✅ روز جهانی مسجد
💠 #مسجدالاقصی باید آزاد شود
#مسجد در طول تاریخ بشریت محور و مرز حق و باطل بوده - از آدم تا خاتم - لذا پیامبر صلی الله علیه وآله جنگ های زیادی داشت و سختی های زیادی کشید ولی وقتی مسجد الحرام را فتح کرد کأنّ به آرزوهایش رسید.
در جهان امروز #مسجدالحرام و #مسجدالاقصی چنین شرایطی دارد لذا اگر همه لبنان و سوریه و اردن و اسرائیل را بدهیم ولی #مسجدالاقصی را داشته باشیم پیروزی از آن ماست و اگر همه را به ما بدهند و #مسجدالاقصی را ندهند ما پیروز نخواهیم بودند. بی جهت نیست که حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف از #مسجدالاحرام شروع می کند و در #مسجدکوفه مستقر می شود لذا روز قدس روز #مسجد است (نه فلسطین) روز دفاع از #مسجد است و دفاع از #مسجد بر همه مسلمانان لازم است (َ لَوْ لا دَفْعُ اللَّهِ النَّاسَ بَعْضَهُمْ بِبَعْضٍ لَهُدِّمَتْ صَوامِعُ وَ بِيَعٌ وَ صَلَواتٌ وَ #مساجد يُذْكَرُ فيهَا اسْمُ اللَّهِ كَثيراً) [1]
✅ فلسفه جهاد و دفاع: حفظ #مساجد و معابد
يكي از علل و فلسفههاي تشريع جهاد، دفاع از #مساجد و معابد می باشد: «و لولا دفع الله الناس…» اگر خداوند از مؤمنان دفاع نكند و از طريق اذن جهاد (تشريع جهاد) بعضي را به وسيله بعضي ديگر دفع ننمايد ديرها و صومعهها و معبدهاي يهود و نصارا و #مساجدي كه نام خدا در آن بسيار برده ميشود ويران ميگردد. [2]
ولولا دفع الله الناس بعضهم ببعض لهدمت صوامع وبیع وصلوات ومساجد یذکر فیها اسم الله کثیرا ولینصرن الله من ینصره ان الله لقوی عزیز)
(همان کسانی که از دیارشان بدون سبب حقی بیرون شده اند، جز آنکه می گفتند: پروردگار ما خدای یکتاست . و اگرخدا بعضی از مردم را بوسیله بعضی دیگر دفع نمی کرد، هر آینه صومعه ها و کلیساها وکنشتها و #مساجدی که نام خدا در آن فراوان ذکر می شود، ویران می شد، خداوند هرآینه کسانی را که او را یاری می کنند، یاری می نماید که همانا او توانا و قاهر است )
———————————————-
[1]– الحج / 40
[2] – المیزان – تفسیر آیه 40/حج
🆔 @almasjed
✅ به مناسبت ۳۰ مردادماه؛ سالروز بزرگداشت علامه مجلسی
✳️ محمدباقر مجلسی فرزند محمدتقی مجلسی، در سال ۱۰۳۷ (هجری قمری) در اصفهان زاده شد و در سال ۱۱۱۰، در همان شهر چشم از جهان فرو بست.
❇️ او به «مجلسی دوم» و پدرش به «مجلسی اول» مشهور است و هر دو در شمار دانشمندان بزرگ شیعه هستند
✅ محمدباقر پسر از بزرگترین روحانیون شیعه است که خدمات گوناگون و فراوانی به جهان اسلام و مذهب تشیع کرده است که نگارش کتابهای بسیاری در موضوعات مختلف دینی به دو زبان فارسی و عربی از جمله آنها است و در میان آثار گرانسنگ وی، مجموعه «بحارالانوار» که به حق دایرهالمعارف بزرگ شیعه است، بیش از دیگر آثار وی موجب شهرت او شده است.
