جملات تکان دهنده درباره قرآن:
قرآن کتابی است که با نام خدا آغاز می شود و با نام مردم پایان می پذیرد.
کتابی آسمانی است اما ــ بر خلاف آنچه مؤمنین امروزی می پندارند و بی ایمانان امروز قیاس می کنند ــ بیشتر توجهش به طبیعت است و زندگی و آگاهی و عزت و قدرت و پیشرفت و کمال و جهاد!
کتابی است که نام بیش از ۷۰ سوره اش از مسائل انسانی گرفته شده است و بیش از ۳۰ سوره اش از پدیده های مادی و تنها ۲ سوره اش از عبادات! آن هم حج و نماز!
کتابی است که شماره آیات جهادش با آیات عبادتش قابل قیاس نیست …کتابی است که نخستین پیامش خواندن است و افتخار خدایش به تعلیم انسان با قلم… آن هم در جامعه ای و قبایلی که کتاب و قلم و تعلیم و تربیت مطرح نیست.
این کتاب از آن روزی که به حیله دشمن و به جهل دوست لایش را بستند، لایه اش مصرف پیدا کرد و وقتی متنش متروک شد، جلدش رواج یافت و از آن هنگام که این کتاب را ــ که خواندنی نام دارد ــ دیگر نخواندند و برای تقدیس و تبرک و اسباب کشی بکار رفت، از وقتی که دیگر درمان دردهای فکری و روحی و اجتماعی را از او نخواستند، وسیله شفای امراض جسمی چون درد کمر و باد شانه و … شد و چون در بیداری رهایش کردند، بالای سر در خواب گذاشتند و بالاخره، اینکه می بینی؛ اکنون در خدمت اموات قرارش داده اند و نثار روح ارواح گذشتگانش و ندایش از قبرستان های ما به گوش می رسد،
قرآن! من شرمنده توام اگر از تو آواز مرگی ساخته ام که هر وقت در کوچه مان آوازت بلند می شود همه از هم می پرسند” چه کس مرده است؟ “چه غفلت بزرگی که می پنداریم خدا تو را برای مردگان ما نازل کرده است.
قرآن! من شرمنده توام اگر تو را از یک نسخه عملی به یک افسانه موزه نشین مبدل کرده ام.
یکی ذوق می کند که تو را بر روی برنج نوشته، یکی ذوق میکند که تو را فرش کرده، یکی ذوق می کند که ترا با طلا نوشته، یکی به خود می بالد که تو را در کوچک ترین قطع ممکن منتشر کرده و … آیا واقعا خدا ترافرستاده تا موزه سازی کنیم؟
قرآن! من شرمنده توام اگر حتی آنان که تو را می خوانند و تو را می شنوند، آن چنان به پایت می نشینند که خلایق به پای موسیقی های روزمره می نشینند! … اگر چند آیه از تو را به یک نفس بخوانند مستمعین فریاد می زنند ”احسنت …!” گویی مسابقه نفس است …
قرآن! من شرمنده توام اگر به یک فستیوال مبدل شده ای حفظ کردن تو با شماره صفحه، خواندن تو از آخر به اول ، یک معرفت است یا یک رکورد گیری؟ ای کاش آنانکه ترا حفظ کرده اند، حفظ کنی، تا این چنین ترا اسباب مسابقات هوش نکنند.
خوشا به حال هر کسی که دلش رحلی است برای تو. آنان که وقتی ترا می خوانند چنان حظ می کنند، گویی که قرآن همین الان به ایشان نازل شده است.
