🗓 #تقویم_شیعه
🌷ولادت حضرت أباالفضل (علیهالسلام)
حضرت عباس علیهالسلام در ۴ شعبان سال ۲۶ هجری قمری در مدینه چشم به جهان گشودند. عمر مبارک حضرت ۳۴سال بوده و در روز ۱۰ محرم سال ۶۱ هجری قمری در کربلا، کنار نهر علقمه به شهادت رسیدند.
📜 زیارت حضرت عباس (علیهالسلام)
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
▪️مرحوم علامه طهرانی (رضواناللهعلیه) در کتاب شریف معادشناسی میفرمایند:
از شخص موثّقى شنيدم كه میگفت: روزى يک شخص معمّم براى عيادت مرحوم علامه أمينى رحِمهُالله در منزل موقّت ايشان كه در طهران، پيچ شميران بود رفته بود؛ و علامه صاحب الغدير سخت مريض و به پشت خوابيده بودند، و در ضمن سخنان گفته بود كه: آقا! مثلاً اگر انسان به حضرت عبّاس علاقه و محبّت نداشته باشد به كجاى ايمان او صدمه میخورد؟!
علامه امينى متغيّر شده و با آن نقاهت نشست و گفت: به حضرت أبوالفضل كه سهل است، اگر به بند كفش من كه نوكرى از نوكران حضرت أبوالفضلم علاقه نداشته باشد، از اين جهت كه نوكرم والله به رو در آتش خواهد افتاد!
📚 «معادشناسى»، ج۷، ص۸۳
🆔 @allame_tehrani
🕋 کعبۀ اولیاء
حضرت اباالفضل العبّاس علیهالسلام را شاگردان ایشان (آیتالله قاضی قدّس سرّه) کعبۀ اولیاء میگفتند.
مرحوم قاضی پس از سیر مدارج و معارج و التزام به سلوک و مجاهدۀ نفس و واردات قلبیّه و کشف بعضی از حجابهای نورانی، چندین سال گذشته بود و هنوز وحدتِ حضرت حق تعالی تجلّی ننموده بود و مرحوم قاضی به هر عملی که متوسّل میشد، این حجاب گشوده نمیشد.
تا هنگامی که ایشان از نجف به کربلا برای زیارت تشرّف پیدا کرده و پس از عبور از خیابان عبّاسیّه و عبور از درِ صحن، در آن دالانی که میانِ در صحن و خود صحن است، شخص دیوانهای به ایشان میگوید: ابوالفضل کعبۀ اولیاء است.
مرحوم قاضی همینکه وارد رواق مطهّر میشود، حال توحید به او دست میدهد و تا 10 دقیقه باقی میماند؛
و سپس که به حرم سیّدالشهداء علیهالسلام مشرّف میگردد، در حالتی که دستهای خود را به ضریح مقدّس گذاشته بود، آن حال قدری قویتر دست میدهد و مدّت یک ساعت باقی میماند.
دیگر از آن به بعد مرتّباً و متاوباً و سپس متوالیاً حالت توحید برای ایشان بوده است.
✍ حضرت علامه آیتالله حاج سید محمدحسین حسینی طهرانی (قـدساللـهنـفـسـهالـزکـیـة)
📚 «جنگ خطّی»، شمارهٔ ۱۸، ص ۲۶۹ و ۲۷۰ با تلخیص
🆔 @allame_tehrani
💫 مقام حضرت عباس (علیهالسلام)
▪️امام سجاد (علیهالسلام):
رَحِمَ اللَّهُ الْعَبَّاسَ فَلَقَدْ آثَرَ وَ أَبْلَى وَ فَدَى أَخَاهُ بِنَفْسِهِ حَتَّى قُطِعَتْ يَدَاهُ فَأَبْدَلَهُ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَ بِهِمَا جَنَاحَيْنِ يَطِيرُ بِهِمَا مَعَ الْمَلَائِكَةِ فِي الْجَنَّةِ كَمَا جَعَلَ لِجَعْفَرِ بْنِ أَبِيطَالِبٍ وَ إِنَّ لِلْعَبَّاسِ عِنْدَ اللَّهِ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى مَنْزِلَةً يَغْبِطُهُ بِهَا جَمِيعُ الشُّهَدَاءِ يَوْمَ الْقِيَامَةِ.
خدا حضرت عباس را رحمت كند! حقاً كه امام حسين را بر خويشتن مقدم داشت و جان خود را فداى آن حضرت نمود تا اينكه دستهاى مباركش قطع شد. خداى مهربان در عوض دستهاى عباس عليهالسّلام دو بال به وى عطا كرد تا بوسيلهٔ آنها در بهشت با ملائكه پرواز نمايد. كما اينكه اين نعمت را نيز به جعفر بن أبىطالب عطا كرد. [همانا] عبّاس را نزد خداوند منزلتى است كه در روز قيامت همهٔ شهيدان بر آن رشک مىبرند.
📚 بحارالأنوار، ج٢٢، ص٢٧٤ / الأمالی و الخصال شیخ صدوق
🆔 @allame_tehrani
💫 بینشی ژرف و ایمانی راسخ
▪️امام صادق (علیهالسلام):
كانَ عَمُّنَا العَبّاسُ بنُ عَلِيٍّ نافِذَ البَصيرَةِ صُلبَ الإيمانِ جاهَدَ مَعَ أبيعَبدِاللّٰهِ و أبلىٰ بَلاءً حَسَناً و مَضَى شَهيداً.
عموى ما عبّاس، داراى بينشى ژرف و ايمانى راسخ بود؛ همراه با امام حسين عليهالسلام جهاد كرد و نيک آزمايش داد و به شهادت رسيد.
📚 عمدةالطّالب، ص۳۵۶ / در سوگ امیر آزادی (ترجمهٔ مثیرالأحزان)، ص۲۵۴
🆔 @allame_tehrani
💫 مقام قمر بنیهاشم
هزاران نفر مثل سلمان باید کفشدارى و خاکروبى صحن و درگاه قمر بنیهاشم را بنمایند.
✍ حضرت علامه آیتالله حاج سید محمدحسین حسینی طهرانی (قـدساللـهنـفـسـهالـزکـیـة)
📚 امامشناسى، ج۱۴، ص۱۴۸
🆔 @allame_tehrani
🔰 #پخش_زنده_صوتی
💐 مراسم جشن ولادت با سعادت امام زینالعابدین حضرت سجاد (علیهالسلام)
📍از طریق:
صفحهٔ «نورمجرّد» در آپارات
https://www.aparat.com/Nooremojarrad_com/live
⏰ زمان:
پنجشنبه ۵شعبانالمعظَم، حدود ساعت ۶:۲۵ صبح
💠 مکان:
بیت حضرت آیتالله حسینی طهرانی (مدظلهالعالی)
🆔 @allame_tehrani
📖 تلاوت عاشقانه
قرآن حضرت امام زينالعابدين عليهالسّلام، و شرح حالات او، و بىهوشى و حال تحيّر و فنائى كه در وقت تلاوت قرآن به وى دست مىداد عجيب است.
