#شمارش_معکوس_تا_اتفاقی_بزرگ_
#پارت_دوم
۵.بسیاری از آقایان اشتباها براین باورند که به خاطر ازدحام و شلوغی و اختلاط محرم و نامحرم، پیاده روی اربعین جای خانم ها نیست!!!
ضمن تاکید موکّد بر اشتباه بودن این نظر آقایان محترم،دقت کنید که تا این جای کار بارعایت نکات شماره ی یک و شماره ی چهار، این اختلاط که صد البته فقط مختص خانم ها هم نیست، مدیریت می شود و فقط می ماند ازدحام بسیار روز اربعین وحتی یک روز قبلش، که آن هم یاباید با رجوع به همان بک گراند ذهنی که در نکته ی اول اشاره شد حل شود ، و مثلا مثل ما به سلامی و خواندن زیارت اربعینی در اولین جایی که گنبد حرم ابا عبدالله مشاهده می شود رضایت دهید و برگردید ویا اینکه درصورت داشتن شرایط، با هزینه کردن احتمالا قابل توجهی، یکی دو روز بعداز اربعین هم جایی بگیرید و بمانید و از نیمه های شب برای رفتن به حرم بهره ببرید.
۶.دقت کنید که شما حتی در خانه خودتان و در رختخواب گرم و راحت و شرایط به ظاهر طبیعی هم که باشید، امکان بیمار شدن فرزندتان هست. پس محروم کردن خود و فرزندانتان از فیض عظیم پیاده روی اربعین و زیارت اربعین ،با این استدلال که ممکن است فرزندتان بیمار شود ، واقعا موجّه نیست.
هر چند که ممکن است باوجود تدابیر لازم، بازهم بیمار شوید اما بد نیست ضمن توکّل که اصل ماجراست،تدابیری هم داشته باشید در این زمینه تا جایی که به شما مربوط می شود البته.
مثلا در صورت امکان ضرورت استفاده از ماسک در برخی اوقات را،برای فرزندتان توضیح دهید.و یا اینکه لیموترش و عسل همراه خودتان ببرید و سعی کنید همگی هر روز ، مقداری شربت لیموترش و عسل بخورید.
یا مثلا بر حسب تجربه ی یکی از دوستان آشنا به طب اسلامی، مخلوط عسل و سویق و اندکی سیاهدانه هم یک غذای قابل حمل و انرژی زا برای سطوح سنی مختلف است که نیاز به چیز دیگری حتی نان هم ندارد.
و یا همراه داشتن مقداری نمک دریای طبیعی هم لازم و کاربردی است.
صد البته ممکن است و فقط ممکن است که با وجود توکّل و تدابیر لازم، باز هم فرزندتان بیمار شود که در این صورت شاید این بیماری هم قسمتی از مراحل رشد شما طی این سفر و به قول بزرگواری در جهتِ #شدن هست.
۷.نگران غذاهم نباشید. در طول مسیر به قدر کافی تنوع غذایی هست که مطابق میل فرزندتان می توانید غذا فراهم کنید.خصوصا که برخی غذاهای همه پسند مثل تخم مرغ و فلافل، بسیار یافت می شود.
۸.برای فرزندتان وسایل سرگرمی کوچک و جمع و جور و حتی هدیه های کوچک و مختصر، برحسب علایقش همراهتان ببرید.و گاهاً با دادن هدیه ای هر چند کوچک اما مورد علاقه اش، او را خوشحال و شارژ کنید.
والبته که از همان ابتدای سفر، دادن وعده ی خرید جایزه ای خوب در پایان سفر و موقع برگشت از کربلا،شیرینی این سفر را برای فرزندتان دو چندان می کند و فراموش نشدنی. وچه بهتر که در حدّ فهم فرزندتان دلیل خرید این جایزه ی پایانی دوست داشتنی را هم برایش بگویید.و این یعنی پر رنگ کردن کار خوبش در ذهنش، که همان اهمیت زائر اربعین امام حسین شدن است.
این را هم گوشه ی ذهنتان داشته باشید که برخلاف تصور عموم مبنی بر هرچه کمتر بودن وسایل همراه، به همراه داشتن کیف دستی همیشه دم دست هم ، برای مادران ضروری است که برای برداشتن وسایل پر کابرد فرزند، هربار نیازی به رجوع به کوله پشتی طبیعتا پر وسیله تان نباشد.