آنچه ما با قرآن کرده ایم تنها بخشی از اسلام است که به صلیب جهالت کشیدیم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🟢 معیار تشخیص قبولی روزه ماه مبارک رمضان
6.61M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🛑ماجرای شنیدنی اجاره خانه #علامه_حسن_زاده_آملی و شعری که برای خدا سرود از زبان شیرین خودشان
مستند روایت صنوبر
🌈کانال صوتی و تصویری منبر :
📕 @menbarsoti
➖توجه ویژه به جوانان
🛑عَنْ عَلِيِّ بْنِ اَلْحَكَمِ عَنْ إِسْمَاعِيلَ بْنِ عَبْدِ اَلْخَالِقِ قَالَ: سَمِعْتُ أَبَا عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ يَقُولُ لِأَبِي جَعْفَرٍ اَلْأَحْوَلِ وَ أَنَا أَسْمَعُ أَتَيْتَ اَلْبَصْرَةَ فَقَالَ نَعَمْ قَالَ كَيْفَ رَأَيْتَ مُسَارَعَةَ اَلنَّاسِ إِلَى هَذَا اَلْأَمْرِ وَ دُخُولَهُمْ فِيهِ قَالَ وَ اَللَّهِ إِنَّهُمْ لَقَلِيلٌ وَ لَقَدْ فَعَلُوا وَ إِنَّ ذَلِكَ لَقَلِيلٌ فَقَالَ عَلَيْكَ بِالْأَحْدَاثِ فَإِنَّهُمْ أَسْرَعُ إِلَى كُلِّ خَيْرٍ ثُمَّ قَالَ مَا يَقُولُ أَهْلُ اَلْبَصْرَةِ فِي هَذِهِ اَلْآيَةِ: «قُلْ لاٰ أَسْئَلُكُمْ عَلَيْهِ أَجْراً إِلاَّ اَلْمَوَدَّةَ فِي اَلْقُرْبىٰ » قُلْتُ جُعِلْتُ فِدَاكَ إِنَّهُمْ يَقُولُونَ إِنَّهَا لِأَقَارِبِ رَسُولِ اَللَّهِ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ فَقَالَ كَذَبُوا إِنَّمَا نَزَلَتْ فِينَا خَاصَّةً فِي أَهْلِ اَلْبَيْتِ فِي عَلِيٍّ وَ فَاطِمَةَ وَ اَلْحَسَنِ وَ اَلْحُسَيْنِ أَصْحَابِ اَلْكِسَاءِ عَلَيْهِمُ اَلسَّلاَمُ .
🔰اسماعيل بن عبد الخالق مىگويد:
شنيدم امام صادق عليهالسّلام به ابوجعفر احول فرمود: تو به بصره رفتى؟
عرض كرد:آرى
امام عليهالسّلام فرمود:شتاب مردم را در پذيرش شيعه چگونه يافتى؟
او در پاسخ عرض كرد:بخدا سوگند آنها اندكند و اگر چه كوشش هم مىكنند ولى كوشش آنها هم ناچيز است.
حضرت عليهالسّلام فرمود:به جوانان روى آوريد كه آنها به هر كار خيرى شتابانترند.
امام عليهالسّلام فرمود:مردم بصره پيرامون اين آيه:«قُلْ لاٰ أَسْئَلُكُمْ عَلَيْهِ أَجْراً إِلاَّ اَلْمَوَدَّةَ فِي اَلْقُرْبىٰ»چه مىگويند؟
گفت:قربانت گردم آنها مىگويند:ايشان نزديكان پيامبر خدا هستند.
امام عليه السّلام فرمود:
دروغ مىگويند اين آيه مخصوصا دربارۀ ما اهل بيت،على،فاطمه،حسن و حسين كه اصحاب كسا هستند نازل شده است.
