⚡️چهار نکته درباره اولویت های ۱۲ گانه تمدنی
👌نکته اول اینکه: در مباحث الگوی پیشرفت اسلامی به دنبال تنظیم صحیح روابط انسانی در حوزه های سیزده گانه هستیم و پایه های اصلی روابط انسانی در همه زمان ها و مکان ها شامل ۱۳ حوزه ۱- رابطه فرد با امام و مسئول، ۲- رابطه فرد با معلم، ۳- رابطه فرد با خانواده، ۴- رابطه فرد با همسایه، ۵- رابطه فرد با دوست، ۶- رابطه فرد با شریک شغلی، ۷- رابطه فرد با طرف معامله، ۸- رابطه فرد با دشمن، ۹- رابطه فرد با همسفر، ۱۰- رابطه فرد با فقیر، ۱۱- رابطه فرد با یتیم، ۱۲- رابطه فرد با ابن سبیل و ۱۳- رابطه فرد با مهمان است.
👌نکته دوم آنکه: در بسته اولویت های تمدنی، در واقع اولویت های حوزه برنامه ریزی برای تنظیم صحیح روابط انسانی را طرح کرده ایم. به عبارت بهتر پیشنهاد داده ایم که در ۱۲ حوزه مهمِ ۱- مسکن، ۲-مدیریت شهری، ۳- سلامت، ۴- آموزش و پرورش، ۵- محرومیت زدائی، ۶- مدیریت راهبردی، ۷- مواجهه با اسناد بین المللی، ۸- تجارت کشور، ۹- تنظیم و انتشار خبر، ۱۰- تقنین، ۱۱- برنامه و بودجه و ۱۲- امنیت؛ تغییر هویت در برنامه ریزی ایجاد شود. نتیجه تغییر هویت در حوزه های ۱۲ گانه فوق الذکر : بهبود روابط انسانی است.
👌نکته سوم اینکه: اولویت های تمدنی ۱۲ گانه شامل ۴۰۰ اقدام اجرائی است و کمک می کند تا فضای اجرائی کشور، ارتباط بهتری با تمدن سازی و الگوی پیشرفت اسلامی برقرار کند. همچنین فضای کلی این بسته فکری در مواجهه با ۱۷ بخشِ سند توسعه پایدار 2030 و ١٦٩ هدف فرعی آن تلقی و تعریف می شود.
👌و نکته آخر آنکه برای تحقق و اجرای اولویت های تمدنی ۱۲ گانه، سه استراتژی پیشنهاد شده است؛ در استراتژی اول؛ باز تعریف ۱۵ قانون مادرِ مجلس شورای اسلامی بر اساس این اولویت ها مفید است. به عنوان مثال معتقدیم: قانون تجارت کشور - به دلیل اینکه زمینه عمومی شدن تجارت را فراهم نمی آورد- نیازمند تحول است!
حجت الاسلام علی کشوری- تبیین چهار ویژگی درباره اولویت های ۱۲ گانه تمدنی - دوشنبه نیمه شعبان ۱۴۴۲ هجری قمری - قم
⚡️لینک خبر:
http://nro-di.blog.ir/1400/01/09
#نظام_سازی_فقهی
#اولویت_های_تمدنی
#انتظار_محسوس
@olgou4
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴رهبر انقلاب: امروز در تبلیغات دشمنان از اسلام سیاسی نام برده میشود
🔹اسلام سیاسی همین چیزی است که در نظام اسلامی ایران تحقق پیدا کرده است.
🔹اسلامی که توانسته با تشکیل حکومت، دستگاههای گوناگون نظامهای اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی و غیره به وجود بیاورد. اسلامی که یک هویت دینی و اسلامی برای یک ملت ایجاد کرده است.
🔰 برنامه حکمرانی الهی در بعثت به پیامبر ارسال شد.
🔻 رهبر معظم انقلاب، صبح امروز : بعثت به معنی برانگیختگی پیغمبر است. این برانگیختگی با ارسال کتاب الهی و دستور حکمرانی الهی به پیغمبر همراه است و مفاد این حکمرانی را پیغمبر خدا اعمال میکند و اجرا میکند و راهبری می کند.
