پرسش: اگر گناه نکردند چه؟
پاسخ: اگر کسي ـ إن شاءالله ـ اينطور باشد، فرمود به اندازه «صَلَاةٍ مَكتُوبَة» در قيامت معطل است، بعد راهيِ بهشت ميشود. هيچ وقت آن سرگردانی پنجاه هزار ساله براي همه نيست! اين پنجاه هزار سال اگر مانند روز دنيا و اينها باشد، بله «شمس» و «قمر» در کار است؛ ولي ﴿وَ الأَرضُ جَميعاً قَبضَتُهُ يَومَ القِيامَةِ﴾ شد، ﴿وَ السَّماواتُ مَطوِيَّاتٌ﴾[15] شد و ﴿فَدُكَّتا دَكَّةً واحِدَةً﴾[16] شد، بساط منظومه شمسي و نظام سپهري برچيده شد. پس اگر ما معطّلي پنجاه هزار نفر را در دنيا فراهم کرديم، پنجاه هزار سال آن جا معطّل هستيم و اگر مشکل پنجاه هزار نفر را خوب بررسی کرديم و انجام داديم، سريعاً عبور ميکنيم! حضرت فرمود: «وَ الَّذِي نَفسُ مُحَمَّدٍ بِيَدِهِ» اين روز، براي مؤمن به اندازه «صَلَاةٍ مَكتُوبَة» است.
پرسش: ﴿كَلَمحِ البَصَرِ﴾ [17]را قرآن به کار می برد، چون در بعضی از روايات دارد که بعضی ها ﴿كَلَمحِ البَصَرِ﴾ هستند؟
پاسخ: بله، از اينها دقيقتر! عبور بر صراط ﴿كَلَمحِ البَصَرِ أَو هُوَ أَقرَب﴾ هست؛ اين صراط مستقيمی که بايد عبور کنند، بعضيها خوب و به سرعت عبور ميکنند. اينهايي که هميشه از سيئات و گناهان عبور کردند و «غضّ بصر» کردند، آن جا هم سريعاً از صراط عبور ميکنند، اين درست است!
پرسش: مقام رسيدگی به ثواب در عالَم جزا با مقام رسيدگی به عذاب بايد فرق کند!
پاسخ: کسي که ﴿سَريعُ الحِساب﴾ است، معطل نميکند؛ ولي آن مقام فرق ميکند؛ اول بررسي است، استنطاق است، سؤال و جواب است، استشهاد است، اداي شهادت و اقرار گرفتن است، بعد از اينکه ﴿فَاعتَرَفُوا بِذَنبِهِم﴾،[19]آنوقت ديگر سرگردان نيستند، مگر اينکه خود سرگرداني جزء پروندههاي تعذيبي آنها باشد
الأَخِلاَّءُ يَومَئِذٍ بَعضُهُم لِبَعضٍ عَدُوٌّ إِلاَّ المُتَّقين﴾؛ [23
دوری انبيا از اشاره های چشمی در پيشبرد اهداف
اين روايت نوراني از وجود مبارک امام صادق(سلام الله عليه) در همين تفسير شريف کنز[31] هست و در ذيل اين آن بيان نوراني که از پيغمبر(صلّي الله عليه و آله و سلّم) نقل شده است را نقل ميکند؛ اين «عبدالله بن سعد بن أبي سرح»[32] که خيانتي کرده بود و نسبت به حضرت آن اهانت را روا داشت و قلوب مسلمانها را در اثر هتک حرمت پيغمبر(صلي الله عليه و آله و سلّم) جريحهدار کرد و دين الهي را به هتک گرفته بود که حضرت او را «مهدور الدم» اعلام نمود و او هم فرار کرد، بعد بعضيها ـ حالا نام بردن اينها مصلحت نيست ـ آمدند و او را آوردند و خواستند شفاعت و وساطت کنند تا حضرت ببخشد، يک مقدار طول کشيد و حضرت هم يک مقدار مسامحه کرد و يک قدري صبر کرد و بعد بالاخره بخشيد. کسي به حضرت عرض کرد که شما که او را «مهدور الدم» دانستيد و هنوز عفو نکرده بوديد، وقتی به حضور شما آوردند، حکم شما همان حکم قبلي بود و ما منتظر بوديم که شما با گوشهٴ چشم اشاره کنيد و ما به حيات او خاتمه دهيم. فرمود انبيا اين کار را نميکنند! ما صريح به مردم امر ميکنيم! ما با گوشه چشم اشاره کنيم که فلان کس را بکُشيد، نه اينکه کار من نيست، کار هيچ پيغمبري نيست! اين را هم در همين تفسير شريف نورالثقلين هست که فرمود انبيا(عليهم السلام) اين کار را نميکنند: «لَا يَقتُلُونَ بِالإِشَارَة»، [33]ما شفاف حکم ميکنيم، شفاف عمل ميکنيم، مرموز و مستور و اين چنين کاری، کار انبيا نيست، اينها الگوهای بشر هستند! فرمود اگر ما حکم ميکنيم، حکم علني ميکنيم! با گوشه چشم اشاره کنيم که شما فلان کس را بکُشيد، يعني چه؟! فلان کس را از بين ببريد، يعني چه؟ «إِنَّ الأَنبِيَاءَ لَا يَقتُلُونَ بِالإِشَارَة»، اين برای نبوت عامه است و اين فکر براي هميشه زنده است. بشر تا اين فکر را درک نکند گرفتار همين «إعوجاج» است؛ امروز اين داعش نشد، يک داعش ديگر! بشر را عقل اداره ميکند و بشر را در درجه اول علم اداره ميکند! اين کتاب چقدر شيرين است!