📚: الکافي ج ۸، ص ۹۳
♻️کانال: علم الحدیث
@mirasehadisi
16.55M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
➖شب جمعه است یادت نکنم میمیرم
🛑..عَنِ الْحُسَیْنِ بْنِ ثُوَیْرٍ قَالَ: کُنْتُ أَنَا وَ یُونُسُ بْنُ ظَبْیَانَ وَ الْمُفَضَّلُ بْنُ عُمَرَ وَ أَبُو سَلَمَهَ السَّرَّاجُ جُلُوساً عِنْدَ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ عَلَیهِ السَّلامُ، وَ کَانَ الْمُتَکَلِّمُ مِنَّا یُونُسَ وَ کَانَ أَکْبَرَنَا سِنّاً. فَقَالَ لَهُ: جُعِلْتُ فِدَاکَ، إِنِّی کَثِیراً مَا أَذْکُرُ الْحُسَیْنَ عَلَیهِ السَّلامُ، فَأَیَّ شَیْءٍ أَقُولُ؟ فَقَالَ: «قُلْ: «صَلَّی اللَّهُ عَلَیْکَ یَا أَبَا عَبْدِ اللَّهِ» تُعِیدُ ذَلِکَ ثَلَاثاً، فَإِنَّ السَّلَامَ یَصِلُ إِلَیْهِ مِنْ قَرِیبٍ وَ مِنْ بَعِید.»
🔰از «حسین بن ثُوَیر» نقل شده است:
من و «یونس بن ظَبیان» و «مفضّل بن عمر» و «ابو سلمه سرّاج» نزد امام صادق (علیهالسلام) نشسته بودیم. از بین ما، یونس که از همه ما بزرگتر بود، سخن میگفت.
یونس به امام صادق (علیهالسلام) عرض کرد:
فدایتان شوم، من خیلی یاد امام حسین (علیهالسلام) میافتم. (در چنین حالتی) چه بگویم؟
حضرت فرمودند:
بگو:
«صَلَّی اللَّهُ عَلَیْکَ یَا أَبَا عَبْدِاللَّهِ»
علیهالسلام
این را سه بار تکرار کن؛ چراکه سلام، به ایشان میرسد، چه از نزدیک و چه از دور.»
📚الكافي، ج۴، ص۵۷۵
♻️کانال: علم الحدیث
@mirasehadisi
هشدار در غفلت زايي اموال و فرزندان
(یٰا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا لاٰ تُلْهِکُمْ أَمْوٰالُکُمْ وَ لاٰ أَوْلاٰدُکُمْ عَنْ ذِکْرِ اللّٰهِ وَ مَنْ یَفْعَلْ ذٰلِکَ فَأُولٰئِکَ هُمُ الْخٰاسِرُونَ).
ای کسانی که ایمان آورده اید! اموال و اولادتان شما را از یاد خدا غافل نسازد و کسانی که چنین کنند، آنان همان زیانکارانند.
نکته ها:
چون یکی از عوامل نفاق، علاقه زیاد به دنیاست، این آیه به مؤمنان هشدار میدهد که اموال و اولاد، شما را غافل نکند. [۱]
عوامل غفلت از یاد خدا
۱ و ۲. عوامل بازدارنده از یاد خدا بسیار است، ولی مهم ترین آنها، اموال و اولاد است که این آیه به آنها اشاره نموده است. «لاٰ تُلْهِکُمْ أَمْوٰالُکُمْ وَ لاٰ أَوْلاٰدُکُمْ عَنْ ذِکْرِ اللّٰهِ».
۳ و ۴. شراب و قمار نیز مانع یاد خداست. «یَصُدَّکُمْ عَنْ ذِکْرِ اللّٰهِ» [۲]
۵. تجارت و داد و ستد نیز میتواند از موانع باشد. لذا قرآن از کسانی که داد و ستد، آنان را از یاد خدا باز نداشته ستایش کرده است. «رِجٰالٌ لاٰ تُلْهِیهِمْ تِجٰارَةٌ وَ لاٰ بَیْعٌ عَنْ ذِکْرِ اللّٰهِ» [۳]
۶. تکاثر و فزون طلبی از عوامل بازدارنده است. «أَلْهٰاکُمُ التَّکٰاثُرُ» [۴]
۷. آرزوهای طولانی نیز مانع یاد خداست. «یُلْهِهِمُ الْأَمَلُ» [۵]
۸. رفاه زدگی از عوامل دیگر غفلت است. «مَتَّعْتَهُمْ وَ آبٰاءَهُمْ حَتّٰی نَسُوا الذِّکْرَ» [۶]
۹. البتّه علاقه به دنیا آنگاه خطرناک است که انسان، دنیا را مقدمه آخرت نبینید و هدفش در تمام کارها، دنیا باشد. «فَأَعْرِضْ عَنْ مَنْ تَوَلّٰی عَنْ ذِکْرِنٰا وَ لَمْ یُرِدْ إِلاَّ الْحَیٰاةَ الدُّنْیٰا» [۷] از کسی که از یاد ما اعراض کرده و جز زندگی دنیا اراده ای ندارد، دوری کن.
