🔰مشكلات و پیآمدهای تحمّل ولايت
بايد دانست كه اين نصب به مقام امامت و خلافت، شأنی از شئون ظاهری آنحضرت نيست كه موجب راحتی و سعه و مقامی باشد كه بدان خشنود میگردند؛ و در برابر آن جشن میگيرند؛ و سرور و وجد دارند.
بلكه موجب تحمّل مسئوليّت و تعهّد در برابر انجام آثار و لوازم؛ و از عهده بيرون آمدن از وظائف آن، به نحو احسن است. و اين چقدر مشكل و طاقتفرساست. و چه پیآمدهائی در پی دارد، كه بايد با قدم صبر و آرامش از همهٔ آنها عبور كرد؛ از جمله مثلاً سكوت و عدم دست بردن به قبضهٔ شمشير است، طبق وصيّت رسول خدا در آن وقتی كه حقّ را میبرند؛ و ناصر و معينی هم نيست.
در حقيقت نصب به مقام ولايت، نصب به مقام بردباری و تحمّل و متانت برای تمام اين وقايع و حوادث است. نصب به صبر و بردباری در برابر تمام حوادثی است كه بعداً تا روز قيامت، راجع به ولايت برای صاحب ولايت پيدا میشود. اعلان تحمّل و استقامت برای پيشآمدهائی است كه در سدّ راه ولايت هر روز و هر زمان، شيطان و نفس اماره به وسيلهٔ نفوس جاهل و بیخبر پيش میآورد؛ و برای عدم وصول به حضور جلوگير میگردد.
پس روز غدير چه روز مشكل، و چه ميعاد طاقتفرسا؛ و چه ملاقات كوبنده و شكننده برای اميرالمؤمنين بوده است! و چه روز عظيم و پر ابّهت و جلال بوده است!
و چنين تصوّر نشود كه روز مسرّت و شادی از نقطه نظر شئون دنيوی بوده است، بلكه مطلب برعكس است.
همچنانكه روز بعثت رسولالله در غار حرآء اولين روز نزول در عالم كثرت؛ و مأموريت سر و كار پيدا كردن با ابوجهلها و ابولهبها و ابوسفيانها؛ و روز تحمّل مصائب و شدائد تبليغ رسالات خدا، و ايتمار به امر الهی در شكستن بتهای جاهليّت و تصفيه و تهذيب نفوس؛ و مدارا و مماشاه با يک جهان از افكار مردم جاهل كه بزرگترين مصائب را بر اساس جهل خود به بار میآورند، و بر رسول خدا تحميل میكنند، میباشد.
فلهذا رسول خدا به خود لرزيد؛ و چون به منزل آمد از شدّت هيبت و عظمت اين امر بر روی زمين افتاد؛ گليم و لباس و دثار بر خود پيچيد؛ و در گوشهای افتاد كه جبرائيل فرود آمد و آيهٔ قُمْ فَأنْذِزْ وَ رَبَّكَ فَكَبِّرْ را به دنبال خطاب يَا أيُّهَا الْمُدَّثِّرُ؛ و قُمِ اللَّيْلَ إلَّا قَليلاً را به دنبال خطاب يَا أيُّها الْمُزَّمَّلُ فرو خواند.
پيغمبر میداند كه اين ولايت امر برای علی بن أبیطالب چه چيزهائی را به دنبال دارد؛ از ضرب و شتم و قتل و اسارت فرزندان، و مانند آينه در مقابل خود میبيند؛ و برای رضای حضرت رب ودود -جلّ و عزّ- همه را تمكين میكند؛ و با اطاعت و تسليم در برابر آيهٔ بَلِّغْ مَا اُنْزِلَ إلَيْكَ مِنْ رَبِّكَ به جان و دل میپذيرد. و علی نيز همه را به جان و دل قبول میكند؛ و با آغوش باز استقبال میكند؛ و دعوت حقّ را لبّيک میگويد؛ و برای اطاعت و تسليم در برابر آن سر از پا نمیشناسد.
