی که اهل تعقل در کارها و تصمیمات خود نیست دین ندارد؛
کسی که خیرخواه خلق نباشد دین ندارد؛
کسی که اخلاق ندارد دین ندارد؛
کسی که پیمان میشکند، دین ندارد؛
کسی که امانتدار نباشد دین ندارد؛
کسی که مروت و مردانگی ندارد، دین ندارد؛
کسی که تن به ظلم و ستم و یا رضایت به حاکم یا حاکمان ستمکار بدهد، دین ندارد؛
کسی که رازدار نباشد، دین ندارد؛
کسی که اهل صبر و مدارا نیست دین ندارد؛
#سکولاریسم
#دین
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
🔴مطالعات فرعونی
🖊احمدحسین شریفی
به گمان برخی، آشنایی با اندیشههای دیگران اعم از دگراندیشان و مکاتب و نحلهها و ادیان دیگر، فقط از این جهت خوب است که بهتر و دقیقتر بتوانند به آنها پاسخ دهند. چنین افرادی پیشاپیش و بدون مواجهه با اندیشههای دیگر، خود را مصداق اتم و اکمل حق میدانند و هیچ حق و صوابی در سخنان و ایدهها و اندیشههای دیگران نمیبینند و نمیجویند.
به اعتقاد این بنده، این نوع نگاه به ایدهها و اندیشههای مخالف، «نگاهی فرعونی» است و نه «اسلامی» و «اخلاقی» و «علمی». فرعون نیز وقتی با ادعای موسی و هارون رو برو شد، ساحران را گرد آورد و دستور داد مردم را جمع کنند تا از «ساحران» پیروی کنند! نه از «حق»: «لَعَلَّنا نَتَّبِعُ السَّحَرَةَ إِنْ كانُوا هُمُ الْغالِبين» (شعراء، ۴۰) در حالی که منطق پیامبران و اولیاء دین این است که سخنان مختلف و مخالف را بشنوید و حق را انتخاب کنید: «الَّذينَ يَسْتَمِعُونَ الْقَوْلَ فَيَتَّبِعُونَ أَحْسَنَهُ أُولئِكَ الَّذينَ هَداهُمُ اللَّهُ وَ أُولئِكَ هُمْ أُولُوا الْأَلْباب» (زمر، ۱۸)
🔶به تعبیر زیبای امام علی علیه السلام: «مَنِ اسْتَقْبَلَ وُجُوهَ الْآرَاءِ عَرَفَ مَوَاقِعَ الْخَطَإ؛ کسی که به استقبال دیدگاههای مختلف (و مخالف) برود موارد خطا را خواهد شناخت» یعنی مطالعه دیدگاههای دیگر برای حقشناسی و خطاشناسی است و نه لزوماً به منظور ابطال و پاسخ دادن. همان حضرت در حکمتی دیگر خطاب به فرزندشان محمد بن حنفیه میفرماید: «اضْمُمْ آرَاءَ الرِّجَالِ بَعْضَهَا إِلَى بَعْضٍ ثُمَّ اخْتَرْ أَقْرَبَهَا مِنَ الصَّوَابِ وَ أَبْعَدَهَا مِنَ الِارْتِيَابِ؛ اندیشهها و دیدگاههای مردان علم و اندیشه را در کنار یکدیگر قرار بده و سپس رأی و اندیشهای که به حقیقت نزدیکتر از و از خطا دورتر، انتخاب کن.»
#پژوهش
#اخلاق_پژوهش
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
🔴شرط تأثیرگذاری حکمت در کلام امام هادی(ع)
🖊احمدحسین شریفی
🔶#امام_هادی علیه السلام میفرماید:
الْحِكْمَةُ لَا تَنْجَعُ فِي الطِّبَاعِ الْفَاسِدَةِ؛ حکمت در سرشتهای فاسد و روحهای آلوده اثر ندارد. (بحار الانوار، ج۷۵، ص۳۷۰)
🔶به تعبیر حافظ:
سرای مدرسه و بحث علم و طاق و رواق
چه سود چون دل دانا و چشم بینا نیست
#حکمت
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
🔴غدیر و شیعیان راستین
🖊احمدحسین شریفی
🔶روز غدیر روز عیدالله الاکبر است. غدیر روز تجدید بیعت با ولایت و امامت است. و از صمیم قلب میگوییم:
الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِي جَعَلَنَا مِنَ الْمُتَمَسِّكِينَ بِوَلَايَةِ أَمِيرِ الْمُؤْمِنِين.
🔶اما متأسفانه برخی از ما، فقط در زبان و نهایتاً در ذهن و اعتقاد، شیعه علی هستیم. اما در مقام عمل فرسنگها با سبک زندگی شیعی، آنگونه که اهل بیت ترسیم کردهاند، فاصله داریم.
