✨سعی و تلاش از نگاه قرآن✨
🔰مطلب اول:
📚بذارید این بحث رو با یه داستان شروع کنم اما داستانی که نه از جنس هزار و یک شب بلکه همه اون داستان تو یه جمله خلاصه میشه
💥یه شخصی بود که اهداف بسیار بسیار خوب و بالایی در زندگی داشت اما:
‼️هیچ وقت به اون اهداف نرسید
👈میدونی چرا⁉️
🤦♂️چون سعی و تلاش او به اندازه اهدافش بالا نبود .
🌴این حکایت یه عده از افرادی هست که آرزوهای اونها با سعی و تلاششون یکسان نیست؛ حالا تفاوتی نداره گفته بشه که:
🌿سعی و تلاششون به اندازه آرزوشون نیست
🌿یا آرزوشون به اندازه سعی و تلاش اونها نمیرسه
💫هیچ وقت فراموش نکنیم که داشتن هدف و برنامه خوب نصف مسیر موفقیت هست اما اون نیمه دیگه اش سعی و تلاش و کوشش در راه عملی کردن اون برنامه هاست💫
📣کانال مدرسه علمیه الهادی علیه السلام
🆔@alhadihawzahqom
#سعی
#تلاش
#قرآن_کریم #معارف_قرآنی #از_قرآن_بیاموزیم #پیام_قرآنی #قرآنی #ارتباط_با_قرآن #نکات_تربیتی_در_قرآن
8.38M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 کلیپ تصویری: «منظور از فرج شخصی و عمومی و استغفار صادقانه در بیان حضرت آیتالله بهجت قدسسره»
🔸 [فرج، دو نوع است]: فرج عمومی یا فرج خصوصی.
ممکن است کسی مبتلا [به بیماری یا گرفتاری] است [و به حضرت متوسل شود]؛ حضرت حجت از اینکه در قضای حاجت [مؤمن]، و نجات او از بلیات[و بلاها] سعی کند [از سوی خدا] ممنوع نیست.
✨ إلی ماشاالله (بسیار) دیده شده که [امام زمان(ع)] شیعه را وقتی که راه دیگری نبوده است، نجات دادهاند.
🍃 این [فرج]، ظاهرا شخصی و خصوصی است، و إلا [فرج] عمومی همان است که برای همه ظاهر [خواهد شد، إنشاءاللّه]...
🔸اگر [به بلایی] مبتلا هستیم باید بدانیم استغفار برای همه بلیات [نافع] است، اما بهشرطی که استغفار صادقانه باشد، قلبی باشد، نه اینکه فقط کلمه «استغفرالله» باشد. اگر صادق باشد باید نگاه کند که کجای کار او خلل دارد.
📚 درس خارج فقه،در تاريخ ١٢ خرداد ١٣٨٧
📣کانال مدرسه علمیه الهادی علیه السلام
🆔@alhadihawzahqom
#امام_زمان عليه السلام #مهدوي #ابتلا #امدادالهي #استغفار
8.87M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 روایت #تشرف آیت الله سید ابوالحسن اصفهانی (رحمه الله) خدمت #امام_زمان(عجل الله تعالي فرجه)
🎙 #استاد_عالی
🆔@alhadihawzahqom
#مهدویت #ظهور #انتظار #حضرت_مهدی #یااباصالح #امام_زمان عجل الله فرجه الشریف
✨ثمرات تقویت توحید
#استاد_عربیان حفظه الله:
🌺انسان هر کاری که انجام می دهد، هر حرکتی که می کند، هر تلاشی که می کند در آن یکی از این دو انگیزه است. یعنی هر حرکت انسان و هر تلاش انسان به یکی از این دو امربرمی گردد:
👈یا از ترس است. خوف ضرری که متوجه او می شود. مثلا به یک نفر احترام می کند. چون می ترسد اگر احترام نکند به او صدمه ای می زند. اگر هوای او را نداشته باشد، خطری او را متوجه می شود.
👈یا به شوق و طمع یک فایده ای است. می خواهد فایده ای ببرد.
🍃حالا اگر این فرد بفهمد که ان العزه لله جمیعا. عزت دست خداست. یا اینکه بفهمد که همه قدرت ها مال خداست. این را قلبش باور کند. قوت ها، قدرت، همه اش مال خداست. عزت، همه اش مال خداست. هر چه از کمالات و خیرات هست، همه دست خداست. اگر این را قلبش باور کند، دیگر ترسی از دیگران ندارد و به شوق رسیدن به یک فایده مختصر که از ناحیه دیگران به او می رسد تلاش و کوششی نمی کند. هر کاری می کند با انگیزه الهی است. این در حقیقت استفاده از روش سوم است.
☘️البته این روش سوم را باز اگر بخواهیم کمی دیگر هم توضیح بدهیم، این است که آدم بفهمد همه نواقص و عیوب و بدی ها به شرک منتهی می شود. ریشه اش شرک است و همه کمالات و فضائل به توحید برمی گردد. توحید اگر در فرد، تقویت شود و شکوفا شود به خوبی و آسانی آن فضائل در او تحقق پیدا می کند. و ریشه های شرک اگر زده بشود، به آسانی و راحتی، آن عیوب و قبائحی که در فرد وجود دارد، این ها همه فرو می ریزد.
