💠 از سوره فیل و از عبارت (لَهُمْ فِي الدُّنْيا خِزْي) در آیه تخریب: (وَ مَنْ أَظْلَمُ مِمَّنْ مَنَعَ مَساجِدَ اللَّهِ أَنْ يُذْكَرَ فيهَا اسْمُهُ وَ سَعى في خَرابِها أُولئِكَ ما كانَ لَهُمْ أَنْ يَدْخُلُوها إِلاَّ خائِفينَ لَهُمْ فِي الدُّنْيا خِزْيٌ وَ لَهُمْ فِي الْآخِرَةِ عَذابٌ عَظيم - البقرة/ 114 ) و مفهوم آیه: (وَ مَنْ يُرِدْ فيهِ بِإِلْحادٍ بِظُلْم - الحج / 25) چنین بدست می آید که پیامد حمله و #تخریب_مسجد در دنیا هم گریبانگیر انسان می شود.
✅ اراده هر گناهی، گناه نیست مگر اراده #تخریب_مسجد(وَ مَنْ يُرِدْ فيهِ بِإِلْحادٍ بِظُلْم - الحج / 25).
✳️ لذا از عوامل سقوط پادشاهان و سلاطین #تخریب_مسجد و حمله به آن است؛
از ابرهه گرفته تا امروز، هر که به #مسجد حمله کرده سرنگون شده است.
✅ از عوامل سقوط پهلوی اول حمله به #مسجد گوهرشاد و پهلوی دوم حمله به مسجد هایی نظیر #مسجد کرمان بود.
🆔 @almasjed
💠 قال رسول الله صلی الله علیه و آله: يَجِيءُ يَوْمَ اَلْقِيَامَةِ ثَلاَثَةٌ يَشْكُونَ إِلَى اَللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ اَلْمُصْحَفُ وَ #المسجد وَ اَلْعِتْرَةُ يَقُولُ اَلْمُصْحَفُ يَا رَبِّ حَرَّقُونِي وَ مَزَّقُونِي وَ يَقُولُ #المسجد يَا رَبِّ عَطَّلُونِي وَ ضَيَّعُونِي وَ تَقُولُ اَلْعِتْرَةُ يَا رَبِّ قَتَلُونَا وَ طَرَدُونَا وَ شَرَّدُونَا فَأُجْثُوا لِلرُّكْبَتَيْنِ لِلْخُصُومَةِ فَيَقُولُ اَللَّهُ جَلَّ جَلاَلُهُ لِي أَنَا أَوْلَى بِذَلِكَ.
✅ روز قيامت سه چيز به عرصه محشر مي آيند و شكايت مي كنند: قرآن و #مسجد و خاندان پيغمبر. قرآن عرض حالش اين است كه: پروردگارا مرا بسوزاندند و پاره پاره كردند. و #مسجد ميگويد: پروردگارا مرا تعطيل كردند و حقم را ضايع ساختند. عترت پيغمبر ميگويند: پروردگارا ما را كشتند و راندند و آواره كردند. اين هنگام من به دو زانو مي نشينم تا داد اين سه را از دشمنانشان بستانم، خداي جل جلاله مرا مي فرمايد: كه به دادستاني اين سه، من خود سزاوارترم. الخصال، ج 2، ص 174
🆔 @almasjed
#مسجد
✅ آن کسانی که در دنیا حجّ کردنی نبودند، و لهذا لبّیک نگفتهاند بر دو قسم میباشند:
1⃣ آن طایفه است که با وجود استطاعت و استجماع شرایط حجّ، ترک آن نموده، شقاوت ابدی را بر خود قبول میکند.
2⃣ آن طایفهاند که بجهت عدم امکان و استطاعت، مقتدر از حجّ کردن نمیباشند، در خصوص این جور اشخاص، خداوند کریم عوض قرار داده؛ چنانچه از این حدیث شریف معلوم میشود که حضرت صادق علیه السلام فرموده که: بدرستی که حضرت ابراهیم علیه السلام همینکه #کعبه را بنا کرد و سنگهای آن را برای اصلاح تراشید، پس اخذ کرد جبرئیل علیه السلام تراشه و ریزه سنگ های آن را و پراکنده ساخت در روی زمین، پس به هر موضعی که یکی از آن سنگها در آنجا افتاده، بنا شده است آنجا #مسجد_جامع بجهت اینکه خداوند عالم میدانست که از بندههای خود چقدر ضعفا و مساکین هستند که قدرت حجّ نخواهند داشت، پس اراده فرمود که ایشان را از ثواب حجّ محروم نفرماید، پس #مسجدهای_جامع در خصوص فقرا، به منزله کعبه است در حقّ اغنیا.