(که البته زحمت حمل این کیف دستی هم بارعایت نکات فوق طبیعتا در مسیر، با کالسکه هست ونه با شما).
ادامه دارد...
#راضیه_ابراهیمی
#تجربه_پیاده_روی_اربعین
#پارت_دوم
#نگاربانو
@negaarbanoo
#شمارش_معکوس_تا_اتفاقی_بزرگ_
#پارت_سوم_
۹. جان کلامم اینکه افراد زیادی هستند که آرزوی این را دارند که کسی به آنها این پیشنهاد را بدهد که" فلانی می آیی امسال باهم برویم پیاده روی اربعین؟"
پس اگر به شما این پیشنهاد شده قدر خودتان را بدانید و این فرصت را از دست ندهید...
فرصتی که مفهوم ترین نتیجه اش می شود اثر وضعی عاقبت به خیر شدن طبق نقل زیر از استا د فاطمی نیا👇
استاد فاطمی نیا: و اما زیارت اربعین #یک_اثر_وضعی_دارد وآن را به یادگار از استادم که از کبار اولیاء خدا بود نقل می کنم؛
ایشان می فرمودند برای زیارت اربعین پاداشی قرار داده شده که اعمال دیگر این پاداش را ندارد، و آن این است که زائر اربعین امام حسین علیه السلام #عاقبت_به_خیر_
می شود.
۱۰. طبیعی است که افرادی هم هستند که علیرغم میل فراوان، شرایط حضور هر ساله در این اجتماع بزرگ شیعی را ندارند.که در این مورد اشاره ای می کنم به روایتی راهگشا از امام صادق علیه السلام.
هشام:از امام صادق پرسیدم:
کسی که خودش به واسطه ی بیماری یا مشکلی نتواند به زیارت امام حسین برود و در عوض شخص دیگر را روانه کند(وهزینه اش را بدهد)، چه اجری دارد؟
امام صادق فرمودند:
-به ازای هر مومنی که خرج کند خداوند همانند کوه احد برایش حسنه می نویسد.
-چندین برابر آنچه هزینه کرده را درهمین دنیا به او بر می گرداند.
-بلاهایی که فرود آمده و قرار بوده به او برسد را از او دور می کند.
-ومالش حفظ می شود.
۱۱. و توصیه ی آخر به مادر بانوهای بزرگوار این است که تا حد ممکن به رفتن به زیارت اربعین بدون حضور فرزندانتان، حتی فکر هم نکنید. هستند مادرانی که علیرغم حضور پر رنگ خودشان در راهپیمایی بزرگ اربعین، متاسفانه فرزندانشان را با خود همراه نمی کنند.
لطفا بار دیگر چند خط اول مربوط به پارت اول این تجربه نگاری را با دقت بخوانید و کمی بیندیشید ببینید راضی می شوید فرزندانتان را از حضور در این لشکر بزرگداشت مقام سید الشهدا که خود یک مانور شیعی است محروم کنید؟!
برقرار و عاقبت به خیر باشید.
#راضیه_ابراهیمی
#تجربه_پیاده_روی_اربعین
#پارت_آخر
#نگاربانو
@negaarbanoo
#ختم_زیارت_عاشورا_نیت_عبدالله_بن_الحسن (ع)
پدرش امام حسن مجتبى (ع) و مادرش، دختر شلیل بن عبدالله ميباشد. عبدالله در کربلا نوجوانى بود كه به سن بلوغ نرسيده بود و چون عمويش حسين (ع) را زخمى و بيياور ديد، خود را به آن حضرت رسانيد و گفت: «به خدا قسم از عمويم جدا نميشوم». در آن هنگام شمشيرى به طرف امام حسین (ع)) روانه شد. عبدالله دست خود را سپر شمشير قرار داد و دستش به پوست آويزان شد و فرياد زد: «عموجان» ! حسين (ع) او را در بغل گرفت و به سينه چسبانيد و فرمود: برادرزاده! بر اين مصيبت كه بر تو وارد آمده است، صبر كن و از خداوند طلب خير نما، زيرا خداوند تو را به پدران صالحت ملحق ميكند. ناگاه حرمله بن کاهل تيرى بر او زد و او در دامان عمويش حسين(ع)، به شهادت رسيد. وى نوجوانى يازده ساله بود .🌷
تقدیم به امام زمان عجل الله🌷
@alafvalafv
هدایت شده از 💌نامه ای برای پدر بنویسیم😢✏📄
1_14390918.mp3
1.93M
#شعر_ترانه
خوانش
#ارغوان
ترانه
#محمد_اصفهانی
کاش این #جمعه یکی
به دلم حس بدهد؛
گل نرگس بدهد.