📚 امامشناسی، ج7، ص53
🆔 @allame_tehrani
کانال علامه طهرانی
🔴 باید راه خدا را با اختیار و مجاهده طی نمود ... و این راه هم باید با اختیار طیّ بشود؛ فرق هم نمیک
6.62M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🤲 خدایا تو مدد کن!
پیغمبر که به آن مقامات و درجات رسید با مجاهده رسید، تکلیف از طرف پروردگار آمد: «يَا أَيُّهَا الْمُزَّمِّل، قُمِ اللَّيْلَ إِلَّا قَلِيلاً، نِصْفَهُ أَوِ انْقُصْ مِنْهُ قَلِيلاً، أَوْ زِدْ عَلَيْهِ وَ رَتِّلِ الْقُرْآنَ تَرْتِيلاً»، برخیز آقا...
🎙حضرت علامه آیتالله حاج سید محمدحسین حسینی طهرانی (قـدساللـهنـفـسـهالـزکـیـة)
🆔 @allame_tehrani
🔸ابتلائات و امتحانات عجيب اميرالمؤمنين (عليهالسّلام)
وجود مبارک آن حضرت قادر بر جمیع معجزات به اذن خدای تعالی بوده و مانند رسول خدا دارای مقام جامعیّتی بودهاند که هیچ یک از پیغمبران را یارای وصول بدان مقام منیع و ذروۀ رفیع نبوده است.
لیکن باید دانست که این صفات الهی و این کمالات نفسانی و این قدرت ربّانی، مجّانی به آن حضرت داده نشده است بلکه به مجازات ابتلائات و امتحانات عجیب بوده است که هیچ یک از پیغمبران به این حدّ اذیّت و آزار نشدند. یکایک از ابتلائات پیغمبران از زحمت امّت و شماتت و استهزاء و بیرون کردن از شهر و کشتن و فرار کردن و ارتداد از آئین و حبس و زجر و ابتلای با جاهلان امّت و ووو... همه و همه در وجود مقدس رسول خدا صلّی الله علیه و آله و سلّم جمع بود لذا فرمود: مَا اُوذِیَ نَبِیُّ مِثْلَ ما اُوذیتُ «هیچ پیامبری بمانند من اذیّت نشده». و همه به مولای متقیّان علیهالسّلام ارث رسید و از طفولیّت تا وقتی که در محراب عبادت فرق مبارکش شکافت آنی از رنج و الم فارغ نبود، چه در مکّۀ مکرّمه در دوران بعثت رنجهایی غیر قابل تحمّل را متحمّل شد و چه بعد از هجرت به مدینه و چه بعد از رحلت رسول خدا و دوران سیاه و تاریک بیست و پنج ساله و چه در دوران حکومت ظاهری خود ساعتی فارغ نبود.
📚 امامشناسی، ج4، ص62
📍مشاهدهٔ متن کامل:👇
eitaa.com/allame_tehrani/4531
🆔 @allame_tehrani
🔸ابتلائات و امتحانات عجيب اميرالمؤمنين (عليهالسّلام)
وجود مبارک آن حضرت قادر بر جمیع معجزات به اذن خدای تعالی بوده و مانند رسول خدا دارای مقام جامعیّتی بودهاند که هیچ یک از پیغمبران را یارای وصول بدان مقام منیع و ذروۀ رفیع نبوده است.
