‼️فقط گنهکاران بخوانند ...
فرد گنهکار بخاطر آلودگی و سرکشی اش ، گمان می کند از رحمت الهی فرسنگها فاصله گرفته ، و خدا دیگر صدای او را نمی شنود!! غافل از آن که پروردگارش به دیدار او از همه مشتاق تر است ،و ناله غریبانه اش را در عرش لبیک می گوید ...!
✅ حضرﺕ ﻣﻮﺳﻰ ( ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴﻠﺎﻡ ) ﺩﺭ ﻣﻨﺎﺟﺎﺕ ﺧﻮﺩ ﺩﺭ ﻛﻮﻩ ﻃﻮﺭ ﻋﺮﺽ ﻛﺮﺩ: ﻳﺎ ﺍﻟﻪ ﺍﻟﻌﺎﻟﻤﻴﻦ ( ﺍﻯ ﻣﻌﺒﻮﺩ ﺟﻬﺎﻧﻴﺎﻥ ). ﺟﻮﺍﺏ ﺷﻨﻴﺪ: ﻟﺒﻴﻚ ( ﻳﻌﻨﻰ ﻧﺪﺍﻯ ﺗﻮﺭﺍ ﭘﺬﻳﺮﻓﺘﻢ ).
ﺳﭙﺲ ﻋﺮﺽ ﻛﺮﺩ: ﻳﺎ ﺍﻟﻪ ﺍﻟﻤﺤﺴﻨﻴﻦ ( ﺍﻯ ﺧﺪﺍﻯ ﻧﻴﻜﻮﻛﺎﺭﺍﻥ ) ﻫﻤﺎﻥ ﺟﻮﺍﺏ ﺭﺍ ﺷﻨﻴﺪ.
ﺳﭙﺲ ﻋﺮﺽ ﻛﺮﺩ: ﻳﺎ ﺍﻟﻪ ﺍﻟﻤﻄﻴﻌﻴﻦ: ( ﺍﻯ ﺧﺪﺍﻯ ﺍﻃﺎﻋﺖ ﻛﻨﻨﺪﮔﺎﻥ ) ﺑﺎﺯ ﻫﻤﺎﻥ ﭘﺎﺳﺦ ﺭﺍ ﺷﻨﻴﺪ.
ﺳﭙﺲ ﻋﺮﺽ ﻛﺮﺩ: ﻳﺎ ﺍﻟﻪ ﺍﻟﻌﺎﺻﻴﻦ ( ﺍﻯ ﺧﺪﺍﻯ ﮔﻨﻬﻜﺎﺭﺍﻥ ). ﺳﻪ ﺑﺎﺭ ﺩﺭ ﭘﺎﺳﺦ ﺷﻨﻴﺪ: ﻟﺒﻴﻚ، ﻟﺒﻴﻚ ﻟﺒﻴﻚ.
ﻣﻮﺳﻰ ( ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴﻠﺎﻡ ) ﻋﺮﺽ ﻛﺮﺩ: ﺧﺪﺍﻳﺎ ﭼﺮﺍ، ﺩﺭ ﺩﻓﻌﻪ ﭼﻬﺎﺭﻡ، ﺳﻪ ﺑﺎﺭ ﭘﺎﺳﺨﻢ ﺩﺍﺩﻯ؟!
ﺧﺪﺍﻭﻧﺪ ﺑﻪ ﺍﻭ ﺧﻄﺎﺏ ﻛﺮﺩ: ﻋﺎﺭﻓﺎﻥ ﺑﻪ ﻣﻌﺮﻓﺖ ﺧﻮﺩ، ﻭ ﻧﻴﻜﻮﻛﺎﺭﺍﻥ ﻭ ﺍﻃﺎﻋﺖ ﻛﻨﻨﺪﮔﺎﻥ ﺑﻪ ﻧﻴﻜﻰ ﻭ ﺍﻃﺎﻋﺖ ﺧﻮﺩ، ﺍﻋﺘﻤﺎﺩ ﺩﺍﺭﻧﺪ، ﻭﻟﻰ ﮔﻨﻬﻜﺎﺭﺍﻥ ﺟﺰ ﺑﻪ ﻓﻀﻞ ﻣﻦ، ﭘﻨﺎﻫﻰ ﻧﺪﺍﺭﻧﺪ، ﺍﮔﺮ ﺍﺯ ﺩﺭﮔﺎﻩ ﻣﻦ ﻧﺎﺍﻣﻴﺪ ﮔﺮﺩﻧﺪ، ﺑﻪ ﺩﺭﮔﺎﻩ ﭼﻪ ﻛﺴﻰ ﭘﻨﺎﻫﻨﺪﻩ ﺷﻮﻧﺪ؟! ۱
۱-داستان های صاحبدلان
@akhlaghz
▫️تکریم سالمندان
برخی برای قشر سالمند جامعه ، حرمتی قائل نیستند و نسبت به پدر و مادرِ پیر خود نیز بی تفاوتند ؛ و گاهی هم نهایت لطف و احترامشان ، سپردن این عزیزان به خانه سالمندان است‼️درحالیکه حرف و عملِ سالمند مومن ، به خاطر مدت زمان بیشتر دینداری و جایگاه نزدیکترش به خدا ، ارزشمند و قابل احترام است.
