❌ مقابلهسازی با عزاداریِ شیعیان
✍🏻 استاد رسول جعفریان:
#مقتل خوانى در ايران پيش از عصر صفوى كاملا رايج بوده است. افزون بر آن، مقتل ابوالمفاخر رازى كه در جاى ديگر از آن ياد كردهايم نشان مىدهد كه تا چه اندازه اين كار مرسوم بوده است. در ايران، اين مراسم نه تنها توسط شيعيان بلكه توسط سُنيان نيز انجام مىگرفته است. اما در بغداد سُنيان حنبلى در برابر شيعهها مقاومت مىكردهاند. در بغداد متعصبان سُنى مراسم عزادارى براى "مصعب بن زبير" بر پا كرده و هجدهم محرم را به اين كار اختصاص دادند. آنها بهطور گروهى به مسكن رفته قبر او را زيارت مىكردند و براى او گريه و زارى سر مىدادند. ابن عماد حنبلى و ديگران به تفصيل دراينباره سخن گفتهاند. اين اقدام كاملا مسخره به نظر مىرسد چون مصعب، هيچ ويژگى قابل قبولى ندارد.
➖ از جمله روزهاى ديگرى كه در برابر عاشورا مطرح شد «يوم الجمل» بود. ابن كثير نوشته است:
در سال ٣٦٣ و در روز عاشورا، روافض بدعتهاى خود را آشكار كردند و فتنۀ عظيمى در بغداد بين اهل تسنّن و شيعيان رخ داد. هر دو كمعقل بوده يا اصلا فاقد آن بودند... و شرح آن اينكه:
«اهلسنّت، زنى را سوار بر شتر كرده، او را عايشه ناميدند؛ يكى را طلحه و ديگرى را زبير كردند و گفتند كه "نقاتل اصحاب على" و بدين شكل، عدّهاى از دو طرف كشته شدند.» اين نكته افزودنى است كه در سال ٣٨٦، قبرى كهنه در بصره يافت شد كه مردم آن را قبر زبير ناميده و بنايى و مسجدى و قناديلى براى آن فراهم كرده، خدام و موقوفاتى برايش قرار دادند. اين هم مىتوانست در برابر مزار امام حسين عليه السلام و ساير امامان مدفون در عراق باشد.
📙 تاریخ تشیع در ایران، ص ٨٢۵
اما غافل از اینکه:
«اِنَّ لِقَتْلِ الْحُسَیْنِ علیه السّلام حَرارَةً فى قُلُوبِ الْمُؤمنینَ لا تَبْرُدُ اَبَداً»
@ashkvareh
@alfavayedolkoronaieh🌱
🏴🤲🏻🏴🤲🏻🏴🤲🏻🏴🤲🏻🏴
*إِلَهِي امْدُدْ لِي فِي أَعْمَارِهِمْ ، وَ زِدْ لِي فِي آجَالِهِمْ ، وَ رَبِّ لِي صَغِيرَهُمْ ، وَ قَوِّ لِي ضَعِيفَهُمْ ، وَ أَصِحَّ لِي أَبْدَانَهُمْ وَ أَدْيَانَهُمْ وَ أَخْلَاقَهُمْ ، وَ عَافِهِمْ فِي أَنْفُسِهِمْ وَ فِي جَوَارِحِهِمْ وَ فِي كُلِّ مَا عُنِيتُ بِهِ مِنْ أَمْرِهِمْ ، وَ أَدْرِرْ لِي وَ عَلَى يَدِي أَرْزَاقَهُ*
🏴🤲🏻🏴🤲🏻🏴🤲🏻🏴🤲🏻🏴
بار خدايا، عمرشان را براى من طولانى گردان، و مدت زندگىشان را زياد نما، و خردسالانشان را برايم پرورش ده، و ضعيفشان را نيرومند و قوى ساز، و بدنهايشان و دينشان و اخلاقشان را برايم سالم و صحيح گردان، و در جانهايشان و جوارحشان و هر چه از امور آنان مقصود من است مشمول عافيت خود قرار ده، روزىهايشان را براى من و به دست من فراوان و افزون گردان.