#علیرضا_فولادی
@namebepedar💌
#ختم_زیارت_عاشورا_ازطرف_عون_بن_عبدالله_تقدیم_امام_زمان_عجل_الله
عون بن عبدالله پدرش، عبدالله و مادرش حضرت #زینب ( علیها السلام) است. او در اوائل راه مكه به كربلا، در «وادى عقيق» به امام حسين(ع)پيوست. او در روز عاشورا به ميدان نبرد تافت و شمشير زد تا به شهادت رسيد.
@alafvalafv
هدایت شده از 💌نامه ای برای پدر بنویسیم😢✏📄
❤️ساعت عاشقی❤️
💟بےعشق مهدے در دلم لطف و صفا نیسٺ
لایق بہ خاک اسٺ آن دلے کہ مبتلانیسٺ
💟هر روز باید از فراقش نالہ سر داد
مهدے فقط آقاے روز جمعہ ها نیسٺ
#اللهم_عجل_لولیڪ_الفرج💚
#یاصاحب_الزمان_عج🌸
@namebepedar
به برکت صلواتی بر محمد و آل محمد
این صلوات معادل #ده_هزار صلوات میباشد:
اللهُمَ صَلِّ عَلَی سَیِّدنا و نبیِّنا مُحَمَدٍ و آلِه مَااختَلَفَ المَلَوان و تَعاقَبَ العَصرانِ وَکَرَّ الجَدیدانِ وَاستَقْبَلَ الفَرقَدانِ و بَلِّغ رُوحَهُ و اَرواحَ اَهلَ بَیته منِّی اَلتَّحیَّهَ وَ السَّلام
منبع:تفسیر روح البیان/ج۷/ص۲۳۴
شرح حکمت ۴١٩
🔸#نقاط_ضعف_عجيب_اين_انسان_مغرور!
امام(عليه السلام) در اين گفتار حكيمانه پرده از روى ضعف انسان برداشته و غرور و غفلت او را درهم مى شكند و نشان مى دهد كه در برابر تمام نقطه هاى قوت و توانايى هايى كه انسان دارد نقاط ضعف عجيبى را نيز داراست و در مجموع به شش نقطه از اين نقاط ضعف اشاره مى فرمايد، #سه قسمت از #درون انسان سرچشمه مى گيرد و #سه قسمت از #برون.
✴اما درباره سه قسمت اول مى فرمايد: «بيچاره فرزند آدم، سرآمد زندگى اش نامعلوم،عوامل بيمارى اش ناپيدا و اعمالش در جايى محفوظ است»; (مِسْكِينٌ ابْنُ آدَمَ: مَكْتُومُ الاَْجَلِ مَكْنُونُ الْعِلَلِ، مَحْفُوظُ الْعَمَلِ).
آرى از يك سو نمى داند پايان عمر او در چه زمان و تاريخى است; شب مى خوابد از صبح خبر ندارد، صبح مى شود از عصر خبر ندارد. خواه پير👴 باشد يا جوان👨 يا كودك 👶در هر لحظه احتمال فرا رسيدن مرگ وجود دارد.
و از سويى ديگر عوامل بيمارى در درون بدن او به صورت ناپيدا وجود دارد. به خصوص با كشفيات امروز كه مى گويند: در هر ساعت از طريق آبو هوا و غذا و پوست بدن ميكروب هايى وارد جسم انسان شده و در خون انسان شناور مى شوند. هر زمان كه بخشى از آن ها غلبه كنند انسان به يكى از بيمارى ها مبتلا مى شود.😬
دستگاه هاى بدن انسان اعم از دستگاه تنفس و قلب و كليه و عروق و مغز، همه آسيب پذيرند و در معرض انواع آفات و بيمارى ها قرار دارند. با اين حال چگونه انسان مى تواند به فرداى خود مطمئن باشد كه سالم است و توانا؟
↪از سوى سوم، هر عملى كه به جا مى آورد در نامه اعمال او ثبت مى شود و فرشتگان الهى مأمور حفظ اعمال او هستند. اضافه بر اين، زمين و زمان و اعضاى بدن او نيز همگى مأموريت ضبط اعمال او را دارند.
