حماسه مستقیم
🔺مفهومی را در یکی از چهارده خردادها، رهبری توضیح دادند به نام «استقامت امام خمینی» او میگوید استقامت رفتاری و اخلاقی قابل مقایسه با استقامت در این سطح نیست. این نوع استقامت را در کار امام حسین ع میبینیم. وقتی به او توصیه میکردند نرو شکست میخوری، یا لااقل با زن و بچه نرو.
🔺آقا میگوید این نوع استقامت را امام خمینی هم داشت. لذا ما هر وقت شرایط برایمان سخت میشد به این کوه اطمینان رجوع میکردیم. ایشان میگوید استقامت در تصمیم فرماندهان و رهبران خیلی مهم است وقتی استدلالهای به ظاهر موجه ظاهر میشود. مثل دوران انقلاب امام و این حرفها که شیعه را به نابودی میکشید. بساط دین جمع میشود. کمونیسم لامذهب حاکم میشود. جواب این خونها را که میدهد؟
🔺امام مثل کوه بود. آرام محکم و مطمئن. این اصل استقامت است. این نیاز به یک فهم عمیق از سنن عالم دارد که رهبری در جای دیگر آن را با عبارت حکمت معرفی میکند. میگوید امام حکیم بود چون ایمان به سنن غیبی عالم داشت. این استقامت همینطور نیاز به یک بصیرت دقیق از صحنه دارد کان عمی العباس نافذ البصیره. علمدارها بصیرت لازم دارند. این استقامت همچنین یک ایمان محکم لازم دارد فقط با علم کارش درست نمیشود. این عالی ترین نوع استقامت است.
🔺شبیه همین استقامت در جنگ سی و سه روزه بود. حاج قاسم نقل میکند حتی سیدحسن هم نگران بود که نکند تصمیمش اشتباه باشد لبنان را و شیعیانش را با تصمیمی اشتباه به مشکل انداخته باشد و رهبری با استدلال و بصیرتش و حکمت و قوت ایمانش، آرام کرد کل جبهه را. توضیح داد که چرا این تصمیم درست بود. دقیقا همین سخن را سیدحسن نصرالله عزیز در نبرد طوفان از قول رهبری به کل جبهه غزه و حماس منتقل کرد. ما بخش اول سخنان سیدحسن عزیز را جدی نگرفتیم. آنجا که سخن از سنن هستی و قواعدی بود که روی آن حساب کرده بودند و فهمی که از صحنه داشتند. بروید مرور کنید
🔺این روزها ذهنها و قلبهای ضعیف و مریض زیادند. به محض آنکه یک جنگ روانی را جبهه صهیونیستی شروع میکند، یا یک پیشرفت مختصر در کشتار یا تخریب یا هر چه رخ میدهد، این ها شروع میکنند.
حماس نباید چنان میکرد.
زود بود دیر بود چنین بود چنان بود
ایران و حزب الله چرا اینقدر ضعیفند، کاری نمیکنن.
اسراییل چقدر قوی است. نکند ما را بزند نکند ما را پاره پاره کند
من برای حال و روز اینها نگرانم.
🔺ممکن است بگویید همه ما ضعیفیم. بله ایمان ما و فهم حکمی و بصیرت هر کس ممکن است اشکالاتی داشته باشد. اما لااقل میتوانیم به راس مستحکم جبهه نگاه کنیم به رهبران مقاومت به رهبری به سید حسن به این فرمانده های حکیم و مومن و بصیر خود که سالهای سال است جنگ با این حیوان خونخوار آمریکایی را مدیریت کرده اند.
🔺رفقا!
محصول سالها کار هنری و رسانه ای جریان صهیونیسم بین المللی برای تسخیر ذهن و دل مردم در حال ویران شدن است، زمان به ضررشان است.
محاسبات حاکمان منطقه درباره هیمنه و قدرت اسراییل کاملا عوض شده و دیگر تغییر نمیکند.
فروپاشی وضعیت ملت اختراعی جعلی اسراییل با این نبرد بسیار جدی تر شده
شکست نظامی امنیتی سیاسی اجتماعی و اقتصادی اسراییل دیگر او را به وضعیت ابرقدرتی و سلطه منطقه ای که از او انتظار داشتند برنمیگرداند.
هنوز اسراییل به هیچ هدف از پیش تعیین شده اش نزدیک هم نشده نه آزادی اسرا نه نابودی حماس.
در بخش کوچکی از یک باریکه کوچک نفوذ کرده، چتون شده؟!
بیایید کمی «تمرین سیاست و استقامت روح اللهی» کنیم. راهش اتصال به رهبران جبهه است. سخنان رهبری و سید حسن را در این روزها خط به خط مباحثه کنید و با آن فکر کنید.
مثل نان شب محتاج آنیم.
مراقب مرض خودتحقیرها باشید به شدت مسری است به شدت.
@ali_mahdiyan
چند نکته راهبردی
درباره سخنان سیدحسن نصرالله
بخش اول
🔺سخنان سیدحسن، تاکید بر همان نکته ای بود که در اولین سخنرانی اش بعد از هفت اکتبر اعلام کرده بود. او در آن سخنرانی و همین طور این سخنرانی تصور دشمن را بالکل خراب کرده بود. دشمن خیال میکرد جبهه مقاومت یا میترسد و محترمانه تسلیم میشود یا یک طوفان انفجاری دیگر در حملات خود آغاز میکند. او با وحشی گری خود سعی میکرد کل مقاومت در منطقه را به همین نقطه سوق دهد. اما سیدحسن تصویر دیگری را به نمایش گذاشت و آن نبرد تشدید شونده گام به گام بود. این سبک جنگ فشار را به مرور بر دشمن تشدید میکند.
🔺چند اثر در این مدل جنگ وجود دارد. جنگی که آمیخته از استحکام اراده و صبر است.
🔺اولین و مهمترین ویژگی این روش این است که اجازه نمیدهد ثمرات جنایات اسراییل بر افکار عمومی مردم دنیا تحت الشعاع اخبار انفجاری قرار بگیرد. مقاومت میخواهد ثمره مظلومیت و صبر غزه تبدیل شود به خروش و جوشش مردم دنیا
🔺دومین ویژگی این سبک جنگ قابل کنترل بودن جنگ است از این جهت که سعی میکنند جنگ را در چارچوب مرزهای اسراییل نگه دارند. این برای اسراییل خرد کننده است که در داخل مرزهایش میجنگد چرا که مساله اصلی فشار بر مردم غاصب اسراییلی است و این فشار به جز آنکه ماندن در فلسطین اشغالی را پر هزینه میکند، فشار بر اراده حاکمان اسراییل را هم بیشتر میکند.
🔺سومین ویژگی این سبک جنگ فرصت دادن به حاکمان و تصمیم گیرندگان منطقه است که اتخاذ تصمیم کنند برای کمک به فلسطین و محدود کردن اسراییل. مقاومت به این رو شدن باطن اسراییل در منطقه احتیاج داشت و تبدیل این فهم به اراده حاکمان امری زمانبر است. حاکمان کشورهای منطقه با فشار افکار عمومی شان و ترسشان و دیدن ضعفهای دشمن تصمیمشان تغییر میکند.