🌸یا اباذر! مَنِ ابْتَغَی الْعِلْمَ لِیَخْدَعَ بِهِ النَّاسَ، لَمْ یَجِدْ رِیحَ الْجَنَّةِ علم را با این انگیزه فرا نگیرید که فریب بدهید. خدعه. فریب. برویم یاد بگیریم تا فریب بدهیم دیگران را. اگر کسی قصدش از فراگیری، ابتغی یعنی طلب. هدف و انگیزه اش از طلب علم، خدعه و فریب مردم باشد، این هم همین طور. لَمْ یَجِدْ رِیحَ الْجَنَّةِ اصلا بوی بهشت به مشام او نمی رسد. بوی بهشتی که از مسافت های بسیار بسیار دور شنیده می شود.
📚برگرفته از سلسله جلسات #حدیث_خوانی، #جلسه_هفتم در تاریخ شنبه 1400/08/29
#قسمت_هشتاد_و_شش
ادامه دارد...
📣کانال مدرسه علمیه الهادی علیه السلام
🆔@alhadihawzahqom
#پیامبر_اکرم صلی الله علیه و آله
#وصیت #معرفی_حدیث #حدیث #فضائل #خدعه #علم #علم_آموزی
🎤 #آیت_الله_سعادت_پرور رحمه الله:
🌺اى عزيزان من! #استقامت و #پايدارى در امور را مركب هر امرى قرار دهيد، تا آن مركب به زير پاى شما است به منزل خواهيد رسيد و الا با پاى لنگ كجا مىتوان در امور دنيوى و اخروى به منزل رسيد.
#پندنامه_سعادت، ص 32 ، بند چهل_و_هفت
📣کانال مدرسه علمیه الهادی علیه السلام
🆔@alhadihawzahqom
#اخلاقی #درس_اخلاق #استقامت #فاستقم
✨سعی و تلاش از نگاه قرآن✨
🔰مطلب دوم:
🔶قاعده این عالم طوری طراحی شده که انسان هایی که اهل سعی و تلاش نباشن،موفّق نمیشن
🔑کلید موفقیت در داشتن پشتکار و اراده ای قوی در راه عملی کردن اهداف است
🤔اینو دیگه شنیدی که: از تو حرکت از خدا برکت؟
👌آره دقیقا درسته چون که خدا کمک کار اون دسته افرادی هست که اهل تلاش و مجاهدت هستن و از تلاش و کوشش دریغ نمیکنن
💫والَّذِينَ جَاهَدُوا فِينَا لَنَهْدِيَنَّهُمْ سُبُلَنَا وَإِنَّ اللَّهَ لَمَعَ الْمُحْسِنِينَ(عنکبوت/۶۹)
و كسانى كه در راه ما (تلاش و) جهاد كردند، راه هاى خود را به آنان نشان خواهيم داد و همانا خداوند با نيكوكاران است.
📣کانال مدرسه علمیه الهادی علیه السلام
🆔@alhadihawzahqom
#سعی
#تلاش
#قرآن_کریم #معارف_قرآنی #از_قرآن_بیاموزیم #پیام_قرآنی #قرآنی #ارتباط_با_قرآن #نکات_تربیتی_در_قرآن
💠 #حدیث_تبلیغ 💠
💎رسول خدا صلياللهعليهوآله:
خِيارُ اُمَّتي مَن دَعا إلَى اللّه ِ تَعالى و حَبَّبَ عِبادَهُ إلَيهِ
❇️ بهترين امّت من كسى است كه به سوى خداوند متعال فراخوانَد و بندگانش را با او دوست سازد.
📚 نهج الفصاحه: 464 ح1471
•┈┈••✾••┈┈•
📣کانال مدرسه علمیه الهادی علیه السلام
🆔 @alhadihawzahqom
#حدیث #تبلیغ #طلبگی #مسیر_طلبگی
💎 اصل قضیه، درست کردن سبک زندگی است
🔸بنده طرفدار این نیستم که حالا در مورد لباس، در مورد مسکن، در مورد سایر چیزها، یکباره یک حرکت جمعی و عمومی انجام بگیرد؛ نه، این کارها باید بتدریج انجام بگیرد؛ دستوری هم نیست؛ اینها فرهنگسازی لازم دارد. همان طور که گفتم، کار نخبگان است، کار فرهنگسازان است. و شما جوانها باید خودتان را برای این آماده کنید؛ این، رسالت اصلی است.
☘️ما از علم ترویج میکنیم، از صنعت ترویج میکنیم، از اختراع و نوآوری ترویج میکنیم، هر مبتکری و هر ابتکاری را با احترامِ تمام بر روی چشم مینشانیم - این به جای خود محفوظ - اما همان طور که گفتیم، اصل قضیه جای دیگر است؛
🌺 اصل قضیه، درست کردن سبک زندگی است، رفتار اجتماعی است، اخلاق عمومی است، فرهنگ زندگی است. باید در این بخش، ما پیش برویم؛ باید تلاش کنیم. تمدن نوین اسلامی که ما مدعیاش هستیم و دنبالش هستیم و انقلاب اسلامی میخواهد آن را به وجود بیاورد، بدون این بخش تحقق پیدا نخواهد کرد.
