طلبگی هویت یا کارکرد؟
💠در پیام قبلی گفتم که دو روز از ایام تبلیغ را در حوزه سپری کردم. در این مدت با ۱۵ نفر از طلاب مدرسه به گفتوگو پرداختم. غالبا در آستانه اتمام سطح یک و ورود به سطوح عالی بودند.
🔆آینده طلبگیشان برایشان مهم بود و در جستوجوی ترسیم این تصویر بودند. همین دغدغه آنها را تا دفتر مشاوران حوزه هم برده بود، ولی هنوز انگار اقناع نشده بودند. نیمچه تصمیمی البته گرفته بودند.
❌در پاسخ به سوالات برادرانم از تجربیات ناموفق خودم میگفتم تا مسیر اشتباه مرا تکرار نکنند.
🏔معتقدم طلبگی یک هویت و معناست. یک هویت واحد که اتفاقا متکثر هم نیست. نمیشود آنرا با شغل و کارکرد خلط نمود و درباره آیندهاش به گفتوگو نشست.
🔰طلبگی یعنی حلقه وصل میان امام و امت بودن. یعنی یک دست در دست امام داشتن و دست دیگر را به دست مردم دادن. یعنی راهبری مردم در جهت جبهه حق.
👌خب در روند این جریان و با توجه به جایگاه طلبه و موقف جبهه حق (انقلاب) قطعا یکسری نیازها و بسترهای خدمت تولید خواهد شد.
♻️ما اکنون در مرحله دولت سازی و گام دوم انقلاب قرار گرفتهایم. بیتوجهی به جریان انقلاب اسلامی در انتخاب هدف و تصمیمات زندگی یعنی ابتلا به توعی سکولاریسم در مقیاس زندگی شخصی.
⭕️یعنی انقطاع ساحت آرمانی و ارزشهای یک طلبه از ساحت حیات اجتماعی او.
❌این نگاه خطرناک است.
❌اینکه محور تصمیمگیری ما صرفا استعداد و اعتبار اجتماعی باشد خطرناک است.
❌اینکه جریان انقلاب از محاسبات ما حذف شود خطرناک است.
❌اینکه طلبه به دنبال یک حاشیه امن در زندگی شخصی و خانوادگی همراه با یک حقوق و درآمد مشخص باشد خطرناک است.
سه نحوه برخورد در برابر سنتهای پیشینیان
1⃣ برخورد حذفی
هر جامعهای یک سنت هایی دارد که همهاش هم غلط نیست؛ بعضیاش غلط است بعضیاش درست است؛ از آن غلط هایش هم بعضی خیلی غلط است. غلط اندر غلط است، بعضی، نه کمی غلط است، خیلی غلط نیست. یک جامعه ی انقلابی چه کار میکند؟ اگر شما خیال کنید که جامعه انقلابی باید بیاید یک داس در دست بگیرد و تمام این سنت ها را ریشه کن بکند برود جلو و جامعه را از آن سنتها صاف کند، اشتباه فکر کرده اید؛ نه، جامعه انقلابی نباید این کار را بکند؛ و جوامع انقلابی گاهی از این کارها کردهاند و دچار لغزشهای بسیار عظیمی شده اند؛ سنتهای جامعه را از دست داده اند. ما الان جامعه انقلابیای سراغ داریم که به خاطر احیاء نکردن سنتهای گذشته دچار لغزش و انحراف شده؛ زیرا آن سنت، سنت درستی بوده و اصلا سنت اسلامی بوده این انقلاب در جامعه به وجودآمده سنتهای گذشته احیاء نشده و به خاطر احیاء نشدن سنتهای گذشته، این جامعه رفته به وادی هلاکت و ضلالت و گمراهی؛ حالا ممکن است امروز گمراهیاش صد درصد معلوم نشود، اما ده سال دیگر، پانزده سال دیگر اگر به همین روند پیش بروند آن وقت معلوم خواهد شد. بعضی از سنتها، سنت های غلطی نیستند، محصول عمر بشرند محصول قرنها تجربه بشرند؛ چه مانعی دارد ما آن سنتها را عمل بکنیم چه عیب دارد؟
به هم زدن سنتها و به هم ریختن سنتها غلط است. سنتها را ما تجزیه میکنیم از هم جدا میکنیم تجزیه و تحلیل میکنیم، ببینیم کدام سنت، سنت خوبی است، آن را نگه میداریم؛ منتها اگر محتوای این سنت محتوای غلطی است، آن محتوایش را باید عوض بکنیم؛ هرکدام غلط است، اگر قابل اصلاح است اصلاحش میکنیم اگر قابل اصلاح نیست آن وقت بعد از اینکه دقت کردیم که قابل اصلاح نیست آن را از بین میبریم این روش درست اسلامی در مقابل سنتها است. [پس] یک حرکت حرکت از بین بردن سنتها است همان طوری که عرض کردم که این اشتباه است.