آثار غفلت از یاد خدا
روشن است که غفلت از یاد خدا، سبب هم نشینی با شیطان شده: «وَ مَنْ یَعْشُ عَنْ ذِکْرِ الرَّحْمٰنِ نُقَیِّضْ لَهُ شَیْطٰاناً فَهُوَ لَهُ قَرِینٌ» [۸] و انسان را به عذاب شدید و فزاینده ای گرفتار میسازد. «وَ مَنْ یُعْرِضْ عَنْ ذِکْرِ رَبِّهِ یَسْلُکْهُ عَذٰاباً صَعَداً» [۹]
آنچه خطرناک است غفلت از یاد خداست، نام بردن از اموال و اولاد، به خاطر آن است که این دو قوی ترین عامل غفلت هستند.
مراد از ذکر الله
«ذِکْرِ اللّٰهِ» شامل همه گونه ذکر و یاد خدا میشود، امّا بارزترین ذکر خدا، نماز است که باید مراقب بود رسیدگی به اموال و اولاد انسان را از نماز بازندارد.
شاید دلیل مانع بودن مال و فرزند، جلوههای ظاهری آنهاست که انسان را از خدا غافل میسازد. «الْمٰالُ وَ الْبَنُونَ زِینَةُ الْحَیٰاةِ الدُّنْیٰا» [۱۰]
قرآن، مال و فرزند را مایه فتنه و آزمایش دانسته: «وَ اعْلَمُوا أَنَّمٰا أَمْوٰالُکُمْ وَ أَوْلاٰدُکُمْ فِتْنَةٌ» [۱۱] و میفرماید: «وَ مٰا أَمْوٰالُکُمْ وَ لاٰ أَوْلاٰدُکُمْ بِالَّتِی تُقَرِّبُکُمْ عِنْدَنٰا زُلْفیٰ» [۱۲] مال و فرزند، عامل قرب شما به خداوند نیستند.
پیام ها:
۱- برای آن که مؤمنان را موعظه کنید و آنان بپذیرند، به آنان شخصیت دهید. یٰا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا...
۲- لازمه ایمان، برتری دادن یاد خدا بر مال و فرزند است. یٰا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا لاٰ تُلْهِکُمْ أَمْوٰالُکُمْ...
۳- مال و فرزند، کم یا زیادش، میتواند مانع یاد خدا باشد. أَمْوٰالُکُمْ... أَوْلاٰدُکُمْ
۴- خسارت واقعی، غفلت از یاد خدا است. «فَأُولٰئِکَ هُمُ الْخٰاسِرُونَ» (از دست دادن مال و فرزند، خسارت جزئی است، ولی غفلت از خالق خسارت کلی است.)۱۳.
----------
۱). تفسیر نمونه.
۲). مائده، ۹۱.
۳). نور، ۳۷.
۴). تکاثر، ۱.
۵). حجر، ۳.
۶). فرقان، ۱۸.
۷). نجم، ۲۹.
۸). زخرف، ۳۶.
۹). جنّ، ۱۷.
۱۰). کهف، ۴۶.
۱۱). انفال، ۲۸.
۱۲). سبأ، ۳۷.
۱۳. تفسیر نور، ج ۱۰، ص ۶۱.