💠 شاید بتوان نکته نخست درباره مفهوم و جایگاه #مسجد در منظومه فکری و رفتاری علامه مجلسی را از زبان خودش آورد، آنجا که میگوید در دوران کودکی، نماز شب را در « #مسجد صفا» اقامه میکرد «الحمدلله ربالعالمین که بنده در سن سه سالگی همه اینها را میدانستم، یعنی خدا و نماز و بهشت و دوزخ و نماز شب میکردم در #مسجد صفا و نماز صبح را به جماعت میکردم و اطفال را نصیحت میکردم»(مهدوی، ص 55).
💠 علامه مجلسی « #مسجد جامع اصفهان» را محل تدریس و دیدارهای عمومی خود قرار داده بود، همان مسجدی که پدرش، محمدتقی مجلسی در آن اقامه نماز جماعت و تدریس میکرد، مجلسی همچنین پس از درگذشت پدرش، در #مسجد جامع اصفهان اقامه نماز جمعه میکرد و به همین دلیل این #مسجد به #مسجد جمعه نیز معروف شده است
✅ پیکر علامه مجلسی در کنار #مسجد جامع اصفهان و جنب مدفن پدرش، به خاک سپرده شد.
🆔 @almasjed
#مباهله
#مسجدمباهله
🕌 #مسجد سرزمین خاطره ها
💠 #مسجد_مباهله
✅ یکی از آداب شهر مدینه زیارت #مساجد این شهرمی باشد و یکی از #مساجد مدینه، #مسجد مباهله است که زوّار و شیعیان، اهتمام به زیارت آن دارند.
✅ یکی از سیره های پیامبر و اهل بیت سلام الله علیهم و اصحاب پیغمبر، ساخت #مسجد در سرزمین خاطره هاست. هر جا واقعه ای رخ می داده یا حادثه ای برطرف می شده، برای ماندگار شدن آن خاطره، اقدام به ساخت #مسجد می کردند؛ چنانچه برغار اصحاب کهف هم پیشنهاد ساخت #مسجد داده شد.
✅ در صورت دفع حادثه و وجود واقعه، شکر لازم است و بهترین و راحت ترین شکر، سجده شکر است و #مسجد جای سجده است.
🆔 @almasjed
☑️ ما هم در یادمان ها و محل هایی که اتفاقات خاص و مهم به وقوع پیوسته، اقدام به ساخت #مسجد کنیم.
🆔 @almasjed
#حج
#مسجد
✅ آن کسانی که در دنیا حجّ کردنی نبودند، و لهذا لبّیک نگفتهاند بر دو قسم میباشند:
1⃣ آن طایفه است که با وجود استطاعت و استجماع شرایط حجّ، ترک آن نموده، شقاوت ابدی را بر خود قبول میکند.
2⃣ آن طایفهاند که بجهت عدم امکان و استطاعت، مقتدر از حجّ کردن نمیباشند، در خصوص این جور اشخاص، خداوند کریم عوض قرار داده؛ چنانچه از این حدیث شریف معلوم میشود که حضرت صادق علیه السلام فرموده که: بدرستی که حضرت ابراهیم علیه السلام همینکه #کعبه را بنا کرد و سنگهای آن را برای اصلاح تراشید، پس اخذ کرد جبرئیل علیه السلام تراشه و ریزه سنگ های آن را و پراکنده ساخت در روی زمین، پس به هر موضعی که یکی از آن سنگها در آنجا افتاده، بنا شده است آنجا #مسجد_جامع بجهت اینکه خداوند عالم میدانست که از بندههای خود چقدر ضعفا و مساکین هستند که قدرت حجّ نخواهند داشت، پس اراده فرمود که ایشان را از ثواب حجّ محروم نفرماید، پس #مسجدهای_جامع در خصوص فقرا، به منزله کعبه است در حقّ اغنیا.
📚 مصباح الحرمین ص 131
****************
💠 حج به معنی قصد به سوی مسجد و زیارت خانه خدا می باشد.
