🏴 السَّلامُ عَلَيْكَ يَا سَفِينَةَ الْحِلْمِ،
السَّلامُ عَلَيْكَ يَا أَبَا الْإِمامِ الْمُنْتَظَرِ 🏴
📜 صلواتخاصهٔ امامحسنعسکری علیهالسلام
اللّٰهُمَّ صَلِّ عَلَى الْحَسَنِ بْنِ عَلِيِّ بْنِ مُحَمَّدٍ الْبَرِّ التَّقِيِّ، الصَّادِقِ الْوَفِيِّ، النُّورِ الْمُضِيءِ، خازِنِ عِلْمِكَ، وَ الْمُذَكِّرِ بِتَوْحِيدِكَ، وَ وَلِيِّ أَمْرِكَ، وَ خَلَفِ أَئِمَّةِ الدِّينِ الْهُداةِ الرَّاشِدِينَ، وَ الْحُجَّةِ عَلَىٰ أَهْلِ الدُّنْيا، فَصَلِّ عَلَيْهِ يَا رَبِّ أَفْضَلَ مَا صَلَّيْتَ عَلَىٰ أَحَدٍ مِنْ أَصْفِيائِكَ وَ حُجَجِكَ وَ أَوْلادِ رُسُلِكَ يَا إِلـٰهَ الْعالَمِينَ.
📚 مفاتیحالجنان
🆔 @allame_tehrani
💠 فرمایش امام حسن عسکری (علیهالسلام) دربارۀ حضرت بقیّةالله (أرواحنافداه)
مَثَلُهُ فِي هَذِهِ الْأُمَّةِ مَثَلُ الْخَضِرِ عَلَیهِالسَّلامُ وَ مَثَلُهُ كَمَثَلِ ذِيالْقَرْنَيْنِ وَاللَّهِ لَيَغِيبَنَّ غَيْبَةً لَايَنْجُو فِيهَا مِنَ التَّهْلُكَةِ إِلَّا مَنْ يُثْبِتُهُ اللَّهُ عَلَى الْقَوْلِ بِإِمَامَتِهِ وَ وَفَّقَهُ لِلدُّعَاءِ بِتَعْجِيلِ فَرَجِه.
او در این امّت، مانند خضر و ذوالقرنین است؛ قسم به خدا غیبتی خواهد داشت که کسی از هلاکت نجات نمییابد مگر آنکه خداوند او را بر قول به امامتش ثابتقدم فرماید و به او توفیق دعا برای تعجیل فرجش عنایت فرماید.
📚 «بحارالأنوار»، ج52، ص24
🆔 @allame_tehrani
🔸بلا و نعمت🔹
▪️امام حسن عسکری (علیهالسلام):
«ما مِنْ بَلِيَّةٍ إِلَّا وَ لِلَّهِ فِيهَا نِعْمَةٌ تُحِيطُ بِهَا.»
هيچ گرفتارى و بلايى نيست مگر آن كه نعمتى از خداوند آن را در ميان گرفته است.
📚 تحفالعقول، ص489
🆔 @allame_tehrani
💎 وصایای امام حسن عسکری (علیهالسلام) به شیعیان 💎
♦️کدام رفتار شیعیان مایۀ خشنودی اهلبیت (علیهمالسلام) است؟♦️
▪️الإمامُ العسكريُّ عليهالسلام ـ لِشيعَتِهِ ـ :
« أُوصيكُمْ بِتَقْوَى اللّٰهِ
وَ الْوَرَعِ فى دینِکُمْ
وَ الْاِجْتَهادِ لِلّٰهِ
وَ صِدْقِ الْحَدیثِ
وَ أَداءِ الأَمانَةِ إِلى مَنِ ائْتَمَنَکُمْ مِنْ بَرٍّ أَوْ فاجِرٍ
وَ طُولِ السُّجُودِ
وَ حُسْنِ الْجِوارِ،
فَبِهذا جاءَ مُحَمَّدٌ (صلّىاللّٰهعلیهوآلهوسلّم).