📚 مصباح الحرمین ص 131
***********
🆔 @almasjed
#اطلاعیه
#ثبت_نام
#مسجدشناسی
#مدیریت_مسجد
🔰 دوره مسجدشناسی و مدیریت مسجد
توسط حجتالاسلام والمسلمین استاد تقی قرائتی
موضوعات دوره: مسجدشناسی، آسیبشناسی سایر مراکز فرهنگی، آداب و احکام مسجد، امامت جماعت، کارکردهای مسجد، اقتصاد، رسانه و مسجد، معماری مسجد، بانوان و مسجد، جوان و مسجد، اصول و احکام مسجدداری، منکرات مسجد، نسبت مسجد با فرهنگ، اقتصاد، سیاست و حکومت، جایگاه علما و حوزه های علمیه در مسجد.
💠 امتیاز: اعطای گواهی پایان دوره و معرفی به مراکز علمی و تبلیغی.
💠 مدت دوره: از ابتدا تا انتهای سال تحصیلی حوزه.
💠 شرایط:
طلاب برادر حداقل پایه 6 حوزه که بطور دائم یا موقت افتخار امامت مسجد را داشته-اند.
💠 روش ثبت نام: فقط ارسال نام و نام خانوادگی از طریق پیامک به شماره 09124511161
💠 پاسخگویی تلفنی: ساعت 9 تا 11 صبح با شماره تلفن 02537737701-09124511161
🆔 @almasjed
💠 «توشه راه – مسجد» به اهمیت و نقش #مساجد در جامعه اسلامی پرداخته و جایگاه ویژه آنها در تاریخ، فرهنگ، و جامعه مسلمانان را بررسی کرده است. در ادامه، بخشهای اصلی و سرفصلهای مهم این فایل به صورت خلاصه ارائه شده است:
1. نقش تاریخی و مذهبی : #مساجد
✅ بنیان و اهمیت #مسجد: رسول خدا (صلی الله علیه و آله) بیشتر عمر خود را در #مسجد گذراند و فعالیتهای دینی و اجتماعی خود را از آنجا آغاز کرد.
✅ #مسجد در قرآن و احادیث: قرآن کریم و احادیث نبوی بر اهمیت #مساجد و نقش آنها در تقویت ایمان و اتحاد مسلمانان تأکید دارند.
✅ رهبری و #مسجد: #مساجد از دیرباز پایگاههای مهم رهبری و هدایت در جامعه اسلامی بودهاند.
2. کارکردهای اجتماعی و فرهنگی #مساجد
✅ مراکز آموزشی و تربیتی: #مساجد به عنوان مراکز آموزش دینی و اجتماعی برای تمامی گروههای سنی عمل میکنند و خدمات مشاورهای و تربیتی در زمینههای مختلف ارائه میدهند.
✅ مراکز اجتماعی و خدماتی: #مساجد به عنوان مراکز کمک به نیازمندان، ارائه خدمات امدادی و نجات، و برگزاری مراسم مختلف نقش دارند.
✅ رسانه #مسجد: #مسجد به عنوان یک رسانه قوی و موثر عمل میکند که بدون وابستگی و سانسور، اطلاعات را به مردم میرساند.
3. چالشها و راهکارها
✅ کمبود #مساجد و مشکلات دسترسی: در برخی مناطق، کمبود #مساجد و فاصله زیاد بین آنها، دسترسی مردم به این مراکز را کاهش داده است.
✅ تقویت کارکردهای #مساجد: لزوم توجه بیشتر به #مساجد به عنوان مراکز فرهنگی، آموزشی، و اجتماعی و جلوگیری از استفاده ابزاری از آنها.
4. اهمیت زیارت #مساجد
✅ زیارت خانه خدا و #مساجد: زیارت #مساجد به عنوان زیارت خداوند مطرح شده و به اندازه عمر انسان ارزش دارد.
✅ #مساجد به عنوان زیارتگاههای الهی: #مساجد به عنوان زیارتگاههای الهی معرفی شدهاند که به راحتی در دسترس همگان هستند.
5. آداب و احکام مربوط به #مساجد
✅ ورود و خروج به #مسجد: تاکید بر رعایت آداب ورود و خروج به #مسجد، مثل آرام و ساکت بودن، اذیت نکردن دیگران و نیت بازگشت هنگام خروج.
6. رمضان و #مسجد
✅ پیوند روزه و #مسجد: روزه و حضور در #مسجد در ماه رمضان فرصتی برای تقویت عبادت و ارتباط با خداوند است. روزه در #مسجد، مثل اعتکاف، فضیلت بالایی دارد و ماه رمضان فرصتی است برای حضور بیشتر مردم در #مساجد.