🔹️ دین با این نگاه گسترده وقتی که نگاه می کنیم عبارت است از مدیر مجموعه زندگی انسان. یعنی دین یک برنامه جامع است، نه برنامههای صرفا عبادی و فردی انسان که بعضی خیال میکنند دین فقط متکفل برنامههای فردی است و مسائل گوناگون اجتماعی و سیاسی و اقتصادی و غیره از حوزه دین خارج است.
🔹️ دین جامعیت دارد و طبعا دین با این نگاه مورد دشمنی هم قرار می گیرد. در همه زمانها اشرار عالم با یک چنین دینی مخالفت کردهاند.
🔺️ شما امروز هم مشاهده می کنید در تبلیغات دشمنان از چیزی به نام اسلام سیاسی نام آورده میشود. اسلام سیاسی همینی است که در نظام سیاسی ایران تحقق پیدا کرده و امام بزرگوار ما انجام دادند. و آماج حملات آنها اسلام سیاسی است. اسلام سیاسی یعنی همین اسلامی که توانسته با تشکیل حکومت، دستگاههای گوناگون نظام های اقتصادی اجتماعی سیاسی نظامی و ... به وجود بیاورد و یک هویت دینی و اسلامی را برای یک ملت ایجاد بکند. ۹۹/۱۲/۲۱
14.86M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 نماهنگ | انتخاب درست
🔻حضرت آیتالله خامنهای: «انتخابات در کشور ما یک فرصت بسیار بزرگ است؛ این فرصت را نباید از دست داد. البتّه مخالفین جمهوری اسلامی نمیخواهند جمهوری اسلامی از این فرصت استفاده کند. ... اگر شرکت مردم پُرشور باشد، این یقیناً به آیندهی کشور کمک خواهد کرد. البتّه اگر این شرکت پُرشور مردم همراه بشود با یک انتخاب درست که حقیقتاً یک نیروی کارآمد و باایمان و پُرانگیزه و علاقهمند به کار انتخاب بشود به وسیلهی مردم، خب این نورٌعلیٰنور است.» ۹۹/۱۱/۲۹
💢 #زنجیره_تواصی را مثل کوهنوردها حفظ کنید.
👈 تبیین معنای «تواصی به حقّ» از زبان حضرت آیتالله العظمی خامنهای (مدّظلّهالعالی)
🔹 قطع جریان تواصی بسیار خطرناک است و جوانان بهعنوان افسران جنگ نرم نباید بگذارند چنین اتفاقی بیفتد. ۱۳۹۹/۱۲/۲۱
🔸 مصداق «وَ تَواصَوا بِالحَقِّ وَ تَواصَوا بِالصَّبر» بشوید؛ همدیگر را حفظ کنید و نگه دارید؛ مثل کوهنوردها در جاهای خطرناک که با ریسمان یکدیگر را، کمرها را، به هم وصل میکنند؛ یکی اگر پایش بلغزد، پرت نمیشود تا آخر کوه؛ وقتی به همدیگر وصل شدند، ریسمان بستند، اگر یکی لغزید، دیگران که هنوز نلغزیدهاند، او را نگه میدارند و بالا میکشند؛ ارتباط و اتّصال، اینجوری است.
🔹تَواصَوا بِالحَقِّ وَ تَواصَوا بِالصَّبر؛ هم به پیمودن راه حق یکدیگر را توصیه کنید، هم به صبر؛ صبر یعنی استقامت، ایستادگی، ثبات قدم، در مقابل حوادث تلخ نلغزیدن، نلرزیدن، مردّد نشدن.
۱۳۹۵/۰۲/۰۱
؛﷽
🔸انسان از نظر خلقت مجموعهای از خوبیها و بدیها است. این به برکت #شرع_مقدس، توسط انبیاء و ائمه علیهمالسلام و علماء ربّانی در هر زمان با دستورات #اخلاقی، انسان را از بدیها دور و به خوبیها میکشاند.
🔻بدیها همیشه یا طرف #افراط است یا #تفریط و خوبیها #حدّوسط .