صَلُّوا فى عَشائِرِهِمْ
وَ اشْهَدُوا جَنائِزَهُمْ
وَ عُودُوا مَرْضاهُمْ
وَ أَدُّوا حُقُوقَهُمْ،
فَإِنَّ الرَّجُلَ مِنْکُمْ إِذا وَرِعَ فى دینِهِ وَ صَدَقَ فى حَدیثِهِ وَ أَدَّى الْأَمانَةَ وَ حَسَّنَ خُلُقَهُ مَعَ النّاسِ قیلَ: هذا شيعِيٌّ فَیَسُرُّنى ذلِکَ.
اِتَّقُوا اللّٰهَ
وَ کُونُوا زَیْناً
وَ لاتَکُونُوا شَیْناً،
جُرُّوا إِلَیْنا کُلَّ مَوَدَّةٍ
وَ ادْفَعُوا عَنّا کُلَّ قَبیحٍ،
فَإِنَّهُ ما قیلَ فینا مِنْ حَسَنٍ فَنَحْنُ أَهْلُهُ
وَ ما قیلَ فینا مِنْ سُوءٍ فَما نَحْنُ کَذلِکَ.
لَنا حَقٌّ فى کِتابِاللّٰهِ
وَ قَرابَةٌ مِنْ رَسُولِاللّٰهِ
وَ تَطْهیرٌ مِنَ اللّٰهِ
لایَدَّعیهِ أَحَدٌ غَیْرُنا إِلّا کَذّابٌ.
أَکْثِرُوا ذِکْرَ اللّٰهِ
وَ ذِکْرَ الْمَوْتِ
وَ تِلاوَةَ الْقُرآنِ
وَ الصَّلاةَ عَلَى النَّبِىِّ (صلّىاللّٰهعلیهوآلهوسلّم)
فَإِنَّ الصَّلاةَ عَلى رَسُولِاللّٰهِ عَشْرُ حَسَناتٍ،
احْفَظُوا ما وَصَّیْتُکُمْ بِهِ
وَ أَسْتَوْدِعُکُمُ اللّٰهَ
وَ أَقْرَأُ عَلَیْکُمْ السَّلامَ.»
📝 ترجمهٔ حدیث: 👈 وصایای حضرت
📚 «تحفالعقول»، ص۴۸۷
🆔 @allame_tehrani
💎 وصایای امام حسن عسکری (علیهالسلام) به شیعیان 💎
♦️کدام رفتار شیعیان مایۀ خشنودی اهلبیت (علیهمالسلام) است؟♦️
▪️امام حسن عسکری (علیهالسلام) به شیعیان خود فرمودند:
💠 شما را به تقوای الهی و پارسایی در دینتان و تلاش بسیار برای خدا و راستگویی و ادای امانت به کسی که شما را امین شمرده -نیکوکار باشد یا بدکار- و طول سجود و حُسنِ همسایگی سفارش میکنم؛ چراکه [حضرت] محمّد (صلّىاللّهعلیهوآلهوسلّم) براى این [گونه] امور آمده است.
💠 در میان جماعتهای آنان (سائر مسلمانان) نماز بخوانید، در تشییع جنازههایشان حاضر شوید، به عیادت مریضانشان بروید و حقوقشان را ادا کنید.
💠 چراکه وقتی هر یک از شما در دینش تقوا داشته و در کلام خود راستگو باشد، امانت را ادا کند و با مردم رفتار نیکو داشته باشد، گفته میشود: «این شخص شیعه است»، و این مرا خوشحال میکند.
💠 تقوای الهی داشته باشید و برای ما زینت باشید و مایۀ عیب و سرافکندگی ما نباشید. کاری کنید که مودّت همه را به سوی ما جلب کنید و اجازه ندهید که امور ناپسند به ما نسبت داده شود.
💠 زيرا هر خوبىاى كه دربارهٔ ما گفته شود، ما اهل آن هستيم و هر عيب و بدىاى دربارهٔ ما گفته شود، ما چنان نيستيم.