2⃣برخورد انفعالی
یک حرکت بعکس این حرکت حساس نبودن روی سنتهای جاهلی است، روی سنتهای ضد انقلابی و به اصطلاح ارتجاعی است که حالا ممکن است ما در این تعبیر حرف داشته باشیم. من در هندوستان بوضوح این را دیدم که با اینکه انگلیس ها از این کشور خارج شده اند. اما سنتهای انگلیسی از این کشور خارج نشده و آنجا باقی است. از سال ۱۹۴۷ تا الان که سال ۱۹۸۲ است یعنی ۳۵ سال. هند به اصطلاح آزادی گرفته و سعی هم میکند که خودش را کشور آزادی وانمود کند، اما سنتهای انگلیسی آنجا هست. حالا بعضی از سنتهایش مهم نیست مثل ترافیک و رفت و آمد که همه دنیا از طرف راست میروند انگلیسها در خیابان از طرف چپ میروند؛ اینها هم به رسم انگلیس از طرف چپ میروند که حالا این ضرری ندارد. اما بعضی از سنن خطرناک است. من یک مجسمهای را در میدانی دیدم در یکی از شهرهای جنوبی هند پرسیدم گفتند این مجسمه ی یکی از شاهزادگان انگلیسی است که از زمان انگلیسها اینجا بوده و هنوز هم هست. من گفتم فرق ما با شما این است که ما مجسمه های سلاطین و شبه سلاطین و قرب سلاطین و مانند اینها را مردممان کشیدند پایین و سوزاندن "لنحرّقنّه ثُمَّ لَننسفنّه في اليمّ نسفا" و نابود کردند این سامری ها را و شما بعد از ۳۵ سال هنوز این مجسمه را اینجا وسط میدان نگه داشته اید. یک روزی تعطیلی بود در وسط هفته؛ پرسیدیم چرا تعطیلی است گفتند این یکی از جشنهای انگلیس است که از آن وقتی که حاکم بر هند بودند آنها یک جشن مثلاً چنین و چنانی داشتند و تعطیل میکردند هنوز هم هست؛ یعنی حساس نبودن در مقابل سنت های جاهلی.
3⃣ برخورد منطقی
این هر دو غلط است؛ هم بکلی همه سنتهای گذشته را به چشم مخالف نگاه کردن و همه را قطع کردن که در خیلی از کشورهای کمونیستی این معمول است و هم به این شکلش که همه سنتها را نگه داشتن و در مقابل سنتهای جاهلی حساس نبودن که این هم چیز بدی است.
اسلام این جوری نیست و همان طور که عرض کردم حد وسط دارد؛ یعنی سنجیدن سنتها سنتهای خوب را نگه داشتن بدهایش را رد کردن آنهایی را هم که رد میکند با استدلال، با منطق، با توجه به جوانب کار و به صورتی که در دل مردم جا بیفتد و عمق پیدا بکند رد میکند.
📘 تفسیر سوره مجادله، صفحه ۲۹ تا ۳۳
مکتب امام
💬 با تعدادی از دوستان خانه طلابی مشغول مباحثه و تحقیق پیرامون مکتبِ سیاسی اجتماعی امام هستیم.
🔻به تدریج پیامهایی پیرامون این موضوع در کانال کار میکنم.
1⃣ اولین متنِ منتخب، پیام رهبری به مناسبت اولین سالگرد ارتحال حضرت امام بود.
📘کتاب "عهد مشترک" سعی کرده این پیام رو با سایر بیانات رهبری بصورت یک منظومه فکری شرح بده.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
هنر و موسیقی انقلابی
واقعا شیر مادر حلالت جناب آقای امیر عید
چقدر خوب اندیشه و تمدن غربی را به چالش میکشد.
از این دست کارها کم داریم. کم!
کتاب رستاخیز شگفت انگیز پیام رهبری به مناسبت اولین سالگرد امام.pdf
703K
🔰این کتابچه متن پیام بیانات رهبری در اولین سالگرد ارتحال حضرت امام است.