🔺چهارمین ویژگی فشار به آمریکا در منطقه است. فشار نظامی بدون جنگ عیان به نحوی که رفتارهای آمریکا فقط تشدید کننده فشارها خواهد بود. روشی که باعث جمع شدن بساط آمریکا در افغانستان و کم شدن حضورش در عراق بعد از شهادت حاج قاسم شد. فشار به آمریکا باعث فشار به اسراییل برای تسریع در پذیرش شکست خواهد شد.
🔺پنجمین ویژگی نیز غیر قابل پیش بینی شدن رفتار مقاومت است. یعنی ایجاد یک سایه تهدید دائمی که نمیدانند در میدان بنا است چه برگ برتر دیگری رو شود و این فشار تهدید نیز در جنگ با اسراییل بسیار مهم و حیاتی است.
همشهری
@ali_mahdiyan
چند نکته راهبردی
درباره سخنان سیدحسن نصرالله
بخش دوم
🔺سخنان سید حسن حاوی نکات بسیاری است که سبک و گستره جنگ با اسراییل را نشان میدهد. اتفاقات این روزها در غزه یک اثر مهم سیاسی اجتماعی در پهنه مردم ایران، منطقه و کل دنیا دارد و آن مشروعیت جنگ با اسراییل نزد عموم مردم است.
🔺این فهم مردمی را نباید دست کم گرفت. برای رزمندگان خط مقدم و فرماندهان و تصمیم گیرندگان بیشتر از پول و امکانات برای مبارزه، این توجیه بودن مردم است که اهمیت دارد. جنگ حماس امروز اگر چنین ابهت و اقتداری دارد دلیل اصلی اش همراهی مردم فلسطین و خصوصا غزه است. روزی که ایران رسما پایگاه عین الاسد را زد رهبری به صراحت گفت سوخت آن موشکها فریاد انتقام انتقام این مردم بود. اگر متوجه این نکته باشیم میفهمیم معنای این سخن سیدحسن که میگوید ایران رسما و علنا کمک مالی و نظامی به محورهای مقاومت میکند، معنایش چیست. این یعنی اراده عمومی مردم کاملا همراه شده است.
🔺امروز فهمیدن این نکته بسیار سهل شده است که وجود یک جنایتکار فراقانونی در منطقه معنایش چیست. و حتی خودخواهانه ترین و مصلحت اندیش ترین فهم های از میدان هم میتوانند تشخیص دهند که اگر قرار نباشد «نه غزه» مقابل چنین دشمنی باشد «نه لبنان» آنگاه باید در «مرز پر گهر» با این حیوان وحشی بجنگیم.
🔺همین فهم در کل منطقه نیز شکل گرفته چه در یمن با آن پشتیبانی مردمی مثال زدنی اش به قول سیدحسن عزیز، چه در عراق چه لبنان به تعبیر سیدحسن که اکثریت با مقاومت هم داستانند، چه سوریه. این برای تحولات منطقه یک رخداد مهم تاریخی است. یک عزم عمومی به مرور زمان در حال شکل گیری است.
🔺همین اتفاق در کل دنیا نیز در حال وقوع است. اگر یک روز تشکیل دولت جعلی را با مظلوم نمایی دروغین هولوکاست و غیره لجنه های صهیونیستی یهودی، توجیه میکردند الان جنگ با اسراییل در نظر دنیا به مرور مشروعیت پیدا میکند و همه، فراقانونی بودن اراده جانیان عالم را و بی فایدگی نهادهای بین المللی را بالعیان میفهمند.
🔺با این توضیح در سخنان سید حسن، فراگیری جبهه مقاومت امری بسیار پر معنا خواهد بود. او به تفکیک و با دقت توضیح داد که چگونه یک هویت گسترده فرامرزی مقابل اسراییل(یا همان اراده آمریکا در منطقه) شکل گرفته. فهم ابعاد این گستره کلان مقاومت روشن میکند چه قدرتی در منطقه سر برآورده. جالب است که به تعبیر سیدحسن هر محوری که مقابل اسراییل عمل میکند، آمریکا به ایران توجه میدهد. سیدحسن تایید میکند و از قول دشمن بیان میکند که این جبهه گسترده دورتادور اسراییل محورش ایران است. پیش از این نیز رهبر حکیم ما گفته بود که با یک نگاه کلان به منطقه ببینید که ایران به عنوان یک قدرت و محور مقاومت چگونه در غرب آسیا سربرآورده و معادلات استکبار را به هم میزند.
🔺این نقش مهم و تاریخی ایران در ایجاد قدرتی ویژه در دنیا را باید جدی گرفت. او به گونه ای عمل میکند که یک قدرت بر بستر بیداری و خیزش مردمی شکل بگیرد. خیزشی برآمده از ایمان مردم. ایران خط مقدم چنین قدرت نوظهوری است. قدرتی که با انقلاب ایران سر برآورد و معرفی شد و امروز یک پهنه گسترده در دنیا را به تلاطم کشیده و نتایج آن را در شکست اراده شیطان بزرگ میبینیم
همشهری
@ali_mahdiyan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اتصال حقیقی به قرآن، اتصال به انسان کامل است.
@ali_mahdiyan
قرآن زنده
🔺خدا رحمت کند آیت الله بهجت را که میفرمود اتصال به قرآن اتصال به صاحب الزمان عج است. این حقیقت قابل کتمان نیست که قرآن، انسان کامل مکتوب است. به تعبیر یکی از همسران پیامبر اکرم ص که درباره آقا رسول الله ص میگفت:«کان خلقه قران». این اتصال به حقیقت امام عصر عج است چه بدانیم چه ندانیم. دقیقا مثل کسانی که اسلام را نمیشناسند اما به هر آنچه ندای فطرتشان است پاسخ میدهند و پای آن میایستند. اینها هم به اندازه خود متصل به آن حقیقت انسان کاملند که فرمود «علی مع الحق و الحق مع علی» یعنی همه حق با علی ع است و هر جا حقی دیدی آنجا نور امیرالمومنین ع است که میتابد. نور صاحب الزمان عج است که میتابد.
🔺ارتباط با قرآن میتواند شبیه بسیاری از علمای جهان اسلام باشد، که ورد زبانی بیش نیست. حرکتی را در آنها باعث نمیشود. در امت هم حرکتی ایجاد نمیکنند. وارد جنگ نیستند. دشمن هم کاری به کارشان ندارد. این قرآن نیست سایه قرآن است. قرآن روی طاقچه است. قرآن سر قبر است. اگر قرآن سر نیزه نباشد. این را مقایسه کنید با آن جوانی که با سر خون آلود روی تخت بیمارستان خبر شهادت کل خانواده اش را میشنود و بعد شروع میکند به تلاوت آیات قرآن که اذا اصابتهم مصیبه قالوا انا لله و انا الیه راجعون، این نور ایمان است به آیات قرآن که تلولو میکند. این اتصال به قرآن است به حقیقت قرآن. صدای قاریان خوش صوت مصری جذاب است اما آن کجا و صدای لرزان کودک فلسطینی که روی تخت میگوید الله اکبر، الله اکبر ، الله اکبر.