آيا چنين انسانى شايسته عنوان مسكين نيست كه امام(عليه السلام) فرموده است❓😢
✴آنگاه اشاره به عوامل بيرونى كرده و به چند نمونه ظاهراً كوچك آن كه مى تواند زندگى انسان را برهم زند اشاره مى كند، مى فرمايد: «پشه اى او را آزار مى دهد و گلوگير شدن (آب يا غذا) موجب مرگ اوست و عرق، او را متعفن و بدبو مى سازد»; (تُؤْلِمُهُ الْبَقَّةُ، وَ تَقْتُلُهُ الشَّرْقَةُ، وَ تُنْتِنُهُ الْعَرْقَةُ).
✅«شرقة» اسم «مرة» از ماده «شَرَق» (بر وزن طرب) به معناى گلوگير شدن است.
آرى پشه اى كه گاه به آسانى به چشم نمى آيد و در گوشه و كنار در كمين انسان است كه بر بدن او بنشيند و با نيش خود بخشى از خون او را بمكد و خواب و استراحت را از او بگيرد. اضافه بر پشه هاى خطرناكى كه گاه مايه مرگ انسان اند يا بيمارى هايى را به او تحميل مى كنند.
از سويى ديگر مجراى تنفس و تغذيه انسان دقيقاً در كنار يكديگر قرار دارند. به هنگامى كه انسان مى خواهد غذايى ببلعد دريچه تنفس بسته مى شود و به هنگامى كه بلعيدن تمام شد باز مى شود. حال اگر آن دريچه كوچكى كه اين وظيفه را برعهده دارد دير بجنبد و مقدارى آب يا غذا وارد ريه شود اگر بسيار كم باشد با سرفه هاى شديد به خارج پرتاب مى شود و اگر زياد باشد حالت خفگى به انسان دست مى دهد و پايان عمر او فرامى رسد. 😱
همچنين اگر لقمه يا جرعه آب در آن فضا بايستد و حركت نكند راه نفس كشيدن را بر انسان مى بندد و اگر در مدت كوتاهى مشكل برطرف نشود مرگ به سراغ او مى آيد.
انسانى كه اينقدر مرز زندگى و مرگش به هم نزديك است چگونه ممكن است مغرور شود و از باده قدرت سرمست گردد و دست به هر كارى بزند؟😐
همچنين هر انسانى به هنگامى كه فعاليت جسمانى شديدى داشته باشد و يا در گرماى هوا گرفتار شود عرق از روزنه هاى پوست او جارى مى گردد و بدن او را بدبو مى سازد يعنى عوامل تعفن به وسيله خود او بر بدنش آشكار مى شود.
⬅از مجموع اين نقاط ضعف شش گانه به خوبى روشن مى شود كه چرا انسان مسكين و بيچاره است.
@alafvalafv
سوال امروز مون:
❓❓❓
مگه انسان خلیفه ی خدا و گل سر سبد آفرینش نیست؟
پس هدف امام از این تعبیرات چیه؟
یعنی میخواستن انسان رو تحقیر کنن؟؟؟
« الهى!
در بسته نیست،
ما دست و پا بسته ایم !!!!
بابُكَ مَفْتُوحٌ لِلرَّاغِبينَ
در خانه ات به روى مشتاقان باز است باز »
استاد حسن زاده آملی
#ختم_زیارت_عاشورا_ازطرف_محمدبن_عبدالله
پدرش، عبدالله و مادرش خوصاء ميباشد. او با برادرش «عون» در راه مكه به كربلا در « وادی عقیق » به امام حسين(ع) پيوست و در روز عاشورا قبل از برادرش عون به ميدان رفت و به شهادت رسيد .
#تقدیم میکنیم به ساحت مقدس امام زمان ارواحنا له الفداء
@alafvalafv
لطفا نفری صد صلوات برای آزادی مرزبانان ایرانی که در مرز پاکستان ربوده شده اند بفرستید که ان شاءالله چشم مادرانشان روشن و دل ملت هم شاد شود.آمین🌷🌷
بسم الله الرحمن الرحیم
قطعا امام علیه السلام قصدشون تحقیرنیست
اصلا با شان امام ع درتضاده
قصد امام ع این هست که بفرماید انسان مستقلا وبه تنهایی هیچه هیچه
اگر به اقیانوس رحمت الهی یعنی اهل بیت ع وخود خدا متصل بشه و از غرور وخودخواهی دوری کندبه مقام خلیفه اللهی وگل سرسبد هستی بودن میرسد
وقصد امام نشان دادن چهره ی واقعیه یک انسان مغرور و خودخواه هست.که فقط خودش رامیبیند
خودی که بسیارضعیف است
اوله نطفه وآخره جیفه و اوسطه یحمل الازره
@alafvalafv
سلام
به نظر، امام(علیه السلام) به جنبههای ضعف انسان اشاره میکند تا انسان را از مغرور شدن به خویشتن بازدارد .