اگر كسى بخواهد كاملاً اطّلاع كامل پيدا كند، دعاى آن حضرت را در هنگام ختم قرآن كه در صحيفهٔ آن حضرت است بخواند و تدبّر و تأمّل نمايد، تا ابعاد وسيع و جهات كثيرهاى كه از هر جانب در حال خواندن قرآن، نظر أقدس او را بدان جلب مىنموده است دريابد.
📚 «نورملکوتقرآن»، ج۳، ص۲۶۸
🆔 @allame_tehrani
💬 داستانی از برخورد امام سجاد (علیهالسلام) با یکی از غلامانشان
غلام حضرت سجاد علیهالسّلام موقع غذا رفت سینى غذا را از مطبخ براى میهمانها بیاورد، در راه دستش لرزید و سینى افتاد زمین و خورد بر سر پسر على بن الحسین که بچهاى کوچک بود و آن بچه آناً از دنیا رفت.
غلام خیلى متوحّش شد و سر و صدا کرد، على بن الحسین متوجّه شد، از اطاق آمد بیرون و دید که همچنین قضیهاى اتّفاق افتاده است؛ رو به غلام کرد و گفت:
«تو را در راه خدا آزاد کردم، برو!»
غلام رفت، حضرت هم آمدند و مهمانها متوجّه شدند و آمدند و بچّه را برداشتند و غسل دادند و کفن کردند و بردند براى به خاک سپردن.
غلام بعد از چند روز دیگر آمد خدمت حضرت و گفت: اى آقاى من، اى سید من، اى مولاى من! من کار بدى کردم، جنایتى کردم، مىدانم و معترفم. حالا که شما از من خیلى بدتان آمده و نمىخواهید مرا ببینید، و مرا آزاد کردید، اقلّاً مرا به یکى بفروشید تا از قیمت من چیزى عاید شما بشود. چرا من را آزاد کردید؟
حضرت فرمودند:
اى غلام! به آن خدایى که مرا خلق کرده است! من تو را آزاد نکردم از نقطهٔ نظر اینکه از این عملى که از روى خطا از تو سر زده، دلم چرکین شده باشد؛ تو را آزاد کردم براى اینکه مىدانستم تا هنگامى که در این خانه باشى، هر وقت چشمت به من بیفتد، حال ندامت و شرمندگى در تو پیدا مىشود، من خواستم این حال برایت پیدا نشود و لذا براى این جهت آزادت کردم.(۱)
✍ حضرت علامه آیتالله حاج سید محمدحسین حسینی طهرانی (قـدساللـهنـفـسـهالـزکـیـة)
📚 شرح فقراتى از دعاى افتتاح، ص۲۹
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
۱- کشف الغُمّة فی معرفة الأئمّة، ج۲، ص۸۱، با قدری اختلاف.
🆔 @allame_tehrani
حالات عبادی امام سجاد (علیهالسلام).pdf
312.2K
💫 حالات عبادی امام سجاد علیهالسلام
🔹حالات عبادی امام سجاد (علیهالسلام)
🔹روایت «حماد بن حبیب» و گمکردن راه مکه و برخورد به امام سجاد (علیهالسلام)
🔹حالات امام سجاد (علیهالسلام) هنگام وضو و اقامهٔ نماز
🔹دعا برای بنده حال انقطاع به سوی خدا میآورد
🔹کلام و مناجات امام سجاد (علیهالسلام) در کنار خانهٔ خدا
🔹مناجات حضرت سجاد (علیهالسلام) در سجدهٔ شکر نمازهای خود
📚 برگرفته از کتاب «أنوارالملکوت»، ج۱و۲ (ج۱، صفحات ۱۳۳، ۱۳۶، ۱۳۷ و ۱۵۴ و ج۲، صفحهٔ ۲۹۱ الی ۲۹۷)
🆔 @allame_tehrani
شمّهای از حالات امام سجاد (علیهالسلام).pdf
460.7K
🔰شمّهای از حالات امام سجّاد (علیهالسلام)
✍ حضرت علامه آیتالله حاج سید محمدحسین حسینی طهرانی (قـدساللـهنـفـسـهالـزکـیـة)
📚 امامشناسی، ج۱۵، ص۳۵
🆔 @allame_tehrani
audio-54-Mabahes-Fiqhi-02.mp3
12.31M
💬 بیان قسمتی از رسالۀ حقوق امام سجاد (علیهالسّلام)
🎙حضرت علامه آیتالله حاج سید محمدحسین حسینی طهرانی (قـدساللـهنـفـسـهالـزکـیـة)
🗓 تاریخ سخنرانی: 1398/09/20
📝 متن مکتوب سخنرانی
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🔰توضیحات:
🔸حقّ شریک.
🔸حقّ مال و دارایی.
🔸حقّ طلبکار.
🔸حقّ رفیق.
🔸حقّ مدّعی و مدّعیٰعلیه.
🔸حقّ مشورتگیرنده و مشورتدهنده.
🔸حقّ طالب نصیحت و نصیحتکننده.
🔸حقّ افراد مسن.
🔸حقّ اطفال.
🔸حقّ حاجتمند و معطی.
🔸حقّ خوشحالکننده برای رضای الهی.
🔸حقّ بدیکننده.
🔸حقّ مسلمانان.
🔸حقّ اهلکتاب.
🆔 @allame_tehrani
🔸بدون صحیفهٔ سجادیه کار از پیش نمیرود
سوگند به خدا و مقام عزت و جلال او که با این درسهای متعارف و معمول حوزوی بدون بررسی و محاسبهٔ نفس و طی طریق و منهاج اولیای راستین که صحیفهٔ سجادیه را نصبالعین قرار داده و با آن روح خود را صیقل و جلا زدهاند، کار از پیش نمیرود و نه خود و نه دیگران تمتع و بهرهای نخواهند یافت.
✍ حضرت علامه آیتالله حاج سید محمدحسین حسینی طهرانی (قـدساللـهنـفـسـهالـزکـیـة)
📚 امامشناسی، ج۱۵، ص۴۸
📍مطالب بیشتر دربارهٔ صحیفهٔ سجادیه:👇
eitaa.com/allame_tehrani/1811
#صحیفه_سجادیه
#امام_سجاد_علیه_السلام
🆔 @allame_tehrani
✅ کسی که عرفان ندارد، نه دنیا دارد نه آخرت!
💬 حکایتی شنیدنی دربارهٔ حضرت آیتالله سید جمالالدین گلپایگانی (قدساللهسره)
🔰حالات والای توحیدی و معنوی مرحوم آیةالله سیّد جمالالدّین گلپایگانی (قدس سره)
مرحوم آیة الحقّ و الیقین آیةاللهالعظمی آقای سیّد جمالالدّین گلپایگانی تغمَّدهاللهبرحمته از مردان پاک و منزّه و از مراجع عالیقدر نجف اشرف و در عین حال دارای روابط معنوی و باطنی با حضرت حقّ متعال بودند. مردی متین و استوار و مراقب و میتوان او را جمال السّالکین إلی الله تعالی نام برد. اعمال او اسوه و الگوی صبر و تحمّل و ایثار و زهد و مراقبت و سعۀ نفس و دانش قوی بود.