✨اگر آن تمدن به وجود آمد، آن وقت ملت ایران در اوج عزت است؛ ثروت هم دنبالش هست، رفاه هم دنبالش هست، امنیت هم دنبالش هست، عزت بینالمللی هم دنبالش هست؛ همه چیز با او خواهد بود، همراه با معنویت.
ادامه دارد...
#از_منِ_طلبه_چه_کاری_برمی_آید؟
#قسمت_شانزدهم
📚بیانات #مقام_معظم_رهبری دامت برکاته در دیدار با جوانان استان خراسان شمالی در تاریخ ۱۳۹۱/۰۷/۲۳
📣کانال مدرسه علمیه الهادی علیه السلام
🆔@alhadihawzahqom
#آیت_الله_خامنه_ای دامت برکاته #دقت_کنیم #نقشه_راه #پیشرفت #وظیفه_طلاب #وظیفه_حوزه #قوی_شویم #تمدن_اسلامی #الگوی_اسلامی #فرهنگ_زندگی_اسلامی
🌺خودمان را عادت بدهیم ..
#استاد_عربیان حفظه الله:
🍃خدا را شکر گذاریم که این فرصت را به ما داد که گوش جسم و جان خودمان را در معرض نصیحت های حیات بخش، شفا بخش و زنده کننده رسول گرامی اسلام قرار بدهیم. هر یک از این نصیحت ها و وصیت ها می تواند مجموعه ای از مشکلات انسان را برطرف کند و بخش مهمی از سختی های انسان را تبدیل به راحتی بکند.
🔹اگر دقت کنید این مطلب را با جان و دل تصدیق می کنیم. ببینید به این توصیه توجه کنید. مخصوصا ما که طلبه هستیم و با علم سر و کار داریم مواجه می شویم با سوالات. اگر خودمان را تربیت نکرده باشیم، عادت نداده باشیم که وقتی پاسخ بدهیم و جواب بدهیم که بدانیم. از روی آگاهی جواب بدهیم، ببینید چه تبعاتی پیش می آید که آدم بخواهد همین طوری هرجور شده جواب بدهد. حتی جاهایی که تردید دارد و یا اصلا نمی داند و همین طور از پیش خودش یک جوابی بدهد. این خیلی مشکل درست می کند. هم برای مخاطب و سوال کننده که جواب را پیدا نکرده، به اشتباه می افتد. هم برای خودمان که احیانا به مرور زمان مشخص می شود که این جواب هایی که در بعضی موارد انسان داده، غلط بوده. اگر این مسئله، دقت نکردن اهل علم و دانش در مقام پاسخگویی، تبدیل به یک فرهنگ عمومی بشود، اصلا خیلی ضرر می کند جامعه.
🌸حالا اینجا رسول گرامی اسلام نصیحت مان می کنند. اگر با جان و دل به این نصیحت گوش بدهیم و الان به دلمان بنشیند، خودمان را تربیت می کنیم با این وصیت و نصیحت رسول گرامی اسلام. خودمان را عادت بدهیم. همچنانکه بزرگان دین ما اینجور بودند. در احوالات شیخ انصاری هست که وقتی کسی ازش سوال می کرد، اگر جواب سوال را می دانست، طوری جواب می داد که سوال کننده، جواب خودش را بشنود. اما وقتی سوال مطرح می شد و شیخ جوابش را بلد نبود، با صدای بلند می گفت نمی دانم. و تکرار می کرد. نمی دانم. که دیگران هم بشنوند. شاگردانش هم یادبگیرند. که عار نیست. عیب نیست. اگر چیزی را نمی دانیم بگوییم نمی دانم. که از تبعات دنیوی و اخروی پاسخ و جواب غلط خودمان را برحذر داشته باشیم.
📚برگرفته از سلسله جلسات #حدیث_خوانی، #جلسه_هشتم در تاریخ دوشنبه 1400/09/01
#قسمت_هشتاد_و_هفت
ادامه دارد...
📣کانال مدرسه علمیه الهادی علیه السلام
🆔@alhadihawzahqom
#پیامبر_اکرم صلی الله علیه و آله
#وصیت #معرفی_حدیث #حدیث #نصیحت #نصیحت_پذیری
🎤 #آیت_الله_سعادت_پرور رحمه الله:
✨اى عزيزان من! هرچه #امر و #مقصد بزرگتر و شريفتر باشد، #استقامت در آن بايد بيشتر باشد.
#پندنامه_سعادت، ص 32 ، بند چهل_و_هشت
📣کانال مدرسه علمیه الهادی علیه السلام
🆔@alhadihawzahqom
#اخلاقی #درس_اخلاق #استقامت #فاستقم