🔹برگی از تاریخ استان البرز
سعدیا مرد نکو نام نمیرد هرگز
مرده آن است که نامش به نکویی نبرند
امروز هفدهم اردیبهشت ماه، مصادف است با سالروز انهدام پل اروند رود توسط اسطوره بی همتای نیروی هوایی ایران قهرمان امیر سرتیپ خلبان محمود اسکندری فرزند دلاور "کلاک کرج" که باعث آزادی خرمشهر عزیز شد.
روحش شاد و یادش همواره گرامی باد.
بنیاد البرز شناسی
حسن شاهمحمدی
۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
🔗 البرز پژوهی @alborzology
🔹عرضه کتاب «تاریخ هشتگرد» نوشته حسین عسکری در سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران
۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
شبستان مصلای امام خمینی، ستون ۴۳، راهرو ۱۰/۲، غرفه ۲۱۵
انتشارات سفیر اردهال
🔗 البرز پژوهی @alborzology
🔹 دکتر نبیونی رئیس بنیاد ملی نخبگان البرز: "تجلیل از نخبگان الگوسازی برای جوانان است"
✍ رضا قاسمپور
معلم روزنامه نگار
🔗 البرز پژوهی @alborzology
🔹دکتر نبیونی رئیس بنیاد ملی نخبگان البرز: "تجلیل از نخبگان الگوسازی برای جوانان است"
✍ رضا قاسمپور
معلم روزنامه نگار
دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ مصادف با هفته معلم، مراسم نکوداشت مرحوم "آیتآله رزاقی طالقانی" نماینده سابق نهادنمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای استان البرز با حضور مسئولان استانی، روسای دانشگاه ها، مسئولان حوزههای علمیه و میهمانان ملی در سالن شهید مطهری دانشگاه آزاد اسلامی کرج برگزار گردید.
▪️فلسفه نکوداشت، الگوسازی است
در ابتدای مراسم دکتر "محمد نبیونی" رییس بنیاد ملی نخبگان استان البرز ضمن خوشامد به میهمانان افزود:رویه بنیاد ملی نخبگان تکریم و تجلیل از مشاهیر و نخبگان علمی، مذهبی، فرهنگی و هنری بوده و ما امروز مراسم نکوداشت عالم ربانی آیتالله دکتر صادق رزاقی طالقانی که از بنیان گذاران حوزه علمیه استان البرز بوده و صاحب تالیفات متعدد و مدرس دورههای مهدویت در استان بودند را با افتخار و البته با تاخیر برگزار میکنیم چه خوب بود این مراسم در زمان حیات آنمرحوم اتفاق میافتاد.
آیتالله رزاقی به عنوان یکی از معلمان دلسوز و علاقهمند در دو سطح دانشگاهی و حوزوی فعالیتهای موثری از خود به جا گذاشته و شاگردان زیادی تربیت کردهاند. از این رو هدف این است که ضمن تکریم و معرفی سرآمدان علمی، فرهنگی، دینی و مذهبی نسل جوان به خصوص افراد مستعد هم در این مراسم شرکت کنند تا به نوعی با الگوهای فرهنگی، علمی و مذهبی آشنا شوند.
▪️تکریم عالم، تجلیل از خداست
در ادامه "حجت الاسلام ابراهیمزاده" نماینده مقام معظم رهبری در دانشگاههای استان البرز به عنوان دومین سخنران مراسم نکوداشت با گرامیداشت یاد و خاطرات آیتالله رازقی افزود: "استاد رازقی به معنای واقعی کلمه یک طلبه بوده و در زندگی پربرکتش ساده زیست، دلسوز،عالمِ عامل و موثر در مباحث دانشگاهی و حوزوی بودند. استاد رازقی ضمن موانست مستمر با اهل بیت (ع) در برپا داشتن نماز جماعت ساعی بوده و از رسالت اصلی طلبه که همانا روزه خواندن است هرگز غفلت نمیکردند."
حجتالاسلام ابراهیمزاده در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ضرورت تجلیل از بزرگان قوم افزود: "تکریم عالم در واقع تجلیل از خداست."
▪️نگاهی به زندگی آیتالله رزاقی
"مرحوم رزاقی در تاریخ ۱۳۴۴ در یک خانواده روحانی، دینی و علمی در روستای ناریان شهرستان طالقان دیده به جهان گشود. از اوان کودکی، تحت تربیت پدرش که در کسوت روحانیت بود قرار گرفت. به سال ۱۳۶۱ پس از اخذ دیپلم وارد حوزه علمیه قم شد و در مدرسه المهدی (مدرسه آیت الله العظمی گلپایگانی) شروع به تحصیل کرد. دروس متوسطه فقه و اصول را عمدتا از محضر اساتیدی چون آیت الله حسینی بوشهری، آیت الله استادی، آیت الله اشتهاردی و آیت الله وجدانی فخر آموخت و بعد در دروس سطوح عالیه نیز از محضر اساتیدی چون آیت الله اعتمادی، آیت الله صلواتی، آیت الله اشتهاردی (ره)، آیت الله ستوده (ره) و آیت الله پایانی(ره) استفاده کرد.
مرحوم رزاقی دروس خارج فقه و اصول را از محضر آیات عظام آقای مکارم شیرازی، مرحوم آقای فاضل لنکرانی (ره)، آقای وحید خراسانی، مرحوم آقای شیخ جواد تبریزی (ره)، مرحوم آقای بهجت (ره)، آقای نوری همدانی و... استفاده کرد و تقریرات این دروس را نوشت. دروس فلسفه را نیز از محضر اساتیدی چون ربانی گلپایگانی (بدایه الحکمه)، استاد فیاضی (نهایه الحکمه)، استاد مرحوم مهندسی (ره) (منظومه حاجی سبزواری) و مرحوم آیت الله انصاری شیرازی (ره) (اسفار ملاصدرا) آموخت.
وی همچنین در موسسه زبان انگلیسی دفتر تبلیغات موفق به اخذ مدرک سطح عالی زبان انگلیسی شد. او عضو هیئت علمی دانشگاه خوارزمی بود و مدت ۱۵ سال در دانشگاههای تهران، خوارزمی، دانشگاه آزاد اسلامی کرج به تدریس دروس معارف اسلامی و زبان اشتغال داشت. این مرحوم به مدت پنج سال نیز مسئولیت نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای استاد البرز را بر عهده داشت.
«جلوه نخستین: بخشی از زندگی و تعالیم و رهنمودهای نبی مکرم اسلام (ص)»، «خورشید دو آسمان: پرتوی از تعالیم و زندگی نامه امام رضا (ع)» و «خدایا نامه (مناجات)» بخشی از تالیفات منتشر شده اوست." لازم به ذکر است که آیتالله رزاقی ۱۵ تیرماه ۱۴۰۰ بر اثر ایست قلبی دار فانی را وداع گفتند.
۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
تصاویر مربوط به این گزارش
🔗 البرز پژوهی @alborzology
🔹پیوندهای هشتگرد و ینگی امام با نهضت جنگل و جنگلی ها - ۱
انتشار به مناسبت ۲۱ اردیبهشت ۱۲۹۸ سالروز به دار آویختن دکتر ابراهیم حشمت طالقانی از فرماندهان نهضت جنگل
منتشر شده در کتاب «تاریخ هشتگرد»، نوشته حسین عسکری، تهران: انتشارات سفیر اردهال، بهار ۱۴۰۳، صفحه ۴۰۱ - ۴۱۱
📖 بخش دوم
عرضه این کتاب در سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران
🔗 البرز پژوهی @alborzology