حقّاً سیمای او نمونۀ ظاهر و بارزی از علماء راستین، و مشایخ طائفۀ حقّۀ مذهب جعفریّه بود. و آئینه و آیتی از سیر و سلوک أئمّۀ طاهرین سلام الله علیهم أجمعین، و یاد آورندۀ خدا و عالم آخرت بود.
هنوز چشمان اشکآلود آن مرحوم برای آشنایان، و نالهها و سوزهای شبانه برای همسایگان که در محلۀ حُوَیْش نجف اشرف بودند حکایاتی است شنیدنی. تا این سنه که یکهزار و سیصد و نود و نه هجریّۀ قمریّه است بیست و دو سال است که رحلت نموده، (رحلت ایشان در بیست و نهم شهر محرّم الحرام سنۀ یکهزار و سیصد و هفتاد و هفت هجریّۀ قمریّه اتّفاق افتاد) و مقبرهٔ ایشان در وادیالسّلام نجف است؛ رحمةُ الله علیه رحمةً واسعة.
نسبت به چنین مردان راستین خدا باید گفت که: عَاشَ سَعِیداً وَ مَاتَ سَعِیداً. زیرا تمنّای حرکت به سوی خدا، و رفع حجابهای ظلمانی و نورانی، و پیوستن به لقاءالله من جمیع الجهات، و ادراک مقام فناء و اندکاک أنانیّت در ذات اقدس حضرت حقّ سبحانه و تعالی اوّلین برنامۀ روش و منهاج او بود؛ و دعای اللّٰهُمَّ ارْزُقْنَا التَّجَافِیَ عَنْ دَارِ الْغُرُورِ، وَ الإنَابَةَ إلَی دَارِ الْخُلُودِ، وَ الاِسْتِعْدَادَ لِلْمَوْتِ قَبْلَ نُزُولِهِ(۱)، نه تنها ورد زبان، بلکه حال نفس، و تحقّق و شهود دل تابناک و ضمیر منوّرش بود.
پیوسته صحیفۀ سجّادیّه در مقابل او روی کتابهای مطالعه بود، و از مناجات خمسةعشر حضرت سجّاد بسیار لذّت میبرد و غالباً آنها را میخواند و از حفظ بود، و بالأخصّ به مناجات هشتم که مناجات مُریدین است بسیار عشق میورزید.
اطاق مطالعۀ همیشگی ایشان در بیرونی و طبقۀ فوقانی و اطاق محقّری بود، و بالأخصّ در تابستان گرم نجف سخت و مشکل بود. گرفتاریها و شدائد از اطراف و اکناف رویآور بود، و در این اواخر به کسالت قلب و پرستات مبتلا بود و عمل جرّاحی پرستات نموده و روی تخت افتاده، و ادرار بوسیلۀ لولهای در ظرفی زیر تخت میریخت. و قرض ایشان چه برای امرار مخارج شخصی، و چه برای طلّاب به حدّ اعلی رسیده بود. و خانۀ مسکونی خود را به چهارصد دینار عراقی به جهت مصرف یک عمل جرّاحی که برای یکی از ارحامشان پیشآمد کرده بود، به رهن گذاشته بودند، و از جهات داخلیِ منزل نیز ناراحت و در شدائدی بسر میبرد.
این حقیر در هفته یکی دوبار به خدمتش میرسیدم و تا اندازهای برای من گفتگو داشت. در این حال که یک روز وارد شدم دیدم: در حالیکه به پشت روی تخت افتاده، و سنّ از هشتاد سال گذشته است، صحیفهٔ کوچک خود را میخوانَد و اشک میریزد و در عالمی از سرور و بهجت و نشاط و لذّت است که حقّاً زبان از وصف آن عاجز است. کأنّه از شدّت انس با خدای تعالی، در پوست نمیگنجد و میخواهد به پرواز درآید.
سلام کردم، گفت: بنشین! ای فلانکس از حالات من که تو خبر داری (و در اینجا اشاره کرد به جمیع گرفتاریها: از مرض و جرّاحی، و تنهائی، و ناملایم بودن وضع داخلی، و هوای گرم، و قرض فراوان، و گرو رفتن منزل و غیرها).
عرض کردم: آری! و سپس با یک تبسّم ملیحی رو به من کرد و فرمود:
من خوشم، خوش؛ کسی که عرفان ندارد، نه دنیا دارد نه آخرت!
📚 معادشناسی، ج۹، ص۱۱۵
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
۱- از ادعيهٔ حضرت امام زينالعابدين عليهالسلام است كه در سجده تكرار مینمودند و ترجمهاش اين است: بار پروردگارا! به ما روزی كن كه پهلو از اين خانۀ غرور دنيا تهی كنيم و به سوی خانۀ جاودان آخرت مجدانه دل دهيم، و استعداد مرگ را قبل از رسيدن آن به ما عنايت فرما.
📹 مشاهدهٔ کلیپ تصویری
📝 متن کوتاه دیگر
🆔 @allame_tehrani
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💫 راهکاری برای تحصیل عشق خدا
▪️مرحوم علامه والد میفرمودند: شبها که میخوابید به عشق خدا بخوابید، وقتی هم بیدار میشوید به عشق خدا بیدار بشوید...