🔻جنس این پیام خیلی گرم و گیراست. حتما وقت بگذارید و بخوانیدش!
🔻هنگام مطالعه پیام انگار مشغول تماشای مبارزی نستوه هستی که در عین سوگمندی برای از دست دادن فرمانده، اما در عین حال پرقدرت و امیدوار، از میدان و مسیرِ پیشرو و اندیشه برایت سخن میگوید.
🔻این پیام یک دعوت است. دعوت به استقامت و استمرار قیام و مقاومت. دعوت به ساختن ایران اسلامی و تاختن علیه استکبار. دعوتی است به صراطی مستقیم. به اسلام ناب. به خط امام. به حیات طیبه. به دین و دنیا.
🔻سطر به سطر این پیام را باید نیوشید. با خواندنش تازه عمقی که در آن نهفته است را متوجه میشوی.
🔻به نظر میرسد این پیام برای پژوهشگر مکتب امام جزو گامهای نخستین تنفس در بهشت برین اندیشه خمینی باشد.
حــــــــــــــــرف نو 🇵🇸
🔰این کتابچه متن پیام بیانات رهبری در اولین سالگرد ارتحال حضرت امام است. 🔻جنس این پیام خیلی گرم و گی
مدتی است که با دوستان خانه طلاب جوان مشغول مباحثه پیرامون مکتب سیاسی اجتماعی هستیم.
دیروز برای جمع بندی پیام فوق با دوستان قصد زیارت مرقد امام راحل و مباحثه در جوار مرقد مطهرشان را کردیم. نوشته زیر تقریر شخصی بنده از مولفه های اصلی مکتب امام بر اساس پیام اولین سالگرد است.
خوشحال میشم که سروران پس از مطالعه نقطه نظرات شون رو به حقیر اطلاع بدن.
👇👇👇👇👇👇
تقریر راه امام.pdf
100.3K
نوشته شده در تاریخ 22 دی ماه 1402
شب نخست از ماه پر برکت رجب الاصب
در آستانه صدمین روز مقاومت مردم غزه و آغاز حملات به مردم مظلوم یمن
#یادداشت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کار تمیز ...
نقطه زنی موشکهای سپاه به روایت تصویر
🔰جلسات چای
🔻پس از قضیه آزادی امام از زندان بود که ایشان به علمای شهرستانها نامه نوشت که هفته ای یک شب با همدیگر جلسه داشته باشید و دور هم بنشینید و با همدیگر بحث های روز را مطرح کنید.
☕️امام به آنها فرمود: حتی اگر شما دور هم بنشینید و بحث های معمولی با هم بکنید و یک چای با همدیگر بخورید همین تجمع و دور هم نشستن شما برکت دارد.
📝امام می دانستند که این تجمع افکار علما را نیز به همدیگر نزدیک می کند و اخبار بین آنها تبادل می شود و در علما برای مسایل بعد وحدت نظر و آمادگی لازمه را در مبارزه علیه شاه ایجاد می کند.
دور هم نشستن شما برکت دارد؛
🌐به نقل از سایت امام خمینی
🔻.... پس از این پیامِ امام، جدا جدا خدمت ایشان رسیدند. امام ابتدا خود را به یکایک آنها معرفی و سپس سؤال هایی را مطرح می کنند از این قبیل که در تهران چند مسجد است، چند حسینیه است، چند تکیه است، چند هیأت است؟ بعد که آنها برمی گردند و گزارش می دهند امام در جلسه ای این افراد را به دور هم جمع می کنند و می گویند این همه مرکز مذهبی در تهران است اما شما با هم هیچ ارتباطی ندارید. باید جمع بشوید، تشکیلاتی را درست بکنید و با هم ارتباط داشته باشید. این شد هسته اولیه هیأتهای مؤتلفه اسلامی در سال 41.