لیکن باید دانست که این صفات الهی و این کمالات نفسانی و این قدرت ربّانی، مجّانی به آن حضرت داده نشده است بلکه به مجازات ابتلائات و امتحانات عجیب بوده است که هیچ یک از پیغمبران به این حدّ اذیّت و آزار نشدند. یکایک از ابتلائات پیغمبران از زحمت امّت و شماتت و استهزاء و بیرون کردن از شهر و کشتن و فرار کردن و ارتداد از آئین و حبس و زجر و ابتلای با جاهلان امّت و ووو... همه و همه در وجود مقدس رسول خدا صلّی الله علیه و آله و سلّم جمع بود لذا فرمود: مَا اُوذِیَ نَبِیُّ مِثْلَ ما اُوذیتُ «هیچ پیامبری بمانند من اذیّت نشده». و همه به مولای متقیّان علیهالسّلام ارث رسید و از طفولیّت تا وقتی که در محراب عبادت فرق مبارکش شکافت آنی از رنج و الم فارغ نبود، چه در مکّۀ مکرّمه در دوران بعثت رنجهایی غیر قابل تحمّل را متحمّل شد و چه بعد از هجرت به مدینه و چه بعد از رحلت رسول خدا و دوران سیاه و تاریک بیست و پنج ساله و چه در دوران حکومت ظاهری خود ساعتی فارغ نبود. اگر بر اسماعیل ذبیح امتحان قتل پیش آمد و بالأخره هم عملی نشد آن حضرت خود را در فراش رسول خدا در شب هجرت حاضر برای آماج شمشیرهای برّان سران طوایف عرب نموده و هر لحظۀ آن قتلی بود و شهادتی. اگر ابراهیم خلیل به بیست و چهار امتحان آزمایش شد که از همه مهمتر داستان کشتن فرزند دلبندش اسماعیل است آن حضرت با علم الیقین از واقعۀ اولاد فاطمه و کشته شدن حضرت امام حسن و حضرت امام حسین و واقعۀ کربلا مطّلع بود و کراراً از این قضایای دلخراش خبر میداد و گریه میکرد ولی عهدی است که خدا و رسول خدا با او نمودهاند و او قبول نموده و برای احیاء دین خدا امضاء کرده است، و همچنین راجع به سایر ابتلائات، و بر پایه و اساس البَلاءُ بِقَدْرِ الوِلاء آن حضرت از همۀ پیغمبران مصیبتش در دنیا عظیمتر و صبرش بیشتر و جهادش بزرگتر بود. صَلَّی الله عَلَیْکَ یا أَباالحَسن.
📚 امامشناسی، ج4، ص62
🆔 @allame_tehrani
🔅اعمال مشترک ماه شعبان🔅
۱- هر روز ۷۰ مرتبه استغفار
۲- صلوات شعبانیه
۳- هزار مرتبه ذکر (در تمام ماه)
۴- مناجات شعبانیه
۵- روزه گرفتن
۶- نماز ویژهٔ ماه شعبان
۷- صدقه دادن
و...
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🔰مراقبات ماه شعبان (المراقبات)
🔰فضیلت و اعمال ماه شعبان (مفاتیح)
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🔸نماز مخصوص اول ماههای قمری
🆔 @allame_tehrani
🌙شعبان؛ ماه پیامبر اکرم
🌷کمک به رسول خدا یعنی چه؟!
🎙حضرت آیتالله حاج سید محمدصادق حسینی طهرانی (حفظهالله)
🆔 @allame_tehrani
14.58M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌸 بیانات دربارۀ ماه شعبان 🌸
🎙حضرت آیتالله حاج سید محمدصادق حسینی طهرانی (حفظهالله)
🍃 توضیح روایت «أَلَا إِنَّ شَعْبَانَ شَهْرِي فَرَحِمَ اللَّهُ مَنْ أَعَانَنِي عَلَى شَهْرِي»
🍃 معنای إعانت به رسول خدا صلّیاللهعلیهوآله
🍃 بار امّت را رسول خدا صلّیاللهعلیهوآله و أمیرالمؤمنین علیهالسلام به دوش میکشند
🍃 دو نحوۀ هدایت رسول خدا صلّیاللهعلیهوآله
🆔 @allame_tehrani
🌕 اهمیت ماه شعبان
eitaa.com/allame_tehrani/1234
🌿 فرصت ماه شعبان
eitaa.com/allame_tehrani/1235
🔸أهمّیت روزۀ ماه شعبان
eitaa.com/allame_tehrani/1236
💫 ثواب روزۀ ماه شعبان
eitaa.com/allame_tehrani/1237
📿 استغفار در ماه شعبان 📿
eitaa.com/allame_tehrani/1238
✨از اعمال مهمّ ماه شعبان✨
eitaa.com/allame_tehrani/1239
💫 ثواب عظیم صدقه دادن در ماه شعبان
eitaa.com/allame_tehrani/1240
🆔 @allame_tehrani