🎙حضرت آیتالله حاج سید محمدصادق حسینی طهرانی (حفظهالله)
🆔 @allame_tehrani
🔰برخی از سخنان مرحوم علامه طهرانی دربارهٔ حاکم اسلامی (ولیفقیه) و حکومت اسلامی
* حاکم اسلام واحد است و نمىشود در سیطرهی اسلام دو نفر حاکم باشند. وقتى یکى از مجتهدین حاکم شد، حکمش بر تمام افراد مسلمان و حتّى بر همهی مجتهدینِ دیگر و حتى بر افرادى که از حاکم أعلماند نافذ است. خداوند حکم او را بر همه حجّیّت داده است.(۱)
* اگر حاکم اسلامی حکمی بکند بر همهی مسلمین واجب است اطاعت کنند. همچنین مجتهدین در امور اجتماعی و سیاسی باید تابع حاکم اسلامی باشند و هرگونه اظهار نظرهایی که نسبت به حکومت تزلزل یا شکستی میآورد جایز نیست.(۲)
* در حکومت اسلام متخصصان و مجتهدان در مقام فکر و نظر برای خودشان آزادند و باید آزاد باشند، چون تقلید بر مجتهد حرام است. ولی در مقام عمل در مسائل اجتماعی که تصادم با رأی ولیفقیه حاصل میشود، مطلقاً حق اظهارنظر عمومی به طوری که موجب تضعیف شود ندارند و باید در عمل، تابع باشند؛ خواه مسأله از مسائل ساده و عادی باشد و خواه از مسائل مهم و اساسی و خطیر چون جنگ و جهاد.(۳)
* وظیفهٔ افراد مجتهد در حکومت اسلام در مسائل اجتماعی آن است که هر جا نظرشان با ولیفقیه یکی بود در تأیید و پشتیبانی ولیفقیه به میدان آمده و سخن بگویند و هر جا که نظرشان متفاوت بود سکوت کنند و اگر نظر علمی خود را ابراز مینمایند به گونهای نباشد که موجب تضعیف ولیفقیه گردد و دقت نمایند که در اجرای نظرات ولیفقیه خللی حاصل نشود؛ مگر آنکه ولیفقیه امر و حکم کند که در این صورت مجتهدین نیز باید در عمل از ولیفقیه پیروی نمایند.(نورمجرد، ج۳، ص۲۱۹)
* ایشان در دفاع از حکومت اسلام بسیار مجدّ بودند. بارها میفرمودند: مردم باید به خاطر این انقلاب و این حکومت اسلامى و بیرون آمدن از یوغ حکومت استکبار، خدا را هزاران بار شکر کنند و هرچه شکر کنند حق شکر آن ادا نمىشود. مشکلات زیاد است و تا تحقّق حقیقت اسلام فاصله بسیار است، ولى همینقدر که اسم اسلام است و سرپرستى ولىفقیه و همینقدر که از زیر یوغ استعمار و طاغوت بیرون آمدهایم باید شکرگزار باشیم.(۴)
* مرحوم علامه طهرانی همواره میفرمودند: خوبیها و کمالات این حکومت را برای مردم بیان کنید و آن را نشر دهید و اگر نقص و عیبى بود آن را ترمیم نمائید. اگر عیبى در حکومت اسلام مشاهده نمودید، اولاً: کتمان کنید و در ملأعام و در نزد دیگران بیان نکنید؛ چون موجب تضعیف حکومت و شکسته شدن حرمت آن در نزد مردم است و بیان این مسائل براى مردم علاوه بر آنکه هیچ نفعى ندارد، قلب و دل مردم را نیز سست میکند، و وقتى از اسلام و حکومت اسلام دلسرد شدند به حکومت کفر متمایل مىشوند.
بیان هرچیزى که موجب تضعیف حکومت اسلام است در نزد عموم حرام است و فقط باید مشکلات را به مسؤولین و متصدّیان امور منتقل کرد تا در مقام اصلاح برآیند...
ثانیاً: وقتى عیبى مطرح مىشود، براى مردم توضیح دهید که منشأ این مشکلات نظام، ولایت فقیه و حکومت اسلامى نیست، این مشکلات ریشه در دسیسهها و نقشههاى دشمنان اسلام یا تقصیر و کوتاهى خود مسلمانان در عمل به دستورات اسلام دارد.
راه سعادت جامعه صرفاً عمل به دستورات اسلام و تسلیم محض در برابر پروردگار متعال است و بهترین روش براى عملى شدن احکام إلهى، نظام ولایت فقیه است.
آرى، اگر کسانى در تقابل با ولىفقیه و برخلاف شرع، اشتباهاتى را در جامعه ترویج میدهند و کارشکنى مىکنند، مىتوان اشتباهات ایشان را گوشزد کرد و مخالفت آن را با شرع براى مردم تبیین نمود، ولى باید توضیح داده شود که این مسائل ناشى از دورى از سفرۀ قرآن و سنّت و مخالفت با احکام اسلام و توطئه و دسیسۀ مخالفین است.(۵)
* اگر عیب و ایرادی در نظام اسلامی مشاهده میشود باید به مصادر امور و کسانی که احتمال میرود بتوانند آن را برطرف سازند گوشزد نمود و حق ندارید آن عیب را پخش کنید.(۶)
* اگر کسی در مجلسی حضور یافته باشد که در آن از نظام اسلامی بدگوئی میشود اگر میتواند دفاع کند واجب است دفاع نماید وگرنه نشستن در آن مجلس جائز نیست.(۷)
* حالا برنج گران باشد، روغن گیر نیاید، اینها یک مشکلاتى است که خیلى مهمّ نیست. شما بگویید: انسان آخرش از گرسنگى هم بمیرد.
آیا اگر انسان زنده باشد و زیر پرچم آمریکا باشد بهتر است، یا بمیرد؟(۸)
* در این حکومت ما دو وظیفه داریم: یکى اینکه کارهاى خوب را تقویت و تعریف کنیم و بگوییم باید با این مشکلات بسازید که عزت با راحتی نمیسازد.
دیگر آنکه: بهجای بدگویی در غیاب فرد، خرابیها را اصلاح کنیم یا بدون اطلاع دیگران به او بگوئیم که این کار شما غلط است.(۹)
⬇️ ادامـــه... ⬇️
🆔 @allame_tehrani
↩️ ادامـــهٔ «پست قبلی» ⬇️
* بعد از مراجعت قائد عظیمالشأن حضرت آیتالله خمینی رحمتاللهعلیه از پاریس به طهران، درسی را تحت عنوان "دولت اسلامی" در طهران شروع به تدریس کردیم که محتوای آن ضبط شد.(۱۰)
* از برکات انقلاب اسلامی ایران این بود که ما توفیق نوشتن دورههای علوم و معارف را پیدا کردیم. اگر انقلاب نبود این کتابها را نمینوشتیم.(۱۱)
* مرحوم علامه طهرانی علیرغم اینکه با تاریخ هجری شمسی مخالف بودند و نظرشان بر این بود که پیروزی انقلاب اسلامی محصول برکات ماه محرّم و صفر است ولی میفرمودند: به هر صورت اکنون که یادبود این روز را با تاریخ شمسی در ۲۲ بهمن ماه برگزار میکنند و در تأیید این انقلاب و قیام در برابر نظام طاغوت شاهنشاهی راهپیمائی میکنند، ما موظفیم در این راهپیمائی شرکت کنیم و همراهی و پشتیبانی خود را اعلام نمائیم.(۱۲)
* مرحوم علامه والد میفرمودند: در مسائل اجتماعی در هر کاری که به نوعی تقویت اسلام و حکومت اسلام و تأیید نظام ولایت فقیه است باید شرکت کرد. و خودشان نیز در این موارد حضور مییافتند، اعم از انتخابات یا راهپیمایی یا نماز جمعه یا دیگر اجتماعاتی که تأیید اصل نظام بود، ولی به شرکت در اجتماعاتی که از طرف حزب یا گروه سیاسی خاصی تشکیل میشد ترغیب نمیفرمودند، مگر اینکه محرز میشد که این اجتماع مورد تأیید و نظر ولیفقیه و در مسیر تقویت حکومت اسلام است.(۱۳)