🔺آری این اتصال به حقیقت قرآن است. که حقیقت قرآن انسان کامل است. چه آن کودک فلسطینی بداند چه نداند. به قول امام خمینی ره در کتب فقهی خود توضیح داده که اکثر مردم عالم، خیلی امور را نمیدانند و تقصیری هم ندارند. اما مردم عالم در عمل به آنچه میدانند، با هم متفاوتند. آن کودک فلسطینی چه بسا از من طلبه حوزه قم در عمل به آنچه میداند جلوتر است. و نور ایمان و انسان کامل که او بروز میدهد با بسیاری از دانایان بی عمل قابل مقایسه نخواهد بود.
الذین آتینا هم الکتاب یتلونه حقّ تلاوته اولئک یؤمنون به.
🔺غزه بیدار است. بیدار تر از کل عالم. غزه قاری قرآن شده، آیات قران را از لبان کودک و جوان و پیر و مرد و زنش بشنوید. خوب گوش کنید این قرآن بیدار میکند. این قرآن شفای بیماریهای قلب من و شما و بلکه کل امت اسلام و بلکه کل عالم انسانی است. این صدای امام عصر عج است که میشنوید. این نوای غربت و اقتدار صاحب این دوران است. گوش کنیم و بیدار شویم. با آیه آیه قرآن قدم قدم پیش آییم. به تعبیر پیامبر اکرم ص، آی اهل عالم هرکس دنبال خدا میگردد گوش کند آیات قرآن را. ألا مَن اشتاقَ إلَى اللّه ِ فَليَستَمِعْ كلامَ اللّه
همه چیز در حال ظهور است در حال غربال شدن. هم کفر دارد خود را بهتر از قبل نشان میدهد و هم حق. زیبا است اما نگران باشید، نکند از این دوران ظهور حق عقب بمانیم.
همشهری
@ali_mahdiyan
هدایت شده از خط فرهنگ
⚪️ سلسه نشست های فرهنگی_اجتماعی خط فرهنگ
🇵🇸 همراه مقاومت
🔺 افکار عمومی چگونه با گام های راهبردی جبهه مقاومت همراه میشود؟
🔸 با حضور حجت الاسلام علیمهدیان
◽️ نویسنده و پژوهشگر
🕢 زمان: سه شنبه ۲۳ آبان ماه، ساعت ۱۸:۱۵
📍اتاق بالای حسینیه، خط فرهنگ
#مجموعه_فرهنگی_تربیتی_محمدیه
#پایگاه_بسیج_سرهنگ_طاهایی
@khatte_farhang
هدایت شده از خط فرهنگ
خط فرهنگ، استاد مهدیان.mp3
44M
🔸 بخش اول
📢صوت نشست #همراه_مقاومت
🖊افکار عمومی چگونه با گام های راهبردی جبهه مقاومت همراهی میکند؟
🔸 حجتالاسلام علیمهدیان
#خط_فرهنگ
@khatte_farhang
بر پا
🔸 بخش اول 📢صوت نشست #همراه_مقاومت 🖊افکار عمومی چگونه با گام های راهبردی جبهه مقاومت همراهی میکند
دوستانی که پرسشهایی رو درباره
فلسفه اسراییل
و طرح ایران برای محو اسراییل
و جایگاه عملیات طوفان الاقصی در این طرح
و نقش ما در این طرح و عملیات
مطرح کردند، من سعی کردم آنچه فهمیده ام را در این صوت بیان کنم
@ali_mahdiyan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
حجت الاسلام مهدیان: بعد از نابودی اسرائیل و خواندن نماز در بیت المقدس برنامهی ما چیست؟
فقط امام خمینی و کشور ایران برای آن برنامه دارند.
#خط_فرهنگ
#مجموعه_فرهنگی_تربیتی_محمدیه
@khatte_farhang
40.56M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
چرا مردم اروپا و دنیا با وجود سبک زندگی های غربی و فرهنگ غالبا ضد اسلامی، در قضیه فلسطین این قدر به خیابان ها آمدند؟
آیا اعتراض آن ها نسبت به اسرائیل قوی تر از ما ایرانی ها نیست؟
#خط_فرهنگ
#مجموعه_فرهنگی_تربیتی_محمدیه
@khatte_farhang
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
حجت الاسلام مهدیان: منطق قدرت ما با جهان متفاوت است و حضرت آقا در طرح کلی آن را بحث کرده اند. ما قدرت را در تعداد ابزار آلات جنگی نمی بینم.
قدرت در نگاه ما ...
#خط_فرهنگ
#مجموعه_فرهنگی_تربیتی_محمدیه
@khatte_farhang
هدایت شده از خط فرهنگ
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
حجتالاسلام مهدیان: بعد از اغتشاشات پارسال و ماجرای طوفان الاقصی تازه دهه هشتادیهای ما فهمیدند که قصه جدی است و ما با چه کسی داریم میجنگیم و دشمن را درک کردند.
اصلا اسرائیل به تنهایی مطرح نیست و یک تمدن پشت سر آن است. مثل نهنگی که قطعه ای از آن از آب بیرون بوده و حالا تمام هیکلش از آب بیرون آمده.
#خط_فرهنگ
#مجموعه_فرهنگی_تربیتی_محمدیه
@khatte_farhang
هدایت شده از خط فرهنگ
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
حجت الاسلام مهدیان: اصلا و ابدا به وجود آمدن پدیدهی اسرائیل به مسائل مذهبی ربطی ندارد و هر کس این تحلیل را دارد شما را گمراه کرده.
هر چند برای جمع کردن یهودیان در این منطقه از مسائل مذهبی استفاده شده است.
اصل ماجرا این است که...
#خط_فرهنگ
#مجموعه_فرهنگی_تربیتی_محمدیه
@khatte_farhang
پایگاه تولید فکر تهاجمی
🔺این خط را بارها و بارها در کلمات رهبری دیده ایم و این یعنی این ضلع مهم در سبک رهبری او یک نقش جدی و معتنیبه دارد؛ خط تولید فکر تهاجمی. او این نکته را به صورت یک خلا در جریان جوان آرمانجوی ما رصد کرده و میگوید:
🔹«ببینید در دانشگاه دو چیز لازم است: علم و فکر. علم بدون فکر مشکلساز میشود، علمی که بدون فکر باشد، راه را غلط میرود..البتّه فکر کردن راهنما هم لازم دارد، استاد فکر هم لازم دارد....» او در همین سخنرانی توضیح میدهد که جریان جوان آرمانجوی ما در معرض «ناامیدی» و «انفعال» است.