🆔 @almasjed
masjed.pdf
1.73M
✅ نوشتاری جهت آشنایی با #مسجد و جهت استفاده در منابر و محافل محرم
#فضائل_و_جایگاه_مسجد
#امامت_مسجد
#اهل_مسجد
#جوان_و_مسجد
#کودک_و_مسجد
#زن_و_مسجد
#اعتکاف
🆔 @almasjed
✅ #به_مناسبت_برگزاری_مراسم_شیر_خوارگان_حسینی
🔆 توصیه قرآن: نذر فرزند داخل رحم، برای خدمت به #مسجد
💠 إذْ قالَتِ امْرَأَتُ عِمْرانَ رَبِّ إِنِّي نَذَرْتُ لَكَ ما في بَطْني مُحَرَّراً فَتَقَبَّلْ مِنِّي إِنَّكَ أَنْتَ السَّميعُ الْعَليم - آل عمران/35
✳️ نکات:
✅ بنابر روایتی که از امام باقرو امام صادق (علیهم السلام) نقل شده است، محرر، کسی است که پیوسته در #مسجد است «1»
✅ محرر: تحریر فرزند برای خدمت گذاری #مسجد «2»
✅ خدمت به خانه خدا و #مسجد آنقدر شریف است که مادر مریم با اینکه ثمره وجودش را نذر می کند در عین حال از خداوند تقاضای قبول می کند (فتقبّل منّی)
✅ محرر وظیفه اش خدمت به #مسجد و زائران خدا است.
✅ محرر به كسي ميگويند كه از همه قيود حتی از کمک به پدر و مادر آزاد بوده و گویا از او هیچ توقعی ندارند تا در خدمت #معبد و عبادت باشد.
✅ مریم یعنی زنی که به #مسجد و #معبد خدمت می کند «3»
✅ بهترین نذر، نذر خدمت به #مسجد است و بالاترین نذر، نذر فرزند است.
—---------------------------—
1- (عروسی حویزی، تفسير نور الثقلين، ج1، ص332؛ محمدباقر مجلسی، بحارالانوار، ج14، ص204.)
2- ابنمنظور، لسان العرب، ج4، ص181.
3- ترجمه الميزان، ج3، ص: 271)
🆔 @almasjed
✅ به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه مرکز اسناد انقلاب اسلامی، آیتالله سید محمود طالقانی خواستار تشکیل مجلس در #مسجد بود و با استناد به مجلس مسلمانان در صدر اسلام که به شکل دایره روی زمین نشسته و مجلس آنها صدر و ذیل نداشت تا جایی که واردین و نمایندگان قبایل و کشورهای خارجی رسول خدا را چون هیچگونه امتیازی در جایگاه و لباس از دیگران نداشت نمیشناختند، خود نیز در جلسه افتتاحیه مجلس خبرگان (28 مرداد 1358) هنگامی که با کمی تاخیر وارد مجلس شد در میان تعجب حاضرین به جای نشستن روی صندلیهای مجلس روی زمین نشست و چند نفر از نمایندگان نیز به نشانه احترام با ترک صندلیهایشان روی زمین کنار وی نشستند.
✅ در فاصله تنفس جلسه اول و دوم، بسیاری از نمایندگان و علما و روحانیون عضو مجلس دور تا دور طالقانی روی زمین نشستند و به بحث پرداختند.
✅ در این حین وقتی آیتالله بهشتی از ایشان خواستند که در صورت امکان برای جلوگیری از سوء تعبیر طبق آییننامه بر جایگاه خود بنشینند، طالقانی جواب داد: «قبلا به من گفتند که این کار خلاف آییننامه است و من جواب دادم که جریمه آن را هر چه هست، میدهم. من دوست داشتم به جای این کاخ در #مسجد جلسات را برگزار میکردیم ... وقتی میگوییم که #مسجد جای همهگونه جلسات بحث و بررسی و تصمیمگیریهای سیاسی و نظامی است چرا خودمان رعایت نمیکنیم؟»
🆔 @almasjed
✅ آیت الله مدنی همانند تمام نماز جمعه ها، بعد از خطبهها شروع به نماز خواندن کرد که در آن لحظه یکی از حضار و نمازگزاران به ایشان نزدیک شد.