💠 ما را در كتاب خدا حقّى، و با رسول خدا (صلّىاللّهعلیهوآلهوسلّم) خویشاوندی و نسبتى، و از جانب خدا پاکی و طهارتى است، و هيچ كس غير از ما نمیتواند ادّعاى چنين مقامى را نماید مگر اینکه دروغگو باشد.
💠 زیاد به یاد خدا باشید و زیاد یاد مرگ کنید و زیاد قرآن بخوانید و زیاد بر پیغمبر (صلّىاللّهعلیهوآلهوسلّم) صلوات بفرستید؛ زیرا صلوات بر پیامبر خدا (صلّىاللّهعلیهوآلهوسلّم) ده حسنه دارد.
💠 آنچه را به شما سفارش کردم حفظ و عمل کنید، شما را به خدا مىسپارم، و بر شما سلام و درود میفرستم.
📚 «تحفالعقول»، ص۴۸۷
🆔 @allame_tehrani
🔰رفتاری که از شیعۀ أمیرالمؤمنین (علیهالسلام) انتظار میرود
▪️مرحوم مجلسى در بحارالأنوار از احتجاج از حضرت امام عسكرى عليهالسّلام روايت نموده است كه:
أعْرَفُ النّاسِ بِحُقوقِ إخْوانِهِ وَ أَشَدُّهُمْ قَضآءً لَها أَعْظَمُهُمْ عِنْدَ اللّٰهِ شَأْناً وَ مَنْ تَوَاضَعَ فِي الدُّنْيَا لِإِخْوَانِهِ فَهُوَ عِنْدَ اللّٰهِ مِنَ الصِّدِّيقِينَ وَ مِنْ شِيعَةِ عَلِيِّ بْنِ أَبِيطَالِبٍ عَلَيْهِالسَّلامُ حَقّاً...
آگاهترين مردم به حقوق برادران و حسّاسترين آنها بر أداء حقوق، بالاترين درجه را نزد پروردگار دارد و هركس در دنيا با برادرانش به فروتنى و تواضع رفتار نمايد در نزد خدا جايگاه صدّيقين را داشته و حقّاً از شيعيان علىّ بن أبیطالب علیهالسلام محسوب میگردد.
روزى دو تن از برادران ايمانى بر أميرالمؤمنين عليهالسّلام وارد شدند؛ يکى پدر بود و ديگرى فرزند. حضرت به استقبال آن دو آمد و آنها را إکرام نمود و در بالاى اطاق آنها را جاى داد و خود در برابرشان جلوس فرمود.
سپس دستور داد تا غذا بياورند. غذا حاضر شد و آنها تناول کردند. آنگاه قنبر غلام حضرت طشتى به همراه آفتابهاى چوبى و دستمالى براى زدودن رطوبت آورد و خواست آب بر دستان ميهمان (پدر) بريزد؛
أميرالمؤمنين عليهالسّلام از جا جسته و آفتابه را از قنبر گرفت تا خود بر دستان ميهمان (پدر) بريزد، مرد ميهمان از خجالت خود را به زمين انداخت و بر خاک ماليد و گفت: يا أميرالمؤمنين، خدا مرا ببيند در حالی که شما بر دست من آب میريزيد؟!
حضرت فرمود: بنشين و دستانت را بشوى؛ چرا که خدا تو را مىبيند در حالی که برادرت که با تو تفاوتى ندارد و از تو جدا نيست به خدمتت مشغول است و اميد دارد در برابر اين عمل در خدمتگذارى خود، ده برابر عدد اهل دنيا به او خادم داده شود و به همين مقدار در بهشت به هر يک از خادمين او نيز داده شود.