🌴 احسن الحدیث 🌴
ویژهی نکتههای قرآنی اعم از تفسیر، علوم قرآن، معرفی آثار قرآنی و...
https://eitaa.com/ahsanalhadis1
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 صدای استغاثه از گلدستههای مساجد غزه بلند شد؛ امید ما از اهل دنیا قطع شده، تنها امید ما به خداست
☑️ کانال صابرین نیوز👇
https://eitaa.com/joinchat/4034331211C5aef0cd257
محبوبیّت مؤمنان
(إِنَّ الَّذِینَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصّٰالِحٰاتِ سَیَجْعَلُ لَهُمُ الرَّحْمٰنُ وُدًّا).
همانا کسانی که ایمان آورده و کارهای شایسته انجام دادهاند به زودی خدای رحمان برای آنان محبّتی (در دلها) قرار میدهد.
مریم ۱۹/ ۹۶.
نکته ها:
آثار کمال دوستی انسان
بارها دیده ایم که هرگاه انسانهای با ایمان و صالح از دنیا میروند، حتّی افراد لاابالی و فاسق هم در غم فرو میروند و ناخودآگاه به عزا مینشینند و اشک میریزند و یادش را گرامی داشته، قبرش را زیارت میکنند و یا خاطراتش برای دیگران بازگو میکنند. همه اینها به خاطر فطرت پاک وکمال دوستی انسان است.
آری، کسی که تنها به خدا دل ببندد، خداوند هم دلهای مردم را به او متوجّه میکند. کسی که به یاد خدا باشد، خداوند او را یاد میکند. «فَاذْکُرُونِی أَذْکُرْکُمْ» [۱]
از امام صادق علیه السلام روایت شده است: ولایت امیرالمؤمنین علیه السلام پاداشی است که خدا به مؤمنان دارای عمل صالح میدهد. [۲] و نظیر این روایت از پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله در مورد مهر و محبّت اهل ایمان به علیّ علیه السلام آمده است. [۳]
پیام ها:
۱-ایمان بدون عمل و عمل بدون ایمان، کارساز نیست. آمَنُوا وَ عَمِلُوا...
۲-ایمان وکار شایسته، کلید محبوبیّت نزد مردم است. إِنَّ الَّذِینَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصّٰالِحٰاتِ سَیَجْعَلُ... وُدًّا هرگاه دیدیم محبوبیّت ما کم شده، عقیده یا عملکرد خود تجزیه و تحلیل کنیم. زیرا که وعده ی خداوند تخلّف ندارد.
۳-محبوب شدن به دست خداست. «سَیَجْعَلُ لَهُمُ الرَّحْمٰنُ» دلها نیز به دست اوست.
۴-محبوب شدن، رحمتی الهی است که نصیب مؤمنان و صالحان میشود. «سَیَجْعَلُ لَهُمُ الرَّحْمٰنُ»
۵-ممکن است امروز به کار شایسته ی شما ارج ننهند، ولی صبر و تلاش مداوم
شما، در آینده به ثمر خواهد نشست. سَیَجْعَلُ...
۶-محبوبیّت، از الطاف و پاداشهای الهی در دنیاست. «سَیَجْعَلُ لَهُمُ الرَّحْمٰنُ وُدًّا» (مؤمنان وصالحان علاوه بر پاداش آخرت، در همین دنیا نیز پاداش میگیرند)۴.
----------
۱). بقره، ۱۵۲.
۲). کافی، ج۱، ص۴۳۱.
۳). تفسیر فرات، ص۲۴۷.
۴. تفسیر نور، ج ۵، ص ۳۱۴.
🌴 احسن الحدیث 🌴
ویژهی نکتههای قرآنی اعم از تفسیر، علوم قرآن، معرفی آثار قرآنی و...
https://eitaa.com/ahsanalhadis1
➖مونس تنهایی من...