📚 فراز ٢ از دعای ٢۵ صحیفه سجادیه(برای فرزندان)
🏴🤲🏻🏴🤲🏻🏴🤲🏻🏴🤲🏻🏴
سلام علیکم.
صبح روز دوشنبه بخیر
*یا قاضی الحاجات*
@alfavayedolkoronaieh🌱
💢 سخنرانی امام سجاد (ع) در دربار یزید
▪️ نقل شده که در یکی از مجالسی که یزید در حضور اسرای اهل بیت (ع) و سرهای مقدس شهدا، تشکیل داده بود به دستور او، ماموران خطیبی را در مجلس حاضر کردند تا به بدگویی از امام حسین (ع) و پدر بزرگوارش بپردازد.
▪️ خطیب بر منبر رفت و پس از حمد و ثنای الهی از امام علی (ع) و امام حسین (ع) به بدی یاد کرد و تا میتوانست در مدح و ستایش از معاویه و یزید مبالغه کرد.
▪️ در این هنگام علی بن الحسین (ع) برخاست و با صدای بلند خطاب به آن مرد گفت: «وای بر توای سخنگو؛ خشنودی آفریدگان را با خشم آفریدگار معامله کردی و آتش جهنم را بر خود خریدی.»
▪️ آن گاه فرمود: «ای یزید اجازه بده تا بر این چوبها بالا بروم و سخنانی بر زبان آورم که هم خشنودی خداوند در آن باشد و هم کسانی که در این جا نشستهاند، پاداش و ثواب ببرند.»
▪️ یزید نپذیرفت. ولی مردم گفتند: «ای امیر مؤمنان اجازه بده تا بالای منبر برود، شاید چیزی از او بشنویم.» یزید نپذیرفت اما سرانجام با اصرار زیاد مردم اجازه داد تا امام (ع) به ایراد سخن بپردازد.
▪️ پس حضرت (ع) بر فراز منبر رفت و پس از حمد و ثنای الهی فرمود: ««ای مردم شش چیز به ما عطا شده است و به هفت چیز بر دیگران فضیلت یافتهایم. دانش، بردباری، بخشندگی، فصاحت، شجاعت و محبت در دلهای مؤمنان، شش فضیلتی است که به ما عطا شده است؛ و اما هفت چیز که خداوند ما را بدان بر دیگر مخلوقات جهان برتری داد از این قرار است: رسول خدا (ص) از ماست. صدیق و راستگوی این امت (علی (ع)) از ماست. جعفر طیار از ماست. (حمزه) شیر خدا و رسول (ص) از ماست. سرور زنان عالم، بتول (س)، از ماست. دو سبط این امت و دو سرور جوانان بهشت، از ما هستند. پس هر کس مرا میشناسد که میشناسد و برای کسانی که مرا نمیشناسند حسب و نسب خویش را باز میگویم: منم فرزند مکه و منی، منم فرزند زمزم و صفا ......
▪️ حضرت پیوسته «منم منم» گفت و خود را معرفی میکرد. تا آن که صدای گریه و زاری مردم بلند شد و یزید از بیم برخاستن فتنه، به مؤذن دستور داد که برخیزد و اذان بگوید. پس سخن امام (ع) قطع شد و حضرت (ع) خاموش گشت.
📲 wikifeqh.ir/اسرای_کربلا
📎 #امام_سجاد
📎 #مجلس_یزید
@wikifeqh
@alfavayedolkoronaieh🌱
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
صلی الله علیک یا ابا عبدالله الحسین 🌺❤️
▪️حیات قلب در گریه است...
@Resane_Amin
@alfavayedolkoronaieh🌱
📰صفحه اول روزنامههای دوشنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۱
ادامه صفحات:👇
https://www.hawzahnews.com/photo/1040562
•┈┈••✾••┈┈•
@HawzahNews
@alfavayedolkoronaieh🌱
بعضی عکسها هستند، آدمها هزار بار هم نگاهش کنند سیر نمیشوند. انگار با هر بار نگاه کردن برایشان تازگی دارد. آن حسی که حالشان را خوب میکند به سراغشان میآید...