باز سال بعد همین نکته را تاکید میکند:
🔹«جماعت دانشجو و مجموعههای دانشجویی به یک تفکّر زیربنایی محکم احتیاج دارند. این نیاز قطعی آنها است؛ این نصیحت همیشگی من بوده؛ باز هم من همین را میخواهم تأکید کنم. اگر مبانی معرفتی یک جوان، بخصوص جوان دانشجو مستحکم باشد، دل او قرص میشود، گام او استوار میشود، حرکت او استمرار پیدا میکند، دیگر خستگی وجود ندارد. اطمینان دل موجب میشود که ایمان هم افزایش پیدا کند»
باید جایگاه این «استحکام قلبی و ایمانی» را در منظومه طرح راهبردی و نظام محاسبات رهبری بدانید تا بفهمید درباره چه نکته با اهمیتی سخن میگوید.
🔺او بارها و بارها این نکته را از حوزه علمیه و علما طلب کرده. در سخنرانی که معروف شد به «نگرانی رهبری از تبلیغ» و مساله «احتمال سیلی خوردن اسلام» ایشان توضیح میدهد که باید «کانونهای عظیم تبلیغی» ایجاد شود یک کار آن تولید اندیشه و محتوا است. در سخنرانی با خبرگان بارها تذکر میدهد که این خط را دنبال کنید که ایمان مردم با اندیشه به عمل امتداد پیدا کند.
🔹« یکی از نیازهایی که مورد ابتلاء همهی جوامع اسلامی و همهی کشورهای اسلامی است و به آن نیاز دارند و بخصوص کشور عزیز ما که بحمدالله با نظام اسلامی اداره میشود به آن نیاز دارد، عبارت است از اینکه ما مفاهیم اسلامی را به مرحلهی عمل و به عرصهی عمل بکشانیم. منظومهی معرفتی و ارزشی اسلام یک مجموعهی مفاهیمی است که آوردن این مفاهیم به میان مردم و آنها را به مرحله و منصّهی عمل درآوردن، یک کار بسیار بزرگ و مهمّی است که ما هر جا این کار را نسبت به هر یک از این مفاهیمی که حالا بعد اجمالاً عرض خواهم کرد انجام دادیم، برای ملّت و کشور و برای آبروی اسلام و جمهوری اسلامی ارزشمند بود؛ و هر جا غفلت کردیم، محروم ماندیم. در واقع عرض بنده این است که عناوین و مفاهیم معرفتی اسلام جنبهی عملیّاتی و ترجمهی عملیّاتی پیدا کند و عمل به آنها ممکن و رایج بشود که این به خودیِ خود نمیشود و احتیاج به تلاش دارد»
🔺او ده ها سال قبل این نکته را بیان میکند که تولید چنین فکری از «فوری ترین ضرورتهای تفکر مذهبی» است. او ده سال بعد از پیروزی انقلاب میگوید متاسفانه انقلاب ما در این زمینه کم کار بوده است متفکرین ما یا درگیر کار اجرایی شدند یا شهید شدند. یکی از مهمترین علل توجه جدی ایشان به علمایی چون مرحوم مصباح از همین جهت است.
🔺نیاز کشور به تولید فکر کار «علومانسانیخواندهها» نیست. رهبری علوم انسانی را ذاتا مسموم میداند. این کار پایگاهی است که متصل به تراث علمی اسلامی است. کار حوزه علمیه است. رهبری در تخاطب با حوزه های علمیه بارها این خلا را به روی آنها آورده است. این خلا باعث میشود جوانان انقلابی و آرمانجوی ما به تعبیر ایشان دچار «انفعال» یا «حرکتهای زیکزاکی» شوند.
🔺حالا در ترسیم هویت علامه طباطبایی به جز آن بعد تهذیبی و معنوی و عرفانی ایشان ، اشاره میکند به این که او یک پایگاه فکری تهاجمی میسازد. روی کلیدواژه «تهاجمی» بایستید و فکر کنید. اندیشه توحیدی حالت انفعال نسبت به اندیشه غرب ندارد. او همواره حمله کننده و تهاجمی است. اندیشه ای که اساسا در وضعیت انفعال است توحیدی نیست. عجیب است که آنانکه با اندیشه علامه و امام و شاگردان این دو آشنا شده باشند طعم فکر مهاجم را میچشند.
امید این است که حوزه های ما با الگو برداری درست از این مردان الهی و آیات خدا در زمین بتوانند این خلا حیاتی حرکت امروز اسلام را پر کنند.
همشهری
@ali_mahdiyan
41.12M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
هر چه بگویم ارزش این فیلم کم میشود. ببینید و پخش کنید. بگذارید به دست همه دختران و خواهرانمان برسد. بگذارید طعم اعجاز جریان انقلاب را بچشند. بگذارید بوی بهشت را استشمام کنند. خدایا شکرت به خاطر آنکه در زمانه ای نفس میکشیم که درش این همه آیات زیبا و بزرگ تماشا میشود.
خدا حفظ کند سیدعلی حکیم ما را که میگفت آرام باشید ، این انقلاب حالا حالا ها برای دشمن دردسر دارد.
راست میگفت. این انقلاب حالا حالا ها معجزه دارد که رو کند.
بنشینید و تماشا کنید
مصاحبهی هدی حجازی، مادر سه دختری که در حملهی هوایی رژیم صهیونیستی به خودروی غیرنظامی در جنوب لبنان به شهادت رسیدند ...
@ali_mahdiyan
1_7833598812.mp3
38.12M
چرا به روایت زنانه انقلاب و مقاومت محتاجیم؟
شیخ علی مهدیان
مکتب الزهرا سلام الله علیها
شب میلاد حضرت زینب سلام الله علیها
@ali_mahdiyan
جنگ آمریکا و ایران
🔺کاملا روشن است که نبرد کنونی، نبرد ایران و آمریکا است. و من روی کلمه «کاملا روشن است» تکیه دارم. چون نبرد ایران و آمریکا مدتها است آغاز شده. روزی که حرکت انقلاب اسلامی در ایران آغاز شد خیلی ها فکر نمیکردند این آغاز نبرد دو تمدن باشد که حالا به یک پیچ تاریخی رسیده است.
تا امروز که مقاومت قدرتی دارد پیچیده چند ضلعی، باهوش و حکیم و البته از همه مهمتر معنوی و مقدس.
🔺آنچه رهبر حکیم ایران برای ساختن ایران قوی میگفت فقط ناظر به ایران نبود بلکه چهره ای در قواره امت اسلامی هم داشت، تاثیر جدی در نبرد با اسراییل و آزادی قدس هم داشت و چهره ای کلان تر نیز داشت به نام نبرد با تمدن سیاه آمریکایی. قدرت ایران و عبورش از همه طوفانهای نامقدس غربی، هژمونی و سیطره ای میساخت که الهام بخش همه منطقه بود. ایران هیچ نیرویی را در منطقه تحت مدیریت خود تعریف نکرده بود. اما اتمسفری ساخته بود که نیروهای خودجوش همگی با هویت و جهتگیری راهبردی مشترک شکل بگیرند و این نکته خارق العاده و نگران کننده ای بود که غرب تلاش میکرد پنهان کند.