حجت الاسلام والمسلمین اترابی چهرگانی که این صحنه را شاهد بود در این باره میگوید:
«من در نماز جمعه بودم. شاید ده قدم با آیت الله مدنی فاصله داشتم ایشان پس از اتمام نمازهای جمعه، همیشه استحبابات نماز ظهر و عصر را هم میخواندند. وقتی که میخواستند شروع به نماز کنند، ناگهان یکی از افراد که به ظاهر قصد دادن وجوهات شرعیه به آیت الله مدنی را داشت، به ایشان نزدیک شد و در یک لحظه با انفجار خود سبب شد تا آیت الله مدنی همراه با سه شهید به ملکوت عشق عروج نموده و بیش از پنجاه نمازگزار مؤمن زخمی، مجروح گردیدند.
🆔 @almasjed
برخی از اقدامات شهید #مسجد_و_محراب آیت الله مدنی:
✅ ساخت #مسجد در روستای مرادبیگ.
✅ ساخت #مسجد در نورآباد ممسنی
✅ ساخت #مسجد چهلستون همدان
🆔 @almasjed
#حدیث_مسجد
قَالَ رَسُولُ اللَّهِ خِصَالٌ سِتٌّ مَا مِنْ مُسْلِمٍ يَمُوتُ فِي وَاحِدَةٍ مِنْهُنَّ إِلَّا كَانَ ضَامِناً عَلَى اللَّهِ أَنْ يُدْخِلَهُ الْجَنَّةَ مِنْهَا رَجُلٌ تَوَضَّأَ فَأَحْسَنَ الْوُضُوءَ ثُمَّ خَرَجَ إِلَى #مسجد للصَّلَاةِ فَإِنْ مَاتَ فِي وَجْهِهِ كَانَ ضَامِناً عَلَى اللَّهِ
شش خصلت است كه هر كس درآن حال بميرد، خداوند عزوجل ضمانت نموده كه او را در بهشت داخل كند: يكى از آن موارد، شخصى است كه وضوى خويش را نيكو به جا آورده و به سوى #مسجد و محل نماز حركت كند و چون در راه، مرگ وى فرا رسد خداوند بهشت را براى او ضمانت نموده است.
بحار الانوار ج83/ ص 372
مستدرك الوسائل، ج3، ص394
🆔 @almasjed
🔲 شهادت امام سجادعلیه السلام، زین العابدین و سید الساجدین تسلیت باد
☑️ سیره امام سجاد علیه السلام برای رفتن به #مسجد:
✅ آداب رفتن به #مسجد: پوشیدن لباس نو برای #مسجد
💠 عَنْ اَبى عَبْداللّه علیه السلام : قالَ: اِنَّ عَلَّى بَنُ الْحُسينِ (صَلَواتُ اللّه ِ عَلَيْه) اِسْتَقْبَلَهُ مَوْلىً لَهُ فى لَيْـلَةٍ بارِدَةٍ وَعَلَيْهِ جُبةُ ومُطْرَفُ خَزٍّ وَعَمامَةُ خَزٍّ وَهُوَ مُتَغَلِّفٌ بالْغالِيَةِ فَقالَ لَهُ جُعِلْتُ فَداكَ فى مِثْلِ هذه الساعَةِ عَلى هذهِ الْهَيْئَة اِلى اَيْنَ؟ قالَ: فَقالَ: اِلى #مسجد جَدّى رَسُولِ اللّه ِ صلي الله عليه و آله اَخْطُبُ الْحُورَ العينَ اِلَى اللّه ِ عَزَّوَجَلّ.
💠 امام صادق عليه السلام فرموده است: يكى از غلامان امام چهارم، آن بزرگوار را در شبى خنك ديد. كه. لباس خَزّ، روپوش «پالتو» خَزَّ و عمّامه خزّ «گرانبهائى» پوشيده و غرق بوى خوش است. به حضرت گفت: اين موقع شب با اين لباس به كجا مى رويد؟ امام صادق عليه السلام فرمود: امام سجاد عليه السلام چنين پاسخ داد: به #مسجد جدّم رسول خدا صلي الله عليه و آله مى روم تا از خداى عَزَّوَجَلَّ حورالعين را خواستگارى كنم!
کافي ج 6 ص 517
✅ رفتن به #مسجد و خانه خدا:
✳️ امام علي بن الحسين علیه السلام: #المساجد بيوت الله فمن سعى إليها فقد سعى الى الله عز و جل و قصد اليه. الوافي ؛ ج7 ؛ ص68
❇️ امام سجاد علیه السلام می فرمایند: #مساجد خانههای خدا هستند، هر کسی برای رفتن به #مسجد تلاش کند، برای رفتن به سوی خدا تلاش کرده است.