🌐به نقل از سایت امام خمینی
چند وقتی است که دوستانم همت کردهاند و شب های جمعه دوهفته یکبار دورهمی مختصری داریم. آنقدر این جلسه برکت دارد که دوست دارم کمی درباره اش گفتگو کنم. با دیدن هر کدامشان چنان شوری در وجودم جمع می شود که گویا یار غائبی را بعد از مدتها دیده باشم. از نقطهنظرات و ایدهها و پرسشهایشان درس میگیرم. از معنویت جمع متاثر میشوم. احساس قدرت و امید میکنم. مطمئن میشوم به اینکه آینده از آن ماست. هر بار از خودم میپرسم چرا زودتر چنین ظرفیتی فعال نشد. شاید با خواندن متن احساس اغراق کنید اما من این متن راصادقانه مینویسم و به آن از عمق جان اعتقاد دارم. معتقدم اگر متوجه مسئولیت خود نسبت به اطرافیانمان بودیم، قطعا وضعیت آگاهی مردم نسبت به معارف انقلاب و مسائل روز و موقعیت کنونی بدینگونه نبود. بله، ما نسبت به اقوام و خویشان و آشنایان و حتی دوستانمان مسئولیم. آنچه که منجر به پراکندگی این جمعها شده است. تفکری است که می گوید ابتدا باید بار علمی-معنوی خودم را ببندم سپس متوجه اطرافم باشم. در دل این تفکر خطر غفلت از نزدیکان و دوستان خوابیده، جمعی که همهمان در آن تاثیر مستقیم و بسزایی داریم اما رهایش کردیم. در سفر اخیرم به تبریز ظرفیت جمعهای دوستانه و فامیلی انگار برایم کشف شد. واقعا حس میکنم الهامی بود نسبت به آنچه تا کنون که جلوی چشمانم بود اما توجهی نداشتم. مطمئنم هر یک از مجاهدان عرصه جهاد تبیین اگر راهبرد اصلیشان «انذر عشیرتک الاقربین» یا «قو انفسکم و اهلیکم نارا» باشد صدای ما به آنهایی که صدایمان را ندارند، میرسد. زیرا تبیین زمانی محقق میشود که حقیقت مانند نور خورشید برای همه مردم عیان شود
چله انتخاباتی
🔰موضوع جلسه اخیر دورهمیمان راههای افزایش مشارکت بود. آنچه که از جلسات آموختم را منعکس میکنم امید که مفید باشد:
🔻ابتدا باید در وجود منادی حق (دعوت کننده به انتخابات و جهادگر عرصه تبیین) اتفاقی انفسی رقم خورده باشد. تا او مسیر انحصاری حیات طیبه خودش، خانوادهاش و جامعه و بشریت را از دالان انقلاب نبیند، تا تقریر فاخری از انقلاب برای خودش نداشته باشد، تا زمانی که حرکت توفنده انقلاب برایش عین الیقین نشده باشد، در این میدان کمیتش لنگ خواهد زد. نمیشود که صرفا انقلاب را از دریچه اخبار و کانالها و مستندها و ... جستجو و رصد کنیم آنوقت منتظر چنین تحول نفسانی باشیم. نمیشود که زبان روایت پیشرفت کشور را نداشته باشیم و در تبیین نزدیکی به قله ها تته پته کنیم آنوقت منتظر تاثیرگذاری هم باشیم. عزم و صلابت و یقین شخص در این مسیر هر کوه سختی را نرم و هر کسی را به تحسین و تعظیم وامیدارد. انقلاب درس خواندن ما را گرم میکند. معنویت ما را حرارت میبخشد. کار و حرکت مان را سرعت میدهد. بنبستها برای یک انقلابی بنباز میشود. خلاصه بگویم، از انقلاب واقعا باید انتظار معجزه داشت و این است معجزه انقلاب.
🔻اصول اساسی را با مردم مطرح کنیم. آنچه که مردم از انقلاب انتظار دارند و انقلاب نیز اساسا برای تحقق آن رقم خورد. کرامت، عزت، تحول، پیشرفت، معنویت، استقلال، مردم سالاری و ... همه اینها از دالان صندوق رای میگذرد و با انتخابات محقق میشود. این هنر روایت سازی است که یک امر ضروری را ناممکن جلوه می دهد. هرجای دنیا از این اصول سخن بگویی خواهند گفت: انتخابات. آنوقت ما باید نسبت به فواید انتخابات در کشورمان سخن بگوییم.
