💠 استشفای اجنه به #عمامه مرحوم #آیت_الله_سید_مرتضی_کشمیری
🔻 مرحوم آیتالله سید عبدالکریم کشمیری -خدا رحمتشان کند- وقتی به ایران آمده بود، خیلی به شخصیّت مرحوم آیتالله سید مرتضی کشمیری، مُعجب بود؛ کما اینکه آیتاللهالعظمی سیستانی هم الآن همینطور هستند و دیدم که در نجف، مدرسهای به نام ایشان ساختهاند.
🔸 آن زمان، مرحوم آیتالله سید عبدالکریم کشمیری نقل میکرد که شخصی از تجّار نجف، خدمت میرزای بزرگ شیرازی، یعنی میرزای دوّم رفت و عرض کرد که من میخواهم سید مرتضی کشمیری را به زیارت دوره ببرم. مرسوم بوده است که وقتی میخواستند آقایان را به زیارت ببرند، از آقا و مرجعِ وقت، اذن میگرفتند.
🔹 جناب میرزا فرموده بود که این قوم و قبیله، با دیگران فرق میکنند و حسّاس هستند. اگر میتوانی به خدمتش قیام کنی، او را ببر و الا نزدیک نشو. تاجر گفته بود که پای کار میایستم و میخواهم ایشان را به زیارت دوره ببرم. ایشان هم اجازه داده بود. از میرزای بزرگ، اجازه گرفته بود و ایشان را برده بود.
🔸 پس از یکی-دو روز که رفته بودند، روزی عصر وارد یک مضیف میشوند. تاجر میبیند که عمامهی سید مرتضی کشمیری، غبار آلود شده است و میگوید که آب بیاورند و عمامهی سید را میشوید و روی همان پشت بام، روی بند، پهن میکند.
🔹 در عراق، لکلک هست و همینطور که عصر روی پشتبام نشسته بودند، میبینند که لکلکی آمد و وسطِ عمامه را گرفت و برد. این تاجر، خیلی متأثّر میشود به خاطر سفارشی که میرزا کرده بودند، میترسد.
🔸 به سید مرتضی کشمیری میگوید که آقا! ناراحت نشوید و به اوّلین شهری که برسیم، من خودم یک عمامهی خوب برایتان میگیرم. مرحوم سید مرتضی کشمیری میفرمایند که اینها، مؤمنینِ جن بودند و بیماری داشتند. عمامه را برای استشفا بردند و برمیگردانند. همانطور که نشسته بودند، همان لکلک آمد و عمامه را آورد...
🔹 ببینید چه نگاهی به عمامه میکردهاند! آن محتوا، چه شخصیّتی به آنان میداده است! اصلاً نگاهشان چطور بوده است؟
کد ۲۳۹۳۹
▪️ @alHadi_h
▪️ @nasery_ir
#طلبگی
💠 حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
🔻 ما آمدهایم که خودمان را وقف دین خدا بکنیم و این میطلبد که ما افرادی پاک و با اراده باشیم که از تمام انواع گناه دوری میکنند.
🔸 کتاب گناهان کبیرهی مرحوم آیتالله دستغیب را مرور کنید و ببینید که خطوط قرمز کجا است. از آن خطوط قرمز پرهیز داشته باشید و اجازه ندهید که شیطان شما را در چالههای آلودهای بیندازد که بعضی از آنها انسان را از طلبگی بیرون میکند.
🔹 ما در این چند سال با طلبههایی که توفیق طلبگی از آنها رفته و الآن خودشان هم نگران هستند، مواجه بودهایم؛ نه کارشان درست میشود و نه دیگر توفیق درس خواندن دارند.
🔸 این زمانی که برای شما تعریف شده و این فصلی که الآن در اینجا هستید، خیلی عزیز و مغتنم است. این زمان، سرنوشت شما را مشخص و تبیین میکند. ما لحظه به لحظه با صاحب این دین، یعنی با خدا و حضرت بقیت الله کار داریم. پس مراقب باشید که از معنویتِ طلبگی فاصله نگیرید.
کد ۴۳۷۹
▪️ @alHadi_h
▪️ @nasery_ir
#تبلیغ
💠 مراقبت نسبت به ابعاد بیان برای بهرهوری تبلیغی بیشتر
🔻 حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
🔸 گاهی کسی خوب بیان میکند؛ ولی از حدود خارج میشود و صحبت را طولانی میکند.