✅ بزرگداشت مو سفیدان از آداب مهم دینی و فرهنگی ماست که اکثر مردم به آن بها می دهند و به فرزندان نیز آموزش می دهند.
🔹امام صادق علیه السلام:
بزرگداشت سپید مویِ مسلمان ، بزرگداشت خداست .
- ترجمه اصول کافی
@akhlaghz
🙏 درخواست
بعضی از افراد برای رسیدن به حاجت و خواسته ی خود حاضرند به هر کسی مراجعه کنند و درب هر خانه ای را بکوبند!! درحالیکه به حکم عقل و شرع ، درخواست از نااهل ، قبیح و حفظ عزت و آبرو واجب و لازم است.
بدیهی است که انسان ها موجوداتی اجتماعی و نیازمند به یکدیگرند ؛ ولی فرد نااهل و ناشایست به دلیل سوء نیتش ،از نیاز انسان به نفع مقاصد شوم خویش بهره برداری می کند ؛ و یا بخاطر بخل و تنگ نظری ، موجب تحقیر شخص می شود .
🔹امام علی عليه السلام میفرمایند: فَوْتُ الْحَاجَةِ أَهْوَنُ مِنْ طَلَبِهَا إِلَى غَيْرِ أَهْلِهَا
از دست دادن حاجت بهتر از درخواست كردن از نا اهل است.۱
۱. نهج البلاغه حکمت۶۶
@akhlaghz
‼️ وقتی ملائک به زن بی حجاب می خندند
طبق روایت ، یکی از لحظاتی که ملائک می خندند ، هنگامی است که زن بد حجاب و بی حجاب می میرد و بستگانش او را در قبر می گذارند و روی آن زن را با خشت و خاک می پوشانند تا بدنش دیده نشود .فرشتگان می خندند و می گویند :
تا وقتی که جوان بود و با دیدنش هر کسی تحریک می شد و به گناه می افتاد( محرمان او غیرت به خرج ندادند و ) او را نپوشاندند ، ولی اکنون که مرده و همه از دیدنش نفرت دارند ؛ او را می پوشانند . ۱
🔹پیامبر صلی الله علیه و آله فرمودند :
زنان بد حجابی که در عین این که پوشیده اند ، برهنه اند ( لباس بدن نما می پوشند) ، با ناز و کرشمه راه می روند ( و مردان را فریب می دهند ) و سرهایشان مانند کوهان شتر است ( موها را روی سر جمع می کنند ) اینان داخل بهشت نمی شوند و بوی آن را هم استشمام نمی کنند . ۲
۱. فوائد الرضویه
۲. کنز العمال
📚 بهشت اخلاق
@akhlaghz
🏴 زیارت امامزادگان ...
مردم گاهی نسبت به بقاع متبرکه و مقام امام زادگان شریف ، کوتاهی نموده و خود را از آثار عظیم زیارت و توجه و توسل به آنها محروم می کنند ؛ در حالیکه این بزرگواران ، اهلبیت گرامی پیامبر اکرم اند و نقش بزرگی در تبلیغ و ترویج اسلام ناب محمدی و فرهنگ علوی و شیعی در مملکت ما دارند ؛ کوچکترین احترام و عرض ارادتی به محضر آنها ، بزرگترین برکات را از سوی خداوند متعال و اهلبیت علیهم السلام ، برای زائر قبور مطهرشان به همراه دارد.