@alfavayedolkoronaieh🌱
فوت ۶۲ بیمار کرونایی
🔻مبتلایان جدید: ۴۰۸۸ نفر
🔻جانباختگان جدید: ۶۲ نفر
🔻مجموع واکسن تزریق شده: ۱۵۳۶۷۷۲۴۷ دُز
#کرونا
@hvasl_ir
@alfavayedolkoronaieh🌱
هدایت شده از تنها علاج
🔆انجمن علمی علوم قرآن و حدیث دانشگاه فردوسی مشهد در ایام سوگواری اباعبدالله الحسین، در دهه سوم محرم برگزار میکند:
برگزاری کرسیهای آزاداندیشی عاشورایی با محوریت
🔰فلسفه و عبرت های عاشورا
🔻حجت الاسلام محمد صحتی سردرودی
(نویسنده_محقق_عاشورا پژوه)
📆تاریخ ارائه: 1401/05/29 (22 محرم)
🔸موضوع ارائه:
موروثی سازی حکومت، علت و فلسفه اصلی ماجرای عاشورا
🔻دکتر سعید طاووسی مسرور
(عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبائی و عاشورا پژوه)
📆تاریخ ارائه: 1401/05/30 (23 محرم)
🔸موضوع ارائه:
چرایی حرکت امام حسین(ع) و پیامدهای آن
🔻دکتر مجید معارف
(عضو هیئت علمی دانشگاه تهران)
📆تاریخ ارائه: 1401/05/31 ( 24محرم)
🔸موضوع ارائه:
تاثیر حادثه عاشورا در رخداد قیام های ضد اموی
(حادثه مدینه، قیام مختار، قیام توابین)
🔻دکتر مهدی مجتهدی
(عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد)
📆تاریخ ارائه: 1401/06/02 (26 محرم)
🔸موضوع ارائه:
حسین بن علی علیهالسلام به عنوان امیرالمؤمنین
🔻حجت الاسلام #سید_علی_اصغر_علوی
(پژوهشگر، مولف و مدرس معارف عاشورایی)
📆تاریخ ارائه: 1401/06/03 (27 محرم)
🔸موضوع ارائه:
مابعدالحسین (در جستجوی معادلاتِ با امام حسین)
🔻دکتر محمدحسن حائری
(عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد)
📆تاریخ ارائه: 1401/06/04 ( 28محرم)
🔸موضوع ارائه:
« برای بازگشت هیچگاه دیر نیست اما گاهی زود دیر می شود» ( پیرامون جایگاه توبه به عنوان یکی از مقوله های مهم در فرهنگ عاشورا)
🔻دکتر احمد غلامعلی
(معاون پژوهشکده علوم و معارف حدیث دارالحدیث_ معاون آموزشی پژوهشی دانشگاه قرآن و حدیث)
📆تاریخ ارائه: 1401/06/05 (29 محرم)
🔸موضوع ارائه:
شخصیت شناسی یاران سیدالشهدا
🔻دکتر نعمت الله صفری فروشانی
(عضو هیئت علمی جامعه المصطفی (ص) العالمیه و عاشورا پژوه)
📆تاریخ ارائه: 1401/06/06 (30 محرم)
🔸موضوع ارائه:
تحلیل تاریخی رخدادهای دوره امامت امام حسین(ع) در زمان حکومت معاویه
@quran_hadith_fum
@tanhaelaj
هدایت شده از تنها علاج
هر روز ساعت 18:00
http://vroom.um.ac.ir/saftis
افرادی که برنامه ادوب کانکت را نصب ندارند میتوانند از طریق مرورگر وارد برنامه شوند.