🔺تثبیت قدرتهای خودجوش و مستقل مقاومت در منطقه برای ریشه کن کردن اسراییل هم طریقیت دارد و هم موضوعیت.
یعنی هم باعث از بین رفتن اسراییل میشود و این خودش در فراگیری بیشتر این جوششها و قیامها موثر است و هم خودش همان واقعه ای است که برای امت اسلامی بعد محو اسراییل لازم داریم.
🔺همانطور که حزب الله بعد از جنگ سی و سه روزه یک قدرت غیر قابل چشم پوشی در ابعاد منطقه ای شده بود حالا نوبت حماس بود که در کشاکش نبرد، قدرت خود را تثبیت کند. این حلقه باید تکمیل شود. بعد از او نوبت کرانه باختری است که اگر در حال مسلح شدن است و اگر آنچنانکه باید، قیام کند کمر اسراییل را خواهد شکست.
🔺اسراییل صرفا یک پایگاه نظامی نیست، صرفا یک دولت ظالم هم نیست بلکه یک موجودیت اختراعی اجباری است در قلب کشورهای اسلامی که یک هویت واحد تاریخی داشتند و غرب بعد از دو جنگ جهانی آنها را پاره پاره کرده بود و برای آنکه جلوی قیام آنها و وحدت دوباره شان را بگیرد، یک دولت ملت غریبه با فرهنگ کثیف خود در قلب منطقه شان ایجاد کرد و تلاش کرد با ساختن ابرقدرتی و هژمونی برای او منطقه را هدایت کنند. گرفتن سلطه این موجودیت جعلی فقط با زدن حکومتش یا ابزار نظامی اش اتفاق نمیافتد، باید فلسفه وجودی اش زیر سوال برود. تا غرب رهایش کند.
🔺برای این منظور باید سه اتفاق میافتاد اولا دورتادور او حلقه ای از فشار نظامی ساخته میشد، شمال حزب الله و شرق حماس و غزه و غرب کرانه باختری و جنوب یمن، اینها تحت ظل السیف میسازند. که باعث میشود این وطن جعلی ناامن شود، ملت اسراییل اینجا راحت نخواهند بود، ابهت نظامی اسراییل را هم میشکنند. ثانیا در منطقه اسلامی یک همسویی بین حکومتها در هماهنگی با مقاومت ایجاد میشود. باید در نظام محاسبه حاکمان دست برد، اینکار با قوی شدن ایران و ضعف اسراییل در حال تحقق است. ثالثا مشروعیت هایی که غرب با رسانه اش برای اسراییل ساخته باید از بین برود. این سه باعث میشود غرب ناچار شود دست خود را از منطقه بیرون بکشد. طوفان الاقصی به این هر سه حرکت جهش و سرعت داد.
🔺اگر به این اهداف توجه کنیم تایید میکنیم که ایران نمیخواهد حماس و غزه نابود شود، و نمیخواهد آتش جنگ ناگهان فراگیر شود. برگردید به سخنان سیدحسن نصرالله، او میگوید هدف اول ما پایان درگیری و فشار بر غزه است و هدف دوم نصرت مقاومت فلسطین. این همان حفظ و تثبیت حماس و مسلح شدن کرانه است. آزادی زندانیان فلسطین هم به همین ایده مدد میدهد. اگر چه اصل تثبیت حماس هم فضا را برای شکست گفتمان سازش و تشکیلات خودگردان کمک میکند.
🔺به همین دلیل بود که هم رهبری و هم سیدحسن نصرالله چند نکته را دنبال کردند
اولا نه در جنگ تسلیم را قبول کردند و نه جهش و توسعه ناگهانی، بلکه مرحله به مرحله تشدید آتش جنگ را دنبال نمودند. اتفاقی که کاملا در حال رخ دادن است.
ثانیا کل محور مقاومت متمرکز شدند نه روی اسراییل بلکه روی بازوی قدرت پشت سر او یعنی آمریکا چرا که فشار بر او برای خروج از منطقه باعث فشار از سمت ریشه به اسراییل شود برای تسلیم.
ثالثا همسویی زبانی و دیپلماتیک کشورهای منطقه را تبدیل کردند به همسویی عملی برای قطع نفت و آذوقه که باعث فشار به اسراییل و همزمان بر ملا شدن نفاق برخی حاکمان شود.
🔺جنگ امروز یک جنگ چند ضلعی جبهه ای بین المللی است. و محوریت ایران در فرماندهی این جنگ و حضور دقیقا در میانه قابل کتمان نیست. به همین دلیل است که از روز نخست تا امروز همه توجهات غرب به ایران است و نه جای دیگر.
حالا برگردیم به جمله اولمان:
«کاملا روشن است که نبرد کنونی، نبرد ایران و آمریکا است. و من روی کلمه «کاملا روشن است» تکیه دارم.»
@ali_mahdiyan
هدایت شده از حسین کاظم زاده
1_7791361549.docx
21.3K
🌿مرحوم #علامه_طباطبایی بی شک سهم به سزایی در عقبه حکمی و قرآنی انقلاب اسلامی دارد.
البته شکی نیست شخصیت و طرح انقلابی ایشان متفاوت با #حضرت_امام بود و امام را میبایست آغازگر عصری دانست که به همه دانشها و دانشمندان اسلامی، حیات بخشیده.
🌿تربیت یک نسل انقلابی توسط علامه که یکی از آنها #رهبر_انقلاب است و به تعبیر خود ایشان، ما انقلاب را از #المیزان فرا گرفتیم، شاهدی بر جایگاه بی بدیل علامه در انقلاب اسلامی است.
کلیشه های ذهنی بیمار ما مانع شده تا امثال ایشان را درست تقریر کنیم.
در این یادداشت، شواهد این ادعا را جمع آوری کرده ام.
@tamardom
صعود کلمه
🔺رهبری در تبیین شخصیت علامه طباطبایی از این آیه استفاده میکند که «الیه یصعد الکلم الطیب و العمل الصالح یرفعه» علامه خود درباره این آیه سخنان عجیبی در المیزان بیان کرده. او میفرماید هدف و غایت نهایی سیر و سلوک به سمت الله است و مقدمه این حرکت عمل است. عمل است که باعث میشود انسان به لحاظ معنوی اوج بگیرد. بعد خود ایشان در همین جا توضیح میدهد که ساخت یک جامعه توحیدی مقدمه این عمل است. تعبیری که در آثار سیدعلی خامنه ای جوان در دهه پنجاه به «کارخانه انسان سازی» و سبک تهذیب و تربیت انبیا از آن یاد میشود.