و …
#مساجد به عنوان یکی از مهمترین نهادهای دینی و اجتماعی در جامعه اسلامی، نقش حیاتی در تقویت ایمان، آموزش و تربیت، و ارائه خدمات اجتماعی دارند. توجه به ساخت و خدمت به #مساجد و استفاده از ظرفیتهای آنها میتواند به ارتقای فرهنگ جامعه مسلمانان کمک کند.
👇👇👇
http://khademmasjed.ir/%d8%aa%d9%88%d8%b4%d9%87-%d8%b1%d8%a7%d9%87-%d9%85%d8%b3%d8%ac%d8%af/
توشه راه مسجد – مرکز تخصصی آموزش، پژوهش و ترویج فرهنگ مسجدی
🆔 @almasjed
#میلاد_امام_محمد_باقر
#ماه_رجب
🌸🌸🌸🌸
میلام امام محمد باقر علیه السلام مبارک باد
#زائران_خدا
#آبادگران_مساجد
🔘 امام باقر عليه السلام : إذا قُمتَ إلى صَلاتِكَ فَقُل : ... اللّهُمَّ اجعَلني مِن زُوّارِ بَيتِكَ ، و عُمّارِ #مساجدک
💠 هر گاه براى نمازت ره سپار شدى، بگو : « . . . خداوندا! مرا از زيارت كنندگان خانه ات و آبادگران #مساجدت قرار ده ».
▫️ الكافي: ج ۳ ص ۴۴۵ ح ۱۲
🆔 @almasjed
#لیله_الرغائب
به مناسبت لیله الرغائب:
🔹میگویند بین نماز مغرب و عشاء میخواهیم ۱۲ رکعت نماز بخوانیم.
🔆 توضیح: _برفرض صحت سند روایات_ اصلش این است که آن ۱۲ رکعت بعد از وقت مخصوص نماز عشاء خوانده شود؛ «بین العشاء و العُتَمَه» (1) که زمانش و وقتش میشود بعد از وقت مخصوص نماز عشاء
✅ علاوه اینکه اجبار مردم به انجام اعمال مستحبی و خواندن نماز لیله الرغائب بین نماز مغرب و عشاء، دارای مستند شرعی نمی باشد
✅ یکی از دلایل جمع خواندن نمازهای واجب این است که بین آنها اعمال مستحبی انجام نشود و الا جمع خواندن نمازها بیمعنا است.
💠 مردم نباید در #مسجد به خاطر انجام اعمال مستحبی وقتی از آنها گرفته شده و یا مجبور به انجام آن باشند لذا می توان نماز مغرب و عشا را باهم خواند و هر کسی که تمایل داشته باشد نماز لیله الرغائب را بعد از نماز عشا بخواند
****
1- إقبال الأعمال (ط - القديمة)، ج2، ص: 632
وسائل الشيعة، ج8، ص: 99
🆔 @almasjed
#لیله_الرغائب
✳️ نماز مستحب در خانه، واجب در #مسجد
💠 فضیلت نماز در #مسجد اختصاص به نماز واجب (یومیه) دارد چون خواندن نمازهای مستحب در خانه فضیلت جماعت در #مسجد دارد.
✅ در روایات، خواندن نماز مستحب در خانه، بهتر از نماز حتی در #مسجدالنبی (مدینه) می باشد! با اینکه برای نماز در #مسجدالنبی فضائل زیادی مطرح شده است:
💠ٍ أَنَّ رَسُولَ اللَّهِ قَالَ صَلَاةُ الْمَرْءِ فِي بَيْتِهِ أَفْضَلُ مِنْ صَلَاتِهِ فِي #مسجدی هَذَا إِلَّا الْمَكْتُوبَةَ.
خواندن نماز در خانه از نماز خواندن در #مسجد من دارای فضیلت بیشتر است مگر نماز واجب
💠 قال رَسُولَ اللَّهِ :أفضل صلاتكم في بيوتكم إلا المكتوبة
با فضیلت ترین نماز آن است که در خانه خوانده شود مگر نماز واجب
💠 قال رَسُولَ اللَّهِ : خير صلاتكم صلاتكم في بيوتكم إلا صلاة الفريضة
بهترین نماز شما، نماز در خانه است مگر نماز واجب
💠 عَبْدِ اللَّهِ بْنِ سَعْدٍ قَالَ سَأَلْتُ رَسُولَ اللَّهِ أَيُّمَا أَفْضَلُ؟ الصَّلَاةُ فِي بَيْتِي أَوْ الصَّلَاةُ فِي #المسجد قَالَ أَلَا تَرَى إِلَى بَيْتِي مَا أَقْرَبَهُ مِنْ #المسجد فَلَأَنْ أُصَلِّيَ فِي بَيْتِي أَحَبُّ إِلَيَّ مِنْ أَنْ أُصَلِّيَ فِي #المسجد إِلَّا أَنْ تَكُونَ صَلَاةً مَكْتُوبَةً.