#انجمن_علمی_علوم_قرآن_و_حدیث
@quran_hadith_fum
@Theology_faculty
@SSAFUM
@tanhaelaj
هدایت شده از تنها علاج
#معرفی_اثر
📗کتاب «اَحْلی مِنَ الْمَثَل»
فرهنگ اصطلاحات، تعابیر و ضربالمثلهای هیأتی و تشکیلاتی
به قلم حجت الاسلام سید علیاصغر علوی
🔰این کتاب مجموع ضربالمثل ها و اصطلاحات تشکیلاتی و هیأتی است که با دسته بندی محتوایی بدیعی به قلم نگارش در آمده است. اثری که در هر گذرواژه و مدخل به تعریف، پیشینه، ریشه معنوی، کاربرد و ارتباط آن با مباحث و بیماریهای تشکیلاتی میپردازد.
🔰فرصت ویژه ای که این اثر برای محققین، مبلغین و وعاظ ایجاد کرده آن است که در کنار متن روان و شیوای خود برای سهولت مطالعه عموم، مباحث #قرآنی و #روایی مستند خود را در ذیل هر مبحث (خصوصا پیشینه و ریشه معنوی) در پاورقی آورده است.
🔰بسیاری از مَثَلها هستند که باید اصلاح شود و از سویی مَثَلهایی را هم باید تولید کرد. اینجا باید به تولید ادبیات دست زد. غالباً مَثَلهای این اثر، دو دستهاند: یا «سوغات» کربلا هستند و برخاسته از آن تربت اعلی است، یا به «زیارت» کربلا رفتهاند و رنگ و بویی کربلایی گرفتهاند. مَثَلها وقتی به کربلا و وادی عاشورا وارد میشوند رنگ میگیرند و نورانی و خواستنی میشوند. کربلا ضربالمثلهای مرا تغییر داد...
🔰این مجموعه که رهاورد سه سال و نیم کار پژوهشی کتابخانه ای و نیز فعالیت میدانی با افراد و تشکلهای برتر کشوری است به همت نشر جمکران در ۵۶۰ صفحه منتشر شده است.
🖇خبرگزاری فارس:
http://fna.ir/ezil76
📚 #احلی_من_المثل
#حجت_الاسلام_علوی
#نشر_جمکران
@logii_ir
@tanhaelaj
▪️آیتالله آمد، قمهکشها و قماربازها از محله رفتند/ فرزند صاحب کتاب «مفاتیح الجنان» در جنوب تهران چه میکرد؟
🔺برای آنهایی که هر وقت حال دعا پیدا میکنند،در قفسه کتابهایشان سراغ «مفاتیح الجنان» میروند،جالب خواهد بود که بدانند فرزند صاحب این کتاب شریف،تا همین 15 سال قبل در کسوت امام جماعت مسجد، همسایه مردمان یکی از محلههای جنوب تهران بود.
🔺مرحوم آیتالله «محسن محدثزاده قمی»،فرزند شیخ عباس قمی،از وقتی در لبیک به امر آیتالله بروجردی تصمیم گرفت به جای نشستن بر صدر مجالس درس حوزه علمیه،زیر سقف یک مسجد گمنام روزگار بگذراند، ۴۷سال از عمر بابرکتش را صرف این راه کرد.
🔺 نسخههای ۲امضایی شهید دکتر محمدعلی فیاضبخش،نماد یکی از خدمات مشترک او و آیتالله محدثزاده بود. اگر روی برگه نسخه بیمار نیازمند یک امضا بود،داروخانه محله داروهای او را نیمبها حساب میکرد. اما اگر نسخه 2 امضایی بود،هیچ پولی بابت داروها از بیمار دریافت نمیشد. هزینه داروهای نیمبها و رایگان را حاج آقا محدثزاده و شهید فیاضبخش برعهده میگرفتند.
🔸 متن کامل را در خبرگزاری فارس بخوانید
http://fna.ir/1qoyqf
@Fars_plus
@alfavayedolkoronaieh🌱
📌نتیجه حکومت و #تبلیغات_امویان
طبق گزارش مسعودی از مورخان مشهور:
يكى از دوستان ما كه اهل علم بود مي گفت:
در انجمنى در #شام درباره #ابو بكر، #عمر، #على و #معاويه سخن مي گفتيم و سخنان اهل علم را ياد مي كرديم؛ جمعى از عامه مردم مي آمدند و سخنان ما را مي شنيدند.