🍃در مورد مسائل اجتماعی هم، انسانِ ساخته نشده گاهی طرف افراط را میگیرد و فقط توجّه به دیگران دارد، خود را فراموش کرده و همیشه در فکر #معایب دیگران است، به طوری که دچار تجسّس، سوءظن، غیبت و ترک وظایف خود میشود؛
🍃و یا طرف تفریط را میگیرد؛ یعنی گوشهگیر، بی تفاوت نسبت به #مشکلات جامعه و خدمت به دیگران و همکاری با مردم، تبلیغ، امر به معروف و نهی از منکر، دفاع و ... همه را فراموش میکند و به بهانۀ خودسازی، خودخواه و خودمحور و #خودکام میشود.
🚨هر دو غلط و #انحرافی است و مَثَل او مانند کسی است که بر لبۀ پشتبام ایستاده بود، گفتند مواظب باش سقوط نکنی، عقب عقب رفت از پشت به زمین افتاد.
🍃بازنشر مطالب، بلامانع است
https://eitaa.com/daftaremarefat
https://sapp.ir/bargiazdaftaremarefat
؛﷽
❓چگونه باید دعا کرد؟
🍃«وَ اسْمَعْ دُعَائِی إِذَا دَعَوْتُکَ» یکی از چیزهایی که در دعا تأکید شده با توجه و حضور قلب، #اصرار در دعاست.
ما گاهی یک حاجتی داریم دوکلام میگوییم رد میشویم، گاهی متأسفانه حضور و توجه خوبی هم نداریم! حداقل به مقداری که با مردم عادی صحبت میکنیم، مخصوصاً با کسانی که دوستشان داریم چقدر حرف را کِش میدهیم؟چقدر تکرار میکنیم؟ حداقل به این مقدار با خدا صحبت کنیم.
🔻در وقت دعا #طلبکارانه نباشیم. خیلی به حاجت توجه نکنیم بلکه به خدای حاجت، به خدای خود و عالم توجه کنیم، این موفقیت است. #حاجت را وسیله صحبت کردن با خدا قرار دهیم.
🍃دعاها را که ملاحظه کنید مخصوصاً #مناجات_شعبانیه که از اول تا آخر توجه به خدا و فطرت و عشق و محبت الهی است.
☀️«وَ اسْمَعْ دُعَائِی إِذَا دَعَوْتُکَ» : گوش کن دعای مرا هنگامی که تو را میخوانم؛
✅ با چه کسی صحبت میکنی؟ چقدر #عاشقانه است! میگوید به من گوش میکنی؟ خدای من! محبوب من! عزیز من! به من گوش کن میخواهم با تو حرف بزنم. توجه ما را میطلبد و الّا خدا که #توجه دارد، خدا که حاضر و ناظر و کریم است، از بنده باید شروع بشود. گویا آمادگی را میخواهد تا در را باز کند. عزیز من! خدای من! خالق من! گوش کن دعای مرا هنگامی که تو را میخوانم؛
🍃بازنشر مطالب، بلامانع است
https://eitaa.com/daftaremarefat
https://sapp.ir/bargiazdaftaremarefat
6.26M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰جهاد اول امام حسین (علیه السلام) حرکت در جهت انقطاع الی الله بود
💠رهبرانقلاب: وجود مقدّس سیّدالشّهدا اگرچه بیشتر با بُعد جهاد و شهادت معروف شده، لکن آن بزرگوار درحقیقت مظهر انسان کامل و عبد خالص و مخلِص و مخلَص براى خدا است. و اساساً جهاد واقعى و شهادت در راه خدا، جز با مقدّمهاى از همین اخلاصها و توجّهها و جز با حرکت در سمت انقطاعالیالله حاصل نمیشود.
١٣۶٨/١٢/١٠
#ولادت_امامحسین_علیهالسلام
#مناجات_شعبانیه
🔹در محضر امام خمینی ر.ه
https://eitaa.com/daftaremarefat
https://sapp.ir/bargiazdaftaremarefat
✍🏻یادداشت حضرت آیتالله خامنهای درباره #مناجات_شعبانیه
🔻بسمالله الرحمنالرحیم
#دعا، وسیلهی مؤمن و ملجأ مضطر و رابطهی انسان ضعیف و جاهل با منبع فیاض علم و قدرت است، و بشر بیرابطهی روحی با خدا و بدون عرض نیاز به غنی بالذات، در عرصهی زندگی سرگشته و درمانده و هدر رفته است؛ «قل ما یعبؤا بکم ربیّ لولا دعاؤکم».