از پیامبر سوال شد که خواندن نماز در خانه دارای فضیلت است یا خواندن آن در #مسجد؟ پیامبر صلی الله علیه و آله فرمود: خواندن نماز در خانه نزد من محبوب تر است تا خواندن آن در #مسجد، مگر اینکه نماز واجب باشد.
🆔 @almasjed
#لیله_الرغائب
✅ اجبار مردم به انجام اعمال مستحبی و خواندن نماز مستحبی بین نماز مغرب و عشاء در #مسجد، دارای مستند شرعی نمی باشد!
✅ یکی از دلایل جمع خواندن نمازهای واجب این است که بین آنها اعمال مستحبی انجام نشود و الا جمع خواندن نمازها بیمعنا است.
💠 مردم نباید در #مسجد به خاطر انجام اعمال مستحبی وقتی از آنها گرفته شده و یا مجبور به انجام آن باشند لذا می توان نماز مغرب و عشا را باهم خواند و هر کسی که تمایل داشته باشد نماز های مستحبی را بعد از نماز عشا بخواند
🆔 @almasjed
#لیله_الرغائب
💠 « عَنْ اَبِی الْحَسَنِ (علیهالسّلام) قَالَ سَمِعْتُهُ یَقُولُ اِذَا جَمَعْتَ بَیْنَ الصَّلَاتَیْنِ فَلَا تَطَوَّعْ بَیْنَهُمَا؛
محمد بن حکیم میگوید: از امام کاظم (علیهالسّلام) شنیدم که میفرمود هنگامیکه خواستی نمازها را با هم بجا آورید، نافله بین آنها نخوانید.»
💠 «سَمِعْتُ اَبَا الْحَسَنِ (علیهالسّلام) یَقُولُ الْجَمْعُ بَیْنَ الصَّلَاتَیْنِ اِذَا لَمْ یَکُنْ بَیْنَهُمَا تَطَوُّعٌ.
محمد بن حکیم میگوید: از امام کاظم (علیهالسّلام) شنیدم که میفرمود: جمع میان نمازها در صورتی است که بین آنها نافله انجام نشود»
الکافی ج3 ص 287
قَالَ امیر المومنین علیه السلام: إِذَا أَضَرَّتِ النَّوَافِلُ بِالْفَرَائِضِ فَارْفُضُوهَا. هر مستحبی که باعث از بین رفتن واجب شود، باید رها شود نهج البلاغة (للصبحي صالح)؛ ص525
🆔 @almasjed
#لیله_الرغائب
#احکام_مسجد
✳️ نماز مستحب در خانه ، واجب در #مسجد
💠 فتوای مراجع معظم تقلید پیرامون خواندن نماز مستحبی در #مسجد:
💠 حضرت آیت الله شبیری زنجانی حفظه الله: اگر مرتبه خفاء از دیگران در خانه و #مسجد یکسان باشد بعید نیست #مسجد افضل باشد ولی اگر مرتبه خفاء و سری بودن در خانه بیشتر باشد رجحان یکی بر دیگری ثابت نیست.
💠 حضرت آیت الله سید علی سيستانى حفظه الله: اگر به صورتی به جا آورد که آشکار نباشد در #مسجد بهتر است.
💠 حضرت آیت الله نوری همدانی حفظه الله: خواندن نوافل و مستحباب در منزل افضل است.
💠 حضرت آیت الله وحید خراسانی حفظه الله: بهتر است نافله های یومیّه را در خانه بخوانید.
🆔 @almasjed
#لیله_الرغائب
⚜ عنِ الْحَسَنِ بْنِ عَلِيٍّ ....أَقْوَى الْأَسْبَابِ الْجَالِبَةِ لِلرِّزْقِ .. وَ حُضُورُ #المسجد قَبْلَ الْأَذَانِ ... ِ وَ الْوَتْرِ فِي الْبَيْت
💠 امام مجتبی علیه السلام : قوی ترین وسیله جذب روزی، حضور در #مسجد قبل از اذان و خواندن نماز مستحب در خانه است.
بحار الانوار 73/318
🆔 @almasjed