🔹ثواب الأعمال ـ به نقل از محمّد بن يحيى ـ :
يكى از اهالى رى گفت : خدمت امام هادى عليه السلام مشرّف شدم . حضرت پرسيد : كجا بودى؟
عرض كردم : به زيارت حسين عليه السلام رفته بودم .
حضرت فرمود : بدان كه اگر قبر عبدالعظيم در شهر خودتان را زيارت كنى ، همچون كسى باشى كه حسين بن على عليهماالسلام را زيارت كرده باشد .۱
▪️شهادت حضرت حمزه (ع) و وفات حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) تسلیت باد
۱.میزان الحکمه
@akhlaghz
☑️ سالروز شهادت حضرت حمزه بهانه خوبی است برای اینکه ایشان را هرچند از راه دور زیارت کنیم ، همانطور که اهلبیت علیهم السلام به زیارت ایشان تاکید داشتند :
السلام علیک یاعمّ رسول الله صلی الله علیه وآله
السلام علیک یا خیر الشهداء
السلام علیک یا أسد الله و أسد رسوله ...
📖 مفاتیح الجنان
@akhlaghz
🌱 تأدیب خود قبل از دیگران
ﻓﺮﻕ ﺍﺳﺖ ﺑﻴﻦ ﺩﺍﻧﺎﻳﯽ ﻭ ﺩﺍﺭﺍﻳﯽ !
ﺑﻌﻀﯽ ﻓﻘﻂ ﺧﻮﺑﯽﻫﺎ ﻭ ﺑﺪﯼﻫﺎ ﺭﺍ ﻣﯽﺩﺍﻧﻨﺪ ﻭ ﺧﻮﺩ ﺭﺍ ﻣﻌﻠﻢ ﺍﺧﻠﺎﻕ ﻣﻌﺮﻓﯽ ﻣﯽﮐﻨﻨﺪ، ﻭﻟﯽ ﺍﺯ ﺩﺍﻧﺶ ﺧﻮﺩ ﺑﺮﺍﯼ ﺍﺻﻠﺎﺡ ﻧﻔﺲ ﺧﻮﻳﺶ ﻭ ﺗﺨﻠﻖ ﺑﻪ ﺍﺧﻠﺎﻕ ﺣﻤﻴﺪﻩ ﻭ ﺩﻭﺭﯼ ﺍﺯ ﺭﺫﺍﻳﻞ ﺍﺧﻠﺎﻗﯽ ﺑﻬﺮﻩ ﺍﯼ ﻧﺒﺮﺩﻩ ﺍﻧﺪ.
ﺫﺍﺕ ﻧﺎﻳﺎﻓﺘﻪ ﺍﺯ ﻫﺴﺘﯽ ﺑﺨﺶ ***ﮐﯽ ﺗﻮﺍﻧﺪ ﮐﻪ ﺷﻮﺩ ﻫﺴﺘﯽ ﺑﺨﺶ
ﮐﺴﯽ ﮐﻪ ﻋﻠﻢ ﺍﺧﻠﺎﻕ ﺑﺮﺍﻳﺶ ﺩﺍﺭﺍﻳﯽ ﻭ ﺍﺭﺯﺵ ﺷﺪﻩ ﻳﻌﻨﯽ ﺑﻪ ﺁﻧﭽﻪ ﺭﺍ ﻣﯽﺩﺍﻧﺪ ﻭ ﻣﯽﮔﻮﻳﺪ ﭘﺎﺑﻨﺪ ﻭ ﻋﻤﻞ ﮐﻨﻨﺪﻩ ﺍﺳﺖ. ﻣﻮﻋﻈﻪ ﺍﺵ ﺑﺮ ﺩﻝ ﻣﯽﻧﺸﻴﻨﺪ ﻧﻔﺴﺶ ﻗﺪﺳﯽ ﻣﯽﺷﻮﺩ ﻭ ﻧﻴﺎﺯ ﺑﻪ ﺯﻳﺎﺩﻩ ﮔﻮﻳﯽ ﻧﺪﺍﺭﺩ ﮐﺎﻓﯽ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﻳﮏ ﺟﻤﻠﻪ ﻧﺼﻴﺤﺖ ﮐﻨﺪ ﺷﻨﻮﻧﺪﻩ ﺭﺍ ﻣﺘﺤﻮﻝ ﻭ ﺩﮔﺮﮔﻮﻥ ﺧﻮﺍﻫﺪ ﮐﺮﺩ.