امالی از امام صادق (علیهالسّلام) روایت کردهاند که فرمود: «قبل از آن که به حساب شما رسیدگی شود، خودتان به حساب خود برسید، زیرا در قیامت پنجاه موقف است که مدت هر یک، برابر با هزار سال دنیوی است.» آنگاه آیه دوم را تلاوت کرد.
[۹]
۱۹ نوامبر، ۱۸.۱۴.m4a
37.4M
🟢چگونه تمامی انسان ها مومن و کافر هنگام جان دادن، امیرالمومنین علی علیه السلام را مشاهده خواهند کرد؟
🟢#سریع الحساب بودن و عدالت خداوند متعال بودن چگونه با انتظار انسان ها درقیامت 50هزار ساله تناسب دارد؟!
تفسیر قران کریم
🟣سوره مبارکه #غافر ایات شریفه17تا25
https://eitaa.com/almahditfser
تحویل طلاجات و مبالغ جمع شده مسجدالمهدی محله بهنق به جبهة المقاومة
https://eitaa.com/almahditfser
لبیک به فرمایش سیدناالقائد آیة الله خامنئي
🔷 قرائت پر فیض دعای توسل برای پیروزی جبهه مقاومت و نابودی رژیم صهیونیستی
🔰بانوای دل نشین حجتالاسلام بیرامیان
📆 زمان: روز چهارشنبه در مورخه ۱۴۰۳/۰۸/۳۰ بلافاصله بعد از اقامه نماز جماعت مغرب و عشاء
🕌 مکان: مسجد المهدی (عج)
https://eitaa.com/almahditfser
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بسم الله الرحمن الرحیم
سبحان الله 4)
سبحانک ربی سبحانک / سبحانک ما اعظم شانک
ندعوک و نرجو غفرانک / ندعوک و نرجو غفرانک ربی
🟣اطلاعیه
🔵🟢ان شاالله بزودی گروه هیئت قرانی جوانان و نوجوانان مسجد المهدی تقدیم خواهد کرد.
🔵🟣این متن را حتی بزرگسالان و ریش سفیدان و والدین عزیز محله مسجد المهدی تمرین کنند.
https://eitaa.com/almahditfser
هدایت شده از KHAMENEI.IR
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 حجّتالاسلام حاجعلیاکبری خبر داد:
🔹️آیات فتح و دعای نصر؛ توصیه رهبر انقلاب برای پیروزی جبهه مقاومت
🔹️حضرت آیتالله خامنهای رهبر انقلاب اسلامی، خواندن سوره فتح، دعای چهاردهم صحیفه سجادیه و دعای توسل را برای موفقیت جبهه مقاومت توصیه کردند.