🔹 در تهران، مجلسی با حضور حضرت آقا (رهبر معظم انقلاب) برگزار شده بود و خطیب، طبق رسم خطبای سابق، در شروع منبرش حدود ده دقیقه حمد و ثنایی طولانی [به زبان عربی] گفته بود.
🔸 خُطبای قدیم، افتخار میکردند که حمد و ثنایی طولانی داشته باشند و از وقتی منبر را شروع میکنند تا شروع خود مطلب، ده دقیقه طول بکشد.
🔹 آن خطیب در محضر حضرت آقا، همین سبک را اجرا کرده بود و وقتی پایین آمده بود، آقا فرموده بودند که چند هزار نفر در جلسه حاضر هستند؟ گفته بود که حدود پنج هزار نفر. آقا گفته بودند که شما با پنجهزار نفر مخاطب، چرا ده دقیقه ابتدای منبرتان بهگونهای طی شد که عموماً بهرهای از آن نمیبرند؟!
🔸 مقدمه باید کوتاه، مختصر و مفید باشد. اگر هوشیار باشی، همان مقدمه را هم باید بدانی که چگونه، چه کلمات و چه آیاتی را انتخاب کنی تا از زمان بیشتر استفاده کنی. وقتی که مخاطبین، این افراد [فارسی زبان] هستند، چرا ده دقیقه چه باصوت و چه بیصوت [به زبان عربی] فضا و وقت پنج هزار نفر حاضر در مجلس ضایع شود؟
🔹 اینها، هوشیاریهایی است که از زیرمجموعههای مدیریت نفسانی خطیب در القای مطلب در حین تبلیغ حساب میشود.
کد ۲۰۷۶۰
▪️ @alHadi_h
▪️ @nasery_ir
#رجب
💠 حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
🔻 ما در اوایل طلبگیِ خود، غالباً همتها و آرزوهای بلند در خودشناسی و خداشناسی و انسان شناسی عملی داشتهایم؛
🔸 منتها وقتی وارد عالم طلبگی میشویم از یک زاویه اشتغالات ما را احاطه میکنند و نرسیدن به آن مقصد یک روحیه متأمّلی در ما قرار میدهد و از سویی دیگر هم انتظار و آرزوهای طولانی ما را دچار مشکل میکند و میگوییم که بله من، آرام آرام منتظر یک فرصت هستم، حالا نشد فردا، امسال نشد سال آینده.
🔹 وقتی ما این سِیر را در پیش میگیریم و زمانی از آن میگذرد، همین عقب انداختن برای ما ملکه میشود، دیگر ما افرادی هستیم که در پرونده برزخی ما مینویسند: شخصی است که همیشه میخواهد انسان خوبی بشود.
🔸 این خیلی بیچارگی است و خیلی فرق دارد با شخصی که حرکتی را شروع بکند. این شخص همیشه درصدد است یک فرصتی پیدا بشود. فرصتِ آن همین حالا است، فرصتِ آن همین امشب است، فرصتِ آن اول ماه رجب است، منتها اراده و تصمیم میخواهد.
🔹 ما فعلاً وظیفه خود را بفهمیم و بدانیم که با نزدیک شدن ماه رجب دریچهای از رحمت خدا به روی ما باز میشود و حداقل فعلاً حس خسران داشته باشیم.
کد ۱۹۴۱
▪️ @alHadi_h
▪️ @nasery_ir
#طلبگی #تبلیغ
💠 توجه به اقتضائات مخاطبین تبلیغ
🔻 حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
🔸 شما با مخاطبین مختلفی سر و کار خواهید داشت؛ مثلاً میناب کجا و بویراحمد و شهرکرد کجا؟ اینها دو فرهنگ و دو سبک هستند و وقتی وارد شدی و هر دو را دیدی، ناخودآگاه با مخاطب آشنا میشوی که با هرکدام، چگونه برخورد کنی.
🔹 اینها سبک و زبانی دارند و آنها سبک و زبانی دیگر دارند؛ ولی شما در حال مدیریت هستی که چگونه و با چه ادبیاتی، آن مفهوم ناب تبلیغی و سوق دادن به سمت حضرت صدیقهی طاهره سلام الله علیها را در هر منطقهی تبلیغی بگویی.
🔸 این کار، شما را ممتاز میکند و به شما قوت میدهد.