🔹خداوند در قرآن می فرماید:
«أتأمرون الناس بالبرّ و تنسون أنفسکم » ... ﺁﻳﺎ ﻣﺮﺩﻡ ﺭﺍ ﺑﻪ ﻧﻴﮑﯽ ﻭ ﮐﺎﺭﻫﺎﯼ ﺧﻮﺏ ﺍﻣﺮ ﻣﯽﮐﻨﻴﺪ ﺍﻣﺎ ﺧﻮﺩ ﺭﺍ ﻓﺮﺍﻣﻮﺵ ﮐﺮﺩﻩ ﺍﻳﺪ (بقره۴۴)
-حدیث زندگی: شرح حکمتهای نهجالبلاغه
@akhlaghz
⚠️ عبرت
انسان ، با اینکه هرروز شاهد مرگ عده ای از هم نوعان خویش - از فقیر و غنی. - است و نیز می بیند که آنها از متاع دنیا بجز چند متر پارچه ( کفن )، هیچ چیز با خود نمی برند ، اما خیال می کند خود سالیان متمادی زنده و بهره مند خواهد بود ؛ لذا هیچ گاه عبرت نمی گیرد و همچنان تشنه زر و زیور دنیا باقی می ماند و هرگز سیراب نمی شود.
🔹 حضرت علی علیه السلام می فرماید :
چه بسیار است عبرت ها و چه اندک است عبرت گرفتن . ۱
🔸حکایت
روزی حضرت داوود علیه السلام از شهر بیرون رفت و به کوهی رسید که در آن پیامبرِ عابدی به نام حزقیل زندگی می کرد . وقتی داوود بر او وارد شد از او پرسید : آیا تا کنون به دنیا تمایل پیدا کرده ای تا شهوات و لذت های آن را دوست داشته باشی ؟
حزقیل فرمود : آری . گاهی به قلبم خطور می کند .
داوود گفت : در آن حال چه می کنی ؟
حزقیل فرمود : به این درّه که می بینی وارد می شوم و از آنچه که در آن است عبرت می گیرم .
داوود وارد درّه شد و در آنجا تختی از آهن و جمجمه ای پوسیده و استخوان های متلاشی شده و لوحی دید .
آن لوح را خواند که این چنین نوشته بود :
《من - روی بن سالم - هزار سال پادشاهی کردم و هزار شهر ساختم و حرم سرایی با هزار زن داشتم .حالا خاک ، بسترم شده و سنگ ، متکای زیر سرم گشته است و مار و کرم ، همسایه ام شده اند.
کسی که سرانجام کار مرا به دیده عبرت بنگرد ، به دنیا فریفته نخواهد شد . ۲
۱. نهج البلاغه ، ح ۲۹۷
۲. بحارالانوار ، ج ۱۴
@akhlaghz
⁉️ بهترین عمل، کدام عمل است؟
برخی تصور می کنند بهترین عمل نزد خداوند متعال، سنگین ترین و طولانی ترین آنها می باشد ، و یا عده ای ملاک عمل بهتر را ، پرخرج تر بودن و بعضی مقدس بودن مکانِ عمل می دانند ...
درحالیکه بهترین عمل آن است که مورد قبول خدا واقع شود، هر کاری که باشد؛ کوچک یا بزرگ. نوع کار مهم نیست قبولی آن مهم است.
هنگامی که حضرت ابراهیم (علیه السلام) پایه های کعبه را با همکاری فرزندش اسماعیل بالا برد، دعا کرد و گفت:« ربنا تقبل منا» ؛ خدایا! از ما بپذیر ( سوره بقره، آیه 127).
با آنکه محل کار مکه، نوع کار ساختن کعبه، بنّای آن پیامبر اولوا العزمی همچون حضرت ابراهیم و کارگرش پیامبری دیگری به نام اسماعیل، هدف آن مرکز عبادت برای نسل بشر، طواف گاه انبیا، فرودگاه جبرئیل و زادگاه حضرت علی (علیه السلام) است!!!
