مبلغ فطریه ۱۴۴۶ هـ ق = ۱۴۰۴ هـ ش
جدول تعیین مبلغ فطریه به تفکیک استانها
تفاوت اساسی کفارۀ روزه و زکات فطره :
در زکات فطره: پرداخت قیمت فطریه به فقیر کفایت می کند و مشکلی ندارد.
ولی
در کفارۀ روزه : پرداخت قیمت کفاره ، کفایت نمی کند و حتما باید طعام به فقیر داده شود! البته می توان قیمت کفاره را به فقیر مورد وثوق داد تا خودش طعام تهیه کند یا به فرد دیگری یا مرکز مورد اطمینانی؛ مانند دفاتر مراجع معظم تقلید یا کمیته امداد امام خمینی(رَحِمَهُ اللهُ تَعالیٰ) بپردازند تا تبدیل به طعام کنند و به فقرا داده شود .
مثلا در کفاره بر مبنای ۷۵۰ گرم طعام برای ۲۹ روز، باید ۲۱.۷۵۰ کیلوگرم طعام به فقیر داد لذا اگر قیمت کفاره ۲۰.۰۰۰ تومان باشد نمی توان با ۵۸۰.۰۰۰ تومان که برای ۲۹ روز هست چند کیلو مرغ خرید و به فقیر داد و فقیر هم نمی تواند چنین کند بلکه باید ۵۸۰.۰۰۰ تومان صَرف ۲۱.۷۵۰ کیلوگرم غذا و طعام گردد!
خبرگزاری حوزه
مرکز موضوع شناسی احکام فقهی
👈فهرست کانال👉
.
شادی مضاعف در۱۳ فروردین ۱۴۰۴
💐🌷سوم شوال قتل مُتَوکِّل عَبّاسی لَعْنَةُ اللهِ عَلَیْهِ🌷💐
مُتَوکِّل عَبّاسی، ابوالفضل جعفر بن معتصم (۲۰۶-۲۴۷ هـ ق)، دهمین خلیفه عباسی و دشمن سرسخت خاندان علی بن ابیطالب (سلام الله علیهما) بعد از حدود ۱۵ سال حکومت در سوم شوال سال ۲۴۷ هـ در شب چهارشنبه به دستور فرزندش به قتل رسید.
مدت خلافت او ۱۴ سال و ده ماه و عُمْر نحسش ۴۱ سال بود.
متوکل بعد از واثق، در سال ۲۳۲ هـ به خلافت نشست. در ایام او لهو و لعب و طرب، مخصوصاً در مجلس او بسیار بود.
متوکل (لَعَنَهُ اللهُ) مردی خبیث السیرة بود و چنانچه أمیر المؤمنین (سلام الله علیه) فرموده بود، کافرترین آل عباس بود.
متوکل (لَعَنَهُ اللهُ) ۱۷ بار قبر مبارک حضرت سیّد الشّهداء (سلام الله علیه) را خراب کرد، ولی دوباره بنا شد.
متوکل (لَعَنَهُ اللهُ) در راه زیارت حضرت امام حسین سلام الله علیه، دست قطع میکرد و زوار را میکُشت.
توضیح المقاصد: ص ۲۶.
تتمة المنتهی: ص ۳۲۲.
بحار الانوار: ج ۵۰، ص ۲۱۰.
فیض العلام: ص ۶۵.
تاریخ سامراء: ج ۳، ص ۳۲۴.
البدایة والنهایة: ج ۱۰، ص ۳۸۵.
تاریخ بغداد: ج ۲، ص ۱۱۹
👈فهرست کانال👉
.
🔹در سالهای دور وهابیون عربستان، عکس انداختن را شرک میدانستند و همین امر باعث شده بود که عکاسان امکان تصویربرداری از مدینه منوره را نداشته باشند؛ تا اینکه در سال ۱۲۵۹ شمسی (۱۴۴ سال قبل) محمد صادق بیگ، مهندس و نقشهبردار ارتش مصر به حج رفت و برای نخستینبار در تاریخ عکسهایی از مدینه و مکه را تهیه کرد.
🔹او یک سال بعد عکسهای خود را به سومین کنفرانس بینالمللی جغرافیدانان در ونیز برد و مدال طلای این کنفرانس را به دست آورد. تصویر تهیه شده توسط محمد صادق بیگ از سمت شمال غربی شهر مدینه به سمت جنوب شرقی و از بیرون حصار شهر گرفته شده است. تقریبا در وسط تصویر گنبد مسجدالنبی و بارگاه مطهر پیامبر اعظم صلی الله علیه و آله قرار گرفته و در سمت چپ آن و در میان دو مناره حرم نبوی، حرم مطهر ائمه بقیع است.
🔹این عکس در حدود سال ۱۲۵۹ شمسی گرفته شده و حدود ۴۶ سال بعد یعنی در ۳۱ فروردین ماه سال ۱۳۰۵ شمسی، حرم مطهر ائمه بقیع توسط وهابیون تکفیری تخریب و با خاک یکسان شد. در پایین تصویر و در سمت چپ، امضای محمد صادق بیگ با عنوان (sadiq bey) دیده میشود.
📌پ.ن: به تواضع معمارانهی سایر ابنیه شهر در برابر حرم مطهر نبوی و بقعه ائمه بقیع (که در مدینه معاصر دیگر هیچ نشانی از آن دیده نمیشود) عنایت بفرمایید. تواضعی که تجلی کالبدی و معمارانه این آیه بود: "يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنوا لَا تَرْفعُوا أَصْوَاتَكُمْ فَوْقَ صوْتِ النَّبِی" (حجرات/۲).
📲 ثواب انتشار این پیام با شما📿
┄══•ஜ۩🌹۩ஜ•══┄
🔸کانال سید محمد جواد سید شبیری🔹
👈فهرست👉
👈فهرست کانال👉
.