🔹بهترین دعا آن است که از سرمعرفتی عاشقانه به خدا و بصیرتی عارفانه به نیازهای انسان انشا شده باشد، و این را فقط در مکتب پیامبر خدا (صلّیاللَّهعلیه والهوسلّم) و اهلبیت طاهرین او - که اوعیهی علم پیامبر(ص) و وراث حکمت و معرفت اویند - میتوان جست. ما بحمداللَّه ذخیرهیی بیپایان از ادعیهی مأثورهی از اهلبیت (علیهمالسّلام) داریم که انس با آن، صفا و معرفت و کمال و محبت میبخشد و بشر را از آلایشها پاکیزه میسازد.
🔹مناجات مأثورهی ماه شعبان - که روایت شده اهلبیت (علیهمالسّلام) بر آن مداومت داشتند - یکی از دعاهایی است که لحن عارفانه و زبان شیوای آن، با مضامین بسیار والا و سرشار از معارف عالییی همراه است که نظیر آن را در زبانهای معمولی و محاورات عادی نمیتوان یافت و اساساً با آن زبان قابل ادا نیست.
🔹این مناجات، نمونهی کاملی از تضرع و وصف حال برگزیدهترین بندگان صالح خدا با معبود و محبوب خود و ذات مقدس ربوبی است. هم درس معارف است، هم اسوه و الگوی عرض حال و درخواست انسان مؤمن از خدا.
🔹مناجاتهای پانزدهگانه که از امام زینالعابدین حضرت علیبنالحسین (علیهالسّلام) نقل شده، گذشته از خصوصیت بارز دعایی مأثور از اهلبیت (علیهمالسّلام)، این مزیت را داراست که به مناسبت حالات مختلف #مؤمن، مناجاتها را انشا فرموده است.
🔺خداوند به همه توفیق استفاضه و خودسازی به برکت این کلمات مبارک را عنایت فرماید. آمین. ۶۹/۱۰/۱
💻
؛﷽
✅ #اهمیت_تقویت_جسم_و_روح
☀️«وَمَا جَعَلْنَاهُمْ جَسَدًا لَّا يَأْكُلُونَ الطَّعَامَ وَمَا كَانُوا خَالِدِينَ»(انبیاء8) / و ما پیامبران را جثههایی قرار ندادیم که غذا نخورند و جاودانه بمانند!
🔹خداوند میفرماید ما انبیاء را مَلَک خلق نکردیم، انبیاء نیز میخورند، میخوابند یعنی مسائل جسمی هم مهم است. #خواب باید به اندازه کافی باشد، #تفريح لازم است، #خوردن به اندازه کافی و تقویت جسم، اما:
☀️«كُلُواْ وَاشْرَبُواْ مِن رِّزْقِ اللَّهِ وَلاَ تَعْثَوْاْ فِي الأَرْضِ مُفْسِدِين» (بقره 60)
✅به غذایتان برسید غذای سالم و خوب، از رزقُالله بخورید و بياشاميد اما: «وَلاَ تَعْثَوْاْ فِي الأَرْضِ مُفْسِدِين» #فساد نكنيد، گناه نکنید، ارزش غذا و لباس و خانه و همسر و بچه را از بین نبرید.
☀️«وَكُلُواْ مِمَّا رَزَقَكُمُ اللّهُ حَلاَلًا طَيِّبًا (مائده 88) چقدر آیات #صریح و روشن است، اگر انسان يك ذره به فكر #عمل باشد، خدا #نوری در قلبش ايجاد ميكند كه قرآن را بهتر میفهمد، دعا را بهتر میفهمد، #حدیث را بهتر میفهمد، معرفتش به ائمه علیهمالسلام بیشتر میشود.
✅بخورید نوش جانتان، استفاده کنید از دنیا، بهره ببرید از آنچه خدا روزی شما کرده حلال و طیب، اما ادامۀ آیه را دقت کنید:
☀️«وَاتَّقُواْ اللّهَ الَّذِيَ أَنتُم بِهِ مُؤْمِنُونَ»(مائده88)
#توشه آخرت از یادتان نرود برای آخرتتان هم غذا تهیه کنید: تقوا، نگهداری خدا، حفظ ارزشها...
🍃بازنشر مطالب، بلامانع است
https://eitaa.com/daftaremarefat
https://sapp.ir/bargiazdaftaremarefat