🆔 @almasjed
🔲 شهادت امام سجادعلیه السلام، زین العابدین و سید الساجدین تسلیت باد
☑️ سیره امام سجاد علیه السلام برای رفتن به #مسجد:
✅ آداب رفتن به #مسجد: پوشیدن لباس نو برای #مسجد
💠 عَنْ اَبى عَبْداللّه علیه السلام : قالَ: اِنَّ عَلَّى بَنُ الْحُسينِ (صَلَواتُ اللّه ِ عَلَيْه) اِسْتَقْبَلَهُ مَوْلىً لَهُ فى لَيْـلَةٍ بارِدَةٍ وَعَلَيْهِ جُبةُ ومُطْرَفُ خَزٍّ وَعَمامَةُ خَزٍّ وَهُوَ مُتَغَلِّفٌ بالْغالِيَةِ فَقالَ لَهُ جُعِلْتُ فَداكَ فى مِثْلِ هذه الساعَةِ عَلى هذهِ الْهَيْئَة اِلى اَيْنَ؟ قالَ: فَقالَ: اِلى #مسجد جَدّى رَسُولِ اللّه ِ صلي الله عليه و آله اَخْطُبُ الْحُورَ العينَ اِلَى اللّه ِ عَزَّوَجَلّ.
💠 امام صادق عليه السلام فرموده است: يكى از غلامان امام چهارم، آن بزرگوار را در شبى خنك ديد. كه. لباس خَزّ، روپوش «پالتو» خَزَّ و عمّامه خزّ «گرانبهائى» پوشيده و غرق بوى خوش است. به حضرت گفت: اين موقع شب با اين لباس به كجا مى رويد؟ امام صادق عليه السلام فرمود: امام سجاد عليه السلام چنين پاسخ داد: به #مسجد جدّم رسول خدا صلي الله عليه و آله مى روم تا از خداى عَزَّوَجَلَّ حورالعين را خواستگارى كنم!
کافي ج 6 ص 517
✅ رفتن به #مسجد و خانه خدا:
#مسجد ، ذکر الهی است:
✳️ امام علي بن الحسين علیه السلام: #المساجد بيوت الله فمن سعى إليها فقد سعى الى الله عز و جل و قصد اليه. الوافي ؛ ج7 ؛ ص68
❇️ امام سجاد علیه السلام می فرمایند: #مساجد خانههای خدا هستند، هر کسی برای رفتن به #مسجد تلاش کند، برای رفتن به سوی خدا تلاش کرده است.
🆔 @almasjed
#مساجد_و_دفاع_مقدس
✅ نگاهی گذرا به دوران انقلاب اسلامی، نشان می دهد که مردم حقایق انقلاب اسلامی و حوادث جهانی را از طریق مساجد دنبال می کردند. مسؤولان و شخصیت های سیاسی و مذهبی انقلاب، از طریق مساجد با مردم ارتباط داشتند و مطالب گفتنی را به مردم منتقل می کردند.
💠 در دوران دفاع مقدس هم حوادث جبهه ها و پیامدهای سیاسی و اجتماعی عملیات رزمندگان، بیش تر از تریبون های مساجد برای مردم تبیین می شد؛ حتی فرماندهان مؤثر دفاع مقدس پس از انجام عملیات های مهم، در مساجد حضور پیدا می کردند، و درباره چگونگی عملیات ها و دستاوردهای آن به ویژه تأثیر آن در تحولات منطقه ای و جهانی سخن می گفتند و مردم هم سخنان پرشور آنان را به عنوان سفیران صادق دفاع مقدس، به جان و دل می سپردند و برای دیگران نقل می کردند.