کد ۲۰۷۸۰
▪️ @alHadi_h
▪️ @nasery_ir
#تبلیغ #طلبگی
🔻 حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
🔸 وقتی صید کردی، باید قدرت بیانش را داشته باشی. اگر حرف خوبی داشته باشی، ولی نتوانی بیان کنی، مثل فعل لازم خواهی بود [به این معنا که خودت تغییر میکنی اما توان تأثیرگذاری نخواهی داشت].
🔹 باید بتوانی مطالب صید شده را به جامعه سرایت بدهی و القا کنی. من میبینم که خیلی از دوستان، با اینکه افراد باذکاوتی هستند، ولی قدرت این انتقال در آنان وجود ندارد و یا اینکه کامل و تمام نیست.
🔸 این کار، ابزار خودش را لازم دارد و نوعی مدیریت است که استحکام بنیهی شخصیتی انسان، پذیرش جامعه و اعتماد جامعه به انسان را به دنبال خواهد داشت.
کد ۲۰۷۶۰
▪️ @alHadi_h
▪️ @nasery_ir
#تبلیغ #طلبگی
🔸 عزیزان من! رفقای عزیز! آنچه که دارید هنیئاً لکم؛ ولی جا و فضا برای رشد و ارتقای نفسانی در مدیریت بیان مطالب و رسیدن از مرتبهی لغت به حد بیان، وجود دارد که همهی داشتهی انسانی و قله و اوج رشد آدمی است و قرآن میفرماید: «علّمه البیان» ( به او بیان آموخت؛ / الرحمن ۴).
🔹 در زیرمجموعهی این بیان، نوعی مدیریت، ذکاوت و هوشیاری در صید مطلبی است که میخواهید ارائه کنید و باید مطلب نابی باشد. قدما این حس را در بشر میشناختهاند؛
🔸 مثلاً صید مطالب در مقام نظم و شعر که بیارتباط با تبلیغ هم نیست، لطافتهای خاص به خود را دارد و اوزان تعریفشده در آن، اثر زیادی بر مخاطب میگذارد که فعلاً نمیخواهیم وارد آن فضا شویم.
🔹 معنای صید کردن این است که شاعر با ابزار ذکاوت فکری، مطلبی به نظرش میآید که گاهی مسبوق به سابقه است و گاهی اینگونه نیست. اگر این مطلب را در شعر دیگری دیده باشد و شعری به همان مضمون بگوید، نوعی تکرار است؛ ولی گاهی مسبوق به سابقه نیست و نو است و چنین اشعاری، در طول مدت ماندگار میشود.
🔸 صید مطلب و مفهومی ناب، معنوی، آسمانی، قرآنی، روایی، اخلاقی، دینی و حتی فقهی، در کیفیت ارائه تأثیر دارد. گاهی کیفیت قرائتی نو، جالب و قابل پذیرش است و گاهی مطلبی، با تناسبی که در روزگار ما وجود دارد ترکیب شده است که نو است و مخاطب زیادی پیدا میکند. شما هستید که این صید را مدیریت میکنید.
کد ۲۰۷۶۰
▪️ @alHadi_h
▪️ @nasery_ir
#طلبگی #تبلیغ
💠 اهمیت فصاحت و بلاغت در امر تبلیغ
🔻 حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
🔸 توان مدیریتی انسان برای مخاطبشناسی و عرضهی مطلب از ناحیهی متکلم و خطیب به مخاطبان، جهت هوشمندانه و فوقالعادهای است؛ و الا خیلیها میتوانند حرف بزنند و مراد، صرف حرف زدن نیست.
🔹 شدّت تناسب در انتخاب، بخشی از آن مربوط به بلاغت فضا است و بخشی از آن مربوط به فصاحت است؛ چیزی که مربوط به متکلم و نحوهی ادا، بیان و فیزیک گفتار است، مربوط به فصاحت است و آنچه که مربوط به جلسه، شناخت مخاطب و کیفیت ادای مطالب است، جهت بلاغت است.
🔸 هر کدام از این دو، جایگاه خودش را دارد و نتیجهای را به مبلّغ میدهد.
کد ۲۰۷۸۰
▪️ @alHadi_h
▪️ @nasery_ir
#طلبگی #تبلیغ
💠 تربیت خطیب توسط مرحوم فلسفی
🔻 حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
🔸 خدا مرحوم فلسفی را رحمت کند که در زمان خودش، [با] کیفیت ورودش به مطالب، استنتاجِ بجا و اصطلاحات متناسب با فضا، موقعیت و مخاطبین، همه را تحت تأثیر قرار میداد؛ لذا در آن زمان، فلسفی بود و فلسفی.