🔹️همزمان با پیروزیهای اخیر جبههی مقاومت و ناکامی دشمن در دستیابی به اهداف خود، حضرت آیتالله خامنهای در پاسخ به درخواست راهنمایی برای خواندن برخی ادعیه جهت کسب فتح نهایی برای این جبهه و دفع شر رژیم صهیونی، خواندن «سوره فتح»، «دعای چهاردهم صحیفه سجادیه» و «دعای توسل» را توصیه کردند. این خبر را حجتالاسلاموالمسلمین محمدجواد حاج علیاکبری، شامگاه دوشنبه ۱۴۰۳/۸/۲۸ در جوار مزار مطهر شهیدسپهبد حاج قاسم سلیمانی در جمع برخی از جوانان بیان کرد که رسانه KHAMENEI.IR متن و فیلم سخنان وی را منتشر میکند.
🔍 مشروح این توصیهها را از اینجا بخوانید:
khl.ink/f/58343
در سـياق اين دو آيه بر اساس آن معنايى كه ما براى آيه (انا فتحنا لك فتحا مبينا ليغفر لك اللّه ما تقدم من ذنبك و ما تاخر) كرديم، اين معنا را به دست مى دهد كه مراد از جمله (و يتم نعمته عليك ) مقدمه چينى و فراهم شدن زمينه براى تماميت كلمه توحيد است، منظور اين است كه خداوند جو و افق را براى يك نصرت عزيز برايت تصفيه مى كند، و مـوانـع آن را بـه وسـيله مغفرت گناهان گذشته و آينده تو (به آن معنايى كه ما كرديم ) بر طرف مى سازد.
(و يهديك صراطا مستقيما) - هدايت آن جناب بعد از تصفيه جو براى پيشرفت او، هدايت بـه سـوى صـراط مـسـتـقـيـم اسـت، چون اين تصفيه سبب شد كه آن جناب بعد از مراجعت از حـديـبـيه بتواند خيبر را فتح كند و سلطه دين را در اقطار جزيره گسترش دهد، و در آخر، پيشرفتش به فتح مكه و طائف منتهى گردد.
پـس مـعـنـاى آيـه ايـن است كه : خدا كسى است كه ثبات و اطمينان را كه لازمه مرتبه اى از مـراتـب روح اسـت در قـلب مؤمن جـاى داد، تـا ايـمـانـى كـه قبل از نزول سكينت داشت بيشتر و كامل تر شود
هو الذى انزل السكينه فى قلوب المؤمنين ليزدادوا ايمانا مع ايمانهم ...
ظـاهرا مراد از (سكينت ) آرامش و سكون نفس و ثبات و اطمينان آن به عقائدى است كه به آن ايمان آورده. و لذا علت نزول سكينت را اين دانسته كه : (يزدادوا ايمانا مع ايمانهم تا ايمانى جديد به ايمان سابق خود بيفزايند). در سابق در بحثى كه راجع به سكينت در ذيـل آيـه (ان يـاتـيكم التابوت فيه سكينه من ربكم ) كرديم، گفتيم : اين سكينت با روح ايمانى كه در جمله (و ايدهم بروح منه ) آمده منطبق است
اگـر خـداى تـعـالى فرموده : (و ما يومن اكثرهم باللّه الا و هم مشركون ) هر چند ممكن است به دو احتمال دلالت كند، يكى اينكه ايمان خودش شدت و ضعف بپذيرد - كه نظر ما هـمـين است - و يكى هم اينكه چنين دلالتى نداشته باشد، بلكه دلالت بر نفى آن داشته بـاشد. الا اينكه دلالت اوليش قوى تر است، براى اينكه مدلولش اين است كه مؤمنين در عـين حال ايمانشان، مشركند، پس ايمانشان نسبت به شرك، محض ايمان است، و شركشان نسبت به ايمان محض شرك است، و اين همان شدت و ضعف پذيرى ايمان است.
يـنـصـرك اللّه نـصـرا عـزيـزا) - خـداى تـعـالى آن جـناب را نصرت داد نصرتى چـشـمـگـيـر، كـه يـا كـم نظير و يا بى نظير بود، چون مكه و طائف را برايش فتح كرد و اسـلام را در سـرزمـيـن جـزيـره گـسـتـرش داد و شـرك را ريـشـه كـن و يـهـود را ذليـل و نـصـاراى جـزيـره را بـرايـش خاضع و مجوس ساكن در جزيره را برايش تسليم نـمـود. و خـداى تـعالى دين مردم را تكميل و نعمتش را تمام نمود و اسلام را برايشان دينى پس نديده كرد.