* مرحوم علامه طهرانی به شرکت در نماز جمعه بسیار مقید بودند و همه را نیز تشویق میکردند و تا آخر عمر با وجود کهولت سن، در سرما و گرما همیشه به صورت منظم و در رأس وقت در نماز جمعه شرکت نموده و مقید بودند که در میان مردم باشند.(۱۴)
* بعد از امر آیتاللهالعظمی خمینی رضواناللهعلیه به راهپیمایی روز قدس، ایشان [مرحوم علامه طهرانی] به شرکت در راهپیمایی قدس مقید بودند و تا آخر عمرشان نیز بدون استثناء شرکت و از ابتدای راهپیمایی تا انتهای آن حضور داشتند و همهی شاگردان و نزدیکان را برای شرکت در آن تشویق میکردند.(۱۵)
* اطاعت از دستورات راهنمایی و رانندگی در این حکومت اسلامی وجوب شرعی دارد، لذا اگر در نصف شب خواستید از یک عبور ممنوع رد شوید و هیچ ماشینی هم در خیابانها نبود نباید رد شوید چرا که این توقف وجوب شرعی دارد.(۱۶)
* ادلهی جهاد ابتدایی در زمان غیبت و حضور، تفاوتی ندارد و در زمان ولایت فقیهِ عادل، در صورتی که مبسوطالید باشد میتواند اقامهی جهاد کند.(۱۷)
* ایشان [مرحوم حضرت علامه طهرانی] در راهپیمایی ۲۲بهمن همیشه با اهتمام شرکت میکردند و همیشه در شب سالگرد انقلاب اسلامی به حقیر و اخوان و نوههایشان سفارش میفرمودند که در ساعت مقرر به حیاط یا پشتبام رفته و با صدای بلند همراه با دیگر مؤمنین تکبیر گفته و یاد نهضت اسلامی و پیروزی اسلام بر طاغوت را با ندای الله اکبر گرامی بداریم.(۱۸)
* مرحوم علامه طهرانی میفرمودند: وقتی قبض آب و برق و... برای خانه میآورند زودتر پول آن را بدهید چرا که ممکن است دولت [اسلامی] به آن نیاز داشته باشد، یک قدرى زودتر در صندوقش ریخته شود.(۱۹)
* مالیات دادن چون الان دستور حاکم اسلامی است، اگر انسان ندهد مدیون است و اگر تا آخر عمر هم پرداخت نکرد باید در وصیتنامهاش بنویسد که من فلان مبلغ مالیات را مدیونم و باید به ادارهٔ دارایی بدهم.(۲۰)
* بارها به منتقدان عرض کردهام این حکومت که شما مىگوئید فلان ضعف را دارد مسلّماً بدانید که: حضرت آیتالله خمینى که حکومت را بدست گرفته است نمىتواند یک مُشت فرشتهٔ آسمانى بیاورد و مردم را اداره کنند. آخر این حکومت بدست خود ما باید اداره شود. ما که خودمان را مىشناسیم که چه آدمهاى شارلاتانى هستیم. شما که از فلان و فلان بد مىگوئید، این خود ما هستیم. و این حکومت بدست خود ماست؛ و این خیانتهائى است که خودمان داریم بدست خودمان انجام مىدهیم.(۲۱)
* ما نمىتوانیم بگوئیم: آیةالله خمینى آن بالا در جماران نشسته و براى ما رأى مىدهد، یا اینکه مردم بیچاره شدهاند بدبخت شدهاند، و نظیر این هذیاناتى که شنیدهاید. اگر انسان بداند او در چه موقعیّتى است، در چه خصوصیّتى است، چه عمرى را طى کرده است، و بر چه أساس و در چه وضعیّتى طىّ کرده است، و الآن با چه مشکلاتى درگیر است؛ بدون شک براى او از خداوند تأیید و تسدید و طول عمر و رحمت مىطلبد.(۲۲)
* مرحوم علامه طهرانی میفرمودند: اگر آیتالله خمینی امر به جنگ کنند و به اندازهٔ کفایت نباشد یا به شخص من امر به رفتن به جبهه نمایند حتماً میروم و حتی اگر نتوانم به خاطر کهولت سن در خط مقدم شرکت کنم، در پشت جبهه مینشینم و خدمت میکنم. لااقل سیبزمینی که میتوانم برای رزمندگان پوست بکنم.(۲۳)
⬇️ ادامـــه... ⬇️
🆔 @allame_tehrani
↩️ ادامـــهٔ «پست قبلی» ⬇️
* مرحوم علامه طهرانی میفرمودند: شرکت در انتخابات مصداق پشتیبانی از نظام اسلامی است و آمار شرکتکنندگان نشانهی تعداد افرادی است که به این حکومت اهتمام داشته و مدافع آن میباشند، لذا ایشان تا آخر عمر شریفشان در همهی رأیگیریها به شکل منظّم و با اهتمام شرکت میکردند.(۲۴)
* مرحوم علامه میفرمودند: اگر واجد صلاحیت را تشخیص دادید یا از میان چند نفر أصلح را یافتید نام او را بنویسید و در هر حالی اصل شرکت در انتخابات را ترک نکنید چرا که رأی دادن یک وظیفه است و انتخاب أصلح وظیفهای دیگر.(۲۵)
* هرچه برخلاف مصالح حکومت اسلام باشد ممنوع است و قانونى که زیر نظر ولىّفقیه تصویب شده باشد لازمالإجراء است و حکومت اسلام حقّ دارد براى مصالح عمومى هر قانونى را تصویب نماید و اگر کسى مخالفت نماید مستحقّ مجازات الهى است. (آری اگر قانونی برخلاف نظر ولیفقیه تصویب میشد یا افرادی متصدی جعل و اجرای آن میشدند که مطیع ولیفقیه نبودند، در این موارد حضرت علامه میفرمودند: اطاعت از این قوانین واجب نیست.)(۲۶)
* حضرت علامه طهرانی میفرمودند: در جایی که ولیفقیه با مسألهای مخالف است و ما میدانیم که شرایط به شکلی است که ایشان نمیتواند اعمال قدرت کند، بر عهدهی دیگران است که به عرصه آمده، با روشنگری و تبیین حقائق، به ولیفقیه در اجرای قوانین اسلام کمک نمایند.(۲۷)
* ایشان (علامه طهرانی) از زمان تحصیل در نجف به دنبال برنامهریزی برای براندازی نظام طاغوت و تشکیل حکومت اسلام بودند و تفکر ضرورت تشکیل حکومت اسلام را ترویج مینمودند.(۲۸)
* بنده و آیتالله دستغیب جزو کسانی بودیم که توسط علامه طهرانی وارد تشکیلات انقلاب شدیم و در نزد ایشان به قرآن قسم خوردیم که تا سرحد شهادت مقاومت کنیم.(۲۹)
* بعد از جریان ۱۵خرداد۱۳۴۲، یکی از مشکلات ما به دلیل وسعت مبارزات، مسألهی رخنهی گروهکها در مبارزات بود. مرحوم امام برای جلوگیری از این مسئله، فردی را بهعنوان مسئول گذاشت که هر کسی که میخواهد وارد مبارزات شود از این طریق باید بیاید و آن فرد علامه طهرانی بود.(۳۰)
* شهید مطهری در مسائل اجتماعی در قبل و بعد از انقلاب، در هر مورد با مرحوم علامه طهرانی مشورت کرده و استیذان مینمودند و اذکار و اوراد و دستوراتی عبادی از ایشان گرفته و هرهفته جلسهای خصوصی با علامهی والد داشتند و ایشان آن مجلس را بسیار مغتنم میدانستند.(۳۱)
* مرحوم علامه طهرانی با آیتاللهالعظمی میلانی صحبت کرد تا جایی که توانست ایشان را متقاعد کند حکم تکفیر و ترور شاه را امضا کند. سپس سرلشکر قرنی را برای این کار آماده کرد و وی برای اجرای حکم اقدام نمود، لیکن قضیه رو شد و او و تعدادی دیگر را دستگیر کردند.(۳۲)
* مرحوم حاج آقا مصطفی خمینی میگفت پدرم در قم هروقت در میان نوشتهها کاغذهای ایشان [علامه طهرانی] را مییافت با دست خود امضای زیر آن را پاره میکرد که اگر احیاناً بدست دستگاه و سازمان برسد خطری را ایجاد نکند.(۳۳)
* در دوران جنگ تحمیلی، رزمندگان برای دیدار با مرحوم علامه طهرانی بسیار مراجعه میکردند.