💠 جمع آوری کمک های مردمی توسط مساجد
✅ مساجد در دوران دفاع مقدس از جمله مراکز مهم اعلام اقلام مورد نیاز جبهه ها و نیز محل جمع آوری کمک های مردمی بودند. صرف نظر از ارزش مادی کمک های مردمی که در خور توجه است، حضور معنوی آحاد مختلف مردم در امر کمک رسانی به جبهه ها شگفت آور بود. پیرمردی را می بینی که انگشتر یادگاری پدرش را به عنوان با ارزش ترین متاع زندگانی خود تقدیم رزمندگان می نماید و از این که به دلیل کهولت سن توان حضور در جبهه ها را ندارد، گریه می کند؛ یا پیرزنی را می بینی که با اهدای چند تخم مرغ محلی، خود را در دفاع مقدس سهیم می داند؛ یا کودکی خردسال که قلک خود را به همراه نامه ای برای رزمندگان به مسجد می آورد؛ یا مادرانی که هنر دستی و خیاطی خود را تقدیم می کنند؛ یا نوعروسانی که جهیزیه خود را در شب اول عروسی به ستاد کمک های مردمی تحویل می دهند؛ و ده ها مورد دیگر، که شگفت انگیزترین جلوه های ایثار و حماسه این ملت در تاریخ دفاع مقدس است.
✅ از آن مهم تر، هنگامی که دشمن بعثی از نبرد رو یا رو با رزمندگان اسلام در جبهه ها درمانده می شد و ددمنشانه مناطق مسکونی، آموزشی و مراکز درمانی را مورد حملات شدید هوایی و موشکی خود قرار می داد، مردم سراسیمه برای اهدای خون و.. . به بیمارستان ها مراجعه می کردند.
✅ این حرکت های خدا پسندانه و ایثارگرانه مردم، موجب دلگرمی رزمندگان و فرماندهان و مسؤولان کشور می شد. مساجد پس از دوران دفاع مقدس نقش مهمی در نشر ارزش های دفاع مقدس و انتقال پیام شهیدان پیدا کردند. برگزاری مراسم سالگرد شهدا، برپایی نمایشگاه ها، تهیه روزنامه های دیواری و تبلیغات عمومی، از جمله فعالیت های مساجد پس از دفاع مقدس محسوب می شود.
💠 شهیدان درباره مسجد سفارش های فراوان نموده اند؛ از آن جمله: راه ما را با حضور در مساجد ادامه دهید. شهیدان، شب وروز به روی گلدسته های مساجد نشسته و هنگام اذان به درب مسجد می نگرند که کدام یک از دوستانشان در نماز جماعت حاضر می شوند. شهیدان، نام بچه های مسجد را نوشته و نزد امام حسین(ع) می برند، تا آن ها را به عنوان شیعه واقعی خود انتخاب کند و اعمالشان را تأیید نماید.
💠 شهیدی دیگر در وصیت نامه ی خود می نویسد: نام و خاطره ی ما را در مساجد زنده نگه دارید، زیرا ما در مساجد با حقایق دین و عاشورا آشنا شدیم. در مسجد جز یاد خدا همه چیز فراموش می شود، و راز این آیه در مسجد می فهمیم: «وَ اَنَّ الْمَساجِدَ لِلِّه فَلا تَدْعُوا مَعَ اللهِ اَحَداً»؛ و همانا مساجد از آن خداست. پس هیچ کس را با خدا نخوانید.
✅ با توجه به سفارش های شهدا، متولیان امور باید مساجد را همان گونه که در دوران دفاع مقدس محور اصلی فعالیت های فرهنگی مربوط به جنگ بود، اینک نیز مرکز اصلی نشر ارزش های دفاع مقدس بدانند و با برنامه ریزی درست و بلند مدت، نقش مساجد را در تداوم راه شهیدان نهادینه کنند.