مراد از (انزال سكينت در قلوب مؤمنين ) ايجاد آن است بعد از آنكه فاقد آن بودند، چون بـسـيـار مـى شـود كـه قـرآن كـريـم خـلقـت و ايـجـاد را انـزال مـى خـوانـد، مـثـلا مى فرمايد: (و انزل لكم من الانعام ثمانيه ازواج ) و نيز (و انزلنا الحديد)، و نيز (و ان من شى ء الا عندنا خزائنه و ما ننزله الا بقدر معلوم )، و اگر خلقت و ايجاد را انزال خوانده، به اين منظور بوده كه به علو مبدء آن اشاره كند.
چـون ايـمان عبارت شد از علم به چيزى به التزام به مقتضاى آن، به طورى كه آثار آن عـلم در عمل هويدا شود، و نيز از آنجايى كه علم و التزام هر دو از امورى است كه شدت و ضـعـف و زيـادت و نـقـصـان مـى پـذيـرد، ايـمـان هـم كـه از آن دو تـاءليـف شـده قـابـل زيـادت و نـقـصـان و شـدت و ضـعـف است، پس اختلاف مراتب و تفاوت درجات آن از ضرورياتى است كه به هيچ وجه نبايد در آن ترديد كرد.
ايـن آن حـقـيـقـتـى اسـت كـه اكـثـر عـلمـاء آن را پـذيـرفـتـه انـد، و حـق هـم هـمـيـن اسـت، دليل نقلى هم همان را مى گويد، مانند آيه مورد بحث كه مى فرمايد: (ليزدادوا ايمانا مع ايـمـانـهـم ) و آيـاتـى ديـگـر. و نـيـز احـاديـثـى كـه از ائمـه اهل بيت (عليهم السلام ) وارد شده، و از مراتب ايمان خبر مى دهد
19.22M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴گزارش المنار شبکه تلویزیونی رسمی حزبالله لبنان از آشپزخانههای امام رضا(ع) و حضرت معصومه(س) که تحت اشراف جبهه جهانی شبابالمقاومة در بیروت فعالیت میکنند
خبرنگار المنار: درود و سلام به جمهوری اسلامی ایران، مردم آزاده، وفادار و ظلم ستیزش
https://eitaa.com/almahditfser
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ایة الله علامه جوادی املی: زیارت آل یاسین از بهترین زیارت هاست
🟢چرا به تمام شئون امام زمان عج سلام می دهیم؟
قرائت زیارت جمعه ها بلافاصله بعد از نماز مغرب عشاء
#مسجد المهدی خیابان امین
https://eitaa.com/almahditfser
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥تلاوت نوستالژیک و معروف سریال یوسف پیامبر در محفل قرآنی زینبیه دمشق
در جریان پویش #ایران_همدل ، محفل قرآنی زینبیه با حضور داوران برنامه محفل و همچنین قاری شناخته شده حاج کریم منصوری در زینبیه دمشق برگزار شد.
این محفل باشکوه در چند سال گذشته در سوریه و لبنان کم سابقه بوده است.
@heyat_news
https://eitaa.com/almahditfser
پیامبر چون به فواید این صلح آگاه بود، انعطاف زیادی نشان داد نمونهای از انعطاف پیامبر، قبول درخواست سهیل بن عمرو بود مبنی بر حذف «بسم الله الرحمن الرحیم» از ابتدای صلح نامه و نوشتن «بِاسْمک الّلهمَّ» به جای آن، و نیز حذف عنوان رسول الله بعد از نام آن حضرت و نوشتن «محمدبن عبدالله» به جای آن بود.[۲۴] برخی صحابه از جمله عمر بن خطاب به این شیوه پیامبر انتقاد کرد.[۲۵] و این صلحنامه را باعث حقارت مسلمانان میدانست
مفاد صلح نامه
مُفاد صلح نامه حدیبیه چنین بود:
ده سال میان طرفین صلح برقرار گردد.[۲۷]
مسلمانان آن سال بدون زیارت خانه خدا به مدینه بازگردند و سال بعد برای به جا آوردن عمره وارد مکه شوند، مشروط بر اینکه جز سلاح مسافر، سلاحی به همراه نداشته باشند و بیش از سه روز در مکه اقامت نکنند، قریش نیز در این مدت شهر را ترک خواهند کرد.[۲۸]