همونطور که در قرآن میفرماید: یاایهاالانسان ما غرک بربک الکریم . ای انسان چه چیز تو را به پروردگار کریمت مغرور ساخت .
انسانی که اول نطفهی ناپاکی و بعد لخته خونی و در انتها جیفه و مرداری است و با عرقی متعفن میشود .
جنبهی روحانی انسان متعالی و ارزشمنده و اگر انسان روح را حاکم کنه جسمش هم نیرومند میشه و این روح متعالی انسان را به اعلی علیین میرساند و اگر روح را گوش به فرمان جسم ضعیف و هوی و هوس خود کند خود را ضعیف کرده و به اسفل السافلین میرساند و طبق قرآن حتی کالانعام بل هم اضل میشود . خداخیرتون بده با خوندن این تفسیر فهمیدم واقعا چه قدر من غافلم ازمرگ خوبه آدم همیشه به یاد مرگ باشه.این تفسیر رو باید قاب کرد جلوی چشم گذاشت هرروز خوند.
@alafvalafv
سلام انسان خوبه بادانستن نقاط قوتهایی که داره ،گهگاه به خودش یادآوری کنه ضعف هایی که داره.
ضعف ها مثل مشکلات داشتنشون خیلی هم بد نیست نفس آدمی یه لگامی هم میخوادکه سرکشی نکنه خودبرتربینی نداشته باشه واز اونجایی که کبریایی سزاوار خداونده وبس، #تکبراز نکوهیده ترین صفاته واون احساس فقرنسبت به خداروتحت الشعاع قرارمیده باعث #طغیان ونافرمانی میشه که باخلیفه اللهی درتضاده اول باید مطیع محض بوداحساس احتیاج کامل داشت تا به مرحله خلیفه اللهی راه یافت.
مولای متقیان در،مناجاتشان،اینجور دعا میکردند،
( انت القوی و انا ضعیف)
یعنی من انسان ،در برابر ذات اقدس پروردگار کوچک،ضعیفم،و بدون خداوند،هیچم..
با این تفکرات
انسان میتواند،در مسیر،بماند،
انسانی که تکبر و غرور داشته باشد،از دایره هدایت خارج میشود،،،
نتیجه میگیریم،این تکبر و غرور،که یک رذیله اخلاقی را با تفکر بشناسیم،و سعی کنیم،از آن دوری کنیم،که به واقع خیلی ضربه زننده است.
@alafvalafv
با تشکر از پاسخ های بسیار عالی و خوب دوستان🌸
واقعا لذت بردم.👌
به نکته ی شکستن غرور به درستی و خیلی خوب اشاره کردید.
و اما نکته ی مهم دیگر در فرمایش مولا, زدودن #غفلت است✅
بنابراین ⬅امام(عليه السلام) با اين گفتار حكيمانه اش نمى خواهد #مقام انسان را كاهش دهد و يا از #عظمت او بكاهد; انسانى كه خليفة الله و گل سرسبد آفرينش و مسجود فرشتگان الهى است. بلكه مى خواهد #غرور و #غفلت او را درهم بشكند; همان غرور و غفلتى كه او را آلوده انواع #گناهان و #ظلم و #ستم ها و #مفاسد بى شمار مى سازد.
نکات زیبایی در مورد این حکمت در شرح, اومده اما چون طولانیه موکول میکنم به یک جلسه دیگه ان شاءالله، در صورت حیات🍃
@alafvalafv
#ختم_زیارت_عاشورا_ازطرف_عبدالله_بن_مسلم,تقدیم به امام زمان عجل الله
پدرش، مسلم بن عقیل و مادرش، رقيه دختر حضرت علی(ع) ميباشد . وى در روز عاشورا در ميدان جنگ ، سه مرتبه با دشمن كارزار كرد.