مرد برخاست و نشست. حضرت علىّ عليهالسّلام فرمود: به حق عظيمى که از من شناختهاى و در مورد من روا میدارى و به تواضعت براى خدا -که خداوند جزاى تو را بر آن، چنين قرار داد که من به تو نزديک شوم و خدمت تو را بجا آورم و تو به اين خدمت مشرّف گردى- تو را قسم مىدهم که دستت را آسوده بشويى همانگونه که اگر قنبر بر دستت آب مىريخت مىشستى؛
پس مرد ميهمان همانگونه که حضرت فرموده بود دستش را شست. وقتى از شستشو فارغ شد حضرت آفتابه را به دست فرزندشان محمّدبنحنفيّه سپرد و فرمود: فرزندم! اگر اين فرزند بدون پدرش نزد ما آمده بود خودم بر دستش آب مىريختم، ليکن خداوند عزّوجلّ إبا دارد از اينکه پدر و فرزند در يک مکان باشند و بين آن دو فرقى گذارده نشود؛ حالا که پدر آب بر دست پدر ريخت سزاوار است که فرزند بر دست فرزند آب بريزد. پس محمّدبنحنفيّه بر دست فرزند آب ريخت.
سپس امام عسکرى عليهالسّلام فرمودند: هرکس از اين ممشاى علىّ علیهالسلام تبعيّت نمايد حقّاً شيعه است.
📚 «نورمجرّد»، ج۲، ص۵۲۲
🆔 @allame_tehrani
💫 مکتب امام زمان (أرواحنا فداه)
رسالت شيعه و مكتب امام غائب دوازدهمين امام، عالیترين و راقیترين و جانبخشترين و واقعبينانهترين مكتب میباشد كه نهتنها در خصوص زمان ظهور، بلكه در زمان انتظار و فرج نيز مشكلات بشر را حلّ میكند و آنان را از بنبستهای غير قابل فرار برون كشيده، در شاهراه صراط مستقيم با آرامش فكر و خيال و اطمينان قلب، به مقصد أقصای انسانيّت و مقصود أعلای بشريت رهسپار میسازد.
ما چرا با تبديل و تبدّل بعضی از اصطلاحات، امام زمان را فراموش كنيم، و فقط با لفظی از او به زبانمان اقتصار نمائيم؟! اين مكتب حياتآفرين است كه برای بنیآدم داروی خوش و آرامبخش و مؤثر میباشد. اين داروئی است كه بشر به دنبال آن میدود و از هر سو در طلب آن برمیخيزد.
📚 امامشناسی، ج۱۸، ص۲۴۲
🆔 @allame_tehrani
🔹یگانه راه علاج
🔸هانری كربن: بشريت جز پذيرش امام زمان راهی ندارد
پروفسور هانْری كُرْبَنْ استاد و صاحب كرسی، شيعهشناس فرانسوی در تحت عنوان: بشارت مذهب تشيُّع براي بشريت چيست؟ يادداشتهائی برای مذاكره دربارۀ تشيّع در مقابل جهان امروز دارد كه بسيار لطيف و جالب است، و در آن اثبات میكند كه: امام زمان كه مسند و مستند شيعه میباشد همچون اعتقاد مسيحيان به روح خدا كه ضامن و نگهدارندۀ مذهب مسيحيّت صحيح بوده است، نگهدارندۀ قوام هستی بشر میباشد كه نهتنها يگانه راه علاج برای جميع سنّیهای جهان بلكه يگانه راه علاج برای جميع فرق عالم جز استناد به او نمیباشد. و ظاهراً و باطناً مردم گيتی برای خلاصی و رهائی خود بايد صدور اين كيش را به مذهب خويش بپذيرند.
او قريب چهل سال قبل كه با يكي از مقامات بزرگ كشور «اردن هاشمی» مصاحبهای داشته است، در مختصر مذاكراتی كه با وی به عمل آورده است راه نجات و آرامش او را در بازگشت به مذهب شيعه و تلقّی به قبول «امام زندۀ غائب» مشخص میكند و مستدلّاً برای وی در نوشتجاتی كه راجع به آن از خود باقی گذارده است بحث مینمايد.
چون اين نوشتۀ كوتاه او متضمّن نِكاتی دقيق و عميق میباشد در اينجا كه بحث ما به بهترين هديۀ جهان تشيّع برای تمام عالم كشيده شد، سزاوار است عين عباراتش را نقل كنيم، تا برای خردمندان و صاحبنظران راه تأمّل و دقّت در اين مطالب مستدلّ مفتوح گردد.