با همه این ارزشها، مهم آن است که خداوند قبول کند و لذا فرمود:
«ربنا تقبل منا»
آری ساختن کعبه هم اگر مورد قبول خدا واقع نشود، ارزشی ندارد.۱
۱_ پرسشهای مهم و پاسخهای کوتاه
@akhlaghz
🌺 امام رضا علیه السلام: اگر مردم زیبایی های سخنان ما را می شناختند ، بی شک از ما پیروی می کردند .
⚠️ چه بسا دوری مردمِ جهان از اهل بیت علیهم السلام و سخنان ماندگار ایشان ، بخاطر کوتاهی شیعیان و محبین آنها باشد⁉️
🔸عزیزانِ همراه ، با انتقادات و نظرات سازنده خود ، خادمین کانال را در راستای ترویج کلام و سیره معصومین علیهم السلام یاری فرمایید. 👇👇👇
@mtdsim
@akhlaghz
😀 شوخی
برخلاف تصور برخی - که مومنین را عبوس و غمگین جلوه می دهند - شوخی و مزاح از ویژگی های بارزِ انسان مومن است؛ نور ایمان چنان قلب او را مسرور کرده که می تواند شادی را برای دیگران نیز به ارمغان آورد.
پیامبر «صلی الله علیه و آله» که صاحبِ خُلق عظیم معرفی شده اند ، اهل مزاح بودند و اصحاب را بدین وسیله شاد و مسرور می کردند .
اما منافق ، به دلیل اینکه از ایمان حقیقی بهره ای ندارد، از نشاط و سرور نیز محروم است ، و لذا همیشه اخمو و عصبانی می باشد.
🔹 فضل بن ابی قره روایت کرده که امام صادق علیه السلام فرمودند :
هیچ مومنی نیست که در او دعابة نباشد.
من عرض کردم :دعابة چیست ؟
فرمود : شوخی است.۱
. اصول کافی ، ج ۴
@akhlaghz
⚔ قطع کلام دیگران ...
عده ای طبق عادت و برخی با قصد و غرض ، کلام دیگران را قطع کرده و مشغول سخن می شوند . در حالی که این عمل ، خلاف ادبِ معاشرت و بی احترامی محسوب می شود و طرف مقابل را به شدت آزار می دهد ؛
🔹حضرت صادق (ع) فرمود: رسول خدا (ص) فرموده:
هرکس در میان سخن برادر مسلمانش (که مشغول سخن گفتن است) بدود و سخن او را بِبُرد ، مانند این است که صورت او را خراشیده است.
اصول کافی ، ج ۴ ، ص ۴۸۱
@akhlaghz
✨ حجاب و نقاب دیدار
ﻛﺠﺎ ﺭﻓﺘﻨﺪ ﻛﺴﺎﻧﻰ ﻛﻪ ﺑﺎ ﺻﺎﺣﺐ ﺍﻟﺰﻣﺎﻥ - ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴﻠﺎﻡ - ﺍﺭﺗﺒﺎﻁ ﺩﺍﺷﺘﻨﺪ؟
ﻣﺎ ﺧﻮﺩ ﺭﺍ ﺑﻴﭽﺎﺭﻩ ﻛﺮﺩﻩ ﺍﻳﻢ ﻛﻪ ﻗﻄﻊ ﺍﺭﺗﺒﺎﻁ ﻧﻤﻮﺩﻩ ﺍﻳﻢ ﻭ ﮔﻮﻳﺎ ﻫﻴﭻ ﭼﻴﺰ ﻧﺪﺍﺭﻳﻢ، ﺁﻳﺎ ﺁﻥﻫﺎ ﺍﺯ ﻣﺎ ﻓﻘﻴﺮﺗﺮ ﺑﻮﺩﻧﺪ؟!
ﺍﮔﺮ ﺑﻔﺮﻣﺎﻳﻴﺪ: ﺑﻪ ﺁﻥ ﺣﻀﺮﺕ ﺩﺳﺘﺮﺳﻰ ﻧﺪﺍﺭﻳﻢ؟ ﺟﻮﺍﺏ ﺷﻤﺎ ﺍﻳﻦ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﭼﺮﺍ ﺑﻪ ﺍﻧﺠﺎﻡ ﻭﺍﺟﺒﺎﺕ ﻭ ﺗﺮﻙ ﻣﺤﺮﻣﺎﺕ ﻣﻠﺘﺰﻡ ﻧﻴﺴﺘﻴﺪ، ﻭ ﺍﻭ ﺑﻪ ﻫﻤﻴﻦ ﺍﺯ ﻣﺎ ﺭﺍﺿﻰ ﺍﺳﺖ؛ ﺯﻳﺮﺍ:
« ﺍﻭﺭﻉ ﺍﻟﻨﺎﺱ ﻣﻦ ﺗﻮﺭﻉ ﻋﻦ ﺍﻟﻤﺤﺮﻣﺎﺕ».