🔺آری علامه همه آنچه میگفت در خود پیاده کرده بود. لذا محفل علمی ساده او پایگاه فکری مهاجم بود و محل تربیت رهبران فکری و سیاسی انقلاب اسلامی. این را نباید دست کم گرفت. او کاری با اندیشه های مطهری و بهشتی و باهنر و خامنه ای و حسن زاده آملی و جوادی آملی و مصباح یزدی و که و که میکند که همگی با همه وجود پای کار انقلاب اسلامی میآیند. حقیقتا المیزان را میتوان یک تفسیر سیاسی اجتماعی از قرآن به حساب آورد. آنانکه با این تفسیر انس دارند متوجه میشوند که اسلام نمیتواند هویتی اولا سیاسی اجتماعی نداشته باشد. سخنان علامه را ذیل آیه آخر سوره آل عمران ببینید. آنجا این بعد اسلام را به چشم میآورد. این همان بیانی است که مرحوم شاه آبادی استاد امام هم دارد که میگوید «قرآن از عرش رحمانی بر جامعه اخوت ایمانی نازل شده است» . اوج این سخنان را در کلمات امام میبینیم که میگوید الاسلام هو الحکومه بشوونها.
🔺اگر او عارف به تمام معنا است که هست طبیعتا تلاش میکند فهم خود از اسلام را در جان خود پیاده کند. صورت این عمل صالح را در مدرسه او که چشمه جوشان و جاری و توسعه یابنده است میتوان مشاهده کرد. آری او آنچه میفهمید بود لذا علامه را در کتابهایش میشود دید و کتابهایش را با او میشود فهمید.
همشهری
@ali_mahdiyan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بعضی فیلمها را هر چه نگاه میکنی، تکراری نمیشه. یکیش همینه
خودش داغداره، با اون دل کوچیک و نازکش.
میخواد داداشش رو هم آروم کنه.
سعی میکنه.
بعد روی برادرش رو میکشه!
خلاص.
رفت پیش بابای شهیدم. خلاص
«خلاص راح عند ابوی و نال الشهاده خلاص»
شما چرا اینقدر زنده اید آخه
چقدر زنده ای تو دختر
چقدر میفهمی خانم
چقدر بزرگ شدی عزیز دلم
چقدر حقیر است همه دنیا پیش این بغضی که در گلو حبس میکنی
کجا بزرگ شدی آخه
زیر چادر زینب کبری سلام الله علیها؟
@ali_mahdiyan
کشف حجاب و طوفان الاقصی
درباره کشف حجاب۱۵
🔺آمارها را لابد دیده اید، بالای هشتاد درصد مردم ایران معتقد به حجابند و پوشش خود را هر چه که هست ناشی از عمل به دینشان میدانند. حمله به این هنجار و این عقیده اجتماعی، حمله به مردم است. مساله اساسا اجبار به حجاب نیست اجبار به بی حجابی است. اینکه چگونه باید از این عقیده مردم دفاع کرد سخن بعدی است. اما همین جا کمی تامل کنید. کسانی که مدافع عملی کشف حجابند، به خود حق میدهند به یک هنجار ناشی از خواست عمومی و اکثریت مطلق جامعه حمله کنند. (یعنی یک اقلیت خواستشان را بر اکثریت مطلق اجبار کنند) با شعار« نه به اجبار».
🔺جالب است جریان کشف حجاب (بخوانید بی حجابی اجباری) بعد از اغتشاشات سال گذشته به سردمداری رسانه هایی جدی شد، که امروز همگی پشت سر اسراییلند. مسیح علینژادشان علنا اعلام میکند موافق بمباران ایران است. ایران اینترنشنالشان همان آغاز جنگ غزه کوچ کرد به اورشلیم تا از نزدیک کمک دهد به اسراییل. منوتویشان که بانی اسراییلی به دلیل جنگ پولش را نداد رفت به سمت تعطیلی. بی بی سی فارسیشان رسما پشت اسراییل در آمد. شعارشان چه بود اینها پارسال؟ یادتان هست؟ زن، زندگی، آزادی
🔺زن، همانکه از سیزده هزار شهید غزه حدود سه هزارتایش را تشکیل میدهد. باز شش هزارتا نیز کودکند یعنی داغ به قلب زنها.
زندگی، همانکه در غزه برای غیرنظامیان ساخته اند. مدرسه ها را ، بیمارستانها را، خانه ها را ببینید. ویران ویران.
آزادی، همانکه اسراییل سالها است هدیه کرده با یک زندان روباز دوملیون نفره ای به نام غزه به زنان و کودکان بی دفاع. همانکه در وضعیت دلخراش حقوق مردم در کرانه باختری میبینید با تصاحب علنی و قانونی خانه ها و یا تخریب و به جایش شهرک سازیها.
🔺خواهشا بعد از طوفان غزه دیگر نه اسمی از ازادی ببرید، نه زن، نه زندگی.
آخرش همین است که امروز در غزه میبینیم. مردم ایران مسلمانند. مومنند. حمله به عقیده شان به ارزشهایشان به دینشان به هویتشان به استقلالشان، آنهم به ظلم دوام نمیآورد. خدا خیر دهد رهبری را که میگفت حتی دختران کشف حجاب کرده ما اگر بدانند با این کارشان پازل چه کسانی را پر میکنند مرتکب این حرام شرعی و سیاسی نمیشوند. حالا کاش زبان گویایی میداشتیم و فریاد میزدیم آن کسانی که پازلشان پر میشود را تماشا کنید. چشمهایتان را باز کنید ببینید سردمداران بی حجابی اجباری چه کسانی هستند.
🔺بیش از یک سال گذشت از این هجوم ناجوانمردانه به دخترکان و زنان ایرانی، هنوز مسولین دچار گیجی اند و بلاتکلیفی. چند ماه است به اسم قانون جدید همه را معطل کرده اند و حال آنکه هیچ نیازی به قانون جدید هم نبود و قوانین فعلی برای مقابله با ناهنجاری کفایت میکرد. این مردم مومن تا کجا باید این ترک فعل آشکار و سردرگمی را تحمل کنند؟
دستگاه های تبلیغی و ترویجی ما از حوزه گرفته تا صدا و سیما و سازمانهای تبلیغاتی چرا سکوت کرده اند و از گروه های مردمی دفاع نمی کنند؟
طوفان الاقصی را باید قدر دانست. از جهات مختلف از جمله یادآوری این مهم که پشت پرده جریان بی حجابی اجباری در ایران، رژیم جلادی است که دشمن اول زن و زندگی و ازادی در عالم است.
همشهری
@ali_mahdiyan
اضلاع عجیب شکست اسراییل
رهبری گفت: «بمبارانها عمر رژیم اسراییل را کوتاه تر میکند» این جمله یعنی چی؟
این جمله را بگذارید کنار دو جمله دیگر :
۱.اسراییل در عملیات طوفان الاقصی ضربه فنی شد
۲.ماجرای جنایتهای اسراییل مثل کسی است که در زمین بازی شکست خورده و از طرفداران تیم مقابل، تقاص بگیرد
ضربه فنی شدن یعنی شکست زودهنگام، شکست در زمانی زودتر از مدت مسابقه و با فاصله بالا. شکستی که برتری مطلق حریف را نشان میدهد. حمله به طرفداران خود نشان دهنده ضعف بیشتر بازنده است. او چون توان مقابله ندارد به کسانی که طرف مقابل او نیستند حمله میکند. هر چه بیشتر جنایت کند یعنی عصبانی تر است و شکست سخت تری خورده.