مکرر از رزمندگان در دیدار مرحوم علامه شنیده میشد که میگفتند: آقا! غذای ما در سنگرهای جبهه کتابهای شماست.(۳۴)
* در دوران جنگ تحمیلی رزمندگان برای دیدار با مرحوم علامه والد رحمتاللهعلیه بسیار مراجعه میکردند. گاهی با همان ماشینهای جبهه و با لباسهای رزم و سر و وضع خاکی به دیدارشان میآمدند. ایشان نیز خیلی به رزمندگان محبت داشتند و خصوصاً از اخلاص آنها تمجید مینمودند.(۳۵)
ـــــــــــــــ
۱- خطبهٔ عید فطر سال ۱۳۹۹ هجری قمری (۱۳۵۸ شمسی)
۲- برگرفته از کتاب شریف «وظیفهٔ فرد مسلمان در احیای حکومت اسلام»
۳- نورمجرد، ج۳، ص۲۰۷
۴و۵- نورمجرد، ج۳، ص۲۱۵
۶و۷- وظیفهٔ فرد مسلمان در احیای حکومت اسلام، ص۷۷
۸- نورمجرد، ج۳، ص۲۰۳
۹- نورمجرد، ج۳، ص۲۰۵
۱۰- همان(۲)
۱۱- پرتویی از نور مجرد
۱۲- نورمجرد، ج۳، ص۲۲۲
۱۳- نورمجرد، ج۳، ص۲۱۶
۱۴- نورمجرد، ج۳، ص۲۱۸
۱۵- نورمجرد، ج۳، ص۲۲۲
۱۶- همان(۲)
۱۷- ولایت فقیه در حکومت اسلام، ج۴، ص۱۴
۱۸- نورمجرد، ج۳، ص۲۲۲
۱۹- نورمجرد، ج۳، ص۲۰۲
۲۰- همان(۲)
۲۱- نورمجرد، ج۳، ص۲۰۴
۲۲- نورمجرد، ج۳، ص۲۰۱
۲۳- نورمجرد، ج۳، ص۲۱۴
۲۴- نورمجرد، ج۳، ص۲۲۰
۲۵- نورمجرد، ج۳، ص۲۲۱
۲۶- نورمجرد، ج۳، ص۲۰۸
۲۷- نورمجرد، ج۳، ص۲۰۸
۲۸- نورمجرد، ج۳، ص۱۴۳
۲۹- نور مجرد، ج۲، ص۸۹؛ به نقل از مرحوم آیتالله صدرالدین حائری شیرازی
۳۰- نورمجرد، ج۳، ص۱۴۹؛ به نقل از مرحوم آیتالله حاج شیخ صدرالدین شیرازی
۳۱- نورمجرد، ج۲، ص۹۴
۳۲- نورمجرد، ج۳، ص۱۵۲؛ به نقل از مرحوم آیتالله حاج شیخ صدرالدین شیرازی
۳۳- وظیفهٔ فرد مسلمان در احیای حکومت اسلام، ص۱۷۱
۳۴- در گفتگو با سعید عاکف، نویسندهٔ پرتیراژترین کتابهای دفاع مقدس (خاکهای نرم کوشک، حکایت زمستان و...)
۳۵- نورمجرد، ج۳، ص۲۱۴
🆔 @allame_tehrani
🔴 «تضعیف ایشان، تضعیف اسلام و حرام مسلّم و معصیت کبیره است»
امروز عَلَم اسلام در دست حضرت آیةالله خامنهاى است و تعظیم ایشان تعظیم اسلام و تضعیف ایشان تضعیف اسلام است و هر سخن و عملى که منجرّ به تضعیف ایشان شود حرام مسلّم و معصیت کبیره است و گناهى است که بخشوده نمىشود، مگر اینکه صاحب آن سخن و آن عمل، تدارک کرده و هر کس را که نسبت به ایشان بدبین نموده و حکومت اسلام را در چشم وى تضعیف نموده اصلاح کند و تصوّر باطل او را تصحیح نماید.
▪️حضرت علامه آیتالله حاج سید محمدحسین حسینی طهرانی (قـدساللـهنـفـسـهالـزکـیـة)
📚 نورمجرد، ج۳، ص۲۳۸
🆔 @allame_tehrani
🔰برخی از سخنان مرحوم علامه طهرانی دربارهٔ مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی)
* نسبت به شخص حضرت آیةالله خامنهاى نیز بسیار سفارش مىنمودند. در ابتداى رهبرى ایشان فرمودند: من ایشان را ندیدهام ولى تعریفشان را قدیمالأیام از مرحوم آیةالله مطهرى شنیدهام و در این مدّت نیز که متصدى ریاست جمهورى بودهاند خدمات شایستهاى کردهاند و آثار جامعیّت و توانائى و آگاهى و بصیرت در ایشان مشاهده میشود. و خبرگان نیز که ایشان را انتخاب نمودهاند افرادى خبره و بصیر و متقى هستند و حتماً کسى را بهتر از ایشان و به جامعیت ایشان نیافتهاند که ایشان را انتخاب کردهاند و نظر خبرگان براى همه حجت است و از روزى که ایشان انتخاب شدند تبعیت از ایشان همچون مرحوم آیةالله خمینى بر همه واجب است.(۱)
* تشخیص مجلس خبرگان برای همه حجت است و اینکه برخی میگویند به تشخیص خبرگان تردید داریم صحیح نیست چرا که تشخیص آنها حجت و بیعت آنها به منزلهی بیعت همهی مردم است.(۲)
* علامه طهرانی میفرمودند: من آیتالله خامنهای را ولیفقیه میدانم و تمام احکام وجوب اطاعت ولیفقیه را نسبت به ایشان ثابت میدانم.(۳)
* بعد از مدّتى حضرت آیةالله خامنهاى که به مشهد مشرف شدند، از مرحوم علامۀ والد تقاضاى ملاقاتى نمودند، ولى ملاقات محقق نشد و چندى بعد که آیةالله خامنهاى به طهران رفتند مرحوم والد خودشان در طهران به دیدار ایشان رفته و ملاقاتى با انس و الفت و صمیمیّت فراوان برگزار شد و از آن پس رابطۀ میان طرفین مستحکم شده و مکرّر دیدار داشتند و برخى از دیدارهایشان خصوصى بود و حقیر و اخوان نیز حضور نداشتیم.(۴)
