هدایت شده از بایگانی
#کفایه_أصول_عملیه ۲۷
#و_قیاسه_بتعارض_ص_۱۶۰؛
💠 دلیل قول به تخییر در دوران بین محذورین:دوران بین وجوب و حرمت مانند دو خبر متعارضی است که یکی دلالت بر وجوب و دیگری دلالت بر حرمت دارد، پس همانطور که در تعارض آن دو خبر حکم به تخییر می دهیم در دوران بین محذورین هم باید حکم به تخییر بدهیم.
⚡️ محقق خراسانی:قیاس دوران بین محذورین با تعارض بین دو خبر، هم بر اساس مبنای سببیت و هم بر اساس مبنای طریقیت قیاس باطلی است، زیرا:
1⃣ بر مبنای سببیت:هر دو خبر سبب برای ایجاد مصلحت ملزمه در متعلق خود هستند و خود نیز دارای مصلحتند، پس تخییر بین دو خبر متعارض مانند تزاحم بین دو واجب است و این تخییر طبق قاعده است، زیرا هر دو خبر مقتضی حجیت را دارند و هر دو حجتند و اگر ممکن بود باید به هر دو خبر عمل می کردیم ولی از آنجا که مانع هست و قدرت بر انجام هر دو نداریم بر اساس قاعده حکم به تخییر می دهیم؛ ولی در دوران بین محذورین مکلف به انجام هر دو نیستیم و فقط یکی از دو طرف مقتضی حجیت را دارد و حکم به تخییر در دوران بین محذورین بر خلاف قاعده خواهد بود، زیرا تخییر در جایی است که هر دو شرایط حجیت را داشته باشند ولی در اینجا علم اجمالی داریم که فقط یکی از وجوب یا حرمت شرایط حجیت را دارد.
2⃣ بر مبنای طریقیت:از آنجا که دو خبر فقط طریق به سوی واقع هستند و در درون خود هیچ مصلحتی ندارند، حکم به تخییر بر خلاف قاعده است، زیرا قاعده در چنین جایی تعارض و تساقط است، ولی به هر حال یکی از دو خبر مناط طریقیت را دارد و با اجتماع شروط احتمال اصابه به واقع را دارد، یا به طور تعیینی یا به طور تخییری حجت قرار داده شده است؛ ولی در دوران بین محذورین مکلفیم به خصوص آنچه واقعی است اخذ کنیم و دو احتمال وجوب و حرمت طریقیت به سوی واقع ندارند و این اخذ اجمالی به واقعیت بدون نیاز به حکم تخییر هم حاصل است.
3⃣ بله اگر معیار تخییر بین خبرین متعارضین، خبریت آنها نباشد بلکه معیار آن باشد که این دو خبر احتمال وجوب و حرمت و تردید بین وجوب و حرمت را ایجاد و احداث می کنند، در این صورت قیاس دوران بین محذورین با خبرین متعارضین درست خواهد بود، زیرا در دوران بین محذورین هم احتمال بین وجوب و حرمت و تردید بین آن دو وجود دارد.
🔹فتامل جیدا:اثبات اینکه معیار خبریت دو خبر متعارض تاثیری در تخییر بین آن دو ندارد، مشکل است.
💠 دلیل حکم به براءت در دوران بین محذورین:از آنجا که در دوران بین محذورین درباره خصوص وجوب یا حرمت دلیل و بیانی نداریم، پس قاعده عقلی قبح عقاب بلا بیان شامل این مورد هم می شود و حکم به براءت می کنیم.
⚡️محقق خراسانی:در دوران بین محذورین مجالی برای قاعده قبح عقاب بلا بیان نیست، زیرا قصوری از ناحیه بیان نداریم بلکه مشکل در آنجاست که موافقت قطعیه (انجام هر دو طرف) و مخالفت قطعیه (ترک هر دو طرف) امکان ندارد و فقط موافقت و مخالفت احتمالی (انجام یکی و ترک دیگری) امکان دارد.
@alafzal1400
هدایت شده از حسین
◼️ پیام بیت حضرت آیتالله اشکوری
◾️إنا لله وإنا الیه راجعون
ارتحال جانسوز عالم مجاهد و وارسته حضرت آیت الله حاج سیدنورالدین حسینی اشکوری را به پیشگاه بقیة الله الأعظم، مراجع بزرگوار تقلید و حوزههای علمیه تسلیت میگوئیم.
مراسم تشییع پیکر آن عالم ربانی:
پنجشنبه ۵/ ۲/ ۱۳۹۸
ساعت ۱۶
قم المقدسة، مسجد امام حسن عسکری علیهالسلام
به سمت حرم مطهر حضرت معصومه علیهاالسلام.
همچنین مجلس بزرگداشت
همان روز بعد از نماز مغرب و عشا، در حسینیه شهدا، خیابان صفائیه برگزار خواهدشد.
شرکت عموم مؤمنین و علمای اعلام موجب امتنان خواهدبود.
بیت معظم له
و فامیلهای وابسته
🆔 @shahidsadr
هدایت شده از امیدوار ۹۰۲
نشست علمی «کاربرد و اهمیت ادبیات عرب در حوزه علمیه» به همت «کانون زبان و ادبیات عرب» مدرسه و هماهنگی معاونت تهذیب . با کارشناسی و سخنرانی استاد«حجت الاسلام و المسلمین دکتر سلیمانیان» امروز ۱۳۹۸/۲/۴ برگزار شد.👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇
هدایت شده از بایگانی
#مکتب_نجف؛
#مکتب_قم؛
#حسین_ایزدی؛
✅ شناخت مکتب ها و شیوه های گوناگون آموزشی و پژوهشی و همچنین شناسایی پایه ها و مبناهای علمی در هر نهاد علمی، در رشد و پیشرفت آن نهاد و اصلاح کمبودها نقش بسیار مؤثری دارد.
✅ حوزه های علمیه که هم اکنون میراث دار مکتب فقهی هزار ساله نجف می باشند، چند دهه ای است که با مکتب دیگری به نام مکتب فقهی قم آشنا شده اند.
✅ در این میان لازم است حوزه علمیه با دقت و تأمل بیشتر در دو مکتب فقهی نجف و قم، و استفاده از ویژگی های هر دو به پاسخگویی نسبت به نیازهای روز و مسایل جامعه اسلامی بپردازد.
✅ در این راستا پژوهشگر توانا و استاد معظم حضرت حجت الاسلام و المسلمین جناب آقای حسین ایزدی، با تفکر و پژوهش چند ساله پیرامون مکتب فقهی نجف و قم، دستاوردهای ارزشمند و گرانبهایی را در این زمینه به دست آورده اند، که قسمتی از این دستاوردها از طریق مصاحبه با اساتید مبرز و مطرح فقهی و اصولی آماده شده است.
✅ ضمن عرض تبریک به ایشان و تشکر از موضوع خوبی که پیگیری کرده اند، امیدواریم مصاحبه ها و نتایج مطالعات ایشان، در آینده ای نزدیک به طور کامل و با رضایت ایشان در اختیار دوستداران و پژوهشگران قرار گیرد. ان شاء الله تعالی.
📕 نگاهی اجمالی به
درآمدی برمکتب فقهی قم و نجف؛ به کوشش: حسین ایزدی؛ موسسه اشراق حکمت؛ قطع رقعی؛ 276 صفحه؛ چاپ اول؛ 1397.
@alafzal1400
هدایت شده از اندیشانه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 فیلم/ تشییع باشکوه طلبه شهید همدانی
@HawzahNews