دشمن به سوى او تيرى رها كرد و و عبدالله دستش را روى صورت گذاشت تا از اصابت تير جلوگيرى كند. تير دستش را به پيشانى دوخت. تيرى ديگر، قلب او را نشانه گرفت. شهادت او در روز عاشورا اينگونه بود.
عبدالله، چهارده سال داشت.
@alafvalafv
چله نشین ظهورامام زمان عج الله
با تشکر از پاسخ های بسیار عالی و خوب دوستان🌸 واقعا لذت بردم.👌 به نکته ی شکستن غرور به درستی و خیلی خ
با سلام و روز به خیر به شما دوستان همراه و با نام و یاد خدا
🔸نكته ها:
1. نيرومند ضعيف!
انسان موجودى است از يك نظر بسيار قوى و نيرومند كه عرصه زمين و پهناى آسمان و اعماق درياها را جولانگاه خود قرار داده و تمام موجودات زمينى را مسخّر خود ساخته و از تمام مواهب اين جهان به نفع خود استفاده مى كند. ولى با تمام قدرتى كه دارد موجودى بسيار ضعيف و آسيب پذير است. يك پشه كوچك كه گاه با چشم هم ديده نمى شود او را آزار مى دهد يا بيمار مى كند و گاهى سبب مرگ او مى شود و از آن كوچك تر ميكروب ها و ويروس هاى بيمارى زا هستند كه ابداً با چشم ديده نمى شوند ولى اين موجودات نامرئى و ظاهراً بسيار ضعيف و ناتوان انسان هاى قوى و قهرمان را مى توانند از پاى درآورند.
اين تركيب عجيب انسان از قوت و ضعف ظاهراً براى اين است كه از طرفى بتواند مدارج ترقى و كمال را طى كند و از سويى ديگر گرفتار غرور و غفلت و خودبزرگ بينى نشود.
👈ازجمله مسائلى كه انسان با آن دست به گريبان است زمان اجل اوست كه كاملاً مخفى و پنهان است. اين نيز هشدارى براى انسان هاست كه آنى غافل نشوند و به گمان زندگى طولانى دست به هر كارى نزنند و فكر نكنند كه زمان توبه از گناه و جبران خطاها وسيع است چراكه هر لحظه ممكن است مرگ او فرارسد. يك جرعه آب يا يك لقمه غذا مى تواند گلوى او را بفشارد و در عين سلامتى، راهى ديار آخرت كند.
اين ها حقايقى است كه امام(عليه السلام) در اين گفتار حكيمانه به آن اشاره فرموده و ريشه آن در قرآن مجيد است
✅ مى فرمايد: «(يُرِيدُ اللهُ أَنْ يُخَفِّفَ عَنْكُمْ وَخُلِقَ الاِْنسَانُ ضَعِيفاً); خدا مى خواهد كار را بر شما سبك كند; و انسان، ضعيف آفريده شده است».[3]
✅در جاى ديگر مى خوانيم: «(إِنَّ الاِْنسَانَ خُلِقَ هَلُوعاً * إِذَا مَسَّهُ الشَّرُّ جَزُوعاً); انسان، حريص آفريده شده * هنگامى كه ناراحتى به او رسد بسيار جزع و فزع مى كند».[4]
✅و در جاى ديگر مى فرمايد: «(وَمَا تَدْرِى نَفْسٌ مَّاذَا تَكْسِبُ غَداً وَمَا تَدْرِى نَفْسٌ بِأَىِّ أَرْض تَمُوتُ إِنَّ اللهَ عَلِيمٌ خَبِيرٌ); و هيچ كس نمى داند در چه سرزمينى مى ميرد؟ خداوند عالم و آگاه است!».[5]
✅در روايات آمده است: هنگامى كه خداوند پشه ها را بر نمرود و لشكرش مسلط ساخت تعداد فوق العاده زيادى اطراف لشكر او را احاطه كردند. نمرود از لشكرش جدا شد و در خانه اش وارد گشت و تمام درها را بست و پرده ها را فرو افكند و بر پشت خود خوابيد، فكر مى كرد كه چگونه از اين لشكر عظيم پشه ها رهايى يابد ناگهان پشه اى وارد بينى او شد و به سوى مغز او بالا رفت. چهل روز او را آزار مى داد به گونه اى كه براى پيدا كردن آرامش موقت، سر خود را بر زمين مى كوبيد و در اين حال بود تا به هلاكت رسيد.[6]😲
✅در حديث ديگرى آمده است كه امام صادق(عليه السلام) نزد منصور دوانيقى بود در اين حال پشه اى منصور را آزار مى داد و هر زمان او را از خود دور مى ساخت دو مرتبه به سوى او بازمى گشت. او روى به امام صادق(عليه السلام) نمود و عرض كرد: خداوند چرا اين پشه (مزاحم) را آفريده است.