🔻از جایگاه مجلس و تاثیر آن در زندگی مردم با آنها سخن بگویید. فهم عمومی و حتی نخبگانی نسبت به جایگاه مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری متاسفانه از سطح لازمی برخوردار نیست. مجلس جایگاه ریل گذاری برای یک کشور است. طبیعتا تا بخواهد قطار از آن عبور کند طول میکشد. ریل گذاری جمعیتی در دهه هفتاد کلید خورد. در دهه هشتاد تثبیت شد. اکنون شاهد میوه های تلخ آن هستیم. افزایش ظرفیت پزشکی تا بخواهد پزشک تحویل کشور دهد حداقل یک دهه طول می کشد. از نحوه تصمیم گیری در مجلس با مردم سخن بگویید. مجلس در تصمیماتش نیازمند عقلانیت جمعی است، یعنی باید دو سوم از جمعیت 290 نفره مجلس یا نصف این جمعیت نسبت به مسئله ای قانع شوند. از وظیفه این نهاد مهم با مردم سخن بگویید. وعدههای محلهای و شهری و استانی برای یک نماینده نباید رای آور باشد. نماینده باید مسائل اصلی و کلان کشور را بداند نماینده باید حل مسئله بلد باشد. نماینده باید با مشکلات ساختارها آشنا باشد. نماینده باید ...
🔻از ظرفیت بالای بانوان و نوجوانان غافل نشوید. از اقوام و خویشان و دوستان و آشنایان آغاز کنید. افراد تاثیرگذار جمعتان را هدف گیری کنید و آنها را تبدیل به منادی انتخابات و مشارکت کنید. از ظرفیت ایجاد شده در این ایام برای ایجاد یک ارتباط پایدار و مستمر استفاده کنید.
🔻دعوت به مشارکت را مصداق تواصی به حق بدانید. تقدس جمهوری اسلامی بسیار بسیار بیشتر از تقدس لباس روحانیت نباشد کمتر نیست، میان کار خود و این امر جدایی نبینید.
🔻ما تا کنون ظرفیت معجزهآسای مردم را در ایام نهضت و دفاع مقدس و سازندگی کشور آزمودهایم. لذا روی مردم حساب کنید. هر کس به مردم بی اعتماد است در واقع اهل توکل نیست. مردم آمادهاند فقط باید آنها را سازماندهی کرد. خود مردم زبان یکدیگر را خیلی خوب بلدند.
🔻تجربیات خودتان را روایت و به دیگران هدیه کنید.
🔻از برکت این ایام استمداد کنید و در کمتر از 40 روز باقی مانده سعی کنید هر روز قدمی را در این میدان نقد جهاد کنونی بردارید.
#مشارکت
#انتخابات
هدایت شده از موکبـــ انـصار الـفاطمه"ســـ"
بِسْــمِ اللَّهِ الرَّحْــمَنِ الرَّحِـــيم
جلسه عزاداری شهادت حضرت موسی بن جعفر علیه السلام و یادبود شهدای انقلاب
سخنـــران:
حجت الاسلام سپهران
بامداحـــی:
حـــــــاج مســـــــعود راستـــــــگار
کــــــربلایـــی هــــادی ونســــتانی
زمـان: سه شنبه ۱۷ بهمن ماه ۱۴۰۲
شـــروع مراســــم از ســـاعت ۲٠:۳٠
مکـــان:پل قاری. مسجد امیرالمومنین علیه السلام
موکب انصارالفاطمه سلام الله علیها
رهــروان امـــام و شهــــدا
[@ansarolfateme]
کجاییم؟
📌امروز بمناسبت دهه فجر به دعوت کانون کلام حوزه علمیه سالار شهیدان "تو بخوان خانه خودم" عرایضی را در رابطه با انقلاب و طلبگی و تقریر فاخری از ایندو داشتم.
📅از آنها پرسیدم آرزو داشتید در کدام زمان زندگی کنید؟ عصر نبوی، حکومت علوی، زمانه ائمه، غیب کبری، قرون وسطی، رنسانس، مدرنیته یا عصر خمینی
🗺پرسیدم کدامین مکان ها را در برای زندگی کنونی دوست داشتید؟ آلمان،ژاپن، اسپانیا، انگلیس،آمریکا، عراق، ایران
🔰گفتم آرزوی اولیا و علما و شهدا و صلحا زندگی در زمانه و مکانه کنونی شماست. قدر بدانید. جمهوری اسلامی امانت آنهاست.
😇از طلبگیشان پرسیدم؟ گفتم چه میزان از آن لذت میبرید؟ چقدر کیف میکنی که طلبهای؟ طلبگی چقدر برایت ارزش دارد؟ معنای طلبگی برای تو چیست؟ قله طلبگی را چه کسی میدانی؟ چه کسی الگوی توست و از او نور وجودیاش مستضیئ میشوی؟ شیخ انصاری، نائینی، ملاصدرا، علامه طباطبایی یا روحخدا.
🔻رحم الله امرء علم من این، في این و الی این.