🛑عَنِ اَلزُّهْرِيِّ قَالَ: قَالَ عَلِيُّ بْنُ اَلْحُسَيْنِ عَلَيْهِمَا السَّلاَمُ : لَوْ مَاتَ مَا بَيْنَ اَلْمَشْرِقِ وَ اَلْمَغْرِبِ لَمَا اِسْتَوْحَشْتُ بَعْدَ أَنْ يَكُونَ اَلْقُرْآنُ مَعِي...
🔹زُهرى گويد: على بن الحسين[ امام سجاد] عليهالسلام فرمود: اگر همۀ مردم كه ما بين مشرق و مغرب هستند بميرند، من [از تنهائى] احساس ترس نمیكنم بعد از آنكه قرآن با من است...
📚التفسير (للعیاشی) ج ۱، ص ۲۳
☑️ @JAMI_Alahadith
🔻نهج البلاغه - حکمت ١٠
🔹خَالِطُوا النَّاسَ مُخَالَطَةً إِنْ مِتُّمْ مَعَهَا بَكَوْا عَلَيْكُمْ وَ إِنْ عِشْتُمْ حَنُّوا إِلَيْكُمْ.
🔸با مردم چنان بياميزيد كه اگر در آن حال بميريد براي شما بگريند و اگر زنده مانديد، همواره به شما مهر و محبت بورزند.
➖کلید رزق و روزی
🛑أَحْمَدُ بْنُ مُحَمَّدٍ عَنْ أَبِيهِ عَنْ عَلِيِّ بْنِ وَهْبَانَ عَنْ عَمِّهِ هَارُونَ بْنِ عِيسَى قَالَ: قَالَ أَبُو عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ لِمُحَمَّدٍ اِبْنِهِ يَا بُنَيَّ كَمْ فَضَلَ مَعَكَ مِنْ تِلْكَ اَلنَّفَقَةِ قَالَ أَرْبَعُونَ دِينَاراً قَالَ اُخْرُجْ فَتَصَدَّقْ بِهَا قَالَ إِنَّهُ لَمْ يَبْقَ مَعِي غَيْرُهَا قَالَ تَصَدَّقْ بِهَا فَإِنَّ اَللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ يُخْلِفُهَا أَ مَا عَلِمْتَ أَنَّ لِكُلِّ شَيْءٍ مِفْتَاحاً وَ مِفْتَاحَ اَلرِّزْقِ اَلصَّدَقَةُ فَتَصَدَّقْ بِهَا فَفَعَلَ فَمَا لَبِثَ أَبُو عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ عَشَرَةَ أَيَّامٍ حَتَّى جَاءَهُ مِنْ مَوْضِعٍ أَرْبَعَةُ آلاَفِ دِينَارٍ فَقَالَ يَا بُنَيَّ أَعْطَيْنَا لِلَّهِ أَرْبَعِينَ دِينَاراً فَأَعْطَانَا اَللَّهُ أَرْبَعَةَ آلاَفِ دِينَارٍ .
🔰 هارون بن عيسى گويد:
امام صادق عليه السّلام به فرزندش محمّد فرمود:
پسرم! از اين هزينه زندگى نزد تو چقدر اضافه مانده است؟
عرض كرد: چهل دينار.
امام صادق عليه السّلام فرمود: آن را صدقه بده.
فرزند امام عرض كرد: اضافه فقط همين چهل دينار است.
امام صادق عليه السّلام فرمود: چهل دينار را صدقه بده؛ زيراكه خداوند جاىگزين مىكند. آيا نمىدانى كه هرچيزى را كليدى است و كليد روزى صدقه است. آن را صدقه بده.
فرزند امام صدقه داد، هنوز ده روز نگذشته بود كه از جايى مبلغ چهار هزار دينار به امام رسيد.
حضرتش فرمود: فرزندم! ما چهل دينار براى خداوند داديم، خداوند چهار هزار دينار به ما عنايت فرمود.
📚: الکافي ج ۴، ص ۹
♻️کانال: علم الحدیث
@mirasehadisi