[برای مشاهدهٔ ادامهٔ مطلب به کتاب شریف امامشناسی، ج۱۸، ص۲۴۳ مراجعه نمایید.]
📚 امامشناسی، ج۱۸، ص۲۴۲
🆔 @allame_tehrani
📜 فرازی از دعای افتتاح
✍ دستخط علامه طهرانی (قدس سره)
🆔 @allame_tehrani
salavate-zarabe-esfahani.mp3
10.82M
📜صلوات امام زمان
(عجلاللهتعالیفرجهالشریف)
[مـــــــعـــروف بــه صــــلـــــوات ابـوالـحسن ضــرّاب اصـفـهـانـی]
🎙با نوای حاج مهدی صدقی
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
📖 صلوات ابوالحسن ضراب اصفهانی در عصر روز جمعه
▪️سید بن طاووس فرموده است:
این صلوات از مولای ما حضرت مهدی (عجلاللهتعالیفرجهالشریف) روایت شده است و چنانچه تعقیبات روز جمعه را بهجهت عذری نتوانستی بخوانی، هرگز این صلوات را ترک نکن، بهجهت امری که خداوند (جَلَّجَلالُه) ما را به آن آگاه کرده است.
📚 مفاتیحالجنان
📍مشاهدهٔ متن دعا:👇
🌐 http://B2n.ir/erfan_zarrab
🌐 http://B2n.ir/bahjat_zarrab
💎 گنج پنهان:👇
eitaa.com/allame_tehrani/940
🔰 معرفی این صلوات شریف:👇
eitaa.com/allame_tehrani/941
🆔 @allame_tehrani
💍 ازدواج؛ مرحلهای ضروری
ازدواج یکی از مراحلی است که برای سالک ضروری است؛ یعنی اگر سالکی ازدواج نکند، این پله و این مرحله را طی نخواهد کرد و هرچه مقامش بالاتر برود به آن کمال مطلق نخواهد رسید.
✍ حضرت آیتالله حاج سید محمدصادق حسینی طهرانی (حفظهالله)
📚 «گلشناحباب»، ج۱، ص۱۰۴
🗓 به مناسبت 10 ربیعالأول؛ سالروز ازدواج پیامبر اکرم (صلیاللهعلیهوآله) و حضرت خدیجه (سلاماللهعلیها)
🆔 @allame_tehrani
🔴 اهمیت ازدواج در زندگی
♦️ بار مسئولیت تأمین نیازهای زن بر دوش مرد
ایشان (مرحوم علامه طهرانی) ازدواج را یک رکن زندگی میدانستند، رکنی که در متن زندگی جاری است؛ چراکه بین دو نفر پیوندی ایجاد میشود که همهٔ شئونشان را استیعاب میکند. در این سفر طولانی زندگی با هم همراه هستند و با این پیوند از شدائد و مشکلات زندگی عبور میکنند؛ طبعاً مسئلهٔ ازدواج در زندگی مسئلهٔ مهمی است.
از طرف دیگر چون زن به عنوان یک فرد در زندگی مشترک مطرح است، فردی که میتواند به کمال انسانی برسد، لذا جایگاه او برای مرد مسئولیتآور است؛ او باید نیازهای زن را تأمین کند و برای او وقت بگذارد. در یک کلام «قُوا أَنْفُسَكُمْ وَ أَهْلِيكُمْ نَاراً»(۱) وظیفهٔ سنگینی را بر گردهٔ مرد میگذارد و خلاصه باید به ازدواج از این منظر نگاه کرد.
✍ حضرت آیتالله حاج سید أبوالحسن حسینی طهرانی (حفظهالله)
📚 «کلمهٔ نور»، ج۲، ص۷۰
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
۱- قسمتی از آیهٔ ۶ از سورهٔ ۶۶: التحریم؛ «خود و اهل و عیال خویش را از آتش جهنم حفظ کنید.»
🆔 @allame_tehrani