ﭘﺮﻫﻴﺰﮔﺎﺭﺗﺮﻳﻦ ﻣﺮﺩﻡ، ﻛﺴﻰ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﺍﺯ ﻛﺎﺭﻫﺎﻯ ﺣﺮﺍﻡ ﺑﭙﺮﻫﻴﺰﺩ.
‼️ ﺗﺮﻙ ﻭﺍﺟﺒﺎﺕ ﻭ ﺍﺭﺗﻜﺎﺏ ﻣﺤﺮﻣﺎﺕ، ﺣﺠﺎﺏ ﻭ ﻧﻘﺎﺏ ﺩﻳﺪﺍﺭ ﻣﺎ ﺍﺯ ﺁﻥ ﺣﻀﺮﺕ ﺍﺳﺖ.
-در محضر ایت الله بهجت
@akhlaghz
☑️ ذکر عملی
برخلاف تصور بسیاری از مردم ، « ذکر » فقط محدود و منحصر در ذکر زبانی نیست ؛ بلکه ذکر انواعی دارد که عبارتند از : ذکر قلبی (توجه) ، ذکر زبانی و ذکر عملی ؛ که بالاترین آنها ذکر عملی یعنی« انجام واجبات الهی و ترک محرمات الهی » است .
▪️امام صادق علیه السلام:
ﺳَﺮﻭﺭ ﺍﻋﻤﺎﻝ ﺳﻪ ﭼﻴﺰ ﺍﺳﺖ: " ﺍﻧﺼﺎﻑ ﺑﺎ ﻣﺮﺩﻡ "، ﭼﻨﺎﻥ ﮐﻪ ﺑﻪ ﭼﻴﺰﯼ ﺑﺮﺍﯼ ﺧﻮﺩﺕ ﺧﺮﺳﻨﺪ ﻧﺸﻮﯼ ﻣﮕﺮ ﺍﻳﻦ ﮐﻪ ﺑﻪ ﻣﺎﻧﻨﺪ ﺁﻥ ﺑﺮﺍﯼ ﺁﻧﺎﻥ ﻫﻢ ﺧﺮﺳﻨﺪ ﺷﻮﯼ ، ﻭ "ﺷﺮﻳﮏ ﮐﺮﺩﻥ ﺑﺮﺍﺩﺭ ﺩﺭ ﻣﺎﻝ ﺧﻮﺩ "، ﻭ " ﻳﺎﺩ ﺧﺪﺍ ﺩﺭ ﻫﻤﻪ ﺣﺎﻝ" ؛ﮐﻪ ﻓﻘﻂ ﺳﺒﺤﺎﻥ ﺍﻟﻠّﻪ ﻭ ﺍﻟﺤﻤﺪ ﻟﻠّﻪ ﻭ ﻟﺎ ﺍﻟﻪ ﺍﻟﺎّ ﺍﻟﻠّﻪ ﻭ ﺍﻟﻠّﻪ ﺍﮐﺒﺮ ﻧﻴﺴﺖ. ﺑﻠﮑﻪ ﺫﮐﺮ ﺍﻳﻦ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﻭﻗﺘﯽ ﻓﺮﻣﺎﻧﯽ ﺍﺯ ﺧﺪﺍﻭﻧﺪ عزوجل ﺁﻣﺪ، ﺍﻧﺠﺎﻣﺶ ﺩﻫﯽ ﻭ ﭼﻮﻥ ﻧﻬﯽ ﺍﯼ ﺑﻴﺎﻣﺪ ﺭﻫﺎ ﮐﻨﯽ. ۱
۱-ترجمه اصول کافی
@akhlaghz
🏴🏴🏴
📖 حکایت زیبا و آموزنده
⚫️ نتیجه عهد با امام علیه السلام...