يكى از آنان كه از ديگران خردمندتر بود و ريش بزرگتری داشت، روزى به من گفت:
چقدر در باره #على و معاويه و فلان و فلان حرف ميزنيد. گفتم:
تو در اين باب چه نظر دارى؟ گفت: در باره كى؟ گفتم: در باره على چه ميگوئى؟ گفت:
مگر او پدر #فاطمه نيست؟ گفتم: فاطمه كى بود؟ گفت: زن #پيامبر و دختر #عايشه و خواهر معاويه بود. گفتم حكايت على چگونه بود؟ گفت: در جنگ #حنين با پيامبر كشته شد.
📚مسعودی، مروج الذهب و معادن الجوهر، ج2، ص33.
@ahlebait110
@alfavayedolkoronaieh🌱
تا چهل سال
فقط آه کشیدن
سخت است...
#امام_سجاد
#زین_العابدین
#الشام
◾️@AlamdarGraphic
@alfavayedolkoronaieh🌱
🔴فسادآمیزتر از فساداقتصادی
عجیب نیست؟ مجلس انقلابی، فساد یک بنگاه اقتصادی را بررسی و افشا کرده و آنوقت همین اقدام ضدفساد شده است نشانه فساد تودرتو و فساد سیستمی و چماقی علیه جمهوری اسلامی.
در هیچ جای عالم چنین وضعیتی پیدا نمی کنید که قوت یک نظام را به نقطه ضعفش تبدیل کنند. اینکه ضدانقلاب و مزدورها و مواجب بگیرانش چنین پروژه موهومی را جلو ببرند عجیب نیست؛ عجیب اینست که چرا این رفتار مشمئز کننده برای برخی در داخل یک عادت رسانه ای شده است.
مبارزه با فساد همه جای دنیا منشا امید است و در کشور ما به واسطه بازارمکاره ممبر و معرکه گیری لایک، شده است عامل کسری.
با کدام استدلال از برخورد نظام با فساد به فساد نظام رسیدیم؟ کسی مدعی نیست که نظام اسلامی، نظام عصمت است؛ اما حتما نظام اسلامی، نظام مقابله با فساد است. خطا در سیستم هست اما خطای سیستمی نیست. روشن نیست؟
فاصله ادراک فساد از واقعیت فساد در جمهوری اسلامی بر مبنای پیمایش های معتبر که نمونه ای از آنرا دبیر شورای عالی امنیت ملی اعلام کرد بیش از 70 درصد است. یعنی تنها کشوری هستیم که در آن مبارزه با فساد با خودنمایی جاهلانه و هنرنمایی مغرضانه رسانه ای، منجر به احساس فساد بیشتر می شود. مضحک نیست؟
ضرر کدام بیشتر است؟ ضرر فساد در سیستم یا ضرر کسی که جمهوری اسلامی را دارای فساد سیستمی می داند؟ اولی یک مصداق است و دومی همان یک مصداق را "نشانه" ای بر همه گیری فساد. اولی نقص نظام است و دومی نعل وارونه ای بر دارایی نظام.
و اما یک قاعده ساده؛
هرنوع کنشگری و با هرعنوانی و تحت هر لوایی که منجر به ناامیدی مردم از اصلاح و آینده شود، سراسر فساد اکبر است و ظلمی است بسیار فراتر از فساد اقتصادی این و آن.
@mahdian_mohsen
@alfavayedolkoronaieh🌱
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 خبر خوش برای زائران اربعین
🔹رییس ستاد مرکزی اربعین: براساس توافق با عراق، قرار شد پلیس گذرنامه ایران بر روی گذرنامههایی که اعتبار نداشته یا زیر ۶ ماه اعتبار دارد، مُهر اعتبار بزند.
🔹این مُهر فقط برای یکبار سفر به عراق اعتبار دارد و بهزودی اعلام میکنیم که مردم برای این کار به کجا مراجعه کنند.
@Farsna
@alfavayedolkoronaieh🌱