امام(عليه السلام) فرمود: «لِيُذِلَّ بِهِ الْجَبابِرَةَ مِثلَك; براى اين كه ستمگرانى مانند تو را خوار كند».[7]☺
@alafvalafv
🔸2. مواد تشكيل دهنده عرق بدبو:
دانشمندان تحقيقاتى درباره عرق كردن انسان و ماده تشكيل دهنده عرق و عوامل بدبويى آن كرده و به نتايج عجيب و شگفت انگيزى دست يافته اند. ازجمله:
🔺آن ها معتقدند كه عرق بر دو گونه است:
گونه اى از آن همان است كه به هنگام فعاليت زياد كه بدن انسان گرم مى شود و يا گرمى هوا تأثير مى گذارد بدن براى خنك شدن عرق مى كند. اين نوع عرق بدبو نيست.
نوع دوم عرقى است كه در زير بغل، كشاله ران، پاها و گاه كف دست ها ظاهر مى شود. آن عرق بدبوست😣 و تازه خود عرق نيز بدبو نمى باشد بلكه موجودات زنده ذره بينى كه در اين نقاط از بدن هستند از عرق استفاده مى كنند و مدفوعى از خود خارج مى سازند كه بوى بد از آن است و به همين دليل دستور داده شده كه به خصوص اين نقاط از بدن شسته شود تا محلى براى پرورش اين موجودات زنده باقى نماند و در روايات اسلامى نيز آمده است كه يكى از فايده هاى غسل جمعه آن است كه بوى بد زير بغل را برطرف مى كند.
البته وجود موهاى زائد و بلند در زير بغل نيز محل مناسبى براى پرورش اين موجودات ذره بينى مزاحم است و لذا در روايات اسلامى دستور به برطرف كردن آن ها داده شده است.[8]
🔸3. پشه، موجودى كوچك اما شگفت انگيز:
پشه ظاهراً موجود بسيار كوچك و بى ارزشى است ولى تحقيقات دانشمندان نشان مى دهد كه آن ها نيز جهان بزرگى براى خود دارند. آنان مى گويند كه بيش از 2800 گونه پشه در سراسر جهان وجود دارد😳 و چون حشراتى خونسرد هستند در فصل زمستان به خواب زمستانى فرو مى روند ولى به هنگامى كه فعال مى شوند به خون نياز دارند اما نه براى تأمين انرژى بلكه پشه هاى ماده از آن براى توليد مثل و نمو تخم هاى خود استفاده مى كنند.
🔺خرطوم و نيش پشه از دو كانال مجزا تشكيل يافته، يكى مجراى بزاق است و ديگرى براى مكيدن خون و عجيب اين كه پشه هنگام مكيدن خون، از طريق بزاق خود يك ماده ضد انعقاد خون ترشح مى كند تا هنگام مكيدن آن لخته نگردد و همين بزاق پشه است كه موجب تحريك بدن مى گردد و در نتيجه خارش و تورم و قرمزى در محل پديد مى آيد.😮
🔺پشه ماده قادر است از فاصله سى مترى و گاه پنجاه مترى بوى بدن انسان را احساس كند و به سوى او براى گرفتن خون بيايد.
🔺 افرادى كه گروه خونى آن ها O مى باشد بيشتر گزيده مى شوند و آنهايى كه گروه خونى شان A مى باشد كمتر.[9]
*****
پی نوشت:
[1]. در اين جمله «ابْنُ آدَمَ» مبتداى مؤخر است و «مِسْكِينٌ» خبر مقدم و تنوين مِسْكِينٌ گاه براى تخويف حذف مى شود.
[2]. تاريخ بغداد، ج 10، ص 367.
[3]. نساء، آيه 28.
[4]. معارج، آيات 19 و 20.
[5]. لقمان، آيه 34.
[6]. شرح نهج البلاغه علامه شوشترى، ج 11، ص 339.
[7]. همان.
[8]. رجوع شود به وسائل الشيعه، باب 6 از ابواب اغسال مسنونه، ح 15.
@alafvalafv