* بعد از این ملاقاتها ایشان بیشتر از آیةالله خامنهاى تمجید و تعریف میکردند و در محافل ایشان را مىستودند و سفارش ایشان را به ما مینمودند. از تنهائى و غربت ایشان در میان دشمنان قسمخوردۀ خارجى و داخلى و بار سنگینى که در زعامت و رهبرى اسلام بر عهده دارند مطالبى بیان نموده و میفرمودند: شما همواره پشتیبان ایشان باشید و در دفاع و همراهى با ایشان کوتاهى نکنید و در مظانّ استجابت دعا و در نیمهشبها همیشه براى سلامتى و حفظ ایشان از خطرات ظاهرى و باطنى دعا کنید، تا در سایۀ عنایات الهیه و توجهات حضرت ولىعصر ارواحنافداه مصون و محفوظ و در اقامۀ احکام الهیه مؤید و منصور باشند.(۵)
* وقتی که ایشان [حضرت آیتالله خامنهای] به رهبری رسیده بودند، در اولین ملاقاتی که بین مرحوم آقا و ایشان به وقوع پیوست، عبارتی را که مرحوم آقا گفتند این بود که وقتی شما آمدید و این موقعیت را قبول کردید، ما شب سر را راحت به رختخواب گذاشتیم.(۶)
* مخالفت بعضی از اهل علم با این سید عالِم - یعنی حضرت آیتالله خامنهای - از کمال بیانصافی است.(۷)
* امروز عَلَم اسلام در دست حضرت آیةالله خامنهاى است و تعظیم ایشان تعظیم اسلام و تضعیف ایشان تضعیف اسلام است و هر سخن و عملى که منجرّ به تضعیف ایشان شود حرام مسلّم و معصیت کبیره است و گناهى است که بخشوده نمىشود، مگر اینکه صاحب آن سخن و آن عمل، تدارک کرده و هر کس را که نسبت به ایشان بدبین نموده و حکومت اسلام را در چشم وى تضعیف نموده اصلاح کند و تصوّر باطل او را تصحیح نماید.(۸)
* در این زمان که پرچم إسلام به دست رهبر معظم انقلاب حضرت آیةالله خامنهاى حفظهاللهتعالى بوده و ثقل رهبرى امت اسلام بر دوش ایشان است و با وجود این همه مخالفین و دشمنانى که دارند، باید براى ایشان در منبرها دعا کرد. و علاوه بر آن در مظانّ استجابت دعا و در دل شبها که دعا مقرون به اجابت است براى ایشان دعا کنید تا خداى تعالى معظّمٌله را از خطرات ظاهریه و باطنیه و کید و مکر دشمنان و مخالفین مصون بدارد و ایشان بتوانند در سایهٔ عنایات و تأیید و نصرت پروردگار، حافظ أحکام إسلام باشند.»(۹)
* تمام اموال خمس و وجوهات باید به ولیفقیه پرداخت شود و دیگران مجاز به گرفتن وجوهات نیستند؛ مگر مبالغ جزئی که معلوم است حاکم راضی است که به دست دیگر مجتهدین در مصارفش صرف گردد. (لذا اگر کسی برای ایشان -علامه طهرانی- خمس میآورد قبول نمیکردند و میفرمودند ببرید به دفتر آیتالله خامنهای بدهید.)(۱۰)
* محرز است که حضرت آیتالله خامنهای با این طرح [کاهش جمعیت] موافق نیستند و افراد موثقی از خود ایشان نقل کردهاند که ایشان از این مسأله پشتیبانی نمیکنند و لذا مخالفت با این طرح وظیفهای شرعی است. در جایی که ولیفقیه با مسألهای مخالف است و شرایط به شکلی است که ایشان نمیتواند اعمال قدرت کند، بر عهدهی دیگران است که با روشنگری و تبیین حقائق به ولیفقیه در اجرای قوانین اسلام کمک نمایند.(۱۱)
ـــــــــ
۱- نورمجرد، ج۳، ص۲۳۴
۲- نورمجرد، ج۳، ص۲۳۸
۳و۶- پرتویی از نورمجرد، ص۱۲۵
۴و۵- نورمجرد، ج۳، ص۲۳۵و۲۳۷
۷- نورمجرد، ج۳، ص۲۱۵
۸- نورمجرد، ج۳، ص۲۳۸
۹- نورمجرد، ج۱، ص۱۹۹
۱۰- نورمجرد، ج۳، ص۲۲۳
۱۱- نورمجرد، ج۳، ص۲۰۸
🆔 @allame_tehrani
📜 نامهٔ منتشر نشدهٔ حضرت علّامه آیةالله حسینی طهرانی (قدس سره) به محضر قائد عظیمالشأن انقلاب حضرت آیةالله خامنهای (متّع اللّٰه الإسلام و المسلمین بطول بقائه الشریف)، بعد از منصوب شدن به مقام عظمای ولایت و رهبری انقلاب اسلامی و پاسخ ایشان
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
✍ نامهٔ مرحوم علامه طهرانی (ترجمه)
سلام علیکم
به گواراترین زندگی و کاملترین عافیتها پاینده باشید. آرزوی بهرهوری از تمتعات الهیه و دوری از هر ناخوشی و ناراحتی را برای شما دارم. حمد آن خدایی را که غم و غصه را از ما برداشت؛ همانا که پروردگار ما بسیار آمرزنده و سپاسگزار است.
مشهد مقدس
سید محمدحسین حسینی طهرانی
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
✍️ پاسخ رهبر معظم انقلاب:
بعد السّلام و التّحیّة مرقومهٔ شریف حامل التفات و توجّه و ادعیّهٔ زاکیّهٔ آنجناب زیارت شد. ضمن عرض تشکّر وافر به همراه شوقِ زیارت و استفاضه از صحبت نورانی آن نَفسِ زکیّه دوامِ توفیقاتتان و اجابت دعواتتان را از خداوند متعال مسألت مینمایم.