حالا چرا هر بمب که بر سر زن و بچه و مردم غزه میاندازد، عمرش را کوتاه تر میکند؟
به چند دلیل:
اولا بمباران غزه، بمباران مردمی مومن و موحد است. این را این روزها در سبک عزاداری همراه با ذکر و تلاوت آیات در کوچک و بزرگ دیده ایم.
الذین اتقوا اذا مسهم طائف من الشیطان تذکروا فاذا هم مبصرون.
این قوم با حملات شیطان در افق برتری به لحاظ قدرت قرار میگیرند.
ساده اش جملات آن نوجوان فلسطینی است که گفت بکشید ما را ، نسل به نسل مقاوم تر میشویم.
فبشر الصابرین الذین اذا اصابتهم مصیبه قالوا انا لله و انا الیه راجعون.
یک بشارت مطلق، یک برتری حقیقی که انتم الاعلون ان کنتم مومنین
بیداری مردم و نسلهای فلسطینی در غزه و در کرانه و در همه نقاط دنیا، ریشه اصلی جوشش انتفاضه ای است که امروز یک گروه کوچکش اسراییل را ضربه فنی کرده.
پس طرفدار تبدیل به حریف قوی میشود.
ثانیا همراهی مردم فلسطین مهمترین دارایی حماس است. امروز تشکیلات خودگردان و اندیشه سازش بی آبرو شده و اندیشه مقاومت نتیجه بخشی اش را و امیدآفرینی اش را به رخ کشیده. اساسا خیانت عرفات و بعد ابومازن اثر اصلی اش تشکیک در نرم افزار مقاومت و قدرت ایمان و جهاد بود. این تردستی و سحر رسوا و ابطال شده. با این حساب مشروعیت حملات بی امان برادران مقاومت در داخل فلسطین بیش از پیش تامین شده. سوخت راکتها و موشکها و ضربات بی امان مقاومت را همین همراهی و رضایت عمومی فراهم کرده است. بی طرفترین و نادان ترین و شکاک ترین آدمها هم میپذیرند که :
لا يُحِبُّ اللَّهُ الْجَهْرَ بِالسُّوءِ مِنَ الْقَوْلِ إِلَّا مَنْ ظُلِمَ ۚ وَكَانَ اللَّهُ سَمِيعًا عَلِيمًا
وقتی مظلومیت بروز پیدا میکند، مشروعیت مبارزه ثابت میشود.
ثالثا ده ها سال است با یک روضه جعلی و دروغ به نام هولوکاست سعی کرده اند چهره ای مظلوم برای آدمهای غاصب بسازند. حالا هر بمب این آبرو بخشی به غصب را نابود میکند. چهره اسراییل نزد ملتها بی آبرو شده. اگر دولتها جرات میکنند صدایشان را بالا ببرند، سفارت ببندند، تهدید کنند، دلیلش شجاعتشان نیست دلیلش بی آبرویی اسراییل است. هیچ چیز برای یک موجود جعلی محو کننده تر از روشن شدن افکار عمومی نیست.
رابعا هزینه اسراییل برای غرب بیشتر از فایده اش شده. عملا آن نقش جلوگیری از مقاومت و اتحاد مسلمین را دارد از دست میدهد. منطقه در مشت مقاومت است و احساس انسجام مسلمین بالا رفته، این وضعیت باعث میشود غرب خبیث و شیطان بزرگ دستش را از پشت این موجود پر هزینه بی فایده بردارد. و این نکته در نابودی اسراییل بسیار موثر است.
هر چه حق بیشتر هویدا شود آیه مَا لَكُمْ لَا تَنَاصَرُونَ بیشتر ظهور پیدا میکند. اگر قیامت بروز نهایی این نکته است که شیطان پشت اصحاب خود را خالی میکند، هر چه بیشتر تاریخ به سمت بیداری مردم و رسوایی باطل پیش برود، این از هم پاشیدگی بیشتر خود را نشان میدهد.
خلاصه آنکه.
اسراییل ضربه فنی شد. شکستی سهمگین و مطلق نسبت به گروهی کوچک
او عصبانی شد و سراغ طرفداران حریف رفت و جنایت کرد که این خود نشان دهنده شکست او است.
ولی هر چه بیشتر بزند، عمرش کوتاه تر میشود.
انهم یرونه بعیدا و نریه قریبا
@ali_mahdiyan
شکست
بخش اول
🔺در جنگ جهانی دوم چهل و پنج ملیون نفر غیر نظامی از متفقین کشته شد. در حالیکه از متحدین چهار ملیون نفر کشته شد. نظامیان کشته شده از متفقین شانزده ملیون نفر بودند و از متحدین هشت ملیون نفر. پس چرا همه متفقین را پیروز جنگ میدانند؟ دلیلش خیلی ساده است. پیروزی و شکست را نه بر مبنای میزان خرابی و یا تعداد کشته بلکه بر اساس اهداف و اراده دو طرف محاسبه میکنند. این یک اصل روشن است. وقتی دو نفر بر سر موضوعی درگیر میشوند آنکه بیشتر کتک خورده را نمیگویند بازنده بلکه کسی که نتوانسته حرفش را به کرسی بنشاند بازنده است.
🔺خوب هدف حماس چیست و هدف اسراییل چیست؟ متن بیانیه محمدالضیف را همان ابتدای طوفان ببینید. او به فشار مستمر اسراییل بر فلسطینیان، حرمت شکنی مسجدالاقصی و تن ندادن به مبادله اسرا اشاره میکند. میگوید حاکمان جهان نیز به این خواسته ها توجه نکردند. باید «دشمن بفهمد که گذشت آن روزهایی که بدون هیچ مجازاتی، دست به عربده کشی و جنایت میزد»
این یعنی ابراز یک قدرت جدید که در محاسبات منطقه ای و جهانی قابل چشم پوشی نیست. چیزی شبیه حزب الله بعد از جنگ سی و سه روزه. بعد از این، هزینه اقدامات اسراییل چندین برابر میشود. او احساس نمیکند اقداماتش بی پاسخ خواهد ماند و سطح این پاسخ بالا میرود. نکته دیگر در پیام محمدالضیف نشان دادن اتصال و هماهنگی کل جبهه مقاومت به یکدیگر بود. اتفاقی که به مرور بعد از طوفان الاقصی بیشتر و بیشتر خود را نشان داد تا اینکه عملا با توقیف کشتی اسراییلی توسط یمن و شدت گرفتن درگیری های حزب الله و مقاومت عراق، صحنه قدرت نمایی مقاومت کاملا متفاوت شد. خوب اینها چه فایده ای دارد؟
🔺فایده اصلی این واقعه، محاصره اسراییل با قدرتهای مقاومت است. آزادی اسرای فلسطینی و اثبات قدرت حماس و گفتمان مقاومت و ضربه پذیری اسراییل، کرانه باختری را به سمت دوری از گفتمان سازش ابومازن و مسلح شدن و پیوستن به مقاومت پیش میبرد. اینگونه اسراییل از چهار طرف محاصره میشد. جنوب انصارالله. شمال حزب الله، شرق و غرب نیز مقاومت فلسطین. تاثیر این محاصره ایجاد سایه شمشیر و قدرت است که باعث میشود رفتارهای اسراییل کنترل شود و مردمش نیز احساس ناامنی کنند. این احساس ناامنی برای پراکندگی و کوچ آنها و محو اسراییل لازم است.