🔸درباره سبک زندگی شیعی و خصوصیات و ویژگیهای شیعیان احادیث فراوانی بیان شده است. شیخ صدوق(ره) در کتاب صفات الشیعه، ۷۱ حدیث در این زمینه گردآوری کرده است. که ابعاد و ساحتهای مختلف اعتقادی، گرایشی و کنشی شیعیان واقعی را ترسیم کردهاند. آن کتاب به زبان فارسی هم ترجمه شده است.
🔶امام حسن عسکری علیه السلام در پاسخ مردی که خود را از شیعیان امیرمؤمنان معرفی میکرد، فرمود: شما از شیعیان ایشان نیستید! بلکه از محبان و دوستاران او هستید.
شیعیان علی کسانیاند که خدای متعال در وصفشان میفرماید: «کسانی که ایمان آورده و کار نیکو انجام میدهند، آنان اهل بهشتاند و جاودانه در بهشتاند.»
سپس درباره ویژگیهای اعتقادی شیعیان و نگاه توحیدی آنان و اعتقادشان به پیامبر اسلام(ص) و عصمت گفتاری و رفتاری آن حضرت و همچنین اعتقادشان به امامت و ولایت و عظمت امام علی(ع) نکاتی را گفتند و در ادامه ویژگیهای رفتاری و اخلاقی شیعیان را تشریح کردند:
🌹«شیعیان علی کسانیاند که:
یک. در راه خدا، برایشان اهمیت ندارد که مرگ به سراغ آنان بیاید یا آنان به پیشواز مرگ روند.
دو. (در مسائل مالی و مادی) هر چند خود نیازمند باشند اما برادرانشان را بر خود ترجیح میدهند.
سه. (در پرهیز از گناهان) آنان را گرد گناه نمیبینی.
چهار. (در انجام وظایف دینی) آنان را به هنگام تکالیف دینی، همواره حاضر میبینی
پنج. آنان در اکرام و خدمت به مؤمنان از امام خود علی بن ابیطالب پیروی میکنند. (یعنی لحظهای در رفع حوائج مؤمنان کوتاهی نمیکنند)
#غدیر
#امام_علی
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
🔴اسلام و موسیقی
🔶دو فایلی که در ادامه بارگذاری میشوند، پیشتر (اوایل سال ۱۳۹۹) در همین کانال بارگذاری شده بودند؛ اما به دلیل مشکلی که در پیامرسان ایتا هست، چندین ماه است که از دسترس علاقمندان خارج شده بودند! در عین حال به دلیل تقاضای تعداد نسبتاً زیادی از مخاطبان عزیز، مجدداً آنها را بارگذاری میکنیم.
🔶امیدواریم که مسؤولان محترم ایتا هر چه سریعتر برای حل این مشکل تدبیری بیاندیشند.
#موسیقی
@Ahmadhoseinsharifi
4_5850263546172017037.mp3
15.25M
🎤نقد سخنان دکتر الهی قمشه ای درباره فقه و موسیقی
✅«کليپي از جناب دکتر #الهی_قمشهای در نقد برخورد فقهاي شيعه با موسيقي منتشر شد که جناب استاد شريفي چند سال قبل در ضمن سخنرانيهايي که با عنوان سبک زندگي اسلامي و هنرهاي بيکلام انتقال پيام داشتند، به نقد آن پرداختند.
🔴توجه داشته باشید که ابتدا سخنان و شبهه دکتر حسین الهی قمشه ای پخش میشود و در ادامه صوت سخنان و نقد دکتر احمد حسین شریفی پخش میشود.
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
4_5861462918209472286.mp3
33.19M
🎤احمدحسین شریفی
🔴موضوع: اسلام، هنر و #موسیقی
از سلسله جلسات مربوط به «هنرهای بیکلام سبکساز» که در ماه رمضان سال ۱۳۹۸ در حسینه الغدیر بیان شد.
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
از «درد شکست» تا «لذت موفقیت» را میتوان در تصویر بالا مشاهده کرد: یازده گفتگوی درونی افراد مختلف در مسیر تبدیل شکست به #موفقیت
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
KhutbeGhadir1398 (Trimmed).mp3
18.11M
قرائت خطبه غدیریه با صدای حاج میثم مطیعی
با ضمیمه متن عربی خطبه در فایل بعدی
🌹🌹🌹🌹
امروز تمام عاشقان خندانند
درمجلس عشق از"علی" میخوانند
جمعند ملائکه ولی آنها هم
در وصف غدیر خم بسی حیرانند
محمّد شریفی
🌹🌹🌹
سخنرانی استاد احمدحسین شریفی در افتتاحیه نشست تخصصی «سیاستهای اقتصادی پیشنهادی به دولت سیزدهم از نظر اقتصاد اسلامی» 👇👇👇
این نشست در تاریخ ۶/ ۵/ ۱۴۰۰ توسط مجمع عالی علوم انسانی اسلامی و با حضور ۲۳ نفر از اندیشمندان برجسته اقتصاد اسلامی برگذار شد.
@Ahmadhoseinsharifi
🌹