💠 همان گونه که مساجد و روحانیت در پیدایش ارزش های انقلاب و دفاع مقدس نقش قابل توجهی داشتند، اینک در حفظ و نشر ارزش ها و حماسه های دوران دفاع مقدس هم نقش کلیدی و حساسی به عهده دارند، از این رو برای آن که مساجد در این زمینه به کارآمدی خود برسند، توجه به موارد زیر ضروری است:
💠 مساجد، همان طور که خانه ی رزمندگان و شهیدان در دوران دفاع مقدس بودند، امروز بهترین کانون دینی و فرهنگی برای نشر ارزش ها و اهداف والای آنان به حساب می آیند. اگر مسۆولان دفاع مقدس، مساجد را به عنوان مجاری انتقال ارزش های دفاع مقدس مورد توجه قرار دهند و به جای ریختن بودجه های کلان در هاضمه هنر مدرنیته، استعدادهای هنری و ادبی بسیجیان عزیز در پایگاه های مساجد و نمازگزاران خلاق را شکوفا کنند، درحقیقت پیوندی جاودانه بین نسل امروز و فردا و ارزش های دفاع مقدس ایجاد خواهند کرد. در آن صورت، آحاد مردم همان طور که حادثه ی عاشورا را در گنجینه ی تاریخ خود حفظ کرده اند، به همان شکل وقایع هشت سال دفاع مقدس را بخشی از اعتقادات خود دانسته، آن را جاودانه در سینه تاریخ این ملت دارد.
✅ ادامه:
👇👇👇
✅ ادامه:
الف. تحقق مردم سالاری دینی در مساجد
✅ یکی از بسترهای عینی پیوند دین با مردم، مسجد است. از این رو، زمانی مردم سالاری دینی در کشور تحقق عینی پیدا می کند که مسۆولان و کارگزاران کشور، مساجد را مظهر پیوند علایق و آموزه های دینی با مردم بدانند، و ائمه جماعات را به عنوان زبان گویای مطالبات مردم بشناسند، و ارتباط خود را با مردم از طریق مساجد نهادینه کنند و حضور در مساجد را به عنوان استماع مطالبات مردم و رفع نیازهای آنان مغتنم بشمارند.
ب. مسجد؛ مرکز فعالیت های فرهنگی
✅ لازم است کارهای فرهنگی و تبلیغات دینی با محوریت مساجد انجام شود؛ بودجه و سرمایه های فرهنگی در اختیار مساجد قرار گیرد؛ و بر اساس روز شمار انقلاب و دفاع مقدس، مجالس تبلیغی و علمی، با شکوه هر چه تمام تر در مساجد برگزا شود.
ج. مسجد؛ مرکز مطالبات مردم
✅ وقتی مسجد به عنوان بنیادی ترین نهاد دینی و مدنی تحکیم یابد، آحاد مردم به مساجد هجوم می آورند، زیرا در کنار نیازهای معنوی و عبادی، مطالبات مادی و روزمره خود را نیز از طریق مساجد تأمین شده می دانند.
د. مسجد و پیوند دین با سیاست
✅ پیوند دین با سیاست با شعار تحقق پیدا نمی کند. مساجد در طول تاریخ فعالیت خود نشان داده اند که برای راهبردی کردن اتحاد دین و سیاست، نقش اول را به عهده دارند. بسیاری از شاهان برای مشروع جلوه دادن حکومت خود، در ظاهر به مساجد و روحانیت نزدیک می شدند؛ در حالی که انقلاب اسلامی ما ماهیتی دینی دارد و باید پیوند باطنی خود را با مساجد حفظ کند. اگر انقلاب اسلامی بخواهد هویت دینی خود را منهای مساجد دنبال کند، عملاً در چالش سکولاریسم گرفتار خواهد شد.
ه. مسجد؛ محل پیوند نسل دیروز، امروز با فردا
✅ مساجد، همان طور که خانه رزمندگان و شهیدان در دوران دفاع مقدس بودند، امروز بهترین کانون دینی و فرهنگی برای نشر ارزش ها و اهداف والای آنان به حساب می آیند. اگر مسۆولان دفاع مقدس، مساجد را به عنوان مجاری انتقال ارزش های دفاع مقدس مورد توجه قرار دهند و به جای ریختن بودجه های کلان در هاضمه هنر مدرنیته، استعدادهای هنری و ادبی بسیجیان عزیز در پایگاه های مساجد و نمازگزاران خلاق را شکوفا کنند، درحقیقت پیوندی جاودانه بین نسل امروز و فردا و ارزش های دفاع مقدس ایجاد خواهند کرد. در آن صورت، آحاد مردم همان طور که حادثه ی عاشورا را در گنجینه تاریخ خود حفظ نموده اند، به همان شکل وقایع هشت سال دفاع مقدس را بخشی از اعتقادات خود دانسته، آن را جاودانه در سینه تاریخ این ملت دارند.