🔹 بنده کسانی را دیده بودم که در مسئلهی تبلیغ و منبر، عجیب دانا و فهیم بودند و وقتی دلیل آن را میپرسیدم، میگفتند که ما با مرحوم فلسفی جلساتی خصوصی داشتیم و حدود بیست دقیقه، محضر ایشان منبر میرفتیم. ایشان پس از منبر، مشکلات ما را در ورود و خروج و نتیجهگیری، بیان میکردند.
🔸 حتی گاهی مرحوم فلسفی، عرصه را برایشان تنگ میکرده و جهتهای خاصی میداده است؛ مثلاً یک دقیقه فرصت داری دربارهی آب صحبت کنی و باید آیه، روایت و مطلب علمی داشته باشی و مصیبت هم بخوانی! اینطور آنان را در تنگنا قرار میداده است و میرفتند و این کار را انجام میدادند.
🔹 از آن روش، بهترین منبرها در میآمده است و انسان وقتی فکر میکند، میبیند که چقدر کامل و جالب بوده است.
کد ۲۰۷۶۰
▪️ @alHadi_h
▪️ @nasery_ir
#مبعث #طلبگی
💠 ادامه مسیر بعثت، رسالت حوزه های علمیه
🔻 در قله و اوج همهی کارهای فرهنگی، بعثت است و حوزههای علمیه، به برکت آقا بقیة الله روحی له الفداء واسطهی بین انتقال مطالب آسمانی، به جامعه بودهاند.
🔸 این جایگاه، همیشه لازم است و باید باشد؛ زیرا ادامهی بعثت انبیا است؛ ولی نکتهی مهم، یک جمله است: عزیز من! خودت را برسان! ارتقا بده و بزرگتر شو! هم از جهت علمی، هم از جهت عملی، هم از جهت هویّتی، هم از جهت تبلیغ و ابلاغ، هم از جهت شناخت مبانی، هم از جهت شناخت جامعهی خودت، هم از جهت شناخت آسیبها و هم از جهت شناخت راهکارهای درمان.
🔹 [این وظایف] با این قوم و قبیله بوده است و ما مفتخریم که سر سفرهی اهلبیت عصمت و طهارت علیهم السلام نشستهایم که مثل سفرهی عیسی بن مریم، از آسمان آمده است و همهی نعمتهای الهی در آن هست.
🔸 اگر کوتاهی بوده، در نوع مدیریت ما بوده است برای کیفیت بهرهوری و رشد، تا انتقال به لایههای فردی، خانوادگی، منطقهای و جامعه. این سفره، سفرهی الهی است و کسی نمیتواند آن را جمع کند.
🔹 بهترین کار، بودن در متن این قضیه یا حواشی آن است. در حواشی آن هم باشی، بهتر از جاهای دیگر است. بزرگان ما این را میدانستند که عمری، [پای آن] میایستادند.
▪️ @alHadi_h
▪️ @nasery_ir
💠 لزوم تعمیق باورها نسبت به مسیر #طلبگی
🔻 حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
🔸 چرا باید ورودی حوزهی ما، رو به کاستی برود؟ این، کار فرهنگی است و باید جوانان را توجیه کرد. اگر طلبهای در پایهی یک یا دو است، دوست دارد فضای جدید را تجربه کند و به آرامش و باور برسد.
🔹 صدها سال این حوزههای علمیه، مسیر خود را ادامه میدادهاند و خوب حرکت میکردهاند و اگر ورودیشان کم بود، در عوض افرادی قوی ارائه میدادهاند.
🔸 وقتی کسی وارد حوزه میشد، حاضر نبود [خارج شود]، به شرافت علم، ایمان و باور داشت، این مسیر را دوست داشت و زهد را در کنار کارش پذیرفته بود.
🔹 الآن انگار به نوعی بازی اقتصادی تبدیل شده است که برخی را سست میکند. باید دست به دست هم داد و فضایی برای تغییر، باور، معرفت و حکمت ایجاد کرد تا این همسر طلبه، بتواند صبوری کند و راه شوهرش را راه انبیا بداند.
🔸 اخلاق شوهر باید بهگونهای باشد که او بداند که شوهرش واقعاً فردی ملتزم، اهل اخلاق، اهل عمل و اهل دین است تا بتواند پنجاه سال خدماترسانی کند و اعتقاد داشته باشد.
کد ۲۰۷۷۷
▪️ @alHadi_h
▪️ @nasery_ir