ابو بصیر گوید: من همسایه اى داشتم که مطیع سلطان بود و (از راه رشوه و غصب و حرام) مالى بدست آورده بود، مجلسى براى زنان آوازه خوان آماده مى ساخت و همگى نزدش انجمن مى کردند، خودش هم شراب مى نوشید.
من بارها بخودش شکایت بردم و گله کردم، ولى او دست برنداشت، چون پافشارى زیاد کردم، به من گفت: من مردى گرفتارم و تو مردى هستى برکنار و باعافیت ؛اگر حال مرا بصاحبت (امام صادق علیه السلام) عرضه کنى، امیدوارم خدا مرا هم بوسیله تو نجات بخشد.
گفتار او در دلم تأثیر کرد، چون خدمت امام صادق علیه السلام رسیدم، حال او را بیان کردم، حضرت به من فرمود: چون به کوفه باز گردى، نزد تو آید به او بگو جعفر بن محمد گوید: تو آنچه را بر سرش هستى واگذار، من بهشت را از خدا براى او ضمانت می کنم.
چون بکوفه باز گشتم، او و دیگران نزد من آمدند، من او را نزد خود نگاه داشتم تا منزل خلوت شد آنگاه به او گفتم:
اى مرد من حال تورا به حضرت ابى عبداللّه، جعفر بن محمد، امام صادق علیه السلام عرض کردم به من فرمود: چون بکوفه باز گشتى نزد تو آید، به او بگو جعفربن محمد مى گوید: آنچه را بر سرش هستى واگذار، من بهشت را از خدا براى تو ضمانت مى کنم.
او گریست و گفت: تورا بخدا امام صادق علیه السلام بتو چنین گفت؟
من سوگند یاد کردم که او به من چنین گفت.
گفت تورا بس است (یعنى همین اندازه بر عهده تو بود و باقى بر عهده من).
سپس برفت و بعد از چند روز نزد من فرستاد و مرا خواست، چون رفتم دیدم پشت در خانه خود برهنه نشسته است، به من گفت: ابا بصیر! هر چه در منزل داشتم بیرون کردم (بصاحبانش رسانیدم و در راه خدا دادم حتى لباسهایم را) و اکنون چنانم که مى بینى.
ابو بصیر گوید: من نزد دوستانم رفتم و پوشاکى برایش گرد آوردم.
چند روز دیگر گذشت، دنبالم فرستاد که من بیمارم، نزد من بیا، من نزدش رفتم و براى معالجه او در رفت و آمد بودم تا مرگش فرا رسید، پس از اینکه بی هوش شد و دوباره به هوش آمد گفت:
امام صادق علیه السلام بضمانت خود وفا کرد و سپس در گذشت رحمت خدا بر او باد.
چون حج گزاردم نزد امام صادق علیه السلام رسیدم و اجازه خواستم، چون خدمتش رفتم، هنوز یک پایم در صحن خانه و یک پایم در راهرو بود که از داخل اتاق بى آنکه چیزى بگویم، فرمود: اى ابا بصیر ما به عهد با رفیقت وفا کردیم.
_ کافی ج۲
@akhlaghz
Audio42994.mp3
5.17M
🎶 چه علمی لازم است؟
🎧 روایتی زیبا و شنیدنی از امام صادق علیه السلام
@akhlaghz
🎖غیرت ...
یکی از خصلت های منفی در برخی از مردان ، بی غیرتی آنان نسبت به محارم خود است .
ایشان نسبت به حجاب و عفافِ نوامیس خود سهل انگارند ، و از جلب نظر مردان نامحرم به آنها اِبا و امتناعی ندارند ، و حتی آن را آزادی و خوش خدمتی به زن دانسته و خود به فساد آنان دامن می زنند . در حالی که مرد بی غیرت ، هرگز روشنفکر و مدافع حقوق زنان نبوده ، و اتفاقا آنچه برای او اهمیت ندارد زن و ارزش والای اوست‼️
✅ مردان《باایمان》براساس معرفت دینی خویش ، زن را گوهری پاک و گرانبها می دانند ، که باید از چشمان آلوده ودزدصفت در امان بماند؛ لذا غیرت می ورزند و از ناموس خود به خوبی محافظت می کنند .
🔹پیامبر اعظم «صلی الله علیه وآله »:
همانا غیرت ورزی از ایمان است و بی غیرتی از نفاق و دورویی .
📚بهشت اخلاق ، ج ۱
@akhlaghz