🌐 https://hawzah.net/fa/article/view/93824
✅ فلسفه جهاد و دفاع: حفظ مساجد و معابد
💠 يكي از علل و فلسفههاي تشريع جهاد، دفاع از #مساجد و معابد می باشد: «و لولا دفع الله الناس...» اگر خداوند از مؤمنان دفاع نكند و از طريق اذن جهاد (تشريع جهاد) بعضي را به وسيله بعضي ديگر دفع ننمايد ديرها و صومعهها و معبدهاي يهود و نصارا و #مساجدي كه نام خدا در آن بسيار برده ميشود ويران ميگردد.
المیزان - تفسیر آیه 40/حج
🔹🔹🔷🔹🔹
✳️ ولولا دفع الله الناس بعضهم ببعض لهدمت صوامع وبیع وصلوات ومساجد یذکر فیها اسم الله کثیرا ولینصرن الله من ینصره ان الله لقوی عزیز)
☑️ (همان کسانی که از دیارشان بدون سبب حقی بیرون شده اند، جز آنکه می گفتند: پروردگار ما خدای یکتاست . و اگرخدا بعضی از مردم را بوسیله بعضی دیگر دفع نمی کرد، هر آینه صومعه ها و کلیساها وکنشتها و #مساجدی که نام خدا در آن فراوان ذکر می شود، ویران می شد، خداوند هرآینه کسانی را که او را یاری می کنند، یاری می نماید که همانا او توانا و قاهر است )
🆔 @almasjed
قابل توجه ثبت نام کنندگان مدیریت مسجد
اردوی توجیهی و پذیرشی
📆 پنجشنبه 4 مهر
⌚ 6 صبح
حرکت:میدان مطهری ابتدای خیابان خاکفرج
💠 تا سه شنبه حضور خود را به شماره
09159645183
پیامک نمایید.
✅ لازم به ذکر است بیست و یکمین دوره آموزش مدیریت مسجد، هفته دوم مهرماه آغاز خواهد شد.
🆔 @almasjed
📣 به اطلاع می رساند:
✅ بیست و یکمین دوره آموزش مدیریت مسجد
📆 از تاریخ: شنبه 6 مهرماه، بعد از نماز مغرب و عشاء
💠 با حضور استاد محترم حضرت حجت الاسلام و المسلمین حاج شیخ تقی قرائتی زید عزه
🏢 در مدرسه دارالشفاء، مدرس شماره یک برگزار می شود.
👌 لازم بذکر است بمنظور تعیین زمان کلاس، حضور الزامی می باشد.
🆔 @almasjed
#هفته_دفاع_مقدس
💠 #مسجد، نه فقط در زمان ما و نه فقط در كشور عزیز اسلامی ما، بلكه در نقاط مختلف عالم و در طول تاریخ، منشأ آثار بزرگ و نهضتها و حركتهای اسلامی بزرگی شده است. مثلاً قیام مردم كشورهای شمال آفریقا كه مسلمان هستند - مثل الجزایر و دیگر كشورهایی كه سالها در زیر سلطهی نظامی استعمار فرانسویها بودند - از #مساجد شروع شد، كه به پیروزی هم رسید و كشورها استقلال پیدا كردند. انقلاب در این كشورها هم، آن روزی رو به شكست رفت و دوباره ملّتها استقلال خودشان را از دست دادند كه رابطهی خود را با #مساجد و با دین و ایمانِ مساجد قطع كردند. یكی از علل پیروزی انقلاب در ایران اسلامی نیز #مساجد بودند. (مقام معظم رهبری؛ بیانات در دیدار مردم قم۱۳۷۵/۱۰/۱۹)
✅ انقلاب، فرزند و مولودِ #مسجد است؛ پایگاه شکل گیری انقلاب در #مساجد بوده لذا در ادامه راه و برای مصون ماندن از خطر و انحراف نیز باید تحت لوا و مدیریتِ #مسجد باشد و به تعبیر دیگر: #مسجد، طراز و ملاک و میزان می باشد.
🆔 @almasjed