مسلمانان متعهد شدند افرادی را که از مکه به مدینه میگریزند، به مکه بازگردانند، اما طرف مقابل چنین تعهدی نسبت به فراریان مدینه نداشت. (البته در این صلحنامه طبق آیه ۱۰ سوره ممتحنه، بازگرداندن زنان مؤمنی که از مکه به مدینه میگریختند، ممنوع شده بود.) [۲۹]
سایر قبایل در همپیمان شدن با قریش یا مسلمانان آزاد و مختار باشند
بر روایات مختلف، مسلمانان ده روز و اندی، و به قولی بیست روز، در حدیبیه اقامت کردند.[۳۱] رسول خدا در خارج از منطقه حرم خیمه زده بود، ولی در حرم نماز میگزارد. چون نوشتن صلح نامه پایان یافت و مردانی از مسلمانان و مشرکان بر آن گواهی دادند، پیامبر به همراهانش فرمان داد که به نشانه حج، شتران خود را قربانی کنند و سرهایشان را بتراشند. بیشتر اصحاب، به دلیل ناخرسندی از به جا نیاوردن حج و چون صلح حدیبیه را نوعی شکست میدانستند، از فرمان پیامبر سرپیچی کردند، اما پس از آنکه رسول خدا به تنهایی اقدام به بهجا آوردن این اعمال کرد، آنان نیز تبعیت کردند، [۳۲] سپس رسول خدا و مسلمانان به مدینه بازگشتند.[۳۳]
طبق معاهده حدیبیه، سال بعد (سال هفتم) پیامبر و مسلمانان به مکه رفتند و سه روز در نبود قریش در آنجا اقامت کردند و اعمال عمره را به جای آوردند. این واقعه به عمرة القضاء معروف است
اطلاعیه
#لبیک به فرمایش رهبری
#تفسیرسوره مبارکه فتح
سلام و احترام
🟢بنابه توصیه #امام خامنه ای جهت پیروزی جبهه مقاومت هرشب قرائت سوره مبارکه فتح بهمراه تفسیر سوره در خدمت نماز گزاران حاضر در مسجد خواهیم بود.
https://eitaa.com/almahditfser
نقض صلح نامه از سوی قریش
اندکی پس از امضای پیمان یکی از مردم مکه به نام ابوبصیر که مسلمان شده بود، طبق پیمان حدیبیه به مردم مکه تسلیم شد، اما او در بین راه از چنگ محافظان خود گریخت و د در نقطهای که بر سر کاروان قریش به شام است موضع گرفت. اندک اندک عدهای از مسلمانان مکه به او پیوستند و برای کاروان قریش خطر جدی پدید آوردند. قریش از پیامبر خواستند تا آن افراد را به مدینه راه دهد؛ بدین ترتیب بند مربوط به استرداد یک طرفه فراریان به درخواست قریش لغو شد.[۳۸]
هنوز دو سال از پیمان صلح نگذشته بود که مشرکان مکه بند اول صلح نامه (یعنی ترک مخاصمه و جنگ) را نقض کردند. زیرا قبیله بنی خزاعه با مسلمانان و قبیله بنی بکر با قریش هم پیمان بودند، اما در نبردی که در سال هشتم میان این دو قبیله رخ داد، مردانی از قریش به نفع بنی بکر، افرادی از بنی خزاعه را کشتند. این به معنای نقض صلح حدیبیه بود و با اینکه ابوسفیان شخصاً برای عذرخواهی به مدینه رفت، عذرش پذیرفته نشد و در اندک مدتی، پیامبر عازم فتح مکه شد
برکات صلح حدیبیه
صلح حدیبیه را از عوامل مهم زمینهساز گسترش دعوت اسلام به سراسر جزیرة العرب دانسته اند. به گونهای که از آغاز پیمان صلح تا نقض آن (۲۲ ماه)، تعداد کسانی که به اسلام گرویدند، بیش از کل تعداد مسلمانان تا آن زمان بود و حتی برخی بزرگان قریش، مانند عمروعاص و خالد بن ولید، در همین دوران به اسلام گرویدند.[۴۰]
همچنین گفته شده که آرامش حاصل از صلح حدیبیه سبب شد که پیامبر به سرزمینهای خارجی هم توجه کند و در سال هفتم، پادشاهان و سران ممالک اطراف را نیز به اسلام دعوت نماید. [۴۱]
۲۳ نوامبر، ۱۸.۱۴.m4a
46.44M
قرائت و تفسیر سوره مبارکه فتح
جلسه دوم
🟢لبیک به فرمایش امام خامنه ای
به نیت پیروزی جبهه مقاومت
https://eitaa.com/almahditfser