سیّد علی خامنهای ۱۳۷۰/۰۳/۲۶
🆔 @allame_tehrani
نظر علامه طهرانی دربارهٔ حضرت آیتالله خامنهای (مدظلهالعالی).pdf
1.43M
🔰نظر مرحوم علامه طهرانی دربارهٔ حضرت آیتالله خامنهای (مدظلهالعالی)
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
- نظر مرحوم علامه طهرانی (ره) دربارهٔ حضرت آیتالله خامنهای مدظلهالعالی
- ارتباط و ملاقاتهای مرحوم علامه طهرانی (ره) با مقام معظم رهبری
- متن پیام تسلیت مقام معظم رهبری بمناسبت رحلت مرحوم علامه (ره)
- جواب نامهٔ تسلیت، از طرف بیت مرحوم علامه
- سفارش اکید مرحوم علامه به دعا کردن برای مقام معظم رهبری
- «تضعیف ایشان، تضعیف اسلام و حرام مسلّم و معصیت کبیره است»
- «تشخیص خبرگان در انتخاب حضرت آیتالله خامنهای برای همه حجّت است»
- بیعت اهل حلّ و عقد، نافذ است و برای همهٔ افراد کافی است
- کلام مرحوم علامه (ره) در کتاب «وظیفهٔ فرد مسلمان در احیای حکومت اسلام» دربارهٔ مقام معظم رهبری
- خدمات و دلسوزیهای حضرت آیتالله خامنهای برای اسلام و مسلمین
- انتخاب رهبری توسط خبرگان، به معنای بیعت مردم با ایشان است
- لزوم اطاعت از افرادی که توسط حاکم گماشته میشوند
- اثرات مثبت احکام اسلام در زندگی و روح مسلمانان
📚 نورمجرد، ج۳، ص ۲۳۴ تا ۲۴۲
🆔 @allame_tehrani
🔰برخی از سخنان مقام معظم رهبری دربارهٔ علامه طهرانی (قدس سره)
* خبر رحلت عالم عامل ربّانى، و سالک مجاهد روحانى، آیتالله حاج سید محمدحسین حسینی طهرانی را با اندوه و افسوس بسیار دریافت کردم و عمیقاً متأسّف و مصیبتزده شدم. ایشان از جمله فرزانگان معدودى بودند که مراتب برجستهٔ علمى را با درجات والاى معنویّت و سلوک توأماً دارا بودند، و در کنار فقاهت فنّى و اجتهادى، به فقه الله الأکبر نیز که از مقولهٔ شهود و محصول تجربهٔ حسّى و مجاهدت معنوى است نیز نائل گشته بودند.(۱)
* براى من به قطع اثبات شده است که پدر شما از عنایت الهى بر اشراف به نفوس برخوردار بوده است، زیرا در بعضى از اوقات که من با ایشان ملاقات داشتم، ایشان از مسائلى صحبت به میان میآوردند که من آن مطالب را با احدى در میان نگذاشته بودم و فقط خودم از آنها خبر داشتم.(۲)
* یکی از حاضرین در جلسه گفت: متأسفانه بعضی آقایان، مرحوم علامه طهرانی را ضدانقلاب میدانند و اگر حمایتهای شما نبود، کار بر ما سخت میشد.
در اینجا رهبر معظم انقلاب به شدّت متغیّر شدند و فرمودند: غلط کردند؛ و با مکثی گفتند: چطور میشود من به آقای طهرانی ارادت داشته باشم و ایشان ضدانقلاب باشد؟! چه غلطها!(۳)
* مرحوم شهید مطهری حدوداً یکسال قبل از انقلاب به من گفت: «این سید [مرحوم علامه طهرانی] خیلی نازنین است، خوب است شما خدمت ایشان برسید و استفاده کنید» که نشد. بنده در طول این مدت چندبار خواب ایشان را دیدم که جزئیات آن را به یاد ندارم. ایشان کتابهایشان را برای بنده میفرستادند و من مطالعه میکردم.(۴)
* من جلد یک و دو کتاب نور مجرد را مطالعه کردم، بسیار کتاب خوبی است. هم قلم خوبی دارد هم اسلوب خوبی. جای این کتاب خالی بود و من از شما تشکر میکنم. وقتی کتاب را در دست گرفتم بقدری قلم روان بود -مثل کتاب روح مجرد- که دیگر زمین نگذاشتم و همه را مطالعه کردم. حقیقتاً جای این کتاب نور مجرد (دربارهٔ مرحوم علامه طهرانی) خالی بود.(۵)
* تهذیب امر مهمی است برای همه علیالخصوص جوانان. خواندن کتابهایی همچون نورمجرد و مهرتابان که زندگینامه است و روشهای زندگی بزرگان را نشان میدهد بسیار مؤثر و راهگشاست.(۶)
* مرحوم آقای حداد (عارف واصل و از شاگردان خاص مرحوم قاضی) را کسی غیر از خواص نمیشناخت ولی آقای طهرانی با کتاب روح مجرد، ایشان را به عالم معرفی کرد.(۷)
* آقا سید محمدحسین پدیدهای بود. آقای طهرانی در ریاضیات، هندسه، علوم حوزوی و... پدیدهای بود.(۸)
* ...در زمان رهبری توسط دکتر سجادی ملاقاتی با ایشان (مرحوم علامه طهرانی) صورت گرفت. در این دیدار مرحوم آقا به من انگشتری دادند که من بعدها آن را به آسید حسن نصرالله دادم. شما (آیتالله حاج سید محمدصادق حسینی طهرانی) هم بعد از وفات آقا، در مشهد انگشتر عقیق آقا را به ما دادید و دو سال دستم میکردم و بعد به یکی از بچه ها (آسید مصطفی) دادم.(۹)
* یکی از حاضرین به نشانهی اعتراض گفت: بعضی از این آقایان (شاگردان مرحوم علامه طهرانی) از استعمال کلمهٔ «امام» برای امام راحل امتناع میکنند؛
رهبر معظم انقلاب فرمودند: همین نائبالامامی که اینها میگویند بسیار از امامی که شما میگویید پربارتر است.(۱۰)
* وقتی یکی از حاضرین دربارهٔ مشکلات برخی از فرزندان آقای (مرحوم علامه) طهرانی مطلبی گفت، رهبر معظم انقلاب فرمودند: البته آن فرزند ایشان - آقا سید محمدصادق- است که مشکلی ندارد و از بین فرزندان آقای طهرانی بیشتر از همه مورد توجه پدر بودند و بیشتر برادران هم با ایشان هستند و آقایی که در قم است، طرف حساب شما نیست.(۱۱)
* رهبر انقلاب در پاسخ به مرحوم آیتالله طبسی که گفته بود بحث اینها (جریان علامه طهرانی) اختلاف فکری نیست بلکه جهتگیریهای سیاسی است، فرمودند: به نظر جهتگیریهای سیاسی اینها هم مشکلی ندارد، آقا سید محمدحسین طهرانی هروقت بنده به مشهد میآمدم به دیدن بنده میآمدند و از من توقع بازدید هم نداشتند و سالی یک نوبت هم که طهران میآمدند باز به دیدن ما میآمدند الا در سال آخر عمرشان که دوبار به دیدن بنده آمدند که بعد از دیدار آخر که یکی دوساعتی هم طول کشید بعد از چندماه از دنیا رفتند.(۱۲)
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
۱- قسمتی از پیام مقام معظم رهبری به مناسبت رحلت علامه طهرانی
۲- پرتویی از نور مجرد
۳و۴و۵و۶و۷و۸و۹- دیدار حضرت آیتالله حاج سیدمحمدصادق حسینی طهرانی و تنی چند از بیت علامه طهرانی با رهبر معظم انقلاب حضرت آیتالله خامنهای؛ ۹فروردین۱۳۹۷
۱۰و۱۱و۱۲- جلسهی غیرعمومی با حضور هشت تن از مدیران استانی و ملی (اسامی محفوظ)؛ ۱۰فروردین۱۳۹۲ دارالزهد حرم مطهر رضوی)
🆔 @allame_tehrani