اثر این ها چیست؟ عملا فلسفه اسراییل که جلوگیری از قیام مسلمین و وحدت کشورهای مسلمان بود از بین برود. هژمونی اسراییل در منطقه شکسته شود. نظام محاسبات حاکمان منطقه تغییر کند. و این یعنی هزینه ی بودن اسراییل به فایده اش نیرزد. و طبیعتا غرب حمایتش را بر چنین موجود پر هزینه کم فایده ای به مرور کم کند. اتفاقی که همین حالا هم برخی نشانه هایش در حال هویدا شدن است.
🔺حماس این مسیر را به چند شکل پیش برد. اولا خود عملیات غافلگیر کننده هفت اکتبر و نشان دادن ضعف امنیتی نظامی اسراییل
ثانیا عملیات قوی رسانه ای اش چه با مخابره پر قدرت پیام مظلومیت و اقتدار مومنانه مردمش چه با ایجاد رویدادهای متنوع رسانه ای. طوری که مردم اسراییل را مقابل حاکمان اسراییل شوراند و ذهنیت افکار عمومی جهان را به نفع خود کاملا تغییر داد. فشاری مردمی بر اراده حاکمان کشورها تغییراتی در مناسبات بین المللی شکل داد به گونه ای که وزیر خارجه اسراییل هفته پیش رسما اعلام کرد زیر این فشار دو سه هفته بیشتر دوام نمیآوریم.
ثالثا فشار عجیب و غریب به دشمن هم به ماشین نظامی اش هم به نیروهای او. اسراییل چندین برابر همه جنگهایش بعد هفت اکتبر تلفات داد. عملا با همه امکاناتش در باریکه ای کوچک گیر افتاد. نه جلوی راکتهای حماس را توانست بگیرد و نه جلوی تلفات عجیب و غریب نظامیان و ضربه به تانکهایش را
رابعا همه بازوهای مقاومت همزمان به کار افتادند. در حالیکه مردم خود را همراه کرده بودند. چه انصارالله یمن چه حزب الله لبنان که مستقیم وارد جنگ شدند. این پدیده فوق العاده مهم بود. همراه کردن مردم و طیفها و جریانات در هر کشور به اندازه خود حضور آنها در جنگ مهم بود.
🔺در سوی دیگر اسراییل باید چه میکرد؟ او باید نشان میداد درست است که غافلگیر شده و این را البته به هیچ وجه نمیتوانست ترمیم کند. اما اقتداری دارد که بعد از این هیچ کس به خود جرات ندهد او را غافلگیر کند. همین جا ضعف منطق او روشن است. چون مساله ترس جبهه مقابلش نبود بلکه قدرت نفوذ و ضربه زدن مساله بود. سوراخ بودن قدرت اسراییل مکشوف شد حالا او هر اقدامی بعد از این میکرد آن ضعف هویدا شده که جبران نمیشد. این ضعف بر ملا شده در ایجاد قیامها و عزم تشکیلاتهای فلسطینی موثر بود. در فهم حاکمان و مردم از اسراییل هم موثر بود. این یعنی «ضربه فنی». یعنی همان ابتدا شکست قاطع و راهبردی خوردن.
همشهری
@ali_mahdiyan
شکست
بخش دوم
🔺اما به جز این چطور؟ واقعیت آن است که اسراییل برای آنکه اقتدارش را نشان دهد مجبور بود چند هدف مشخص را بیان کند. یکی اینکه نقشه جغرافیای سیاسی منطقه را عوض کند. این را نتانیاهو همان اول گفت. مرادش چه بود؟ حمله به کشورهای منطقه؟ نه. حذف باریکه را میگفت. چگونه؟ مردم را کوچ دهد به بیرون از غزه. اختیار و زمام کار باریکه را هم بر عهده بگیرد. حماس را هم حذف کند.خوب کوچ ملیونها نفر که شدنی نبود. اختیار غزه را گرفتن هم معنی نداشت مگر با حذف حماس . این هدف هم که همان روزهای اول تمسخر شد و تا امروز هیچ نشانه کوچکی حتی از آن پدیدار نشده. حماس خیلی خیلی کم شهید داده. شبکه تونلها کشف نشده.
🔺مجبور شدند تقلیل دهند هدفشان را. گفتند اسرا را به زور آزاد میکنیم و چند رهبر اصلی حماس را میکشیم. اولی که محقق نشد و امروز مجبور شدند به تبادل تن بدهند. دومی هم که خنده دار است کشتن سران حماس کجا و نابودی حماس کجا؟ بعلاوه که این هم هنوز محقق نشده. یعنی چه؟ یعنی اسراییل همان روز اول که ضربه فنی شد. بعد از آن هم که نتوانست اقتدارش را ثابت کند. لذا گفتند «تصمیم به تبادل اسرا برایمان دردناک است ولی ناچاریم.» به همین دلیل اساسا جنگ را میخواهند ادامه دهند تا به چیزی برسند. میماند چه؟
🔺کشتن زن و کودک و خرابیها و نفوذ نظامی در غزه. اولی که چهره مظلوم هولوکاستی شان را مخدوش کرد. این اتفاق مهمی است چون او با همین ذهنیت افکار عمومی اشغالگری اش را توجیه میکرد. مردم مومن غزه هم با جنایتهای او مصمم تر میشوند این خاصیت هویت مومنانه است که با فشار قوی تر میشود. هفتاد و چند سال است همین است. این معنای آن جمله رهبری است که بمبارانها طول عمر اسراییل را فقط کم میکند خاصیت دیگری ندارد. نفوذ نظامی هم که وقتی بنا نیست به حذف قدرت معارض بینجامد اثری ندارد جز باتلاقی که مجبور است از آن خارج شود مثل همه جنگهای قبلی اش در غزه که وارد میشده و بعد هم مجبور بوده خارج شود.
🔺خوب پس صحنه صحنه یک شکست همه جانبه و یک افول جدی برای اسراییل است. این اقتدار و ایمان توحیدی غزه در عین مظلومیت او است که اینگونه پیروزی همه جانبه و خیره کننده را نصیب فلسطین نموده است.
همشهری
@ali_mahdiyan